1. Shek i Barkli su bili vanzemaljci za Jokica, neponovljivi igraci i oni da budu ljubomorni na nekog Jokica. Smesno. Da li je moguce da neko ovo napise?
    (baron, 12. maj 2022 18:16)

    Fizicki vanzemaljci jesu bili. Toliko su bili jaki fizicki da su sa samo malo tehnike postali vrhunski igraci.
    Medjutim, postoje igraci koji nisu toliko fizicki jaki, zato moraju da imaju mnogo vise tehnike (a ponekad i mozga) - to su Kari, Jokic, nekada Magic Johnson, Kukoc, Kicanovic, itt. U fudbalu je takav Mesi.
    To su moji omiljeni igraci, jer je lepota u tehnici, a ne u snazi.
    Inace, upravo je Sek u martu rekao da je Jokic MVP, nakon sto je nadigrao Embida u direktnom duelu.
    Ovo sada je da se spreci Jokiceva treca nagrada - belac, jos takav koji narusava mit snaznog crnog centra, moze da prodje kao izuzetak. Zato je prosle godine bio opste prihvacen. Sada vec postaje pravilo i to mora da se dovede u pitanje, pre nego sto se otme kontroli.
    (jasno ko dan, 13. maj 2022 00:44)

    # Link komentara

  2. Šekil i Čarls se teško mogu identifikovati sa snagom uma umesto sa snagom tela. Podsvesno su ljubomorni na veštinu koju ima Nikola. Ponovo sam pogledao njihove najbolje poteze tokom karijere i tu svako može da vidi dokaz.
    (rade, 12. maj 2022 12:48) # Link komentara

    Shek i Barkli su bili vanzemaljci za Jokica, neponovljivi igraci i oni da budu ljubomorni na nekog Jokica. Smesno. Da li je moguce da neko ovo napise?
    (baron, 12. maj 2022 18:16)

    # Link komentara

  3. Shaq je takodje osoba koja je nedavno izjavila da trener ne igra ni najmanju ulogu u timu i da ne pravi nikakvu razliku ko je trener u timu.
    (The Unforgiven, 12. maj 2022 17:08)

    # Link komentara

  4. Pre neki dan Rivers kaze, gledajte igru - Ako gledamo samo igru, njene elemente i finese, uticaj, Nikola je ispred Embiida.

    Sad rekose popularnost - Lik koji nema drrustvene mreze, po mnogima extremno marketinski neisplativ (kada je odgovaralo da takav bude argument), u ekipi grada za koji fanovi ne znaju ni da postoji (takodje tvrdili tako), koji kaze da ga MVP ne zanima, popularniji od Embiida? Ili su mozda mislili na popularno razmisljanje u javnosti? Pa taj trend je MNOGO vise bio u pravcu Embiida, navlacenjem i svim izjavama koje su bas gradile takav narativ, on ispred Jokica. Ova izjava oko popularnosti mozda i besmislenija od prve.

    Dalje, kazu, ne zna se sta su kriterijumi - O da, i te kako se zna (sustinski) zato nije ni bilo sive zone usled koje bi odmah dali Embiidu MVP. Da se najvise gledao licni dozivljaja ne bar neka pravila, sudeci po prozivanju i omalovazavanju medija, rezultat bi vrv bio drugaciji.

    Bas po tim statistikama, uticaju na tim, dostupnosti (br odigranih utakmica) i (ne)pomoci saigraca Jokic je nagradu i dobio. Da je bilo obrnuto onda bi argument "ali po kom osnovu ispred Nikole" i "Koja su vise pravila" bio validan. U ovom slucaju je blaga hajka i neprofesionalizam.

    Mozemo ovako dugo ali cinjenica je da su IPAK tamo neki strucnjaci sa IPAK pravom glasa ubedljivo stavili Nikolu na prvo mesto (nije bas bilo blizu i mala razlika izmedju 1pg i 2og). Ovako se prilicno ispaljuju i ne ostavljaju bas mnogo prostora za kontra tumacenje u kontekstu boje koze, licnih afiniteta itd.

    Ipak ovako ozbiljni likovi, pa i strucnjaci u ovako bitnoj emisiji za NBA svet ne smeju sebi dozvoliti toliko "lapsusa" bez da se bave donekle argumentima u cemu je to Embiid bio bolji? Brojevima? Dostupnoscu? Uticaju na tim? Pa i brojevima u POffu? Tezini tima na ledjima usled neigranja bitnih saigraca? hmm... totalno subjektivno, nazalost. Sreca pa subjektivnost ne bira nosioca nagrade.
    (Pera Ždera, 12. maj 2022 16:42)

    # Link komentara

  5. Evo vam jos jednog zivog primera ko sve komentarise kosarku,ovaj lik i ne kapira zasto Shaq kaze da Jokic igra kao pravi centar..nego se odmah uhvatio asistencija iako je to odredjeno sistemom Denvera. Wilt Cemberlen je jos 1967 bio najbolji asistent lige sa 8,6 asistencija u proseku sto jos nijedan centar nije bio. Jer je on tako hteo,da pokaze svima da moze i da asistira. Dakle jos 60tih je igrao centar koji asistira i ima gomilu triple dablova,dakle jos tada su mogli reci da se oko centra gradi igra. Shaq kaze da Jokic igra kao pravi centar zbog svojih fundamentalnih vestina,ledjna tehnika,footwork,baby hook...zaista nemate pojma o kosarci,a ovako je igrao Larry Bird na svojoj poziciji pa nisu menjali igru zbog njega. I na vasu zalost Janis Antetokumpo je trenutno na najvecoj sceni broj 1 dok vi uzdizite kuglu za regularnu sezonu dodeljenu u Stali🤣
    (vince carter, 12. maj 2022 16:41)

    # Link komentara

  6. "Igra kao pravi centar" Sad je pokazao koliko ne gleda Dence ri ne zna o cemu priča. Jokić je i plejmeker i najbolji asistent među centrima u istoriji, ne bih rekao da je to igra "pravog" centra, nego nekog koji je skroz promenio kosarku na poziciji koju igra
    (zabrinuta treća strana, 12. maj 2022 15:17)

    # Link komentara

  7. Ovo ih mnogo boli, do te mere da lupaju gluposti, bez ijednog argumenta za svoje mišljenje. Za razliku od njih Isiah thomas ima argumente za svakog igrača
    (Ratko, 12. maj 2022 15:16)

    # Link komentara

  8. “Svi sto gube se ljute, to je normalna stvar”!
    (joks, 12. maj 2022 15:06)

    # Link komentara

  9. Kad je belac, onda "licno bih voleo da vidim koji su kriterijumi za MVP"....
    (Stl, 12. maj 2022 14:25)

    # Link komentara

  10. Pričaju o Simonsu… Njega su i Embiid i Rivers javno ispljuvali ! Trenutno je PO, Fila je još u igri, zahvaljujući kome ? Hardenu ? Jok ! Embiidu ? Ne, već ostalim igračima ! Pa sad kako hoće, ali Embiid nije niti ima isti impakt na ekipu ! Embiid je čak i gori u PO nego prošle godine!
    (JPR24, 12. maj 2022 14:23)

    # Link komentara

  11. Samo ameri izmisle pravilo, da se bira MVP po statistiki, a u stvari se glasa.
    Zato uvek neko nije zadovoljan. Živio ovogodišnji MVP i neka puknu dušmani.
    (MileR, 12. maj 2022 14:12)

    # Link komentara

  12. Svi sto favorizuju Embiida ne daju nijedan argument, osim svog licnog dozivljaja. Jokic je bolji maltene u svakoj statistickoj kategoriji, tipa u 18 od 20. Embiid ima najvise bacanja po minuti u istoriji NBA, ima 3x bolje saigrace, dok su Jokicevi saigraci oborili rekord da prvi put u istoriji drugi najbolji strelac nekog tima ima manje od 15 poena u proseku. I na sve to Phila je imala 3 pobede vise, u slabijoj diviziji/konferenciji. Smesna rasprava posle istorijske Jokiceve sezone. I da, kao Jokic zbog popularnosti osvojio?

    Momak koji nema nijednu drustvenu mrezu , koji nijednom nije spomenuo MVP nagradu, da osvoji zbog "popularnosti"? Kakve besmislice.
    (milanovac, 12. maj 2022 14:09)

    # Link komentara

  13. Zaustavio bi te Gober
    (Obrad, 12. maj 2022 14:06)

    # Link komentara

  14. On zna bolje od tolikih novinara koji su mnogo duze u profesiji statistike i izvestavanja... pogledaj samo koliko je covek dobio glasova, i pomiri se sa tim da je belac dvostruki MVP... rasizam cveta jer misli neko da mu pripada nesto na osnovu boje koze... pa da sakriju taj rasizam izjavljuju konfliktne izjave kao znas volim Nikolu ali ovaj je imao prednost.... momenat kada se dodaje "ALI" to kod amera znaci sta ustvari misle ali nece da povrede nekoga sa tom izjavom ...
    (Sly, 12. maj 2022 13:21)
    bice da si ti rasista ,boju koze covek nije pomenuo ...gluposti gluposti gluposti
    (navijaci cityja, 12. maj 2022 14:03)

    # Link komentara

  15. Pa sto ne naprave kriterijum - npr moras da igras bar 90% svih utakmica, moras da imas bar x procenat suta za 1 - 2 -3, moras da imas najmanje x skokova, x asistencija i x poena po uatkmici u proseku, tvoj tim mora da igra bar u x fazi PO, moras da imas tamnu boju koze ... i takve stvari.
    (Proka, 12. maj 2022 13:56)

    # Link komentara

  16. Шекил и Баркли су супер, али Ембид није ни у истој категорији да Јокићем. ни близу. то што Симонс није играо је само ојачало Филаделфију и дало Ембиду шансу, да друге стране, Мареј је ненадокнадив губитак за Денвер
    (гази багру, 12. maj 2022 13:45)

    # Link komentara

  17. Shaqa lupaju kompleksi jer Jokic ima vise MVP-a od njega, čudo nije spominjao svoje prstenje
    (Neven, 12. maj 2022 13:34)

    # Link komentara

  18. Zar Jokica ne mrze zato sto je Srbin?Evo bilo je gusto i dali mu nagradu,tako da nasa prica da nas svi mrze pada u vodu!
    (daki, 12. maj 2022 13:34)

    # Link komentara

  19. kada se gruva statistika tipa Vestbruk onda se gleda samo to a sada neko izmisljanje kao Embid bolji pa u cemu je to bolji
    (boki89, 12. maj 2022 13:28)

    # Link komentara

  20. Kad igra nole
    (Milos, 12. maj 2022 13:23)

    # Link komentara

  21. On zna bolje od tolikih novinara koji su mnogo duze u profesiji statistike i izvestavanja... pogledaj samo koliko je covek dobio glasova, i pomiri se sa tim da je belac dvostruki MVP... rasizam cveta jer misli neko da mu pripada nesto na osnovu boje koze... pa da sakriju taj rasizam izjavljuju konfliktne izjave kao znas volim Nikolu ali ovaj je imao prednost.... momenat kada se dodaje "ALI" to kod amera znaci sta ustvari misle ali nece da povrede nekoga sa tom izjavom ...
    (Sly, 12. maj 2022 13:21)

    # Link komentara

  22. Проблем са расизмом?
    (Majkl Džondar, 12. maj 2022 13:21)

    # Link komentara

  23. Biće da te boli jer ima dve titule bb kao Neš, a ti samo jednu...
    (Kupler Majstor, 12. maj 2022 13:15)

    # Link komentara

  24. Izgleda da nije imao prednost
    (krit, 12. maj 2022 13:04)

    # Link komentara

  25. black votes matter...
    (duledudule, 12. maj 2022 12:59)

    # Link komentara

  26. Kaže onaj lik da je Embid konstantan, igrao celu sezonu bez Simonsa? Pa Jokić je bio još konstantniji, čak mislim da je i više utakmica odgigrao, i to bez Marija i Portera. Da je imao njih u timu verovatno bi imao tripl-dabl u proseku na kraju sezone i još bi bio u plej-ofu. Kakvo navlačenje za Embida ove sezone, jezivo. I još da nadodam da je i u tom plejofu Jokara bio statistički iznad Embida.
    (dežurni, 12. maj 2022 12:59)

    # Link komentara

  27. Eto sta kazu pravi poznavaoci igre. Placite
    Francuz Embild nr 1
    (Zalutaoovde, 12. maj 2022 12:58)

    # Link komentara

  28. (Napo Leon, 12. maj 2022 12:38)

    Koga briga kome bi ti dao glas!
    (Dule, 12. maj 2022 12:57)

    # Link komentara

  29. Volim Jokica al nije crn. Bruka sta im je uradio covek. Na sve to jos i primi trofej ispred stale.
    (Goran, 12. maj 2022 12:55)

    # Link komentara

  30. Ne ulazim inace u raspravu o boji koze, ali ovde nista drugo nije u ptinaju. Jer, kakvi su ovo glupavi argumenti? Konstantan? A, Jokic nije bio konstantan?! Sa ovakvim brojkama ove sezone, kako neko moze da dovodi u pitanje MVP nagradu?! Covek je oborio rekord lige! A, tek sto nije igrao Simons...ovi kao da ne znaju da u Fili igra i Tobi Heris i da je Harden dosao u medjuvremenu. Jesu li mozda pogledali sa kim je Nikola odigrao celu sezonu?
    (Pera Magic Mitic, 12. maj 2022 12:52)

    # Link komentara

  31. Ovo mi je najjace, dakle, 90 posto ljudi iz americkih medija (ESPN glasaci npr) koji su imali pravo glasa, kazu sledece:

    "Glasao sam za Embida, ali sam znao da ce Jokic da pobedi"

    Ali sto si znao da ce Jokic da pobedi, mozda zato sto je bio bolji od Emibda?
    (jone, 12. maj 2022 12:52)

    # Link komentara

  32. nije nagrada
    MPV - most popular player nego
    MVP druze
    (sivan, 12. maj 2022 12:51)

    # Link komentara

  33. Šekil i Čarls se teško mogu identifikovati sa snagom uma umesto sa snagom tela. Podsvesno su ljubomorni na veštinu koju ima Nikola. Ponovo sam pogledao njihove najbolje poteze tokom karijere i tu svako može da vidi dokaz.
    (rade, 12. maj 2022 12:48)

    # Link komentara

  34. Ne ulazeći u to ko je bolji košarkaš, stoji činjenica da je Embiid roba sa greškom. On ne može odigrati niti pola sezone, pa prema tome ne može biti najkorisniji igrač. I to je banalna činjenica.
    (Miloš, 12. maj 2022 12:46)

    # Link komentara

  35. Па где му је?
    (princip, 12. maj 2022 12:43)

    # Link komentara

  36. Embid i jeste imao prednost. Prednost saigraca i kompletne petorke. Za razliku od Jokica, odnosno Denverove petorke. Fora ce biti jos veca ako Denver stvarno zaigra ozbiljno sa onim copavcima sledece sezone. Pa budu prvi nakon regularnog dela sa Jokicevim tripl-dabl prosekom.
    (Nišlija, 12. maj 2022 12:42)

    # Link komentara

  37. Evo ja sam belac i svoj glas bih dao Jokiću!
    (Napo Leon, 12. maj 2022 12:38)

    # Link komentara

  38. .... više sa Embidom......
    (rrrrrrr, 12. maj 2022 12:37)

    # Link komentara

  39. Ljudi, ovo što ovi pričaju je potpuno, ali potpuno nebitno. Ono što je zapisano i što će ostati zauvek upisano je da je Jokic, mali bucko iz malog grada u maloj državi Srbiji, osvojio 2x uzastopno MVP nagradu. To je bitno.
    (dap, 12. maj 2022 12:36)

    # Link komentara

  40. Nije bilo ni blizu. Ne samo da je Jokić bio bez drugog najboljeg igrača nego i bez trećeg. Pored svega toga, ima 3 pobede manje od Filadelfije. Da nije imao suspenziju i onu povredu, imao bi i on 50 pobeda.

    Statistički gledano, samo ima 3 poena manje, ali šutira skoro 10% bolje iz igre. Nema jednog razloga da Embid bude ispred njega, nego je Denver malo mesto u odnosu na Filadelfiju. To je čitav koncept ovih sa tv, koga briga za Kolorado i to što je Jokić uveo ekipu u rangu Krke u PO NBA.
    (...., 12. maj 2022 12:36)

    # Link komentara

  41. MVP se bira za regularnu sezonu, a ne za plejof, ne znam zasto im je problem da to shvate ili prihvate...
    (acushh, 12. maj 2022 12:36)

    # Link komentara

  42. Mogu oni sad pričati negativno o analitici koliko hoće, ali u Jokićevom slučaju to zaista ne pije vodu. Čovek je prvi u istoriji, znači prvi u istoriji NBA, sa 2000+ poena, 1000+ plus skokova i 500+ asistencija tokom sezone. Ono što me nervira, a što dosta njih potencira je, kao njegova loša odbrana, a Jokić ima preko 100 ukradenih i gotovo 1 blokadu po meču. To prećutkuju. Čovek jedino ne igra dovoljno 'seksi', ali pravi ljubitelji košarke umeju da prepoznaju neizmeran kvalitet i taletan koji je Nikola pokazivao svake večeri. I to u zaista krš ekipi zbog okolnosti sa povredama.
    (DukiNS, 12. maj 2022 12:34)

    # Link komentara

  43. Lepo mu je rekao Jokic u ukljucenju: Jel ima Shek back2back MVM?
    (Uros, 12. maj 2022 12:34)

    # Link komentara

  44. Embid igrao konstantnije cak i bez Simonsa?! Jokic simbol konstantnosti,uz to vuce tim bez ikoga ko zna da ubaci loptu u bazen... Smesno.
    (Aca, 12. maj 2022 12:27)

    # Link komentara

  45. Barkli u fazonu, a gde je tu pecat, heheh.
    (Boki, 12. maj 2022 12:27)

    # Link komentara

  46. pa Jokić je dobio 65 prvih mesta od 100 glasača. šta tu nije jasno? ova dvojica 26 i 9...
    (matori, 12. maj 2022 12:26)

    # Link komentara

  47. Jokic je izmislio kosarku za Embida,to je jednostavno neuporedivo...Vizija,talenat,jednostavnost,elegancija u igri...Jokic je daleko ispred....Ne mogu da shvatim sta pricaju ova dvojica....Naravno,ima ovo veze i sa tim sto bi Onil iBarkli vise voljeli da je crnac osvojo nagradu....Oni jednostavno ne mogu da shvate da je neki momak sa Balkana osvojio 2 put uzastopno Mvp nagradu,pored toliko Amerikanaca.
    (Sinke, 12. maj 2022 12:26)

    # Link komentara

  48. B2BMVP.....PLAČITE!!!
    (RG, 12. maj 2022 12:24)

    # Link komentara

  49. Siguran sam da bi isto razmisljali i da je Embid belac!
    (Oliver, 12. maj 2022 12:21)

    # Link komentara