1. Sve razumem, ali zbog čega se oduzimaju bodovi iz prošlogodišnjeg Vimbldona?
    Sve je tragikomično.Dobro da je Novak prošao Australiju pa ga sada ne može ništa iznenaditi.
    (milan kostić, 22. maj 2022 20:07)

    # Link komentara

  2. Sve razumem, ali zbog čega se oduzimaju bodovi iz prošlogodišnjeg Vimbldona?
    Sve je tragikomično.Dobro da je Novak prošao Australiju pa ga sada ne može ništa iznenaditi.
    (milan kostić, 22. maj 2022 20:06)

    # Link komentara

  3. Pa on je sam stao uz ruse i sad ce na prvom mestu da ga zameni...rus. Bas je pametan.
    (Nolo, 22. maj 2022 19:54)

    # Link komentara

  4. ATP je trebao da kazni AO i Vimbldon, jer funkcionišu po svom nahođenju kao da su iznad ATP organizacije.
    (kentaur, 22. maj 2022 13:50)

    # Link komentara

  5. Nole još malo pa će da osvoji karijerni Grend slem turnira sa kojih je izbačen ili na neki način poništen.
    Prvo US Open zbog loptice, zatim AO zbog vakcine, a sad Vimbldon zbog Rusa.
    Dogodine očekujem RG, a razlog ne mogu ni da zamislim...
    (da nije tužno..., 22. maj 2022 12:11)

    # Link komentara

  6. Mislim da niste razumeli fabulu radnje. Niko treniserima nece oduzimati poene koje su ranije ostvarili, vec se nece dodeljivati novi poeni sa ovogodisnjeg turnira. To znaci da ce teniseri doci na Vimbldon sa zatecenim brojem poena i sa turnira otici sa nepromenjenim brojem bodova bez obira na plasman.
    (kole, 22. maj 2022 08:23)

    # Link komentara

  7. Нова прљава подметачина челника АТП тура...после Аустралије када су физички Новака спречили да освоји већ освојени 10 трофеј...(након којег су му бисту требали поставити испред стадиона у земљи кенгура) а сада су прибегли математичком прорачуну и да га пре почетка турнира....додатно испровоцирају... КАКО би психички "пао..." и доживео пораз у раној фази...без освојеног турнира...( и да га освоји БЕЗ поена за ту позицију...)...АЛИ они НЕ знају шта је Српски менталитет и инат....!!!???? Новак ће освојити турнир...сигурно....а након тога ЈЕДИНО ДА ГА УДАЉЕ са даљих такмичења силом и спрече....да их и ДАЉЕ прави смешним на тениском терену и ПОНОВО буде ПРВИна њиховом срамном АТП - туру....
    (Родољуб, 21. maj 2022 18:43)

    # Link komentara

  8. da li Noletu ovo odgovara ili ne odgovara je ovde promašena tema. Ovde je bitno to da ovo nije nikakvo kaznjavanje Vimbldona iako oni to uporno pokusavaju tako to da predstave. To ni malo dete koje veruje u Deda Mraza ne bi progutalo.
    (Dragče, 21. maj 2022 18:13)

    # Link komentara

  9. Hahaha… Kao ATP je tako od integriteta pa kaznio Vimbldon
    (Predrag, 21. maj 2022 14:26)

    # Link komentara

  10. Hahaha… Kao ATP je tako od integriteta pa kaznio Vimbldon
    (Predrag, 21. maj 2022 14:26)

    # Link komentara

  11. Nek se lepo ujedine pa bojkotuju wimbldon, ne gubi samo Đoković, ili neka igraju samo ovi što još nisu nakupili para...
    (Nele Car, 21. maj 2022 13:44)

    # Link komentara

  12. Ne briše se Novaku ništa! Svima će se po završetku WI obrisati PROŠLOGODIŠNJI bodovi, kao što je i bilo planirano. Ovogodišnji se neće dodati, a koliko je to, to ćemo tek da vidimo. Ako Novak odvoji WI ove godine, neće mu se upisati 2000 bodova i to je loše. Ali, ako odvoji neko drugi, ni njemu se neće upisati, pa ako je to neko od direktnih konkurenata, onda to možda bude dobro po Novakov ranking. Nefer je svakako, ali niko ne zna da li će to biti dobro ili loše. Pazi sad, ja se nadam da će biti loše, jer mi je draže da Novak odvoji WI i bude uskraćen za bodove, nego da ga odvoji neko drugi, pa čak i kada je taj drugi uskraćen za bodove.
    (Onako, 21. maj 2022 12:54)


    Naopako posmatranje situacije, sto bi danas rekli "spin", a sustina je da je ovom glupom odlukom ATP, Novaku ONEMOGUCENO da bodove osvojene prosle godine odbrani, ili makar deo njih, a to je sama sustina ATP renkinga.

    Ne moze ovo nikako da bude dobro za Djokovica, jer upravo on brani titulu, pa ne postoji matematika po kojoj on ne gubi najvise jer ce svi igraci ove godine osvojiti 0 bodova, pa je, iz ugla renkinga, potpuno nebitno dokle ce ko dogurati.
    (Zika, 21. maj 2022 13:32)

    # Link komentara

  13. Ako se ova kazna održi, veliko pitanje biće spisak učeskika, tj.sponzora, tj.nagradni fond...
    Ovakva odluka može uništiti turnir, ja lično mislim da se to neće desiti, i fa će se sve čudesno rešiti.
    (Prdoje picoustac, 21. maj 2022 13:13)

    # Link komentara

  14. Ne briše se Novaku ništa! Svima će se po završetku WI obrisati PROŠLOGODIŠNJI bodovi, kao što je i bilo planirano. Ovogodišnji se neće dodati, a koliko je to, to ćemo tek da vidimo. Ako Novak odvoji WI ove godine, neće mu se upisati 2000 bodova i to je loše. Ali, ako odvoji neko drugi, ni njemu se neće upisati, pa ako je to neko od direktnih konkurenata, onda to možda bude dobro po Novakov ranking. Nefer je svakako, ali niko ne zna da li će to biti dobro ili loše. Pazi sad, ja se nadam da će biti loše, jer mi je draže da Novak odvoji WI i bude uskraćen za bodove, nego da ga odvoji neko drugi, pa čak i kada je taj drugi uskraćen za bodove.
    (Onako, 21. maj 2022 12:54)

    # Link komentara

  15. Ovde ispastaju samo najbolji a to je Novak, da stvar bude bizarnija, profitirace rusi, Medvedev i Zverev.Vrhunski igracu igraju za trofej i bodove a ne samo za novac.
    (zex, 21. maj 2022 11:56)

    # Link komentara

  16. Znaci oduzeli mu 4.000 bodova!!! Zanimljiva 2022!!!
    (borisc, 21. maj 2022 11:52)

    # Link komentara

  17. bodovi iz 2021 se brisu i to po pravilu da se isti brisu nakon 52 nedelje od zavrsetka turnira.
    (neko, 21. maj 2022 11:33)

    # Link komentara

  18. Ovo je farsa dogovorena izmedju Vimbldona i ATP.
    Kazna za Vimbldon je zapravo kazna za Novaka zato sto je javno istupio protiv zabrane ucesca ruskim teniserima.
    Turnir nikakvu stetu ne trpi od ovakve kazne.
    (Teorija zavere - teorija je suvisna rec, 21. maj 2022 11:00)

    # Link komentara

  19. What will happen to the points earned at Wimbledon last year?
    Points earned at Wimbledon in 2021 will drop from players’ rankings as per ATP rules (52 weeks after the previous year’s event). As such, no points from Wimbledon will remain in a player’s ranking breakdown after this year’s event.
    (Catch22, 21. maj 2022 10:41)

    # Link komentara

  20. Zaista neverovatna odluka koja najvise stete od svih tenisera nanosi pobedniku proslogodisnjeg turnira, a to je Novak!
    Ovo je nevidjen skandal. Toboze se kaznjava Vimbldon, a ispastaju teniseri, najvise Novak!
    Skandalozno! Da li bi ovako postupili da su Federer ili Nadal osvojili turnir 2021. Tvrdim, nikad! Cak stavise, obojica nisu igrali, pa nikakvu stetu nece trpeti od ove sumanute odluke.
    Ocekujem da za koji cas Novak da izjavu povodom ovog cirkusa.
    (Cekam, 21. maj 2022 10:32)

    # Link komentara

  21. Nije pozurio dusmanin nego je preneo tacnu informaciju koju ti ne znas da procitas, zato druze sedi jedan,ti si taj koji je neobavesten. Izvoli sapostenje ATP na engleskom jeziku, a da ne bude da lazem, ostavicu ispod i link da sam procitas.

    "What will happen to the points earned at Wimbledon last year?
    Points earned at Wimbledon in 2021 will drop from players’ rankings as per ATP rules (52 weeks after the previous year’s event). As such, no points from Wimbledon will remain in a player’s ranking breakdown after this year’s event."

    [link]


    Pozurio dusmanin... U saopstenju ATP ni rijeci o brisanju bodova iz prosle sezone, pa to bi bio skandal. Pored toga, Novak je prvi covjek "sindikata", ako bi to bila istina, sigurno ne bi cutao, tim vise sto bi takva odluka bila nepravedna prema svim igracima koji brane proslogodisnje bodove.
    (Rotenberg, sjedi, jedan, 21. maj 2022 09:20)
    (Ivan, 21. maj 2022 10:28)

    # Link komentara

  22. Autor teksta pojma nema o Englezima, njihovom karakteru , njihovoj zaslepljanosti tradicijom, ritualom.
    Koji crni udarac za Novaka ?? Jesti li vi ozbiljni. Covek je oborio rekord u nedeljama na prvom mestu. To vise uopste nije bitno. On samo juri GS pehare i nista drugo. Ta poredjenja broja nedelja sa zenskim tenisom, Grafovom malom, ima smisla koliko i lanjski sneg.
    Za Engleze je ovo jak udarac, jer im je neko obezvredio ponos, tradiciju, simbol. Neko im je spustio turnir na egzbiciono takmicenje , tipa nekog turnira u nekom turistickom selu. Boli to njih i te kako, budite sigurni.
    (Zoran, 21. maj 2022 10:09)

    # Link komentara

  23. Ok, taj scenario je samo ako Nolo opet osvoji Vimbldon. Šta ako ispadne do trećeg kola recimo, a Medvedev osvoji? Onda mu više ide u korist. Tako da, kome ova odluka ide u korist znaćemo tek nakon odigranog turnira. Dosta sa tim teorijama zavera.
    (ja, 21. maj 2022 09:48)

    # Link komentara

  24. Još jedan dokaz kakvi su ovo licemeri, ovaj prokleti zapad ka kome mi srljamo...
    (Baki, 21. maj 2022 09:43)

    # Link komentara

  25. Za pismene pise druze, ako znas engleski procitaj sta pise u delu sta ce se desiti sa bodovima od prosle godine i da, ovo je zvanicno saopstenje ATP a ne spekulacija. Izvoli link pa procitaj:

    [link]

    A gde piše da se oduzimaju bodovi iz 2021.? E moj Novače, kakve nepismene navijače imaš. Igraj i osvoji - to se broji. Boli te uvce za bodove.
    (hvala Bogu te nisam englez, 21. maj 2022 01:33)
    (Marko, 21. maj 2022 09:39)

    # Link komentara

  26. BODOVI SE SKIDAJU OD PRISLOGODISNJEG VIMBLDONA!!! Po isteku 52 nedelje od proslog turnira bodovi ce biti skinuti a novi nece biti dodati. Procitajte saopstenje ATP na njihovom zvanicnom sajtu pa komentarisite.

    [link]
    (Marko, 21. maj 2022 09:36)

    # Link komentara

  27. Najgore je kad se ne pročita informacija. BODOVI OD PROSLE GODINE SE BRISU!!! Izvoli link pa procitaj sam pise ti u delu sta ce se desiti sa bodovima od prosle godine i ovo je saopstenje ATP a ne spekulacija Rotenberga.

    [link]





    Najgore je kada se prenese poluinformacija. Istina je da ove godine neće biti brisanja osvojenih bodova na Vimbldonu od prošle godine ali ni dodavanja bodova osvojenih ove godine. ATP je odlučio tako a nagradni fond turnira je ostao jer igrači pored bodova igraju i zbog novca od kog žive i plaćaju trenere, putovanja, hotele, kotizacije i sve ostalo.
    Tako da ova odluka ude na ruku Novaku jer ako sačuva prvo mesto do kraja RG, onda na njemu ostaje sve do US Opena, bez obzira šta se desi na Vimbldonu jer prošle godine nije igrao Toronto i Sinsinati pa ako mu ne dozvole ulazak u USA onda gubi 1200 poena osvojenih na US Openu.
    Ali bez obzira na svu računicu, želim mu da osvoji RG i Vimbldon, pa posle neka bude šta biti mora.
    (Z, 21. maj 2022 07:11)
    (Marko, 21. maj 2022 09:33)

    # Link komentara

  28. Pozurio dusmanin... U saopstenju ATP ni rijeci o brisanju bodova iz prosle sezone, pa to bi bio skandal. Pored toga, Novak je prvi covjek "sindikata", ako bi to bila istina, sigurno ne bi cutao, tim vise sto bi takva odluka bila nepravedna prema svim igracima koji brane proslogodisnje bodove.
    (Rotenberg, sjedi, jedan, 21. maj 2022 09:20)

    # Link komentara

  29. Pa ljudi ovo i ljudi koji nemaju ni gram mozga vide da se ovo sve radi da bi Đoković bio zaustavljen i da ga nateraju da se penzioniše a potom da Federera i Nadala proglase za najbolje igrače svih vremena.Ovo sa ovim izmišljenim virusom je samo izgovor da ga zaustave i u tome su delimično uspeli ali kada se posle par neuspelih turnira ponovo po ko zna koji puta vratio titulama sada su videli da je vrag odneo šalu i da ga treba totalno zaustaviti jer ovoga čoveka se može zaustaviti jedino zabranom takmičenja jer njega ne mogu zaustaviti svi ovi njihovi igrači na terenu,za njega je samo nebo granica.Ja da sam na Novakovom mestu šta bi im ja radio i šta bi im sve sasuo u te nakaradne face.Ja prosto ne mogu da shvatim kako sve to Novak može da izdrži a da im se ne napi.a u usta.
    (Ljubo, 21. maj 2022 09:20)

    # Link komentara

  30. Ne oduzimaju se bodovi Đokoviću, nego se neće dodijeliti novi bodovi onim koji ih osvoje. U svakom slučaju Đokoviću je bitnije da osvoji novi GS, sedmice su već rekordne. Ne želim uopšte da ulazim u priču neke veze sa ženskim tenisom.
    (DARKo, 21. maj 2022 09:12)

    # Link komentara

  31. Super je to. Ali u ATP izgleda nisu videli šta se dešavalo u Australiji. Koji razlog je da se interveniše za ovo a ne i za Australiju?
    (Aleksandar, 21. maj 2022 09:01)

    # Link komentara

  32. Jeli ovo kako ATP stiti igrace. Vidilo se kako su ga zastitili u "australiji". Tako da koga ATP stiti osim ako nisu RF i RD, sto bi nas narod rekao zalosna mu majka. A o Wimbledonu ne bih ovom prilikom. Hvala na paznji.
    (Mau Chao, 21. maj 2022 07:34)

    Od 100 prvih s ATP liste samo Novak u eri pandemije se nije vakcinisao. pametnom dosta. Nije bio zabranjen nastup Srbima, Rusima, Amerikancima, nego nevakcinisanima.
    (Harwy, 21. maj 2022 08:55)

    # Link komentara

  33. nameštaju mu igranku samo da ga skinu turnir ne živi od bodova ovo je jedino kažnjen Djoković ali to nije kraj smislit će oni nešto i za USA open ako vide da će da im se plan poremeti do kraja godine
    (janko, 21. maj 2022 08:49)

    # Link komentara

  34. Ok razumem nema novih bodova za učesnike ovogodišnjeg turnira, ali zašto oduzeti bodove koje su igrači "zaradili" prošle godine (ipak je situacija specifična). A možda je sve ovo samo zlurado tumačenje iskompleksiranog Bena Rotenberga, za koga dobro znamo koliko ga svaki Novakov uspeh zaboli.
    (Vlakse, 21. maj 2022 08:39)

    # Link komentara

  35. Glume da kažnjavaju Wimbledon.
    Kako ga kažnjavaju kad posljedice snose teniseri? Posebno Novak.
    Zašto dirati poene od prošle godine, ako nije upereno protiv Novaka?
    Sve samo namještanje. Ali, ako to zaista bude tako, Novak ne bi trebao ni ići tamo.
    (lol, 21. maj 2022 08:34)

    # Link komentara

  36. Znači samo zli Englezi zabranjju teniserima da nastupaju isključivo na osnovu državljanstva!? “Ti si Rus i kraj priče”! Pa nadmašili su Hiću!!
    (Myrthos, 20. maj 2022 22:29)
    Ako se ne varam, englezi i ameri su igrali olimpijadu kod hice, dok su ga rusi bojkotovali.
    (jonny deep, 21. maj 2022 00:33)

    Ako se ne varam, Rusi i Hica su napravili pakt o medjusobnom ne napadanju, zatim je Hica napao Poljsku a Rus je napao Finsku.
    (Aksiom, 21. maj 2022 08:29)

    # Link komentara

  37. Изгледа да Ротенберг није разумео. "Одузимање бодова Вимблдону", то не значи да ће тенисери губити бодове. Ради се о томе да ове године Вимблдон неће утицати на ранкинг. Значи, поредак на ранг листи после Вимблдона биће исти као и пре почетка турнира. Нити ће ко изгубити, нити ће ко добити бодове. Тако једино има смисла разумети "казну".

    Но, друго је ту занимљиво. Каква је то уопште казна за организатора турнира. Она ће погодити само тенисере који би на основу пласмана на турниру могли да поправе свој ранкинг. Истина, некима ће и добро доћи, конкретно онима који остваре лошији пласман него прошле године. Али који је смисао, осим што прави дискриминацију међу тенисерима.

    Донекле би још и било разумљиво да је организатору још додатно забрањено да исплати новчане награде. То би вероватно довело до отказа учешћа многобројних тенисера и пада реномеа и интереса за турнир од стране публике и медија. Дошли би само они који играју за славу, као рецимо Новак.

    Али чак и то је прилично бесмислено. Једино што би заиста погодило организатора је новчана казна или трајно одузимање права на организацију ГС. Овако, све је то једна велика спрдња.
    (Трули брег, 21. maj 2022 08:18)

    # Link komentara

  38. Apsolutna nepravda Prema Novaku. Sramno je sta se radi. Ako su vec odlucili da se ne dobijaju bodovi onda su trebali I zamrznuti bodove pre pocetka samog trenutka tako da taj turnir ne utice na tenisere.
    (Popi, 21. maj 2022 08:14)

    # Link komentara

  39. Au ljudi ko bi Srbima ugodio! Svi komentatori su bili za to da se Wimbledon kazni na neki način jel ne dopuštaju braći Rusima da igraju. ATP potegne pa uvede ovu meru, jedinu koju oni mogu uvesti i odma počinje kuknjava i leleci za Noleta. ATP ne može da zabrani Grand Slam turnir, ne može apsolutno ništa drugo da uradi osim ove mere! Najveća kazna bi bila da top igrači odustanu od turnira pa da im igraju kojekakvi pioniri ali to se neće desiti. Nole ne juri broj nedelja na prvom mestu to ga uopšte ne zanima, on juri broj GS titula.
    (Iggy, 21. maj 2022 08:02)

    # Link komentara

  40. Ovo nije kazna za Wimbldon. Turnir se odrzava, mecevi se prenose, karte se naplacuju... Ovo je namerno uradjeno da se osujeti Djokovicevo pomeranje rekorda year numper one i obaranje rekorda Stefi Graf....
    (SVE JE JASNO, 21. maj 2022 07:58)

    # Link komentara

  41. Ma sad kad drži rekord u broju nedelja na prvom mestu to ako padne na treće mesto posledicom "sportskih" odluka, ne treba da mu nešto posebno smeta. Fokus treba da su samo GS. Sve ostalo I za dva nivoa ispod ima bitnost.
    (BOBA ZVEZDA, 21. maj 2022 07:55)

    # Link komentara

  42. hahah pa ovo je i napravljen bas iz tog razloga...zlikovci
    (Dex, 20. maj 2022 22:18

    Mmmm.. da, Wimbledon je zabranio Rusima da igraju, da bi zeznuli Noleta, a da bi Rus izbio na mesto broj jedan ATP liste. Fantastičan plan.
    Kao što reče neko, Novak više ne treba da misli o prvoj poziciji. Već je rekorder. Nadal, a pogotovo Rodžer više nikada neće biti No 1. Neka juri još neki GS da ima više od Nadala ako mu je stalo do toga i to je to.
    (Mai ben rai, 21. maj 2022 07:38)

    # Link komentara

  43. Džabe negativni komentari protiv Noleta...ON je već odavno GOAT, da li Vam je jasno? Dovoljan je samo medjusoban skor sa R. F. i R. N.i naravno Fer Play,sa svim onim diskriminatorskim preprekama, gde je neprevazidjen...
    I zato....
    Cao hejteri, vidimo se, nikada... Hahahhahaa
    (Pravda, 21. maj 2022 07:34)

    # Link komentara

  44. Jeli ovo kako ATP stiti igrace. Vidilo se kako su ga zastitili u "australiji". Tako da koga ATP stiti osim ako nisu RF i RD, sto bi nas narod rekao zalosna mu majka. A o Wimbledonu ne bih ovom prilikom. Hvala na paznji.
    (Mau Chao, 21. maj 2022 07:34)

    # Link komentara

  45. Kake veze ima kad Nole ionako više ne može nikog da pobedi? Ispašće od nekih autsajdera i na rg i na Vimbldonu jer ne zna više lepo da igra. Meni je žao, ali šta ćemo, tako je.
    (VRLO VRLO ZADOVOLJAN TIP, 21. maj 2022 07:33)

    # Link komentara

  46. Ne mogu mu nista, poceli su sa vakcinom, sada i ovo, covek je veci od tenisa, neunistiv je, vladace jos dugo...
    (mich, 21. maj 2022 07:25)

    # Link komentara

  47. Ahahahaha, šta sve jadnici ne rade samo da ostvare svoje hitlerovske ambicije. Sledbenici onog ludaka Adolfa su mnogo moćni i ima ih svuda pa i u sportu. Ko ne veruje u ovo ne mora da veruje.
    Kao sto nisu smeli da dozvole da tamo neka nearijevska mala zeza njihovu Šteficu pa su morali malo da je bocnu, tako i sada ne smeju da dozvole da im tamo neki balkaneros isped nosa preotme rekord njihove ljubimice i cistokrvne pripadnice njihove arijevske krvi. Pa to bi za njih bila katastrofa i hico bi se oma okrenuo u grobu. I to triput.
    Ljudi ne shvataju da se protiv Novaka vodi pravi mali prljavi rat.
    Valjda su posle ovoga maske konacno pale i da ce postati jasnije sta se valja iza brda.
    Molim da objavite konentar.
    (Kunta Kinte, 21. maj 2022 07:24)

    # Link komentara

  48. Kaznite Vimbldon a ne igrače, šta su oni zgrešili?
    (Ulma Trupa, 21. maj 2022 07:23)

    # Link komentara

  49. Bezi 60 nedelja Federeru...vise nego dovoljno!!!!
    (Šou Biznis, 21. maj 2022 07:22)

    # Link komentara

  50. Ko je ovde lud? Oduzimaju bodove igračima koje su osvojili na Vimbldonu. A sta je tu kazna za organizatore?!?! I to najviše pogađa igrača koji je protiv te odluke.
    (ja, 21. maj 2022 07:21)

    # Link komentara

  51. neće se roditi taj koji će imati više od 370 nedelja.tako da dzaba im bilo. daj da osvoji još koji GS i da stavi tačku
    (Raja, 21. maj 2022 07:21)

    # Link komentara

  52. Kakve veze mi imamo sa Rusijom i Belorusijom? Novak je Srbin. Jedino što i nas smatraju Rusofilima.
    (NikolaBg, 21. maj 2022 07:20)

    # Link komentara

  53. Neka oduzmu svima poene i daju Ukrajini.
    (Su, 21. maj 2022 07:19)

    # Link komentara

  54. И скоро сигуран ГС ове године....
    Аустралија јер је глуп
    РГ јер су и Рафа и Алкараз тешки на шљаци
    УС осваја Рус...

    И Вимблдон који ове године није ГС...
    Шта је резултат његове сујете ове године? Нула...

    Али нек је он нама учествовао у председниковој кампањи
    (Алекса, 21. maj 2022 07:16)

    # Link komentara

  55. Najgore je kada se prenese poluinformacija. Istina je da ove godine neće biti brisanja osvojenih bodova na Vimbldonu od prošle godine ali ni dodavanja bodova osvojenih ove godine. ATP je odlučio tako a nagradni fond turnira je ostao jer igrači pored bodova igraju i zbog novca od kog žive i plaćaju trenere, putovanja, hotele, kotizacije i sve ostalo.
    Tako da ova odluka ude na ruku Novaku jer ako sačuva prvo mesto do kraja RG, onda na njemu ostaje sve do US Opena, bez obzira šta se desi na Vimbldonu jer prošle godine nije igrao Toronto i Sinsinati pa ako mu ne dozvole ulazak u USA onda gubi 1200 poena osvojenih na US Openu.
    Ali bez obzira na svu računicu, želim mu da osvoji RG i Vimbldon, pa posle neka bude šta biti mora.
    (Z, 21. maj 2022 07:11)

    # Link komentara

  56. Kad počne Vimbldon svakako se brišu bodovi od prošle godine poenta je kako će se bodovati ova jer ako nema bodova ko će igrati.A Englezi su veći rasisti od Hitlera jer je on dozvolio olimpijske igre u Berlinu sa crncima a ovi zabranjuju zbog nacije sportistima.Noletu više nije važno prvo mesto preći će rekord već samo GS.
    (mini, 21. maj 2022 07:05)

    # Link komentara

  57. Čime se ljudi kod nas opterećuju?! Hoće li ili ne Wimbldon oduzeti bodove i da li će time ugroziti Novakovo prvo mjesto.Da li vi shvatate da je Novak NEPRIKOSNOVEN u broju sedmica na prvom mjestu ATP liste i u broju sezona završenih na prvom mjestu ATP liste.Osim toga već je ispred Nadala za 2 mastersa i teško će ga Španac sustići na turnirima ATP 1000. Sad je KLJUČ osvajanje GS jer je to najvažniji parametar za sve stručnjake i laike.To na kraju ostaje. Novak ima veliku šansu na Wimbldonu a i na Roland Garrosu je veliki favorit. Da bi Novak bio GOAT na kraju karijere, potrebno je da ima isti broj slemova sa Nadalom jer u drugim kategorijama Novak je mnogo bolji. Ali ključ je GS!! Sa manjim brojem slemova, bez obzira na dominaciju u ostalim kategorijama, niko ga neće tretirati kao GOATa. Svi znamo da je to suština i ajmo da navijamo za Noleta da uspije a ATP neka radi što hoće! Idemooooo Nole.Prvo Pariz, pa London!!!
    (sasa.r, 21. maj 2022 06:37)

    # Link komentara

  58. Objektivno glupa odluka. Vimbldon baš briga za bodove a samo će neki teniseri nezasluženo stradati ili profitirati. Bacaš turnir sa 128 učesnika jer 5-6 ne može da igra. Ispravna odluka je da se svim teniserima kojima se iz političkih razloga zabrani da negde igraju zamrznu ili bodovi iz prošle godine na tom turniru ili po 50% iz dve poslednje godine.
    (OE, 21. maj 2022 06:35)

    # Link komentara

  59. Smradovi se ne trude ni da sakriju svoju agendu. Transparentno ubijaju dve muve jednum udarcem: onemogućuju Rusima da igraju i skidaju prvom reketu sveta 2000 bodova. Nenadoknadivih za "rekord" Štefi Graf. Đoković ima strpljenje kao Gandi.
    (Sheyz, 20. maj 2022 20:34)
    Djokovic se ne takmici sa Stefi Graf bre pacenici jedni
    (navijaci cityja, 21. maj 2022 06:32)

    # Link komentara

  60. ne gube se bodovi
    (medicina, 21. maj 2022 06:15)

    # Link komentara

  61. Ma uzmi im trofej i lovu Nole, koga briga za bodove.
    (Boky, 21. maj 2022 06:14)

    # Link komentara

  62. Nebi me iznenadilo da sve oduzete bodove svih tenisera dodele Endiju Mareju i da ga posade na prvo mesto.
    (Djole, 21. maj 2022 06:12)

    # Link komentara

  63. Kome jos nije jasno da gde god su Englezi spustili svoje smrd....o d.pe dan-danas stipa za oci od smrada? Ali nisu sami, tu je i ATP. Vrlo perfidna kombinacija: Englezi zabrane igracima da igraju jer su Rusi a ATP nadje "solomonsko" resenje da oduzme bodove! Gle cuda, bas se uklopilo da se ATP osveti Novaku za osnivanje druge asocijacije igraca tenisa!
    ps. Ko su glavni huskaci rata u Ukrajini? VBritanija, SAD, Australija.
    Ko je Novaku naneo najvecu stetu? USO - diskvalifikacija, AO - hapsenje i zabrana igranja, sledi Wimbldon - oduzimanje bodova!
    (mikin, 21. maj 2022 05:53)

    # Link komentara

  64. Ovo je već očekivano što se tiče odluke. Politika je umešala u prste sporta i to već vidimo godinama unazad. Drugo koga više zanima što Novak gubi prvo mesto kad je već prešao igricu što se tiče broj nedelja, a i uostalom Novak je već pretrpio nepravdu u zadnje dve godine i ovo se za sada nastavlja sa ovakvim izmišljotinama. Tako da Nole neka osvaja turnire, a što se tiče bodovanja ne mora da brine jer je već postavio rekorde koje će se tek prepričavati kada završi karijeru.
    (miodrag, 20. maj 2022 22:26)
    Bravo Miodraze, al’ ovde na kraju si se na zalost malo zaleteo. O osvajanju turnira se pita i Rafa i ovaj mali turbo Spanac sto im obojici uze meru onako golobrad i to u par dana!!!
    (Dragojko krmku jedan, 21. maj 2022 05:49)

    # Link komentara

  65. Pa posto vise neznaju kako Novaka da skinu sa pozicije i umanje njegova dostignuca,ostaje im jedino da ga likvidiraju,takvu gadost jos nismo videli!To je jedini nacin da ga sapletu!Al znajuci Novaka,naci ce nacina da im zabije jos po neki rekord,pa kad se penzionise,gledace on njih kako ga svako malo pominju dok ce se generacije preznojavati da obaraju njegove rekorde!Dakle,i posle Novaka-Novak!
    (Zaza, 21. maj 2022 05:21)

    # Link komentara

  66. I šta je tu kazna za Wimbledon ? Ovi iz ATP su potpuno prolupali. Igraci na kraju ispaštaju… a oni kao kazne engleze !
    (JPR24, 21. maj 2022 04:40)

    # Link komentara

  67. Najružnija nacija. Evo im od mene bod.
    (Wimbledon, 21. maj 2022 04:38)

    # Link komentara

  68. A kako su tačno oni ovde kaznili Vimbldon, ako bi mogao neko da objasni?
    (Cajtnot, 21. maj 2022 04:36)

    # Link komentara

  69. Englezi su sada prevršili svaku meru, ovo nema nikakvog smisla.
    (Rekreativno, 21. maj 2022 04:33)

    # Link komentara

  70. Ali u svemu ima i dobrog, šta ako su skinuli sa ledja pritisak odbrane 2000 poena? Igra može biti opuštenija ;)
    (vakcinisan a ukrajina ugasila pandemiju, 21. maj 2022 04:21)

    # Link komentara

  71. Браво. Свет је заборавио шта значи солидарност. Хоће да то буде мана.
    (Из угла, 21. maj 2022 03:26)

    # Link komentara

  72. Englezi su i "napravili" Hitlera...
    (Vladimir, 21. maj 2022 02:52)

    # Link komentara

  73. Zelim samo da skrenem paznju onima koji tvrde da "Srbi umisljaju nepravedan tretman prema Novaku", da druga dva ATP turnira koji se odrzavaju u Velikoj Britaniji (u Kvinsu i Istbornu), gde takodje nece moci da ucestvuju Rusi i Belorusi, nisu kaznjena oduzimanjem bodova!

    Uostalom, i sama kazna je besmislena, jer pre svega kaznjava igrace, a ne organizatore turnira koji su i doneli spornu odluku!

    Na kraju, gube samo igraci, a posebno oni koji su prosle godine usli u polufinale ili finale, dok je najvise ostecen upravo Novak kao proslogodisnji osvajac.

    Dodajmo ovome i januarsku sapunicu u Australiji, gde je Djokovicu onemoguceno da igra iz cisto politickih razloga, sto su i sami priznali tvrdnjom "da je problem to sto bi tako uticajna osoba inspirisala mnoge da se ni oni ne vakcinisu", iako je Djokovic sve zakonske preduslove za ulazak u zemlju ispunio (i to su sami priznali, cak je i Sud to rekao, zbog toga je Premijer na kraju i morao da iskoristi svoje ustavno pravo da mu mimo svih protokola zabrani ulazak), sto je Novaka kostalo jos 2000 bodova, a sustinski i mnogo vise jer je na kraju Nadal osvojio taj AO (koji je u Australiju usao zarazen kovidom, iako je bio vakcinisan).

    Kada sve ovo imamo u vidu, ne moze se bas reci da su podjednaki uslovi za sve, a to je osnovni preduslov za bilo koje sportsko takmicenje. A upada u oci i cinjenica da ovom sumanutom odlukom, toboze slucajno, zapravo sklanjaju Djokovica sa prvog mesta na njihovoj listi.
    (Miki, 21. maj 2022 02:46)

    # Link komentara

  74. Добро би било када би ви играчи групно отказали учешће.
    (ЦАР СИМЕОН, 21. maj 2022 02:34)

    # Link komentara

  75. Opet ovaj lepi novinar preneo vest
    (Igor, 21. maj 2022 02:05)

    # Link komentara

  76. Zbog Rusa i Belorusa kojima su mogli jednostavno ne dati vize, Englezi su skuvali spletku za sve ostale tenisere a najvise za Djokovica.... sve okoreli sljam...

    Ovde se ne kaznjava niko osim Djokovica... ovde je on najveci gubitnik...

    Kao evo zato sto branite Rusima i Belorusima, sada cemo da "mi iz ATP kaznimo sce ostale" .... a da nisu recimo povukli licencu turnira... sto znaci englezi i dalje prave pare od ulaznica... Rusi i Belorusi ne igraju, ali ce na ATP listi ipak biti #1 MEDVEDEV (RUS) i to samo da nije Djokovic....

    Da covek povraca nista drugo ....
    (Sly, 21. maj 2022 01:49)

    # Link komentara

  77. Da li ovde iko razmišlja??? Ništa se neće "skidati" ove godine, što nije neke druge!!! Ove godine se neće računsti, dodavati bodovi sa PREDSTOJEĆEG VIMBLDONA!!! Turnir koji diiskriminiše igrače po NACIONALNOJ osnovi i treba da bude kažnjen. Pitanje je da li je to bila jedina i najadekvatnija akija, tj kazna?!
    (Djorgo nišlija, 21. maj 2022 01:42)

    # Link komentara

  78. A gde piše da se oduzimaju bodovi iz 2021.? E moj Novače, kakve nepismene navijače imaš. Igraj i osvoji - to se broji. Boli te uvce za bodove.
    (hvala Bogu te nisam englez, 21. maj 2022 01:33)

    # Link komentara

  79. Udarac na Nola je udarac na čitavo čovečanstvo!
    (no2o, 21. maj 2022 01:22)

    # Link komentara

  80. Najnovija epizoda alana forda
    (Milan, 21. maj 2022 00:54)

    # Link komentara

  81. Ada braaavvoooo...pa ne moze on da bude prvi a svi se povredjuju...BRAVO !
    (Rasim NP, 21. maj 2022 00:52)

    # Link komentara

  82. Nol3
    (klub mali sa Kalemegdana, 20. maj 2022 23:39) # Link komentara
    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

    Bot jumko skače od sreće za ovu kradju
    (Ljiljana, 21. maj 2022 00:43)

    # Link komentara

  83. Znači samo zli Englezi zabranjju teniserima da nastupaju isključivo na osnovu državljanstva!? “Ti si Rus i kraj priče”! Pa nadmašili su Hiću!!
    (Myrthos, 20. maj 2022 22:29)
    Ako se ne varam, englezi i ameri su igrali olimpijadu kod hice, dok su ga rusi bojkotovali.
    (jonny deep, 21. maj 2022 00:33)

    # Link komentara

  84. alo bolidi, pa ne vrti se svet i tenis oko djokovica. oladite malo, nema svaka odluka neku skrivenu zlu nameru protiv Novaka
    (..., 21. maj 2022 00:26)

    # Link komentara

  85. Nole da odbrani RG, a potom da pobedi na 6 ATP 250 turnira, i time zadržava prvo mesto ako ova dvojica konkurenata ne osvoje neke bodove do tada, a Vimbldon ne mora ni da igra ako se bodovi svakako oduzimaju!
    (Veliki brat, 21. maj 2022 00:16)

    # Link komentara

  86. Не би требало ни да игра на том турниру. Шта има да се зноји на нерангираном турниру. Боље да игра на турниру у Прокупљу.
    (Рале, 21. maj 2022 00:13)

    # Link komentara

  87. Aha, a koja to politika na ao? Tražili su da se svi igrači vakcinišu, i to su mesecima pre početka turnira svi znali, e to što se jedan pravio blesav o kao nije znao kako može da udje u zemlju, tj kako ne može, to je apsulutno njegov priblem. Valjda smo taj ,,incident" apsolvirali..alu, pošto smo tada čitali da je korona ,,puštena" da se napakosti Novaku, ne bi me iznenadilo da čitam kako je i rat u Ukrajini zbog toga...
    (paaaaa, 20. maj 2022 21:37

    Legendo, ti ni posle 5 meseci od AO jos ne znas da uslov za ulazak nije bila vakcinacija????? Vakcinacija je bila jedna od mogucnosti. Jos mi je neverovatnije da pominjes vakcinaciju sto ce reci da ti nisi obavesten da Novak nije izbacen zato sto nije vakcinisan. Izbacen je jer je bio opasnost po bezbednost Australije i jer je mogao da utice na nekog sa svojim stavovima. Znaci , nema veze sa tim da li je ili nije vakcinisan. Tesko da si ti ovaj "incident" apsolvirao.
    (hahahhaa, 21. maj 2022 00:08)

    # Link komentara

  88. Nol3
    (klub mali sa Kalemegdana, 20. maj 2022 23:39)

    # Link komentara

  89. Znači samo zli Englezi zabranjju teniserima da nastupaju isključivo na osnovu državljanstva!? “Ti si Rus i kraj priče”! Pa nadmašili su Hiću!!
    (Myrthos, 20. maj 2022 22:29)

    # Link komentara

  90. Ovo je već očekivano što se tiče odluke. Politika je umešala u prste sporta i to već vidimo godinama unazad. Drugo koga više zanima što Novak gubi prvo mesto kad je već prešao igricu što se tiče broj nedelja, a i uostalom Novak je već pretrpio nepravdu u zadnje dve godine i ovo se za sada nastavlja sa ovakvim izmišljotinama. Tako da Nole neka osvaja turnire, a što se tiče bodovanja ne mora da brine jer je već postavio rekorde koje će se tek prepričavati kada završi karijeru.
    (miodrag, 20. maj 2022 22:26)

    # Link komentara

  91. Nešto mi se čini da neće oduzimati bodove i da će oni ostati.
    (Bolontiku, 20. maj 2022 22:26)

    # Link komentara

  92. Noletu zabrane da igra Melburn iz političkih razloga, Nole gubi 2000 bodova. Rusima zabrane da igraju Vimbldon iz političkih razloga, Nole gubi 2000 bodova. Kada Federer i Rafa treba da izgube bodove zbog neigranja, onda se prošlogodišnji bodovi najpre zamrznu a posle se to zamrzavanje produži još jednu godinu sa 50% iz pretprošle godine. Pitam za druga, šta li bi bilo da su prošle godine finale igrali Federer i Nadal a ne Nole i Beretini?
    (Goran, 20. maj 2022 22:26)

    # Link komentara

  93. Ovde j... lud zbunjenog ! Šta li će tek raditi ako im Rusi prirede vatromet za vreme Vimbledon-a !? Možda i neka dojava !?
    (Boris Banović, 20. maj 2022 22:23)

    # Link komentara

  94. ovaj je nesto krivo povezao
    (genijalac, 20. maj 2022 22:19)

    # Link komentara

  95. hahah pa ovo je i napravljen bas iz tog razloga...zlikovci
    (Dex, 20. maj 2022 22:18)

    # Link komentara

  96. Pitanje je da li ce se izgubiti svi bodovi od prosle godine ili ce ostati makar polovina bodova od prosle godine. Ako se izgube svi bodovi stvara se potpuno neregularna situacija jer ispada da na plasman na ATP listi ima veceg uticaja pobeda u Istbornu nego na Vimbldonu. Zato mislim da je verovatnije da ce se zadrzati mozda 50% osvojenih poena iz prosle godine. Sacekajmo da vidimo ali ovo trenutno nije nikakvo kompromisno resenje nego resenje gde se kaznjavaju svi specijalisti za travu.
    (Goran, 20. maj 2022 22:08)

    # Link komentara

  97. Ljudi polako, ne dobijaju se , ali se i ne gube bodovi. Samo neka osvoji! A ne znam o kakvom rekordu govorite, Novak je več debelo oborio Federerovih 311 tako da... g.o.a.t..
    (bata i seka, 20. maj 2022 22:08)

    # Link komentara

  98. ko ga briga za atp...22 je cifra
    (Srbin, 20. maj 2022 22:06)

    # Link komentara

  99. znas koliko ste ga nasikirali????
    (Pedja, 20. maj 2022 22:06)

    # Link komentara

  100. Klasična ATP kombinacija ....Napred Nole
    (Vojni penzos, 20. maj 2022 22:06)

    # Link komentara

  101. U svemu tome najveci krivci su sami teniseri. Lepo da se dogovore i da ne ide niko na Vimbldon, i zavrsena prica, ali svi ti teniseri cast izuzecima su niske iteligencije. Dozvolili su da im poremeceni umovi rade sta hoce. Na kraju ko ih sisa, boli me uvu za njih.
    (Milorad, 20. maj 2022 22:06)

    # Link komentara

  102. Neverovatno, nerazumem zasto kazniti tenisere!? Ako je neko osvojio svojim trudom i talentom te bodove kojim pravon im oduzeti?!? Nadjite drugaciju kaznu. Ovaj svet zaista ode u propast.
    (logika, 20. maj 2022 22:04)

    # Link komentara

  103. Uzeče Nole Wiombledon to mu je podloga pisana na kožu čak sam uveren da je Novak najbolji na travi dugo prazno pa dolazi Federer na pesku je pomeni odmah iza Nadala ali ako se desi da se susrentnu čak i da Nadal bude pod dopingom a biče sigurno jer drugačije nebio ni bio sposoban da igra opet verujem da ga Novak dobio samo da Novak bude kondicisko i fizički na nivou Novak to radi kroz treninge i mnogo je teže brzo osposobiti telo nego kroz doping gde Nadala niko živ više neproverava posebno otkako ga podržavaju Bill Gates,Soroš i ostali tajkuni još sad što se bori za Ruske igrače ima da vrše neviđeni pritisak i desiče se da če ga satanizovati i može se desiti da ga na sledečem grend slemu posle Wimbledona opet nebude
    (slaviša šmigič, 20. maj 2022 22:03)

    # Link komentara

  104. Izgleda da je stvarno došlo vreme da Putin stisne to crveno dugme. Definitivno smo zreli za potpuni reset. Posto onaj gore na nebesima izgleda nema nikakvu namjeru da nešto uradi, izgleda da to mora Putin da uradi. Putine znaš sta ti je činiti.
    (kole, 20. maj 2022 22:03)

    # Link komentara

  105. Novak ne uzima RG i Wimbledon ove godine.
    (Neplivač, 20. maj 2022 22:03)

    # Link komentara

  106. Ne kapiram: kaznjavaju Vimbldon, a oduzimaju igracima bodove? Zasto im ne oduzmu pravo takmicenja za ovu godinu?
    (Safet, 20. maj 2022 21:48)

    To bi bilo još gore za Novaka. Njemu je u ovoj fazi važnije da se bori za titulu. Nije mogao da se takmiči na Australian Openu a možda neće moći ni na US Openu. Ostaju mu samo Roland Garos i Vimbldon za učešće ove godine.
    (kmnccn, 20. maj 2022 22:03)

    # Link komentara

  107. @372+22=394 Novak GOATovic!!!

    Ma dabome!
    (Nolo SELJAKović, 20. maj 2022 22:02)

    # Link komentara

  108. Kako je to kazna za Vimbldon!?
    Kao, kazniš turnir, a posledice snose samo igrači i to igrači koji su unapred poznati.
    Organizatoru ni iz džepa, ni u džep, neće ni osetiti.
    (Dane, 20. maj 2022 22:00)

    # Link komentara

  109. Nema veze. I treba da se ne dodeljuju bodovi na ovogodišnjem Vimbldonu. Ovo pišem kao najveći Novakov fan!
    (kmnccn, 20. maj 2022 22:00)

    # Link komentara

  110. Ako se to uradi to je sraman odnos prema Djokovicu ! 1001 put da mu se nanosi bilo kakva steta.. klasika. Sacekacemo pa da vidimo po ko zna koji put
    (Kaziragi, 20. maj 2022 21:59)

    # Link komentara

  111. Da li ce skidati bodove sa GOAT liste?
    Ako nece,nema zime za Novaka!
    (Bob, 20. maj 2022 21:56)

    # Link komentara

  112. To je taj čuveni anglosanksonski sistem vrenosti,AO i Wimbldonu oduzeti GS jer su svojim delovanjem u proteklih godinu dana naneli ogromnu štetu tenisu i sportistima uopšte.
    (nema ovde leba, 20. maj 2022 21:55)

    # Link komentara

  113. Neka ga Djokovic osvoji , sve ostalo je nebitno.
    (Urke, 20. maj 2022 21:54)

    # Link komentara

  114. Ne znam cemu tolika drama, pa prvi Novak je osudio ovo sto Wimbledon radi i izjavio da ATP mora da reaguje i pomenuo kao mogucu sankciju oduzimanje bodova turniru. Znaci bio je svjestan situacije i opet je stao na stranu pravde. Novaku prvo mjesto uopste vise nije potrebno, potrebne su mu GS titule i to je to.
    (Srdjan, 20. maj 2022 21:53)

    # Link komentara

  115. Da mi je samo da vidim izraze lica ATP čelnika dok mozgaju kako sve mogu da sabotiraju Noleta i strepe da li će čak i pored dva grend slema bez poena uspeti da ga skinu sa prvog mesta.
    (Robert, 20. maj 2022 21:51)

    # Link komentara

  116. Neka on nama uzme još koji GS, bodovi manje više.
    (Baki, 20. maj 2022 21:51)

    # Link komentara

  117. Još bolje!

    Jer će nakon svih nepravdi i oduzetih titula i bodova i pored svega toga opet biti najbolji ikada sa svim rekordima potučenim.

    E, to tek ima da ih boli stvarno.
    (Dusanovo carstvo!, 20. maj 2022 21:49)

    # Link komentara

  118. Dakle vimbldon posle 145 godina postaje egzibicija?
    (gao, 20. maj 2022 21:49)

    # Link komentara

  119. Ne kapiram: kaznjavaju Vimbldon, a oduzimaju igracima bodove? Zasto im ne oduzmu pravo takmicenja za ovu godinu?
    (Safet, 20. maj 2022 21:48)

    # Link komentara

  120. Ne razumem sto ste se uznemirili. Kakav rekord Stefi Graf? Ne mozemo mesati muski i zenski tenis. Djokovic je odavno oborio rekord i o tome vise nema price.
    (Max, 20. maj 2022 21:48)

    # Link komentara

  121. A zašto jednostavno ne oduzmu bodove svima i sve daju Federeru.
    (Djido, 20. maj 2022 20:47)

    Kakve veze ima Federer sa ovim kad čovek praktično i ne igra niti bilo čime može da ugrozi Đokovića?
    (absolutezero, 20. maj 2022 21:23)

    Pa baš zato, da bi mogao.
    (Dusanovo carstvo!, 20. maj 2022 21:47)

    # Link komentara

  122. Londonski GS treba ukinuti, a Madrid ili Rim unaprediti u GS. Engleska praktično nema tenis već dugi niz godina (pogotovo muški) i to se neće promeniti. Totalno besmislen turnir.
    (Cane, 20. maj 2022 21:47)

    # Link komentara

  123. Prosto je neverovatno kako sve povezujete sa Đokovićem. Ovo je savršena mera atp-a sa ciljem da se opovrgne bezpravna zabrana ruskim teniserima da igraju na turniru. Ali vama je sve protiv Đokovića. Možda je neki od niže rangiranih tenisera više oštećen od Novaka jer je izgubio više bodova od onih nešto niže plasiranih od sebe pa je izgubio nekoliko mesta. Ali ne, svi su protiv Novaka a on se uprkos svemu uvek diže iz pepela kao feniks i dolazi do pobede. Klasično ropstvo senzacionalizmu.
    (google, 20. maj 2022 21:38)

    Imaš Toma i Džerija na TV Pikaboo, taman pred spavanje.
    (Dusanovo carstvo!, 20. maj 2022 21:46)

    # Link komentara

  124. Једино логично би било да се бодови нити одузимају, нити додељују за овогодишњи Вимблдон. Просто, да се Вимблдон бодовно као турнир игнорише ове године.
    (my way, 20. maj 2022 21:46)

    # Link komentara

  125. Što se mene tiče, podržavam i po cenu da Novak izgubi 1. mesto.
    Biće to jedna lepa crtica u engleskoj tradiciji....
    (Darvin, 20. maj 2022 21:46)

    # Link komentara

  126. Kad jedan zapad pored sve ove medijske propagande protiv Rusije ipak zeli da naudi Djokovicu pa makar i po cenu da jedan Rus bude broj jedan tj. najbolji igrac na svetu onda je sve receno i jasno. Ovako nesto nije vidjeno u povesti sporta i ostace zapameceno kao najbesramniji cin ikada prema jednom sportisti.
    (Goat, 20. maj 2022 21:46)

    # Link komentara

  127. Ovo nema nigdje. Najvise je kaznjen pobjednik turnira, pa finalista i tako redom. Ne mogu a da ne pomislim kako je sve ovo u stvari jedna igra protiv Novaka. Pa radije ce Rusa na broju 1 (koji nece ostaviti znacajan trag) nego njega. Dalje, ovim bi ga definitvno izbacili iz trke za broj 1 na kraju godine jer uz dobre nastupe na ova dva GS (bar 1 titula i 1 polufinale) uz eventualno ucesce na americkoj turneji, bio bi konkurentan. Ako su htjeli da stanu uz Ruse trebali su im zalediti bodove od prosle god i racunati sve dok ne pocnu igrati.
    (Slobodan, 20. maj 2022 21:43)

    # Link komentara

  128. Nikada, ali bas nikada nije donesena ni jedna jedina odluka koja ide na stetu Federera ili Nadala!!! Uvek je osteceni Djokovic!!! Samo su njega diskvalifikovali sa Grand Slam turnira, dok Federera za istu stvar nisu ni opomenuli (pogodio dete u medjunozje u pauzi igre, nije mu ni prisao, niti se izvinio i jos mu je dobacio 'moras biti spreman' i ismejao dete kojemu se cela publika smejala!?), onda su Djokovicu odzueli 22 nedelje na prvom mestu za vreme pandemije (sto nikada ne bi oduzeli ni Nadalu a pogotovo ne Federeru!), pa su Novaku smestili AO 2022 cime su mu oteli 2000 poena, ocrnili ime Novaka Djokovica, deportovali ga iako su ga pozvali da igra i obelezili ga kao nekakvog antivaksera koji bi mogao da utice na mase ljudi da se ne vakcinisu(!?), a istovremeno su pustili Nadala samo 7 dana nakon kovida u Australiju iako je zakon bio da mora proci 14 dana nakon zarazavanja kovidom pre ulaska u Australiju!? I sada, kao ATP se suprostavlja Wimbledonu radi blokade rusa i belorusa na WIM 2022 a najgore prolazi - Novak Djokovic!!! Opet mu oduzmaju 2000 bodova i bacaju ga na trece mesto!!! Tako se to radi na postenom zapadu gde redovno propagiraju jednakost i ljudska prava!!! Bore se kao potiv rasizma i diskriminacije, a i sami diskriminisu Novaka Djokovica, samo zato sto isti ne dolazi iz neke zapadne zemlje i on je njima potpuno nebitan!!! Tu je jos i strahovito maltretiranje N. Dj. od strane navijaca na Wim i USO... Fuj, fuj, fujjj zapadni smradovi!!!
    (372+22=394 Novak GOATovic!!!, 20. maj 2022 21:42)

    # Link komentara

  129. Na šta su sve spremni samo da opstruišu Novaka pa to svet nije video... Ali nema veze nakantaće ih nole bez anestezije! Idemo matori samo jako
    (umetnik jaggy, 20. maj 2022 21:41)

    # Link komentara

  130. Ne razumem!!!
    Ovo je van pameti!!
    Nema veze sa sportom!!!
    (vladimir, 20. maj 2022 21:40)

    # Link komentara

  131. ja se brinem kako ce konstrakta da prodje posle vimbldona! da li ce i njoj oduzeti bodove? ziv nisam!
    (Oscar, 20. maj 2022 21:23)

    Pusti nju! Nama će u kafanu Nolo i Srki da pevaju bajo moj! GOAT nam dolazi da pečemo prasići pijemo brlju i povraćamo po cipele!
    (Žića seljak, 20. maj 2022 21:39)

    # Link komentara

  132. Posle Wimbledona nemojte se cuditi ako vidite Rogera medju prvih deset...
    (Canadaboy, 20. maj 2022 21:38)

    # Link komentara

  133. Prosto je neverovatno kako sve povezujete sa Đokovićem. Ovo je savršena mera atp-a sa ciljem da se opovrgne bezpravna zabrana ruskim teniserima da igraju na turniru. Ali vama je sve protiv Đokovića. Možda je neki od niže rangiranih tenisera više oštećen od Novaka jer je izgubio više bodova od onih nešto niže plasiranih od sebe pa je izgubio nekoliko mesta. Ali ne, svi su protiv Novaka a on se uprkos svemu uvek diže iz pepela kao feniks i dolazi do pobede. Klasično ropstvo senzacionalizmu.
    (google, 20. maj 2022 21:38)

    # Link komentara

  134. Opusteno ljudi, vratice se Novak na 1. mesto ako bude igrao u Kanadi i Sinsinatiju a Medvedev i Zverev brane dosta bodova tamo pre US Opena
    (Jovan, 20. maj 2022 21:37)

    # Link komentara

  135. Nije kazna za Vimbldon, već će igrači biti oštećeni. Jako glup potez ATP-a.
    (panter pudlica, 20. maj 2022 21:37)

    # Link komentara

  136. @Rajko Četnik
    Aha, a koja to politika na ao? Tražili su da se svi igrači vakcinišu, i to su mesecima pre početka turnira svi znali, e to što se jedan pravio blesav o kao nije znao kako može da udje u zemlju, tj kako ne može, to je apsulutno njegov priblem. Valjda smo taj ,,incident" apsolvirali..alu, pošto smo tada čitali da je korona ,,puštena" da se napakosti Novaku, ne bi me iznenadilo da čitam kako je i rat u Ukrajini zbog toga...
    (paaaaa, 20. maj 2022 21:37)

    # Link komentara

  137. Ne verujem. Možda će se Vimbldon igrati bez bodova, samo za nagradu.
    Ako bude tako, Novak ni ne treba da se smatra, a ni Nadal.
    (stanislav sr, 20. maj 2022 21:36)

    # Link komentara

  138. Novak uzima RG i Wimbledon ove godine.
    (Gloria, 20. maj 2022 21:35)

    # Link komentara

  139. Ako nista, drago mi je da vidim da je jedini nacin da ga svrgnu po broju GS i nedelja na prvom mestu da to urade ne na terenu nego diplomatski. Dokazao da mu niko nista ne moze kad je tenis u pitanju, samo preko zelenog stola.
    (Kg, 20. maj 2022 21:35)

    # Link komentara

  140. Naravno ide i spominjanje federera. Koji kompleksi covece, i posle kao nije najveci hahahahahahahah a lik ne igra dve god i niko ga nigde nije video.
    (Ivan, 20. maj 2022 21:34)

    # Link komentara

  141. Dajte, ne pecajte se. Ne oduzimaju Noletu ništa, nego se neće dodeljivati nikome bodovi (opravdano). Noletu se svakako skidaju bodovi pre turnira.
    (Dejan Pavlović, 20. maj 2022 21:33)

    # Link komentara

  142. Novak je kolateralna šteta, a ovo je bilo nužno da se ne bi ponavljali Melburni i slične priredbe, gde bi organizator odlučivao pobednika bez obzira na sve.
    (nomen nescio, 20. maj 2022 21:32)

    # Link komentara

  143. Ali pazi sad ovo, rat, haos u svetu, nepravda prema ruskim teniserima koju god stranu podrzavali, znatno im je otezan zivot svuda samo zato sto su “rusi” iako su digli glas protiv rata a onda dodje nolovac i prica kako je sve ovo zavera protiv noloa. Isto kao sto su koronu “izmislili” zbog njega. Pa necerovatni ste ljudi..
    (Ivan, 20. maj 2022 21:32)

    # Link komentara

  144. Sve je to uradjeno da bi se Novak skinuo sa prvog mesta. Inace, Bogdan Obradovic, bivsi selektor, tvrdi da je engleska kruna vlasnik ATP-a. Znaci sami sebe kaznjavaju, da bi sprecili da i dalje bude prvi teniser sveta.
    (Pera, 20. maj 2022 21:13)

    Naravno to je win-win situacija za "zapadnu demokraciju", Jednim potezom rješavaju se Rusa i Novaka koji ih već dugi niz godina bezgranično nervira. Medvedeva će u toku ljeta zamjeniti Zverevim jer tko zna što sve neće biti sa Rusima u idućih par mjeseci, a onda će nestalnog i nestabilnog Zvereva skloniti i... evo nama Nadala ili Alkarasa na prvom mjestu. Na tome se radi već dugo istudiozno .
    (Johnny, 20. maj 2022 21:32)

    # Link komentara

  145. Sampion gubi najvise bodova?!
    Da li su oni svesni toga sta rade?!
    (Janko, 20. maj 2022 21:32)

    # Link komentara

  146. Neka Nole samo osvoji RG. U tom slucaju deli rekord po nedeljama na prvom mestu. Opet ce biti upisan u istoriju. Uprkos svim okolnostima. jedna nedelja se moze naknadno obezbediti. Iako se ne obezbedi, ostaje upisan. Svu paznju skoncentrisati na RG, inace dzaba prica.
    (dza ili bu?, 20. maj 2022 21:30)

    # Link komentara

  147. Sve ce uciniti da ga sprece da obori rekord po broju nedelja. Pazi Atp kaznjava Vimbldon zbog ruskih tenisera haahahahhahahaahhaahah
    (Darco, 20. maj 2022 20:41)

    O čemu pričaš? Da obori rekord po broju nedelja. Novak drži rekord po broju nedelja. Može da sveke nedelje obara, i obara, svoj rekord.
    (draganTenis, 20. maj 2022 21:30)

    # Link komentara

  148. na aparatima...
    Leba ide premo nazogastrične sonde.
    (Djido, 20. maj 2022 21:27)

    # Link komentara

  149. Nema vise neutralnosti ni u sportu. Zapadnjaci se ponasaju kako njima odgovara, diktatorski. To je njihova demokratija-vladabina prava ali jacega.
    (miljas, 20. maj 2022 21:23)

    # Link komentara

  150. A zašto jednostavno ne oduzmu bodove svima i sve daju Federeru.
    (Djido, 20. maj 2022 20:47)

    Kakve veze ima Federer sa ovim kad čovek praktično i ne igra niti bilo čime može da ugrozi Đokovića?
    (absolutezero, 20. maj 2022 21:23)

    # Link komentara

  151. Ovo nije kazna za Vimbldon vec za Djokovica.
    (Cirkuz, 20. maj 2022 21:23)

    # Link komentara

  152. ja se brinem kako ce konstrakta da prodje posle vimbldona! da li ce i njoj oduzeti bodove? ziv nisam!
    (Oscar, 20. maj 2022 21:23)

    # Link komentara

  153. Hipoteticki, Novak Djokovic osvoji Wimbeldon. Da li mu se racuna GS titula iako nema bodova? ako se ne racuna, a skidaju se bodovi, nema svrhe uopste ni igrati. Nevidjeni cirkus.
    (dza ili bu?, 20. maj 2022 21:23)

    # Link komentara

  154. Ma ovo je suludo ako bude ovako, mada mislim da Rotenberg samo pali vatru kao i uvek. Tj pise sta bi on zeleo da se desi, posto Novaka ne podnosi... Logicno je da ako se Vimbldonu ne budu racunali poeni, da to jednostavno u atp kalendaru bude posmatrano kao da se turnir nije ni odigrao, dakle niti ce se gubiti, niti dobijati poeni. Sto bi znacilo da se Novaku nece oduzeti 2000 poena, vec ce ih braniti 2023, nezavisno od toga sta uradi ove godine... Sve ostalo bi bilo potpuno suludo i prakticno drakonska kazna za igrace koji su napravili dobar rezultat prosle godine, a ne za WB kao turnir.
    (hoodie, 20. maj 2022 21:21)

    # Link komentara

  155. Sa dobrim igrama vratit će se Novak ponovo na prvo mesto
    (Junior, 20. maj 2022 21:21)

    # Link komentara

  156. Kakve su sve štete načinjene Djokovicu u prethodne 2 godine. Oštećen za Wimbldon 2020 koji bi 97% osvojio, oštećen za US Open 2020 koji bi takodje vjerovatno osvojio, oštećen za Australian Open 2022 koji bi sigurno osvojio. Znaci 3 čista GS su mu ukradena iz ruku. Zatim oštetili ga za onih 25 zaleđenih sedmica, izgubio potencijalnih 4 hiljade bodova zabranom igranja na AO i Indijan Velsu i Majamiju. Ovo su ozbiljne nepravde na štetu Djokovica koje značajno mjenjaju tok teniske istorije. U normalnim okolnostima Djokovic bi se sad vjerovatno borio za svoj 23 ili 24 GS, i imao bi već sad zagarantovanih 420+ nedelja na prvom mjestu. Kako ih barem malo nije sramota da nakon svih tih stvari koje nemaju blage veze sa tenisom, da nazivaju Nadala GOAT-om zato sto ima 21 GS. Ovo sta se dešava u tenisu u zadnje 2 godine, to vise nema blage veze sa tenisom.
    (Milos, 20. maj 2022 21:21)

    # Link komentara

  157. Ova odluka u stvari može dobra da bude!Neće probuditi vuka u Novaku,već hipersoničnu zvijer.Ako bude kao što mislim,ima da nareda i turnira i nedjelja na prvom mjestu liste?Bojim se da će im se obiti o glavu sportsko-politički eksperimenti?
    (War Inside My Head, 20. maj 2022 20:58) Hahaahahahah, matriks nolohorde, kako to ne voleti??
    (Legolas, 20. maj 2022 21:20)

    # Link komentara

  158. Ене, нећемо да мењамо историју.
    (Рајко Четник колаборационистичка армија, 20. maj 2022 21:19)

    # Link komentara

  159. Atp je diskvalifikovao Wimbledon :) ovde postoji samo jedan cil...
    (ninja, 20. maj 2022 21:18)

    # Link komentara

  160. Da plačemo skupa svi?
    (Pedja, 20. maj 2022 21:17)

    # Link komentara

  161. al zato im uzima oba GS
    (Wiener, 20. maj 2022 21:17)

    # Link komentara

  162. nacin da djokovica skinu s prvog mesta, sve ce izmisliti...
    (shpile, 20. maj 2022 21:16)

    # Link komentara

  163. Ček prvo da Novak osvoji, pa ćemo posle o nepravdi
    (Chiko, 20. maj 2022 21:16)

    # Link komentara

  164. Dokle ide licemerje???Kaznili Wimbledon a Australian Open ne?Zar nije gore ono što se desilo Novaku i ostalim zdravim teniserima koji su bili tamo???
    (roronja, 20. maj 2022 21:16)

    # Link komentara

  165. zašto ne oduzeti sve ?
    (Saša, 20. maj 2022 21:16)

    # Link komentara

  166. Bolje bi im bilo da jos malo razmisle sta ce se dogoditi posle Vimbldona
    Pa raspali Medvedev ce se opet na kratko vratiti na 1. mesto uprkos nikakvim rezultatima posle Australije, a Nole cak i ako osvoji titulu tamo nece ostati 1.
    (Vlade, 20. maj 2022 21:16)

    # Link komentara

  167. Vimbldon kao kaznjen a kaznu snosi Novak, kako to? Neka neko objasni, kako je to oduzimanje bodova kazna za sam turnir Vimbldon, sta kao nece niko hteti da ucestvuje, ili sta?
    (Boss, 20. maj 2022 21:15)

    # Link komentara

  168. Ne verujem da ce oduzimati poene kad niko nije u mogucnisti da odbrani poene.
    (Sumnljam, 20. maj 2022 21:14)

    # Link komentara

  169. Da li je moguće da od najgorih načina da "kazne" Vimbldon izaberu baš najgori?
    (Djordje, 20. maj 2022 21:13)

    # Link komentara

  170. U svakom slučaju Federer gubi bodove sa RG-a i Vimbldona i boriće se za opstanak u top 100
    (Bogdan, 20. maj 2022 21:13)

    # Link komentara

  171. Sve je to uradjeno da bi se Novak skinuo sa prvog mesta. Inace, Bogdan Obradovic, bivsi selektor, tvrdi da je engleska kruna vlasnik ATP-a. Znaci sami sebe kaznjavaju, da bi sprecili da i dalje bude prvi teniser sveta.
    (Pera, 20. maj 2022 21:13)

    # Link komentara

  172. Novaku su sada glavni cilj gren slemovi a ne 1. mesto, odavno je presao igricu kada je 1. mesto na ATP listi u pitanju
    (Mirko, 20. maj 2022 21:12)

    # Link komentara

  173. To su uradili namjerno da ga skinu sa broja 1 ! Ko to ne vidi,...taj je slijep kod ociju !!!!!!!!
    (Ja, 20. maj 2022 21:11)

    # Link komentara

  174. Ovo je suludo. Poenta je da se kazni turnir tako sto nema bodova a ne da se oduzimaju bodovi od prosle godine.
    (Andromero, 20. maj 2022 21:11)

    # Link komentara

  175. @black mirror

    Vidis, ti si olicenje Srbina "sa dna kace" , ma koliko se verbalno suprotstavljao tome. To su oni ljudi koji ne citaju nista, a i ono malo sto uhvate u kajronima na TVu - brzo im ispari.

    Djokovic nije bio tih 22 nedelja na #1, jer je u prolece i rano leto 2020. ceo ATP bio obustavljen, kao i 99% svih liga i svih takmicenja.

    Sa te 22 nedelje, a tesko da bi ga neko ugrozio, sad ne bismo imali ovaj countdown. A on bi verovatno glatko uzeo i WB2020 s obzirom na konkurenciju. Dokazano na Wimbledonu 2021.
    (ex-034, 20. maj 2022 21:09)

    # Link komentara

  176. zamisli, kazne engleze i opet srbi dobiju po nosu...
    (dare slovenac, 20. maj 2022 21:08)

    # Link komentara

  177. To ni u kom slučaju nema smisla jer ne može da izgubi bodove koje nije imao mogućnost da brani usled promena u kalendaru koje su nastale
    (Bitne su titule, 20. maj 2022 21:08)

    # Link komentara

  178. Ретко када сам уз одлуке АТП организације али овог пута сам ЗА јер је то коректно, није у реду мешати политику и спорт.
    Исто тако треба казнити и АО и одузети све бодове освојене на АО 2022.
    То што Ноле губи овом евентуалном одлуком је мање значајно од саме поруке организаторима са се не баве политиком.
    (Рајко Четник Z армија, 20. maj 2022 21:08)

    # Link komentara

  179. Za sada se ne zna sta ce biti sa proslogodisnj8m poenima. Ben samo nagadja. Cekao odluku o tome. Po meni, najbolje bi bilo zadrzati poene od prosle godine za jos jednu godinu.
    (knez, 20. maj 2022 21:07)

    # Link komentara

  180. Па ови ничим не казнише Енглезе него играче ( тј Нолета ). Невероватно је колико су западњаци маштовити у својој мржњи. Мада, то је разлог за радост, јер одсликава њихову слабост и пад који следи...
    (Милан, 20. maj 2022 21:05)

    # Link komentara

  181. Dugo nam nije bilo ovog Bena, iskrenog prijatelja. Zna se već kada se on obično javlja.
    Inače, da li se zna tačno kakvo pravilo će se primenjivati pri obračunu bodova. Ok, ne računaju se ovi ovogodišnji, ali da li će se možda primeniti ono "korona" pravilo da se ne gube prošlogodišnji bodovi?
    Svaki drugi "obračun" bi, osim Rusa i Belorusa sada (od strane samog WB), pogodio baš sve tenisere prošlogodišnje učesnike (samo sada od strane ATP), to ne bi bilo fer.
    Nisam siguran da je to (neka TZ) namera ATP-a. Nije u pitanju samo Đoković, nego i Beretini, kao i ostali polufinalisti i drugi uspešni od prošle godine.
    (posmatrač, 20. maj 2022 21:01)

    # Link komentara

  182. I ko ovo zove ovo sport. Ovo je najveca sramota u istoriji sporta. ATP Australije cestitao Djokovicu na uspehu u Rimu pa ga evo ATP nagradjuje. Ja mislim da pravi ljubitelji sporta trebalo da bojkotuju ATP turnire dok se politika ne izbaci iz sporta. Oni (ATP) samo razumeju govor novca.
    (Mile, 20. maj 2022 21:01)

    # Link komentara

  183. Ne verujem da ce da oduzmu bodove ali ko zna,verujem da ce kao I u koroni da ostane zamrznuto.
    (kralj, 20. maj 2022 21:01)

    # Link komentara

  184. nije mi jasno kako se znaju bodovi posle wimbledona ako roland garros još nije odigran.
    (komentarista, 20. maj 2022 21:00)

    # Link komentara

  185. Hahaha,na sve su spremni.
    (boban, 20. maj 2022 20:59)

    # Link komentara

  186. Bukvalno ne mogu da prestanem da se smejem od srece.
    (Noloduplogolo, 20. maj 2022 20:59)

    # Link komentara

  187. Sta ocekivati od Engleza svuda se mijesaju
    (vlaca, 20. maj 2022 20:58)

    # Link komentara

  188. Ova odluka u stvari može dobra da bude!Neće probuditi vuka u Novaku,već hipersoničnu zvijer.Ako bude kao što mislim,ima da nareda i turnira i nedjelja na prvom mjestu liste?Bojim se da će im se obiti o glavu sportsko-politički eksperimenti?
    (War Inside My Head, 20. maj 2022 20:58)

    # Link komentara

  189. Wow…. Nisam bas ovo ocekivao… ali naravno ATP je jedva cekao eskalaciju i da nekako zabije noz u ledja Djokovicu koga ne podnose na prvom mestu njihove liste…
    (sale, 20. maj 2022 20:57)

    # Link komentara

  190. Ironija ove odluke je da 'kažnjavanjem' turnira na ovaj način upravo dovode Rusa da bude broj 1, svaka čast majstori! Tog istog broja 1 u vašem sportu ste ostavili na vetrometini da se australijski slepci iživljavaju na njemu, tad niste razmišljali o dobrobiti igrača i 'ranking fairness', ali sad ste dodatno pobedili...
    (mickeyrs, 20. maj 2022 20:56)

    # Link komentara

  191. Djokovic ako uzme RG ostaje prvi do kraja Wimbledona i tek nakon toga gubi prvo mjesto. Nakon Wimbledona ce imati tacno 377 sedmica cime izjednacuje rekord Stefi Graf.
    (Banja Luka, 20. maj 2022 20:45)

    Samo mi objasni kakve veze ima rekord Štefi Graf sa Novakovim rekordom?
    (Sale, 20. maj 2022 20:54)

    # Link komentara

  192. Eto bas su to namerno uradili da bude Rus prvi.. Paranoidan narod
    (Vladimir, 20. maj 2022 20:53)

    # Link komentara

  193. Kako možete znati kako izgleda lista kad još nisu odigrani RG i turniri na travi?
    (Momčilo, 20. maj 2022 20:52)

    # Link komentara

  194. Pa dobro, koliko je samo nedelja bio prvi dok se nije igrao tenis za vreme korone i to mu se i dalje racunalo. Da li je to bila agenda zapada protiv Federera, Nadala i ostalih a u korist Djokovica? Srbina, zemlje koju svi mrze pa opet Micic MVP, Jokic MVP, o Djokovicu da ne trosim reci, vaterpolisti, odbojkasice.. itd itd...
    (black_mirror, 20. maj 2022 20:52)

    # Link komentara

  195. združena akcija atp-a i engleza protiv Novaka
    (mile, 20. maj 2022 20:51)

    # Link komentara

  196. Novak ce imati 6600 bodova ako osvoji Roland Garos sto je prilicno veoma teska ako i nemoguca misija ...
    (Toleranti, Peje, 20. maj 2022 20:50)

    # Link komentara

  197. @sheyz i dozvoliti Rusu da bude prvi na Atp-u, ma dusmani sve bi dozvolili samo da Novak ne bude prvi, ahahahha.
    (Ccc, 20. maj 2022 20:50)

    # Link komentara

  198. Ako se ne varam,ukoliko Djokovic osvoji Roland Garos,u nedelji pre 11.jula bi imao 377 nedelja i izjednacio bi se sa Stefi Graf. Da li gresim?
    (dza ili bu?, 20. maj 2022 20:50)

    # Link komentara

  199. Zao mi je Novaka izgubice 4000 poena odlukom atp,nece mu dati da bude apsolutni rekorder po broju nedelja na prvom mestu.Nadam se da ce Novak shvatiti da se protiv sistema ne moze,bolje mu je da batali tu svoju organizaciju i zalaganje za druge jer za njega nikad niko ne bi stao.Pamet u glavu Novace i gledaj samo sebe.
    (Mvp, 20. maj 2022 20:50)

    # Link komentara

  200. Jednim udarcem 2 muve! Zabraniti rusima da ucestvuju i skinuti srbina sa I mesta. Bas tako su i vladali indijom, pomocu matematike.
    (Milojko, 20. maj 2022 20:49)

    # Link komentara

  201. Ниђе везе
    (Боки, 20. maj 2022 20:49)

    # Link komentara

  202. Mogli bi iz utrke za GOAT izbrisati Wimbledone iz prethodnih godina.
    (Nadal the Greatest, 20. maj 2022 20:49)

    # Link komentara

  203. Eto im sada Rusa na prvom mestu hehe
    (mladeeen, 20. maj 2022 20:49)

    # Link komentara

  204. Eto im sada Rusa na prvom mestu :D
    (mladeeen, 20. maj 2022 20:48)

    # Link komentara

  205. Bolje da ne diraju igracima bodove, neka ostanu zamrznuti posle Vimbldona
    Medvedev ce ni kriv ni duzan biti broj 1 cak i ako ne prodje 1. kolo Rolan Garosa i ne bude ucestvovao na Vimbldonu
    (Dragan, 20. maj 2022 20:48)

    # Link komentara

  206. Ако то ураде, онда би морали да замрзну бодове са прошлогодишњег Вимблдона, тј. да за ову годину рачунају бодове од прошле године. Тако је рађено и за време па демије.
    (Марко, 20. maj 2022 20:47)

    # Link komentara

  207. A zašto jednostavno ne oduzmu bodove svima i sve daju Federeru.
    (Djido, 20. maj 2022 20:47)

    # Link komentara

  208. Нека се вакцинише, па одигра US Open и готова ствар.
    (Pantagruel, 20. maj 2022 20:46)

    # Link komentara

  209. Djokovic ako uzme RG ostaje prvi do kraja Wimbledona i tek nakon toga gubi prvo mjesto. Nakon Wimbledona ce imati tacno 377 sedmica cime izjednacuje rekord Stefi Graf.
    (Banja Luka, 20. maj 2022 20:45)

    # Link komentara

  210. Poslje vimbeldona bi obiso Stefi Graf. Tacno u nedelji poslje vimbeldona. Ako oduzmu pokazuju zasto to rade. Ko da je ATP za Ruse.
    (Sampras 38, 20. maj 2022 20:45)

    # Link komentara

  211. Сад ми је јасно зашто је ATP одједном на страни правде. А понадао сам се да су се стварно промијенили и увидјели грешку са АО-а...
    (ds1989, 20. maj 2022 20:30)
    Hahahahah, zavera protiv tzv. GOATa. Zli zapad!!
    (legolas, 20. maj 2022 20:44)

    # Link komentara

  212. Neka samo uzme rg, a na prvo mesto će se makar vratiti posle sledećeg ao ili w.
    (jonny deep, 20. maj 2022 20:43)

    # Link komentara

  213. U sportu je oduvek prisutna velika doza malera usmerena protiv srpskih sportista...

    Ali, sta te ne unisti, to te ojaca.

    Rokaj Nole, samo rokaj.
    (GM, 20. maj 2022 20:42)

    # Link komentara

  214. Sve ce uciniti da ga sprece da obori rekord po broju nedelja. Pazi Atp kaznjava Vimbldon zbog ruskih tenisera haahahahhahahaahhaahah
    (Darco, 20. maj 2022 20:41)

    # Link komentara

  215. Nema sanse!!
    (orban, 20. maj 2022 20:40)

    # Link komentara

  216. Ironija. Novak je podigao glas protiv odluke Wimbldona da zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima a sada kada su kažnjeni od strane ATP on ispade najveći Gubitnik.
    (Egon Kowalski, 20. maj 2022 20:40)

    # Link komentara

  217. Opa opa, znači tu smo, velikim borcima za pravdu iz ATP-a se baš potrefilo da kažnjavanjem Vimbldona zakinu i čoveka koji im je trn u oku 5 godina. Kakva slučajnost!
    (Nikola, 20. maj 2022 20:38)

    # Link komentara

  218. Okreni obrni, Rus ce posle Srbina biti broj 1
    Dzaba im ova kazna.
    (Mare, 20. maj 2022 20:37)

    # Link komentara

  219. Znaci Djokovic kao da je Rus ili Belorus...
    (Coabree, 20. maj 2022 20:37)

    # Link komentara

  220. Kakav cinizam. To ukidanje bodova na Vimbldonu, pogodiće samo Novaka, je čak iako osvoji turnir, ostaće bez 2000 poena. Verujem da je i to namerno smišljeno, iako ne verujem u teorije zavere.
    (Sim69, 20. maj 2022 20:36)

    # Link komentara

  221. Paradoksalno bi bilo da u finalu dobije Zvereva a da ovaj već sutradan bude na listi ispred njega.
    (Back2Back, 20. maj 2022 20:36)

    # Link komentara

  222. Tipično za zapad i engleze, sve se namerno radi, i ti bodovi, oduzimanje i dodavanje je obična glupost, koliko su Federera držali u vrhu a
    (nikola simić, 20. maj 2022 20:35)

    # Link komentara

  223. To znači ništa od rekorda Štefi Graf(377 nedelja)...
    (Dragan, 20. maj 2022 20:34)

    # Link komentara

  224. Smradovi se ne trude ni da sakriju svoju agendu. Transparentno ubijaju dve muve jednum udarcem: onemogućuju Rusima da igraju i skidaju prvom reketu sveta 2000 bodova. Nenadoknadivih za "rekord" Štefi Graf. Đoković ima strpljenje kao Gandi.
    (Sheyz, 20. maj 2022 20:34)

    # Link komentara

  225. Ne gube se bodovi!!! Ako sam lepo procitao, mada nije bitno samo neka uzme NOLE!!!
    (borisc, 20. maj 2022 20:31)

    # Link komentara

  226. To je namerno uradjeno da bi Novak pao sa prvog mesta...
    Gledaju,na svaki nacin da ga uklone i da ne bude najbolji...
    svi su protiv njega samo je Bog uz njega ali pobedice...
    (Lazar, 20. maj 2022 20:31)

    # Link komentara

  227. Сад ми је јасно зашто је ATP одједном на страни правде. А понадао сам се да су се стварно промијенили и увидјели грешку са АО-а...
    (ds1989, 20. maj 2022 20:30)

    # Link komentara