Murinjovih 5/5

Portugalski trener Žoze Murinjo slavio je u svih pet velikih finala evropskih takmičenja u kojima je predvodio svoju ekipu.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Jedini evropski trofej koji Zoze Murinjo nije osvojio je UEFA superkup Evrope, a imao je 3 prilike za to (2003, 2013, 2017). Murinjo ima 3 poraza u finalima evropskih takmicenja.
    Superkup Evrope u avgustu 2003.: Milan 1-0 Porto
    Superkup Evrope u avgustu 2013.: Bajern Minhen 2-2 Celsi, penali BM 5-4 C, trener Bajerna bio je Gvardiola.
    Superkup Evrope u avgustu 2017.: Real Madrid 2-1 Mancester Junajted
    (Zasto mi ne objavljujete komentar?, 26. maj 2022 18:43)

    # Link komentara

  2. Kad god je u Italiji, Murinjo osvoji više trofeja nego Juventus.
    (Svaki put, 26. maj 2022 14:30)

    # Link komentara

  3. BRAVO ZA KOMENTAR.

    Moze da prica sta ko hoce, da ga voli ili ne voli, kako god. Ja ga licno volim. Medjutim, to nema nikakve veze sa cinjenicom da je majstor fudbala, dobiti svih 5 evropskih finala nije slucajno. Postao je prvi trener koji je osvojio svako UEFA-ino takmicenje koje trenutno postoji. Ako pogledamo posteno od tih 5 trofeja koje je uzeo, pa prakticno nijedan nije uzeo u timu koji je bio u najuzem krugu favorita tog takmicenja. Porto je bio osrednji evropski tim po igracima te 2003.godine, bilo je daleko jacih timova u UEFA Kupu te sezone, ko je stariji zna o cemu pricam. Liverpul, Lion, Lacio, Celzi samo su neki od timova koji su bili favoriti te godine, a on je uspeo da uzme trofej. Potom je sa istina nesto malo pojacanim Portom sledece sezone uzeo Ligu Sampiona i to preko Junajteda, Liona i Deportiva (koji je izbacio pre toga i Juventus i Milan), potpuno iz drugog plana, realan mu je bio mozda prolazak grupe i to je to. Sa Interom je 2010.godine izbacio tada Barselonu na vrhuncu, vec vidjenu kao osvajaca LS te godine. A te sezone su jaci bili i Junajted i Milan i Celzi i Real i dosta jos klubova. Mozda je jedino bio visok favorit sa Junajtedom 2017. kada je uzeo LE. Cak je i sada uprkos slabijoj konkurenciji u LK kao trecem po redu novom takmicenju bio u senci ucesca Totenhema na pocetku kao najveceg favorita. Jeste da parkira autobus, da gaji dosadan stil ali on nije nabio tolike trofeje sa milijardu budzeta u Sitiju, PSZ-u ili monopolicnom Bajernu i to treba naglasiti uvek.
    (Footix98, 25. maj 2022 23:51
    (branko, 26. maj 2022 08:47)

    # Link komentara

  4. 50.000 ljudi gleda utakmicu na Olimpiku, isti broj navijača u Tirani...pa, onda kako nije važno takmičenje?
    fudbal igraju i manje bogati klubovi, a njihovi navijači vole fudbal i navijaju, vrv i više nego "bogataški" i povlašćeni klubovi i navijači.
    uostalom, za 85% klubova, ovo je jedina liga u kojoj mogu da se takmiče, ne budu poniženi i uzmu neki novac od UEFA... a, ostali neka gledaju timove iz "sega-mege" koji hoće da igraju svoju ligu i ugase svetski fudbal...
    (tako je!!, 26. maj 2022 08:37)

    # Link komentara

  5. Prevara od trenera hahahaha, joj šege!
    (Tereza izraziti favorit, 26. maj 2022 08:29)

    # Link komentara

  6. Jedino sto treba naglasiti uvek da je popio od Gvardiole 5 samarcina od kojih ga kompleksi nikada nisu prosli. Da je gurao prst u oko sa ledja tesko bolesnom coveku i da je izbacio Barselonu zahvaljujuci golu iz ofsajda od metar i po Milita. Te sitnice si zaboravio. Verovatno jer ga volis.
    (Negativni, 26. maj 2022 00:25)

    Navijac Barselone prvo treba 10 godina svaki dan da se izvinjava zbog brutalne kradje protiv Celzija, pa tek onda stice pravo da komentarise sudjenje.
    (nista o nicemu, 26. maj 2022 07:52)

    # Link komentara

  7. 15 godina nije osvojio veliki trofej, najveca smorcina od trenera...
    (Evfns, 26. maj 2022 07:11)

    # Link komentara

  8. Ima 3 lige šampiona, 1 ligu Evrope, i sad kup konfederacija
    (djollodjollo, 26. maj 2022 06:57)

    # Link komentara

  9. pominju ovde neki gol Milita iz ofsajda. Ok. Ali jel to jedina greška sudija u LŠ? Naravno da nije. Bilo ih je koliko hoćeš. Tako da, omalovažavati uspehe Murinja na taj način je na nivou deteta od 15 godina.
    U zadnjih 25 godina pored 7 velikana koji su je osvajali samo 2 kluba, manjeg kalibra, su uspela da osvoje LŠ i to Porto i Inter. I u oba slučaja vodio ih Murinjo. Nije on najbolji, daleko od toga, ali ovo ipak nešto znači.
    (Oliver, 26. maj 2022 06:12)

    # Link komentara

  10. Moze da prica sta ko hoce, da ga voli ili ne voli, kako god. Ja ga licno volim. Medjutim, to nema nikakve veze sa cinjenicom da je majstor fudbala, dobiti svih 5 evropskih finala nije slucajno. Postao je prvi trener koji je osvojio svako UEFA-ino takmicenje koje trenutno postoji. Ako pogledamo posteno od tih 5 trofeja koje je uzeo, pa prakticno nijedan nije uzeo u timu koji je bio u najuzem krugu favorita tog takmicenja. Porto je bio osrednji evropski tim po igracima te 2003.godine, bilo je daleko jacih timova u UEFA Kupu te sezone, ko je stariji zna o cemu pricam. Liverpul, Lion, Lacio, Celzi samo su neki od timova koji su bili favoriti te godine, a on je uspeo da uzme trofej. Potom je sa istina nesto malo pojacanim Portom sledece sezone uzeo Ligu Sampiona i to preko Junajteda, Liona i Deportiva (koji je izbacio pre toga i Juventus i Milan), potpuno iz drugog plana, realan mu je bio mozda prolazak grupe i to je to. Sa Interom je 2010.godine izbacio tada Barselonu na vrhuncu, vec vidjenu kao osvajaca LS te godine. A te sezone su jaci bili i Junajted i Milan i Celzi i Real i dosta jos klubova. Mozda je jedino bio visok favorit sa Junajtedom 2017. kada je uzeo LE. Cak je i sada uprkos slabijoj konkurenciji u LK kao trecem po redu novom takmicenju bio u senci ucesca Totenhema na pocetku kao najveceg favorita. Jeste da parkira autobus, da gaji dosadan stil ali on nije nabio tolike trofeje sa milijardu budzeta u Sitiju, PSZ-u ili monopolicnom Bajernu i to treba naglasiti uvek.
    (Footix98, 25. maj 2022 23:51) Jedino sto treba naglasiti uvek da je popio od Gvardiole 5 samarcina od kojih ga kompleksi nikada nisu prosli. Da je gurao prst u oko sa ledja tesko bolesnom coveku i da je izbacio Barselonu zahvaljujuci golu iz ofsajda od metar i po Milita. Te sitnice si zaboravio. Verovatno jer ga volis.
    (Negativni, 26. maj 2022 00:25)

    # Link komentara

  11. monopolicnom Bajernu i to treba naglasiti uvek.
    (Footix98, 25. maj 2022 23:51) Što ne napišeš kako je izbacio Barselonu Murinjovac? To što si fangrupa gurača prsta u oko ne znači da možeš da ignorišeš ofsajd od metar i po. Stidi se!
    (Legolas, 26. maj 2022 00:08)

    # Link komentara

  12. Prevara od trenera. Čim je provaljen još iz doba Čelzija najuren je iz svakog kluba u kom mu sudije nisu kupile titule (LŠ sa Interom npr. i ona bruka Milita). Trener koji je uvek bio ogavan za gledanje!
    (Legolas, 26. maj 2022 00:06)

    # Link komentara

  13. Moze da prica sta ko hoce, da ga voli ili ne voli, kako god. Ja ga licno volim. Medjutim, to nema nikakve veze sa cinjenicom da je majstor fudbala, dobiti svih 5 evropskih finala nije slucajno. Postao je prvi trener koji je osvojio svako UEFA-ino takmicenje koje trenutno postoji. Ako pogledamo posteno od tih 5 trofeja koje je uzeo, pa prakticno nijedan nije uzeo u timu koji je bio u najuzem krugu favorita tog takmicenja. Porto je bio osrednji evropski tim po igracima te 2003.godine, bilo je daleko jacih timova u UEFA Kupu te sezone, ko je stariji zna o cemu pricam. Liverpul, Lion, Lacio, Celzi samo su neki od timova koji su bili favoriti te godine, a on je uspeo da uzme trofej. Potom je sa istina nesto malo pojacanim Portom sledece sezone uzeo Ligu Sampiona i to preko Junajteda, Liona i Deportiva (koji je izbacio pre toga i Juventus i Milan), potpuno iz drugog plana, realan mu je bio mozda prolazak grupe i to je to. Sa Interom je 2010.godine izbacio tada Barselonu na vrhuncu, vec vidjenu kao osvajaca LS te godine. A te sezone su jaci bili i Junajted i Milan i Celzi i Real i dosta jos klubova. Mozda je jedino bio visok favorit sa Junajtedom 2017. kada je uzeo LE. Cak je i sada uprkos slabijoj konkurenciji u LK kao trecem po redu novom takmicenju bio u senci ucesca Totenhema na pocetku kao najveceg favorita. Jeste da parkira autobus, da gaji dosadan stil ali on nije nabio tolike trofeje sa milijardu budzeta u Sitiju, PSZ-u ili monopolicnom Bajernu i to treba naglasiti uvek.
    (Footix98, 25. maj 2022 23:51)

    # Link komentara

  14. Lepo rekao svojevremeno: Finale se ne igra, finale se dobija.
    (...i dobio, 25. maj 2022 23:42)

    # Link komentara

  15. Majstor
    (Misa, 25. maj 2022 23:39)

    # Link komentara

  16. Dr
    (nok, 25. maj 2022 23:30)

    # Link komentara