1. Samo Golden da ne uzme! Sve moze ostalo!
    (NR, 3. jun 2022 11:23)

    Sta ostalo? Je l' ima jos neka opcija osim Bostona? Da Baksi kao proslogodisnji sampioni dobiju pravo da izazovu pobednika na odlucujuci duel?
    (Milan, 3. jun 2022 15:49)

    # Link komentara

  2. Ovu utakmicu je izgubio Ker zato sto je brutalno skratio rotaciju na 8 igraca i to sa rovitim Porterom i Igudalom. Ne mogu da verujem da Golden StEjt igra da te ubije visokim ritmom 48 minuta na klupu zakuca Bjelicu, Lija, Mudija, Kumingu i Andersona. Bili su zrtva sopstvenog tempa, zato su i pukli u zadnjoj cetvrtini. A Ker prica kako je pogresio sto je zaboravio na Bjelicu u prethodnoj seriji, neverovatan amaterizam.
    (Mustra, 3. jun 2022 15:32)

    # Link komentara

  3. Odlicna utakmica, jak tempo, jaka odbrana i dobri napadi. GSW je dva puta imao veliku prednost i dva puta se Boston vracao u igru. Odlucila je klupa. Za razliku od igre protiv slabijih timova gde je Pul dominirao, sinoc se nije video. Sa druge strane Derik Vajt odigrao utakmicu zivota i uz Horforda bio najzasluzniji za pobedu. Na mene je nejaveci utisak ostavio trener Bostona koji je video da igraju mnogo bolje sa Vajtom i Pritchardom i sa njima igrao cetvrtu cetvrtinu. Horford, Vajt i Prichard pogodili 13 trojki i potpuno razbili GSW.

    Boston odigrao kao da su oni veterani i favoriti a ne GSW. Nije bilo forsiranja pa je tako Tejtum dao samo 12 koseva ali je zato razigravao igrace i imao velikih 13 asistencija. Sad je na Keru da pokusa da pronadje odgovor za igru Bostona koji ih je tukao njihovim oruzjem - trojkama.
    (bskfan, 3. jun 2022 14:43)

    # Link komentara

  4. @Rajkovic
    Nisam bas siguran da je Middleton resenje protiv Bostona. I Tatum i Brown igraju na prodor u reket sa visoke pozicije, a Middleton nemoze da pomera noge u odbrani tako dobro. Po meni je uprava Milwaukee-a napravila gresku sto je uzela Grayson Allen-a umesto DiVincezo-a, koji je bio najbrzi nogama u odbrani u celom timu. Sa druge strane, Grayson Allen je verovatno dobar za evropsku/sporiju kosarku. Ali u NBA, nema sta da trazi. I da ne zaboravimo, Boston je bukvalno poklonio Bucks-ima dve utakmice.
    (Niko Kao Ja, 3. jun 2022 14:05)

    # Link komentara

  5. Izgleda da GS nije naucio lekciju do pre nekoliko godina kada su potcenili Reptorse...
    (Nikola, 3. jun 2022 12:44)

    # Link komentara

  6. Grin i Luni nemaju šta da traže pored starog lisca Horforda i Wilijamsa 3 koji ima trambolinu u nogama, sinoc 4 rampe. Niti mogu da ih brane niti da daju koš preko njih (3 od 16 juče iz igre 18%).
    Ratnci moraju da ih dobiju na spoljnim pozicijama gde su Smart, Brown i Tatum protiv braće i Wiginsa više nego dostojan takmac. Juče White sa klupe 5 trojki, Pul očajan. Klupa Voriorsa sa pejtonom bi bila za nijansu jača , ovako mi se čini da su jednake snage. Biće neizvesno.
    (iki, 3. jun 2022 12:02)

    # Link komentara

  7. Cekam da Boston osvoji ovo pa da neko Drejmondu posalje "pa pa", kao sto je on tokom celog plejofa mahao svim timovima koje su pobedjivali.
    (Vrg, 3. jun 2022 11:39)

    # Link komentara

  8. Biće ovde brejkova još. Pitanje je koliko je Voriorsima prijala pauza bez mečeva? Ipak, mislim da će se kroz nastavak serije dizati i igrati bolje. Voleo bih da Boston na kraju bude pobednik, ali mi nešto govori da će to biti Voriorsi. U svakom slučaju, uživanje ne gine.
    (Deratizator, 3. jun 2022 11:33)

    # Link komentara

  9. Samo Golden da ne uzme! Sve moze ostalo!
    (NR, 3. jun 2022 11:23)

    # Link komentara

  10. Samo milvoki sa Midltonom moze da se suprotstavi Bostonu
    (Rajkovic, 3. jun 2022 10:46)

    # Link komentara

  11. Iznenadjenje za mene. U stvari prognoza mi nije jaca strana. Svi parametri su govorili da ce Variorsi ove da pokidaju medjutim bice neizvesno. Stef Kari je nepredvidljiv ove godine. Ko nema ekstra trojkase nema sta da trazi u NBA.Sve manja uloga centara ,uhvate neku loptu i omoguce drugi sut.
    (zemunski kej, 3. jun 2022 10:37)

    # Link komentara

  12. Pre mesec dana sam poželeo finale Finiks Boston zbog timske igre obe ekipe...bar je Boston ušao. Iako je najbolji igrač Tejtum znatno podbacio opet su dobili. Horford silno motivisan sa onom klauzulom u ugovoru 5 + 7 mil je u 36.god pokazao da je klasa večna.

    Još jednom potvrđeno da najbolja odbrana ima prednost nad najboljim napadom ..čak i u NBA cirkusu.
    (Duško Popović, 3. jun 2022 10:27)

    # Link komentara

  13. Ludnica, ko voli takvu košarku:

    "Na ovoj utakmici postavljen je novi rekord u broju pogođenih trojki. Čak 40 puta su ove dve ekipe večeras pogađale šut za tri poena!"!

    Novi rekord od 20 trojki (GSW: 11, BS: 9) postignut je i za prvo poluvreme!
    (Tihomir, 3. jun 2022 10:03)

    # Link komentara

  14. KLJUČNI


    igrač je Poole....
    on doneo toliko sigunosti kako sa trojkama tako i sa prodorima pod koš . Brz ko mungos. Kad on odigra loše .....Ratnici teško pobedjuju.
    On rastereti i Karija i Tomsona....
    Ne sećam se da su Ratnici ijednu izgubili kad on daje 20 kom....a i odlično dodaje , kontre sa njim su ubitačne . Večeras loš.....
    (MPP, 3. jun 2022 10:02)

    # Link komentara

  15. kakav meč, svaka čast i jednima i drugima. praznik košarke, samo da se tako nastavi i da bude što više utakmica...
    (antiprotivan, 3. jun 2022 09:50)

    # Link komentara

  16. (Bor'ša, 03. jun 2022 08:15)
    (realno, 03. jun 2022 07:23)

    Kakvi "buksi"? Jel to Books of knjige formirali NBA tim?
    (Bojan, 3. jun 2022 09:23)

    # Link komentara

  17. Uffff koliko mi je drago!
    Pa da li postoji iritantniji lik od Grina?! Lik, po njegovoj proceni, nije nikada u karijeri napravio faul, a on je fauliran svaki put kada pipne loptu, jer, jelte, promasio je zbog faula, a ne zbog neznanja. Mesar klasicni, samo sto je nabedjen da je mnogo vazan, a nije ga bilo na mapi dok su ovi bili povredjeni. Sto je najgore, i mali Pul izrasta u prepotentnog ljigavca, iako je jos klinac.
    Boston bas fina, kompaktna ekipa, ocekujem 4:2 za Seltikse!
    U sledecoj Tejtum ubacuje 35+, pa cemo videti da li je to dovoljno za 2:0
    (Mario, 3. jun 2022 09:17)

    # Link komentara

  18. Kao patološki navijač Bostona još iz ere Leri Birda, moram da kažem da mi se ovaj tim Seltiksa čini više šampionski nego ijedan drugi u ovih prethodnih 3+ decenije. Da Kajri nije onolika budaletina, mogao je uz ovaj roster da ima svoju dinastiju sa nekoliko titula. Ali šta je tu je, ovaj roster se gradio godinama, igrao 3 konferencijska finala, i vreme je da se i osvoji 18-i prsten.

    Horford i White noćas zajedno 47 poena, a već u sledećoj utakmici neće preći 7 (kao i prvoj utakmici nakon Horfordovih 30 protiv Milvokija)... ali u Seltiksima uvek iskoči neko, tako da može da bljesne Grant Williams koji je sinoć imao 0 poena, a kadar je i za 7 trojki u jednoj utakmici. Tatum će takođe namestiti svoju ruku i neće ponoviti ovih bednih 12 poena, ali ipak strahujem da on nije pravi vođa i prva violina šampionske ekipe. Mnogo stabilniji i standardniji je Brown, koji možda nije talenat kao Tejtum, ali je manje psihički labilan.

    Boston mora da pripazi na Lunija koji se sinoć nije proslavio sa jednocifrenim brojem poena, ali će već u sledećoj premašiti 20+... S druge strane, neće ni Oto Porter ponovo šutirati 4/5 trojke.

    Sve u svemu, navijači Bostona mogu da budu zadovoljni, ne vidi se da je GSW imao mnogo više vremena za odmor i pripremu, Seltiksi deluju da su gladni, deluju da će da grizu i pokazali su pre svega sebi da mogu da pobede, da preokrenu i kad gube 15 razlike, te da mogu da se pouzdaju jedan u drugog kad je gusto.

    Boston in 6... navijački, ali i veoma realno.
    (Celtics Nation, 3. jun 2022 09:15)

    # Link komentara

  19. meda
    Kunem ti se da mi je sredinom prve cetvrtine palo na pamet da bi Vajt moga da bude jako bitan faktor u finalu (zbog odbrane bekova GSW bez Pejtona). xD

    Jedan od najboljih trejdova ove sezone, a mozda najvise zbog rotacije jer Udoka moze lepo da odmara Brauna i Smarta jer ima opciju vise spolja da miksuje.
    (Kozuki Oden, 3. jun 2022 09:13)

    # Link komentara

  20. Lepo je Horford pokazao u ovom plej ofu, kao i kroz čitavu karijeru, sta je klasa. Lepo se rešili štetočine Kajri ja i složili ekipu kako valja. Igraju ljudi odbranu, pokrivaju jedan drugog i imaju Ala da ih vodi iskustvom. Kako god da se završi serija, Boston je na lepom putu da narednih godina osvoji makar jednom.
    (Roki, 3. jun 2022 09:03)

    # Link komentara

  21. Ovaj Grin podseca na onu jednu pricu kad je neka tetka bila prva zaposlena u novoj firmi mladog genija, firma brzo porasla, a tetka prima pare i bonuse jer se zatekla u pravo vreme na pravom mestu. Covek igra X godina, ne ume da pogodi flouter, horog, nista, a o pravom sutu da ne pricamo. Da nije deo GSW, bio bi igrac tipa Beverli, neko da se sprdaju sa njim.
    (Western Devil, 3. jun 2022 08:47)

    # Link komentara

  22. Nije Pritchard dao 21 poen nego White, koji je uz Horforda bio najbitniji igrač Seltiksa na ovom meču, dobra odbrana na Curry-ju i za neubičajeno produktivan u napadu.
    Nego Boston jeste delovao silno, ali neće sve da im ulazi ovako u narednim mečevima. Ali vidi se da su mlađi i fizički jači u odnosu na GSW. Moguće da Boston postaje favorit u ovoj seriji.
    Šteta što Gari Pejton II izgleda nije prezdravio od slomljenog lakta, nije ulazio u igru, radije bi da on dobije minute od Igija (suviše mator) ili Oto Portera.
    (meda, 3. jun 2022 08:43)

    # Link komentara

  23. Kakvu sam ja cetvrtinu prespavao, au! Sad odgledao i ono je bila lepota od kosarke Bostona! Najjace je sto su i kod ona tri prekida igre (tajmaut, faul) igraci sutirali i pogadjali za tri. Protok je bio savrsenstvo, skidam kapu Udoki i igracima na tome + svaka cast za onaj tajmaut i taktiku "nek Tejtum davi ceo napad i trosi vreme jer nema sanse da mu ukradu loptu".
    (Kozuki Oden, 3. jun 2022 08:42)

    # Link komentara

  24. Grin opet za malo tripl sing hahaa jel skakuto po terenu zna li se,jel kari mlataro ramenima,ogavna ekipa bila i ostala nadam se da ce ih boston pocistiti.
    (Krle, 3. jun 2022 08:37)

    # Link komentara

  25. Boston je ekipa koja je sposobna da igra mnogo dobru odbranu, dok GS moze da igra samo dobru odbranu i nista vise od toga. Ovo je plej of, ne mozes da primas 120 poena i pobedjujes, moras protivnika da svedes najvise na 100 poena.
    (gomez, 3. jun 2022 08:25)

    # Link komentara

  26. Vrhunska utakmica, sjajne minijature trenera i periodi pojedinih igrača. Svako ko se na bilo koji način bavi košarkom iz ove utakmice može mnogo da nauči.
    (Poznavalac, 3. jun 2022 08:16)

    # Link komentara

  27. (laganica, 03. jun 2022 07:09)
    Ti ga izanalizira kao da je Boston zalutao u finale, potcenjujuci sve od reda, ocigledno nisi pratio tokom sezone. Covece da je kojim slucajem GSW bio u kosturu istoka, tesko da bi Bukse prebacio a ne do finala. Na zapadu trening mecevi protiv nejakih i fizicki inferiornim ekipama. Naravno da ce biti jos brejkova i da ce biti reakcije, ali ja dajem prednost Seltiksima bas iz tog razloga sto se igra sa 12 igraca, a ne tri sutera i srednje zalosnom odbranom.
    (Bor'ša, 3. jun 2022 08:15)

    # Link komentara

  28. Kad ce saopstenje? Neprofesionalno, to ide odmah posle meca.
    (zmajognjeni, 3. jun 2022 08:12)

    # Link komentara

  29. Kari prestao da žvaće gumu od šoka.
    (Fitipaldi, 3. jun 2022 07:59)

    # Link komentara

  30. Nema sta,stara dobra izreka kosarka je timska igra. Ljudi igraju kao tim,nema superzvezda i ega i eto.Svejedno mi je ko ce da pobedi gotivim i jedne i druge,bice bas dobra serija,pravo finale.
    (Si Djiping, 3. jun 2022 07:44)

    # Link komentara

  31. Bravo Boston ! Primili 38 u trećoj, odgovorili sa 40 u četvrtoj četvrtini. I naravno na 103-100 u korist GSW sledi totalno lomljenje protivnika, Boston sipa 17-0, od čega 5 trojki, Tatum iako uzasan u sutu, pokupio sa asistencijama i ostalim stvarima. GSW je dugo vodio, ali nisu mogli da slome Boston, niti su imali odgovor na nalet Bostona na kraju. Svakako interesantna partija, ali tek je prva u seriji.
    (JPR24, 3. jun 2022 07:39)

    # Link komentara

  32. Sjajan peokret Bostona, mada da je Midlton igrao za Bukse, niko ne bi imao sansu protiv njih. To je moj dojam gledanja do sada plej ofa. Variorsi prvi put igraju protiv tima koji je atletski nadareniji od svih.
    (realno, 3. jun 2022 07:23)

    # Link komentara

  33. Kakva prevara ovaj GSW, samo šutiranje trojki do besvesti.
    (nn, 3. jun 2022 07:22)

    # Link komentara

  34. Kao navijac Warriorsa moram da kazem svaka cast Bostonu. Warriorsi su imali svoju priliku da zavrse mec sredinom trece cetvrtine, tu malo zamjeram Kerru sto duze nije ostavio tu postavu na terenu, kad je sve vec islo glatko, ali sta je tu je. Pul najgori igrac na mecu, dosta izgubljenih za nikakav usage, los kvalitet suteva, vjerovatno iz zelje da se dokaze, to je sve zbog neiskustva. Pozadi isto dosta los, mnogo je Grin morao da udvaja zbog njega, otuda veliki broj otvorenih suteva za tri Bostona, koji su u ogromnom procentu upadali. Wiggins odlican posao nad Tatumom. Sa druge strane Green 12 suteva, ogroman broj za covjeka koji nista inace ne pogadja, bolje je da ostatak uzme los sut, nego on otvoren. Klay i Poole nosu iskocili, sto jd omogucilo Bostonu da u cetvrtoj igraju flaster na Curry-ju, jer druge opasnosti po kos nije bilo. Pri ulasku Tatuma u igru u cetvrtoj, Kerr umjesto standardno Wigginsa uvodi Iguodalu, totalno nejasno, pa je od dvije neupotrebljive opcije u napadu ( Green i Looney) dobio opet dvije, sto je omogucilo Bostonu da sa 4 igraca cuva 3 igraca Warriorsa, a jednog lagano ostavi da pazi obruc. Pobjeda Udoke nad Kerrom, vidjecemo kako ce Warriorsi odgovoriti, tesko ce Bostonu opet ici ovako sut, ali se i Warriorsi moraju potruditi, jer je mnogo tezd pogoditi sut kad te neko cuva nego kad si non stop otvoren, kao i danas. Horford i White 11 od 15 za tri, apsurdne brojke. Nisu ni Warriorsi lose sutirali, ali su se morali mnogo vise pomuciti za te suteve, nego li Boston. Nije odje jos nista gotovo svakako.
    (laganica, 3. jun 2022 07:09)

    # Link komentara

  35. bravo sinovi!
    (lary ptica, 3. jun 2022 07:09)

    # Link komentara

  36. Ko bi pre 2-3 sezone pomislio da Horford ima još šta da ponudi, a on ključan igrač za Boston u plej ofu. Lošu partiju Tejtuma uvek nadomesti Braun, i obrnuto, a kad Horford odigra dobro velika je verovatnoća da pobeđuju. Iako su odmah uzeli brejk, mislim da nas očekuje neizvesna serija, neće Ratnici tek tako položiti koplja.
    (sfn, 3. jun 2022 07:04)

    # Link komentara

  37. Ovi iz Bostona traktor da su bacili na kos , pogodili bi. Jednostavno sve je uslo sto su bacili.
    Sve u svemu GSW i dalje favorit i pored poraza.
    (Aleks, 3. jun 2022 07:01)

    # Link komentara

  38. zajeban je Boston...ne znas odakle udara... ubise ih njihovim oruzjem... ali Horford - postovanje
    (zajeban je Boston, 3. jun 2022 07:00)

    # Link komentara

  39. Vidi se da ekipi fali Durent,nadamo se povratku...
    (terminaror gurl, 3. jun 2022 06:48)

    # Link komentara

  40. Košarka je pobedila.
    (Zvonko Kurjak, 3. jun 2022 06:46)

    # Link komentara

  41. GSW nije imao nikakve protivnike, zato su i došli do finala. Njih bi zdravi Klipersi dobili 4:0.
    (tt, 3. jun 2022 06:43)

    # Link komentara

  42. Lepa vest za dobro jutro. Bravo za momke u Zelenim dresovima. Ovo je pobeda tima nad pojedincem. Ne moze se igra graditi oko jednog igraca pa makar se on zvao Stef Kari. A i arogancije mu ne manjka. Retko iritantan lik.
    (Kobe Bryant, 3. jun 2022 06:42)

    # Link komentara

  43. Ne mogu da verujem koliko mi se lepe stvari dešavaju u životu, nikad ovako srećan nisam bio: prvo Real uzeo titulu u fudbalu, onda Djoković ispao, i sad mi Boston vodi. Lepota!!!
    (uzivanje, 3. jun 2022 06:41)

    # Link komentara

  44. Znaci, razbili su ih
    (Petar, 3. jun 2022 06:40)

    # Link komentara

  45. Tek sad ima se Boston uvukao pod kožu, očekujem 2:0 ubrzo za Boston.
    (mm, 3. jun 2022 06:39)

    # Link komentara

  46. Boston je pobedio bacajuci najgore granate u cetvrtoj, sto je po meni neocekivano. Ako Caltics-i malo bolje kontrolisu skok u odbrani i Tatum malo pogleda film i skonta da treba da puca posle ne vise od dva driblinga, moze vrlo lako da bude 2:0.
    (Niko Kao Ja, 3. jun 2022 06:37)

    # Link komentara

  47. Gledao prvo poluvreme. Kari maestralan prvu četvrtinu, u drugoj se čokirao u šutu I počeo gubiti lopte. Klej možda ubacio trojku ili dve. Vigins nevidljiv. Grin očajan. Boston odigrao za nepoverovati. Kad je u jednom trenutku Horford krenuo sa trojkama. Dobar posao su napravili, nema šta.
    (Obrad, 3. jun 2022 06:22)

    # Link komentara

  48. Cela danasnja NBA se svela na to da pobedjuje tim kojeg bolje ide śut u zadnjoj cetvrtini....ajmo Celtics 💚
    (Canadaboy, 3. jun 2022 06:16)

    # Link komentara

  49. I to celu tekmu bez Tejtuma( sut iz igre 3/17)
    (on i mali batica, 3. jun 2022 06:16)

    # Link komentara

  50. Izrazito losa obrana gsw, nemoze se tako labavo igrati u finalu.
    (Elaine, 3. jun 2022 06:14)

    # Link komentara

  51. Kakva utakmica auu.
    (Lester Bo Mekejleb, 3. jun 2022 06:07)

    # Link komentara

  52. Kari kao i uvek kad igra u finalu nestaje kad je najbitnije
    (Miličić Darko NBA šampion, 3. jun 2022 06:04)

    # Link komentara

  53. Bravo momci, sve sto je trebalo ke par dana odmora ! Idemo po 18 !!!
    (Bosanski Balasevic, 3. jun 2022 06:02)

    # Link komentara