Novak Đoković

Sedam godina na Tibetu

Četiri pobede u sedam dana za dva nova oborena rekorda. Posle osam nedelja u dobrovoljnom egzilu, tenisu se vratio njegov najsjajniji dijamant, svetski broj jedan.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. koliko god novak bio uspesan zlurada sirotinja ce mu to osporavati jer je zlurada sirotinja
    (prc prc, 8. novembar 2021 23:33)

    # Link komentara

  2. Bravo, Kec!
    (beograd_92, 8. novembar 2021 15:59)

    # Link komentara

  3. Koliko mu fali jos do stefi graf? Msm da je blizu na oko 20 nedelja..
    (dezon, 8. novembar 2021 15:50)

    # Link komentara

  4. Pobeda u Parizu protiv Medvedeva, jednog od najboljih tenisera svih vremena, potpuno je poništila poraze na OI i USO. Videlo se da je i samom Novaku ova titula važnija od zlatne medalje i kalendarskog GS, a nolomanima još više nego Novaku.
    (Pariz jači od OI i USO, 8. novembar 2021 15:47)

    # Link komentara

  5. Novak je pored svega navedenog jedini igrač iz predhodne ere tenisa, ere "velike trojke" uspeo da kao glavni akter zakorači i u ovu novu eru u kojoj će za par godina glavnu reč voditi Medvedev, Zverev, Cicipas, Tim (nadam se) i sigurno još par njih.
    (Goran, 8. novembar 2021 15:36)

    # Link komentara

  6. Novak je izgubio US Open zato što je došao do njegovog finala sa već osvojena tri GS, da je došao sa dva osvojena bilo bi tri nula za Novaka kao i na AO, pametnom dosta, to ne treba objašnjavati,vidi se i bez golog oka ko je na višem nivou tenisa, samo je jedna razlika u odnosu na taj meč, odlučujuća, ovde je Novak igrao bez super pritiska i očekivanja i opušteno za razliku od US Opena, a ono je bila ekstremna situacija, četiri GS u kalendarskoj godini nije veliko dodtignuće u tenisu, to je jedno od najvećih mogućih dostiženja uopšte u bilo kom sportu, i juče je trebalo da bude 2-0, da mu nije Novak poklonio prvi set, dva meseca bez tenisa, zardjao, bez svoje najbolje forme protiv čudesnog nepobedivog Medvedeva u tip-top formi, drugi i treći set ne 7-6. 7-6, već sa 3 i 3, ne verujem da će Medvedev ikada više da pobedi Novaka na GS, možda u jednom od 10 mečeva, realnost nije finale US Opena već finale AO. Najteži protivnik sledeće sezone biće mu Zverev. Samo da je zdravlja, kao i juče što smo videli sve zavisi od Novaka, i samo od njega, a ne kako igraju njegovi protivnici. On zna da je bolji, i najbolji, samo da zadrži fokus da to i relizuje, izraz lica posle gubitka prvog seta bio je isti kao i kad je izgubio drugi set na RG protiv Cicipasa, on je već tada imao samouverenost, on je već tada znao, gotovo je, dobijam ovo, imam ga. Neće biti nikakvo iznenadjenje ako Novak sledeće godine osvoji sva četiri GS, dva su njegova, ključan će biti RG.
    (Kikujiro, 8. novembar 2021 15:19)

    # Link komentara

  7. @kontras
    Skoro svi Srbi misle da je Nole najbolji teniser svih vremena ali zapadnjaci tesko da ce to procediti.

    Ali kako izmeriti odnosno uporediti pojedinacne i kolektivne sportove, sportiste koji su obelezili decenije kao Karla Luisa osvajaca zlatnih medalja na OI na 100, 200m i skoku udalj, Useina Bolta, Majka Felpsa, Sergeja Bubku, Kareljina, Majkla Dzordana, nasu Jasnu Sekaric i Milicu Mandic, Pelea, Maradonu,nekad Emila Zatopeka....????
    U to bolje ne ulaziti jer ne mogu se napraviti kriterijumi za tako nesto u tenisu je ocigledno pa mnogi zmure pred cinjenicama.
    (Aleksa Pufta, 8. novembar 2021 15:12)

    # Link komentara

  8. Po meni Medvedev nije bio na nivou sa US Opena dok je Djokovic manje vise igrao slican tenis uz par taktickih izmjena, prije svega vise izlazaka na mrezu. Raduje sto Novak moze da pruzi jos bolji tenis, prije svega na servisu, drugom pogotovo.
    (kaokakao, 8. novembar 2021 14:09)

    # Link komentara

  9. E sad, drugari, dve godine je nakon onog mog komentara da ce Novak biti Greatest Of All Time u tenisu.

    Dobio sam puno pluseva, ali i puno minusa, ali su ovi drugi shvatili koliko sam bio u pravu.

    Evo prognoze: Novak ce uci u 10 najboljih sportista svih vremena. Postoji i odredjena sansa da upravo Novak bude taj: najbolji sportista sveta svih vremena.
    (Kontras, 8. novembar 2021 14:00)

    # Link komentara

  10. ?ole

    Savrsen tekst,u rangu sa Kecmanovim!
    (Bob, 8. novembar 2021 13:31)

    # Link komentara

  11. još 3 godine top tenisa
    (dalje, 8. novembar 2021 13:23)

    # Link komentara

  12. Gde su sada oni koji su prekljuce pre finala pisali, kao odlicno je ovo, obezbedio je prvo mesto, svaka cast I Bla, Bla, Bla, ali kao u finalu protiv Medvedeva nema sta da trazi, ili da ce najverovatnije da izgubi 2:0
    Ja nisam mogao da verujem da su takvi komentari dobijali vise pluseva od minusa. Znaci li to da vecina ovde nije verovala da Novak moze da pobedi Medvedeva? Ima li neko da da neko objasnjenje zasto je to covek koji je najbolji u istoroji I koji je imao najbolju GS sezonu inferiroan u odnosu na Rusa koji ima samo 1 GS? Bas me zanima neko objasnjenje, molim vas, makar jedan od vas (a bili ste u vecini) koji je dao plus takvom keomtaru da ovde napise svoje obrazkozenje zasto to Novak nije imao skoro pa nikakave sanse. Hvala puno
    (B. P, 8. novembar 2021 13:09)

    # Link komentara

  13. Novaku je najbitniji turnir 8 najboljih tenisera koji uskoro počinje u Rimu. Brani malo više od 400 poena dok Medvedev brani čak 1.500! Postoji veoma razumna opcija u kojoj do Rolan Garosa Novak ostaje broj 1 a da uopšte ne ode u Australiju. Ako u Rimu zaradi dovoljno bodova nije potrebno ni da igra finale, a Medvedev ne osvoji turnir ponovo i to samksimalnim brojem pobeda - Novak će povećati bodovnu razliku u odnosu na Rusa. Problem su Zverev i Cicipas koji su prošle godine osvojilI "malo" bodova na završnom Mastersu i u Australiji. Ukoliko bi jedan od njih osvojio turnir u Rimu i GS u Australiji a Novak odluči da ne ode u Australiji onda Zverev može već u februaru da uzme prvo mesto! Ako Novak uzme više bodova nego prošle godine na završnom Mastersu, onda mu preostaje da do Rolan Garosa odigra odlično krajem februara u Dubaiju i Mone Karlu a da odigra bar polufinala u rimu i Barseloni. Tako bi ostao broj 1 do okončanja Rolan Garosa bez odlaska u Australiju!!!
    (Đole, 8. novembar 2021 12:05)

    # Link komentara

  14. Samo gazi!!!!
    (Srđan, 8. novembar 2021 12:01)

    # Link komentara

  15. Novak ,347. nedelja!
    (marko, 8. novembar 2021 12:00)

    # Link komentara

  16. Nolence, ti si srce naše!
    I sve čestitke gdinu Kecmanu na ovom divnom tekstu, kao i svim prethodnim koje je napisao o našem Noletu.
    (radica, 8. novembar 2021 11:54)

    # Link komentara

  17. Kakav povratak Noleta.
    Povratak na teren ali ne običan, ne bilo kakav.
    Povratak sa iznenadjujuće ne toliko dobrom igrom, koliko mudrom i pametnom. Povratak igrom protiv čoveka od koga je pretrpeo najbolniji poraz u životu.
    Volimo te Nole ne zbog toga što si oborio sve moguće rekorde u tenisu, i ne zbog toga što ne jedeš "sve", nego što si ljudina, karakter i veličina, Skoro u svemu.
    Preboleo si teške trenutke. Teške poraze očekivanja. Ma pepeo... Sve ti je oprošteno. Kakav NJujork, kakav Tokio.
    Nije najveći onaj koji najviše i najdalje poleti i doleti nego onaj koji se više puta digne iz pepela. Ti si na dobrom putu. Za tebe je samo nebo granica.
    (PI Džej Milan, 8. novembar 2021 11:53)

    # Link komentara

  18. Samo da se osvrnem na atmosferu koja je ovde vladala tokom dva meseca nakon US Opena i da pozdravim sve Novakove navijače koji su nas ubeđivali da je gotov i da je u krizi jer je eto bio vezao jedan poraz u nizu, u finalu i pod pritiskom pod kojim se nijedan sportista u istoriji nije našao. Ovde ne mislim na dežurne trolove već na one objektivne.
    Autor teksta je dobro poentirao sposobnost regeneracije kao ono što će ostati simbol za Novaka, tj za velike šampione. Setimo se razočaranja sa RG 2015-e. Napokon je bio dočekao pobedu nad Nadalom na RG da bi posle još izbacio Marija i izgubio u finalu od Vavrinke. Nakon toga je vezao 4 slema u nizu. Brutalan poraz od Nadala u oktobru 2020 da bi ga par meseci kasnije razbio na tom istom mestu. Brutalan pomenuti poraz na zadnjem US openu i evo ga opet svež kao ruža.
    (Соко сиви, 8. novembar 2021 11:39)

    # Link komentara

  19. Ova pobeda u Parizu je znacajna po jos necemu. Novak je dokazao da se nije demoralisao nakon onakvog poraza na US Openu i pre toga na Olimpijadi. Cilj koji ima ispred sebe da bude "undisputed" GOAT je ocigledno suvise veliki da bi ga bilo koji poraz uzdrmao. Ovom pobedom ulazi u iducu godinu kao neprikosnoveni broj 1 i salje poruku da smena generacija koja je svakako blizu jos nije dosla. Salje poruku svim nabedjenom ekspertima koji su predvidjali da ce se povuci do kraja godine, koji su se cudili sto se uopste vratio. Sada znaju i zasto se vratio i kakav se vratio.
    (Goran, 8. novembar 2021 11:38)

    # Link komentara

  20. Bravo Nole.
    (M, 8. novembar 2021 11:36)

    # Link komentara

  21. Kao što je Beker objasnio, kada udje u kafanu zna se ko je glavni...
    (Halej na svojoj kometi, 8. novembar 2021 11:34)

    # Link komentara

  22. Kako je lepo čitati o Novaku.Savrsen tekst.Ponosni smo što ga imamo!
    (Branislav Urosev, 8. novembar 2021 11:08)

    # Link komentara

  23. kapa dole, ne mogu da razumem onw koji i dalje pljuju po nekome koji je napravio ovako nešto a još će svašta napraviti
    (bukule, 8. novembar 2021 11:07)

    # Link komentara

  24. Car ,carina,kralj ,kraljina….
    (bla bla, 8. novembar 2021 11:01)

    # Link komentara

  25. Kad sam bio klinac, igrati fudbal, košarku, pa i tenis preko 32,33 godine vrhunski, bio je raritet. Gotovo nemoguće u stvari, jer su se i karijere tad završavale... A danas imate igrače koji su toliko ili stariji od toga i bukvalno dominiraju u njima.
    Nole, Mesi, Ronaldo, Lebronko, Stef Kari, Kevin Durent, Nadal kad je zdrav...
    I što je najbolje, grizu kao blesavi i dalje!
    Napredak medicine, sistem oporavka i regeneracije sportista su toliko napredovali, da se zapitamo šta će biti za 10-ak godina, ako to nastavi da napreduje i dalje. A onom posle toga, to tek!
    Samo zdravlja da je, kažu naši ljudi i izgleda je u tome sva istina života!
    (Neo@, 8. novembar 2021 10:57)

    # Link komentara

  26. Phönix iz pepela.........
    (Dule, 8. novembar 2021 10:52)

    # Link komentara

  27. Sve najbolje u zivotu najpoznatijem Srbinu na svijetu i najboljem teniseru koji je ikad hodao planetom. Svijetski, a nas...
    (Inspektor Kluzo, 8. novembar 2021 10:42)

    # Link komentara

  28. Najvazniji rekordi u Tenisu su:

    1. Godine na prvom mestu: Djokovic
    2. Nedelje na prvom mestu: Djokovic
    3. GS: Djokovic, Nadal, Federer
    4. Masters 1000: Djokovic

    Nedostaje mu samo jos samo jedan GS.

    Godine i nedelje je osigurao ali GS i Masters 1000 jos uvek nisu osigurani jer ne znamo da li ce osvojiti 21 GS i sta ce se desavati sa Nadalom.
    (milan, 8. novembar 2021 10:40)

    # Link komentara

  29. Tata je bio odsutan skoro dva meseca i deca su pustila glas da su oni gazde u kući.Toliko su bili glasni da je komšiluk pomislio da je došlo do smene generacije u toj kući.Tata se vratio i deca su opet na svojim mestima za stolom.Tata je usput oborio dva rekorda a komšiluk pita decu, kako to da tata ne ume da igra na dva dobijena seta a skupio 37 Mastersa.
    (Da se zna, 8. novembar 2021 10:39)

    # Link komentara

  30. Veoma lep tekst! Pa u tom stilu filmski bih rekao: Šta sve možeš u Denveru, kad si mrtav. Što će reći, najvažniji meč u karijeri je odigrao i nažalost izgubio, nema više tog grča, sad je igra i uživanje. Takvim pristupom, može još mnoge stranice da ispiše.
    (Konfučije, 8. novembar 2021 10:32)

    # Link komentara

  31. Najbolji svih vremena !
    (BG, 8. novembar 2021 10:30)

    # Link komentara

  32. Sve je receno, to je to. Mada sam siguran da prica nije zavrsena i da ce Nole jos nekoliko godina uzivati u tenisu a i mi zajedno sa njim sve dok Sefan i Tara ne porastu!!!
    (Milos Sestic, 8. novembar 2021 10:29)

    # Link komentara

  33. Federer bi 'mogo da umesi jednu tortu da slavimo danas počinje 346 nedelja našem zajedničkom drugu Noletu!!
    (unknown, 8. novembar 2021 10:27)

    # Link komentara

  34. ja sam ga stvarno otpisao otpisao posle bolnih olimpijskih i us opena, mislio sam da se nece oporaviti da igra na visokom nivou prptiv ovih iz crha, i on se vrati i prvom prilikom osvoji masters i pobedi medvedeva. kakav sampionski stav
    (..., 8. novembar 2021 10:25)

    # Link komentara

  35. Velike cestitke brat moj
    (zoxx, 8. novembar 2021 10:11)

    # Link komentara

  36. sve cestitke,najboljem teniseru svih vremena!!!
    ziv, zdrav i Srecan bio!!!
    i od srca ti hvala,sto nas cinis,srecnim i ponosnim!!!
    gde god bio,uz BOŽJU pomoć i blagoslov, Srecan te pratila!!!
    (Pedja,Cacak, 8. novembar 2021 10:10)

    # Link komentara

  37. Hoce neko na tenis?
    (Stefan, 8. novembar 2021 10:09)

    # Link komentara

  38. Kako bi Federer voleo da i on moze da pokaze ovakve rezultate.
    (moreplovac, 8. novembar 2021 10:03)

    # Link komentara

  39. Svaka čast autoru na divnom tekstu. Nek je nama nama naš Nole živ i zdrav još 100 godina.
    (Vuk, 8. novembar 2021 09:59)

    # Link komentara

  40. “...Teniser sa najvećim brojem nedelja na prvom mestu (345), rekorder po broju godina završenih na prvoj mestu (7), čovek koji deli prvo mesto po broju grend slemova (20), ali je i onaj koji ima najviše masters titula (37); da je jedini koji ima svaki grend slem osvojen barem pod dva puta i jedini koji je to uspeo na tri različite podloge, potom da je jedini koji ima sve masters titule i da je svaku osvajao barem po dva puta, da ima najviše pobeda i pozitivan skor protiv drugog i trećeg na svetu u istoriji tenisa, najviše pobeda protiv Top 10 tenisera, najviše bodova u jednoj sezoni, najveći procenat uspešnosti u istoriji sporta, da ima i najveći prosečan renking protivnika u finalima grend slemova, što opet pokazuje težinu puta kojim je išao do zvezda...”
    (to brale, 8. novembar 2021 09:52)

    # Link komentara

  41. svaka čast
    (dragan, 8. novembar 2021 09:51)

    # Link komentara

  42. Odličan text. Hvala.
    (pkumkvat, 8. novembar 2021 09:47)

    # Link komentara

  43. To care!!!
    (Miroslav Batajnica, 8. novembar 2021 09:43)

    # Link komentara

  44. Kec za deset!
    (Nemanja Gavrić, 8. novembar 2021 09:42)

    # Link komentara

  45. Pravo u centar, nema se sta dodati.
    (S.M.Kuća, 8. novembar 2021 09:39)

    # Link komentara

  46. Nole nas dragi neka ti Bog da zdravlja, sve drugo si zasluzio! Nastavi normalnom svetu da pokazujes koliko je moguce sve kada si posvecen i kada verujes, a iza sebe imas trud, rad, rad i rad! Nema pravih reci koje mogu da opisu koliko si veliki kao covek i kao igrac! Nama ostaje da srecu delimo sa tobom kao da si nam svima clan porodice. I ne ljuti se kad naleti po neki ruzan komentar i oni te vole... bili bi tuzni kad ne bi imali koga da kritikuju, jer od uspeha ne znaju gde ce!
    (OgiBG, 8. novembar 2021 09:36)

    # Link komentara