Promenjeno rukometno pravilo

Izvršni odbor Evropske rukometne federacije je u Ljubljani doneo odluku o ukidanju pravila golova u gostima u svim klupskim i reprezentativnim takmičenjima.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Pridruzujem se vecini komentatora ovde koji su primetili da je to sport gde pravila odredjuje sudija prema svom nahodjenju. On je Bog na terenu.

    Taman sam, onako naivan, pomislio da su uveli neko pravilo gde bi Francusko i Skandinavsko batinanje protivnika njima bilo onemoguceno i gde bi rukomet usao u neke objektivne sportske vode, kad hoces.

    Unose revolucionarnu promenu o ukidanju gola u gostima, a ovi sto "naucno" biju mogu to i dalje da rade, jer oni to rade sa stilom. Odavno sam digao ruke od rukometa, iako sam ga u mladosti puno pratio. Izgleda da je i suvise jak lobi ovih napred da bi se pruzila postena sansa i ostalima.
    (profesor Baltazar, 30. april 2022 18:32)

    # Link komentara

  2. Rukomet i dalje ostaje sport gde je najvažniji čovek na terenu - sudija. Tako dinamičan sport, a ti možeš da izgubiš od ekipe koja je 50% lošija od tebe zato što sudija tako misli. Nijedan rukometni igrač na svetu ne pravi toliku razliku na meču koliko može sudija. Toga ni delom nema u fudbalu, a pogotovo ne košarci ili odbojci. Jedino je vaterpolo gori od njih po tom pitanju.
    (JimBeam, 30. april 2022 17:46)

    # Link komentara

  3. Bolje promeniti pravilo po kom sudije imaju neograničenu moć, ograničiti vreme za napad, uvesti pregled spornih situacija na zapisničkom stolu da treneri imaju bar jednu žalbu za svako poluvreme, modernizovati rukomet i da bude normalan sport. Ovako ako ostane, sudije imaju ogroman uticaj na igru i nema svrhe pratiti taj sport.
    (srle, 30. april 2022 16:47)

    # Link komentara

  4. Još kad bi se ograničio napad.
    (Aleksandar, 30. april 2022 15:26)

    # Link komentara

  5. Ne pratim rukomet, pa nisam znao da je ovo i postojalo, ali to je onda bila apsolutna glupost. Pa neće gostujući tim u rukometu da dođe da pokuša da izbori 0:0 kao u fudbalu.
    (JJ, 30. april 2022 15:26)

    # Link komentara

  6. zato pravila gde se direktno pitaju sudije neće nikad biti promenjena(pasivna igra,kretanje sa centra posle gola)
    (DžejAr65, 30. april 2022 15:15)

    # Link komentara

  7. Pa u rukometu bi to trebalo da je na deu odavno !! Fudbal, nema po 15 golova ! Rukomet je minimalno 20+ po ekipi, standardno, ne ulazimo u neke izuzetke ! A takvo pravilo je i dalje na snazi u kosarci, to je neviđena glupost !!!
    (JPR24, 30. april 2022 14:52)

    # Link komentara

  8. Dakle, fudbal jeste najvažnija sporedna stvar na svetu, čim kroji pravila i u ostalim sportovima.
    (z, 30. april 2022 14:24)

    # Link komentara