1. Prvi korak je da non stop kmece na Zvezdu i neregularno prvenstvo, čak i kad si prvi na tabeli sa svim pobedama, ali nekako ne možeš dobiti u Evropi neku Santa Klaru sa čitavih 6 bodova u prvenstvu. Ljudima jedina pobeda ove sezone protiv Partizana. Sto sam stariji sve sam više uveren da je biti navijač Partizana dijagnoza.
    (DM32, 31. oktobar 2021 11:59)

    # Link komentara

  2. Hajduk je 1911 u Pragu osnovan od studenata Hrvata Dalmatinaca kao „Hrvatski Športski Klub Hajduk Split” po uzoru na bratski klub Slavia Prag. Tada je imao šahovnicu u grbu. Ima vam tonu starih originalnih fotografija,dokumenata. A ove vukosavske Mamiceve mitomane iz mafijašme prcije HDZa ne uzimamo ozbiljno. Cim pukne Bandic i HDZ gasi se GNK prcija Dinamo. Bandic je umro , a past ce i HDZ. Dandanas Hajduk ima 44000 registriranih clanova. A GNK prcija Dinamo niti 9000. Toliko . Hajduk je neuništiv! Hajduk zivi vjecno! Tata Mata baluna na ovim prostorima punih 110 godina
    (Tata Mata, 30. oktobar 2021 23:54)

    # Link komentara

  3. Deda je bio Hajdukovac jer se zaljubio dole dok je sluzio vojsku. Neverovatne sam detalje slusao od njega. Govorio je da je Hajduk najbolji klub na svetu pa pet mesta prazno, bez obzira na rezultate. Hajdukomanija prelazi granice Splita i Dalmacije. Ja sam inace kao i moj otac veliki Partizanovac, ali Hajduk je religija i to treba da se poštuje. Nikad nisam razumeo potrebu da se drugi klubovi vređaju. Voli svoje, poštuj tuđe. Pozdrav svima.
    (Darko Živić, 30. oktobar 2021 18:54)

    Tačno, Hajduk jeste religija, ali ne ustaška. Propali su jer su postali ustašija i posrali se na svoju slobodarsku tradiciju.
    Nikad od njih više neće biti ozbiljan klub, već mala kulovska satnija koja ne zna da igra fudbal.
    (Mali Hijavata, 30. oktobar 2021 19:24)

    To si 100% u pravu druže. Neverovatno da se klub koji se prvi u Evropi otvoreno i javno suprotstavio nacistima tako jeftino prodao. Pa jedan Charles de Gaulle je proglasio Hajduk počasnim timom slobodne Francuske. Splicani su imali ogroman uticaj u oslobođenoj Europi. Zato su ga vlasti u Beogradu i pozivali u BG nakon rata. Potpisujem sve sto si napisao. Pozdrav.
    (Darko Živić, 30. oktobar 2021 22:57)

    # Link komentara

  4. Ne pratim Hajduk kao Partizan, naravno, ali bode oci zadnjih godina da vlast redovno osvajaju oni malo manje kompetentni ali vješti da obećaju svašta i brzo, sto rezultira novim i dubljim razočarenjem. Hajduk ima mnogo bivših legendi koji su u najboljim godinama. Oni treba da revitaliziraju klub na osnovu onoga čega se sjećaju i usmjere klub da se oslanja na svoju školu. A ako ih neko pita za rezultate da im odgovore da će oni doći kada bude vrijeme, ni prije ni kasnije. Hajduk je izgubio puno vremena pokušavajući da emulira Dinamov recept. Kao iza Zvezde u Srbiji, u takvim režimima, a utoliko smo i dalje slični kao jaje jajetu, ima mjesta samo za jednog putnika...
    (Partizanovac, 30. oktobar 2021 22:07)

    # Link komentara

  5. Mali Hijavata, 30. oktobar 2021 19:34) …

    Neću sad baš ići u statistiku, ali je činjenica da do raspada SFRJ francuski klupski nogomet nije osvojio nijedan europski trofej. A jugoslavenski 2 ; Dinamo 1967. i Zvezda 1991. ! Francuzi nisu nikad kao Jugoslavija imali kvalitetu lige u širini ; mi smo skoro svake godine imali konkurentnu "Veliku četvorku", te vrlo često Velež, Sarajevo i Želju. Francuzi su svakog desetljeća imali jednu super-momčad bez prave konkurencije, ostatak je tavorio ; 50-ih Reims, 60-ih i 70-ih St. Etienne i Marseille, 80-ih Bordeaux, 90-ih Marseille, 2000-ih Lyon, danas PSG...Premalo je to za više dosege. U Nizozemskoj imaš tri kluba, ali rijetko kad si imao otvoren dvoboj na duže staze ;isto kao i u Francuskoj - s tim da su Feyenoord, Ajax i PSV za razliku od njih dosta i osvojili. Cruijffov Ajax 70-ih te PSV kasnih 70-ih i 80-ih su bili jači od svakog našeg kluba, ali svi ostali slabiji. Belgija se također svodi na 2 kluba ; Anderlecht i Brugge, i to je fenomen koji je trajao desetak godina ; od sredine 70-ih do sredine 80-ih. Ni prije ni poslije ih nije bilo nigdje !
    (djedmedjed, 30. oktobar 2021 21:34)

    # Link komentara

  6. Hajdukov glavni problem su navijači. Oni vode klub loše, stvaraju neviđenu presiju igračima, treneru, upravi i oni ne mogu da rade normalno. Plus ustašluk, fašizam, mitomanija. Razumem temperament, ali ugušiše klub.
    (klumbe, 30. oktobar 2021 21:21)

    # Link komentara

  7. Srbi su osnovali svemir a gdje nece Hajduk
    (To bar svako zna, 30. oktobar 2021 19:45)

    # Link komentara

  8. Nije ta bivša liga bila 7.-8. u Europi, kako netko dolje piše, ona je bila peta po snazi- ispred francuske lige ! I to bez ijednog stranca
    (djedmedjed, 30. oktobar 2021 16:18)

    Mitomanija. Pogledaj odnos pobeda i poraza naših sa francuskim timovima u Evropi. A Belgijska i Holandska lige su bile jače, drali su nas bez problema gde su stigli. O SSSR ligi da ne pričamo, Dinamo Kijev, CSKA,Spartak, Dinamo Tbilisi... isto su nas lešili svuda... SFRJ liga je bila, kako-kada, izmedju 7 i 10. mesta. Peta nikada.
    (Mali Hijavata, 30. oktobar 2021 19:34)

    # Link komentara

  9. Bolje da su priznali da su ih osnovali Srbi, da su uspehe imali dok su im igrali Srbi, da se "ispričaju" Srbima za Toricidino ustaško orgijanje i negiranje povijesti i možda im krene, nekad u budućnosti.
    (Dušan, 29. oktobar 2021 16:36)

    Srpska luzerska mitologija. Medju osnivačima Hajduka ne postoji ni jedan jedini Srbin. 21. vek je, možeš sve saznati u nekoliko klikova.
    (Mali Hijavata, 30. oktobar 2021 19:28)

    # Link komentara

  10. Deda je bio Hajdukovac jer se zaljubio dole dok je sluzio vojsku. Neverovatne sam detalje slusao od njega. Govorio je da je Hajduk najbolji klub na svetu pa pet mesta prazno, bez obzira na rezultate. Hajdukomanija prelazi granice Splita i Dalmacije. Ja sam inace kao i moj otac veliki Partizanovac, ali Hajduk je religija i to treba da se poštuje. Nikad nisam razumeo potrebu da se drugi klubovi vređaju. Voli svoje, poštuj tuđe. Pozdrav svima.
    (Darko Živić, 30. oktobar 2021 18:54)

    Tačno, Hajduk jeste religija, ali ne ustaška. Propali su jer su postali ustašija i posrali se na svoju slobodarsku tradiciju.
    Nikad od njih više neće biti ozbiljan klub, već mala kulovska satnija koja ne zna da igra fudbal.
    (Mali Hijavata, 30. oktobar 2021 19:24)

    # Link komentara

  11. Deda je bio Hajdukovac jer se zaljubio dole dok je sluzio vojsku. Neverovatne sam detalje slusao od njega. Govorio je da je Hajduk najbolji klub na svetu pa pet mesta prazno, bez obzira na rezultate. Hajdukomanija prelazi granice Splita i Dalmacije. Ja sam inace kao i moj otac veliki Partizanovac, ali Hajduk je religija i to treba da se poštuje. Nikad nisam razumeo potrebu da se drugi klubovi vređaju. Voli svoje, poštuj tuđe. Pozdrav svima.
    (Darko Živić, 30. oktobar 2021 18:54)

    # Link komentara

  12. Prosla su vremena kad je cela Jugoslavija gurala Hajduk. Realnost je da je to osrednji klub kao Vojvodina iz drugog po velicini grada u zemlji. Navijace imaju fantasticne ali to je sve. Sada Hrvatska gura Dinamo i to se pokazalo kao dobro s obzirom na kakve takve uspehe u Evropi i uspehe Hrvatske reprezentacije. Hajduku i jeste realnost 180 mesto u Evropi malo ispred Backe BP.
    (Podstrana, 29. oktobar 2021 16:25)

    Realnost je da je Hajduk odbio Titov poziv da se preseli u Beograd kompletno s igracima i rukovodstvom, jer Srbija u to vreme bila u fudbalskim pelenama. Predpostavljam da se pravite Englezi pa kao ne znate da je Partizan osnovan samo zato jer je Hajduk odbio "čast" da bude službeni klub Jugoslovenske Narodne Armije? Zasto nisu zvali Vojvodinu i Bačku da preseli na Autokomandu kad je to taj nivo? Pa zato jer si totalno pobrkao lončiće.
    (Vlado, 30. oktobar 2021 18:21)

    # Link komentara

  13. Nije ta bivša liga bila 7.-8. u Europi, kako netko dolje piše, ona je bila peta po snazi- ispred francuske lige ! I to bez ijednog stranca
    (djedmedjed, 30. oktobar 2021 16:18)

    # Link komentara

  14. Za neki brzi uspeh bolje je to uraditi kao SD Zvezda tj. preko jedne oblačne noći napraviš fuziju i kao menjaš ime, brišu se dugovi a zadrzava ime i titule jos ako ti se posreći da za predsednika države dodje navijač sa kompleksima iz detinjstva to je sedmica na Lotou svaki petak i utorak u nekoliko godina.
    Šta to nije po zakonu i ne možete to napraviti u Hrvatskoj ...
    Dobro onda morate rudarski da radite kao SD Partizan.
    (Perverzni traktorista, 30. oktobar 2021 14:40)

    # Link komentara

  15. Citam komentare i ne verujem kolko hrvatoida ima ovde na sajtu. Kompleksi su cudo...
    (Entropy fighter, 29. oktobar 2021 18:56)

    Evo ja čitam malo komentare na Indexu i 24 sata i ne vjerujem koliko srboida ima tamo.
    Kompleksi su čudo...
    (LikSon, 30. oktobar 2021 13:48)

    # Link komentara

  16. @ Jovan

    Ne mogu da kazem da sam pratio Hajduka, ipak je Zvezda u srcu i onda i sada. Ali da sam se tih utakmica sa njima najvise plasio, to je cinjenica. Da, losa su vremena za Hajduk i tu vidim neku slicnost sudbina Zvezde i Hajduka u tom posleratnom vremenu. Eto Zvezdu su hteli maltene ugasiti. Ne tako davno secamo se tragikomicnih prica o pecurkama na travi Marakane, nemanja novca za sampon, za vodu, za struju. Sto neko dole napisa, uspeh se u Srbiji tesko prasta. Ipak slava, tradicija i pre svega ogromno uporiste u narodu nisu dozvolili takav scenario. Nemam sumnje da i Hajduk ima snaznu navijacku bazu u Dalmaciji i Hrvatskoj ljudi cije srce kuca za Hajduka. Dok je tako, nema zime, gledacemo skoro opet 'bile' kako cepaju po Hrvatskoj i Evropi. Bez brige, doci ce to na svoje, kao sto je i Zvezdi.
    (Stari cigan, 30. oktobar 2021 12:38)

    # Link komentara

  17. Нису све клубове основали Срби али Хајдук из Сплита јесу, то нико озбиљан неће оспорити!
    Исто тако је будалаштина да су Срби основали ЈСДП....
    (Црвена звезда 1913, 29. oktobar 2021 21:38)..Evo ga ovaj,javio se,nesto te nema ovih dana,verovatno si zauzet,verovatno posao,relacija Monako - Surdulica..
    (komsinica nimfomanka, 30. oktobar 2021 11:47)

    # Link komentara

  18. stari cigan

    Iz Srbije prijatelju ali ko i mnogi tih god pratio Hajduka koji je uz CZ realno bio najbolji tim exJuge. Zato je sad sramota na šta je spao takav klub pa se mladi koji ne znaju Hajduk iz 70-tih i 80-tih sprdaju sa tim. Tih god Partizan i Dinamo u Evropi nisu mogli proći do 2 kola dok je CZ igrala 79-te finale UEFE izgubila od Borusie Menhegladbah zbog maleroznog autogola Jurišića. Hajduk igrao najveće utakmice Kupa šampiona rasturio u svakom pogledu veliki Hamburg ima na YouTube ta utakmica i zbog fatalnog kiksera Bore Primorca ispao u 1/4 finalu. To su istotijske utakmice i lepa vremena kad je naša liga bila među 7 ili 8 u Evropi a ova dva kluba osvetlala obraz jugofudbala. Neverovatno na šta je spao takav jedan klub za koji su mnogi u Srbiji navijali tih godina. Sad je i njihova liga ko i naša dno dna veze s vezom nema dominira jedan klub. Pozdrav i sve najbolje.
    (Jovan, 30. oktobar 2021 11:47)

    # Link komentara

  19. 00

    Ha ,ha ....Citaj malo....Mijat Tomic i Andrijica Simic u dalmaciji, Mato Lapsanovic i Caruga u slavoniji..Andrijica Simic je cak bio na jednoj utakmici....
    Hajduka je bilo svukud...
    I da , vrlo dobro znam sve o hajduku...
    (Igor Sulic, 30. oktobar 2021 01:34)

    e,e, baš to sam čekao. Simić, Lapšanovič, Čaruga...čija li su to prezimena, pitam se.

    Ali poenta je sledeća: hajduk, hajdučija je pojam ISKLJUČIVO vezan za gerilu iz današnje Srbije. Pa reč "hajduk" je turska reč, čoveče, nije Austrougarska
    Ali kad se već hvališ o istoriji Hajduka, morao bi znati da su svi osnivači Hajduka, orjunaši. I Kaliterna, a posebno Tone Borković, čija je Idea država Jugoslavija a koju je on usadio kralju Aleksandru, koji vam je i dao državu u kojoj danas živite.

    Te 1911, nije bilo većeg prijateljstva na svetu nego što je bilo prijateljstvo Srba i Dalmatinaca. Po celoj Dalmaciji u Bosni nicalo je na stotine jugo klubova

    Mi Srbi smo bili pojam slobode tih godina svim južnoslovenskim narodima jer smo jedini imali svoju državu.

    Kaliternai ostalu bili su "orjunaši" , tj. članovi kluba srpsko hrvatskog prijateljstva
    U Pragu su se i družili sa Srbima jer su te 1911 odnosi 2 naroda bili sjajni. I iz tog pijeteta dali su ime Hajduk, jer je hajduk bilo najslavniji termin koji je označavao otpor.

    Što nisu dali ime "Uskok". Cela dalmatinska Zagora je bila puna Uskoka.
    (Z.Mamić" AV me pitao, kad ćeš u MOJU zvezdu, 30. oktobar 2021 11:07)

    # Link komentara

  20. @ Jovan

    Pozdrav i tebi Jovane. Nesto ne kontam da li pises iz Srbije ili Hrvatske. Pre bih rekao Hrvatske, ali nisam siguran. Svejedno, jasno iz komentara da si navijac Hajduka. U gradu u Srbiji u kome zivim bio je klub navijaca Hajduka u samom centru, sa grbom Hajduka u staklenom izlogu. Tu su se skupljali lokalni navijaci Hajduka. Impresivno da se tu nista nije menjalo ni 90-ih u sred onih ratova. Taj grb i taj izlog niko nije dirao. Tek poslednjih 10-ak godina vidim da je lokal promenio namenu i klub navijaca vise nije tu.

    Ma kako da ne, velikih imena je bilo u Splitu. Stariji sam pa se secam onih utakmica reprezentacije 1976 u Beogradu i Zagrebu sa Nemcima i Holandjanima. Pa vise od pola tima bili su Hajdukovci. Ajde ima tu malo sto je Bice Mladinic bio selektor, ali ni za jednog se ne moze reci da se tu svercovao. Sve as do asa.

    Pozdrav!
    (Stari cigan, 30. oktobar 2021 11:00)

    # Link komentara

  21. Ma jok,mi uvek hteli biti kao partizan.
    (Josip iz Zagreba, 29. oktobar 2021 20:56) # Link komentara

    Pohvalno, Josipe. Samo, u Zagrebu i Hrvatskoj nitko ne kaže "hteli", nego "htjeli".
    Kaj si ponorel, pa tako govoriš? :D
    (Mate, 30. oktobar 2021 09:23)

    # Link komentara

  22. stari cigan

    Kad pročitam ovako dobar komentar moram pozdraviti autora. Sve je istina što si rekao. Nekada veliki klub sa talentima i fudbalerima iz svoje škole fudbala eventualno Sinj Metković Imotski Šibenik Zadar što je 100-150km. Retko su im igrali sa strane a od najvažnijih igrača koji su ostavili neki trag bili Boriša Đorđević Zoran i Zlatko Vujović sjajni golman Zoran Simović i legendarni Slaviša Žungul. Odlična ekipa sastavljena uglavnom od fudbalera iz svoje škole fudbala najbolja u državi u to vreme. Imali velike uspehe bili višestruki prvaci kao i osvajači Kupa M Tita. Sada je Hajduk spao da dovodi strance Brazilce iz 6 lige istrošene Grke Mađare i druge bez rezultata već 20 godina. Sada su nivo srpske reprezentacije nema ih nigde nema rezultata nema evropskih velikih utakmica potpuno u bunaru.
    (Jovan, 30. oktobar 2021 09:21)

    # Link komentara

  23. Jedan od vrlo starijih klubova Srpski. To su cinjenice,
    Isto tako kao sto je Partizan osnovan u Zagrebu i nikada nece biti cisto Srpski klub.
    Navijace cjenim partizana ,ali klub to ne zasluzuje. Sportski pozdtav.
    (Kimi?, 30. oktobar 2021 08:48)

    # Link komentara

  24. Lepa tema konacno na portalu za prokomentarisati. Ja kao stari cigan samo da dodam da se secam dobro utakmica sa Hajdukom. Vrlo cesto se nismo dobro proveli u tim duelima. Cak i kad smo imali dobru generaciju, a oni bili u kanalu. Imali su uvek poseban motiv protiv Zvezde i cesto nas pobedjivali. Znam da se sredinom 80-ih pricalo da je Hajduk jedini klub u Jugi s pozitivnim skorom protiv Zvezde. Posle je Zvezda napravila bas mnogo mocan tim, pa ne znam da li je skor takav i ostao do raspada drzave. U svakom slucaju, Zvezda-Hajduk mozda je i najveci rivalitet bivse drzave. Mozda i veci od tzv. vecitog derbija. Narocito ako se uzme kakvi su asovi igrali u oba kluba. Uz sav respekt prema Partizanu i Dinamu. Zbog toga, velikom starom rivalu zelim povratak na staze slave. Bas kao sto se to i Zvezdi sada desava u poslednjih 5 godina. Pa da se za zivota nas starijih jos koji put sastanemo.
    (Stari cigan, 30. oktobar 2021 08:47)

    # Link komentara

  25. Ha ,ha ....Citaj malo....Mijat Tomic i Andrijica Simic u dalmaciji, Mato Lapsanovic i Caruga u slavoniji..Andrijica Simic je cak bio na jednoj utakmici....
    Hajduka je bilo svukud...
    I da , vrlo dobro znam sve o hajduku...
    (Igor Sulic, 30. oktobar 2021 01:34)

    # Link komentara

  26. epilog

    deo komentara kako Hajduk nije bio rezimski klub u bivsoj drzavi,govori da su komentatori previse mladi ili slabo poznaju stanje u bivsoj drzavi,Hajduk je i te kako bio guran u bivsoj drzavi,imao je mitski status jer je kompletna momcad 1944 otisla u partizane,zatim je kao armijski klub igrao utakmice protiv saveznickih armijskih momcadi,imao je podrsku skoro svih Dalmatinaca visokih oficiria JNA,tako da je Hajduk prvi rezimski klub u bivsoj YU,dve najvece politicke licnosti Dalmacije,Ante Jurjevic Baja i Vicko Krstulovic su bili njegov zastitni znak,rodeni Sinjanin general pukovnik Bruno Vuletic je bio nacelnik kabineta Josipa Broza sredinom 60-tih do sredine 70-tih ,te je preko njegovog imena napravio kultni status Sinjske alke,a ni Hajduk u toj prici nije bio zaboravljen,zar neko misli da je tek tako nastao izraz velika cetvorka,iza Dinama zagrebacka politicka vrhuska,JNA iza Partizana,dalmatinski prvoborci i narodni heroji iza Hajduka,a drzavna bezbednost iza Crvene Zvezde,kako bi neka politicka strana uspela da se nje pita neko vreme tako je i njen klub osvajao prvenstva i kupove od 1945 pa negde tamo do 1982-4,da bi pomenuti klubovi doveli neko veliko ime,pazar se prvo utvrdivao sa politicarima i generalima,pa tek onda sa igracom i njegovim klubom
    (celinc, 30. oktobar 2021 00:29)

    # Link komentara

  27. Hajduk zivi vecno
    (IvoLolaRibar, 30. oktobar 2021 00:26)

    # Link komentara

  28. Splitski studenti iz Praga i jedan II zg du osnovali hajduk. Imate na yt scenu iz "velog mista " gdje je Smoje doslovno prenio kako je hajduk dobio ime. Dao ga je njihov srednjoskolski profesor s geslom "Slabima pomoc, silnima otpor:! Nakon pobjede nad Mussolinijevom Romom, dobio je ponudu dA igra u prvij ligi s juveom, interom itd. Split bi dobio stadion ,igraci dobre novce i avion da ih vozi i vraca s utakmica. Odbili su i pobjegli na vis, u partizane.
    Za hajduk su igrali najveci golman Beara, igrac Vukas i trener, otac totalnog nogometa Tomislav Ivic, poslije trener ajaksa.
    Hajduk zivi vjecno, bog i nitko vise...
    (Igor Sulic, 29. oktobar 2021 22:42)

    pa što mu osnivači dadoše srpsko obeležje? Hajduci, kao pojam, vezani su ISKLJUČIVO, kao borci- gerilci protiv Turaka u XIX veku na teritoriji današnje Srbije. I NIGDE VIŠE.
    U dalmatinskom Zagorju i splitskom zaleđu, bili su Uskoci. Nije bilo nikakvih hajduka.

    I zašto vas bivša predsednica Kolinda, posprdno, zove "orjunašima".

    Ja vrlo dobro znam odgovor. Znaš li i ti?
    (Z.Mamić" AV me pitao, kad ćeš u MOJU zvezdu, 29. oktobar 2021 23:53)

    # Link komentara

  29. Splitski studenti iz Praga i jedan II zg du osnovali hajduk. Imate na yt scenu iz "velog mista " gdje je Smoje doslovno prenio kako je hajduk dobio ime. Dao ga je njihov srednjoskolski profesor s geslom "Slabima pomoc, silnima otpor:! Nakon pobjede nad Mussolinijevom Romom, dobio je ponudu dA igra u prvij ligi s juveom, interom itd. Split bi dobio stadion ,igraci dobre novce i avion da ih vozi i vraca s utakmica. Odbili su i pobjegli na vis, u partizane.
    Za hajduk su igrali najveci golman Beara, igrac Vukas i trener, otac totalnog nogometa Tomislav Ivic, poslije trener ajaksa.
    Hajduk zivi vjecno, bog i nitko vise...
    (Igor Sulic, 29. oktobar 2021 22:42)

    # Link komentara

  30. @Crvena zvezda 1913
    Tako je, nisu sve klubove Srbi osnovali. Evo krenucemo samo od osnivača kluba koji koristis kao ime..
    (Bane, 29. oktobar 2021 22:12)

    Грешка, Данило Стојановић.....
    (Црвена звезда 1913, 29. oktobar 2021 22:34)

    # Link komentara

  31. Volim Split i Hajduk, a i Partizan. Zato što nisu režimski, a ipak su veliki.
    (roarrr, 29. oktobar 2021 17:50)

    Hoces da kazes da su bili rezimski? Jel to? hahah..stafeta mladosti i te stvari
    (Bane, 29. oktobar 2021 22:32)

    # Link komentara

  32. Citam komentare i ne verujem kolko hrvatoida ima ovde na sajtu. Kompleksi su cudo...
    (Entropy fighter Možda tamo pišu o Zvezdi ?? ili obrnuto ?
    (Postglu, 29. oktobar 2021 21:16)
    Ne bih znao, a i duboko me ne zanima. Nisam ja iskompleksiran kao hrvatoidi koji svracaju ovde.
    (Entropy fighter, 29. oktobar 2021 22:20)

    # Link komentara

  33. @Crvena zvezda 1913
    Tako je, nisu sve klubove Srbi osnovali. Evo krenucemo samo od osnivača kluba koji koristis kao ime..
    (Bane, 29. oktobar 2021 22:12)

    # Link komentara

  34. Nekad si bio neko a sad si niko moj Hajduce. Sa onim nazi Jugendima i kukastim krstovima...
    (Nikola MNE, 29. oktobar 2021 22:03)

    # Link komentara

  35. Hajduk je veliki klub i tacka!
    Ogroman broj navijaca,u Splitu gotovo da 99% stanovnika navija za svoj klub plus pola Hrvatske i Herceg-Bosne.Po anketama imaju vise navijaca od prestonickog kluba.Samo je pitanje dana kada ce ponovo biti uspesan.
    (nislija s merak, 29. oktobar 2021 21:47)

    # Link komentara

  36. Bratski klubovi!!
    Ajme meni ća san sritan!
    (djuro, 29. oktobar 2021 16:22)

    a zaboravljas kako smo zagrljeni na centru oplakivali naseg druga Tita :(
    (delija sever, 29. oktobar 2021 21:06)

    svi ste vi isti, sport i navijace treba ukinuti
    (najjaci, 29. oktobar 2021 21:42)

    # Link komentara

  37. Sve klubove svijeta osnovali su Srbi; Manchester, Juve, Barca, Bayern, Ajax ... sve Srbin do Srbina !
    (Vatrogasac Mirko, 29. oktobar 2021 17:55)

    Нису све клубове основали Срби али Хајдук из Сплита јесу, то нико озбиљан неће оспорити!
    Исто тако је будалаштина да су Срби основали ЈСДП....
    (Црвена звезда 1913, 29. oktobar 2021 21:38)

    # Link komentara

  38. ""klub je u registar upisan kao 'hrvatski nogometni klub hajduk', to mu je puno ime. zakeljili mu sahovnicu i igrali u dresu u bojama hr zastave (crveno bijeli dres, plave hlace) umjesto 'srpski fudbalski klub hajduk'- to je pitanje za dublju analizu.""

    nece biti bas tako,jer Hajduk nije upisan u registar u Splitu,nego u Zadru koji je za vreme Austrije upravno srediste Dalmacije,1918 Zadar je postao deo Italije,a onda ce masu NEBITNIH dokumenata italijani pocistiti,tako da niko nema nikakav dokaz pod kojim imenom je Hajduk zaveden u registar,da li je imao grb i kako je izgledao mogu biti samo necije zelje,jer u zadarskom registru vise ne postoji pisani trag registracije Hajduka,Hajduk nikada nije nosio crveno beli dres,prvi dres Hajduka je bio na pruge crvene-plave sa plavim sorcom,jer su svi dresovi tada dolazili iz Engleske,a boja sorca je uvek bila jedna od dve prugaste boje dresa,najveci broj fudbalskih klubova u svetu osnovan do sredine 20 godina dvadesetog veka je po uzoru na engleske klubove uzimao prugaste dresove,austrijska uprava je Hajduku zabranila ko zna iz kojeg razloga taj crvenoplavi dres,pa je novi dres postao beli i plavi sorc,na orginalnim fotografijama do 1945 Hajdukov dres uopste nema nikakav grb,prvi zvanicni grb na Hajdukovom dresu jeste crvena zvezda petokraka 1945 sa kojom ce Hajduk igrati utakmice protiv armijskih fudbalskih klubova zapadnih saveznika pod imenom Hajduk NOVJ,sahovnica ce se prvi puta na dresu pojaviti 1990
    (celinc, 29. oktobar 2021 21:33)

    # Link komentara

  39. Sluzio JNA u Splitu, u ratu se gledali preko nisana, Hajduk u bivsoj Jugi sam voleo najvise posle Zvezde. Voleli ili ne voleli ih, imaju srce ko lavovi, ja licno imam veliki respekt za taj grad i klub. U Zg-u Dinamo i BBB su devojcice za njih...
    (preglasni rockenroll, 29. oktobar 2021 21:32)

    # Link komentara

  40. Za one koji ne znaju Hajduk je pre 40 god bio najuspešniji klub Juge i osvojio je zaredom 6 kupova. Igrao 1/4 finale kupa šampiona i za nijansu ispao je od tada najboljeg tima Evrope HSV. Igrao 1/2 kupa UEFE ispao je od Totenhema. Jedini tim koji je imao bolji skor od Crvene zvezde. Za razliku od Zvezde koja je tih godina kupovala najbolje igrače iz cele države i bila Juga u malom Hajduk je uglavnom uzimao igrače iz Dalmacije i okoline. Sećamo se tih godina ekipe predvođenih Bakom Sliškovićem iz Mostara braćom Vujović poreklom sa Cetinja golmanom Simovićem iz Napretka i lokalnih Andrijaševića Gudelja Rožića Čelića Miljuša Cukrova Čopa Jerolimova Pudara. Bila je to sjajna ekipa za koju su mnogi u Srbiji navijali.
    (Zoki Bg, 29. oktobar 2021 21:23)

    # Link komentara

  41. E sad, zasto bi srbi osnovali 'hrvatski nogometni klub hajduk', zakeljili mu sahovnicu i igrali u dresu u bojama hr zastave (crveno bijeli dres, plave hlace) umjesto 'srpski fudbalski klub hajduk'- to je pitanje za dublju analizu.
    (Pijani zlotvor, 29. oktobar 2021 19:17)

    Nažalost, moram dati zvezdašima povoda da se busaju u prsa, ali to da je Hajduk nosio crvene bele dresove za vreme AU su počeli da pričaju tek 90ih, pri tom nisu znali da je i preteča Zvezde, SK Jugoslavija, tj SK 1913, tj SK Velika Srbija 1913 i sve već kako du menjali ime, nosila i tada crveno bele dresove.

    Priča je bila da je Hajduk nosio crveno plave dresove u boji dalmatinske zastave, ali to su i glavne boje srpske zastave.

    Takođe, što se tiče grba, nigde na internetu nisam uspeo da nađem grb Hajduka pre rata (tokom NDH je navodno imao šahovnicu iako je Split bio deo Italije, a Hajduk odbio da igra ligu i bio već tada uz partizane, zbog čega jedini od četvorke i nije dobio novo ime, a i čime je dobio privilegiju da bude deo elite, iako je Split bio veći klub pre rata). A i to ime HNK je skorijeg porekla.

    Srbi ga verovatno i nisu osnovali, ali čemu negiranje bliskosti Dalmacije i Srbije koja je pomogla u njenom oslobođanju od okupatora?
    (QwertyDGB, 29. oktobar 2021 21:19)

    # Link komentara

  42. Citam komentare i ne verujem kolko hrvatoida ima ovde na sajtu. Kompleksi su cudo...
    (Entropy fighter Možda tamo pišu o Zvezdi ?? ili obrnuto ?
    (Postglu, 29. oktobar 2021 21:16)

    # Link komentara

  43. Хајдук је могао да буде (и био је) велики само у “великој” држави. Чињеница је да су били популарни као Партизан и Звезда и да су широм државе (у свим њеним деловима, чак и у Београду) имали доста навијача, за разлику од Динама који је имао навијаче у Загребу и околини, те нешто и у Западној Херцеговини. Распад те државе итекако је утицао и на “величину” Хајдука, за који је, евидентно, Југославија била бољи оквир од мале и аграмизоване Хрватске. Успут, када смо већ код данашње хрватске лиге, није посрнулом Хајдуку “проблем” само Динамо. Последњих десетак година Ријека је успешнија од њих, а како ствари стоје сада је то и Осек.
    (Велика земља - велики Хајдук, мала земља - мал, 29. oktobar 2021 21:09)

    # Link komentara

  44. Partizan od evrope 5 miliona 5 od prodaje ostalo mu da država samo sto se to precutkuje
    (max, 29. oktobar 2021 16:21)

    Imas zvanicni dokument koliko je Partizan od drzave dobio od 2014. godine zakljucno sa 2021. godinom...manje nego sto mezimica dobije samo za jednu sezonu....ali spinovi su cudo
    (pARTizan, 29. oktobar 2021 16:36)

    procitao je max tvoj odgovor samo se pravi da je mrtav.
    (aca, 29. oktobar 2021 21:08)

    # Link komentara

  45. Bratski klubovi!!
    Ajme meni ća san sritan!
    (djuro, 29. oktobar 2021 16:22)

    a zaboravljas kako smo zagrljeni na centru oplakivali naseg druga Tita :(
    (delija sever, 29. oktobar 2021 21:06)

    # Link komentara

  46. Braca...
    (pp, 29. oktobar 2021 21:05)

    # Link komentara

  47. Danasnji navijaci Hajduka koji su zadojeni nacionalizmom i mrznjom ne mogu da zamisle kolika je velicina Hajduk bio u bivsoj Sfrj i koliko je samo navijaca imao u Srbiji. Svojim ocima sam gledao u Beogradu utakmicu izmedju Zvezde i Hajduka gde je na stadionu bilo vise ljudi koji su navijali za Hajduk. Hajde necu reci da je Hajduk bio srpski klub ali bio je veliki jugoslovenski klub.
    (Dragoslav, 29. oktobar 2021 21:04)

    # Link komentara

  48. hajduk uvek bio i ostao gotivan klub
    (vS, 29. oktobar 2021 20:57)

    # Link komentara

  49. Pa, ajde, uvijek je bolje biti kao Partizan, nego kao Crvena Zvezda :D
    Ako več moramo da biramo, nek bude Partizan.
    A Dinamo bi vjerovatno volio biti ko Crvena Zvezda. Iste su pameti, kako bi rekli moji Dalmatinci.
    (Mate, 29. oktobar 2021 20:33)

    Ma jok,mi uvek hteli biti kao partizan.
    (Josip iz Zagreba, 29. oktobar 2021 20:56)

    # Link komentara

  50. Eto i Splićani vas zahebavaju!
    (PrtiBG, 29. oktobar 2021 20:37)

    # Link komentara

  51. Mogli bi ovi navijaci zvezde sto nipodastavaju Hajduk kao klub, a verovatno sve omladina koja pojma nema sta je Hajduk bio u Sfrj, da se informise i vidi da intergalakticki sampion Cz ima negativan skor sa tim istim Hajdukom u prvenstvima.
    (..., 29. oktobar 2021 20:34)

    # Link komentara

  52. Pa, ajde, uvijek je bolje biti kao Partizan, nego kao Crvena Zvezda :D
    Ako več moramo da biramo, nek bude Partizan.
    A Dinamo bi vjerovatno volio biti ko Crvena Zvezda. Iste su pameti, kako bi rekli moji Dalmatinci.
    (Mate, 29. oktobar 2021 20:33)

    # Link komentara

  53. Zelite li da postanete milijunas?
    (BMX, 29. oktobar 2021 20:27)

    # Link komentara

  54. @Skupili se hajdukovci i rekli " Idemo ko Partizan."
    (Postglu, 29. oktobar 2021 19:06)

    Vole brate. I treba. I evo ja ti kazem i cela makedonija ga voli. Ali vi wanna be Lazio navijaci svakako niste vredni rasprave.
    (eto, i to sam vam resio, 29. oktobar 2021 20:00)

    # Link komentara

  55. Partizan od evrope 5 miliona 5 od prodaje ostalo mu da država samo sto se to precutkuje
    (max, 29. oktobar 2021 16:21)

    Imas zvanicni dokument koliko je Partizan od drzave dobio od 2014. godine zakljucno sa 2021. godinom...manje nego sto mezimica dobije samo za jednu sezonu....ali spinovi su cudo
    (pARTizan, 29. oktobar 2021 16:36)

    Ma pusti ih, eno kmeče posle Surdulice vec dva dana, nije im dobro. Kazu Partizan namesta a oni doziveli prvi poraz posle 57 utakmica zaredom 🥳🥳🥳
    (Realno, 29. oktobar 2021 19:42)

    # Link komentara

  56. Citam komentare i ne verujem kolko hrvatoida ima ovde na sajtu. Kompleksi su cudo...
    (Entropy fighter

    Ja sam veci Srbin od tebe i takvih kao ti. Poznajem jednog "Srbendu" koji
    pljuje po svemu sto nije srpsko a onda mi jedna Kanadjanka rece "nas super (haus majstor) je Hrvat" i pokaza na Srbendu koji je prolazio.
    (mala maca, 29. oktobar 2021 19:20)
    Nisi ti mala maca ti si veliki autosovinista ili mali hrvat. Ovo o kompleksima i dalje stoji sta god da si.
    (Entropy fighter, 29. oktobar 2021 19:41)

    # Link komentara

  57. Lakse im je kao Crvena zvezda, nek im upadne predsednik drzave u ponoc, napravi sednicu, formira upravni odbor, da im drzava generalne sponzore, osakati jedinog konkurenta i da vidis kako preko noci umesto da zavrsis u beton ligi ili ugasen, ti pocnes da dominiras i kupujes preskupe igrace jer kao sto se zna “kuca se pravi kad nemas para”
    (I to sam vam resio, na mnogo laksi nacin, 29. oktobar 2021 19:40)

    # Link komentara

  58. To si procitao na zapisu iz Vince, na Vikipediji pise da je Sumadija osnovana 1929. Reci mi sta pise u tim zapisima koje citas, je li Sumadija mozda bila osvajac vizantijske lige sampiona?
    (Dane, 29. oktobar 2021 18:46)

    Dane, 1929. godine je osnovan FK Šumadija iz Arandjelovca, ja sam napisao za FK Šumadija iz Kragujevca jedan od naših najstarijih fudbalskih klubova, al eto pošto ti prsti lete po tastaturi brže od mozga ti opet proveri na Wikipediji samo kucaj FK
    Šumadija iz Kragujevca.Ne moras mi zahvaljivati.
    (Nenad, 29. oktobar 2021 19:35)

    # Link komentara

  59. Meni lično bio i ostao najodvratniji klub iz EXYU prostora !
    (Arch Enemy, 29. oktobar 2021 19:20)

    # Link komentara

  60. Citam komentare i ne verujem kolko hrvatoida ima ovde na sajtu. Kompleksi su cudo...
    (Entropy fighter

    Ja sam veci Srbin od tebe i takvih kao ti. Poznajem jednog "Srbendu" koji
    pljuje po svemu sto nije srpsko a onda mi jedna Kanadjanka rece "nas super (haus majstor) je Hrvat" i pokaza na Srbendu koji je prolazio.
    (mala maca, 29. oktobar 2021 19:20)

    # Link komentara

  61. Rece hrvatski spijun na srpskom portalu i ostade ziv...
    (Big Bang, 29. oktobar 2021 18:44)

    Bato, spijun na portalu? Sto tocno spijuniram? Lol. Ako me se sete za dan bezbednosti. :D
    Ne, najozbiljnije... vi ne slutite po kojem dnu vi grebete. Recimo... Zamisli da hrvati pricaju i vjeruju da su zvijezdu osnovali hrvati. Kladim se da bi mislio da je rijec o potpuno ludim ljudima koji iz nekog nepoznatog razloga ignoriraju cinjenice a usput lazu sebe i druge.
    No vi sebe smatrate normalnim ljudima a negirate lako provjerljive povijesne istine. Imena osnivaca hajduka se znaju, mnogi su pozivjeli i do nasih dana, klub je u registar upisan kao 'hrvatski nogometni klub hajduk', to mu je puno ime.
    E sad, zasto bi srbi osnovali 'hrvatski nogometni klub hajduk', zakeljili mu sahovnicu i igrali u dresu u bojama hr zastave (crveno bijeli dres, plave hlace) umjesto 'srpski fudbalski klub hajduk'- to je pitanje za dublju analizu.
    (Pijani zlotvor, 29. oktobar 2021 19:17)

    # Link komentara

  62. Teško ko može vode dodat Hajduku po poštovanju
    (nerok, 29. oktobar 2021 19:17)

    # Link komentara

  63. Skupili se hajdukovci i rekli " Idemo ko Partizan."
    (Postglu, 29. oktobar 2021 19:06)

    # Link komentara

  64. Ahahahaha
    Eno ima i knjiga hrvatskog pisca, partizane vole te svi ahahahaha
    (tranzicija, 29. oktobar 2021 19:00)

    # Link komentara

  65. Citam komentare i ne verujem kolko hrvatoida ima ovde na sajtu. Kompleksi su cudo...
    (Entropy fighter, 29. oktobar 2021 18:56)

    # Link komentara

  66. Porede se sa timovima koji se sami bore a ne stoje iza njih države,to je u redu.Znaju ovi drugi ko su pa se sada valjaju u blatu želeći se oprati.E pa,ne može drugovi crveni.
    (Kaur, 29. oktobar 2021 18:51)

    # Link komentara

  67. Za tvoju informaciju FK Šumadija iz Kragujevca je osnovan 1903.godine
    (Nenad,

    To si procitao na zapisu iz Vince, na Vikipediji pise da je Sumadija osnovana 1929. Reci mi sta pise u tim zapisima koje citas, je li Sumadija mozda bila osvajac vizantijske lige sampiona?
    (Dane, 29. oktobar 2021 18:46)

    # Link komentara

  68. Meni je ovo poremeceno. Srbi pricaju o 'srbima osnivacima hajduka' a ne samo da se znaju imena osnivaca, nego je brat osnivaca, vjerojatno najveci trener na ovim prostorima svih vremena, luka kaliterna umro tek 1984. Mogao je 1000000x reci da je srbin i objasniti zasto je hajduk imao grb sahovnicu 1911 ali ne. Cijela srpska 'istoriografija' je samo kolekcija suludih kroatofobnih lazi, nista vise. Imate zestoke komplekse, ni bog vas vise ne moze spasiti.
    (Pijani zlotvor, 29. oktobar 2021 17:52)
    Rece hrvatski spijun na srpskom portalu i ostade ziv...
    (Big Bang, 29. oktobar 2021 18:44)

    # Link komentara

  69. Navijačima Partizana koji stvarno misle da su veliki klub,ne računamo nameštena prvenstva čak i u bivšoj državi..sećate se Ljubljane i produžetka od 7min kad ste tom istom Hajduku ukrali titulu i čine potvrdjujete da ste veliki..jeste li ikad dobili klubove u svojoj istoriji kao što je Zvezda..Barsu,Real,Juve,Bajern,Arsenal,Liverpul 3x..ajmo malo objektivnosti a ne praznih priča....Zvezda je ubedljivo najveći tima u jugo istočnoj evropi svidelo se to nekom ili ne..
    (Croatia Partizan 5:0, 29. oktobar 2021 18:42)

    # Link komentara

  70. Hajduk to može,mora i hoće!!
    (Pancirus, 29. oktobar 2021 18:41)

    # Link komentara

  71. Hajduk je luzerski klub,17 godina nisu bili prvaci Hrvatske...na sta se ta smešna torbica pali,ok ljubav bili ovo ono..ali ste jako mali klub i smešni ste stvarno sa veličinjem..Dinamo je za vas Real Madrid i Barsa u jednom
    (Croatia Partizan 5:0, 29. oktobar 2021 18:31)

    # Link komentara

  72. Od tog "velikog Ajduka je danas ostalo samo ime.Sva godine imaju istu pricu,evropa,prvenstvo..Iz te evrope ispadaju jos u sezoni kupanja od kojekakvih amatera,a i slicna u hr prvenstvu..Godinama dokapitalizacije,smjene trenera svaka dva mjeseca..Daleku su oni od Partizana,a o Zvezde,Dinama jos i dalje.
    (valpovo city, 29. oktobar 2021 18:03)

    Hajduk je mozda veliko ime samo u Hrvatskoj. Totalno beznacajan klub na evropskom nivou. Na desetine je takvih. Jedini klubovi, iole relevantni za istoriju i pre svega sadasnjost evropskog fudbala, sa ovih prostora, su Zvezda, Steaua, Olimpijakos, Galatasaraj i Dinamo u poslednjih 10-15 godina.
    (beogradski, 29. oktobar 2021 18:27)

    # Link komentara

  73. Ne mogu vas više slušati....
    (Del boy, 29. oktobar 2021 18:22)

    # Link komentara

  74. (Dušan, 29. oktobar 2021 16:36)

    Ja sam Srbin iz zapadne Krajine odnosno Dalmacije. Mozda i jesu postojali neki Srbi medju osnivacima ali da je to nas srpski klub onda bi mi Krajisnici navijali za Hajduk a ne za BSK i kasnije Zvezdu. Ne postoji Krajisnik koji je navijao za Hajduk pa ni onaj sta mu je selo 30 kilometara od Splita zato mani me se tih prica novokompovanih Srbendi iz nekad komunistickih familija
    (Jovan Dalmatinac, 29. oktobar 2021 18:14)

    # Link komentara

  75. Mogu samo da sanjaju da su ko Partizan, to je za njih nedostižno.
    (Zoran, 29. oktobar 2021 18:11)

    # Link komentara

  76. Danas je Maribor za njega Barcelona.
    (maxi, 29. oktobar 2021 18:09)

    # Link komentara

  77. Bolje da su priznali da su ih osnovali Srbi, da su uspehe imali dok su im igrali Srbi, da se "ispričaju" Srbima za Toricidino ustaško orgijanje i negiranje povijesti i možda im krene, nekad u budućnosti.
    (Dušan,

    Komentar na nivou prosjecnog fudbalskog navijaca. Hajduk je osnovan 1911.
    kad Srbi nisu znali sta je fudbal al nema veze, pronaci ce Srbi zapise iz Vince gdje pise da smo igrali fudbal prije 8000 godina.
    (mala maca, 29. oktobar 2021 17:14)

    Medju osnivacima jesu bili Srbi vecinom, da ne duzim sad. Jeste hrvatski klub al ga i jesu osnovali Srbi. Uostalom, zapitas li se ikad kako to da se zove Hajduk? Hajduci i Uskoci su bili Srbi i iskljucivo Srbi, jos tamo negde oko 15 veka, borili se protiv Turaka da ne dujzim sad
    (vase ime upisite, 29. oktobar 2021 18:09)

    # Link komentara

  78. Тешко да буде исто кад су Хајдук направили Хајдуци Срби пре 100 година, а Партизан југословени пре 70 година.
    (mr, 29. oktobar 2021 18:07)

    # Link komentara

  79. Uvek su se forsirali Dinamo i zvezda CRVENA, oba udbaske price. Dok u Partizan i Hajduk...sta reci, borba.
    (plavi safir, 29. oktobar 2021 18:03)

    # Link komentara

  80. Od tog "velikog Ajduka je danas ostalo samo ime.Sva godine imaju istu pricu,evropa,prvenstvo..Iz te evrope ispadaju jos u sezoni kupanja od kojekakvih amatera,a i slicna u hr prvenstvu..Godinama dokapitalizacije,smjene trenera svaka dva mjeseca..Daleku su oni od Partizana,a o Zvezde,Dinama jos i dalje.
    (valpovo city, 29. oktobar 2021 18:03)

    # Link komentara

  81. Najveći derbi exJu fudbala je zapravo bio Zvezda-Hajduk. Najveće baze navijača širom zemlje, dva najveća stadiona sa ludim atmosferama, majstori fudbala na terenu. Splićani su se uvek najviše plašili Zvezde i zvezdaši gostovanja u Splitu. Inače Hajduk jedini ima pozitivan skor za Zvezdom. Koja je dominarala sve žive i osvojila 19 velikih titula. Opet Hajduk je neretko bio fatalan.

    Čuveni dueli 70-ih i 80-ih se još prepričavaju, apsolutno zlatna era fudbala. A tu se Zvezda i Hajduk najviše ističu po kvalitetu igrača i čiste igre koju su prikazivali. U svo poštovanje ostalih, večiti derbi je bio velik zbog rivalstva tj. srpskog komšijskog trvenja, Dinamo-Hajduk takođe ali Zvezda-Hajduk je bio najžešći duel onog doba. To su fakti.
    (ljubitelj eksJu fudbala, 29. oktobar 2021 18:03)

    # Link komentara

  82. Uvek sam govorio da je glavna odlika fasistoidnih nacionalista da za srbe govore da su drugi narodi, a da druge proglasavaju srbima. Videcete taj sablon uvek. Valjda manjak zadovoljstva zivota, isfrustriranost, kompleksi, nasilje itd. A niko sluzio vojsku, niko video metak u stvarnosti. Malo rambo filmovi i toeto. Klasika. Od takvih sto dalje.
    (uzasi taloga, 29. oktobar 2021 18:02)

    # Link komentara

  83. Logično. Za par godina, oba nk kluba, biće standardni učesnici lige konfederacija.
    (RADAGAST, 29. oktobar 2021 18:01)

    # Link komentara

  84. Komentar na nivou prosjecnog fudbalskog navijaca. Hajduk je osnovan 1911.
    kad Srbi nisu znali sta je fudbal al nema veze, pronaci ce Srbi zapise iz Vince gdje pise da smo igrali fudbal prije 8000 godina.
    (mala maca, 29. oktobar 2021 17:14

    Za tvoju informaciju FK Šumadija iz Kragujevca je osnovan 1903.godine
    (Nenad, 29. oktobar 2021 17:59)

    # Link komentara

  85. Pa već su ko Partizan, večiti drugi. Jedino da se presele u Zagreb pa da im pomogne, država ko Partizanu
    (Zoom, 29. oktobar 2021 17:57)

    # Link komentara

  86. "Bolje da su priznali da su ih osnovali Srbi ...."
    (Dušan, 29. oktobar 2021 16:36)

    Sve klubove svijeta osnovali su Srbi; Manchester, Juve, Barca, Bayern, Ajax ... sve Srbin do Srbina !
    (Vatrogasac Mirko, 29. oktobar 2021 17:55)

    # Link komentara

  87. A komarci iz zvizde sta? Da placu? Hajduk u Srbiju, zvizda crvena nazad u domovinu kod osnivaca.
    (opaaa, 29. oktobar 2021 17:53)

    # Link komentara

  88. Meni je ovo poremeceno. Srbi pricaju o 'srbima osnivacima hajduka' a ne samo da se znaju imena osnivaca, nego je brat osnivaca, vjerojatno najveci trener na ovim prostorima svih vremena, luka kaliterna umro tek 1984. Mogao je 1000000x reci da je srbin i objasniti zasto je hajduk imao grb sahovnicu 1911 ali ne. Cijela srpska 'istoriografija' je samo kolekcija suludih kroatofobnih lazi, nista vise. Imate zestoke komplekse, ni bog vas vise ne moze spasiti.
    (Pijani zlotvor, 29. oktobar 2021 17:52)

    # Link komentara

  89. @Bratski
    (Mare, 29. oktobar 2021 17:32)

    Bas kao Dinamo i zvezda. Mada ste vi spajali zastave, igrali sa kombinovanim timovima, podrzavali Kroaciju u BGu itd itd.
    (pARTizan, 29. oktobar 2021 17:51)

    # Link komentara

  90. Dinamo je u Hrvatskoj privilegovan, režimski klub, kao i Zvezda u Srbiji. Zato Hajduk ne može doći do izražaja, kao i Partizan. Ne daju im. Ne daju nam.

    Ali je Hajduk veći klub od Dinama, po tradiciji, koja datira od 1911.

    Hajduk ima pozitivan bilans sa Crvenom zvezdom, samo da podsetim.

    Volim Split i Hajduk, a i Partizan. Zato što nisu režimski, a ipak su veliki.
    (roarrr, 29. oktobar 2021 17:50)

    # Link komentara

  91. Ukucaš dug Zvezde i Partizana.I?Partizan ima još 30mil.fore,da stigne 60mil.€ zvezdinog duga.Hvala Ana.
    (Dragan, 29. oktobar 2021 17:44)

    # Link komentara

  92. Hajduk su osnovali splitski studenti, tri Hrvata i jedan Srbin sa njima i stavili mu svetu šahovnicu. Jadnici sada pišu da ga osnovali Srbi, šta oni stavili šahivnicu? Jadni ste bre... HAJDUK JE SVETINJA NA CELOM BALKANU I.
    (Vera, 29. oktobar 2021 17:41)

    # Link komentara

  93. Hajduk je bio veliko ime fudbalsko u bivsoj Yugi a sad prosek. Veliko rivalistvo izmedju Hajduk i partizan odnosno Dinamo i Zvezda. Bese to stara vremena kad se fudbal igrao iz ljubavi prema publici pa onda igracima to jest trenerima i kad nije bilo toliko huligana na tribini odnosno lopovluk muljanja od saveza itd.
    (Vremeplov, 29. oktobar 2021 17:34)

    # Link komentara

  94. Bratski
    (Mare, 29. oktobar 2021 17:32)

    # Link komentara

  95. zlatno doba Hajduka je pocelo i zavrsilo sa Antom Jurjevicem-Bajom,koji je od Splita male palanke napravio prestolnicu Dalmacije,Baja je posle 45 krenuo sa planom da od Splita napravi najace industrijsko srediste Hrvatske,u tome je bio vise nego uspesan,stvorio je Jugoplastiku,Dalmacija cement,Dalmu,Brodospas,splitsko brodogradiliste itd,sve te firme su bile glavni sponzori Hajduka,para je bilo ko peska,Baja je davno otisao (2000) kao i sve navedene firme koje su nestale u privatizaciji,nema Baje,nema firmi,nema para,zato je Hajduk tu gde je,a kako stvari stoje ostace jos dugo u toj poziciji
    (celinc, 29. oktobar 2021 17:27)

    # Link komentara

  96. Drazi mi je Hajduk iz Splita nego sve naprednjacke (zvezdine) filijale, koji su kao “nasi”, Srbi.

    Napred Partizan!
    (CivicTypeR, 29. oktobar 2021 17:27)

    # Link komentara

  97. Ne moze hajduk nikad dostici Partizan
    (Kasper, 29. oktobar 2021 17:16)

    # Link komentara

  98. Normalno je da se Hrvati ,,ravnaju,, sa Partizanom.
    (urke, 29. oktobar 2021 17:14)

    # Link komentara

  99. Bolje da su priznali da su ih osnovali Srbi, da su uspehe imali dok su im igrali Srbi, da se "ispričaju" Srbima za Toricidino ustaško orgijanje i negiranje povijesti i možda im krene, nekad u budućnosti.
    (Dušan,

    Komentar na nivou prosjecnog fudbalskog navijaca. Hajduk je osnovan 1911.
    kad Srbi nisu znali sta je fudbal al nema veze, pronaci ce Srbi zapise iz Vince gdje pise da smo igrali fudbal prije 8000 godina.
    (mala maca, 29. oktobar 2021 17:14)

    # Link komentara

  100. Srpsko ime Srbi osnivači. Sve ostalo je mizeran pokušaj da budu hrvatski klub -
    Fudbalski klub Hajduk Split.
    (Svetolik Trpković Pufta, 29. oktobar 2021 17:14)

    # Link komentara

  101. Oooo, a ja bih vol'o da letim al' n'umem!
    (matori, 29. oktobar 2021 17:10)

    # Link komentara

  102. braća po materi
    (tln, 29. oktobar 2021 17:08)

    # Link komentara

  103. Bolje da su priznali da su ih osnovali Srbi, da su uspehe imali dok su im igrali Srbi, da se "ispričaju" Srbima za Toricidino ustaško orgijanje i negiranje povijesti i možda im krene, nekad u budućnosti.
    (Dušan, 29. oktobar 2021 16:36) # Link komentara

    Svaka cast za komentar. Garant navijas za Dinamo. al nema veze,bitno da si Hrvat.
    (Hr, 29. oktobar 2021 17:07)

    # Link komentara

  104. @Bratski klubovi!!
    Ajme meni ća san sritan!
    (djuro, 29. oktobar 2021 16:22)

    Malo manje bratski nego Dinamo i Zvizda crvena.
    (UF, 29. oktobar 2021 17:04)

    # Link komentara

  105. Ni Zvezda, ni Partizan, ni Dinamo, nikada neće biti takva svetinja kakava je, još i danas, ovaj LOŠ Hajduk.
    (Andertejker, 29. oktobar 2021 16:59)

    # Link komentara

  106. Razlika izmedju Hajduka i Partizana je što je Partizanu Tuđman pomogao, a Hajduk je ukanalio. Hajduk je bio top za vreme kralja i Tita. Posle prso.
    (Ayala, 29. oktobar 2021 16:55)

    # Link komentara

  107. Moze li jednom da prodje bez srbovanja molim vas? Vrlo lako se mogu pronaci imena i prezimena osnivaca Hajduka pa se lako moze zakljuciti da li Mate, Duje i ostali su Srbi. To je uostalom i nevazno nego nema stvarno potrebe drzat se one " deset puta izgovorena laz je istina". Sportski pozdrav
    (Hajduk, 29. oktobar 2021 16:53)

    # Link komentara

  108. Podrška za srpski Hajduk.
    (dragan, 29. oktobar 2021 16:49)

    # Link komentara

  109. Vratite nam Ajduka, nosite nazad Partizana!
    (dubrovčanin, 29. oktobar 2021 16:49)

    # Link komentara

  110. @ Podstrana

    Сагласан. Да је и Србија била паметна да настави да гура Звезду, била би ту још која титула првака Европе. Али у Срба се све може опростити, само успех никада. Отете паре Звезди да се улаже у пропали пројекат звани Партизан. Проћерданих 25 година!
    (Зар и ти, сине Хајдуче, 29. oktobar 2021 16:48)

    # Link komentara

  111. Partizan je institucija. S druge strane, Hajduk je dosta pao, ne samo rezultatski već i finansijski. Moraju nekako naći način da se izvuku, od svih klubova velike četvorke nekadašnje Jugoslavije, samo je Hajduk u velikim problemima. Čak im se i stadion Poljud raspada.
    (srle, 29. oktobar 2021 16:47)

    # Link komentara

  112. Nema nama napretka bez regionalne lige minimum. Napravite je bez gostujućih navijača.
    (filip, 29. oktobar 2021 16:45)

    # Link komentara

  113. @Pedja;Ili jos bolji primjer:samo iskopirajte CZ i njihov napredni sistem u FSS i voila?
    (Djape Podgorica, 29. oktobar 2021 16:45)

    # Link komentara

  114. Prosla su vremena kad je cela Jugoslavija gurala Hajduk. Realnost je da je to osrednji klub kao Vojvodina iz drugog po velicini grada u zemlji. Navijace imaju fantasticne ali to je sve. Sada Hrvatska gura Dinamo i to se pokazalo kao dobro s obzirom na kakve takve uspehe u Evropi i uspehe Hrvatske reprezentacije. Hajduku i jeste realnost 180 mesto u Evropi malo ispred Backe BP.
    (Podstrana, 29. oktobar 2021 16:25)

    Pojma nemaš? Kao prvo, Hajduka nitko nije gurao u Jugi, guran je onaj klub koji se i danas gura u Srbiji. A drugo Dinamo je pod raznim istragama 15 godina, a ne da ga netko u državi gura.
    (?, 29. oktobar 2021 16:44)

    # Link komentara

  115. Partizan od evrope 5 miliona 5 od prodaje ostalo mu da država samo sto se to precutkuje
    (max, 29. oktobar 2021 16:21)
    Zahvaljujemo se na glasu.


    Jeste, država mu da 10 miliona za Mitrovića, Markovića, Sadika i Pavlovića, a Zvezdi daje čak 12 miliona za Radonjića, i čak po 30 miliona po sezoni od nagrada u Evropi i tv prava, daje država pa ne pita šta košta - dugovi Zvezde i Partizana po 40 miliona evra!
    Ali država daje, ne uzima, prepoštena država naša.
    (Anfield, 29. oktobar 2021 16:41)

    # Link komentara

  116. Znaci namestati titulu u domacoj ligi i raspad u Evropi?
    (Samo nemoj po kosi, 29. oktobar 2021 16:40)

    # Link komentara

  117. E da bi bili kao Partizan, treba da yvezete ovaj nas fudbalski savez, kao i sudije. a vrlo bi pomoglo i da vam Tole bude predsednik kluba. Nakon toga Dinamo godinama nece doci do titule.
    (Pedja, 29. oktobar 2021 16:39)

    # Link komentara

  118. Bolje da su priznali da su ih osnovali Srbi, da su uspehe imali dok su im igrali Srbi, da se "ispričaju" Srbima za Toricidino ustaško orgijanje i negiranje povijesti i možda im krene, nekad u budućnosti.
    (Dušan, 29. oktobar 2021 16:36)

    # Link komentara

  119. Partizan od evrope 5 miliona 5 od prodaje ostalo mu da država samo sto se to precutkuje
    (max, 29. oktobar 2021 16:21)

    Imas zvanicni dokument koliko je Partizan od drzave dobio od 2014. godine zakljucno sa 2021. godinom...manje nego sto mezimica dobije samo za jednu sezonu....ali spinovi su cudo
    (pARTizan, 29. oktobar 2021 16:36)

    # Link komentara

  120. Хајдук се бори за титулу ове сезоне? Јесте погледали табелу, којим случајем?
    (NSslaninar, 29. oktobar 2021 16:35)

    # Link komentara

  121. Mislio sam da imaju neki konkretan plan ili izvore prigoda...ovo su samo zelje
    (zonfa, 29. oktobar 2021 16:35)

    # Link komentara

  122. Sto kaze knjiga, "Dok Partizan bitke bije hrvatski se barjak vije"
    (Voker, 29. oktobar 2021 16:32)

    # Link komentara

  123. И папе и дида били су торцида!
    Српски клуб
    (војвода момчило, 29. oktobar 2021 16:31)

    # Link komentara

  124. I treba da se porede sa Partizanom!
    Zvezda i Dinamo su vise klase!
    (dragan, 29. oktobar 2021 16:30)

    # Link komentara

  125. Prosla su vremena kad je cela Jugoslavija gurala Hajduk. Realnost je da je to osrednji klub kao Vojvodina iz drugog po velicini grada u zemlji. Navijace imaju fantasticne ali to je sve. Sada Hrvatska gura Dinamo i to se pokazalo kao dobro s obzirom na kakve takve uspehe u Evropi i uspehe Hrvatske reprezentacije. Hajduku i jeste realnost 180 mesto u Evropi malo ispred Backe BP.
    (Podstrana, 29. oktobar 2021 16:25)

    # Link komentara

  126. Ovo se zove utopija
    (srbija, 29. oktobar 2021 16:24)

    # Link komentara

  127. To im preneli splicani sa južne tribine vojnog stadiona
    (Hsi, 29. oktobar 2021 16:24)

    # Link komentara

  128. Bratski klubovi!!
    Ajme meni ća san sritan!
    (djuro, 29. oktobar 2021 16:22)

    # Link komentara

  129. Partizan od evrope 5 miliona 5 od prodaje ostalo mu da država samo sto se to precutkuje
    (max, 29. oktobar 2021 16:21)

    # Link komentara

  130. Braća s južne tribine.
    (zvezdale, 29. oktobar 2021 16:21)

    # Link komentara

  131. Ne moze!
    (NR, 29. oktobar 2021 16:17)

    # Link komentara