1. Ti bi u današnje vreme postavljao pikove i hvatao lob pasove jer su centri koji igraju leđima prošlost, Okafor ima sjajnu leđnu tehniku, zbog toga je i biran sa 3. pozicije i pogodi šta? Nikom ne treba.
    Centar bez šuta danas može biti roll man i zaštitnik obruča, ne znam zbog čega su se odrekli toga ali tako je, svi igraju space and pace ali ta pražnjenja reketa se jako retko koriste da centar odigra 1 na 1 na postu.
    (spree 15, 27. septembar 2021 17:57)

    # Link komentara

  2. Patrik Juing je u karijeri na testiranju imao maksimalan bench press 315 paunda a odraz iz mesta 32 incha, za poredjenje Dvajt Hovard je rekorder danasnje lige sa 365 pounda bech pressa
    i odrazom iz mesta 39 incha. Dzoel Embiid ima bench press 330 pounda i odraz 33 incha. I onda bi Juing njih oduvao, haha. Oni koji se secaju utakmica Hornetsa i Niksa secaju se sta je Divac radio od sirovine Juinga, vrteo ga na petoparcu, fizicki inferiorniji ali tehnicki bolji i inteligentniji igrac.Juing bi protiv danasnjih centara prosao jos gore, dao bi svojih 23-24 ali bi primio 40 protiv suparnika, sto u trojkama, sto u direktnim sudarima, sto u asistencijama.

    Svet je u svemu napredovao, napredovao je i u sportu, fizickim predispozicijama kosarkasa, taktici. Dzordan danas ne bi bio Dzordan iz te ere, morao bi da prilagodi igru i popravi sut da bi bio najveci i u ovo vreme. Ako bi mogao.

    Dakle, danasnji svet, pa i sport je najbolji u istoriji ljudskog roda, jeste nekad bilo velikih igraca ali u proseku su danas bolji od recimo te generacije iz 85-95.
    (Vuk-sa-Ontarija, 27. septembar 2021 04:20)

    # Link komentara

  3. @Od vremena kada sam ja gledao Hakim je najbolji i on je jedini centar koji je odveo tim do dva prestena. Nosio je tim. Sek je bio uvek drugi igrac u sampionskom timu. Ostali centri nisu bili nosioci igre.
    (Lale gator, 25. septembar 2021 15:37)

    Šek uvijek bio drugi igrač!? Ti očigledno nisi pratio košarku u njegovo doba. Pa Orlando se potpuno raspao kad je Šek otišao u LA, a i u Lejkersima je bio važniji šraf od Brajanta. Takvih kao Kobe je još i moglo da se nađe, ali je Šek bio nezamjenjiv
    (sasa pg, 27. septembar 2021 02:15)

    # Link komentara

  4. Otkad su se pojavili ovi likovi koji mašu papirima sa statistikom, košarka ( pa i sport generalno) je krenula strmoglavo u suprotnom smeru. Pojavili se Voriorsi sa verovatno dva najbolja šutera u istoriji košarke i Drejmondom kao lažnom peticom u nekim small ball varijantama i odma' su svi krenuli na copy paste i doveli košarku ovde gde je danas. Samo šutiraj trojke, odbrana proizvoljno i gledaj statistiku. I niko da ukapira da su samo ti isti Voriorsi jedina ekipa koja je na taj način osvajala. Da dodam da su oni i te kako igrali odbranu, krili Karija u raznim rotacijima u odbrani zato što je njegov doprinos u napadu nenormalan. Stariji znaju,ali mladi da čuju da košarka nije parče papira i 40% šuta za tri, ima tu milion stvari. Najbitnija,nijedna ekipa nije osvojila titulu bez dobre odbrane. I ne blamirajte se da poredite Juinga i centre tog doba sa ovim balerinama danas.
    (Ozymandias, 27. septembar 2021 00:19)

    # Link komentara

  5. Pa oni Knicksi s kojima je bio u finalu bi rastavili Denver na sastavne dijelove. Vrijedilo bi gledati Jokića kako se baca i žali sucima protiva Oakleya. I njegov brat također.
    (1. pleme, 26. septembar 2021 18:43)

    # Link komentara

  6. Meni je interesantna ta percepcija kako je Olajuwon mnogo bolji i uspešniji od Ewinga, a bukvalno jedan pogođeni šut Johna Starksa i obojica bi imali po jednu titulu...
    Olajuwon jeste bolji, pogotovo u odbrani, i atraktivniji u napadu, ali nije to baš tolika razlika.
    A u današnje vreme Ewing (pre povreda) bi se bez problema prilagodio i realno po kvalitetu i načinu igre bio bi nešto između KAT-a i Embiida. Nekih 25 poena i 10+ skokova po utakmici.
    Ako zamislimo Bobija u 90-im, bio bio verovatno neka bolja verzija Muresana, član prve petorke sa statistikom od 15-17 poena i 10 skokova po utakmici. To što neki misle da bi mogao igrati 30 minuta po utakmici u istom ritmu i jednako efikasno nije realno. On nikada nigde, pa ni u Zvezdi nije igrao mnogo više od 20 minuta jer mu telo to ne dopušta.
    (Milan11, 26. septembar 2021 18:35)

    # Link komentara

  7. Jel ovaj covek realan?! Ajde da je ovo rekao Hakim, koji je bio i svog vremena Dzordan medju centrima, ali Juing? Daj bre prijatelju, Jokic ima neuporedivo bolju tehniku od tebe a Embid bi te razneo snagom... dobar si ti bio, bio bi dobar i sad, ali tipa, u top 5 centara tesko da bi usao, top 10 vec lagano.
    (Sabre, 26. septembar 2021 13:54)

    # Link komentara

  8. Slažem se da nema puno centara koji su trenutno dobri,Jokara,Embid i Adebayo su po meni elitni centri,a to dal bi bio kao Jordan pored njih...tu si ga malo preterao
    (Joker, 26. septembar 2021 13:08)

    # Link komentara

  9. @terza Juing 74% sa linije bacanja,Lebron 73%,dramond 46%,sad ti proceni ko nije dobar sa linije slobodnih bacanja :))
    (vince carter, 26. septembar 2021 09:23)

    # Link komentara

  10. Pikenrol ubija centre ko prutom a igraci kao Kris Pol,Lilard,Kari Harden,Irving,Bil,Micel,Doncic i jos gomila drugih jedva cekaju da idu 1 na 1 sa centrom da ga pojedu za dorucak.I Evropska kosarka ih melje i eksploatise vec decenijama.Samo ful atleta sa brzim nogama moze da bude na terenu.
    (Drax, 26. septembar 2021 08:57)

    # Link komentara

  11. Patrick Ewing me je jedan od omiljenih kosarkasa ali covek se malo zaneo, ni njegova ledjna tehnika nije bila bog zna sta, uglavnom je sutirao sa poludistance, Jokic,Embiid,KAT imaju bolju lednju tehniku od njega , da ne govorim o stalim segmentima igre u napadu. Centarska pozicijau NBA ligi je dobro popunjena, navedeni Jokic,Embiid,KAT,Ayton,Gobert koji su top igraci na poziciji ,tu su solidni Valanciunas,Vucevic,,Mitchell,Nurkic,Zubac itd. Ima za svakog po nesto, NBA liga je je danas liga bekova i krila , pa jecentrima tesko da dodju do izrazaja li tu ima dosta kvaliteta.
    (Miki8, 26. septembar 2021 03:03)

    # Link komentara

  12. Ako bi ti bio Džordan šta bi onda bio Džon Stokton? Vanzemaljac?
    (Hslsj, 26. septembar 2021 01:30)

    # Link komentara

  13. Voleo sam Ewinga i Knickse iz tog vremena, i veoma ga poštujem, on je u najboljih 10 centara koje sam ikad gledao, ali... Ovo nije baš tako. Prvo, centri ne dobijaju više toliko lopti, samim tim imaju manje šuteva, u odbrani je teže za visoke igrače jer u napadu svi stoje rašireno, odbrana je razvučena... Igrom kojom je on dominirao tada, ne bi bio dominantan danas. Dva ubedljivo najbolja centra u NBA su Jokić i Embid, a oni su sve samo ne klasični centri - asistiraju, šutiraju trojke... E sad, i Ewing bi se prilagodio takvoj igri danas, ali o tome možemo samo da maštamo. Nekako mi je ipak teško da zamislim njega da bi bio uspešan uz šutu za 3, neko je već primetio da ni sa bacanja nije bio sjajan.
    Možda bi bila "srećnija" izjava da je rekao - da su me današnji centri čuvali onda, imao bi 35-40 poena po utakmici :) To mi je već veoma lako da zamislim. Kako, na primer, najboljem defanzivu među centrima, Goberu, trpa 50 poena dok ga ostavlja na, za Gobera, velikih 10 :)
    Ewingu bi svakako sada, kao što je i onda, za titulu bio potreban jedan VELIKI spoljni igrač, kec ili dvojka. Iako su Knicksi tada imali nekoliko sjajnih pojedinaca na tim pozicijama (Starks, Houston itd.), all star igrače, nedostajao mu je jedan vrhunski poput Magica, Isiaha, Jordana, Kobea ili neka fenomenalna kombinacija poput one iz SA (Parker i Ginobili) ili Detroita (Billups i Hamilton). Danas, tek.
    (terza, 25. septembar 2021 21:45)

    # Link komentara

  14. Juing uopste nije bio spor ,bio je pokretljiv i imao je vrlo dobar sut sa distance ,bio je odlican defanzivac.Niksi su uopste bili fizicki tim ,jaki kao volovi ali bez nekog talenta osim Juinga.Sredinom 90ih jedini je Olajdzuvon bio bolji na centru.Drugacije se igra kosarka nije isti sport.Moze danas da se igra brzo koliko hoce ali danasnji igraci ne bi prosli nikada pored Rodmana,Olajdzuvona,Pipena itd
    (libelula, 25. septembar 2021 16:28)

    Ljudi ne kapiraju da kada se igra na sutere odbrana je siroka i u reketu nema udvajanja sto je za dominantne centre poput Juinga, Hakima, Seka, Robinsona, Dzabara i jos dosta njihrealizacija od preko 80%. Sa druge strane ukoliko bi neko se spustio na udvajanje, suter je slobodan. Neki pricaju da nema centara jer se ne igra na centre. Igralo bi se na centre jos kako samo da ima na koga. Centre koji su bili druga klasa tokom devedesetih i sa pocetka dvehiljaditih bi sada pokupili oberucke i to klubovi koji se bore za polufinala konferencija.
    (Aspera, 25. septembar 2021 19:58)

    # Link komentara

  15. DA TO IZJAVI


    Hakeem Olajuwon.....

    pa hajde de....
    Prvo Hakeem nikad to ne bi izjavio bar iz sportske pristojnosti ,inteligencije i saznanja da su se od tada košarka i pravila drastično promenila , i drugo NIKO ama baš niko iole inteligentan ne bi ubacio u istu rečenicu SEBE i Air Jordana u ovakvoj konotaciji....
    Juing pokazuje da je isfrustriran činjenicom da nikad nije osvojio PRSTEN. A kad ste frustrirani OMAKNE vam se i zjavite prosto i jednostavno GLUPOST.....
    (MPP, 25. septembar 2021 14:36)

    DA.
    Kao sto je i 90 posto tvojih komentara glupost.
    Mora da si žešće frustriran ČOVEK.
    (Vjernik, 25. septembar 2021 19:26)

    # Link komentara

  16. Juing uopste nije bio spor ,bio je pokretljiv i imao je vrlo dobar sut sa distance ,bio je odlican defanzivac.Niksi su uopste bili fizicki tim ,jaki kao volovi ali bez nekog talenta osim Juinga.Sredinom 90ih jedini je Olajdzuvon bio bolji na centru.Drugacije se igra kosarka nije isti sport.Moze danas da se igra brzo koliko hoce ali danasnji igraci ne bi prosli nikada pored Rodmana,Olajdzuvona,Pipena itd
    (libelula, 25. septembar 2021 16:28)

    # Link komentara

  17. Sa druge strane, zamišljam NBA igrače da imaju nekakve paklene treninge kada imaju paklene utakmice gotovo svakodnevno. Računam i konstantna putovanja avionima i po celom kontinentu. Nema tu paklenih treninga osim individualno, a i tu se ne radi ništa pakleno i na brzinu, jednostavno se radi ciljano i pametno. Dwo leta se koristi da igrači poprave lične karakteristike, a tokom sezone se radi na taktici i situacionim treniznima, igrači opet individualno rade sa drugim trenerima na nedostacima.

    [link]
    (Žarko ali ne Paspalj, 25. septembar 2021 15:54)

    # Link komentara

  18. (Hrundi Bakshi, 25. septembar 2021 08:47)

    OK, sada smo naučili da se fadeaway čita i izgovara kao "fej o vej"... Bravo...
    (Wllaxy, 25. septembar 2021 13:38)

    Kad neko cita komentare samo da bi naso nekome gresku ili sta god, da bi se napravio pametan. A pravu temu i ne ume da iskomentarise.
    Ok, pametni, pogresio sam. I, sta sad?
    (Hrundi Bakshi, 25. septembar 2021 15:52)

    # Link komentara

  19. Od vremena kada sam ja gledao Hakim je najbolji i on je jedini centar koji je odveo tim do dva prestena. Nosio je tim. Sek je bio uvek drugi igrac u sampionskom timu. Ostali centri nisu bili nosioci igre.
    (Lale gator, 25. septembar 2021 15:37)

    # Link komentara

  20. Sve sami stručnjaci, prate košarku čitavih 10 godina i uzimaju za pravo da sude o legendama. Ova, današnja košarka je smešna u poređenju sa onom sa početka 21.veka. A i ona je bila mala maca za period od 1986-1998. Samo jedan tim je u to vreme igrao današnju košarku - Golden Stejt, sa Tim Hardvejom, Kris Malinom i ostalima. Bez klasičnog centra i sa dosta šutera. Njihova košarka je tada nazvana kaubojskom ili jednostavno "trči i pucaj" ("run and gun" što bi rekao Šarenac).
    Ista stvar je i sa centrima. Zar neko misli da bi centri mogli zadržati preciznost sa distance posle 3-4 odbrane Junga, Šeka ili Olajdžuvona? Zar mislite da se tada odbrana igrala (odnosno nije igrala) kao danas? Nemojte biti smešni.
    (sos, 25. septembar 2021 14:44)

    # Link komentara

  21. DA TO IZJAVI


    Hakeem Olajuwon.....

    pa hajde de....
    Prvo Hakeem nikad to ne bi izjavio bar iz sportske pristojnosti ,inteligencije i saznanja da su se od tada košarka i pravila drastično promenila , i drugo NIKO ama baš niko iole inteligentan ne bi ubacio u istu rečenicu SEBE i Air Jordana u ovakvoj konotaciji....
    Juing pokazuje da je isfrustriran činjenicom da nikad nije osvojio PRSTEN. A kad ste frustrirani OMAKNE vam se i zjavite prosto i jednostavno GLUPOST.....
    (MPP, 25. septembar 2021 14:36)

    # Link komentara

  22. Potpuno je u pravu. On i Olajdzuvon baratali loptom taman kao bekovi, ledjna tehnika perfektna,fej o vej sutevi nebranjivi, meke ruke.
    Milina ih bilo gledati.
    (Hrundi Bakshi, 25. septembar 2021 08:47)

    OK, sada smo naučili da se fadeaway čita i izgovara kao "fej o vej"... Bravo...
    (Wllaxy, 25. septembar 2021 13:38)

    # Link komentara

  23. A jos nesto da dodam,ovo je iz emisije decline of the big men,gde su gostovali Shaq,barkli,embid,love,morning i drugi. Juing je vise ovo pricao kao savet,nego je izvuceno iz konteksta. U trenutku kada je ovo rekao poceo je da se smeje. On je trener na koledzu sada i radi uspesan posao sa mladim igracima. Ovde su ga pitali da li bi sada sutirao trojke kada bi danas poceo karijeru,rekao je "Mogao bih ali mislim da ne bih,zasto da ne iskoristim svoje prednosti u odnosu na protivnika,pogotovo kada mi ostave inferiornijeg od sebe" dok je Morning odgovorio sto se tice trojki "Sutirao sam dobro daleke dvojke tako da korak unazad ne bi bio problem,ali zasto bih kampovao na liniji za 3 kada sam mogao da trcim kao Jelen".
    (vince carter, 25. septembar 2021 13:32)

    # Link komentara

  24. Secam se Olimpijade 1992 i Milorada Djurkovica (legendarnog komentatora) koji se striktno drzao Vuka "citaj kako je napisano", za njega je on bio Eving.
    (John Smith, 25. septembar 2021 09:08)
    To nije bio Milorad Đurković, već Branko Vujisić... Sećam se toga da
    (Tedy, 25. septembar 2021 13:27)

    # Link komentara

  25. Secam se Olimpijade 1992 i Milorada Djurkovica (legendarnog komentatora) koji se striktno drzao Vuka "citaj kako je napisano", za njega je on bio Eving.
    (John Smith, 25. septembar 2021 09:08)

    Daaa, svaka čast za asocijaciju. Nesretnik je Melouna zvao Malone.
    (Bane, 25. septembar 2021 13:18)

    # Link komentara

  26. @aca Steve Ker: "Nekada se mnogo vise treniralo,dok danas znamo bolje metode za oporavak tela". Stvarno mislis da Jokic ili Dzo Ingles mnogo vise treniraju od Pipena ili Karl Melouna? ili da u istoj eri jednako treniraju Janis i Jokic? Neko napisa da je Embid imao 20kg vise od Juinga,a sa druge strane neko pise da se Juing sa 20kg manje od Embida ne bi vracao u odbranu,stvarno se ne povezujete :) Zar mislite da je Jason Kid 2012te kada je jos uvek bio igrac u nba ligi trenirao vise nego 1995 godine. Kakva su to uporedjivanja,pa igraci 60tih nisu bili spori a vi o basketu 90tih pisete kao pocecima kosarke. Pogledajte snimke prajm Wilta 61-67 bio je brzi i spremniji od svih danasnjih centara sa boljim predispozicijama i duzim rukama.
    (vince carter, 25. septembar 2021 13:14)

    # Link komentara

  27. jeste, pravila su se promenila, stil igre se promenio itd.
    jeste, smaraju ovi starci sa omalovazavanjem momaka koji sada igraju. ispade da sve u civilizaciji napreduje, samo sport regresira. nije bas tako.
    ali, ALI! juing je svakako bio bolji nego sto je danas embid. a embid da se nije povredjivao prosle godine, bio bi mvp.

    ono sto je sigurno bilo bolje 80tih i 90tih u nba, to je da se na vecini utakmica kidalo i igrale odbrane, pa cak i na all star utakmici. danas se svi keze jedni drugima, sklanjaju, nece da idu na skok u napadu da se ne povrede, preskacu utakmice da se odmore... tek u plejofu se igra. e kad je tako meka atmosfera, onda igraci ne mogu da se kale i da blistaju. ali ne bih se slozio da su nekada igraci bili talentovaniji ili jaci ili brzi. mislim da je cak obrnuto. samo eto, danas je na prvom mestu lova lova lova, pa pravljenje supertimova, pa stekanje od povreda, pa tek na kraju utakmice. nekada su utakmice bile glavne.
    (veverica, 25. septembar 2021 12:47)

    # Link komentara

  28. Denver najuriti iz lige!!!
    (Rhyzm, 25. septembar 2021 12:42)

    # Link komentara

  29. Imao cak 3 izgubljene lopte na 1.8 asistencija. Mnogo vise izgubljenih nego asistencija. Nije sutirao trojke, bacanja nesto preko 70% a lozi se

    Juing sut u blizini kosa- 42% (3-10 fita)

    Jokic sut u blizini kosa -55%

    Kao da poredis balerinu sa drvosecom sto se tice osecaja 🧐
    (Dragan Borca, 25. septembar 2021 08:28) # Link komentara
    Preporučujem (+72)Ne preporučujem (-61)


    13% razlika u sutu na 2,3,4 metra od kosa ?!? Gde se to moze videti jer mi to nemoguce?
    (Kostarikanac, 25. septembar 2021 12:31)

    # Link komentara

  30. Po toj logici su neki nepravdeno pljuvali Kevina Garneta kada je rekao da bi retko ko iz "onog" vremena opstao u današnjoj košarci. Što je i istina. Danas je fizički mnogo zahtevnije igrati, i treba više odricanja. Što je i logično jer sport napreduje.
    (Feran Tores, 25. septembar 2021 10:45)

    Za Garneta znam da je rekao da nekadasnji centri ne bi izdrzali vise od 10 min da igraju danas i da bi svi popadali od umora, to je rekao jos neko od starijih igraca nisam siguran i moguce da gresim ako kazem da je Robinson isto to rekao. A verovatno i da se danasnji centri ne bi najbolje snasli u vremenu kada se igrala mnogo grublja kosarka. Tako da seliti igrace iz jedne ere u drugu i reci da bi bili dominantni je cista glupost. I Dzordan je rekao da u kosarci ne postoji najbolji ikada i da se ne mogu porediti kosarkasi iz razlicitih era. Ovde ljudi bas preteruju kada pisu da je NBA 90tih bila mnoooogo mnoooogo jaca nego danas. Samo sam u jednu stvar sasvim siguran a to je da su danasnji treninzi profi sportista brutalni u odnosu na trening od pre 20+ god
    (aca, 25. septembar 2021 12:05)

    # Link komentara

  31. Ariel Ortega,to je zato sto ja kasnije ostavim komentar a vec znam sta ce da pisu u odnosu na naslov,uvek isto sve. I onda kada ja odgovorim ili postavim link,verujem i da likovi koji su doticnom liku koji poredi Juinga sa Bobijem udarili plus shvate da su pogreseli i da padaju pod utiskom. Da sam ja prvi ostavio komentar bilo bi obrnuto,jer ovde mnogi nemaju veze sa zivotom. Bobi cak nije ni kao Dramond,a Juing je za Dramonda,vestinom,sutem i brzinom spejs satl.
    (vince carter, 25. septembar 2021 11:48)

    # Link komentara

  32. Juing je dobrim delom u pravu, današnja košarka je "mekša", odbrane su daleko slabije. Zamislite samo da igrate protiv "loših momaka" iz Detroita? Tim, u kome je jedan Denis Rodman bio "dečije obdanište". Česti su bili dueli Njujorka i Detroita, dvojice velikih trenera, Pata Rajlija protiv Čaka Dejlija (ne samo u ova dva kluba). To su bili mečevi "na ivici noža", koliko puta je samo Lejmbir brutalno faulirao Juinga, provocirajući tuču posle koje Detroit dobija, jer to su njihovi mečevi. Jedan Džordan nije mogao da izađe na kraj sa "lošim momcima" dok nije postao super-klasa od igrača. Sećam se više detalja, ali jedan posebno pamtim, Lejmbir "čuva" Juinga, skaču pod košem za loptu, Juing fizički jači i spremniji hvata loptu, Lejmbir ispred njega pada, ali tako da se podmeće Juingu i ovaj sa loptom pada svom težinom na parket. Naravno, počinje incident, Juinga jedva smiruju a Lejmbir ga i dalje izazivački gleda ne bi li ga još više isprovocirao. To su bile "surove" odbrane, a tadašnji Njujork nije mogao da dođe do titule, jer osim Detroita tu je bio i Džordanov Čikago itd. Pozdrav!
    (B.Živković, 25. septembar 2021 11:26)

    # Link komentara

  33. @Ostin Ali taj Bruk Lopez trojkas apsolutno nista nije koristio Milvokiju dok nije dosao Jrue Holidey. Mnogo je vise Dwight Howard koristio Lejkersima u sampionskoj sezoni. "Feran Tores" igrac iz Garnetovog vremena Dzamal Kraford je ubacio 51 poen 2019te sa 40 godina,na prvom mecu u kojem je igrao vise od 30min. Vins Karter je igrao sa 43 godine,sam Garnet je u poslednjoj sezoni oduvao blejka grifina zakucavanjem...posto smo se uverili da mnogi nba igraci radeci kao analiticari nemaju pojma i bas se prolupavaju,jasno je da takve izjave ne mogu da se uzimaju za ozbiljno uz sve primere koji postoje a ti si fan Lebrona Jamesa rodjenog 1984,odraslog 90tih gledajuci Jordana i Penny Hardawaya koji igra jos 2003 a ti ga ubrajas u novu generaciju :)) Kada je Lebron imao 10 godina,Grant Hil i Jason Kidd su poceli Nba karijeru. Kidd je igra sa 38 godina u startnoj postavi Dalasa koja je dobila prajm Lebrona a Grant Hil je igrao do 2015 godine i to nakon silnih povreda.
    (vince carter, 25. septembar 2021 11:25)

    # Link komentara

  34. Lik reče da je Juing bio spor i još ga uporedi sa Bobijem i dobio 245 pluseva.
    Definitivno moram da se selim.
    (Ariel Ortega, 25. septembar 2021 11:25)

    # Link komentara

  35. Da NBA vrati samo jedno pravilo iz '90 a to je hand check, pa da odgledamo jednu sezonu i onda uporedimo statistike igraca danas i tad. Ili ovako zamislite da neka ekipa danas bije Lebrona kao sto je Detroit Jordana. Pa NBA bi im ugasio frančizu do nove godine.
    (leteći, 25. septembar 2021 11:20)

    # Link komentara

  36. Ha ha ha ha ha ha ha ha
    (Milos, 25. septembar 2021 11:20)

    # Link komentara

  37. @Tragikomedija Rik Smits je za Kantera i Okafora bio Pau Gasol licno,samo jednom je bio All Star. Derek Coleman,Antonio Mcdais su za te tvoje pomenute bili supermeni,vidite koliko tu ima jos igraca koji se ne pominju,mnoge su povrede ubile,pa eto pomenuti Mcdais je za Gobera bio brzi voz. Deandre Ayton je neko ko je isto slicniji old school centrima,od face do stila igre,Juing je fizicki i po skilu daleko superiorniji igrac za sad posto Ayton itekako moze da napreduje,kao sto vidimo raznovrsni centri i igraci su u Nba,ali po komentatorima svi su Kari i Jokic,ako nisi Kari i Jokic ne mozes da igras uopste u Nba :D prebrzi Dzo Ingles like this comments :)) Tu postoji i stvar da centre koji napadaju kos moras da fauliras,pa ides na klupu zbog faulova pa ne mozes da igras svoju igru...ali ove rasprave su besmislene zato sto bi se svaki igrac adaptirao u odnosu na vreme u kome je i takav stil igre bi gajio. @Alen Hakim ima najvise blokada u istoriji,Mutombo je drugi,Karim treci. Wiltu i Raselu se nisu brojale blokade,kao ni ukradene lopte.
    (vince carter, 25. septembar 2021 11:12)

    # Link komentara

  38. E, Patriče Juinže.
    (Sibirac, 25. septembar 2021 11:02)

    # Link komentara

  39. PJ je bio top centar, ali vreme su se promenila... Današnji centri su vestiji, zaobisli bi te, dobio bi trojke, izvlacili bi te van reketa...
    (Hmm, 25. septembar 2021 10:29)

    Zar stvarno misliš da ekipa u kojoj bi
    Juing igrao ne bi pravila taktiku oko njegovog stila igre? Pa protivnička ekipa bi se pogubila, kakvo izvlačenje centra, neka se izvuče, neka šutne 3ku. Ovaj bi prolazio kao kroz sir na današnju postavku igre. Pa i sam Janis je rekao posle svetskog da nije imao prostora na terenu, kao da je u kavezu, jer na NBA terenu ima više prostora.
    (Salle, 25. septembar 2021 11:01)

    # Link komentara

  40. Današnji centri ne izlaze van reketa jer to vole, već jer je to pobednički uspeh. Centar kada izađe na 3 poena raširi odbranu i oslobodi reket za 4 druga igrača isto. Pa evo, centar sa najviše trojki je Bruk Lopez iz NBA šampiona. Takođe danas postoji zona i udvajanja za razliku od vremena u kom je on igrao, kad je kažnjivo po pravilima bilo igrati bilo šta a da nije čovek na čoveka (man-to-man).

    Da se rrazumemo, bio bi on vrhunski igrač i danas, ali daleko od najboljeg i najdominantnijeg igrača lige.
    (Ostin A, 25. septembar 2021 11:01)

    # Link komentara

  41. [link] Skoro je bio izbacen ovde ovaj video kada je Kukoc pogodio na kraju. A mnogi koji su pogledali video ostavili su komentar "ali kakav je igrac bio Juing" tako da ovde komentarisu kako vetar duva. Mislim da se u ovom videu najbolje i vidi pod kakvim je fizickom intezitetu igrao Juing i koliko su igraci bili spremni,vidite da ovde igraci Bullsa igraju odbranu vec na polovini igralista protiv protivnickih bekova i staju oko linije za 3 poena i markiraju kao hijene. A ovde kad citas komentare imas osecaj da su svi bili pod kosem a ovi sto sutiraju za 3 sami. Juing bas ovde gine od fizicke igre i resava najteze situacije na vise nacina,ulaz,horog,sut.
    (vince carter, 25. septembar 2021 10:58)

    # Link komentara

  42. Ti danas ne bi dao ni desetak koseva posto bi Jokic od tebe pravio sprdnju.
    (Jovan, 25. septembar 2021 10:57)

    # Link komentara

  43. Mislim volim ja trojku kao i svako drugi, ali danas je sve to mehanički, ide se samo na tricu i stap-back i nista drugo. Nema tu kosarkaskog vica, inteligencije. Zovite me staromodnim, Ali mi je draza kosarka jednog Tima Dankana nego ova Karijeva.
    (Albion, 25. septembar 2021 10:56)

    # Link komentara

  44. Mnogo naivnosti. Ako zamislite (mlađeg) Dvajta Hauarda koji ipak ima šut sa poludistance kao Jokić, pre svega na osnovu igre leđima koju efektivno ne možeš da zaustaviš, dobićete približni prikaz Juinga. Smešna je percepcija da on danas ne bi znao gde je levo. Treba je korigovati, u pravcu @vince carter komentara.
    Vrhunski igrač, pa i centar, treba da ima neki skup sposobnosti. Ako to predočiš kao neku hrpu, ili neki krug - i onda i sada taj je krug poveliki. I ondašnji i sadašnji krug se dosta preklapaju, ali ne sasvim. Zajednički presek bi im bio isti, nekih bar 70-80%. Ne-preklapanje bi bila dva mlada meseca, nekih 20%. [link] Nekadašnji centar je morao biti i izuzetan u tuči i rvanju a današnji mora da popuni svoj "mladi mesec" sposobnostima šuta iz daljine pa i dodavanjima, dok tuča i nije neophodna.
    (znanje-imanje, 25. septembar 2021 10:52)

    # Link komentara

  45. Sad ce jednom Patriku Juingu da objasne komentatori sa portala sta je danasnja kosarka i kako se igra...

    Pa ovo je komedija citanje ovih komentara.
    (Hagiano, 25. septembar 2021 09:10)




    Po toj logici su neki nepravdeno pljuvali Kevina Garneta kada je rekao da bi retko ko iz "onog" vremena opstao u današnjoj košarci. Što je i istina. Danas je fizički mnogo zahtevnije igrati, i treba više odricanja. Što je i logično jer sport napreduje.
    (Feran Tores, 25. septembar 2021 10:45)

    # Link komentara

  46. Dobar je bio Juing, ali je Hakim u to vreme bio osetno bolji. Što se tiče Embida, mislio sam da je kilav zbog toga što je stalno povređen, sve dok nisam odgledao seriju između File i Atlante. Embid je Kapelu koji je vrlo solidan odbrambeni igrač unosio jednom rukom u koš. Sklanjao ga je kao da je od papira. E sad, Embid i Juing imaju sličnu pokretljivost i istu visinu, ali Embid ima bolji šut i verovali ili ne 20 kg više!
    (Locutus, 25. septembar 2021 10:45)

    # Link komentara

  47. Svi konstantno pricaju o Kariju i Wariorsima kada govore o danasnjoj kosarci,koji je pored sebe imao i Klay Thompsona,Greena i Boguta u prvoj tituli koji inace nisu suteri. Tada 2015 se daleko manje sutiralo za 3 nego 2017 kada su je cela liga usvojila stil Wariorsa i pocela da gaji njihov stil,izmedju 2016-2020 cak 10 timova je sutnuo vise trojki od Wariorsa a Hjuston cak 2000 vise,obzirom da niko nije imao Duranta,Kleya,Karija u isto vreme,to je besmislica. Svi su poslusali Analiticare koji nikada kosarku nisu igrali. Zadnje 3 titule osvajaju Toronto sa Kavajem koji forsira mid range igru,Siakam koji je ispod proseka suter kao drugi najbolji igrac uz Laurija,pa onda Lejkersi sa fizickom igrom i old school igracima,pa Milvoki sa mvp Janisom koji nema sut,Holidejom kao kljucem uspeha i njegovoj odbrani i borbenosti. Ne osvaja Kari i dalje titule,za vas koji ste zaspali. Ali ova mlacanja o Juingu koji je ponavljam fizicki bolji od Embida i daleko od Jokica i poredjenja sa Bobijem su prosto neverovatna i za ispitivanje. Jedina razlika izmedju Juinga i Embida je sut za 3 koji bi Juing bez problema adaptirao a koji je i Embid smanjio jer vise koristi svoje druge prednosti. Kraj meca sa Indianom,Juing udara blokadu krilu Indiane,ide kontra knicksa,Juing trci sprint ka napadu,prima povratnu loptu i zakucava od na polovini izmedju slobodnog bacanja i kosa i to monstrouzno,na kraju utakmice ponavljam. Ali superbrzi,okretni,nevidjeni suter Gober je danas centar a Juing Bobi🤣🤣
    (vince carter, 25. septembar 2021 10:44)

    # Link komentara

  48. Pa u tvojoj eri bi Enes Kanter i Džalil Okafor bili višestruki Ol-Stari, pa su u ovoj eri samo igrači uloge koji ulaze sa klupe. Vremena se menjaju, tako i stil igre. Elitni centri kao što su Šek, Juing, Robinson, Oladžuvon i ostali bi ne sumnjam prilagodili svoj stil igre novijoj eri i uspeli da beleže Ol-Star brojke konstantno, al sad dal bi ubacivali po 50 poena i beležili po 20 skokova, teško.
    (Tragikomedija, 25. septembar 2021 10:44)

    # Link komentara

  49. Чини ми се да данашња омладина не разуме у потпуности значај Џорданове генерације а Јуинг је део ње.
    Генерација коју је Џордан предводио је управо најзаслужнија што кошарка(не само НБА) јесте то што јесте и има популарност коју има.
    Генерација која је уздигла тај спорт на виши ниво, не само по квалитету већ и у свему осталоме. Слободно се може рећи да се кошарка дели на еру пре и еру после те генерације (Џордана, Меџика, Бирда, Јуинга, Томаса, Барклија...)
    Да није било њих велико је питање да ли би ви децо данас уопште желели да се бавите кошаркашком статистиком на начин како то сада радите?
    Друга ствар је што су челници, медији и остали погурали НБА у погрешном (шоубиз) правцу, те се успут изгубио онај ратнички менталитет кошаркаша, који је ова генерација донела а изникли су статистичари који су више атлетичари него кошаркаши. То су били ратници који су пристајали на грубљу игру, нарочито центри и нису очекивали да ће добити фаул ни када их неко мушки одалами. За разлику од данашњих балетана који се превише ослањају на те фаулове - један од разлога зашто ови данашњи центри имају много бољи шут са (полу)дистанце али немају снаге да угурају противничког центра под кош.
    (Грађевинац, 25. septembar 2021 10:42)

    # Link komentara

  50. tesko da je hakim najbolji ikada bloker u ligi, wilt je u proseku u karijeri imao 3 puta vise blokada prvih 6/7 sezona je imao preko 10bl u karijeri a i bill rasel je bio bolji bloker. mozda da si rekao u novije doba pa ajde mada je mutombo bio bolji bloker pa mozda i dvajt dok nije diskus operisao.
    (Alen, 25. septembar 2021 10:38)

    # Link komentara

  51. Trojke prolaze u regularnom delu kad je tvrda utakmica neizvesna zbog psiholoski tezine procenti sa distance drasticno padaju I onda ispucavnje prelazi u besmisao ko se vise priblizi kosu dobija kad predze 20 razlike svi pogadzaju a kad je klackalica samo najveci uostalom Janis objasnio I Polu I Bukeru Ono kad su voriorsi poveli sa 3:1 kad su zbog mrkog pogleda izbacili Grina a sledecu Lebron(Koji je inace za distancu teska
    zentara) 50 pona na prodor nisu tada trojke pomogle nego ja Sila of Lucia Juta suterska ekipa a onda oh feniks oduva Bukeru kralj Polu distance I skok suta sutita on I trojke Ali porocenti sa Polu distance ubitacni Tako da teski centric u tvrdim utakmica ma Dobro dodzu kao sigurna opcija sto je veca daljina nervoza remeti finu koordinaciju pokreta I narusava automatizam suta I otud promasaji samo smireni I puni samopuzdanja igraci tad pogadzaju .
    (Rajkovic, 25. septembar 2021 10:37)

    # Link komentara

  52. Svašta cu da procitam.Muresan maskota.Cak je i u eri najboljih centara imao dobru statistiku,bio izabran i za mip-a.Bio je dobar i u odbrani i u napadu,bio najprecizniji iz igre u citavoj ligi.Kao i svakog ekstremno visokog igrača i njega su povrede sprecile da ima jos bolju karijeru.
    (Aleksandar, 25. septembar 2021 10:36)

    # Link komentara

  53. prosao bi kao bobi danas
    (markoni, 25. septembar 2021 10:34)

    # Link komentara

  54. PJ je bio top centar, ali vreme su se promenila... Današnji centri su vestiji, zaobisli bi te, dobio bi trojke, izvlacili bi te van reketa...
    (Hmm, 25. septembar 2021 10:29)

    # Link komentara

  55. Bez obzira sto sam vise voleo takvu kosarku sa dominantnim centrima poput njega, Olajdzuvona, Šeka, Mutomba, itd, ne slazem se sa Juingom. Mozda bi on dao 25 koseva ali bi protivnici dali 30 dok se on vrati u odbranu. Veoma mocan ali isto tako i veoma spor centar.
    Slicno je sa Bobijem.
    (Gospodin Popara, 25. septembar 2021 08:27)

    Da li ti stvarno upoređuješ Juvinga i Bobija!?
    Juving nije bio mnogo brz centar, ali ništa sporiji od Jokića. I preko Jokića protivnici postižu dosta poena, pa ipak ima nemerljiv doprinos. Poigravao bi se sa današnjim centrima. Verovatno bi u odbrani imao problema sa niskim postavama, ali mislim da bi u napadu sve kompenzirao, jer bi bio bukvalno nezaustavljiv. Embid, Gober i drugi izgledali bi kao deca naspram njega.
    Mislim da je igrač, koji bez problema može da spakuje 30 poena i uhvati 10+ skokova, sigurno koristan.
    (Đorđe, 25. septembar 2021 10:26)

    # Link komentara

  56. Imao cak 3 izgubljene lopte na 1.8 asistencija. Mnogo vise izgubljenih nego asistencija. Nije sutirao trojke, bacanja nesto preko 70% a lozi se

    Juing sut u blizini kosa- 42% (3-10 fita)

    Jokic sut u blizini kosa -55%

    Kao da poredis balerinu sa drvosecom sto se tice osecaja ?
    (Dragan Borca, 25. septembar 2021 08:28)

    Evo ih ovi sto uopste ne gledaju utakmice vec procitaju statistiku i na osnovu toga izvlace nekakve zakljucke, popuju, lupetaju.

    Da se pod asistencijom tada racunalo ono sto se racuna danas, Pet bi ih imao daleko vise. Izgleda da se danasnja kosarka svela na budzenje statistike kako bi basketbol referens tipovi koji je uopste ne gledaju imali ipak na sta da onanisu gledajuci strava brojke i procente. Tuga.

    Juingov sut blizu kosa je losiji zato sto se nije kao Jokic (dobro si rekao balerina) setkao kroz reket i polagao loptu kao na treningu bez ikakve zainteresovanosti odbrambenog igraca da ulozi trud ne bi li ga zaistavio. Juing je morao da prolije litre znoja a ponekad i koju kap krvi da poentira jer je u reketu bio pravi mali rat. Otuda procenti takvi kakvi su.

    Juing nije sutirao trojke ali je bio neumoljivi ubica sa poludistance. Pogledaj makar hajlajtse ako ne zelis cele utakmice, prestani da citas suvoparne brojke koje nikakvu tezinu nemaju.

    Inace ne znam o kakvoj sporosti likovi ovde pricaju. Pa Juing je za Jokica bio Bolt licno po tom pitanju. Brz kao strela, eksplozivan, atletican, spram usporenih snimaka Embida i Jokica (najboljih centara danasnjice).

    Dobro si rekao - balerina. Tacno se takva kosarka igra danas, pogotovo u reketu. Danasnji centri mahom jesu balerine na kojima se ne igra odbrana, zato im sve brojke lete u visine a pokrica nigde.
    (nagib, 25. septembar 2021 10:21)

    # Link komentara

  57. HAHA pa ovi ladno stavrno porede Juinga koji je fizicki bio kao Embid koji se nosio sa David Robisnonom,orlando Shaqom,Morningom,Postarom koji su za Gobera bili Usain Bolt sa Bobijem koji je bio sporiji i nizi od Shawn Bredlija :DD Neverovatni su ovi ljudi zaista,pa Rik Smits je bio 224cm i imao je lednju tehniku i poteze tipa Pau Gasol i bio je daleko pokretljiviji od Bobija pa nije dominirao..sta vi poredite to je strasno. Juing je bio i brzi,jaci,daleko bolji suter od Gobera i daleko okretniji i pokretljiviji a ovaj je dpoy danas. MVP finala Janis i dvostruki mvp lige uopste nema sut,Robinson i Orlando Shaq su bili poput njega,ssmo jos fizicki jaci. Nego ovde sve porede kroz golden stejt i karija,kao da nema drugih igraca i timova. U Nba igraju igraci koji nemaju sut,igraju i spori igraci,igraju centri bez suta ima razniraznih i raznovrsnih igraca kao sto je uvek i bilo,a uvek citamo samo o jednoj vrsti igraca kao da su svi takvi. Na kraju osvoji titulu tim koji ima Janisa,Jrue Holideya koji nije nikakav suter al strasan borac a ne tim koji ima Lilarda koji sutira sa parkinga,setimo se da su Pelikansi pocistili portland a Holidey unistio Lilarda 2018!!
    (vince carter, 25. septembar 2021 10:21)

    # Link komentara

  58. @vince carter - pa rođače kome ti više vjeruješ - svojim očima ili "stručnjacima" koji ovdje ostavljaju komentare?
    Tako nećeš daleko da doguraš u životu...
    (Miloš, 25. septembar 2021 10:20)

    # Link komentara

  59. Sad ce jednom Patriku Juingu da objasne komentatori sa portala sta je danasnja kosarka i kako se igra...

    Pa ovo je komedija citanje ovih komentara.
    (Hagiano,)

    Дечурлија углавном.
    Нису га гледали како игра,као ни остале из његове ере па је разумљиво што немају појма ко су били:Робинсон, Јуинг, Олајџувон...
    (Грађевинац, 25. septembar 2021 10:18)

    # Link komentara

  60. Juing i Olajžuvon TS% oko 55% (prosek lige u periodu kad su igrali 53.4%).
    Curry TS% 62.7% na nivou karijere (prosek lige se nešto povećao na 54.7%).
    Jokić TS% 61.3%. Embiid 59.6%. Towns 62%. Zion 64%. Kapela 62.4% (ali ajde da ignorišemo igrače sa prosečnim usage %, procenat pada kako usage raste).

    Odbrana na centrima se jeste nešto promenila, ali mnogo manje od odbrane na bekovima. Uglavnom ima manje teških faulova.
    Da je igranje leđnom tehnikom efikasno u današnjoj košarci, timovi bi to više koristili, ali ne koriste. Advanced statistika kaže da je za tim bolje kad su centri sposobni da rašire odbranu i da šutnu trojku kad treba.
    (meda, 25. septembar 2021 10:11)

    # Link komentara

  61. Juing je po stilu igre i građi sličan Embidu, a Embid je konkurent za MVP. Juing nije sporiji ni fizički inferiorniji od njega a znao je da pogodi trojku, pogađali su i on i Hakim u finalnoj seriji 1994. Jedino tada držanje centra daleko od koša se smatralo traćenjem resursa.
    Kakav bi tek bio superbrzi Hakim, najbolji bloker u istoriji lige možemo samo da zamišljamo.
    (Milan, 25. septembar 2021 10:10)

    # Link komentara

  62. Ispravka.

    Nije Đurković izgovarao Eving 1992. za vreme OI Barselona. Đurković je bio odličan i pismen komentator.

    U pitanju je bio Branko Vujisić, sušta suprotnost.
    (Zeleni Zub, 25

    I onda JOŠ I ZAKUCAO kad se "ispravio"!! Valjda mu u poluvremenu rekli da je nepismen, da je JUING a ne EVING...
    Drugo poluvreme počeo sa: "i evo ga Patrik Eving, zvani JUING" :)))…))
    JOOOJ ŽIVOTE :)))) ...te :)))

    Svetlu tradiciju TAKVIH komentara vidimo u Strainiću, Dendi i sličnima...
    U repertoaru imaju tri ipo rečenice i na tome grade karijeru, jako i do kraja :))
    (Dachazvezda, 25. septembar 2021 10:09)

    # Link komentara

  63. A sto u svoje vreme nisio bio dzordan medju centrima?
    (Mirko, 25. septembar 2021 09:28)

    Зато јер је играо против Шека, Олајџувона, Робинсона, Зоа, Мутомба, Волиса, који би сада такође били Џордани.
    (стручни штаб, 25. septembar 2021 10:07)

    # Link komentara

  64. [link] Za sve smehotresne komentatore koji pominju sporo vracanje u odbranu i uopste fizicku spremu neka pogledaju ovaj duel Ewinga i Shaqa i uporede to sa Embidom,Adamsom,Dramondom i drugima. Neka pogledaju sut Ewinga,covek je od Skila pa na dalje najslicniji Embidu a ovde ga porede sa Bobijem,Muresanom 90tih. Jos jednom ponavljam Juing je sa 74% slobodnih bacanja bolji suter od Lebrona i Janisa i 85% danasnjih centara. Citajuci ove komentare ispada da igraci poput David Robinsona,Ewinga,Morninga,Postara nisu bili fizicki spremni i da su bili spori puzevi,sporiji od Stevena Adamsa,Gobera...ispada da su komentatori sa ovog sajta brzi od Karl Lewisa koji je sa 9.78 imao bolje vreme od danasnjeg olimpijskog pobednika,ali posto je sporiji od Bolta koji je svetski rekord postavio 2009,pre 12 godina..to je to. Znate oni stalno pricaju kako sve napreduje ali nijedan njihov moderni ni da prismrdi Boltu. Najvecece zvezde u fudbalu su im i dalje ljudi od 36 i 34 godine koji su igrali jos 2005 godine,Lebron igra jos od 2003 a Novak,Federer,Nadal..cak i istrosene,sa povredama nove generacije godinama nisu mogli da ih dobiju,kao ni sada kad su zdravi. Tom Brejdi je i dalje najveca zvezda u Nfl-u,to su sve ljudi koji su jos 90tih naucili da igraju a pocetkom 00tih poceli seniorsku konkurenciju i adaptirali se. Ibra igra LS 2001 i 2021. Kevin Wilis je bio na draftu 1984 a igro 2007 u nba sa 45 godina,a Juing u prajmu se ne bi vratio u odbranu🤣
    (vince carter, 25. septembar 2021 10:07)

    # Link komentara

  65. @Mirko
    Bio je Le Bron među centrima ali je Hakim Olajdžovon bio Džordan.
    (Milan, 25. septembar 2021 10:04)

    # Link komentara

  66. Eh kad bi baba bila devojka... I kad si "mogao" nisi.
    (Džordanka, 25. septembar 2021 10:02)

    # Link komentara

  67. Јесте још један пример наказности турбо фолк друштва, понизити противника и промовисати себе као надмоћнијех на најпримитивнији начин. Уосталом шта би било са тим спортом да сви крену да се склањају у одбрани само зато да не би били понижени у твојим очима, одрасти дечаче...
    (Филипинац, 25. septembar 2021 08:59)

    Daj, daj ne drami i ne glumi moralnu vertikalu.Pokazivanje autoriteta je DNK nba lige. Ti si taj koji nipodaštava jedno od najboljih kucanja ikad nekim kvazi fer plejom, pa nije mu ruke polomio.Priča se da još varikinom trljaju parket da speru fleke.
    (GaryPayton, 25. septembar 2021 10:00)

    # Link komentara

  68. Уосталом шта би било са тим спортом да сви крену да се склањају у одбрани само зато да не би били понижени у твојим очима, одрасти дечаче...
    (Филипинац, 25. septembar 2021 08:59)

    Posto se inace ne sklanjaju sada u 99% situacija? :D
    (Pogan, 25. septembar 2021 09:56)

    # Link komentara

  69. Lik koji se celu svoju karijeru krećao kao Boban Marjanović i kolenca koja su bila od stakla kaže da bi bio MJ danas za centre. Pa druže na fabričko bi te vratio Jokić ,Embid , AD a sa slabijima bi se borio baš tvrdo.
    (Sch.., 25. septembar 2021 09:54)

    # Link komentara

  70. Ispravka.

    Nije Đurković izgovarao Eving 1992. za vreme OI Barselona. Đurković je bio odličan i pismen komentator.

    U pitanju je bio Branko Vujisić, sušta suprotnost.
    (Zeleni Zub, 25. septembar 2021 09:53)

    # Link komentara

  71. Ali šta ti je Majkl Džordan kada jedan velikan NBA lige i košarke poput Patrik Juinga koristi njegovo ime i prezime da bi pokazao šta bi on bio danas u odnosu na druge centre.
    (smeh, 25. septembar 2021 09:52)

    # Link komentara

  72. Niko od ovih sto komentarisu i ne zna na koji nacin je igrao Juing,ovaj jedan ga proziva za bacanja koja je sutirao 74% sto je bolje od Lebrona,Janisa a daleko bolje od Gobera,Dramonda i slicnih od kojih je Shaq bolje sutirao,odlican mid range sut i fadeway,Juing je fizicki bio poput Embida,samo nije sutirao trojke ali posto je odlicno sutirao sa vrha kapice,adaptacija ne bi bila problem. Ove smejurije o vracanju u odbranu za coveka koji je morao da se juri sa jednim David Robinsonom ili Orlando Shaqom,Karl Melounom koji su fizicki bili daleko spremniji od danasnjih visokih a tek smejurije o sutiranju trojki a 70% visokih igraca danas ih uopste ne sutira od Gobera,Aytona,Dramonda,Adamsa,R.Lopez,Kapele i mnogih drugih. U ovoj emisiji je ucestvovao i Embid koji je upravo prosle sezone poslusao savete Embida i vise koristio svoje vestine i predispozicije u odnosu na protivnike i igrao najbolju sezonu u karijeri. A ova predjenja Ewinga i Bobija tek,sta reci o tome,Bobi moze da se poredi sa Shawn Bredlijem,Muresanom od kojih je bio nizi i sporiji. A kad vec pomonjete nekog u novoj eri,on bi bio fizicki spreman u odnosu na vreme u kome je. Pustite mec Knicks vs Indiana pregled i videcete konstantno trcanja od kosa ka kosu,na svaki promasen napad ide brza kontra,tako da su vasi komentari za vracanje u odbranu jedni od najgorih ikad,sada se kljakavi Robin Lopez vraca a vi pricate o jednom David Robinsonu,Juingu itd.
    (vince carter, 25. septembar 2021 09:48)

    # Link komentara

  73. Da se ne lazemo, centri koji sutiraju na liniji za tri su cirkuska atrakcija i nista vise.
    (Albion, 25. septembar 2021 09:43)

    # Link komentara

  74. @Uffffff, poredis Juinga i Bobija. Vidim da si strucnjak.
    (Kukatilo, 25. septembar 2021 08:36)

    nije to tolika greška. daj Bobiju 30 minuta i on će dati 25 ili 30 poena sa lepom statistikom, ali će zbog njegove sporosti ekipa sigurno primiti više.
    o tome se radi...
    (matori, 25. septembar 2021 09:40)

    # Link komentara

  75. A sto u svoje vreme nisio bio dzordan medju centrima?
    (Mirko, 25. septembar 2021 09:28)

    # Link komentara

  76. Центри који шутирају добро за три - мењају кошарку. Отварају више простора за саиграче, а то статистика не може да покаже.
    (aco, 25. septembar 2021 09:12)

    # Link komentara

  77. Sad ce jednom Patriku Juingu da objasne komentatori sa portala sta je danasnja kosarka i kako se igra...

    Pa ovo je komedija citanje ovih komentara.
    (Hagiano, 25. septembar 2021 09:10)

    # Link komentara

  78. пази, пре би Боби доминирао у време Патрика Јуинга, него што би Јуинг доминирао данас. био је одличан кошаркаш, али заиста би имао проблеме против Бобија и осталих високих и јаких центара данашњице. малко се Јуинг прерачунао.
    (Вук Караџић, 25. septembar 2021 08:49)

    Pa imali su i oni Bobija njihovog vremena koji nije imao nikakvu ulogu osim što je bio maskota kao i Bobi - Murešan.

    Juing preteruje jer današnja košarka nema nikakve veze sa košarkom koju je on igrao. Današnji centri su produkt današnje košarke. Mekani su, nemaju leđnu tehniku, imaju šut... Istina je da bi današnji centri bili smešni u njihovo vreme, ali objektivno ni Juing ne bi bio dominantan danas pošto se igra drugačije. Mada sam ubeđen da bi on i Irving imali značajnu ulogu danas, a to se svakako ne može reći za današnje centre u suprotnom smeru.
    (Globtroter, 25. septembar 2021 09:08)

    # Link komentara

  79. Secam se Olimpijade 1992 i Milorada Djurkovica (legendarnog komentatora) koji se striktno drzao Vuka "citaj kako je napisano", za njega je on bio Eving.
    (John Smith, 25. septembar 2021 09:08)

    # Link komentara

  80. Embid, Jokic i Dejvis bi mu utrpali 50 poena.
    (Fred, 25. septembar 2021 09:00)

    # Link komentara

  81. izvini Patriče, ali uvek kad te pomenu setim se kako te je Pippen zakucao za parket. Bila je to definicija sportske brutalnosti.
    (GaryPayton, 25. septembar 2021 08:47)
    Јесте још један пример наказности турбо фолк друштва, понизити противника и промовисати себе као надмоћнијех на најпримитивнији начин. Уосталом шта би било са тим спортом да сви крену да се склањају у одбрани само зато да не би били понижени у твојим очима, одрасти дечаче...
    (Филипинац, 25. septembar 2021 08:59)

    # Link komentara

  82. Ćuti bre tu Juinže!
    Jokara bi te oduvao samo tako.
    (Panter, 25. septembar 2021 08:53)

    # Link komentara

  83. GSW bi tvoj NYK napunio najmanje 30 razlike i to u recimo pet meceva za redom. Trcao bi po krgu centra dok bi ovi sipali trojke ko iz kabla. Nije to 88' i 95' godina moj Patrice!
    (Sava. V, 25. septembar 2021 08:53)

    # Link komentara

  84. svaki bivsi NBA igrac ce reci da se bas u njegovo vreme igrala najbolja kosarka. Čejmberlen je rekao da Džordan ne bi igrao u prvih pet niti u jednom timu da je igrao njegovoj eri.
    (aca, 25. septembar 2021 08:52)

    # Link komentara

  85. Pa pored centara kao što je Jokić bi sigurno bio. Nije da ga hejtujem, nego čovek je smejurija u odbrani. Tačnije, i ne igra je uopšte. Bedno.
    (ver, 25. septembar 2021 08:52)

    # Link komentara

  86. Oduvao bi ga Joka
    (Vasa, 25. septembar 2021 08:50)

    # Link komentara

  87. Uffffff, poredis Juinga i Bobija. Vidim da si strucnjak.
    (Kukatilo, 25. septembar 2021 08:36)

    пази, пре би Боби доминирао у време Патрика Јуинга, него што би Јуинг доминирао данас. био је одличан кошаркаш, али заиста би имао проблеме против Бобија и осталих високих и јаких центара данашњице. малко се Јуинг прерачунао.
    (Вук Караџић, 25. septembar 2021 08:49)

    # Link komentara

  88. Ewing je bio sjajan košarkaš i jedna od najboljih centara svih vremena, ali za današnju košarku bio bi prespor. Uglavnom bi došao do centra i akcija bi već završila.
    (Mariborcan1970, 25. septembar 2021 08:49)

    # Link komentara

  89. Kako smaraju matorci s ovim izjavama... Da je LBJ igrao u njihovo vreme, i on bi se tukao na terenu, kičme bi im lomio. Da oni igraju danas, ili bi se prilagodili nežnijoj igri ili bi propali. Tako je jednostavno. Matore prdonje.
    (viking, 25. septembar 2021 08:49)

    # Link komentara

  90. Potpuno je u pravu. On i Olajdzuvon baratali loptom taman kao bekovi, ledjna tehnika perfektna,fej o vej sutevi nebranjivi, meke ruke.
    Milina ih bilo gledati.
    Dodao bij jos Admirala Robinsona, Poglavicu Periša, Karl Malouna (doduse 4ka),i td.
    (Hrundi Bakshi, 25. septembar 2021 08:47)

    # Link komentara

  91. izvini Patriče, ali uvek kad te pomenu setim se kako te je Pippen zakucao za parket. Bila je to definicija sportske brutalnosti.
    (GaryPayton, 25. septembar 2021 08:47)

    # Link komentara

  92. Jedini 'hall of fame' centar iz tog vremena koji bi se odlicno uklopio u danasnju kosarku je Hakeem, po mom misljenju bar. I to pre svega zbog savrsenog balansa pokretljivosti, snage i rada nogu. Patrice, ne bi znao gde ti dupe gde ti glava. Mozda bi i ubacio tih 21 ali bi primao 39 po mecu.
    (domacalobanja. com, 25. septembar 2021 08:46)

    # Link komentara

  93. Bez obzira sto sam vise voleo takvu kosarku sa dominantnim centrima poput njega, Olajdzuvona, Šeka, Mutomba, itd, ne slazem se sa Juingom. Mozda bi on dao 25 koseva ali bi protivnici dali 30 dok se on vrati u odbranu. Veoma mocan ali isto tako i veoma spor centar.
    Slicno je sa Bobijem.
    (Gospodin Popara, 25. septembar 2021 08:27)

    Uffffff, poredis Juinga i Bobija. Vidim da si strucnjak.
    (Kukatilo, 25. septembar 2021 08:36)

    # Link komentara

  94. A šta bih tek ja radio, samo da sam 20 godina mlađi?
    (Nebojša, 25. septembar 2021 08:35)

    # Link komentara

  95. "Većina visokih igrača sada želi da iskače iz pika i šutira trojke, umesto da igraju leđima ka košu na niskom postu", rekao je Juing"

    Pa ono brate, 3 poena >>>> 2 poena. To je ono što se od njih traži. Prilično jednostavno.

    Juing bi u ovoj novoj NBA, gdje se od centra traži dosta više od pukog bunarenja ispod koša, vjerovatno disao na škrge poslije 15ak minuta.
    (Lebo, 25. septembar 2021 08:29)

    # Link komentara

  96. Imao cak 3 izgubljene lopte na 1.8 asistencija. Mnogo vise izgubljenih nego asistencija. Nije sutirao trojke, bacanja nesto preko 70% a lozi se

    Juing sut u blizini kosa- 42% (3-10 fita)

    Jokic sut u blizini kosa -55%

    Kao da poredis balerinu sa drvosecom sto se tice osecaja 🧐
    (Dragan Borca, 25. septembar 2021 08:28)

    # Link komentara

  97. Bez obzira sto sam vise voleo takvu kosarku sa dominantnim centrima poput njega, Olajdzuvona, Šeka, Mutomba, itd, ne slazem se sa Juingom. Mozda bi on dao 25 koseva ali bi protivnici dali 30 dok se on vrati u odbranu. Veoma mocan ali isto tako i veoma spor centar.
    Slicno je sa Bobijem.
    (Gospodin Popara, 25. septembar 2021 08:27)

    # Link komentara

  98. ti bi Džordane izgubio 30 razlike od GS,a od Jokića ne bi znao gde je levo. Bio bi neka bolja verzija Bobija Marjanovića. Dao 30,al primio 50. menja se stil i prema tome se formiraju igrači. nije to nikako nedostatak teških i dobrih centara, jednostavno moraju da se prilagode igri ako misle da pobede.
    (arac, 25. septembar 2021 08:25)

    # Link komentara

  99. Истина
    (Кутловић, 25. septembar 2021 08:21)

    # Link komentara

  100. jbg Pat...ne zna vecina ovih kojima pričaš ni ko je Majkl Jordan...
    (sofronije, 25. septembar 2021 08:21)

    # Link komentara

  101. Patriceeeee!Koliko je u pravu toliko i nije,danas se kosarka igra potpuno drugacije,takav tip centra tesko bi mogao igrati u ovoj eri!
    (kraj je, 25. septembar 2021 08:20)

    # Link komentara

  102. Bravo!!! Napokon da neko kaže istinu!!!
    (kolo, 25. septembar 2021 08:18)

    # Link komentara