Valančunas ide u Pelikanse

Litvanski centar Jonas Valančunas od naredne sezone braniće boje Nju Orleans Pelikansa.

MT Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Da je , kao sto nije doslo do trejda Ziona ili Ja jednog kod drugog to bi bilo jako zanimljivo , posto i jedan i drugi imaju veliki potencijal .
    (man, 27. jul 2021 22:58)

    # Link komentara

  2. To sto Zajon nije imao poludistancu prosle godine neznaci da sedi skrstenih ruku i spava i prosle godine sam video par dobrih skok suteva sa 3 do 4metra sto je samo nagovestaj njegovih mogucnosti sto se tice brzine eksplozivnosti snage tu mu ravnog nema visok je svega 198 imma kratke ruke al je uragan
    (Rajkovic, 27. jul 2021 19:11)

    # Link komentara

  3. Ma drvo obicno
    (milijarder, 27. jul 2021 19:01)

    # Link komentara

  4. Valancunas jeste bolji od Adamsa ali Memfis dobija veoma dobre pikove. Memfis ionako nije spreman za napad na prsten, ni Adams ni Valancunas nece biti tu kada krene napad, tako da je Memfis pobednik ovog trejda. Memfis zna sta radi, dobro draftuju, tako da ce ovim potezom samo pojacati rotaciju. Oni otprilike rade slicno kao Feniks. Sto se tice Adamsa njega ce verovatno zadrzati barem ove godine a Bledso moze da bude dobar bakap ili ce ga trejdovati.

    Sa druge strane Pelikani se ponasaju kao da su spremni za napad na prsten, samo im je Jonas trebao, a u stvari tamo vlada konfuzija. Puno dobrih igraca ali svi oni su tu negde, niti dobri niti losi. Ingram dobar ali daleko od max igraca, Lonzo dobar ali takodje nije max igrac, da u trejdu dobiju zvezdu ne mogu, tako da je prakticno njihov jedini pravi aset Zajon, koji uzgred budi receno jedva ceka da promeni sredinu.
    (bskfan, 27. jul 2021 17:08)

    # Link komentara

  5. Kakvi vrsni poznavaoci kosarke. Valancijunas je za 2 klase bolji igrac od Adamsa, dok je Bledso potpuno neopotrebljiv. Kamenjar na mestu pleja. Drvo najobicnije.
    (cinjenice, 27. jul 2021 09:06)
    Eto vidio si svojim ocima. Memfis ce da se ratosilja Bledsoa. Moguce da ce ga vejvovat, pa ce na odlozeno ga isplacivat.
    A Valanciunas je mnogo bolji igrac od Adamsa.
    Pa zasto ja dobijam gotovo uvijek mnogo vise minusa od pluseva... Ko sa djecom spava, upisan se budi.
    (Srba Patrijota, 27. jul 2021 12:31)

    # Link komentara

  6. Ovaj momak je u mlađim selekcijama se isticao. Igrao za Lijetuvos Ritas i stigao do NBA. I napredovao podosta. Naravno braća Lavrinović su nezameljivi pA Javtokosa,Žukauskas Litva je imala tu centarsku liniju jaku pod košem.
    (NBA logo, 27. jul 2021 12:19)

    # Link komentara

  7. Pelikansi imaju problem u hemiji ekipe i rešili su da se rastosiljaju svega što pravi problem ili je nepotrebno kako bi zadržali Zajona. Takođe, plata Valančiunasa (15 miliona $ po sezoni) daleko je manja od kombinovane Adamsove i Bledsoove (po 17 miliona). Adams je tu kolateral jer je poslužio da se otarase Bledsoa koji je potpuno neupotrebljiv. Ovako na papiru deluje da je Memfis prošao bolje, ali samo su natovarili Bledsoa koji im apsolutno ne treba (imaju Morenta na toj poziciji), a Adams je realno za nijansu lošiji od Valančiunasa jer je skroz limitiran u napadu. Šta znam, obema ekipama je bila neophodna promena tako da je ovo OK, ali nije da ima nekog pobednika ovog trejda. Jedino ako Memfis ubode dobrog pika pa bolje prođu, ali to se nikada ne zna...
    (Jim Beam, 27. jul 2021 09:55)

    # Link komentara

  8. Po meni Pelicansi nisu toliko loše prošli.
    Ima tu neke logike, grade tim oko Ziona. Pošto on nema šut izvana, treba ga okružiti sa šuterima.
    Valančiunas poslednjih godina dosta uspešno šutira trice, dok je Adams centar koji u tom konceptu igre u napadu samo pravi gužvu ispod koša.
    A Bledsoe isto tako nije najbolji šuter i ne uklapa se u tim gde je prvi igrač četvorka bez šuta - pa igrao je godinama uz Janisa u Milwaukeeju i baš im je ta kombinacija igrača bila glavna prepreka da odu do kraja. Uz to i nije više na razini od pre nekoliko godina.
    (milan11, 27. jul 2021 09:28)

    # Link komentara

  9. čudno, ima sličan stil igre kao Zion
    (milan, 27. jul 2021 07:55)

    Da, obojica pokusavaju da ubace loptu u kos. Tu je kraj slicnosti u igri.
    (Pogan, 27. jul 2021 09:13)

    # Link komentara

  10. Kakvi vrsni poznavaoci kosarke. Valancijunas je za 2 klase bolji igrac od Adamsa, dok je Bledso potpuno neopotrebljiv. Kamenjar na mestu pleja. Drvo najobicnije.
    (cinjenice, 27. jul 2021 09:06)

    # Link komentara

  11. Kozmetičke promene, pikovi su tu negde, samo što memfis dobio bledsoa više u rotaciji, da ne kažem igrača više..
    (pant-La, 27. jul 2021 08:22)

    # Link komentara

  12. čudno, ima sličan stil igre kao Zion
    (milan, 27. jul 2021 07:55)

    # Link komentara

  13. Dobar posao za Memfis.
    (Wisp, 27. jul 2021 07:27)

    # Link komentara

  14. Memfis ih uradio samo tako
    (groeta, 27. jul 2021 04:18)

    # Link komentara