1. Svi klubovi u Vojvodini su dobili lopte u najnižim rangovima. Nikada pre se to nije desilo. Prva tri ranga imaju svake godine lopte i plaćene troškove sudija na domaćem terenu. Plaćeni su troškovi klubovima kada igraju u evropi, to nikada nije bilo. Pre Gajića redovno su svi klubovi odustajali od evropskih takmičenja. Reprezentacije u svim uzrastima imaju nikad bolje uslove, od opreme do smeštaja i uslova za rad. Za vreme dok je Gajić bio trener nisu inali ni opremu za trening. Svako u svojim majicama bio na treningu. Idealni su uslovi za rad A reprezentacija Srbije u odbojci. Savez po prvi put ima svoje automobile. Renovirane su kancelarije saveza. Vidi se ogromna razlika u radu i ulaganju sada i pre. Treneri reprezentacija su plaćeni nisu više volonteri. Pokrenit je moj prvi smeč na nivou Srbije. Gradiće se nacionalni centar za odbojku,a pre Gajića su taksisti prekidali trening reprezentacija A Srbije i ulazili u termin da igraju fudbal jer je istekao termin odbojkaša, u nekim levim salama gde su se sprenali za velika takmicenja . Sve se brzo zaboravi izgleda. Savez ima svoje taraflekse. Nema dugova u odbojci kao pre koji su se vukli godinama i sačekali Gajića. Za njegovog mandata su vraćeni svi dugovi. Tv prenosi utakmice domače lige. Sve utakmice reprezentacija Srbije su na TV. Mnogo je uradio za svog mandata. Sigurno je moglo i više ali ako završi centar za odbojku, a hoće i pošto je vratio dugove koje drugi nisu mogli za 10 godina onda je ozbiljan predsednik OSS.
    (Petar Odbojka, 26. oktobar 2021 16:08)

    # Link komentara

  2. @Bora Beograd

    Zoran Gajic je najmanje zasluzan za olimpijsko zlato u Sidneju. Mnogo je veca zasluga igraca koji su od njega i napravili proslavljenog trenera.
    Ako je tako dobar kakvim ga smatras, je l mozes da mi navedes "uspehe" sa reprezentacijama Rusije i Irana koje je vodio posle nase? Nema ih.
    Kako god, dokazao je vise puta da ne ume da vodi OSS pa ne bi bilo lose da bude zamenjen. Cisto radi bolje buducnosti srpske odbojke.
    (Krle, 26. oktobar 2021 12:11)

    # Link komentara

  3. Zoran Gajić je jedini trener sa olimpijskim zlatom iz kategorije dvoranski olimpijski ekipni sport u Srbiji od 1995 godine nakon raspada Jugoslavije. Kada ostali budu olimpijski šampioni kao treneri mogu da stanu u red pored njega. Do tada su druga liga istok svi za Gaju, koji najviše i najbolje zna odbojku u Srbiji. Jedini trener olimpijski šampion, jedan jedini.
    (Bora Beograd, 26. oktobar 2021 01:23)

    # Link komentara

  4. @Aleksandra

    Odbojku i Iran sigurno nije donio Boba Kovač. Ako ćemo se vratiti malo unazad Julio Velasco je postavio temelje Irana kakvog danas znamo.
    (Yebach, 25. oktobar 2021 20:37)

    # Link komentara

  5. Samo znam da ovakvih stvari u našoj odbojci nije bilo dok je na čelu OSS bio Boričić.
    (Fili, 25. oktobar 2021 18:27)

    # Link komentara

  6. N.Grbić je pao u kvalifikacijama za Tokijo, a ne Kovač. Boba je preuzeo posle kvalifikacija, startovao zlatom na EP...
    (basket majstor NS, 25. oktobar 2021 10:27)

    Имао је и Боба квалификациони турнир за Токио и ту смо били далеко лошији него на оном у Италији. Смена Николе Грбића је прва грешка и од ње је све потекло. Ово је само последица. Но, да не понављам више оно што сам писао још у коментарима које сам остављао док је Никола био селектор, када сам говорио да треба да остане на клупи Србије, као ни у овима од претходних дана на чланке о смени Ковача и свих осталих селектора одбојкашких селекција осим Терзића.
    (my way, 25. oktobar 2021 18:03)

    # Link komentara

  7. Kao prvo Bobi je hteo da ubaci sina na spisak za Evropsko da savez nije odreagovao! Ja potpisujem sa svime sto imam da mali ne pravi razliku ni u osrednjem Radnickom! Da pravi i da je talenat sve bi bilo ok, ovako je pretenciozno gurao sina koji jednostavno nije kalibar! Druga stvar, imali smo celo leto za 2 takmicenja, LNV i Evropsko. Italija je takodje ucestvovala na OI pa su na kraju uzeli zlato! Cetvorica iz aktuelne postave su igrali OI!!! Jedva smo se provukli protiv Turske i evidentno je bilo da nam pik forme pada na dole, realno to tako ne ide ako ste kalibar za osvajanje medalje. LNV je sluzio od pamtiveka da se izbace mladi igraci ili da se juri rezultat jer novcana nagrada je enormna! Tu smo takodje kiksnuli gde je malo igrao Peric ali jos uvek je itekako zelen! Par momaka je igralo na kasicicu ali na kraju kada se povuce crta nista novo nismo videli niti nam je nesto donelo takmicenje! A trece teza mog licnog misljenja, ako Uros Kovacevic ovako nastavi da se ponasa, ja zaista ne zelim da gledam reprezentativca koji se u najmanju ruku krevelji kao da je na ulici na basketici sa pijanim drugarima a pritom trener ni da opomene za ponasanje. Mislim da je izuzetno bitno slati primer mladjim narastaja te i sam njihov reprezentativni poziv zahteva neku dozu dolicnog ponasanja i slanja pozitivnog primera u etar! Ovako, zaista kao rasuta banda deluju vec 2 godine zaredom
    (vucko, 25. oktobar 2021 15:39)

    # Link komentara

  8. Razgovaram sa vama ne da bih njemu kontrirao, jer Slobodan Kovač je najmanje kriv za senzacionalistički pristup pojedinih medija ovoj situaciji, pristao sam na priču zato što ne želim da ulazim u tuđe blato.
    Svi mediji govore o vasem blatu. Ne pojedini. Napravili ste najgluplji potez srpskog sporta ikada.
    (Smesan si, 25. oktobar 2021 13:12)

    # Link komentara

  9. Hahaha, ona ostvarena i jaka, a on ne moze da isprati njenu energiju...
    (Fan klub Lava Kesica i Zorana Pajkica, 25. oktobar 2021 13:05)

    # Link komentara

  10. Zoran Gajic. Covek koji je smenio Nikolu Grbica koji je kao selektor osvojio svetsku ligu i jos jedno srebro u tom takmicenju. Osvojio bronzu na evropskom prvenstvu, i bio cetvrti na svetskom prvenstvu. Nikola Grbic je u prosloj sezoni osvojio ligu sampiona sa autsajderom Zaksom. Smenio je Bobu Kovaca koji je bio prvak Evrope i osvojio cetvrto mesto na evropskom prvenstvu. Smenio je dva najbolja srpska trenera posle samo 2-3 godine provedene na klupi. I izuzev filozofskih objasnjenja, nista konkretno rekao nije. Nema srpska odbojka toliko strucnjaka da mozemo da trosimo jednog Grbica i Kovaca na ovaj nacin.
    (Pera, 25. oktobar 2021 13:02)

    # Link komentara

  11. Ko iole poznaje odbojku, prestace da cita tekst kod pominjanja Edina Skorica ... Rijaliti covek je tim menadzer... O cemu mi ljudi ovde bre pricamo??? Hocete da nam ukvarite i sport, jedino sveto sto nam je ostalo...
    Piiiii'... Boba je u Iran, eeej u Iran, doneo odbojku i vi pricate tu o raskidu i nestanku hemije izmedju momka i devojke... Nema dalje...
    (Aleksandra, 25. oktobar 2021 12:00)

    # Link komentara

  12. Sve stoji, ali ipak nije ljudski da igrači saznaju pre selektora za smenu.
    (Dule Astro, 25. oktobar 2021 11:03)

    # Link komentara

  13. ovaj Gajic neki veliki filozof?nisi smeo Bobi u oci da kazes!!!a znas ga 35g???

    ako smatras Bobu olimpijskog sampiona za losu devojku onda svaka ti cast majstore.ja to za coveka nikada ne bih rekao pogotovo ako bi ga znao toliko dugo.ne bih pravio tako glupe paralele u ovoj situaciji.

    kako moze da se tvrdi da je Boba jedini krivac?pogotovo ako je osvojio titulu prvaka evrope?da nije mozda do pristupa igraca?mozda su druge reprezentacije napredovale,mozda u savezu ima neki problem???

    i onda posle svega igraci javljaju selektoru da je smenjen????zasto to poredjenje losa devojka,Gajicu???
    (dd, 25. oktobar 2021 10:37)

    # Link komentara

  14. Nije baš lepo uporedjivanje
    (Lošmi, 25. oktobar 2021 10:33)

    # Link komentara

  15. N.Grbić je pao u kvalifikacijama za Tokijo, a ne Kovač. Boba je preuzeo posle kvalifikacija, startovao zlatom na EP...
    (basket majstor NS, 25. oktobar 2021 10:27)

    # Link komentara

  16. "Može da se ispiše čitav elaborat na tu temu, ali to bi bilo interesantno i čitljivo stručnoj publici"
    Nije baš da pričamo o dinamici fluida ili teoriji struna, birate selektora. I to u sportu koji je prilično prost, u kome trener nema veliku ulogu.
    (drvobradi, 25. oktobar 2021 10:27)

    # Link komentara