1. Potez utakmice...kada nekih 2-3 minuta pred kraj poluvremena Jokic otima loptu iz ruku Morisu samo da bi se njemu upisao skok. I onda se ovde pise da ne juri TD. Aha, ne juri... :D
    (molim?@, 17. januar 2022 10:11)

    Pravi potez Jokića, tipa - "šta ćeš ti moj bato ispod koša, da skupljaš skokove? Idi čuvaj spoljnu liniju i svog igrača, a ne da mi ti i Barton glumite centra, a nema vas nigde u odbrani!"
    (maSi, 17. januar 2022 16:42)

    # Link komentara

  2. Najbolji u istoriji Jugoslavije.
    (ElHombre, 17. januar 2022 06:07)malo morgen, šta je osvojio sem odlične lične statistike u ovoj raspaloj NBA ligi.
    (da se ne ljubimo, 17. januar 2022 16:37)

    # Link komentara

  3. @Srpce - maestro, iskreno se nadam da si nekada igrao kosarku sa odraslim ljudima.
    Ovo sto Jokic radi, ovako fizicki limitiran (brzina, lateralna kretnja, vertikalni skok) je impresivno. Svoje ocite nedostatke maskira najbolje sto moze usled gore navedenih limita. Apsolutno je konzistentan zadnjih nekoliko godina, redefinisao je polozaj skoro mrtvih visokih igraca u small ball ligi i sad visoki pocinju da ga kopiraju - prosle godine je poceo Sabonis sa Indijanom, ove godine vidimo cak i Embiid-a kako deli lopte.. Uglavnom, covek je MVP, prvi posle Sheka,recimo, posle 20ak godina, i ti dodjes i ovde napises da je osrednji, da ga dizemo u nebesa itd.
    Jasno je meni da ESPN i ekipa nemaju nikakvog interesa da ga hvale jer marketinski sam sebe ponistava svojom nezainteresovanoscu, al brt ti si odavde, gledaj malo realno.
    Dosli smo u situaciju da treneri postavljaju odbrane van sablona ne bi li njega usporili, biraju da li ce da ih ubije on ili ostali igraci, rizikuju samo da bi ga zaustavili, pogledaj sta je rekao Frank Vogel posle utakmice. Sahranjuje Gobera svaki put.
    Trenutno je jedan od najpametnijih i najboljih igrača lige, i apsolutno najbolji centar lige u zadnjih 5-6 sezona. Mozemo da polemisemo sta god, ovo je 100% tacno.
    SporCki pozdrav
    (dj bobo, 17. januar 2022 14:48)

    # Link komentara

  4. Pre samo dva dana Denver dobi takve hvalospeve od srpskih strucnjaka,evo sada totalno drugacija situacija.
    Kao u svim sferama života srbi su u fazonu na koji stranu duva vetar.
    Sada i Kirjos postade legenda a do juce jedna od najomraženijih licnosti u Srbji.
    (Seek & Destroy, 17. januar 2022 14:42)

    # Link komentara

  5. evidentno je da timovi koji igraju drugu noc back to back gube gas u drugom poluvremenu i kad je egal utakmica, obicno nemaju sanse.
    by dj bobo

    Bobo, Igrao Toronto preksinoc back to back i to u gostima protiv Milvokija, sa 6-7 igraca i dobili mec. Dan prije igrali protiv Detroita, Siakam i VanVleet po 43 minuta odigrali.
    San Antonio bio u Kanadi, pa manje od 24h kasnije u Masacusets i pobijedili Boston.

    Zajednicko ovim momcima je sto su izasli i odigrali odbranu.

    Jokic preksinoc nije morao ni da zapinje i igrao je skracenu minutazu; a nocas opet utakmica kuci bila. Ne vidim razlog da on bude po ko zna koji put duh u odbrani.

    Dobar igrac i nista vise. Veoma ishajpovan, a ovdje doveden na nivo bozanstva. Bez pokrica. Taman kao bozanstvo. Nicim izazvani ljudi vjeruju.
    (Srpce, 17. januar 2022 10:56)

    # Link komentara

  6. evidentno je da timovi koji igraju drugu noc back to back gube gas u drugom poluvremenu i kad je egal utakmica, obicno nemaju sanse. Veliki je napor, velika potrosnja, moze voljni momenat da bude koliko oces, kad nestanu noge, nema ni kosarke.
    primetio sam da je ovo slucaj za mnoge timove, ne samo za Denver. Dodatno, denver ove godine igra 3 puta drugu utakmicu back to back bas sa Jutom, pa im i ovako tanke sanse ova cinjenica umanjuje.
    Denver toplo hladno, drzi im nikola glave iznad vode, doslovno, hrani ih sve i razigrava, povuce kad treba, ali pomoci uglavnom nema. Ceka se Dzamal da se vrati, ako on ne bude igrao dobru kosarku i pomogne Nikoli, ovaj tim je gotov u prvoj rundi. Mada mislim da ce da sevne neka bomba sad tokom trejd roka.
    (dj bobo, 17. januar 2022 10:45)

    # Link komentara

  7. Denver je popio lagano 4-0 od Finiksa sa ovim prilicno istim rosterom bez Mareja. Koneli i Malone ako ne shvate da sa Fakuom i Bartonom nemaju sta traziti u plejofu ode mas u propas.

    Faku ima samo 30% sut kada je sam na trojci sto je najgore u celoj ligi. Ne predstavlja skoro nikakvu opasnost u 80% utakmica osim nekad sto protiv slabijih timova bez discipline isporuci nesto asistencija.

    Ne moze da udje pod kos, nema poludistancu, trojka katastrofa, jednostavno dobar lik, bori se ali on nema sta da trazi u ozbiljnoj plejof igri.

    Barton kriminalna odbrana kao i uvek. Covek je prvo poluvreme gledao i stajao bukvalno se vukao dok su Bojan i drugi bili sami mahom spolja.

    Dokle god Koneli ne shvati koliko mu Barton dezintegrise odbranu nezalaganjem i koliko je Faku limitiran tesko i sa Marejem da nesto ozbiljno uradi.

    Trose najbolje Jokiceve godine sa jako limitiranim igracima. Cak imam neki osecaj da ce Malone sledece sezone popiti otkaz ako se ne bude resio Bartona jer oni sa Bartonom jednostavno ne mogu igrati iole normalnu odbranu.
    (Dragan Borca, 17. januar 2022 10:29)

    # Link komentara

  8. Nikola statistički i dalje igra najbolju sezonu u istoriji košarke (Nba).. a evo prošlo je pola sezone..
    (Nemanja, 17. januar 2022 10:24)

    # Link komentara

  9. Denver pobedi-to je to,lepo skockan tim,mogu da se umesaju u borbu za titulu.
    Denver izgubi-ne moze Jokic sam sa grupom gradjanja,Meloun smesan trener.
    (Suns, 17. januar 2022 10:17)

    # Link komentara

  10. Kosarkaski IQ Vila Bartona je nesto sto je kamen spoticanja ove ekipe godinama. Covek na obe strane terena uspe da ubije ritam ekipe u 3 navrata sinoc kad su se vracali.

    A Majkl Meloun je u najbolju ruku prosecan trener, u jednom momentu je ubacio rukija Hajlanda, takodje kad je Denver igrao dobro, da cuva Baba Bogdanovica. Ovaj ga naravno spustio na post i dao 6 poena u 3 napada. Samo takve odluke opravdavaju i to sto Vil Barton igra 35 minuta svaku utakmicu.

    Da nemaju Jokica, bili bi neprikosnoveno najgori tim lige.
    (diego, 17. januar 2022 10:14)

    # Link komentara

  11. Potez utakmice...kada nekih 2-3 minuta pred kraj poluvremena Jokic otima loptu iz ruku Morisu samo da bi se njemu upisao skok. I onda se ovde pise da ne juri TD. Aha, ne juri... :D
    (molim?@, 17. januar 2022 10:11)

    # Link komentara

  12. Cilj opravdava sredstvo, Maloun šablonski trener, Snajder klasa za njega
    (milan, 17. januar 2022 09:46)

    # Link komentara

  13. jel podrzao Jokic Novaka...veliki sam postovalac Jokica,BIO,ali me je razocarao...ni rec podrske Novaku...ako sam mozda nesto propustio,izvinjavam se...
    (mrki, 17. januar 2022 08:57)

    # Link komentara

  14. Juta jeste bolji tim iako je Nikola najbolji igrac u oba tima bez ikakve konkurencije.
    (Djenka, 17. januar 2022 08:26)

    # Link komentara

  15. Hehe sakrivali Gobera od Jokića. Verovatno ga Jokić svaki put toliko uništi da ga duševno onesposobi za par utakmica.
    Gde im je Kazins? Zar nisu trebali da ga potpišu na deset dana? On bi im taman rešio Gobera sa klupom.
    (tocka, 17. januar 2022 08:16)

    # Link komentara

  16. Ok, znamo da Dzezeri imaju neverovatan broj poentera posebno za 3p... Jasno, Imali su 3 dana odmora dok je Denveru ovo bila back to back utakmica (uzastopna) ali Meloun Meloun...

    Sablonizacija. Ako je vec petorka sa Nikolom neutralisala zaostatak u trecoj 1/4, ako vidis da bez njega u minuti izgube sve steceno, pa pocni sa njim cetvrtu 1/4. Pokusaj da prelomis taj kljucni momenat... Nemoj ga sablonski odmarati pa ga vracati na -14 da opet vadi situaciju, kasno. Neverovatno nepostojanje osecaja za prelom, takticki iskociti iz sablona u kljucnim momentima.

    Klupa tradicionalno ako ne sutira 60%+ za 3p (karikiram) ne postoji na terenu. Par detalja...

    U drugoj 1/4 samo 3 njihova poena.

    11:0 klupa gubi pocetkom cetvrte sa Nikolom na klupi.

    3 minuta bez kosa u cetvrtoj. Prve poene dao Jokic cim se vratio na parket?!

    Caskom od poena prednosti (nakon povratka sa -10) do -14 za par min.

    Nikola standardno fenomenalan, Bouns nastavlja, Gordon odlican, Barton od teskog ocaja i par promasaja kompletnog kosa do solidne ofanzivne role (defanzivno ocaj, konstantno ga targetirali), Rid dobar defanzivno, Moris 1 od 8 za 3p, Kampaco 1 od 5 itd...

    Jokic VS Gober, svasta nesto za komentarisati (poslednjih 7 medjusobnih duela Nikola 31p 11sk u proseku, Gober 17p 12sk... ) al me mrzi nakon ovakvog poraza.

    Sve u svemu, starteri +/- u laganom plusu, klupa u proseku -30.
    (Pera Ždera, 17. januar 2022 08:12)

    # Link komentara

  17. Da li je moguće da i dalje ima onih koji nisu uočili da Snajder već godinu dana rasparuje Gobera od Jokića? To je baš onako... tužno.
    Od toga je jedino tužniji Meloun. Jer lako je kad ide. Ali šta kad ne ide? Pa za njega tupavog nema rešenja. Ali on, šematičar statističar, nije još probao jednu očitu stvar - da leči svoju 2. postavu Jokićem. U praksi: da Nikola umesto 2 x 8-9 minuta igra 3 x 5-6 minuta. Dakle 3 puta ali kraće po poluvremenu, ključno u sredini sa 2. postavom. Valja, ne valja - ko će ga znati? Ali kada je ono tipično veče da gubi na 2. postavu šta ima da izgubi?
    Specifično i baš jer Juta "beži" Gobera od Jokića on na ovaj način može da ga "juri", i Meloun da (re)kontrira Snajderu.
    (znanje-imanje, 17. januar 2022 07:48)

    # Link komentara

  18. Neko juce rece,sta se hajpujete protiv Lejkersa,vec protiv Jute ce biti druga prica! Lejkersi su zbirstina trenutno a Juta je tim. Imao je 14 asistencija a ne moze niko nista da pogodi,od koga se stvorise onda 14 asistencija,da nisu mozda duzni svi da pogadjaju i coskare dok cekaju njegova dodavanja,imate video "nba assists most overrated stat" pa ako mozete da razumete mozete i da ukapirate zbog cega je video napravljen. Kopiracu komentare uskoro kad su Westbruk i Harden bili mvp i Janis 2x. Toliko su pljuvali tu nagradu "nebitne regularne sezone" tada,Westbruk je sa prosekom TD uveo krs tim u playoff,regularna sezona se zavrsila kosem Westbruka sa zvukom sirene u Denveru. Objasnicu vam jednom kako to igrac igra timski i kad igra bez lopte u rukama,ne skuplja dodavanja a svejedno tim napreduje.
    (vince carter, 17. januar 2022 07:46)

    # Link komentara

  19. Jokić će biti lagano MVP.
    (mikac, 17. januar 2022 07:39)

    # Link komentara

  20. Jokic legenda
    (johnny, 17. januar 2022 07:29)

    # Link komentara

  21. @ Srpce. Auuu pa bilo je mučno čitati tvoju papazjaniju.Ti si poznavalac košarke samo u tvojoj glavi i zato prestani javno da iznosiš stavove jer ljudi dobiju nagon za povraćanjem.Neverovatno da postoje takvi ljudi,voliš košarku ali ama baš ništa ne razumeš.Tragično.
    (Katastrofa, 17. januar 2022 07:28)

    # Link komentara

  22. Kao i uvek kada igraju protiv ekipe sa odličnim spoljnim linijama imaju strašan problem defanzivno. A to su Moris koji je gotovo beskoristan u defanzivi, i Barton sa samo njemu jasnom taktikom ogrebi se za skok, ali to smo već apsolvirali mnogo puta. Snajder je i ovog puta taktički nadmudrio Melouna stavljajući Gobera na drugu postavu Denvera i tu je utakmica prelomljena. Nikola odličan, bez njega su izgledali kao rekreativci, ali ovo je timski sport i večeras je bolji tim pobedio. Kampaco i Hajland posle jedne kriminalne dve odlične pa večeras ponovo loši. Grin nevidljiv, Barton osim sekvence u 3/4 užasan, Gordon dobar i to je to. Očekivano toplo hladni Denver, Nikola drži standard.
    (Dragan Feliks, 17. januar 2022 07:27)

    # Link komentara

  23. @Srpce
    Jesi ti svestan da ako Janis odigra loše jednu utakmicu ili dve pauzira zbog povrede eto ga Jokić opet MVP .
    (Fan a ne Fen, 17. januar 2022 06:46)

    # Link komentara

  24. Dominira ali Gober ima +/- + 36 a Jokić samo +5 ! čak Michell ima -4 i Bogdanović -5 !!!
    (Panac, 17. januar 2022 04:39)

    Pa pogledaj detaljnije pa će ti biti jasno zašto je tako ? Ovako ispadaš sako lik u pokušaju.
    (JPR24, 17. januar 2022 06:30)

    # Link komentara

  25. Dominira ali Gober ima +/- + 36 a Jokić samo +5 ! čak Michell ima -4 i Bogdanović -5 !!!
    (Panac, 17. januar 2022 04:39)

    Kako je lepo biti (nedovoljno inteligentan).

    Ako Jokić ima +5, a Gober +36, znači da se Gober sklanjao iz igre kad je tu Jokić, i igrao protiv rezervista. I da, rezervisti Nagetsa su u ovoj utakmici imali prosek -30, uz Džefa Grina iz prve petorke sa -17. Dakle, Gober se junačio nad igračima po 10 cm nižim od sebe, a Nikola je isporučio krajnje ubedljiv TD, jer je od tri dvocifrene brojke najmanje imao asistencija, čak 14.

    Svakako su u pitanju dva odlična centra, ali naš je mnogo bolji, zato je i MVP, a ima šanse da to i duplira. Videćemo, na kraju švigar puca, i lane su svi bili kandidati za tu titulu, a na kraju ipak ispade da nisu mogli da ga zaobiđu pri dodeli, mada su se baš trudili.
    (Moljac, 17. januar 2022 06:29)

    # Link komentara

  26. Sta pricate pa gledam jokica stalno, lik igra s neverovatnom lakocom protiv bilo koga u reketu, to sto nekad ne ubaci ni 15 poena, pa Karmelo u najjacoj formi jednom imao 1 poen za vise od pola sata. Kari se ispromasuje nekad, bude kriminalan. Normalno da ce da ima Jokic mali +- kad svi napadi idu na njega, kad god neko ne zna sta ce s loptom uvali je jokicu na post. Marej da je tu pa i Boze pomozi, ovaj Kampaco je dobar ali retko.
    (odzidza, 17. januar 2022 06:28)

    # Link komentara

  27. Najbolji u istoriji Jugoslavije.
    (ElHombre, 17. januar 2022 06:07)

    # Link komentara

  28. @(Panac, 17. januar 2022 04:39)
    Ne lupetaj gluposti. Sekund utakmice pogledao nisi. Taktika Jute je bila da Gober bude na terenu kada je Jokc na klupi. Za 12 minuta sto je Jokic odmarao je napravio taj +/-.
    (Dex, 17. januar 2022 06:06)

    # Link komentara

  29. Probao je Snajder sa Goberom na Jokicu pa je Juta prosla kako je prosla. Iako je najbolji defanzivac lige, Jokic ga redovno demolira. Onda Snajder radi ono sto mora, stavlja Rudi Geja na Jokica dok Gober izdominira klupu Denvera jer nemaju rezervnog centra. Kukavicka strategija ali protiv ovakvog Denvera uspeva.

    Da je Malone malo pametniji onda bi ove utakmice u regularnom delu koristio za pronazalzenje recepta protiv te strategije, ali on sve to ostavlja za plejof. Hjuston i Spursi su redovno tukli Jutu sa niskom postavom ali za to treba imati dobre bekove, a Denver ih nema.

    Gober je tu nebitan, kljuc je u velikom broju sutera Jute: Mitchel, Konli, Bogdanovic, Klarkosn, O Nil, Gej, Ingls...cak 7 dobrih ofanzivnih igraca. Oni odrade posao a uloga Gobera je samo da se parkira ispod kosa i zakuca. Sa druge strane, klupa Denvera kriminalna. Kampaco moze da odigra protiv slabijih timova ali ne i protiv jakih. Slicno je i sa Morisom, Bartonom i rukijem Bonsom. Objektivno, sa ovakvim bekovima Denver ne moze da igra ni protiv Sansa, ni protiv Jute, ni protiv GSW-a.

    Ako Denver misli da uradi nesto u plejofu onda mora da dovede jednog nisko krilo i rezervnog centra. I to sve pod uslovom da Marej bude barem na 80% od onoga sto je bio. Bez niskog krila i rezervnog centra nemaju sta da traze u plejofu.
    (bskfan, 17. januar 2022 06:03)

    # Link komentara

  30. +/- klupe Denvera... Igraju toplo hladno, nazalost vise hladno nego toplo...
    (Ostoja, 17. januar 2022 05:12)

    # Link komentara

  31. Klupa Denvera od jucerasnjih +30 u proseku do -30 danas.
    Jokic odlican, ali nedovoljno. Za 37 min sto je igrao +5, znaci u 11 kad nije -28b 😱
    (Pera, 17. januar 2022 04:47)

    # Link komentara

  32. Dominira ali Gober ima +/- + 36 a Jokić samo +5 ! čak Michell ima -4 i Bogdanović -5 !!!
    (Panac, 17. januar 2022 04:39)

    # Link komentara

  33. Klupa Denvera kriminalna
    (Neven, 17. januar 2022 04:34)

    # Link komentara

  34. A ipak realniji naslov bi bio 'Kralj nebitne statistike'.
    Gober ima problem sto je po orijentaciji centar koji hoce da odbrani reket, nema obraza da mu se seta kroz njega svako, pa zato ima problema da Jokica spusti nisko. Ali da mu trener kaze da batali reket i ne brine, nego samo uz Jokica flaster, da mu dise uz vrat, Jokic bi bio na 12p i 5 asistencija. A da mu isto trener kaze da u napadu kampuje blize kosu, uzeo bi Jokicu mnogo vise skokova, posto realno ovaj ni ne moze da skoci.
    Nije slucajno Juta izgubila oba meca bez Gobera. On odradi sve te veoma bitne stvari za ekipu koje na kraju donesu pobjedu. Svima pravi kvalitetne blokove, a u odbrani ide na blokadu stalno. Zato igraci cesto ni ne pokusavaju da poloze u reketu Jute. S druge strane igraci koji igraju protiv Jokica kada treba birati kvalitetan napad za sigurne poene odlucice se za ulaz, bez imalo frke. On visi u reketu zbog tog defanzivnog skoka da bi uzeo, ali da odbrani nesto, tek svaki 3 mec po jedan napad. Kecerska kosarka Denvera na celu sa laznim MVP.
    (Srpce, 17. januar 2022 04:32)

    # Link komentara

  35. Jokic mora da bude agresivniji kao skorer posebno sad kad nema Mareja, MPJ i plus nemaju igraca zadatka koji je dobar suter...prekini vise da dodajes loptu kamenjarima sto ne mogu nista da pogode...
    Nikola Jokic mora da razume da je nekad bolje da sutne fadeaway preko dva igraca nego Campazzo, Moris, Gordon i osatali otvorenu trojku...e kad to razume tek onda ce postati najbolji igrac sveta.
    Velika mana u njegovoj igri je pasivnost i to sto je previse nesebican znaci do bola, tuga gledati koliko nema ni trunke ega u njemu sto ti treba u malim dozama da budes najbolji...
    (Nemanja, 17. januar 2022 04:32)

    # Link komentara

  36. Pa ne izgleda da je bas dominirao.
    (#*#, 17. januar 2022 04:30)

    # Link komentara