Piksizam

Kratak je put od novembra 2020. do novembra 2021. godine.

Miloš Simanović
Pošaljite komentar
  1. MIslim da je vreme da se snimi film o ovom istorijskom uspehu, ne moramo ni da čekamo odlazak u Katar ( to će biti drugi deo).
    Film di se zvao "Ronaldo, bog te video". Bjelogrlić kao Piksi, Biković kao Mitrović.
    (Dušan Silni, 18. novembar 2021 08:50)

    # Link komentara

  2. Euroizam
    (Milos, 17. novembar 2021 19:54)

    # Link komentara

  3. Magija.
    (zoom, 15. novembar 2021 16:32)

    # Link komentara

  4. Hvala Piksi, da ne moramo vise da se foliramo da nam je tenis najbitniji
    (Srdjan, 15. novembar 2021 16:09)

    # Link komentara

  5. Kao sto sam i na proljece napisao ovdje u jednom od komentara, dolazak Piksija na kormilo reprezentacije je jack pot za srpski nogomet.
    Njegova karizma, mirnoca, samopouzdanje, znanje, šarm i šmekerstvo i nezainteresiranost za ono cuveno, šta kažu ostali, je donijelo vrhunski rezultat.
    Ako ste pametni, cuvajte ga da ga uzalud ne potrošite kao ostale.
    (GrofModerneHrvatske, 15. novembar 2021 14:55)

    # Link komentara

  6. -Piksi, centriši me..
    -Ne mogu, blokišu me :)
    (Fast radio, 15. novembar 2021 14:23)

    # Link komentara

  7. Zahvaliti se Rajkovicu i Dmitrovicu. Prvi golman Vanja Milinković Savic,drugi onaj mali iz Partizana Popovic,treci Mile Svilar. Moguća je i rotacija medju njima u zavisnosti od ucinka koji pokazu.
    (Oliver, 15. novembar 2021 13:35)

    # Link komentara

  8. Па ипак, један је РАДОЊИЗАМ.
    (Стара школа, 15. novembar 2021 13:34)

    # Link komentara

  9. Piksi puca na titulu u Kataru! Živi bili pa videli!
    (Crypto, 15. novembar 2021 13:27)

    # Link komentara

  10. Нисам гледао да не би гледао нашу класичну срамоту. Не гледам од пораза од Аустралије. Јесте успех пласирати се и драго ми је да нисам био у праву. Опет Катар нећу гледати, откако знам за себе битне текме губимо на глуп начин. Нек погрешим опет и нек направе чудо, али никад више нећу репку пратити, навијати и надати се. Не могу.
    (Ђурађ Курјак, 15. novembar
    Ђурађе погрешио си синоћ.
    Србија је играла како одавно није играла репрезентација за коју навијамо, можда још од Мундијала '90 у Италији и чувенеутакмице против Шпаније...
    Ако си гледао тад шта је Пикси урадио Шпанцима, погрешио си што ниси синоћ гледао шта је урадио Португалцима...
    Морам да ти признам да нисам мирније одгледао утакмицу која је овако важна у фудбалу одавно. И поред примљеног гола момци су имали игру и надигравали су Португал...голови су морали доћи...
    Драго ми је због Митрогола што се искупио за промашени пенал против Шкота...заслужио је овакав феноменалан моменат.
    Лако је гледати кад играју, не би ми било жао и да су изгубили али ако имају игру, то је оно што ми сви хоћемо и волимо да гледамо...
    Елем Курјаче, пали телевизор кад Катар почне....нећеш погрешити...
    (Др. Уги, 15. novembar 2021 13:20)

    # Link komentara

  11. Grobar sam ali realno jedino zvezdaši mogu da stvore pobednički mentalitet jer imaju mentalitet velikog kluba. Bolna istina ali istina i zato jedino Zvezdini igrači i imaju mentalnu snagu da dostignu baš svetski vrhunac poput Vidića, Stankovića itd. dok su karijere partizanovih maksimum solidni igrači dobrih klubova ili dobri igrači osrednjih klubova
    (svaka čast, 15. novembar 2021 12:42)

    Mijatovic i Kezman su imali dobre karijere.
    (eX, 15. novembar 2021 13:16)

    # Link komentara

  12. Ako izgubimo sve utakmice u Kataru? Hoce li i tada biti najveci? Po meni, za sada dovoljno, tamo kako bude, a na sledecem takmicenju ici stepenicu vise...
    (lala, 15. novembar 2021 11:33)
    E to je taj gubitnički mentalitet, to je Piksi našim fudbalerima oduzeo i ubedio ih da mogu svakog da pobede.Usadio im pobednički mentalitet, imamo mi dobre pojedince ali falila je motivacija i respekt prema selektoru.Zašto se lepo ne opustite i proslavite prolaz nego se odma vatate defetizma u stilu a šta će biti tamo? Pa sa ovakvom igrom nebo je granica...
    (Trollhunter, 15. novembar 2021 12:50)

    # Link komentara

  13. Kakav vikend. Zvezda, Srbija....
    (Faruk Hadžibegić, 15. novembar 2021 12:49)

    # Link komentara

  14. kada nas eventualno pocepaju u Kataru pokazacemo pravo lice i jasno objasniti Piksiju kako pojma nema..
    (Pera Detlic, 15. novembar 2021 10:48)

    време је да сви Срби схвате зашто је цена српске репрезентације на трансфер маркету тако висока. ми једноставно имамо индивидуално изванредне фудбалера, сасвим довољно да се попуни репрезентација. да добрим селектором и тренерима, Србија је врхунска екипа. нико не воли да игра против такве Србије. имамо мали проблем да Бразилом, а са Немцима смо некако научили.

    само јако!
    (Вук Караџић, 15. novembar 2021 12:49)

    # Link komentara

  15. Grobar sam ali realno jedino zvezdaši mogu da stvore pobednički mentalitet jer imaju mentalitet velikog kluba. Bolna istina ali istina i zato jedino Zvezdini igrači i imaju mentalnu snagu da dostignu baš svetski vrhunac poput Vidića, Stankovića itd. dok su karijere partizanovih maksimum solidni igrači dobrih klubova ili dobri igrači osrednjih klubova
    (svaka čast, 15. novembar 2021 12:42)

    # Link komentara

  16. Znate gde je problem Srbistana? 
    Dizaće Piksija u nebesa sada, on je sada Bog. Ali ako reprezentacija u Kataru prođe loše, biće najgori trener reprentacije ikada. Znate gde te lek? Da Srbistan postane bolji, i onda će sve biti bolje! 
    (Izdajnik, al najlepši, 15. novembar 2021 09:42)

    Slazem se donekle. Problem ce kao i uvek nastati pre svetskog prvenstva kada krene da se vrti ogroman novac koji prvenstvo prati. Tada licni interesi svih mogucih parazita dolaze do izrazaja. Ono sto sledi (los rezultat, atmosfera, razocarenje) je samo posledica. To nam se desilo za Petkom, Anticem... Sta ce biti sa Piksijem, videcemo. Iskustvo kaze da ce biti isto kao i uvek. Ali uvek postoje izuzeci. A Piksi je i kao igrac bio izuzetak. Drugaciji od svih.
    (Phoenix, 15. novembar 2021 12:39)

    # Link komentara

  17. Jedan je Piksi.Bojim se da sa njim ne bude kao sa Muslinom.Nadam se da neće biti istog scenarija.
    (ja, 15. novembar 2021 12:36)

    # Link komentara

  18. Prosinecki je krajem 80ih i 90ih bio najbolji igrac Europe.
    (Davor, 15. novembar 2021 11:07)

    Просинечки је био одличан, али је Пикси био бог за њега и све остале фудбалере те генерације. Само је Марадона био бољи.
    (Вук Караџић, 15. novembar 2021 12:26)

    # Link komentara

  19. Bravo Piksi!
    Ali puno bajki i hvalospeva.
    Jer fudbal ima ogroman broj slucajnosti.
    Ovo je isto bila luda sreca.
    Velike samse 0:0 kaze SofaScore.
    Jos kad se pogleda prva tekma u BG.
    Kad je ponisten regularan gol za goste.
    Najveca pobeda od one protiv svaba.
    Ali ono je bilo SP a ovo tek plasman.
    Juga je igrala 1/4 SP protiv Argentine.
    Izgubili na penale.
    (Dragon, 15. novembar 2021 12:23)

    # Link komentara

  20. Sustinski, Piksi nas je odveo na SP kao i Ilija Petkovic 2006, kao i Antic 2010, kao i Muslin 2018..... nista sto "nije vidjeno".
    Samo da ne preterujemo. I kada nas je Ilija odveo, imali smo strasnu atmosferu, super tim, i na kraju pred polazak se sve raspalo. To nam je rak rana. Daj boze da Piksi ne dozivi nesto slicno.
    (mr.wolf, 15. novembar 2021 11:06)

    Ja se raspisao danas, jer sam posle 27 godina dočekao svoj trenutak. Zašto? Zato što 27 godina čekam da počnemo da igramo FUDBAL. Jeste nas Šestko odveo na SP, ali sa kukavičkom i ziheraškom igrom, koja se uvek raspadne kad treba da ideš na pobedu protiv jačeg protivnika. Isto važi i za Muslina, koji je pri tome pokazao ogromnu sujetu na štetu sebe i ekipe.
    Kao što neko od Hrvata napisa, ovo je nama PRVA pobeda protiv jake reprezentacije otkad se SFRJ raspala. Ne računam Nemačku 2010. jer je to bila sramotna igra, panično branjenje s igračem više, i pobeda na sreću. Sinoć i da nismo pobedili, pokazali smo konačno da znamo fudbal, od golmana do špica.
    Daleko smo još od ovog što imaju Hrvati, to je sistem kojeg se uporno drže 3 decenije, jer su za razliku od nas posle raspada krenuli ka beskompromisnom i napadačkom fudbalu (ne mislm na srljanje, nego na odsustvo straha), a mi u suprotnom pravcu, ka bunkeraškom stilu, gde se napad svodio na slobodne udarce ili centaršuteve sa svoje polovine. Znači, još od Osimove ekipe iz 1992. ja nisam video da moja reprezentacija igra ovakav fudbal kakav Stojković forsira.
    (Rutina, 15. novembar 2021 12:21)

    # Link komentara

  21. Ako izgubimo sve utakmice u Kataru? Hoce li i tada biti najveci? Po meni, za sada dovoljno, tamo kako bude, a na sledecem takmicenju ici stepenicu vise...
    (lala, 15. novembar 2021 11:33)

    тако се никада не постаје шампион. у Катару се игра за титулу првака света, ред је да момци који су матурирала на Новом Зеланду, сада дипломирају у Катару. апсолутно има шансе, само јако.
    (Вук Караџић, 15. novembar 2021 12:20)

    # Link komentara

  22. Србија!
    (Вук Караџић, 15. novembar 2021 12:17)

    # Link komentara

  23. Od prve konferencije se videlo koliko je dobar Piksi. Ima viziju i sve do detalja je pripremio i zno je da ce kljucan mec biti u Lisabonu i zato je i pozvao Drulovica da se pridruzi strucnom stabu.
    Nismo izgubili mec u ovim kvalifikacijama ali ne igramo bunker nego lep fudbal, to je sve zbog Piksija, covek je legenda naseg fudbala i kao sto je i sam rekao jeste ovo uspeh ali za nas ceka nesto veliko tek posle.
    (ElHombre, 15. novembar 2021 12:14)

    # Link komentara

  24. Rajković odličan, kako je utakmica odmicala bio je sve mirniji, sigurniji, bez greške odigrao celu utakmicu izuzev onog ispuštanja lopte, i spasio nas je u 55 minutu fenomenalnim istrčavanjem ispred Renata koji bi izašao jedan na jedan..

    Gudelj indisponiran, imao je dovoljno vremena da pošalje loptu i kako hoće i kuda hoće a on je je kao na treningu bio spor i dekocentrisan.

    Još jednom Rajković odličan.
    (Kikujiro, 15. novembar 2021 11:58)

    # Link komentara

  25. Sat i po pre utakmice istrcava na teren. Sam. Lagano trcanje do gola ka Jugu, pa sprint do gola ka Severu. Onda istezanje ispred ulaza u tunel...Niko ga ni ne konstatuje, iako ima vec ljudi na tribinama.
    Dao je dva gola i asistenciju za treci, bio igrac utakmice, daleko najbolji na terenu, tad se nije merilo ko je koliko pretrcao tokom utakmice, ali nije potrebno nikakvo merenje, vidljivo golim okom da je pretrcao najvise od svih. Iako je najtalentovaniji, iako zna fudbal vise od svih koji su bili na terenu te veceri (i mnogih drugih veceri)...
    Mec zavrsen pre skoro sat, stadion se skroz ispraznio, ja pod utiskom jos na vrhu Zapada sa bratom i caletom.
    On istrcava u trenerci na atletsku stazu, ulazi na teren... Lagano trcanje do gola ka Jugu, pa sprint do gola ka Severu i u svlacionicu.

    Nemam pojma kakav je trener, al' sto je bio igrac...
    (One night in May, 15. novembar 2021 11:56)

    # Link komentara

  26. Pre svega ne treba ocekivati da navijaci budu realni, iako se to do sada pokazalo kao kobno mnogo puta. Treba ocekivati da najavljujemo finale iako jos ne znam sa kime smo u skupini
    (Reka, 15. novembar 2021 11:54)

    # Link komentara

  27. Bio je veliki igrač sada je pokazao da je i veliki trener. Nema straha ni pred kojim protivnikom, srce na teren 100% pa ko je bolji!
    (Navijač Zvezde, 15. novembar 2021 11:53)

    # Link komentara

  28. Pa mi smo za ove Portugalce juče bili Hrvatka !
    Znam da će sada mnogi da minusiraju ali komšije su vice prvaci sveta i nema ništa loše u tome da se poredimo sa njima i da želimo da i mi budemo kao oni.
    A moram da priznam da sam želeo da se naši bore kao što komšije ginu za repku i doživesmo i mi da naši u 86 minutu sprintaju u odbranu i otimaju loptu protivniku !
    Ne čini jedna lasta proleće, ali ako imamo i malo pameti ostavićemo ovog čoveka na selektorskoj poziciji bez obzira na rezultate koje naprave u Kataru i valjda nećemo napraviti grešku kao sa pokojnim Antićem kada je nekom iz saveza ego bio veći i od misterovog.
    (Z, 15. novembar 2021 11:52)

    # Link komentara

  29. za poslednjeg samuraja.

    Znaci, kad neko s ledja udari kolenom u nogu to nije faul? ok
    (Ivan, 15. novembar 2021 11:47)

    # Link komentara

  30. Hvala Piksiju.Sam plasman na Svetsko je ogroman uspeh, a ja verujem da ova ekipa sa ovim selektorom ima snage za vise ciljeve! Sto se mene tice kad bi imali malo srece sa zrebom I da uspemo bar grupnu fazu da prodjemo, to bi bilo kao finale za naciju. Ali korak po korak, da ne letimo.
    (Scania R500, 15. novembar 2021 11:46)

    # Link komentara

  31. Ako izgubimo sve utakmice u Kataru? Hoce li i tada biti najveci? Po meni, za sada dovoljno, tamo kako bude, a na sledecem takmicenju ici stepenicu vise...
    (lala, 15. novembar 2021 11:33)

    # Link komentara

  32. Кад га новинар пита гдје је лимит овог тима, он каже ова екипа нема лимит. Док би раније говорили битно да смо се квалификовали, па шта урадим. Ово је сад друга прича....
    (Зума, 15. novembar 2021 11:32)

    # Link komentara

  33. Srecan sam sinoc bio a i danas kao da mi je zena opet rodila sina :)
    (kladzom do bola, 15. novembar 2021 11:28)

    # Link komentara

  34. Oduvek (i kao igrač je bio) neverovatan optimista (ali realan), uvek pozitivan, uvek svakojako vrhunski spreman. Ne bih, da isprovociram klubaštvo,govorim kao Grobar, i kao igrač Crvene Zvezde kod mene je lako uspeo da izazove opšte poštovanje, uspeo sam lako da se izdignem iz "blata" klubaške ostrašćenosti. Uvek sam i ću ga poštovati. Hvala mu na maestralnoj
    karijeri.
    (m, 15. novembar 2021 11:26)

    # Link komentara

  35. Znate gde je problem Srbistana?
    Dizaće Piksija u nebesa sada, on je sada Bog. Ali ako reprezentacija u Kataru prođe loše, biće najgori trener reprentacije ikada. Znate gde te lek? Da Srbistan postane bolji, i onda će sve biti bolje!
    (Izdajnik, al najlepši, 15. novembar 2021 09:42)

    Проблем је у томе што нико не креће од себе. Као ни ти. Када прочитам да неко напише "Србистан", увек уочим комплекс ниже вредности, безобразлук и ароганцију. Дакле, ти би горе са облака, са руководећег положаја, управљао поправком "Србистана" и нас "Србистанаца" и не би дирао ништа код себе, јер си савршен? Не иде то тако, добри мој издајниче али најлепши.
    (Роланд Гарос, 15. novembar 2021 11:23)

    # Link komentara

  36. Ја бих нпр. предложио да ”домаћа” опрема свих репрезентација Србије има црвено-плаве ХОРИЗОНТАЛНЕ пруге горе (дрес, мајица), а шортсеви да буду скроз црвени. ”Гостујућа” опрема - скроз бели (с плавим бројевима као и до сад, евентуално златним као што су нам крст и оцила).
    (BA istorija MA marketing, 15. novembar 2021 10:20)

    Garnitura dresova sa prvog prvenstva sveta u Urugvaju ili garnitura iz Francuske i to ostaviti u amanet budućim generacijama. Najboljim dizajnerima a verujem da imamo mnogo kreativnih ljudi dati posao oko detalja.
    (dominus, 15. novembar 2021 11:23)

    # Link komentara

  37. Autoritet i harizma. Znanje i želja. To je sve.

    Ne možeš da budeš selektor Srbije i da bleneš u jednu tačku. Možda imaš znanje, ali ako ne pokažeš gestikulacijom, rečima, psovkom, šalom, energijom, džaba sve. Možda je nekome to glupo, ali to smo mi. Mi smo tako baždareni. Svi znaju ko je Piksi. Svi znaju ko je Sale, Kari Pešić, pokojni Duda, Želimir. Ko je Nikola Grbić. Ko je Dejan Savić. To su ljudi koji su znali mnogo, uradili mnogo. Ako imaju harizmu, ako ti kažu da možeš, nema dalje i nema povlačenja. Ideš napred pa šta bude.

    Problem je samo u istrajnosti i strpljenju. Ovo je dobro, novo, drugačije. Nije idealno, ali može da bude odlično. Međutim, za to treba vreme. Bez srljanja, bez izmišljanja tople vode. Pustite čoveka da radi. Dajte mu vreme. Ostavite ga jedan duži period pa da vidimo. Sklonite se u stranu i ne uplićite se u ono što ne znate. Pustite struku i sve će biti dobro. Da li ćemo postati svetski prvaci? Verovatno ne. Ali možemo da igramo dobar fudbal i da svakog dana budemo sve bolji. Da svakom padne mrak na oči kad vidi da smo sa druge strane. Za to treba rada i strpljenja. Budimo normalni i radimo kako radi normalan svet.
    (Gde ja živim, 15. novembar 2021 11:22)

    # Link komentara

  38. Изузетан играч, у своје најбоље време један од највећих у читавом свету. Прогласити за та најбољег, То као прво није тачно, а као друго, ни њему самоме вероватно тако нешто није потребно. Уопште узевши,не видим разлог да се у овом тренутку скреће пажња на нешто што нема везе са садашношћу.
    (Милош Радунковић, 15. novembar 2021 11:19)

    # Link komentara

  39. Sad se setih necega,znate ono uvek na kraju da se odstapaju majice koje se nose posle utakmice ako se pobedi(ako izgubis nikom nista,majice ne vide svetlost dana)..pa mi to nismo ni odstapali eto koliko se verovalo u pobedu!
    (bno, 15. novembar 2021 11:11)

    # Link komentara

  40. Bravo Piksi legendo!
    (Dragan, 15. novembar 2021 11:09)

    # Link komentara

  41. Sad je prilika za potpunu reformu fudbala. Vidića u FSS, najuriti uprave Zvezde, Partizana i Vojvodine i dovesti ozbiljne ljude.
    (Leonida, 15. novembar 2021 11:08)

    # Link komentara

  42. @Diksi, svaka čast da možeš toliko na hvaliti Stojkovića, ali si debelo pretjerao. Prosinecki je krajem 80ih i 90ih bio najbolji igrac Europe.
    (Davor, 15. novembar 2021 11:07)

    # Link komentara

  43. @(Diksi, 15. novembar 2021 10:37)

    Sve je to ok sto kazes, sa vecim delom tvog komentara se slazem. Ali, hajde da ne preteryjemo. Pa na SP nas je odveo i Slavoljub Muslin. Takodje direktno. I Antic, i Petkovic....
    Sada ispada da je samo Piksi to uspeo, ne znam.
    Da ne zaboravimo i srecu u Beogradu, koja je dobrim delom uticala na ove kvalifikacije. Ok, i mi da imamo srecu nekad, slazem se.
    Sustinski, Piksi nas je odveo na SP kao i Ilija Petkovic 2006, kao i Antic 2010, kao i Muslin 2018..... nista sto "nije vidjeno".
    Samo da ne preterujemo. I kada nas je Ilija odveo, imali smo strasnu atmosferu, super tim, i na kraju pred polazak se sve raspalo. To nam je rak rana. Daj boze da Piksi ne dozivi nesto slicno.
    A toliko hvalospeva na racun Piksija, ok... ako je tako pragmatican, isplaniran i sve ostalo... kako objasnjavas njegovo valjanje po blatu kao prrdsedbika saveza i kao predsedbika Zvezde ? Zeznuo se ?
    Jel moguce da se toga niko ne seca ?
    (mr.wolf, 15. novembar 2021 11:06)

    # Link komentara

  44. Ne treba ocekivati previse na prvenstvu i raspaljivati se jer ako ne krene po planu onda ide razocarenje i opet sve u kriug. Sta god momci da urade tamo treba im dati podrsku, samo neka pruze maksimum i neka igraju. Iz igre ce se roditi i rezultat, a nama je sada najvaznije da se ustalimo kao redovni ucesnici sampionata.
    (mozak, 15. novembar 2021 10:08)
    Zasto da ne očekujemo kada su momci pokazali da su vise nego sposobni. Juce su evropskog prvaka strpali u džep. Bukvalno svaki statistički podatak je bio na našoj strani. Drugo u kvalifikacijama smo, od grupa gde ima 5 ekipa, osvojili najviše bodova posle Belgije, alo Belgije. Najvise golova dali, opet posle Belgije. Sa Portugalom i Ircima u grupi. Više od Španije, Italije, Francuske. Momci igraju pravi fudbal. Samo odbrana da se malo više konsoliduje i možemo mi mnogo u Kataru. Ali i ako ne urade ništa, uz ovakvu igru, niko im neće zameriti!
    (Mare, 15. novembar 2021 11:04)

    # Link komentara

  45. Klasa je vječna!
    (Piksifan, 15. novembar 2021 10:58)

    # Link komentara

  46. Piksi je najveći posao uradio sa tim što je izbacio toksičnog Kolarova. Videlo se da čovek dodaje 10 posto na prodor i centaršut i slobodnjake a oduzima 30 posto na nabeđenost i bahatost.
    (jojo, 15. novembar 2021 10:57)

    # Link komentara

  47. "Kola su krenula nizbrdo već u drugom minutu nakon kiksa Nemanje Gudelja i gola Renata Sančesa, ali ova Srbija, za razliku, od mnogih ranije, nije klonula."

    Nije kiks Gudelja, vec golmana Rajkovića! Ne vraća se lopta igracu na 20m od gola, a pri tom ima igraca iza ledja kojeg ne vidi i drugog sa strane koji se priblizava. To golman vidi i ako da loptu tom igracu, onda je IQ upitan.
    (Rajkovic kiksara, 15. novembar 2021 09:47)

    Ako cemo posteno,bio je faul kao kuca,tako da taj gol nije regularan.Ali kao i uvek u zivotu,kaze se "ko zna zasto je to dobro".Oni se zatvorili i kalkulisali,mi nismo imali sta da branimo i pobedise hrabrji.
    (Mix, 15. novembar 2021 10:20)

    Gol je 100 posto regularan.
    problem je nesto sto se zove realnost. Odgledaj pazljivo usporeni snimak. Prvo los prijem i umesto da je lopta blizu noge igraca ona odskakuje od njega on je spor i ima dosta prostora izmedju lopte i jjegove noge. Napadac ulece dolazi do lopte i u njegovu nogu udara odbrambeni igrac i tu se stvara kontakt. Ovo je u ITA normalno startovi su na ivici faula i pogicno je sto orsato nije sudio. probaj bekoliko utaomica da gledas pazljivo samo sudjenje i igra ce ti dobiti nivu dimenziju.

    Pozdrav
    (Poslednji samuraj, 15. novembar 2021 10:56)

    # Link komentara

  48. Čestitam komšije. Zasluženo ste se plasirali.
    (Luka, 15. novembar 2021 10:56)

    # Link komentara

  49. Generalno Portugal pokraden u utakmici u Beogradu i radi toga nezasluzwno u baraz .To je utjecalo sada na direktan prolaz sto je sramotno.A za jucer Iskreno cestitke na hrabroj igri jucer
    (Marko, 15. novembar 2021 10:02)
    Hvala vam na glasu.

    Generalno, Portugal daje gol u drugom minutu posle očiglednog faula nad Gudeljom. Kompenzacija je napravljena i to je fer. Sve ostalo je istorija.
    (fenix, 15. novembar 2021 10:53)

    # Link komentara

  50. Stvarno je vratio Duh reprezentacije slican kakav su momci imali 80 tih i 90 tih.

    Ja ne mogu da prezalim sankcije i odsustvo sa ep 92 kad su danci umesto nas otisli i osvojili.

    A tek SP 1994, zamislite reprezentaciju za koju u najboljim godinama igraju Savicevic, Stojkovic, Jugovic, Mihajlovic, Mijatovic, Djukic, Jokanović, Brnovic plus mlade snage tada... Pa kad je Bugarska dosla do polufinala sa realno dva asa Stoickovim i Balakovim, Leckov je igrao najbolji fudbal takodje te godine u svojoj karijeri, ili Rumuni sa Hadzijem, popeskuom...

    Sta bi tek Jugoslavija uradila, i to jos sa podrškom iz Cikaga, dvije zlatne godine jedne sjajne generacije su nam uzete.

    1994 je trebala da bude vrhunac za Jugoslaviju.

    Kao sto je 1998 bila za Hrvatsku, tada su u najboljim godinama bili Suker, Boban, Stanic, Simic, asanovic... 1998 su piksi i savicevic vec bili van te forme.
    (mirko, 15. novembar 2021 10:52)

    # Link komentara

  51. Od raspada države SFRJ nisam do jučer navijao za Srbiju. A jučer bez kompromisa. Takvom igrom se pridobivaju simpatije, a ne nekakvim bunkerima !
    Stojković je čovjek od formata, i to je već bio i kao igrač. Nijedan ga Dinamovac kao okorjelog Zvezdaša nije volio, ali klasu smo mu priznavali svi ! Svaka čast Džajiću i Šekularcu, ali Stojković je po meni najveći igrač kojeg je Srbija dala. Kad je na poluvremenu promijenio nesretnog Gudelja i uveo Mitrovića, rekao sam da se ovaj ne šali - on je stvarno krenuo po pobjedu i to bez kalkulacije. Ni Antić nije bio bolji, Antić je bio vrhunski klupski trener, ali nije imao sposobnost okrenuti igrače u glavi. Daleko je jednostavnije fizički pripremiti nespremnog, nego mentalitet gubitnika poništiti preko noći. A Piksi je uspio upravo to. U onom rasulu i u grupi sa superjakim Portugalom je točno znao što radi i nije obećavao u prazno. Naglasak je stavio na kombinatoriku i presing, a samo tako možeš na megdan velikima. Antič je preskako igru i ruku na srce, nikad nije odigrao ovako suverenu utakmicu. Dajte čovjeku 10-godišnji ugovor i neka se radi što god kaže. Drago mi je zbog njega, bez njega svega ovog ne bi bilo ! Pokazalo se da je Tadić vaš glavni igrač i upravo je začuđujuće da taj momak nije zaigrao u jačim klubovima. Očito je bio krivo savjetovan i vođen. Uz njega i napadače, jučer su odlično odigrala ona dvojica obrambenih ; Milenković i Pavlović
    (djedmedjed, 15. novembar 2021 10:48)

    # Link komentara

  52. klasika kod nas, pojavio se covek i sve nas odveo u svetlu buducnost.. tamo su kuce od cokolade.. A kada nas eventualno pocepaju u Kataru pokazacemo pravo lice i jasno objasniti Piksiju kako pojma nema..
    (Pera Detlic, 15. novembar 2021 10:48)

    # Link komentara

  53. Stojkovic je fudbalska gromada i samo takvo IME moze dovesti srpske fudbalere "pameti". On je to uspeo jer je uvek bio vodja s autoritetom. Fudbaleri su shvatili ko je "gazda" i poceli da slusaju sto ih je spasilo novih blamaza, a Srbiju odvelo na Mundijal.
    (Kiksi, 15. novembar 2021 10:46)

    # Link komentara

  54. Ova utakmica me podsetila na finale Kupa Šampiona Bajerna i Porta. Tada je Bajern dao gol na vreme i krenuo da kalkuliše (nesvojstveno za Nemce) i pred kraj Madjer daje dva gola (jedan petom) i tada je bilo kasno za Bajern. Kada su krenuli Portugalci da se valjaju po terenu kao da ih je udario voz setio sam se toga i nadao se sličnom epilogu (ljudski je nadati se i sedmici na lotou). Nadao se iskreno pitanje je koliko sam verovao. Drago mi je i srce mi je puno zbog Mitra. Toliko nipodastavanja sa druge strane brda, a onda još i pogresna odluka Tumbakovića da on šutira odlučujući penal protiv Škotske. On nije taj igrač on je ovo sto jeste, najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima. I na kraju, ako su tacna govorkanja da dr Terzić ima plan da smeni Piksija, biće zemljotres. Ne postoji Srbin koji iole prati fudbal ma za koga navijao koji ne bi izašao na ulicu. Jedan sam od onih koji od 9 marta do 5 oktobra je bio na ulici kada god je bilo gusto i trebalo. Sada ne bih zbog politike izašao i na balkon. Tu se mi ionako ništa ne pitamo. Ali neka ne diraju Piksija., neka se ne zezaju posledice mogu biti mnogo šire od fudbala. To kažem kao zagriženi grobar i partizanovac.
    (hill, 15. novembar 2021 10:45)

    # Link komentara

  55. za tebe marko, a je si video da sudija na utakmici u bg-u nije svirao cist penal za srbiju, kada je danilo u sesnajstercu igrao odbojku? Je si video da je irska vodila do 89 minuta protiv portugala a onda im dva gola dao igrac ( ronaldo) koji u tome trenutku nije ni smeo biti na terenu, jer je trebao biti iskljucen zbog udaranje irskog igraca. je li si isto tako ostavio neki slican komentar kao sada, kada je srbija bila pokradena na proslom sp-u protiv svajcarske, kada sudija nije dosudio cist penal za srbiju i ako je VAR ukazivao na to da je bio penal. igracima i pre svega piksiju svaka cast. do pre godinu dana smo igrali ocajno kod kuce protiv skotske a sada smo uspeli da pobedimo jedno od najboljih rep. sveta i to u gostima.
    (dalibor79, 15. novembar 2021 10:43)

    # Link komentara

  56. Cela marakana.. Pixi pixi.. Kakva igracina.. Poster u prirodnoj velicini u tempu...
    (dir dgbg, 15. novembar 2021 10:43)

    # Link komentara

  57. Prvo za sve mlađe...Piksi je rođeni Pobednik. Baš tako...sa velikim P.

    Ko nije gledao Piksija taj je mnogo toga propustio...bio je najbolji igrač Sveta 1990. god, bez sumnje ikakve.
    Ono što je recimo Sale Đorđević u košarci to je bio Piksi Stojković za YU reprezentaciju i njoj je uz CZ najviše dao.
    Nikada niko nije davao takav ton igri kao On, sve je od njega polazilo i sa njim se završavalo, sam je bukvalno vodio YU na prvenstva Sveta ili Evrope.

    Možda ima i vrv iskusnijih trenera, boljih stratega ali Piksi ima taj fudbalski bezobrazluk i šmek uvek.
    Njemu nije u krvi da kalkuliše što je ipak preduslov za trijumf.

    Svaka čast i recimo Tadiću i Mitroviću jer poodavno nismo imali igrače tog profila koji uvek daju sve od sebe baš za Srbiju a ne klub.

    Možda i ništa ne uradi u Kataru ali za mene je već heroj jer malo ko je očekivao da ode direktno.
    (Mohikanac, 15. novembar 2021 10:40)

    # Link komentara

  58. @Rajkovic kiksara
    Da, da.. Samo na palac i tako je najbolje. Isto tako su odigrali jos 3-4 puta do kraja utakmice i sve je bilo ok. Problem je nastao kada je Gudelj hteo da se zagradi i iznese loptu umesto da odigra na prvu a mogao je i posle je na najmanji kontakt pao. Iskreno, ni ja mu ne bih ono sudio kao faul.
    (Ciklicna desavanja…., 15. novembar 2021 10:40)

    # Link komentara

  59. Da za Katar popravimo igru u odbrani i biće to sasvim solidno izdanje na svetskom prvenstvu.
    (Zoran, 15. novembar 2021 10:39)

    # Link komentara

  60. Nije to ni Piksizam ni Radonjizam,to je jednostavno Mitroizam.
    (zvezdoprc, 15. novembar 2021 10:39)

    # Link komentara

  61. Ljudi oprostite im za, dajte Brazil da se igramo...oni su se sa Brazilom već igrali i to u finalu SP, većina ovih momaka !!!
    (Gavrilo Princip, 15. novembar 2021 10:39)

    # Link komentara

  62. Maestralno su odigrali cele kvalifikacije, sinoc je bila kruna njihove odlicne igre, razbili su Portugaliju, presing 90 min, sa posedom lopte od 65% i uz 13 suteva na gol naspram 6 Portugalije.
    Pixi je doneo organizaciju i taktiku, doneo im je veru i ohrabrio ih, posle toga sve smo videli, briljantne kvalifikacije, i na kraju Lisabon pred 65.000 navijaca i to kakva pobeda...
    Svaka cast, bravo!!!
    (SRB über alles, 15. novembar 2021 10:39)

    # Link komentara

  63. sto se radujete samo smo otisli na svetsko prvenstvo kao da smo ga osvojili svasta
    (jasta, 15. novembar 2021 10:38)

    # Link komentara

  64. Gledajuci sinoc utakmicu i igru Srbije imao sam osjecaj da gledam englesku ligu.Srbija je igrala brzo, borbeno, svi napadali i svi se branili, igrali muski, bez taktiziranja i foliranja. Jednostavno receno igrali moderan fudbal za razliku od prije kad je sve bilo usporeno do granice negledljivosti. Jos kad bi rukometasi skontali pa da se i oni ubrzaju, a ne da igraju ko da su jos osamdesete.
    (Darko, 15. novembar 2021 10:38)

    # Link komentara

  65. Bravo Pikse legendo!HVALA
    (ENDORFIN, 15. novembar 2021 10:37)

    # Link komentara

  66. Fudbalere Srbije do uspeha moze voditi samo neko ko je veliki autoritet i ko je za sve njih fudbalska gromada. Stojkovic je od kada se pojavio u jugoslovenskom fudbalu bio fenomenalan fudbaler, medju 10 najboljih u istoriji, i vrlo inteligentan covek. Veliki igrac postao je vec u Radnickom a igrama u Zvezdi je postao jedan od najboljih evropskih igraca. Iako je bio vrhunski majstor fudbala svetski vredna "desetka", igrao za pravu reprezentaciju sveta zajedno sa Maradonom i Platinijem, njegov najveci kvalitet je sto je zbog znanja i inteligencije uvek bio vodja s velikim autoritetom. Da ga Zvezda a posebno pokojni Tapi nisu upropastili s povredama i naplatom osiguranja, Stojkovic bi bio jedan od najbolji igraca sveta 90-godina. Shvatio je da mu je, zbog povrede i mesetarenja, karijera ugrozena, pametno odlazi u japansku ligu, gde su znatno manje sanse, da zbog nekog pogibljenog starta, zavrsi karijeru. Iako ga je Arsen Venger vise puta zvao u Arsenal Stojkovic nije prihvatao ponudu, znao je u kakav rizik bi uveo svoju karijeru, Kao sto je pametno vodio svoju karijeru ne rizikujuci njen prekid, tako se ponasa u svakom poslu. Znanje, plan, program, iteligencija, autoritet, fudbalska velicina...sve je to dovelo do rezultata Srbije. Srbija u svojoj istoriji nije imala veceg igraca i fudblsko ime na mestu selektora, a to je upravo ono sto fudbalere Srbije dovodi u red. Niko od njih nije ni blizu fudbalskog umeca kakvo je imao Stojkovic. Jasno im je ko tu jedino moze biti vodja.
    (Diksi, 15. novembar 2021 10:37)

    # Link komentara

  67. "Više vredi vojska magaraca koju predvodi lav, neko vojska lavova koju predvodi magarac.”
    (Dragan Stojković Bonaparta)
    (Armata, 15. novembar 2021 10:36)

    # Link komentara

  68. 00

    Generalno Portugal pokraden u utakmici u Beogradu i radi toga nezasluzwno u baraz .To je utjecalo sada na direktan prolaz sto je sramotno.A za jucer Iskreno cestitke na hrabroj igri jucer
    (Marko, 15. novembar 2021 10:02)

    Generalno nije, jer seti se kako su mu sudili penale u zaustavnom vremenu protiv Irske za preokret, pa taj isti ronaldo nije dobio crveni za udaranje igraca jer tad jos var nije bio uveden, itd itd, dok je fudbala i toga ce biti, koliko kornera cistih srbija sinoc nije izvela jel sudija nije video da je predhodno zakacila igraca portugala, mozda bi i ranije pao gol, mozda bi mozda bi , sta bi kad bi
    (al, sta ja znam, 15. novembar 2021 10:36)

    # Link komentara

  69. Piksi - pazi se slučaja Slavoljuba Muslina! Sve čestitke, uz izvinjenje da nisam verovao u ove momke!
    (judd trump, 15. novembar 2021 10:35)

    # Link komentara

  70. Kakav bre eventualni bre?
    Mi mora da idemo u Katar.
    (Freak on a Leash, 15. novembar 2021 10:34)

    # Link komentara

  71. Ako igraju ovako hrabro, napadački i bez straha milina ih je gledati. U tome je i poenta da se vidi želja da se bori za reprezentaciju, pa iako se desi poraz nije bitno.
    (NN, 15. novembar 2021 10:32)

    # Link komentara

  72. Majstor na terenu majstor pored terena....PIXIII
    (shone bjelovacki, 15. novembar 2021 10:32)

    # Link komentara

  73. Tokom ovih kvalifikacija vladalo je rasulo u fudbalskom savezu, mislim da je to itekako bitan razlog zbog koga je Srbija otišla na svetsko prvenstvo.Likovi se otimali za fotelje, a Piksi i momci zbog toga dobili mir... Plašim se šta će biti sada kada se "oni" konsoliduju...
    (goblin, 15. novembar 2021 10:31)

    # Link komentara

  74. Piksi legendo volimo Te!
    (IvoLolaRibar, 15. novembar 2021 10:30)

    # Link komentara

  75. Vratite Krstajica molim vas!
    (Ronaldo, 15. novembar 2021 10:26)

    # Link komentara

  76. Piksi ima fudbal u malom prstu!!!
    (Šou Biznis, 15. novembar 2021 10:25)

    # Link komentara

  77. Bravo momci, bravo Piksi! Svaka čast!
    (radovan, 15. novembar 2021 10:22)

    # Link komentara

  78. "Kola su krenula nizbrdo već u drugom minutu nakon kiksa Nemanje Gudelja i gola Renata Sančesa, ali ova Srbija, za razliku, od mnogih ranije, nije klonula."

    Nije kiks Gudelja, vec golmana Rajkovića! Ne vraća se lopta igracu na 20m od gola, a pri tom ima igraca iza ledja kojeg ne vidi i drugog sa strane koji se priblizava. To golman vidi i ako da loptu tom igracu, onda je IQ upitan.
    (Rajkovic kiksara, 15. novembar 2021 09:47)

    Ako cemo posteno,bio je faul kao kuca,tako da taj gol nije regularan.Ali kao i uvek u zivotu,kaze se "ko zna zasto je to dobro".Oni se zatvorili i kalkulisali,mi nismo imali sta da branimo i pobedise hrabrji.
    (Mix, 15. novembar 2021 10:20)

    # Link komentara

  79. Пикси је момцима усадио самопоуздање. Играмо борбено до последњег минута, трче момци као никад у репрезентацији, играмо храбро и нападачки. Свака част селекторе!
    Мислим да треба искористити првенство у Катару или да се вратимо на опрему из Терзићеве (врло антипатичан лик) ”ере” (црвени дресови, плави шортсеви, беле штуцне) или још боље да (распали) савез, а можда и Министарство спорта распише неки конкурс као што је урађено и веома успешно спроведено у Бразилу 1950-те (модерни су и у бојама ѕаставе, ништа не мењајући, ево преко 70 година).
    ”Гостујућа” опрема ”Белих орлова” ваља да остане бела, али са ”домаћом” комбинацијом морамо нешто да урадимо и Катар је добра прилика за ”ребрендирање” уз складу поштовање традиције!
    Рецимо, да не би било муљања, Министарство спорта распише конкурс, комисија одабере од 3 до 5 предлога па грађани гласају интернетом и изабере се један предлог.
    Ја бих нпр. предложио да ”домаћа” опрема свих репрезентација Србије има црвено-плаве ХОРИЗОНТАЛНЕ пруге горе (дрес, мајица), а шортсеви да буду скроз црвени. ”Гостујућа” опрема - скроз бели (с плавим бројевима као и до сад, евентуално златним као што су нам крст и оцила).
    (BA istorija MA marketing, 15. novembar 2021 10:20)

    # Link komentara

  80. Piksi majstore, doktore i madžioničaru.
    Treba ti pod hitno dati maksimalni ugovor kao u NBA i da budeš doživotni trener reprezentacije. Rasteraj još onu ološ u FSS, dovedi Vidića u savez i Srbija će biti u prvih 5 reprezentacija sveta.
    Živela Srbija!
    (Istrebljivač_Vonjevina, 15. novembar 2021 10:20)

    # Link komentara

  81. "Kakv bre eventualni?!" Legenda! Veliko postovanje imam za Piksija zbog stava koji ima i koji prenosi uspesno na ove momke. Pogledajte samo kako ljubi srpsku zastavu pred navijacima. Da se najezi covek! Zato deluju nesalomivo, zato sto osecaju za sta se bore.
    Svaka cast momci i srecno!
    (Gog, 15. novembar 2021 10:15)

    # Link komentara

  82. Svaka čast i Piksiju i fudbalerima, pa čak i da nije postignut taj gol, dali su sve od sebe. Možda je ovo najava puno većih stvari, ako se zadrži ovakav pristup, ništa nije nemoguće. Nadam se sportskom okršaju Srbije i Hrvatske na SP.
    (WillyWonka, 15. novembar 2021 10:15)

    # Link komentara

  83. Nije kiks Gudelja, vec golmana Rajkovića! Ne vraća se lopta igracu na 20m od gola, a pri tom ima igraca iza ledja kojeg ne vidi i drugog sa strane koji se priblizava. To golman vidi i ako da loptu tom igracu, onda je IQ upitan.
    (Rajkovic kiksara, 15. novembar 2021 09:47)

    Ево најзад један прави опис поменуте ситуације. Избацио нам је Гудеља из утакмице.
    Видело се када је камера прелазила преко лица играча при интонирању Химни, да је Рајковић уплашен. Није се опоравио ни када смо победили.. Сад је неважно, за будућност је важно.
    Браво за Пиксија што је уврстио Друловића у свој тим, доказ да није сујетан, а овај је Португалце скенирао до детаља.
    Посебно бих похвалио Јапанца, који се стара о физичкој спреми. Никада наши играчи нису трчали једне квалификације као сада. Они који кажу да је то до клубова, треба да знају да се сваком играчу шаље програм по којем мора да ради и за Репрезентацију.
    Сцена у којој Јапанац враћа играче приликом уласка на терен у другом поливремену, да прођу чуњеве, је сцена пута до победе...
    Знали су наши и раније да играју, али их је први пут неко својим примером и ауторитетом дисциплиновао..
    Још једном, браво Пикси!!!
    (Руска Душа, 15. novembar 2021 10:13)

    # Link komentara

  84. Piksi je Japanac. U najboljem smislu!
    (Džoni, 15. novembar 2021 10:12)

    # Link komentara

  85. Све ок,дижите га у небеса,али,не сећам се да га је неко нешто питао ових годину дана о Звезди,коју је буквално уништио!
    (Марко, 15. novembar 2021 09:36)

    Zvezda u tom trenutku nije imala "svoje" igrače pod ugovorom, velika većina tadašnjih igrača je samo igrala za Zvezdu, a ugovore su imali sa kojekakvim menadžerima i belosvetskim (Izraelskim i drugim) agencijama i tako je klub tada funkcionisao. Piksi je to hteo da promeni i počeo je da raskida takve "ugovore", tada se zamerio "navijačima" jer je i njima uskratio njihove "privilegije" i na kraju je od tih navijača i oteran i to ne iz Zvezde, nego iz Srbije. Zar neko stvarno misli da se nekome u dvorište roditeljske kuće baca bomba zbog loših sportskih procena i grešaka u dovođenju pojačanja?
    (Džoni, 15. novembar 2021 10:11)

    # Link komentara

  86. Piksi je znalac ! To kažem kao navijač Partizana, sto doduše u ovom slučaju nema veze ali kad vidiš neke komentare i jednih i drugih, vidiš da ne kapiraju osnovne stvari, Reprezentacija je iznad svega toga ! Piksi je pri dolasku već ukapirao da nam odbrana nije dovoljno dobra, da ne zna da drži rezultat, zato je od početka forsirao ofanzivni fudbal, to se napokon i isplatilo kad je najbitnije ! Isplatilo se zato sto su i naši igrali fudbal, igrali sa željom , ono sto svaki navijač ocekuje, pa i da izgubiš od boljeg znaš da si dao maksimum, u ovom slučaju su dobili, zasluženo, portugal je kao i Rusija igrala bunker, trebalo je vremena, ali su našli rupu i iskoristili ! Bravo momci ! Sad još ono milionče da bacite na neku bolnicu ili škole i to je to !
    (JPR24, 15. novembar 2021 10:08)

    # Link komentara

  87. Ne treba ocekivati previse na prvenstvu i raspaljivati se jer ako ne krene po planu onda ide razocarenje i opet sve u kriug. Sta god momci da urade tamo treba im dati podrsku, samo neka pruze maksimum i neka igraju. Iz igre ce se roditi i rezultat, a nama je sada najvaznije da se ustalimo kao redovni ucesnici sampionata.
    (mozak, 15. novembar 2021 10:08)

    # Link komentara

  88. Терзић већ велича Пиксија и закопава ратне секире не би ли докопао код милончића.
    (SOS, 15. novembar 2021 10:07)

    # Link komentara

  89. Da je neko drugi selektor, sad bismo slušali kako nas je brzi gol poremetio pa nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. A da ne pričamo što bi na pola kvalifikacija posle "nesrećnog" poraza od Malte "izvukli pouke", "okrenuli se novom ciklusu" jer su ipak "pruzili 110% u dresu sa drzavnim grbom". Piksijevo najveće dostignuće je što im ja konačno objasnio da Lihtenštajn ili Farska Ostrva neće sami sebe da pobede dok se protiv Portugala počinje sa 11 na 11 i od 0:0. Naravno, jedna lasta me čini proleće, biće i bolnih poraza i manje uspešnih utakmica, ali prvi put posle jako dugo vremena (osim epizoda sa Antićem i Muslinom) reprezentacija ne izgleda kao da ih je neko motkama terao da igraju.
    (miletrans, 15. novembar 2021 10:06)

    # Link komentara

  90. Piksi je majstor fudbala koji je priznat u svetu. U jednij od najrazvijenijih i najbogatijih država na svetu , po njemu se zovu ulice i stadion. Živi u Parizu i ekonomski je obezbeđen. Došao je i pomogao fudbal u Srbiji kiji ga je i stvorio. Sad su kvit. Ide SP. Sad će nas Piksi zadužiti . Idemo !
    (VUK, 15. novembar 2021 10:06)

    # Link komentara

  91. Znate gde je problem Srbistana?
    Dizaće Piksija u nebesa sada, on je sada Bog. Ali ako reprezentacija u Kataru prođe loše, biće najgori trener reprentacije ikada. Znate gde te lek? Da Srbistan postane bolji, i onda će sve biti bolje!
    (Izdajnik, al najlepši, 15. novembar 2021 09:42)

    Nije to samo kod nas, to je svuda tako.
    (kukuruz kokicar, 15. novembar 2021 10:03)

    # Link komentara

  92. Generalno Portugal pokraden u utakmici u Beogradu i radi toga nezasluzwno u baraz .To je utjecalo sada na direktan prolaz sto je sramotno.A za jucer Iskreno cestitke na hrabroj igri jucer
    (Marko, 15. novembar 2021 10:02)

    # Link komentara

  93. Onaj gol iz drugog minuta na dusu Rajkovica, decko daje loptu Gudelju, ispred sesnesterca, koji na ledjima ima igraca koga i ne vidi a skroz levo imamo slobodnog beka koji je mogao loptu da primi i iznese. Golman nam je najslabija karika.
    (Milan, 15. novembar 2021 10:01)

    # Link komentara

  94. au koja euforija. a da su ronaldu priznali gol u beogradu, onda bi piksi bio najgori trener na svetu i svi bi tražili smenu.
    (Igor Todorovic, 15. novembar 2021 09:57)

    # Link komentara

  95. Нисам гледао да не би гледао нашу класичну срамоту. Не гледам од пораза од Аустралије. Јесте успех пласирати се и драго ми је да нисам био у праву. Опет Катар нећу гледати, откако знам за себе битне текме губимо на глуп начин. Од Аргентине 90, пикси, машио пенал, па Мијат пречка, па Шпанци обрт па брука и срамота Холандија и Аргентина, па та Аустралија...па још колко оћеш у међувремену. Жао ми је, честитам али далеко је моја вера у репку. Играли смо фудбал квалификације за Африку па тамо катастрофа. Не, не надам се ничему добром у катару, најмање нашем добром фудбалу. Већ сам видео све ово више пута да би се понадао. Нек погрешим опет и нек направе чудо, али никад више нећу репку пратити, навијати и надати се. Не могу.
    (Ђурађ Курјак, 15. novembar 2021 09:56)

    # Link komentara

  96. (Lester Bo McCaleb, 15. novembar 2021 09:24) Druze nije pokojni Petkovic upropastio Svetsko 2006.godine jer je poveo sina. Zapravo nije ga poveo. Svetsko prvenstvo su upropastili javnost, novinari i savez koji su se coveku koji nam je plasman u Nemacku obezbedio direktno ispred jedne Spanije. Tada smo u kvalifikacijama primili jedan gol.
    Piksiju alal vera! Bio je veliki igrac a bogami dokazao da je i veliki trener.
    (Aki, 15. novembar 2021 09:56)

    # Link komentara

  97. Piksi i Sale nacionale su objasnili kakav je Srpski ali i Yugoslovenski mentalitet bio. I to je sustina. Mi nista ne treba da izmisljamo samo da učimo od nasih sampiona.
    Sale je rekao ako hoćeš da budes najbolji moras da pobedjujes najbolje. Piksi je rekao nema kompromisa.
    I to su lideri...a imamo ih jos puno u Srbiji...Tadic je vec buduci itd.
    (Bravo, 15. novembar 2021 09:53)

    # Link komentara

  98. Piksi je Piksi,nikad nikome nije davao pardona.Ima onaj klip na YT kad lomi i veže u čvor najbolje defanzivce i srednjake u to vreme.Takva mu je filozofija i kao trenera zato i ne čudi to pitanje "jel imaju krila Portugalci"jednostavno samo teren je merilo a tamo je uvek 10 na 10 plus golmani.Kažu da se pobednici ipak rađaju.
    (Ili jesi ili nisi, 15. novembar 2021 09:52)

    # Link komentara

  99. Da li ce jedno slavlje fudbalera proci dostojanstveno? Koliko su oni van realnosti kao i vecina nacije sa onim "dajte Brazil da se igramo". Ovaj "uspeh" ce opet sakriti proslih 10 i buducih 10 g neuspeha jer smo videli ko nam vodi fudbal posle utakmice u lozi, a i znali smo odavno. Pa se posle nadajte "treba ugasiti fudbal ovde i novac dati u druge svrhe". Prvo pricate to, a onda se radujete ovome. Ne ide to tako.
    (Slave, 15. novembar 2021 09:27)

    Tačno. Opet su se krimosi fenomenalno sakrili iza Piksija. Već je bilo ozbiljno pitanje da li će uopšte neko ozbiljan da prihvati posao selektora, i našli su savršeno rešenje da jašu na ogromnim novcima sledeću deceniju.
    Svi sistemski problemi će ostati, narod će se primati na priče o polufinalu i slične gluposti, dok nas opet neka Švajcarska ili Ukrajina ne vrate u treći šešir. Najlakše je podvaljivati ovom narodu, koji za sebe misli da je namazan i da sve fore zna.
    (Mali Hijavata, 15. novembar 2021 09:52)

    # Link komentara

  100. Овакву игру нисам видио 30 година, ово ме подсјетило на још једну утакмицу под Антићем са Французима у Паризу, јесмо изгубили тад 2:1 ал игра је дала оптимизам, тако и ово синоћ и да смо изгубили игра је та која је дала оптимизам и задовољство, против јаког тима...
    (Зума, 15. novembar 2021 09:51)

    # Link komentara

  101. Zašto su komentari posle svake vesti toksični..?
    (NS, 15. novembar 2021 09:51)

    # Link komentara

  102. Пиксију свака част.
    Не само због пласмана, за шта је најзаслужнији, већ због става, прије свега. Мало смо, као народ, изгубили тај став да ми то можемо.
    Оно што брине су закулисне радње оних штеточина из ФСС-а. Требало би њих некако натјерати да не помаљају носове. Нека им плате, само да се нигдје не појављују и ништа не коментаришу.
    Јер, већ се на сликама славља види "кандидат" за функцију. Кампања је почела, бескрупулозно је искористио моменат.
    Ако онај који одлучује о свему жели добро, прије свега себи, ваљало би да разјури ту банду и постави Видића на чело Савеза.
    Иначе, наћи ће они начин да ово упропасти, као што су то већ чинили.
    (Макарије, 15. novembar 2021 09:50)

    # Link komentara

  103. "Kola su krenula nizbrdo već u drugom minutu nakon kiksa Nemanje Gudelja i gola Renata Sančesa, ali ova Srbija, za razliku, od mnogih ranije, nije klonula."

    Nije kiks Gudelja, vec golmana Rajkovića! Ne vraća se lopta igracu na 20m od gola, a pri tom ima igraca iza ledja kojeg ne vidi i drugog sa strane koji se priblizava. To golman vidi i ako da loptu tom igracu, onda je IQ upitan.
    (Rajkovic kiksara, 15. novembar 2021 09:47)

    # Link komentara

  104. Орден СПЦ и фреска у Храму Светог Саве.
    (Циник, 15. novembar 2021 09:47)

    # Link komentara

  105. otkaz, ne igraju efikasan fudbal
    (gjuro, 15. novembar 2021 09:46)

    # Link komentara

  106. Onaj gol u 2. minutu je bila Božja promisao. Portugal se upao u grešku čuvanja rezultata a posle igranja na nerešeno.
    (zare, 15. novembar 2021 09:46)

    # Link komentara

  107. Nije tacno da su fudbaleri bili odbaceni od nas fudbalskih smrtnika, bio je odbacen nacin igranja reprezentacije, selekcija igraca i sama postavka igre i nacin igre. Juce da su izgubili niko im rec ne bi rekao, bili bi podrzani od strane navijaca zbog borbenosti, zelje i zalaganja. Pa ljudi moji pamti li iko kada je Srbija napadala sa 3, ej tri, napadaca.
    Srbijo samo ovako napred i sta bog da.... S verom u boga, za otadzbinu, za Srbiju!
    (miki, 15. novembar 2021 09:44)

    # Link komentara

  108. Čovek je i pre mesta selektora imao kultni status kao jedan od najvećih u istoriji fudbala u našoj zemlji, a posle ovog plasmana na SP se zacementirao kao najveći.
    (Milan, 15. novembar 2021 09:44)

    # Link komentara

  109. Pa. sada je pravo vreme da ga smenimo i dovedemo nekoga ko nikada nigde nije bio trener. Čisto radi osveženja.
    (Zvonko Šubaša, 15. novembar 2021 09:44)

    # Link komentara

  110. Znate gde je problem Srbistana?
    Dizaće Piksija u nebesa sada, on je sada Bog. Ali ako reprezentacija u Kataru prođe loše, biće najgori trener reprentacije ikada. Znate gde te lek? Da Srbistan postane bolji, i onda će sve biti bolje!
    (Izdajnik, al najlepši, 15. novembar 2021 09:42)

    # Link komentara

  111. E, sada bi valjalo da Krstajić preuzme...
    (Goran, 15. novembar 2021 09:42)

    # Link komentara

  112. Igra naših fudbalera sinoć je bila tako lepa da sam bio spreman da im oprostim poraz. Više volim da pogledam onako lepu igru nego što mi znači pobeda. Sinoć sam posle dugo vremena bio ponosan na naše fudbalere. Bravo momci, bravo stručni štab.
    (Navijač amater, 15. novembar 2021 09:41)

    # Link komentara

  113. Ovo je dokaz da mi mozemo,samo kada bi se kojim slucajem desilo na na celo saveza dodju fudbaleri,nezavisni od politike,ostvareni ljudi koji vole ovaj sport.I ne mislim samo na FSS,i na celu svih ostalih saveza su potrebni takvi.
    (Pokondirena tikvica, 15. novembar 2021 09:40)

    # Link komentara

  114. Piksi, gromada kao igrac, a evo to postaje i kao selektor. Pamtim njegove golove iz voleja, kornera, slobodnjaka pa laznjaka.... Svojim poimanjem fudbala vratiće mnogima veru u nacionalni tim. Hvala ti istinska legendo.
    (S.M.Kuća, 15. novembar 2021 09:38)

    # Link komentara

  115. Ne daj Bože da se srbi slože, to je rečenica koja objašnjava sve ovo..
    (Marsupilami, 15. novembar 2021 09:38)

    # Link komentara

  116. Све ок,дижите га у небеса,али,не сећам се да га је неко нешто питао ових годину дана о Звезди,коју је буквално уништио!
    (Марко, 15. novembar 2021 09:36)

    # Link komentara

  117. "Kakav bre eventualni plasman? Moramo da idemo u Katar." Sve što treba da znamo i mislimo o Piksiju kao treneru je stalo u ovu rečenicu. To je taj mentalitet koji nam godinama fali.
    (dežurni, 15. novembar 2021 09:29)

    # Link komentara

  118. Srbija je pod Anticem igrala najbolje do sada. Ali ovo sa Piksijem je jos jedan nivo iznad. Bez obzira na rezultat na svetskom prvenstvu, nadam se da nece da naprave istu gresku kao sa Anticem i nadam se da smo ovime dobili selektora na malo duze staze.
    (Balls of Steel, 15. novembar 2021 09:29)

    # Link komentara

  119. Od histerije do euforije, sada ce mu javnost traziti polufinale u najmanju ruku i sledi opet histerija i dreka ako u tome ne uspemo
    (Bruce, 15. novembar 2021 09:28)

    # Link komentara

  120. Da li ce jedno slavlje fudbalera proci dostojanstveno? Koliko su oni van realnosti kao i vecina nacije sa onim "dajte Brazil da se igramo". Ovaj "uspeh" ce opet sakriti proslih 10 i buducih 10 g neuspeha jer smo videli ko nam vodi fudbal posle utakmice u lozi, a i znali smo odavno. Pa se posle nadajte "treba ugasiti fudbal ovde i novac dati u druge svrhe". Prvo pricate to, a onda se radujete ovome. Ne ide to tako.
    (Slave, 15. novembar 2021 09:27)

    # Link komentara

  121. E ovako ako ovo upropastimo nikad više ne treba da igramo fudbal. Svako prvenstvo koje ja pamtimo smo upropastili 2006 selektor poveo sina, 2010 Tole se svadjao sa selektorom oko para 2018 smenili selektora postavili Krstajića o uništenim kvalifikacijama za EP da ne počinjem, budimo jednom pametni. Piksi hvala!
    (Lester Bo McCaleb, 15. novembar 2021 09:24)

    # Link komentara

  122. Odpevao si svoje Piksi vreme je za udarni tandem Curcic-Krstajic.
    (Ajdemi, 15. novembar 2021 09:23)

    # Link komentara