"Novak Đoković – kralj anti-tenisa"

Park Mekdogald, novinar "Vašington Posta" i urednik kulturne sekcije "Vašington magazina", napisao je kolumnu o Novaku Đokoviću.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. U stvari, poenta tenisa Novaka je u time da ne pravi greske. Nole je bolji jer su njegovi udarci precizni, I to nema veze sa defanzivnoscu ili dosadom. Sustina tenisa Nije lepota, nego preciznost.
    (Axx, 30. jul 2021 00:06)

    # Link komentara

  2. Baš dirljiv tekst pun mržnje prema Srbima. Odgovor na tekst: "why don't you just drop dead?"
    (Mika, 25. jul 2021 21:20)

    # Link komentara

  3. stvarno osecam neizdrziv bol u preponama zbog dusevne boli ovog americkog novinarcica..
    (kuzman, 25. jul 2021 16:21)

    # Link komentara

  4. Neka Federeru sve šestice za umetnički dojam (može da ide na zimske olimpijske igre za umetničko klizanje), a Novaku najviše nedelja na 1. mestu i GS titula. Dok ih nije stigao, to je bilo glavno merilo, a sad odjednom umetnički dojam i voljenost publike postali glavni kriterijumi. Pa nek plaču sad kad im njihovo subjektivno novinarstvo nije pomoglo, jer čak i broj Novakovih navijača raste i on sad više igra servis volje nego druga dvojica. Ono što je sigurno njegov tenis nije dosadan, jer baš igra raznovrsno, a što se uzbudljivosti tiče molim se da ne bude toliko uzbudljivo. Samo napred, Nole, ima nas puno koji te vole.
    (LI, 25. jul 2021 10:45)

    # Link komentara

  5. i Brazilci igaju najlepše, onda nalete na Švabe koji ih samelju, eto, to vam je to, ali da Novak ne igra lepo, neće da može da bude, što bi rekao Šojić
    (Pravdoljubivi, 24. jul 2021 20:47)

    # Link komentara

  6. Dugo pamtim, ali nešto se ne sećam da se ovako pisalo o Borgu ili Vilanderu, velikim šampionima koji su igrali tenis sličan Novakovom. A pisac članka ili je premlad ili je već zaboravio sa kakvom elegancijom je igrao jedan Stefan Edberg, pa ako hoćete i jedan od najvećih, Sampras. Ali, dobro: Federer je najelegantniji, igra najlepše, veliki je gospodin Novak ništa ne radi dobro osim što uporno i u prkos (da, namerno ovako piše) svima pobeđuje. I hajd'mo svi u glas to da ponavljamo. Jak žurnalizam, duboki i originalni komentari!
    (Bojan, 24. jul 2021 20:01)

    # Link komentara

  7. Federer je otplesao svoje i ima čime da bude zadovoljan za razliku od njegovih fanova koji će verujem izvršiti ritualno kolektivno samoubistvo kad čovek kaže da je dosta.
    (Vlax, 24. jul 2021 19:33)

    # Link komentara

  8. Ljubodrag Duci Simonovic,najveci svih vremena.Moj heroj
    (Vojkan, 24. jul 2021 17:56)

    # Link komentara

  9. Seruckanje nasitno po milionti put.
    Dakle, po tom novinaru postoje tri tenisera, od kojih jednog obožava, jer igra tenis po šemi. Ja sam popriličan laik, pa mi treba detaljisati šta je to pravi tenis iz udžbenika i ko je to propisao na koji način se treba servirati, riternirati itd, da bi publika pala u trans od ljepote i da to što takav vrlo često gubi mečeve od nekog antitenisera ništa ne zbači, jer taj i nije sportista (ha!!!) i ne igra za pobjedu (ha!!! br.2), nego za ljubav i aplauze podrške, njegovom virtuoznošću, opčinjene publike. Trebalo bi pitati tog teniskog maga da li bi mu, pogotovo u posljednje vrijeme, bilo draže da se dive njegovim lepršavim servis-voleima bez rezultata ili da pobjeđuje sa manje šarma i robusnije, ako on uopšte umije zapeti. Drugog podnosi, jer je Španac. Mnogo je tih latinosa, pa im se nije zamjeriti. Eto, defanzivac je, ali borben, a, bar ranije, imao je poprilično lijepu guzu. A najuspješnijeg ne podnosi i baš prepotentno i bahato pripisuje sebi zasluge što ga publika mrzi. Zaista!!!??? Ne sviđa mu se što taj ima pamet, žestinu, borbenost, sve moguće udarce, stalno mjenja taktiku, melje ptotivnike, ruši sve rekorde i pomno građene mitove i živo ga zaboli za "tenis iz udžbenika Rodžera Federera".
    A šta je sa ostalih bar hiljadu, trenutno aktivnih? Šta sa onima koji su svojevreneno žarili i palili teniskim terenima i dizali publiku na noge? Ili se tenis nije ni igrao prije lepršavog Federera?
    (Bl, 24. jul 2021 16:35)

    # Link komentara

  10. svasta, pa nije ovo umetnicko klizanje ili skokovi u vodu pa da se ocenjuje lepota i elegancija...
    (PERA, 24. jul 2021 15:44)

    # Link komentara

  11. "Kao ljubitelj tenisa, ne sviđa mi se što je Đoković najbolji igrač svih vremena."
    Dok god ti prijatelju priznajes da je on najbolji svih vremena, slobodan si da volis i obozavas koga god hoces i koliko god hoces, da ejakuliras ramisljajuci o federeru ili nadalu i slicno.
    A to sto ga publika ne voli, sto je istina, je skoro sigurno zato sto je srbin, i sto trpa onima o kojima ti imas mokre snove. Ne brini, i mi mrzimo vas, ako tako mogu da kazem, jedino sto vas ima mnogo vise, ali nemate najbolje na svetu, osim ako nisu crnci.
    (ss, 24. jul 2021 15:30)

    # Link komentara

  12. Ta konstatacija o elegantnosti Federera morda i da se dokaze. Igra on elegantno kad pogodi servis a protivnij jedva vrati na T liniju ili oko sredine polja. To je prolazilo dok se servisi nisu ni vracali realno, kad je brejk bio cudo. Od Agasija u drugpjo polovini karijere na ovamo pocinje mnogo vise paznje da se posvecuje riternu. Novak je to doktorirao, prati ga sve vise drugih igraca.
    Naravno, imamu i drugi igraci servis, ali Federer ima i osecaj za prostor i mekocu ruke. Verovatno zato sto je skladnije gradjen od drugih dobrih servera.
    Dakle suva matematika, koji procenat servisa je vracen i u koji deo terena u poenima koji su "elegantni". Prvo ta analiza, pa posle moze da se prica. Drugi deo je sta je sa eleganicjom ako je ritern u poslednji metar pao?
    (Papillon, 24. jul 2021 13:54)

    # Link komentara

  13. @ Bolje

    Meni bi se Vaš komentar bolje svideo,da ste Novak napisali velikim slovom. Pozdrav !
    (Ljubica, 24. jul 2021 12:08)

    # Link komentara

  14. @ Bolje

    Meni bi se npr. Vaš komentar bolje svideo, da ste Novak napisali velikim slovom. Pozdrav !
    (Ljubica, 24. jul 2021 12:05)

    # Link komentara

  15. Федерер ''плеше''? Само нек тако настави. Овај коментатор је, изгледа, заборацио да се одмеравање у спорту мора завршити победом једног од ривала (осим у шаху и неким колективним спортовима).
    Како рече Радован Трећи: ''Што волим да мрзим...''
    (Dragi Ivić, 24. jul 2021 11:37)

    # Link komentara

  16. Ako ćemo tako gledati, onda je Ronaldinjo, bez premca, najbolji fudbaler svih vremena i za vijek vijekova... Amin
    (Ezy, 24. jul 2021 11:10)

    # Link komentara

  17. Možeš samo da mu se pokloniš i da mu ga flafaš ako ti dozvoli!
    (Mister No, 24. jul 2021 10:43)

    # Link komentara

  18. Slažem se da Federer igra najljepši tenis, on je nekako rođen kao teniser. Nije mu u životu bilo potrebno toliko posvećenosti i truda kao ovoj dvojici. Ali bih volio da vidim recimo da je novak zaigrao za Britance, kako bi ga Ameri i ostali gledali.
    (Bolje, 24. jul 2021 08:41)

    # Link komentara

  19. Pa iskreno ima istine. Novak s pocetka karijere je bio zanimljiv. Onda je izgubii nekoliko teskih meceva protiv Nadala 2008, 2009.. a onda je promeonuo stil igre. Postao je vise defanzivac. Neke dobijene i lepe poene je uspevao da izgubi jer je posle odlicnog forhenda ili bekenda lopticu prebacivao do pola terena.. i tako izgubio poen. U zadnjem periodu njegove karijere mogu da izdvojim 3 dobra njegova meca i to protiv Nadala. Wimbledon 2018, Australian open 2019 i Roland Garos 2021. I protiv Medvedeva ove godine na AO igrao je dobro. AO mu najvise lezi.
    (Goran, 24. jul 2021 08:21)

    # Link komentara

  20. @stan
    Da nisi to ti predsednice?
    Djokovic - Vavrinka 19:6
    (Poznato mi ovo, 24. jul 2021 05:31)

    # Link komentara

  21. "Vašington Examiner", ne "Vašington Post", ali nebitno, kao i autor (za kog nikad čuo nisam), i njegovo mišljenje. Činjenica je da se ovde, u Americi, menja odnos prema Đokoviću još od Pariza, i to nabolje. Videćemo kako će ga tretirati u Njujorku, posebno ako osvoji zlato u Tokiju.
    (knez011, 24. jul 2021 03:02)

    # Link komentara

  22. Pametniji si kad cutis.
    (Al, 24. jul 2021 02:10)

    # Link komentara

  23. Opšta je kampanja raznih novinarčića i komentatora da isprovociraju i izbace Novaka iz ravnoteže, da se ,,primi" na provokacije, da dâ prednost egzibicijama,a time i većem broju neiznuđenih grešaka. To bi bila jedina šansa da manje pobeđuje i ne dostigne fantastične rekorde koji ni za 100 godina neće biti oboreni. Džaba vam ,,rovci" tuđi sinovci, Novak je mnogo, mnogo inteligentniji od vas i biće upamćen kao najbolji teniser, a ne najjači ,,drvoseča".
    (Boža, 24. jul 2021 01:24)

    # Link komentara

  24. Djokovic je sudionik mnogo istorijskih, epskih meceva koji imaju na desetine miliona pregleda na YouTubu, a to se sigurno nebi desilo da je dosadan igrac. Posle Vimbldona i nekoliko Novakovih meceva sam probao da gledam neke meceve na turnirima po Nemackoj i Belgiji gde su igrali slabije rangirani igraci i to je toliko dosadno i kilavo, da se pitate jeli to isti sport. Neka Amer nabroji jos dsetak igraca osim Rodzera koji su mu zanimljivi za gledanje, pa da ga ismejemo do kraja.
    (kole, 24. jul 2021 00:11)

    # Link komentara

  25. Koje lupetanje ali da se bar malo potrudio da bude objektivan video bi da su Nadal i Djokovic odigrali neke meceve najviseg kvaliteta.
    Ne mogu da vise poricu ko je najbolji teniser svih vremena a jos nas. Neka uvedu kategorije najbolje loknice, najbolji dzemper, najbolje uvlacenje gacica svih vremena pa tu Nole je autsajder i svi zadovoljni
    (Musashi, 23. jul 2021 23:46)

    # Link komentara

  26. placen i tempiran članak za destabilizaciju pred olimpijadu. bice toga jos bas im je brknuo u atp oko, a o egu da ne pricamo
    (mehanaman, 23. jul 2021 23:36)

    # Link komentara

  27. За мене ће увек лепши и атрактивнији тенис бити Новаков и Рафин са невероватном кретњом, преласком из одбране у напад, феноменалним дугим релијима, него Федерерово, шта год то лепо било у његовом тенису осим једноручног бекенда. Баш као што ће ми увек тенис бити најзанимљивији на шљаци, а најдосаднији на трави.
    (my way, 23. jul 2021 22:51)

    # Link komentara

  28. Svako ima pravo na sopstveno mišljenje. Nigde ne piše da to mišljenje mora svima da se sviđa. Novinar ništa loše nije napisao. Tako on vidi Novakov stil. Nije negirao Đokovićeve uspehe i priznao je da je najbolji. Zašto toliko penite?
    (56, 23. jul 2021 22:40)

    # Link komentara

  29. Ovaj tip toliko lose pise da ga cak ni sjajan prevod ne vadi. Klasicno navijacko lupetanje.
    (bane, 23. jul 2021 22:31)

    # Link komentara

  30. Federer balerina a Nadal ves masina? Hahahahaha.
    (Moka, 23. jul 2021 22:23)

    # Link komentara

  31. U sustini on je nahvalio Novaka i odao mu priznanje za GOAT, sad sto mu se vise svidja tenis Rodžera pa i Nadala, to je njegov problem, to ne umanjuje cinjenicu da je Novak najbolji svih vremena.
    (Dott, 23. jul 2021 22:13)

    # Link komentara

  32. (Legionar, 23. jul 2021 20:50)

    Na žalost NE, jer će se ćutati.

    DA LI ZNATE ZA
    VERU NIKOLIĆ I GDE JE POBEDILA I U KOJOJ DISCIPLINI SVETSKI REKORD I KADA ??

    DA LI ZNATE ZA LOLU NOVAKOVIĆ I ŠTA JE RADILA, GDE SE TAKMIČILA I KOJE MESTO POSTIGLA ?

    DA LI ZNATE ZA MINIMAKSA I ŠTA JE BIO I KOLIKO LJUDI GA JE GLEDALO I ČEKALO SAMO NJEGA ??

    DA LI ZNATE ZA MIJU I ZA ČKALJU I ZA VESELO VEČE I ZA LJUBU TADIĆA I ZA RUŽICU SOKIĆ ??

    DA LI ZNATE ZA MIODRAGA PAVLOVIĆA, NOVICU TADIĆA, CUCU SOKIĆ, ĐORĐA STANOJEVIĆA, NENADA STEKIĆA, RADMILU PAREZANOVIĆ, ZORICU ĐURKOVIĆ...??

    Nema srpskih juanaka, srpskih sportista, srpskih naučnika, srpskih pevača, nema srpskih...da se pominju , nema da ih spomene niko od srpskog roda a ima tog roda.

    AKO SE NE POMINJE ZABORAVLJA SE A TO I JESTE CILJ ZAPADA, KAO ŠTO I KADA SE STALNO POMINJE BILO ŠTA, LAŽ KADA SE POMINJE, TU JE PRISUTNA I POSTAJE ZATO ISTINA, A ISTINA SE ĆUTI I ONA NESTAJE PA VREMENOM POSTAJE LAŽ JER MLADI KAŽU DA NIJE ISTINA POŠTO NIKADA ČULI NISU.
    To je to.

    Mnogo tužno i teško. Ali je tako.

    Neka nam je Bog u pomoći, nama Srbima, Srbiji posebno. Kao i Novaku i srpskim sportistima ma gde da su.
    (Nikol Dž. Femija, 23. jul 2021 21:30)

    # Link komentara

  33. Nemaju ovi mladi m*da.
    Kako ga je Vavrinka drao.
    To je bilo milina za gledanje.
    (Stan, 23. jul 2021 21:18)

    # Link komentara

  34. Par decenija kasnije, 5% ljudi će znati za Federerovu gracioznost na terenu, ali će svi znati za najboljeg svih vremenima u svim bitnim teniskim rekordima. U svakom periodu se vodila slična polemika, mi danas ne znamo za to, samo gledamo statistiku. Treba li dalje?
    (Legionar, 23. jul 2021 20:50)

    # Link komentara

  35. Da li ste vi culi za taktiku gospodine ? Svaki sport pa tako i tenis ima svoje taktike,nadigravanje i koriscenje protivnikovih slabosti. Pokusavate na svaki nacin da unizite Novakove uspehe. Tek cete da ga mrzite kad uzme jos nekoliko slemova. Upravo vi i vama slicni ste ga i ucinili mentalno jakim. Kad zaokruzi na 25-30 slemova najbolje je da ukinete tenis kao sport.
    (Pop, 23. jul 2021 20:47)

    # Link komentara

  36. Nisam bot i navijam za Novaka, ali gde ste čuli to da su mu Englezi nudili da igra za njih?
    (Amerikanac, 23. jul 2021 19:01)

    [link]

    Sportski pozdrav!
    (slobodan, 23. jul 2021 19:12)

    # Link komentara

  37. Tulup flip loc salhov federer ritberger aksel...
    (Hico, 23. jul 2021 19:07)

    # Link komentara

  38. Tenis publici pre svega treba da bude zabavan.
    (rover, 23. jul 2021 18:25)
    ---…--

    Ko hoce zabavu neka ide u cirkus da gleda dvorsku ludi - ne na sportski dogadjaj.
    (The Unforgiven, 23. jul 2021 19:05)

    # Link komentara

  39. "Iako može da napadne, on se fokusira na to da odigra poen više i da natera protivnika da pogreši"

    Da natera? Šta, bije ga reketom u glavu dok ne pogreši? Nabije mu lopticu u usta? Zapetlja ga u mrežu i okači o najbliži jarbol?
    Ili, možda, jednostavno, bolji igrači od njega neće pogrešiti?

    I zanimljivo kako Toni Nadal nikad nije pričao ni o kakvoj "eleganciji", "lepoti", "lepršavosti" i sličnim sladunjavim floskulama koje ne znače ništaq. KAda je prvi put video Đokovića kako igra, došao je kod Rafe i samo rekao "Imamo problem", I bio u pravu 100%
    (John, 23. jul 2021 19:01)

    # Link komentara

  40. Nudili su Englezi da za njih igra, on odbio. Da je prihvatio, igrao bi najlepši tenis na svetu sa 30 grend slemova u dzepu do sada. Sve, zato što je veran svom poreklu, Srbiji. Mi smo svesni tvoje žrtve Nole, i da svima nama daješ snagu da idemo dalje! Ti si inspiracija generacijama!! Napred Noleeeee :)
    (Marko, 23. jul 2021 14:42)

    Nisam bot i navijam za Novaka, ali gde ste čuli to da su mu Englezi nudili da igra za njih?
    (Amerikanac, 23. jul 2021 19:01)

    # Link komentara

  41. Ne moze se tako nazvati moj bato. To nije anti tenis nego najbolja igra ikada. Anti tenis je kada bacaju servis ispod ruke itd....
    (Svrdlan, 23. jul 2021 18:57)

    # Link komentara

  42. Možda jeste Novak najbolji teniser svih vremena, ali ima krive noge i ružan nos, a i brate maljav je sav i često neobrijan. Federer ima lepše čarape i znojnicu.
    (Ja smo da kažem..., 23. jul 2021 18:57)

    # Link komentara

  43. Kako je kao anti teniser osvojio 20 GS, kao i elegantni ofanzivac ?
    Pravila su jasna i ako neko vise od 10 godina stalno pobedjuje, tada nije vazan stil, taj covek postaje legenda.
    Ali ima tu stvarno nesto kada su mnogi zapenili kako nije bitan broj titula i statistika. Odjednom je bitan umetnicki dojam.
    (molina, 23. jul 2021 18:56)

    # Link komentara

  44. @ (neko ko zna, 23. jul 2021 18:01)

    Ima kretnju a anticipaciju s kojom pokriva teren bolje nego iko....uz to i ona njegova klizanja i elasticnost. Tenis nisu samo udarci.
    (Marko, 23. jul 2021 18:54)

    # Link komentara

  45. A mozda i zato jer je ponosni Srbin?
    Slicno kao i sa crncima, nekako ne ide da budu dominantni...
    (Dalibor, 23. jul 2021 18:47)

    # Link komentara

  46. Kada novinare zemlje treceg sveta prica o tenisu
    (Capello, 23. jul 2021 18:43)

    # Link komentara

  47. Nemaš ti pojma sa tenisom, ajde pali na bejzbol....
    (Del boy, 23. jul 2021 18:32)

    # Link komentara

  48. Tenis je sport a ne balrt j jgra za aristrokratiju
    (mica, 23. jul 2021 18:29)

    # Link komentara

  49. Atrofirani gmizavac koji nije i stanju tri trbusnjaka da uradi pise o jednom Novaku?!?!
    Debil!
    (inat, 23. jul 2021 18:29)

    # Link komentara

  50. Slazem se sa izjavom ovog lika. Neosporno ima rezultate ali njegov tenis i mecevi su totalni snooze. Jedno je masina, jedno je zabava. Tenis publici pre svega treba da bude zabavan. Sa Novakom je mec zabavan kao da protivnik igra protiv masine koja izbacuje loptice za ritern od 500km/h - totalni snooze.
    (rover, 23. jul 2021 18:25)

    # Link komentara

  51. Nahvaliga ga bas,onaj Federer balerina ??.Nadal Masina...al pokvari se.A zbog Djokovica se penju n Mont Everest...pa ne moze svako na Everest ???
    (Acko, 23. jul 2021 18:24)

    # Link komentara

  52. Obriši suze draga, obriši suze jer čitav je život pred nama.... Život u kojem će se sanjati Novakova dostgnuća u eri elegantnig i snažnog. Sory . Suze liju plave oči....
    (VUK, 23. jul 2021 18:24)

    # Link komentara

  53. Ђоковић је геније и игра најбољи тенис на свету, побеђује и недодирљив је већ дуго. Нека други играју лепши и елегантнији тенис, али бољи од његовог очигледно не могу. N01E
    (AgentPromena, 23. jul 2021 18:23)

    # Link komentara

  54. Митке из Коштане или РФ је шампион реклама од којих зарађује много више него сви тенисери заједно, новинари који га хвале су плаћеници маркетиншке олигархије..
    (Бранко, 23. jul 2021 18:22)

    # Link komentara

  55. (Dmitar Zvonimir, 23. jul 2021 17:31)

    Komsija, bolje prati svog Modrica, najgoreg osvajaca Zlatne lopte u istoriji.
    (Kme-kme, 23. jul 2021 18:08)

    # Link komentara

  56. 1. Federer sa isfeminiziranim pokretima, ciji pokreti vise prilice umetnickom klizanju ili baletu; Federer koji je osvojio trofeje i oborio rekorde, bez svoja najveca dva rivala, u najslabijoj konkurenciji; Federer koji je za deset godina osvojio samo tri grend slem turnira.

    2. Cesidrap koji je vecinu trofeja osvojio na sljaci; Izjednacio rekord sa Rodjom, samo zahvaljujuci dvocifrenom broju osvojenih GS na Roland Garosu; Noleta ne moze da dobije na betonu od 2014. godine, 2 US Opena je osvojio zahvaljujuci igracima, koji su izbacili pre toga Noleta;

    3. Mari koji igra anti-tenis oduvek, sa vecitom defanzivom, gde ne pokazuje agresivnost, ceka protivnikovu gresku i osvaja vecinu poena tako; Mari cija je majcica platila da osvoji 3 GS, kao i OI u Londonu i 1. mesto na ATP listi; Mari cija je "era" trajala pola godine i posle toga je nestao;

    4. Covek kome si pripisao da igra anti-tenis je za deset godina od svojih 20 GS osvojio 19, a njegovi najveci rivali u istom tom periodu zajedno 14; Covek koji je na Rodjin servis spasavao 4 mec lopte; Covek koji u srednjim tridesetim igra kao mladic, a deset i vise godina mladji protivnici mu ne mogu nista; Covek koji je kompletirao sve masters turnire 1000 serije i osvojio ih dva ili vise puta, covek koji je svaki GS osvojio dva ili vise puta;

    5. Nole>balerina935>848

    PS. Pustite mi komentar, molim vas!
    (Milijana, 23. jul 2021 18:06)

    # Link komentara

  57. A isto tako, da igra za USA ili GB, i vi u Srbije biste ga kritikovali zbog defanzivnog, negledljivog antitenisa, i uvek navijali protiv njega. Hvala i pozdrav!
    (pristrasni ljudi koji ne prihvataju istinu, 23. jul 2021 17:04)

    Tacno, ja prvi ne bih navijao za njega.
    Ali to ne menja cinjenicu da je najuspesniji teniser svih vremena.

    Novak nije defanzivan igrac. On je pametan igrac, koji meceve dobija glavom i pripremu za mec radi u zavisnosti od protivnika. Protiv defanzivnog igraca, igrace agresivnije, protiv napadaca sa jakim forhendom forsirace bekhend itd ...

    Osim riterna, nijedan udarac nema najbolji u odnosu na konkurente, ali svaki ima u tri najbolja ... i zato dominira
    (neko ko zna, 23. jul 2021 18:01)

    # Link komentara

  58. "A isto tako, da igra za USA ili GB, i vi u Srbije biste ga kritikovali zbog defanzivnog, negledljivog antitenisa, i uvek navijali protiv njega. Hvala i pozdrav!
    @pristrasni ljudi koji ne prihvataju istinu, "
    Pa ne bas. Meni je Murinjo najbolji trener ikada iako igra bunker i tera protivnika na gresku i protiv timova koji su iste snage kao i njegov. Jednostvno, zanima ga rezultat i prolaz dalje a ne "lepota" koja se nigde ne ocenjuje.
    Takodje, srpska kosarka (i vaterpolo) su se i zasnivali na perfektnoj odbrani. U kosarci, nasi mecevi su retko isli preko 70poena. Zato smo i bili vrhunski tim. Sad, kad nam ubacuju po 80-90-100 poena, nigde nas nema.
    Pogledajte i timsku kosarku. Obradovic, Dule, Radonja-mecevi izmedju 50-70poena. A kad dodje trener koji igra "na kos vise" to se obicno ne zavrsi dobro.
    U fudbalu, Miloje je igrao bunker i lagano prolazio. Deki hoce napadacki fudbal pa problemi sa Albancima, Kipranima i slicnima
    (nele, 23. jul 2021 17:59)

    # Link komentara

  59. @ (Dmitar Zvonimir, 23. jul 2021 17:31)

    Federer ne igra najbolji tenis svih vremena. Nikad u svom zivotu nije igrao bolje od Djokoviceve najbolje igre. Cak ni od Nadalove.
    (Riki, 23. jul 2021 17:58)

    # Link komentara

  60. Lepo sročio ono što i ja mislim. Zbog Đokovića sam prestao da gledam tenis. Najdosadnija igra br.1 ikada.
    (Nikola, 23. jul 2021 17:31)

    ti onda gledaj snimke klasika Kuerten - Moja ili Safin - Rodik ... sta ti tesko
    (neko ko zna, 23. jul 2021 17:55)

    # Link komentara

  61. Ovaj novinar nije kompletirao svoju evoluciju od majmuna do coveka. Zasto se takvim mutantima daje za pravo. Interesi jbg.
    (Ninepi, 23. jul 2021 17:53)

    # Link komentara

  62. Klasični problemi jednog Fedtarda...
    (Djordje NS, 23. jul 2021 17:47)

    # Link komentara

  63. Za mene je najbolja teniserka svih vremena Gabrijela Sabatini.
    (Dex, 23. jul 2021 17:45)

    # Link komentara

  64. Ма да, најружнији тенисер икада је играо најлепше, најузбудљивије, често називане "свемирским тенисом" мечеве против Надала и Федерера...
    (Закржљала расо, 23. jul 2021 17:44)

    # Link komentara

  65. Ja bi ovo analizirao ovako
    ima 50% pravo i 50 gresi u njegovom postm To je pre svega pre vise greske da bi zasluzio da dobije taj post. U tome sto gresi je da nije sigurno vise od 5-8% meceva od noleta od kad je poceo jer je Novak dosta igrao protiv defanzivnih igraca i oni koji udaraju kao Federer gde je pokazao da se drzi sa osnovne linije i sam diktira lopte vrhunom te mecevi i kad tako igra niko ga nemoze zaustaviti i onda on igra najlepsi tenis svih vremena samo sto je on najkompletniji igrac ikada i zatim pokazuje dosta drugih delova svoje igre sto je samo bonuz. iz druge ugle moze to gledati kao nesto sto Federeru nedostaje u talent..
    (Gledalac Novaka Djokovica od 2006:e godine, 23. jul 2021 17:41)

    # Link komentara

  66. Realno svako ko je odgledao polufinalni mec Rafe i Noleta na RG je mogao da vidi sve samo ne anti tenis ili dosadan tenis. Vrhunski tenis,istorijski mec sa lepezom prelepih i teskih udaraca sa obe strane. Problem je ostrascenost i rusenje snova sopstvenog idola. Djokovic je mnogo popularniji na zapadu u odnosu do dve godine unazad, i bice cenjen koliko i zasluzuje na kraju karijere.
    (Kosta, 23. jul 2021 17:38)

    # Link komentara

  67. Milka Babović zarobljena u telu novinara Vasington posta : 5-5,5-4,5-5...

    Italija je prvak Evtope ali lepršavije igra Belgija...taj rad.
    (Komša, 23. jul 2021 17:35)

    # Link komentara

  68. Tek ce da zaboli kad uzme 25 GS i postavi domaci zadatak za narednih 100 gpdina, ali "eto, tako je".
    (Dusanovo carstvo!, 23. jul 2021 17:34)

    # Link komentara

  69. Ajmo ovako : Federer igra najbolji tenis i najbolji je igrač svih vremena. Nadal je najhrabriji tenisač svih vremena. Đoković je najjači igrač svih vremena. E sad birajte po ukusu... I pitajte si šta je najintimnije, biti najbolji u igri, najhrabriji, najjači.? Športski pozdrav.
    (Dmitar Zvonimir, 23. jul 2021 17:31)

    # Link komentara

  70. Lepo sročio ono što i ja mislim. Zbog Đokovića sam prestao da gledam tenis. Najdosadnija igra br.1 ikada.
    (Nikola, 23. jul 2021 17:31)

    # Link komentara

  71. Svet propada, manite se nebitnih likova alo, tenisera, sportista itd
    (sava, 23. jul 2021 17:26)

    # Link komentara

  72. Srbi ne znaju napadati...
    (EU, 23. jul 2021 17:19)

    # Link komentara

  73. Kao što ljudi vole da gledaju fudbalsku utakmicu sa puno golova, tako vole da vide i teniski meč sa puno "vinera". Naš Novak nažalost ne dominira na tom planu i ne možemo se ljutiti na ljude koji ne preferiraju taj stil igre. Čak ne bih rekao da je previše defanzivna njegova igra, više ide da plasira lopticu i prinudi protivnika na grešku, a nema dovoljno snage da napravi viner
    (NikolaKG80, 23. jul 2021 17:18)

    # Link komentara

  74. Da je kojim slučajem obrnuto, da je Novak najelegantniji a Roger najuspešniji, da li bi tada ceo zapad voleo Novaka a mrzeo Rogera? Kako da ne...
    (toota boogarin, 23. jul 2021 17:16)

    # Link komentara

  75. Ko gubi ima pravo sa se ljuti…sto bi rekao predsednik osudjenik ima pravo da laže
    (samo jako, 23. jul 2021 17:14)

    # Link komentara

  76. Ovaj je bar priznao sve.....
    Doslovce "Najbolji je a meni se to ne sviđa"
    (Idi begaj, 23. jul 2021 17:12)

    # Link komentara

  77. Hajde ljudi da jednostavno postavimo stvari na pravo mesto.Da Novak igra pod USA ili GB zastavom bio bi već proglašen za Boga.Hvala i pozdrav!
    (deki, 23. jul 2021 16:51)

    A isto tako, da igra za USA ili GB, i vi u Srbije biste ga kritikovali zbog defanzivnog, negledljivog antitenisa, i uvek navijali protiv njega. Hvala i pozdrav!
    (pristrasni ljudi koji ne prihvataju istinu, 23. jul 2021 17:04)

    # Link komentara

  78. Kakav je to lijep tenis koji igra Federer?Million puta se izvlacio iz gabule dobrim servisima i asovima.Bekend najelegantnije i najubitacnije izvodi Wavrinka,forhend je atraktivniji kod Nadala.Znaci servis i volej je lijep tenis?Koji to igrac odigra ljepsi dvorucni bekend uz liniju od Djokovica?Ko je u stanju da pogodi ugao koji on pogadja?Stvorio se mit koji se ubrzano urusava,na uzas svih Federerovih navijaca.Kakve gluposti procitam,kao da mi ostali nemamo oci ili ne gledamo isti sport..
    (buc kasidi, 23. jul 2021 17:04)

    # Link komentara

  79. Evo ja kao i vecina Grobara se slazem da nolo igra anti tenis i imam neke drugove koji navijaju za petokraku crvenu koji ce isto reci to. Ljigav mi je kad pravi grimase i psuje, briga me sto navija za njegov mali klubic, jednostavno igra ruzan tenis. Tacka.
    (KKP, 23. jul 2021 12:37)

    Ево и ја сам гробар, па да ти кажем само, да се носиш знаш где!!!
    (Дејан нускнвп, 23. jul 2021 17:03)

    # Link komentara

  80. Što volim da pročitam kako pate ovakvi pajseri, nemaš pojma!
    (Rođa, 23. jul 2021 11:20)

    Ipak navise patite vi koji ostavite 300 komentara na misljenje nekog Amera o Djokovicu :) Sto volim da procitam 300 komentara uzrujanih nolomana na ovakve vesti, nemas pojma! :)))))
    (pacenici, 23. jul 2021 16:40)

    # Link komentara
    Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

    Volis da procitas takve komentare, kako bi tvoja deluzija o intelektualnoj i moralnoj superiornosti bila dodatno nahranjena, a ne zato sto oni nisu u pravu. Istina je da ti u stvari patis, a ne oni, kako radi uspeha Novaka Djokovica koji posmatras kroz licni neuspeh, tako i kontinuiranog dokazivanja drugima, a u stvari sebi, kako si dovoljno vredan, a izgleda nisi. :) Svi radi necega patimo, alu kada covek dodje u situaciju da pati vise radi uspeha drugih u odnosu na svoj neuspeh, kao sto je slucaj sa tobom, onda si izgubio.
    (Sasa, 23. jul 2021 16:59)

    # Link komentara

  81. Ipak navise patite vi koji ostavite 300 komentara na misljenje nekog Amera o Djokovicu :) Sto volim da procitam 300 komentara uzrujanih nolomana na ovakve vesti, nemas pojma! :)))))
    (pacenici, 23. jul 2021 16:40)

    Paćenici su te okotili na dnu stočne septičke jame, pseto zatucano...
    (Istrebljivač Vonjevina, 23. jul 2021 16:58)

    # Link komentara

  82. Hajde ljudi da jednostavno postavimo stvari na pravo mesto.Da Novak igra pod USA ili GB zastavom bio bi već proglašen za Boga.Hvala i pozdrav!
    (deki, 23. jul 2021 16:51)

    # Link komentara

  83. 80731

    Italija je bila SP 1982 godine u Španiji u fudbalu? Jedva prošla grupu. Da li se još uvek neko seća sa tog SP najjačeg brazilskog sastava svih vremena Zika, Sokratesa, Edera, Falkao… Apsolutno niko…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 23. jul 2021 11:22)

    Je se sećam. I suze mi krenu i sav se naježim kada pomislim na sambu sa tribina i neponovljivi fudbalski ples u tom ritmu. Niko i nikad kao oni. Nije uvek rezultat najbitniji, veruj mi. Pri tome, ne treba mešati Federera sa Zikom, Sokratesom i družinom. Uz maksimalno poštovanje svih.
    (logika, 23. jul 2021 16:50)

    # Link komentara

  84. Promenice pravila, ne preostaje im ništa drugo. Uvešće ocenu za umetnički "dojam" kao u umetničkom klizanju
    (micko, 23. jul 2021 16:48)

    # Link komentara

  85. Divan tekst, iskren i rekao bi pozitivan.
    (xcx, 23. jul 2021 16:46)

    # Link komentara

  86. Što volim da pročitam kako pate ovakvi pajseri, nemaš pojma!
    (Rođa, 23. jul 2021 11:20)

    Ipak navise patite vi koji ostavite 300 komentara na misljenje nekog Amera o Djokovicu :) Sto volim da procitam 300 komentara uzrujanih nolomana na ovakve vesti, nemas pojma! :)))))
    (pacenici, 23. jul 2021 16:40)

    # Link komentara

  87. Nađite negde sliku autora kolumne i brzo ćete sklopiti njegov psihološki profil. Spava s Federerovom slikom pod jastukom i mrzi čoveka koji njegovom idolu radi ono svaki put kad ga sretne
    (Lilu Dalas multipass, 23. jul 2021 16:37)

    # Link komentara

  88. Da, da, one Federerove meč lopte na US openu i Vimbldonu je prebacivao mrežu i terao protivnika na grešku. Kako im pomera dupe Nole to je neopisivo
    (Oki, 23. jul 2021 16:37)

    # Link komentara

  89. nole nemoj im ga nikad izvaditi.neka bude cvrst i neka ostane unutra
    (bricktop, 23. jul 2021 16:37)

    # Link komentara

  90. Ubise ih kompleksi, jadni zapadnjaci...
    (milan, 23. jul 2021 11:23)

    Ma da, evo svi trce u Srbiju da rade za 300 evra, jer bitnije je da si iz Srbije zbog pojedinca iz naroda Djokovica nego sve drugo u zivotu :)))
    Ne sme niko u svetu da kaze svoje misljenje jer je po vama odmah jadan, i vi odmah zakljucujete da je neko ljubomoran??? Kazete da vas briga sta svet misli a na svaki9 komentar iz sveta ostavite najmanje 300 komentara?:))) BOLI VAS ITEKAKO ISTINA DA NOLE NIGDE NIJE OMILJEN, inace ne biste pisali ovoliko komentara.
    (smesni komentari, 23. jul 2021 16:36)

    # Link komentara

  91. Drago mi je da je olaksao dusu. Do spoznaje je dodao uz pomoc psihijatra- to je evidentno. Terapija uvek daje rezultate. Sta uradi Nole ljudima?!
    (Ivan Ivanovic, 23. jul 2021 16:33)

    # Link komentara

  92. Kako je moguće da neko ko je toliko defanzivan ima toliko uspjeha!?
    Hajde sedmicu/dvije, hajde jednu godinu ali prejo 300 sedmica da ima sreću je nemoguće.
    Nemoguće je to šta potenciraju,zdrav razum to ne može prihvatiti....defanzivac da bude najbolji na svijetu sa tolikim rekordima, pakost im ne da da vide istinu.
    (BLuka, 23. jul 2021 16:31)

    # Link komentara

  93. @CZ***
    Hahahaha, reče čoek koji i sam posla komentar??
    (Lav Lazo, 23. jul 2021 16:30)

    # Link komentara

  94. GENRALNO SVET NEVOLI NAS SRBE....ALI NEKA DJOKOVIC CE VLADATI JOS DCENIJU TENISOM
    (varga stevan, 23. jul 2021 16:29)

    # Link komentara

  95. Nole uzme Federera drop shot-om na dvije meč lopte i kažu anti tenis.
    (tokar Pero, 23. jul 2021 16:25)

    # Link komentara

  96. Lepo je rekao Mekinro: Tenis nije beauti contest.
    (#, 23. jul 2021 16:23)

    # Link komentara

  97. baš mi je drago što si nesrećan zbog toga što je Novak najboljj!
    (darko, 23. jul 2021 16:21)

    # Link komentara

  98. Od vas 300 koji ste komentarisali ovu vest, sasvim nepotrebno, zanima me da li je neko u radnom odnosu. Radi li neko nešto ili besposlen pop jariće krsti.
    (CZ***, 23. jul 2021 15:40)

    U koju grupu spadaju likovi kao ti, koji cak ni temu ne komentarisu???
    (Sremac, 23. jul 2021 16:21)

    # Link komentara

  99. Mislim da onaj kome je Noletov tenis dosadan, nije poznavalac igre. Njegove kretnje i gradnja poena su vrhunski, pa je pravo uživanje gledati nekog ko igra tenis na, do sada, neviđenom nivou.
    (Gare, 23. jul 2021 16:20)

    # Link komentara

  100. Žalostan je taj kolumnista: nema Rogera, nema tenisa? Jadno je to.
    Da li on misli da Rogera niko ne smije prestići i da je tenis pičeo i završio sa Rogerom?
    E nije! Novak ga je u svim teniskim elementima stigao i prestigao, kao i sve druge rivale sa teniske scene!
    Priznali ili ne, i vaše mišljenje je važno koliko i moje. Razlika je jedino što sam na a
    strani ostvatenog, zbog čega i postoji ova igra, kao i sve druge na ovom svijetu.
    A kolumnista i njemu slični žive sa mržnjom koju pravdaju ljepotom.
    U meni mržnju prekriva radost poslije svake pobjede, kad je Nole toliko puta Rogera oatavljao kratkih rukava, uplakanog. Ta zamišljena "ljepota" padala je mnogo puta pred Novakovim tenisom.
    Živ i zdav bio Novače! I da i dalje nastaviš tako. Ako im nije milo, nek ne gledaju, ili nek ih zavist pojede...
    (Rac, 23. jul 2021 16:19)

    # Link komentara

  101. Od vas 300 koji ste komentarisali ovu vest, sasvim nepotrebno, zanima me da li je neko u radnom odnosu. Radi li neko nešto ili besposlen pop jariće krsti.
    (CZ***, 23. jul 2021 15:40

    A ti?
    (Darvin, 23. jul 2021 16:14)

    # Link komentara

  102. KKP, auuuu kako je tebi dosadan zivot, nikad nisam provalio da neko sam sebi odgovara na komentare, svaka cast
    (pierre woodman, 23. jul 2021 16:05)

    # Link komentara

  103. "Kao ljubitelj tenisa, ne sviđa mi se što je Đoković najbolji igrač svih vremena" Ne sviđa se većini navijača Rogera i Rafe no tako je kako je. Žilava beštija koja koristi sve moguće trikove, igra se šaha s protivnikom, namami ga u svoju mrežu i dokrajči...
    (CroFed, 23. jul 2021 16:02)

    # Link komentara

  104. Само да се оде на ЈТ и погледа клип "Novak Djokovic beast mode on". Ту је сва лепота тениса и уништавање западних идола.
    (3900, 23. jul 2021 15:59)

    # Link komentara

  105. Od vas 300 koji ste komentarisali ovu vest, sasvim nepotrebno, zanima me da li je neko u radnom odnosu. Radi li neko nešto ili besposlen pop jariće krsti.
    (CZ***, 23. jul 2021 15:40)


    Pa i ti si komentarisao, 301. komentar, jel ti radis nesto?
    (Darco, 23. jul 2021 15:58)

    # Link komentara

  106. Hehe ovo da igra ruzan tenis je krenulo tek pre par meseci kad je stigao ovu dvojicu a to blage veze sa zivotom nema. Ako neko igra defanzivno pa to je Nadal. Djokovic u svakom mecu odigra poen 10 puta atraktivniji i od Federera i Nadala pa u najboljem dobije mlak aplauz. Stvar je u tome da se 99% meceva igra u zapadnim zemljama a njihova teniska publika su prikriveni rasisti, posebno ovi nazovi liberalni SJW i ne vole Djokovica jer nije njihov. Da se igra vise turnira po aziji i istocnoj evropi imao bi i vise podrske. Takodje Djokovic svoj stil prilagodjava protivniku i situaciji, protiv Nadala nikad nije defanzivan pa opet publika reaguje isto. Ali to nije vazno, ja bi za njega bas i jedino iz tog razloga navijao i da nije Srbin da utrlja so u ranu likovima ko ona tetka sto mu digla 1 prst na mec loptu.
    (Mladen, 23. jul 2021 15:54)

    # Link komentara

  107. Kme, kme, kme, ... Rodžer igra najlepši tenis, kmeee...
    (Krik, 23. jul 2021 15:51)

    # Link komentara

  108. Ako ti je sad lakše posle ove napisane kolumne, super.... A sad upali TV i gledaj u Tokiju kako majstor piše lekcije iz tenisa ovim početnicima
    (markan, 23. jul 2021 15:51)

    # Link komentara

  109. Ovo sto ovaj pise je glupost!!!!
    Djokovic igra dosadno tenis ali ponekada, a ne generalno, on igra takticki, zavisno o kom je protivniku rec.

    Uvek kada igra sa Nadalom, igra spektakularno, napadacki, agresivno, sa Federerom igra 60% napadacki, 40 % ceka gresku , sa Timom igra na njegove greaske itd....

    Trebao je da napise da je Novak Djokovic Kralj taktike, ( tako bi napisao da Federer igra takav tenis,ali ovako Novak je ipak Srbin )
    (flex, 23. jul 2021 15:49)

    # Link komentara

  110. Kralj nerava svakako...
    (Alfa-Beta-Gama, 23. jul 2021 15:44)

    # Link komentara

  111. Od vas 300 koji ste komentarisali ovu vest, sasvim nepotrebno, zanima me da li je neko u radnom odnosu. Radi li neko nešto ili besposlen pop jariće krsti.
    (CZ***, 23. jul 2021 15:40)

    # Link komentara

  112. Davno je Federer i zaista pobedjivao. A seti se, papane, Australije i pobede Djokovića od 3:0 protiv Nadala. Pravi razbijački ofanzivni tenis. Ne smaraj. Ti si dosadan sa svojim glupostima. Očito pokušavaš da budeš originalan ne bitno ima li logike u tvojim nagvaždanjima.
    (Sel Peredajz, 23. jul 2021 15:38)

    # Link komentara

  113. Novak je usavršio tennis dečko moj ko pobjeđuje onaj koji udari još jednu nazad nema tu ljepota ovo ono
    (zeko, 23. jul 2021 15:30)

    # Link komentara

  114. Šta da vam radimo, Srbija mala ali ponosna, žao nam je što ja najbolji iz Srbije za vek vekova, a to elegancija, pa Nole ih sve elegantno pobedjuje, a najgore ti je i u fudbalu kad sam sebi daš go, e to je umetnost sporta, tako i Nole natera protivnika da sam sebe pobedi, haha
    (nikola simić, 23. jul 2021 15:25)

    # Link komentara

  115. "Italija je bila SP 1982 godine u Španiji u fudbalu? Jedva prošla grupu. Da li se još uvek neko seća sa tog SP najjačeg brazilskog sastava svih vremena Zika, Sokratesa, Edera, Falkao… Apsolutno niko… "

    Upravo si naveo tj setio se 4 besmrtna igrača (kojih se "apsolutno niko" ne seća, jer ko još pamti lep fudbal ...). Ajd sad osim Rossija, koliko se Italijana sećaš, al bes guglanja?
    (Nebojsa Matic, 23. jul 2021 11:43)

    Dino Zof, Bergomi, Barezi, Tardeli, Scirea, Conti, Gentile, Masaro, Antonjoni...
    (Mala Moja, 23. jul 2021 15:24)

    # Link komentara

  116. Kralj propadanja
    (Milos, 23. jul 2021 15:23)

    # Link komentara

  117. Ipak je dobro rekao... Poklonite se Kralju i GOAT-u
    (Sanytz, 23. jul 2021 15:22)

    # Link komentara

  118. Djoković je dosadan za tebe, a ja za 40 godina otkad pratim tenis nisam gledao dramatičnije i zanimljivije mečeve od njegovih. I na kraju, mrzi ga Zapad, a voli milijardu ipo Kineza. I on je odavno po svim parametrima postao najbolji teniser svih vremena makar ne osvojio više ništa. Zato šut bolan, ako nemaš šta pametno da kažeš.
    (Sel Peredajz, 23. jul 2021 15:22)

    # Link komentara

  119. On je kralj propadanja
    (Milos, 23. jul 2021 15:21)

    # Link komentara

  120. Javljaju se neki kolumnisti i drugi komentatori sa ovog i drugih portala pa osporavaju Novaka a veličaju Rogera i za ono što zaslužuje I za ono što ne zaslužuje. Jednostavno, dovoljno je da se Novak omalovaži bez obzira što je Nole najbolji i što mu nema ravnog...
    Kažu da najelegantniji let od svih ptica sa ovih prostora sa čime sam saglasan.
    Ali, kad ga potjera kobac, za tren ga stigne i poleti perje. Ni kost ne ostane.
    Koju bi ulogu izabrali fanovi: goluba ili kopca?
    I da li treba slušati i obraćati pažnju
    (milutin, 23. jul 2021 15:21)

    # Link komentara

  121. Najsladja sporedna stvar na svetu. Slusati kmecanje fedboj zapada zbog Novakovih titula.
    (hehe, 23. jul 2021 15:19)

    # Link komentara

  122. Ljepota Federerove igre ogleda se u njegovim feminizranim pokretima,baletanskom bekendu pri izlasku na mrežu i njegovom namještanju frizurice prilikom iščekivanja servisa...Odličan servis,forhend i volej skrivali su užasan bekend,a on za sve ove godine nije se ni potrudio da ga poboljša jer je pobedjivao...On je taktički limitiran,uvek igra svoju igru,zato i ima slabiji skor sa Novakom,Nadalom,Marejom... Lično,ne mislim da Novak igra ružan tenis, čovek igra ovu igru,što je stariji ne zna se koji mu je udarac bolji,vodi igru čitav meč i on traje onoliko koliko on misli da treba da traje...Ponekad se ima utisak da namjerno gubi,sve izgleda kao pripremljena taktika...On je neke igrače,bukvalno,teniski sahranio,postoje dvojica koje,kad imaju dan,ne može da pobedi-Delpotro i Varvinka,kad im u teren ulaze udarci na granici razuma...Elem,sve je stvar ukusa,pa i igrači tenisa...Ja obožavam Mel Gibsona,a mnogi bi da mu satru karijeru...
    (Sale, 23. jul 2021 15:16)

    # Link komentara

  123. Sem u USA i GB, Novak Djokovic je omiljeni teniser, fakat. Australija, Azija, Juzna Amerika, veci deo Evrope.
    (HozeArmando, 23. jul 2021 14:02)

    Udjem na teniske stranice na instagramu i kad objave sliku ko je GOAT, komentari sa najvise lajkova dobija Djokovic, covek ima mnogo podrske, ali je cinjenica da Federer ima najvise jer logicno prvi se pojavio, imao je preko 10GS kad je Djokovic osvojio svoj prvi GS. Primer, Nejmar nikad nece imati vise navijaca od Mesija i Ronalda sta god osvojio. Novak je zvezda gde god da se pojavi i briga ga da ima najvise navijaca a i mene takodje, dovoljno mi je sto ha navijam za njega i sto meni donosi srecu kad ga gledam, moze ceo svet da navija protiv njega...
    (Darco, 23. jul 2021 15:16)

    # Link komentara

  124. Dajte imajte razumevanja za fedfanove sirom sveta. Pa njima se "svet srusio"! Kako vam to nije jasno? Vise od decenije blazeno uzivaju u "bozjem" goat statusu svog ljubimca, i sada se sve to rusi kao kula od karata. Oni su ziveli u deluziji kako je Federerov goat status bogom dan i nepromenjiv za sva vremena. Zamislite sad kod njih tu frustraciju i bol sto se sve menja. Svet im se okrece naopako. Imajte razumevanja za njih, nije im lako. Neko pre, neko kasnije, ce prihvatiti realnost i pomiriti se s njom, (evo ovaj vec prolazi kroz taj proces), frustracije ce proci, jer to je samo sport, i ljudi zive svoj zivot dalje.. Neko nece nikad, oni bolesni, patoloski frustrirani, puni mrznje... takvi ce patiti dok su zivi. Takvi da mogu, uboli bi Novaka u ledja. Takvima ce Novak biti nocna mora i poslednje noci njihovih zivota, jer im je bio opsesija celog zivota.

    Sve sto se oko Novaka u svetu desava, govori, izjavljuje, sve je savrseno prosto i jasno.
    (..., 23. jul 2021 15:14)

    # Link komentara

  125. "Kada Đoković igra, njegovi protivnici izgledaju kao da se penju na Everest bez boce sa kiseonikom i bez kiseonika uopšte"

    Greška, prijatelju, tenis BAŠ OVAKO treba da izgleda. Ako ti je do elegancije gledaj balet, umetničko klizanje, gimnastiku...

    "Kada Federer igra i pobeđuje, to je lepo i tako zamišljamo da izgleda tenis. On pleše po terenu i ulepšava igru"

    Lako je plesati kada je prosečan rang igrača protiv kojih osvojiš 20 titula - 14,9. Nadal ima 6,55, a Đoković 5,4 (19 titula je uzeo protiv top 10 igrača)
    (John, 23. jul 2021 15:12)

    # Link komentara

  126. Немате ви појма шта је тенис кад по вама Новак игра анти-тенис. Док год је тако, има да вас дере! ;-)
    (Kralj mača, 23. jul 2021 15:10)

    # Link komentara

  127. Zasto niko nikada za Nadala nije rekao da igra dosadan tenis, pa covek je sve titule osvojio vracanjem loptice 6 metara iza linije?????
    (jakov, 23. jul 2021 15:05)

    # Link komentara

  128. Simes ,što se vinera tiče i tu su u zabludi mnogi takozvani poznavaoci tenisa .Kada gledaš njih trojicu u međusobnim duelima na GS turnirima RF beži i Novaku i Nadalu za 200 vinera,dok Novak ima 120 više od Nadala.
    (GAJA, 23. jul 2021 15:00)

    # Link komentara

  129. Udri Novace dok god budes mogao da stojis na nogama
    (jakov, 23. jul 2021 14:59)

    # Link komentara

  130. Ovo je klasično nepoznavanje tenisa. Ili krajnje subjektivan stav klasičnog navijača a ne novinara. Kako god, reći da je Novak antiteniser je notorna glupost. On možda nema toliko vinera kao Federer, Cicipas, Tim ili Vavrinka ne zato što je klasičan defanzivac (kao npr. Simon), već zato što je DOZIRANO agresivan, strpljivo gradi poen, najčešće dok ne dovede protivnika u situaciju da napravi IZNUĐENU grešku. Što se mene tiče, isto kao da je napravio viner. E, neiznuđene greške su već nešto drugo i veoma su uslovljene mentalnim procesima - više ćete imati neiznuđenih grešaka protiv Novaka nego protiv, recimo, Krajinovića. Zašto? Zato što ih drugačije percipirate, pod mnogo većim pritiskom ste znajući da igrate protiv najboljeg. Tako da je krajnje vrijeme da se priče o eleganciji, gracioznosti i vinerima ostave po strani i da se konačno počnu vrednovati rezultati.
    (Lav Lazo, 23. jul 2021 14:58)

    # Link komentara

  131. Tenis je onaj sport u kome svi igraju a na kraju pobedi Srbin!?
    (izhlapjeli starac, 23. jul 2021 14:55)

    # Link komentara

  132. Da se ne lazemo, tenis mu je dosadniji od ove dvojice ali I brutalniji, novinar nista nije slagao... Federer je lepota igre, kao MJ u kosarci, a Novak mu dodje LBJ,a Nadal nesto izmedju, ali samo sto u tenisu nije bitna lepota igre nego brojke, a Nole je posle Wimblodona GOAT po svakom parametru, mogu da ga vole ili ne vole, koga briga, unistio je hejtere.
    (Ccc, 23. jul 2021 14:54)

    # Link komentara

  133. AL boliii!
    (JAO, 23. jul 2021 14:52)

    # Link komentara

  134. Činjenica i realnost je da je Zapad neizlječivo bolestan.
    (Bokelj, 23. jul 2021 14:50)

    # Link komentara

  135. Kad se Nadal brani, to je savrsena defanziva, kad se Novak brani, to je anti-tenis. Dvostruki arsini = ZAPAD.
    (Sole, 23. jul 2021 14:10)

    A tek kako se Mari branio, bolje da ne pričamo. Britanci ga slave i daju imena brdima po njemu. Nek' pričaju šta hoće.
    (izhlapjeli starac, 23. jul 2021 14:49)

    # Link komentara

  136. Marej igra anti-tenis i jako je dosadno gledati ga pa ipak su zapadnjaci ludi za njegovim tenisom.
    Djoković je prošao razne faze od ofanzivne do defanzivne ali je uglavnom uspešno miksovao i jedno i drugo. 2011 godine je igrao strašno agresivan tenis, ne znam kako su ovi ljudi to zaboravili?
    (bane, 23. jul 2021 14:45)

    # Link komentara

  137. Nudili su Englezi da za njih igra, on odbio. Da je prihvatio, igrao bi najlepši tenis na svetu sa 30 grend slemova u dzepu do sada. Sve, zato što je veran svom poreklu, Srbiji. Mi smo svesni tvoje žrtve Nole, i da svima nama daješ snagu da idemo dalje! Ti si inspiracija generacijama!! Napred Noleeeee :)
    (Marko, 23. jul 2021 14:42)

    # Link komentara

  138. Ovo je najbolja pohvala! Ne voli ga, a divi mu se! PS mozemo i u dublje analize, tipa mozda je to u nasim genima - defanziva. Ima toga i u drugim sportovima npr fudbal - Italija, itditd! Bitno je na kraju skiniti kapu - sve posteno i na fer!
    (gotivac, 23. jul 2021 14:37)

    # Link komentara

  139. Ja više uživam u ovo kolektivno razocarenje federetovih ljubitelja nego u novakovim uspesima (mada i oni nisu losi ;)
    (Danijel, 23. jul 2021 14:35)

    # Link komentara

  140. Cekaj, pa ja sam celog zivota ziveo u ubedjenju da se u ritmickoj gimnastici i skokovima u vodu vrednuje umetnicki dojam, a ne u tenisu .....
    (Dr. Kadzija, 23. jul 2021 14:30)

    # Link komentara

  141. Novak unistio tenis, balkanski snagator bez stila…
    (corleone, 23. jul 2021 14:28)

    # Link komentara

  142. Miša Talj je bio najatraktivniji sah- ista ali nikad nije bio GOAT.
    (Sah mat, 23. jul 2021 14:27)

    # Link komentara

  143. onda je Ronaldinjo najbolji fudbaler svih vremena?
    (laf, 23. jul 2021 11:51)

    Jbg, i jeste najbolji fudbaler ikada!
    (Blaster, 23. jul 2021 12:03)

    a zasto onda nije ni u najuzoj konkurenciji kod zapadnih novinara?
    (laf, 23. jul 2021 14:24)

    # Link komentara

  144. Cekaj, a oni riterni protiv Federera na mec loptama, jesu li i oni defanzivni i dosadni? Oni mecevi na US Openu kad je pobedjivao Federera u njegovom prajmu i oni vanserijski udarci i uglovi koje je pogadjao Djokovic i oni su dosadni i defanzivni? Ne bi bilo lose da se podsetis 2011. godine i pustis neki njihov mec pa da vidis te svemirske "defanzivne" udarce Novaka. Cuj ovo, popravio je servis i sad kao malo lepse igra hahaha znaci servis je merilo za lepotu? Ja se nikad vise u zivotu ne smorim nego kad na Vimbldonu gledam mec izmedju Iznera i Andersona, u 90% slucajeva su asovi i servis vineri, poen retko traje duze od 3 sekunde a na brejk moras da cekas vecnost. Valjda je logicno da je lepse i zanimljivije kad poen duze traje. Nadalov i Djokovicev mec u Australiji od 6 sati je verovatno najbolji i najinteresantniji mec u istoriji tenisa. Uostalom kakav vam je to GOAT koga dere igrac koji igra iskljucivo defanzivno i koji ne napada i kad ima priliku? Ovo je ludilo sta pricaju, da bude najbolji u istoriji neko ko nema napad je suludo! Ne znaju vise sta da lupaju. Neki koji ne prate toliko tenis bi rekli, pa dobro nije covek rekao nista lose, cak je na kraju i priznao ko je GOAT. Da vam kazem nesto, priznace svi, jedan po jedan, neko pre a neko kasnije, ali ta teza da Novak igra antitenis je sramna i jadna, kao da kazes za Dzordana da igra antikosarku, stvarno suludo. Iz ove kolumne izbija frustracija i nista vise, jadni, ali nije mi ih zao uopste. Idemoooo!
    (Sub013, 23. jul 2021 14:21)

    # Link komentara

  145. Tri najlepsa meca u tenisu svih vremena su izmedju DJokovica i Nadala. Toliko o lepoti.
    (POPE, 23. jul 2021 14:19)

    # Link komentara

  146. Italija je bila SP 1982 godine u Španiji u fudbalu? Jedva prošla grupu. Da li se još uvek neko seća sa tog SP najjačeg brazilskog sastava svih vremena Zika, Sokratesa, Edera, Falkao… Apsolutno niko…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 23. jul 2021 11:22)

    Ako će mo realno Brazil 02-06' jači od 82' naravno za sva vremena nevezano za temu . Ronaldo ,Ronaldinjo ,R. Carlos ,Kaka , Adriano
    (Ti si ?, 23. jul 2021 14:18)

    # Link komentara

  147. Djokovicu pod hitno zabraniti da riternira i da igra "passing shot" Kako ga nije stid da na mec loptu na Wimbldonu prodje Federera na mrezi kada je Rodja sve tako lepo i elegantno pripremio i krenuo na mrezu.
    (Slobo, 23. jul 2021 14:18)

    # Link komentara

  148. 2000 za gospodina novinara.
    (basketas, 23. jul 2021 14:17)

    # Link komentara

  149. Ovakvi komentari nazovi stručnjaka, i ne samo njega lično već na globalu, samo potvrdjuju da je erozija znanja i poznavanja materije, zahvatila odavno i sport. Ovakvi stsvovi imaju prodju samo kod isto takvih "poznavaoca" tenisa, u ovom slučaju, mada je to pojava i u drugim sportovima.
    (Aca, 23. jul 2021 14:15)

    # Link komentara

  150. Izgleda da će sljedeći parametar biti,ko će prvi sa Elon Muskom,ili već nekom,otići u svemir,ludilo?!
    (War Inside My Head, 23. jul 2021 14:13)

    # Link komentara

  151. Kad se Nadal brani, to je savrsena defanziva, kad se Novak brani, to je anti-tenis. Dvostruki arsini = ZAPAD.
    (Sole, 23. jul 2021 14:10)

    # Link komentara

  152. Ako je sa antitenisom uzeo 20 GS, sta bi bilo da igra tenis? Plač fedbotova sa zapada i u Srbiji je muzika za moje uši hahahahaha
    (Niti volim Zvezdu niti volim Partizan, 23. jul 2021 14:10)

    # Link komentara

  153. Velika je zabluda da Novak igra obrambeni tenis. Ta tvrdnja dolazi verovatno iz činjenice da ima manje vinera po meču, nego neki igrači. On samo šalje udarce, koji su dovoljno duboki i sa mnogo spina, koji teraju protivnika na grešku. Nikad ne zapinje, što bi se reklo "iz pete", kao recimo Šapovalov ili Cicipas, ali to je stvar inteligencije. Što se tiče zanimljivosti tenisa, to zavisi isključivo od toka meč, a tenis je sam po sebi dosadan sport, naročito ako jedan teniser dominira.
    (Simens, 23. jul 2021 14:05)

    # Link komentara

  154. Šta bi dao da si na mom mjestu...
    (Milos, 23. jul 2021 14:05)

    # Link komentara

  155. kakva paranoja zapadnih medija.Ljudi bolesni od mrznje i zavisti.
    (nikola, 23. jul 2021 14:05)

    # Link komentara

  156. Davno je naš narod smislio onu izreku šta ne radi lep a radi uporan....tako da Nole nisi im lep ali im ga zato ne vadiš
    (kuguar, 23. jul 2021 14:04)

    # Link komentara

  157. Sem u USA i GB, Novak Djokovic je omiljeni teniser, fakat. Australija, Azija, Juzna Amerika, veci deo Evrope.
    (HozeArmando, 23. jul 2021 14:02)

    # Link komentara

  158. Hahahha Djokovic anti-tenis a Nadal nije anti-tenis.?? Pa jel ovaj gledo finale AO 2019, jel gledo ovogodisnji RG i bezbroj duela Djokovica i Nadala? 90% duela Djokovica i Nadala izgleda tako da se Nadal zabije 5 metara iza osnovne linije i brani se citav mec. I pored jednog takvog defanzivnog Nadala da mrtav ladan izjavis da se Novak samo brani. Ja nikad od njih nisam cuo da imaju primjedbe na Nadalovu defanzivu, to je samo slucaj kad se Novak brani. Klasicni dvostruki arsini, kad se neko njihov odlicno brani, to je onda umjetnost tenisa, kad se Novak odlicno brani, to je onda anti-tenis hahahaha pa komedija sa ovim zapadnjacima.
    (milos, 23. jul 2021 13:59)

    # Link komentara

  159. Пратим тенис још од краја седамдесетих година, (никад га нисам играо) Волео сам и волим гледати разне стилове и типове играча..Волео сам темперамент Борга, кратак фитиљ Мекинроа, хладнокрвност Лендла,волеје Бекера, снажне ударце Вавринке и Делпотра, равне ударце Содерлинга, волим дефанзиву Мареја, борбеност Надала.Али лепршавост, грациозност, локнице, финоћу, прецизан сервис скраћивање поена Федерера не могу гледати јер ми није лијепо гледати..За мене лично, то је АНТИ ТЕНИС А управо њега и његову игру запад и њихови медији,нама намећу као нешто најљепше, најбоље и најузвишеније у овом гладијаторском спорту..Е зато је за мене Новак Ђоковић највећи, најбољи, и најјачи гладијатор ове предивне игре и спорта уопште.. Јер је најкомплетнији играч у историји тениса. (а ево резултати и статистика то говоре и потврђују)
    (Рајко Ђукановић, 23. jul 2021 13:58)

    # Link komentara

  160. ... tačno , naj atraktivniji tenis igraju: Italijanka Kamila Đorđi u rozim gaćicama i Ruskinja Marija Šarapova u plavim gaćicama .... EXTRA
    (S, 23. jul 2021 13:54)

    # Link komentara

  161. E pa ljubitelji "tenisa" i mrzitelji "antitenisa" imam za vas losu vest: Federer SIGURNO nije najzabavniji teniser ikada. Mnogo je tu vecih faca od njega bilo, a i trenutno in ima.
    Dajte GOAT titulu...sta znam...Safinu. Mozda Gaske jer ima lepsi bekhend?
    Kada Rafa stoji 5m iza osnovne linije to nije defanzivno?!
    Udri Nole, sve im uzmi i neka oni pisu sta hoce! Činjenice se ne mogu skriti.
    (Role, 23. jul 2021 13:54)

    # Link komentara

  162. Ne moze se postati najbolji teniser svih vremena igrajuci anti-tenis. Novak je odigrao bezbroj meceva koji su bili pravi teniski spektakl. Razumem da ga ne vole i ne mogu podneti da je Srbin GOAT ali osporavanja ovakvog karaktera deluju kao cista zloba i prikazuju ih vrlo jadnim u pukoj zavisti i nemoci.
    (Envy, 23. jul 2021 13:51)

    # Link komentara

  163. Ono što je u Novakovim mečevima dosadno je to da se unapred zna pobednik. Novak je toliko dominantan da nema neizvesnosti.
    (Zarić Gvozden, 23. jul 2021 13:48)

    # Link komentara

  164. Nije kralj anti - tenisa, već nema ko da mu dovoljno parira da igraju tenis. 3000 za gospodina...
    (Misa, 23. jul 2021 13:48)

    # Link komentara

  165. znate li onu narodnu: plači mala plači, ost'o sam na Rači
    (srb, 23. jul 2021 13:47)

    # Link komentara

  166. Ok. Čovek je izneo svoje mišljenje koje je subjektivno i delimično tačno. Meni se Novakova igra jako dopada i mislim da je šahovska, neverovatno inteligentna.

    Amer ko i svaki drugi Amer se loži na servis i volej u tenisu isto kao i na kucanja i trojku u NBA-ju. Mislim da je njegovo viđenje prilično ograničeno jer ova dva sporta imaju znatno više lepote u drugim segmentima igre. Tome u prilog govori da je njemu atraktivniji igrač Nadal koji je daleko dosadniji i defanzivniji igrač od Novaka, a sviđa mu se samo jer ovaj ima atraktivan kontra napad koji postiže čistom fizikalijom.

    Ono što je činjenica je da je Novak potpuno drugačiji igrač od pre 5 ili 10 godina. Tada je igrao dosta lepše za oko i znao je da čisti linije, prosto igrao je agresivnije. Mislim da je pronašao robotsku proračunatost koja ne iziskuje agresivnost. Jednostavno čovek igra tačno onako kako treba da pobedi.
    (Globtroter, 23. jul 2021 13:47)

    # Link komentara

  167. tako su pisali i za Tajsona, samo na drugi nacin, jer ga prosto nisu voleli kad je sve potamanio, a s vremenom poceli da uvidjaju kako njegova bokserska velicina samo raste vise i vise sa jedinstvenim stilom. Tako i Djokovic, covek ima svoju jedinstvenu igru i on je Tajson u boksu.
    (roki, 23. jul 2021 13:46)

    # Link komentara

  168. ... i na rang listi antitenisera je Nole prvi .... BRAVO ...
    (S, 23. jul 2021 13:46)

    # Link komentara

  169. Ono što je u Novaković mečevima dosadno je to da se unapred zna pobednik. Novak je toliko dominantan da nema neizvesnosti.
    (Zarić Gvozden, 23. jul 2021 13:44)

    # Link komentara

  170. Kakve laži plasiraju zato jer mrze Novaka pogledajte tenis izmedju njega i Federera i videčete koliko je to ofanzivna igra novinar je meni sve potvrdio rečima uvek navijam protiv Đokoviča nebitno sa kim igra Čista mržnja Endy marey igrao najdefenzivnije i onda te prisiljavao da igraš dugačke poene medjutim protiv Federerera Novak uvek igra ofanzivno razlika je u tome što Novak zna da za svakog igrača treba drugačije da se pristupi tenisu Federer je pobedjivao dok se nije pojavio Nadal koji je bio pravi igrač antitenisa do 2016.godine kad se pojavio iznenada sa duplo uvečanim mišičima i dobio duplo jači spin iz forhenda pre toga Nadal je samo vračao lopte makar po sredini terena dok je Federer uvek želeo da mu neko vrati lakšu loptu na forhend da završi poen inače i Federer neigra lepo več se sve bazioralo na fenomenalnom servisu ja mislim jedan od najboljih ako ne najbolji u svetu bez servisa Federer je nula što su dokazali Nadal,Marey i Novak.Nadal je imao neko vreme omer 33-13 sa Federerom dok je Endy Marey vodio Federera sa 14-11.onda je Federer lično preko media portvrdio kako nikad u životu nije igrao podigao je svoj nivo svog tenisa jer je bilo nemoguče slediti nabrojanoj trojici Federer igra se bazira isključivo na servisu i odličnom forhendu dok je bekend imao izuzetno loš ali je vešto znao,da prikrije.Sve zavisi u kaku te igru protivnik prisiljava a Novak je najbolji
    (slaviša šmigič, 23. jul 2021 13:43)

    # Link komentara

  171. Pa neka gleda Gulbisa, Monfisa, Kirijosa, onog Holandjanina sa Jamajka frizurom..O, pa ne može...ne prebacuju prvo-drugo kolo..baš šteta, ne za mene.
    (Zoran, 23. jul 2021 13:38)

    # Link komentara

  172. Sležem se da je stvarno smor gledati Novakov tenis, ništa lepo, ništa atraktivno, samo čekanje da protivik više ne može
    (Miki, 23. jul 2021 13:37)

    # Link komentara

  173. Uopšte nije anti tenis, nego je itekako umijeće kad stigne dropšotove, odigra tehnički, smisleno.. ima i lijepih poena sa slajsom.. u polufinalu RG sa Nadalom bilo je genijalnih poteza
    (Dorchester, 23. jul 2021 13:37)

    # Link komentara

  174. Samo rokaj Nole, ovakvi su mi najjaci.Pa setimo se svi odakle termin tamos vamos, nebrojeno puta Novak je setao Nadala levo desno levo desno i u moru tih silnih udaraca i teske Nadalove defanzive desavalo se da Novak izgubi mec. Dakle surovi udarci u jedan i drugi ugao se tretira kao defanzivan stil igre a Nadal koji stoji 5 metara iza terena se tretira kao masina pa carevi ne moze se tu pojasniti vama ako zelite da vidite drugacije.
    Da je ovakvo nepostovanje imao Federer ne bi imao ni 15 GS titula. Mogu samo da kazem sram vas bilo!
    (Nenad, 23. jul 2021 13:36)

    # Link komentara

  175. Tenis nije umerničko klizanje da se ocenjuje umetnički dojam.
    Pobeđuje onaj koji osvoji više poena, a ne ko ima lepši bekend.
    (bekend, 23. jul 2021 13:33)

    # Link komentara

  176. Rođo pleše kada mu servis vraćaju Filipusis, Rodik, Gaske...
    Kad mu Faraon tenisa i bosanskih piramida vrati servis u Nike pertle, sav ples i gracioznost nestaju, a bh ramom u treći red tribina postaje surova realnost.
    (Nike pertla, 23. jul 2021 13:32)

    # Link komentara

  177. Ako tako kaze urednik kulturne sekcije "Vašington magazina", onda mora da je tacno....
    (Darvin, 23. jul 2021 13:32)

    # Link komentara

  178. Novakov najveći greh je izgleda što je dosadan.
    Jest dosadno za 46 sekundi da ne pruži protivniku priliku da pipne lopticu u jednom gemu.
    Jest dosadno što je Nadalu slao loptice sve u jedan ćošak i zakucavao ga kao u bokserskom ringu na konopce.
    Dosadno što razmenjuju po 26 udaraca pa protivnik na kraju ostane bez daha.
    (Dosada, 23. jul 2021 13:31)

    # Link komentara

  179. Evo ja kao i vecina Grobara se slazem da nolo igra anti tenis i imam neke drugove koji navijaju za petokraku crvenu koji ce isto reci to. Ljigav mi je kad pravi grimase i psuje, briga me sto navija za njegov mali klubic, jednostavno igra ruzan tenis. Tacka.
    (KKP, 23. jul 2021 12:37)

    Evo ja kao navijac fmp-a, pokojne zvezde, IDEE i Dive se apsolutno slazem sa tobom da Nolo igra najogavniji tenis. Mi ciganji smo narodni a ne antinarodni element. Nolo igra antitenis zato i ne moze biti deo nas, jer mi smo stubovi srbstva a ovaj jos i navija za hrvatsku i plus je clan hrvatskog kluba, partizana ! Jos kada ga vidim da psuje ikonu Federera, jos mi se vise gadi. Mi smo ciganji najaci smo najaci.
    (KKFMP, 23. jul 2021 13:30)

    # Link komentara

  180. Neko je smislio glupost kojom će da ospori Noleta, kao Federer igra najlepši tenis, te elegantan i slične budalaštine. Federer je dosadan, ništa nema lepog u njegovoj igri. Bio je neprikosnoven sve dok se nije Nole pojavio i počeo da ga "delje". Sad kad je svima jasno da je Nole najbolji, odjednom se "setili" da je Federer igrao najlepši tenist. I mi se primili na te gluposti. A da Nole nije Srbin, ne bi ga osporavali, dizali bi ga u nebo, kako to nije jasno.

    Napred nole! najbolji si!
    (Vera, 23. jul 2021 13:28)

    # Link komentara

  181. Ене седи 5! Небо је граница!
    (Рајко гњилекс Четник, клуб паора, 23. jul 2021 13:28)

    # Link komentara

  182. Nerealno je da svi pišu o Đokoviću kao defanzivnom igraču, kad ono on najkompletniji i najsvestraniji teniser u istoriji, neko igra na servis, neko na volej itd on se prilagođava i nađe ključ za svakoga.
    (miloš, 23. jul 2021 13:26)

    # Link komentara

  183. Vrlo jednostavno za objasnit ovu tzv. kolumnu:
    Prvi dio pisao trijezan, a drugu malo pokvašen.
    (trijezan_pijan, 23. jul 2021 13:23)

    # Link komentara

  184. Pogresio je sport. Treba da prati umetničko klizanje ili gimnastiku. Tamo je gracioznost i umetnički utisak na ceni.
    (Si, 23. jul 2021 13:21)

    # Link komentara

  185. Toliko spominjali Federerove rekorde i da je zboh njih Goat, a sada kada su rekordi oboreni i izjednaceni grend slemovi, onda je Goat zbog elegantere. Da nisu pre samo spominjali rekorde, nego eleganciju, nekako bi se vazilo, a ovako nekako nije to to.
    (Cinker, 23. jul 2021 13:21)

    # Link komentara

  186. Tenis nije cirkus i zabava za gledaoce. Cirkus je NBA, NFL. I to ovom novinaru ne smeta. Za njega je Federer vodja cirkusa
    (Zuja, 23. jul 2021 13:17)

    # Link komentara

  187. Vi ne razumete sta je covek hteo da kaze, on je sarkasticno opisao druge, odnosno mrzitelje koji govore da Djokovic takav, i takav igrac. Covek kad se bolje razume tekst, bas na protiv, ishvalio je Djokovica.
    (Milorad, 23. jul 2021 12:58)

    Jeste, ali kada pocne sa tim narativom o nekom anti tenisu za coveka koji u tenisu dominira, posle nije ni bitno sta je dalje u tekstu napisao. Njima je bitno da se provlaci negativna propaganda o neko "zlom momku" tenisa. To je sustina. Takve stvari ne bi bile napisane ni u jednom delu teksta za nekog drugog tenisera koji je ovako dominantan.
    (Ivan, 23. jul 2021 13:16)

    # Link komentara

  188. "Iako je popravio servis i volej i igra sjajno drop-šotove, njegov stil tenisa je defanziva i stil igre je gradio na riternu, smirenosti i konstantnom vraćanju loptice preko mreže. Iako može da napadne, on se fokusira na to da odigra poen više i da natera protivnika da pogreši"

    sve tačno osim da sjajno igra drop šotove. tu je đene đene. nekad ih igra katastrofalno
    (nisam ja, 23. jul 2021 13:15)

    # Link komentara

  189. Što bi rekli mrze ga, ali mu se dive.. Ne vole što je tako, al je tako.
    (Spale, 23. jul 2021 13:13)

    # Link komentara

  190. Evo ja kao i vecina Grobara se slazem da nolo igra anti tenis i imam neke drugove koji navijaju za petokraku crvenu koji ce isto reci to. Ljigav mi je kad pravi grimase i psuje, briga me sto navija za njegov mali klubic, jednostavno igra ruzan tenis. Tacka.
    (KKP, 23. jul 2021 12:37)

    Da da znamo da boli,nece valjda navijati za tako mali klub partizani.
    (Supcinosmrdljiva, 23. jul 2021 13:11)

    # Link komentara

  191. Ovo je isto kao da vozacu formule koji stigne prvi, kazes da je vozio anti trku. Ne postoji nikakva logika u tim pricama o atraktivnosti igranja tenisa. Cista glupost koja je pokrenuta poslednjih godina, iz razloga sto su shvatili da nece biti veceg tenisera od Djokovica.
    (Ivan, 23. jul 2021 13:08)

    # Link komentara

  192. Pa eno i Dzosua je totalnom defanzivom pobjedio Ruiza(njega Ruiz patosirao), al ne vidim da to iko zamjera Dzosui, cak sta vise, dizu ga u nebesa. Ah da, zaboravio sam, Dzosua je Britanac, Djokovic je Srbin.
    (Billy, 23. jul 2021 13:08)

    # Link komentara

  193. O neeeee opet
    (Kefalica, 23. jul 2021 13:07)

    # Link komentara

  194. Pomenuti novinar ne radi za ugledni Vašington Post vec za Vasington Eksaminer, kontroverzni radikalni magazin koji se privh godina svog kratkog postojanja delio besplatno na ulicama grada.

    [link]
    (Pobrkani loncici, 23. jul 2021 13:06)

    # Link komentara

  195. Svi mi volimo nesto sto je lepo ali kad gotovo cela garnitura nadolazecih tenisera bazira igru na prvom servisu od 230km/h o kakvoj to mi lepoti mozemo govoriti? Da biste ostali u igri morate vratiti taj servis. Prema tome ne igra Novak anti-tenis nego, naprotiv, odgovara na nesto sto se pretvara u dosadnu igru i sto se forsira. Vreme baletana je proslo i ovo postaje igra golijata. Mozda je resenje da se podigne visina mreze?
    (koya, 23. jul 2021 13:03)

    # Link komentara

  196. E da se velicina u sportu meri po gracioznosti, lepoti i elegancije onda ni najveci ikada bila Ana Ivanovic.
    (SingidunumAussie, 23. jul 2021 12:50

    A Nemci nikada ne bi bili prvaci ni u čemu posebno ne u fudbalu.
    (Valdens, 23. jul 2021 13:00)

    # Link komentara

  197. U igri, 1 na 1, u bilo kom sportu, ne smes protivniku da dozvolis da se razigra, da postane sigurniji u svoje mogucnosti, ako mislis da ga pobedis. Recimo, u basketu 1 na 1, ne mozes pobediti ako mu dozvolis da te pretrci, da sutne sa distance neometen i sl. Dakle, odbrana kljucna. Naravno da ces pobediti ako ti napadas i protivnik ne igra adekvatnu odbranu na tebi i ti se razmahnes... Vecina tenisera danas zna da udara lopticu, ali da iz defanzive predjes u napad i dobijes poen, to samo malobrojni. E tu je Novak prvi.
    (Eth@n Hunt, 23. jul 2021 13:00)

    # Link komentara

  198. Ja igram najlepši tenis kakav Federer, kad udarim lopticu ne zna se gde će završiti, retko uspevam da prebacim preko mrežice, najčešće pogodim nežno nekog u publici, retko osvajam poene, publika mi se uvek smeje, itd da ne nabrajam više.
    (Krik, 23. jul 2021 12:59)

    # Link komentara

  199. Evo ja kao i vecina Grobara se slazem da nolo igra anti tenis i imam neke drugove koji navijaju za petokraku crvenu koji ce isto reci to. Ljigav mi je kad pravi grimase i psuje, briga me sto navija za njegov mali klubic, jednostavno igra ruzan tenis. Tacka.
    (KKP, 23. jul 2021 12:37)

    Šugoslovenčino čeka te krivousti predsednik na mirogojskom groblju. Požuri...
    (Istrebljivač Vonjevina, 23. jul 2021 12:59)

    # Link komentara

  200. kakva je histerija na zapadu zavladala zato što je Nole novi Goat.. kmeket sa svih strana :) šta im to radiš crni Đokoviću???
    (Pop, 23. jul 2021 12:58)

    # Link komentara

  201. Vi ne razumete sta je covek hteo da kaze, on je sarkasticno opisao druge, odnosno mrzitelje koji govore da Djokovic takav, i takav igrac. Covek kad se bolje razume tekst, bas na protiv, ishvalio je Djokovica.
    (Milorad, 23. jul 2021 12:58)

    # Link komentara

  202. Zasto tu eleganciju nije upotrebio na one dve meč lopte na Vimbldonu?
    (Maslinov Medved, 23. jul 2021 12:57)

    # Link komentara

  203. Ja uopšte ne mislim da ima razloga da se ovokiko drvljem i kamenjem na tog novinara.On je pohvalio Novaka za ono što su njegovi nesporni kvaliteti,ali je dao svoje viđewe stila igre i tu nije ništa pogrešno rekao.Ukus je drugo.
    (Waso, 23. jul 2021 12:56)

    # Link komentara

  204. Ma kakav anti tenis,da je Đokovic Nemac bez premca bi bio hvaljen, ovako iza svega stoji patološka mržnja prema Slovenima generalno uvrežena u svesti proseečnog zapadnjaka.
    (Stevo, 23. jul 2021 12:56)

    # Link komentara

  205. @Lpznica,Gučevo,Cer
    Naravno da se sećamo Brazila, a jel se neko seća Italije osim Rosija?
    (vaše ime, 23. jul 2021 12:55)

    # Link komentara

  206. Kao da za boksera kazes:"On je najbolji, nema gard nikako, samo udara i prima udarce. Najlepsi za gledanje iako cesto popije nokaut".
    (Skaut, 23. jul 2021 12:54)

    # Link komentara

  207. Ovo je najtacniji prikaz Djokovica do sada.
    Siguran kao pobednik, mucenje za gledanje.
    (Glegle, 23. jul 2021 12:54)

    # Link komentara

  208. Kako sam ja voleo da gledam Vinsa Kartera. Kako covek kuca sa elegancijom. Za mene je on najbolji igrac svih vremena. Kakav MJ ima dosadan sut sa distance, trash tok, ne da protivniku da se razmase u napadu svojom odbranom. Ko to da gleda. Sreca vise ne igra.
    Pa jbt vise...
    (Aca86ar, 23. jul 2021 12:52)

    # Link komentara

  209. Ако Новак игра антитенис, то је онда супер вест јер то значи да ова гомила њихових који игра супертенис има да се наосвајају грен слемова поред таквог. Ако ништа друго на таленат ће освојити увек један више од њега. Хахахахааха, морам да признам да сам јако почео да уживам кад видим како се муче. Тачно ће доћи један моменат када ће неко у очајању да потегне локнице.
    (mr, 23. jul 2021 12:52)

    # Link komentara

  210. Cuj Federer igra divan tenis a Nadal je kao masina. Pa upravo Federer igra najdosadniji i precizno iskalkulisani tenis da bi sto vise pritisnuo i slomio protivnika krateci poene na sve nacine. Bas to je osnov zapadnog mentaliteta koji im u ovom igracu i prija. Nadal je veliki radnik i sportista a Djokovic je jedini koji voli da igra tenis. On moze da igra sve ali je izabrao da odigra defanzivno ako moze ali i ofanzivno ako zatreba. Djokoviceva svestranost i moc prilagodjavanja je jedinsvena u tenisu ali ako oni ne zele to da vide vec samo postuju balet na terenu onda Federer ni nema neku konkurenciju.
    (Srle, 23. jul 2021 12:52)

    # Link komentara

  211. Ovo je notorna glupost jer i u defanzivi ti moras da igras ostro i agresivno. Ako samo prebacis, sevnuce ti viner odmah. Secate se kako je Vavrinka pobedio u finalu RG? Tako sto mu je Novak pasivno vraćao. Dakle nema sanse da napravis ikakav rezultat (narocito ne ovakav) sa pukim vracanjem.
    (Skaut, 23. jul 2021 12:52)

    # Link komentara

  212. Barem je priznao da je Nole najbolji svih vremena, svidjalo mu se to ili ne, manje vazno.
    (noke II, 23. jul 2021 12:51)

    # Link komentara

  213. E da se velicina u sportu meri po gracioznosti, lepoti i elegancije onda ni najveci ikada bila Ana Ivanovic.
    (SingidunumAussie, 23. jul 2021 12:50)

    # Link komentara

  214. Ovaj ili je lepo placen da pise ovakve gluposti ili je slep pored ociju,ispada da Novak igra fudbal na teniskom igralistu ili neki drugi sport koji samo lici na tenis...aman vise igra najbolji tenis i tacka i boli vas sto nije vas jer da je vas bio bi i najlepsi,i najpametniji i najbolji...na srecu nas je,da je ziv i zdrav,samo napred u nove pobede
    (Simon, 23. jul 2021 12:49)

    # Link komentara

  215. Pa nije svako vino za svačiji ukus.
    (..., 23. jul 2021 12:48)

    # Link komentara

  216. Svaka mu čast na iskrenosti.
    (dejan76, 23. jul 2021 12:48)

    # Link komentara

  217. Bitno je da ona vasa hemijom natovljena mangulica plese poput cigre. Graciozna i prelepa teniska diva.
    (Hallo again, 23. jul 2021 12:47)

    # Link komentara

  218. Odgovorio bi ja tebi, al mi neće objaviti komentar mali čoveče. Tebi koji si uzeo za pravo da pričaš o jednoj ljudskoj gromadi po svim parametrima. Za ceo svoj bedni život nećeš mu prići ni na promil.
    (ToNik, 23. jul 2021 12:45)

    # Link komentara

  219. Onda je Dastin Braun bolji igrač od Federera!
    (Matrix, 23. jul 2021 12:45)

    # Link komentara

  220. Lik vas pali..., idite na posao za 450 Eura.., motanje kablova i slično
    (Đenka, 23. jul 2021 12:43)

    # Link komentara

  221. Ima jedna divna kineska poslovica koja mnogo govori:
    "I mali ljudi imaju veliku nuzdu!"
    (mikin, 23. jul 2021 12:42)

    # Link komentara

  222. Para vrti gde Federer nece :D
    (Delirijum, 23. jul 2021 12:42)

    # Link komentara

  223. U vreme Rimskog carstva preživljavao je gladijator koji je sve pobedio, mnogi su se lepo borili.....
    (MS, 23. jul 2021 12:42)

    # Link komentara

  224. Ja veće budale od ovog amerikanca nisam video.
    Šupalj je ko šupalj zub.
    anti-novinarčić
    (Рајко, 23. jul 2021 12:41)

    # Link komentara

  225. Kreten...ne daju coveku da uziva u svojim uspesima..i najmanju mogucnost koriste kako bi ga na neki nacin ponizili i umanjili njegov uspeh. To je najiskrenija slika zapada kakvu sliku ima o nama, i sta misle o nama. Mi smo takvi kakvi jesmo pa sta nam rade a kamoli da je svaki od nas Srba uspesan kao Djokovic, pa napili bi nam se krvi verujte
    (Formentor, 23. jul 2021 12:41)

    # Link komentara

  226. Sve to zvuci logicno, samo je jednu stvar zaboravio, da je u svakom sportu, od fudbala do šaha taktika presudna, i pobednik je dobar taktičar. Ovo nije umetničko klizanje gospodine, ako to zelite da gledate izvolite niko Vam ne brani.
    (Mića, 23. jul 2021 12:40)

    # Link komentara

  227. brazil 82 nezoboravno
    (delimir, 23. jul 2021 12:38)

    # Link komentara

  228. Evo ja kao i vecina Grobara se slazem da nolo igra anti tenis i imam neke drugove koji navijaju za petokraku crvenu koji ce isto reci to. Ljigav mi je kad pravi grimase i psuje, briga me sto navija za njegov mali klubic, jednostavno igra ruzan tenis. Tacka.
    (KKP, 23. jul 2021 12:38)

    # Link komentara

  229. Evo ja kao i vecina Grobara se slazem da nolo igra anti tenis i imam neke drugove koji navijaju za petokraku crvenu koji ce isto reci to. Ljigav mi je kad pravi grimase i psuje, briga me sto navija za njegov mali klubic, jednostavno igra ruzan tenis. Tacka.
    (KKP, 23. jul 2021 12:37)

    # Link komentara

  230. Evo ja kao i vecina Grobara se slazem da nolo igra anti tenis i imam neke drugove koji navijaju za petokraku crvenu koji ce isto reci to. Ljigav mi je kad pravi grimase i psuje, briga me sto navija za njegov mali klubic, jednostavno igra ruzan tenis. Tacka.
    (KKP, 23. jul 2021 12:37)

    # Link komentara

  231. Ma terajte se isfrustrirani Fedovi fanovi u... Znate vec gde. :-)
    (Keynes, 23. jul 2021 12:36)

    # Link komentara

  232. Posteno od njega da prizna teska srca koliko god ne voli Novaka,da je on ipak GOAT
    (maximus, 23. jul 2021 12:35)

    # Link komentara

  233. @Ovaj kolumnista je pravi primer neznalice.
    (Laik, 23. jul 2021 11:41)

    tako je. on da zna da gleda tenis video bi da je recimo Novak odigrao više servis- voleja od svojih suparnika u polufinalu i finalu na Vimbldonu. takođe, bio je skoro 50 puta na mreži i osvaja jako dobar procenat tih poena igrajući voleje svih mogućih vrsta...
    protiv Rafe uvek ima više vinera, jer diktira igru, protiv Rodžera ima uglavnom nešto manje, ali Rodžer ima i više grešaka, mada razlike nisu velike.
    na kraju, mora se priznati da protiv nekih igrača Novak igra šah, pa je tu taktika i rezultat u prvom planu. mada, dešava se da u najluđim trenucima, Novak na brejk ili set lopte za protivnika odigra sumanute udarce. ne znam šta je tu nezanimljivo....
    (matori, 23. jul 2021 12:34)

    # Link komentara

  234. Nije Đoković kriv što su imali iluzije o tenisu kao igri. Tenis je upravo ono što Novak igra. Federer igra elegantan tenis, lepši od bilo koga ali džaba kada se to ukrsti sa Novakom. Brutalno efikasan, mentalno stabilan, vrhunski spreman. On zapravo vec 7-8g i nema protivnika sem sebe samog. Zna to i Federer, zato ga i izbegava, da međusobni skor ne bude +10 ili više za Novaka.
    (drvobradi, 23. jul 2021 12:34)

    # Link komentara

  235. Za mene je Uroš Tripković imao najlepši skok šut koji sam u životu video a da li je bio najbolji košarkaš?
    (statuskan, 23. jul 2021 12:34)

    # Link komentara

  236. Kako su krenuli, bice kao u ski skokvima, koje su unistili ocjenama za stil. Pa sad pobjedjuju takmicari sa ljepsim stilom a kao se takmicis da skocis duze. Nek uvedu to u tenis i produze Federeru karijeru jos makar 10 godina. Mogao bi onda u prva tri tenisera da se nadje i Gaske, on bas ima lijep Bekhend.
    (kaokakao, 23. jul 2021 12:33)

    # Link komentara

  237. Bitno da mu se dive,ne moraju ga voljeti.Volimo ga mi koji ga volimo!Ovaj novinar očito ne može prežaliti što je Federerovo vrijeme prošlo i sve kraće pleše po terenu. Neka!Neka pišu što hoće,činjenice govore za sebe!Kako će ih tek boljeti!Nisam zločesta, ali u ovome ću uživati!
    (Vera, 23. jul 2021 12:33)

    # Link komentara

  238. Jer smo tako u mogućnosti, moj Mek...
    (Ćorava posla, 23. jul 2021 12:33)

    # Link komentara

  239. Ko je Park Mekdonald?! Kolumnista Vašington posta?
    Kao prvo, taj kolumnista je nepoznati Amerikanc. Nije se nikada profesionalno bavio tenisom.
    Kao drugo, ko je on da nam soli pamet o tome ko tenis Igra bolje a ko lošije?! Obični amater, ljubomorni kolumnista! Na njegove komentare ne treba obraćati puno pažnje.
    (Saša, 23. jul 2021 12:31)

    # Link komentara

  240. Tenis je dosadan sport ali uvek neko može da ga učini još dosadnijim..
    (srki s, 23. jul 2021 12:25)

    Može, a to su RF i RN. Što se tiče Novaka, njegova taktika je prosto takva. Kome se ne sviđa, ne mora da komentariše ovu vest.
    (Baba Tića, 23. jul 2021 12:30)

    # Link komentara

  241. Nepisano pravilo kaže: Igraš onoliko dobro koliko ti protivnik dozvoli. Nole je najjači taktički i mentalno. Zašto napadati i riskirati bezveze.Neko je davno rekao, njegov stil igre je kontrolisana agresivnost. U sportu je stil nebitan, lepše izgleda jednoručni bekend recimo, ali dvoručni je efikasniji. Kad smo već kod bekenda, sećam se finala Vimbldona 2009. kad je Nadal konstantno servirao u Rodžerovu bekend stranu. Da li je to bio antitenis
    (Ilija, 23. jul 2021 12:30)

    # Link komentara

  242. Hahahja koja odlicna analiza ali i duboki baklon ovog novinara. Simpatican cilac, sve je lepo napisao ali i dalje, iako nevoli novaka mora da mu se klanja kao najvecem
    (kurtone, 23. jul 2021 12:29)

    # Link komentara

  243. neka novinar ..predje..na umetničko klizanje i neka tamo traži ..dojam..I meni je igra Barselone sa Gvardiolom bila dosadna-750 tacnih dodavanja i 83% posed lopte.Ali-bili su prvaci.Cilj opravdava sredstvo.
    (bikkojileži, 23. jul 2021 12:29)

    # Link komentara

  244. Novak ne da nije anti tenis nego je tenis lično! Ovaj glupan bolje da se pokloni nego sto pise ovakve sramotne clanke.
    (tzar bomba, 23. jul 2021 12:27)

    # Link komentara

  245. Đoko nikad neće biti prihvaćeni GOAT. Zato je dobro da talentiraniji Nadal uzme više Slamova
    (?????, 23. jul 2021 12:26)

    # Link komentara

  246. Tenis je dosadan sport ali uvek neko može da ga učini još dosadnijim..
    (srki s, 23. jul 2021 12:25)

    # Link komentara

  247. Sve dobijaju proliv pa može i ovaj lik...
    (nixko, 23. jul 2021 12:24)

    # Link komentara

  248. Kuka i motika se podigla protiv Novaka, čitaj Srba, jer u suprotnom, Novak bi bio proglašen najboljim u galaksiji.
    Čovek urniše ove što igraju "lep" tenis, a ovi nešto komentarišu.
    (Zoran, 23. jul 2021 12:22)

    # Link komentara

  249. Kme, kme!!! Novak GOAT! Pa opet kme, kme!
    (Lenka, 23. jul 2021 12:22)

    # Link komentara

  250. Kuka i motika se podigla protiv Novaka, čitaj Srba, jer u suprotnom, Novak bi bio proglašen najboljim u galaksiji.
    Čovek urniše ove što igraju "lep" tenis, a ovi nešto komentarišu.
    (Zoran, 23. jul 2021 12:21)

    # Link komentara

  251. Pod HITNO uvestu tu kategoriju ESTETIKA TENISA!!!
    Vidi se da je to postala VRLO bitna stavka u igranju tenisa...
    Jos nije pokrenuto samo pitanje OBLAČENJA iboje očiju u pokusaju osporavanja ČINJENICA!!

    Ovo IH JEDE!!!
    Kukanje i plakanje što je neko "sa istoka evrope" najbolji svih vremena...
    MNOGO MI DRAG SVAKI OVAKAV TEKST!!
    Predstavlja spisak njihovih kompleksa :)))
    (Dacha1, 23. jul 2021 12:17)

    # Link komentara

  252. Cinique@ Kod tebe se i sere i kara … Ovi iz B92 to izgleda vole!
    (charlie, 23. jul 2021 12:13)

    # Link komentara

  253. I meni se ne sviđa što je sila gravitacije baš 9,81 - pa trpim.
    (Deja_Vu, 23. jul 2021 12:13)

    # Link komentara

  254. Ovo je tekst o Rafaelu Nadalu.
    (Štap i šargarepa, 23. jul 2021 12:12)

    # Link komentara

  255. A najviše me se sviđa... kako je plesao na US Openu 2011 na one meč lopte protiv Novaka
    (Apollo, 23. jul 2021 12:12)

    # Link komentara

  256. Sto je jos gore po njih gledace njegovo ime bar jos dvesta godina u istoriji tenisa visoko, visoko na prvom mestu :).
    (Deus, 23. jul 2021 12:12)

    # Link komentara

  257. Da li mislim da Novak igra ruzan tenis - dabome da ne. Da li igra dosadan tenis - ponekad, ali samo zato sto je nekad to jedini nacin da se zaustavi protivnik, a potom i pobedi. Sport je taktika, strategija, a ne samo srljanje i lepi potezi! Da li mi se svidja ocena ovog strucanja - pa i ne bas, ali za promenu je iskrena. Priznao je da Novaka malo ko voli na Zapadu i da im je krivo sto je uspesniji od Nadala i Federera i da im je jos bolnija cinjenica da je Novak GOAT. Makar nije bio licemer u svojoj oceni. A mi koji volimo Novaka, znamo da igra lep tenis bez obzira na strane medije i navijace.
    (Pljuvac svih stilova, 23. jul 2021 12:11)

    # Link komentara

  258. Jos grand slem titula i onda Novak može početi da popravlja umetnički dojam.
    (Milan, 23. jul 2021 12:11)

    # Link komentara

  259. Ako mogu da procitam izmedju redova: Djokovic je najbolji igrac u igri koja se zove tenis, Federer je najbolji plesac i maneken u istoj igri. Novinar ne voli tenis, on voli plesni i manekenski performans kroz igru koja se zove tenis.
    (Danijel, 23. jul 2021 12:10)

    # Link komentara

  260. Stefan@ Pogrešio si rubriku!
    (charlie, 23. jul 2021 12:09)

    # Link komentara

  261. Pa dobro...ali se na kraju ipak gleda rezultat na semaforu...
    (spetnaz, 23. jul 2021 12:09)

    # Link komentara

  262. ma ko bre ovo zanima,ubi ih nole ne mogu da spavaju a posebno dekica,kohi verovatno placa ovakve indijance,stvarno nisko cak i za njega
    (milanche, 23. jul 2021 12:09)

    # Link komentara

  263. Ako hoće ovaj novinar da gleda neku lepotu i gracioznost pokreta neka se prebaci na balet ili umetničko plivanje.
    (Jakuza, 23. jul 2021 12:09)

    # Link komentara

  264. "Kada Đoković igra, njegovi protivnici izgledaju kao da se penju na Everest bez boce sa kiseonikom i bez kiseonika uopšte", piše Park"

    - E ovo je zaista dobro primetio!!!
    (Mare, 23. jul 2021 12:09)

    # Link komentara

  265. Federer jeste najelegeantniji, I to je zaista njegov zastitni znak. Ali reci da je Novakov tenis dosadan, defanzivan, anti-tenis je notorna glupost. Medjutim, dobro je da je neko konacno priznao koliko je zapadni nacin razmisljanja povrsan i ogranicen. Objasnicu to recima cuvenog Hemingveja: Ostavite lepe zene ljudima koji nemaju maste.
    Koliko je Novakova igra genijalna, lepa, zadivljujuca moze samo da ne primecuje potpuno slep um. Njegovi potezi bukvalno ostavljaju bez daha. Te iste izlive genijalnosti imaju i Rafa i Federer, i to je ono sto daje vanvremensku lepotu tenisu kao sportu. Ono sto je Novak dosada podario tenisu i teniskoj javnosti je neprocenjivo.
    Ali njihovo bezgranicno licemerje i egoizam su izeli I ono malo razuma sto im je ostalo
    (Anti nonsense, 23. jul 2021 12:08)

    # Link komentara

  266. Možeš da mu dunes u anti-pištaljku...
    (milivoje, 23. jul 2021 12:08)

    # Link komentara

  267. Mogu samo da ga mrze. GOAT je GOAT.
    (RIP nakon USO, 23. jul 2021 12:08)

    # Link komentara

  268. "Kada Federer igra i pobeđuje, to je lepo i tako zamišljamo da izgleda tenis. On pleše po terenu i ulepšava igru"

    Da li je ovo iko mogao i da zamisli da će se pričati za tenis?
    Ulepšavanje igre?
    Ma dajte molim vas
    (učio mnogo, izlazio malo, 23. jul 2021 12:07)

    # Link komentara

  269. Bože me sačuvaj sa komentarom da Novak igra ružan tenis.Pa pogledajte samo njegov tenis iz 2011- vanzemaljac, pa finale Katara sa Nadalom 2016 (savršenstvo), finale AO 2018 opet sa Nadalom, finala W sa Federerom 2014 i 2015...kao samo prebacuje lopticu a ne udara ko sivonja pa to ne izgleda lepohahaha.Pa Beretini je isto tako pokušavao pa je ispadao smešan.Jer sa onom slajs lopticom koji mu Novak "samo prebacuje"i koja odskoči veoma nisko može samo da je zakuca u mrežu ili prebaci na tribine.Zato sa takvim shvatanjem tenisa i prolaze u mečevima sa Novakom mlade nade svetskog tenisa.
    (alek, 23. jul 2021 12:07)

    # Link komentara

  270. Тачно. Не побеђују увек они који играју лепо.

    Хитлер је био јако леп човек, висок, плав и лепих брчића. И онда га је Стаљин средио. Стаљин није физички толико добро изгледао.

    И уопште стил борбе Руса (Совјета) је био доста различит од Немаца. Немци су јако лепо ударали пушкама, а Совјети некако су их у самоодбрани одвалили. Нема лепоте.
    (Стефан, 23. jul 2021 12:06)

    # Link komentara

  271. @loznica i ostale v....

    Au,pa ti pamtis Mundijal 82 i zika,dr sokratesa,falkaa i edera?? Posto svesno pamcenje pocinje od 5,6 godine,morao si da imas minimum toliko godina 1982,a to znaci da danas imas minimum 45 godina. Ej, 45 godina,a nemas posao,pare,zenu,decu,porodicu,zivis s roditeljima...pa ti si najveci luzer u istoriji Srbije,ahahahaha,valjan se od smeha,hahahah
    (Oliver, 23. jul 2021 12:05)

    # Link komentara

  272. Novak jeste vrhunski igrač možda jeste najbolji u istoriji možda nije ali napisati da igra lep tenis može samo neko ko ne razume tenis i ne voli tu igru. Marej, Rafa i Novak igraju dosadan tenis. Federer, Samprasa, Safina, Cicipas, Rubljov, Šapovalov igraju lep tenis. Ovo sto igra Zverev je gore od najgoreg tenisa.
    (Bg, 23. jul 2021 12:05)

    # Link komentara

  273. Milion i jedan nacin kako ne prihvatiti ocigledno.
    Na kraju to i jeste uloga velike vecine ljudi u poslu koji se
    zove novinarstvo.
    (Miodrag, 23. jul 2021 12:05)

    # Link komentara

  274. On je antiheroj za vas, ali igra sjajan tenis.... I to je divno.
    (ZliZo, 23. jul 2021 12:05)

    # Link komentara

  275. @sone
    Piši češće, ulepša mi dan…
    (braka, 23. jul 2021 12:05)

    # Link komentara

  276. smaraju vise
    (nablesnotesni, 23. jul 2021 12:05)

    # Link komentara

  277. “Šta bi dao da si na mom mjestu, da te mrze s da ti se dive!” Ovu pesmu Bjelog dugmeta Nole bi trebao da im peva svakog dana. A sto se tiče defanzivnog tenisa, pa Nole kada igra protiv Rafe on napada 80% meča. Rafa se zabije 5 metara iza linije i samo vraća i vraća. Veći deo meča bude vamos tamos. I posle Novak defanzivac. Ko ne veruje, dovoljno da pogleda polufinale RG i videće sve. 50 vinera je imao Novak. Možda Federer jeste najtalentovaniji ali to nikako ne znaci da je najbolji. Kako onda na njegovom omiljenom Vimbldonu nikada nije dobio Noleta u finalu?! Tako da su ovo prazne priče plaćene od Federerovih sponzora. Kada on ode u penziju, a Nole osvoji još nekoliko GS - niko više neće spominjati Federera, kao sto sada više niko ne spominje Samprasa ili Agasija.
    (veliki strumf, 23. jul 2021 12:04)

    # Link komentara

  278. Hahahaha, koliko su zaludni sa ovim prozivanjem. Tako su verovatno govorili i da je Mocart genije i da je njegova muzika divna i ulepsana, elegantna, ali taj Betoven sve radi drugacije i bezveze. Danas znamo koliko su veliki obojica... Ili kada su braca Limijer prvi put pustili projekciju filma u bioskopu, ljudi su bezali od voza na platnu. Nekoliko decenija posle su ljudi govorili da ce bioskop nestati jer su izmislili televizore. Ili kada god se pojavi neki novi pravac u muzici, mnogo je onih koji ce biti protiv. "Eh kako je nekada bilo..." Tako je i u svim ostalim sferama. Ljudi se plase novog, onog sto sledi, onog sto je drugacije. Ne brinite, Djokovic je vec deo istorije i to ne moze niko da obrise. Mogu da stavljaju "ali" koliko god hoce, ali cinjenice su tu i neoborive su svuda osim na terenu. Anti-tenis ne moze da bude anti ako se igra po teniskim pravilima. Rezultat postoji tako da toliko o tome.
    (Black, 23. jul 2021 12:04)

    # Link komentara

  279. Sere mi se od te "Federerove elegancije" gebelsovski hiljadu puta ponavljane. Nekad je i on igrao tenis, ali već deset godina, pogotovo od dolaska Ljubičića, sva njegova igra se svodi na servis ili servis-volej. Đoković ga je i karao tako što je forsirao njegov "elegantni" jednoručni bekhend koji je u njegovom izvođenju efikasan jednom od pet puta. Kad taj jedan put uspe, obožavaoci i naročoto obožavateljke padaju u trans i delirijum. Uzgred, niko se ne oduševljava kada to Gaske radi i radi bolje. Upravo Federerova igra je antipropaganda igre, TV gledaoci gledaju više reklame nego tenis.

    Amerikanci i Englezi su posvojili Federera kao "svcg" šampiona ovakvom besomučnom propagandom jer više praktično i nemaju muški tenis, a sasvim sigurno nemaju na onom nivou kakav oni podrazumevaju da imaju i da moraju da imaju. Da ne spominjem Italiju, Rusiju ili Francusku, Amerika je teniska prćija čak i u odnosu na Kanadu, a Englezi su još i gori. Bez ikakve šanse da se tenis kod njih ikada oporavi. E to je rezultat njihovog oožavanja Federera i duvanja mrtvom konju u dupe od strane "sportskih stručnjaka" kao što je ovaj debil.
    (Cinique, 23. jul 2021 12:04)

    # Link komentara

  280. Ima jedna pevačica koja je mnogo lepa ali nije najbolja pevačica.
    Kako da je svrstan u najbolje?
    Ne ide mi.
    (Duka, 23. jul 2021 12:03)

    # Link komentara

  281. @Loznica, Gučevo, Cer…
    Pa nabroj onda Italijane kad si tako pametan.
    (Manojle, 23. jul 2021 12:03)

    # Link komentara

  282. Prvo sam pomislio da je ovo pljuvačina ali ni nije toliko lik ga je prilično pohvalio i priznao kao najboljeg u istoriji jedino negativno što je rekao je to da mu se ne sviđa kako goat igra što ima pravo ukusi su različiti.
    (Nebojša, 23. jul 2021 12:03)

    # Link komentara

  283. onda je Ronaldinjo najbolji fudbaler svih vremena?
    (laf, 23. jul 2021 11:51)

    Jbg, i jeste najbolji fudbaler ikada!
    (Blaster, 23. jul 2021 12:03)

    # Link komentara

  284. U celoj prici, uspeo si da shvatis koliko si jadan i mizeran...kao i svi hejteri ovoga sveta. Nole je na vrhu, svidjalo se to vama uli ne...Molim se za njegovo zdravlje i dalji uspeh
    (yupiii, 23. jul 2021 12:01)

    # Link komentara

  285. Ovaj nasao da komentarise Novaka Djokovica,a od tolike Amerike 330 miliona stanovnika nemate igraca u prvih 30 na svetu.Bolje cuti i pokloni se svetskom broju 1
    (Gigan, 23. jul 2021 12:01)

    # Link komentara

  286. Eh moj analiticaru, i Barsa igra ruzno u ocima protivnickih navijaca! Priznaj to sebi, pa ce ti biti lakse.
    (AlCapo, 23. jul 2021 12:01)

    # Link komentara

  287. Sve što je napisao je notorna činjenica. Ja navijam za Novaka jer sam Srbin, živim vani i znam kao i svi vi što znate da su 90 posto publike protiv njega. Nema svrhe pokušavati to pravdati kao ne vole ga jer je Srbin. Ne vole ga jer pravi grimase tokom igre, dere se i igra neaktraktivno. Ja ne volim Ronalda i automatski navijam protiv Portugala iako nemam ništa protiv te države.
    (djomla, 23. jul 2021 12:00)

    # Link komentara

  288. 1. Tenis koji je Federer igrao je kopija tenisa Stefena Edberga.
    2. Svaki sport koji se igara loptom ima tri faze : Odrana, tranzicija , napad. U svimtim fazama Novak je najolji. Prvose odbrani i onda protivnik pogreši, ako ne pogreši počinje Novakov prelazak iz odbrane u napad. Novak je tenier koji pravi najmanje grešaka u promeni ritma i pravca igre. Ako protivnik izdrži i ne pogreši u toj tranziciji onda počinje napad, čisti linije forhendom, bekhendom, igra drop šotove ili odigra poen na mreži uključujući voleje, tada poentira i tu protivnik nema šta da greši. Novak je skoro nepogrešiv, unikatan je i obavezno mu se treba pokloniti zbog sve većeg broja dece čiji je idol, i ne samo dece, Medvedev,broj 2 je zavoleo tenis gledajući Novaka.
    (neca, 23. jul 2021 12:00)

    # Link komentara

  289. To sto gospodin naziva anti-tenisom, zove se mozak i upotreba istog. To se zove sposobnost gradjenja poena i upotreba inteligencije u poenu. Ali dobro, u njihovoj zemlji se sport bazira na nekim drugim principima, kao sto se moze videti kod njihovih sportista ne samo u tenisu. Tako da moramo imati razumevanja za ovakav vid analize, ma koliko bio pun mrznje.
    (josko, 23. jul 2021 11:59)

    # Link komentara

  290. Novak igra efikasan tenis, gleda da pobedi sa što manje uloženog napora da bi što više produžio karijeru. Kome je do lepote pokreta i "lepršavosti" neka gleda balet. Dobro, možda i badminton.
    (djido mova, 23. jul 2021 11:58)

    # Link komentara

  291. Igra sjajno drop-sotove??? Strucnjak...
    (Strajnic na mute, 23. jul 2021 11:58)

    # Link komentara

  292. Ma možete misliti u sportu gde je cilj prebaciti mrežu i pogoditi teren jedan igrač je dosadan jer prebaci mrežu i pogodi teren jedan put više od protivnika, ahahah bože šta sve nećemo pročitati
    (Marko, 23. jul 2021 11:58)

    # Link komentara

  293. Nije samo zbog stila igre. Agasi je imao stil igre sličan Djokovicevom (čak bi se reklo da Novak igra lepše), i niko nije pričao tada da igra ružan tenis (bar se ja ne sećam) a kamoli anti tenis. Meni, a siguran sam i mnogim ljubiteljima tenisa, se više sviđa tenis sa dugim razmenama. Tako da stvar ukusa. A Noleta ne vole zbog nekih drugih stvari. Nije bas ni jasno zbog čega. Ali koga briga… Najveći je.
    (Niko, 23. jul 2021 11:57)

    # Link komentara

  294. @nebojsa matic

    Bez guglanja,golman Dino zoff,tardeli,Gaetano sirea,kolovati,selektor Enco bearcot. Nije bas tako kako ti mislis. Lepota je vazna,ali najvažniji je uspeh,titula. Samo se to pamti,samo to pise u istoriji.
    (Oliver, 23. jul 2021 11:57)

    # Link komentara

  295. Fer i posteno...
    (varburg limuzina, 23. jul 2021 11:57)

    # Link komentara

  296. Au sta naprica covek
    (PRSKAJ POLIVAJ !!!, 23. jul 2021 11:56)

    # Link komentara

  297. Ovaj novinar treba da komentarise umetnicko klizanje a ne tenis.
    Nole samo napred volite cela Makedonija.
    (R.Makedonija, 23. jul 2021 11:56)

    # Link komentara

  298. Dje su oni sto pisu nikad u klubu 20? Koje nikove sad koriste. Jumko ih je barem 4 promijenio
    (pierre woodman, 23. jul 2021 11:56)

    # Link komentara

  299. Za lepotu uvek postoji umetničko klizanje, ali je i tu psiha bitna i obavezne su neke figure.....
    Što se tiče tenisa meni su naj dosadniji visoki serveri koji sve baziraju na jačini servisa. A nije mi jasno zašto ne vide tu lepotu matematike kod Noleta + na njegovim mečevima uvek ima nekih ludačkih poteza što njega što njegovih protivnika!
    (Nebo.Der, 23. jul 2021 11:55)

    # Link komentara

  300. Novak je najinteligentniji teniser svih vremena! On moze sve u toj igri i na svim podlogama. Nije on najveci slucajno, i ne drzi slucajno skoro sve rekorde u tom sportu. Mogu samo da ga mrze.
    (Che, 23. jul 2021 11:54)

    # Link komentara

  301. Kenjaš brale kao trudna foka!!!

    Samo napred Novače u istoriju, večnost i besmrtnost!!!
    A baletani i njihovi idolopoklonici nek "umiru" u lepoti.

    Pozdrav i podrška za Novaka Đokovića od jednog velikog 45.godišnjeg grobara.

    Parni Valjak čeka ZLATNI SLEM!!!
    (Parni Valjak, 23. jul 2021 11:53)

    # Link komentara

  302. Има много врста лепота, Федерерова игра је лепа на први поглед, али кад се удубиш видиш да зависи много од сервиса. Док код Нолета на први поглед изгледа досадно, али кад се удубиш видиш читаву једну разноврсну причу са обично срећним крајем.
    (Из угла, 23. jul 2021 11:52)

    # Link komentara

  303. Italija je bila SP 1982 godine u Španiji u fudbalu? Jedva prošla grupu. Da li se još uvek neko seća sa tog SP najjačeg brazilskog sastava svih vremena Zika, Sokratesa, Edera, Falkao… Apsolutno niko…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 23. jul 2021 11:22

    Zamalo da se upecam...
    (predrag, 23. jul 2021 11:52)

    # Link komentara

  304. Šta će čovek. Mašta o rođeru. HAHAHA
    (innbecilo, 23. jul 2021 11:51)

    # Link komentara

  305. onda je Ronaldinjo najbolji fudbaler svih vremena?
    (laf, 23. jul 2021 11:51)

    # Link komentara

  306. To je kao stara priča o lepoti brazilskog fudbala, samba, mamba, marakana i kopakabana, a onda dođu Nemci o omlate ih 7:1. Zapravo ovaj tekst pišu svi oni koji Brazilce zbog "lepote" stavljaju ispred Nemaca koji eto ne igraju baš lepo za oko. Svi mi smo to znali odavno, ali eto tek od skoro se o tome piše i javno govori.
    (ZoranJ, 23. jul 2021 11:49)

    # Link komentara

  307. Ma nnovinar nosi se u pm.
    Novak je najinteligentniji teniser i sportista na svijetu. Niko kao nije i stanju da se prilagodjava protivniku, da cita servise i vraca, da i iz odbrane krene u napad, vrhunska priprema za meceve... i jos koliko hoces.
    Da, najspremniji, najinteligentniji, najizdrzljiviji, mentalno najstabilniji, ...
    Tenis je sve ovo gore napisano i jos mnogo toga i Novak se najbolje snasao.
    Nije tenis balet a ni borba bikova :)
    (MK, 23. jul 2021 11:49)

    # Link komentara

  308. Hahahaha a boli boli, neka boli. Poceli su mucenici da pisu trash kolumne, znaci blizu si Nole! Idemo!!!
    (Bots rekt1, 23. jul 2021 11:49)

    # Link komentara

  309. Stara izreke kaze: lepota je prolazna, klasa je večna. Tako će i vremenom da lepota Federerovog tenisa da izbledi, pojavice se novi,mladji, elegantniji, lepši teniseri koje će neki Nike ili Rolex da guraju svim silama. To je 100% istina jel za njih je to biznis a biznis ne sme da trpi. Dok je klasa Djokovića večna jel to je sport a u sportu su najbolji svih vremena uvek večni. Tako da vreme radi za Djokovića.
    (lepotica, 23. jul 2021 11:48)

    # Link komentara

  310. Nas u SFRJ su u fudbalu zvali evropski brazilci,prvaci sveta u prijateljskim utakmicama...ali su dosadni nemci koji samo trce vise od nas bili prvaci sveta.
    (Pragmatik, 23. jul 2021 11:47)

    # Link komentara

  311. Rodja. … Kralju!!!
    (Slipknot, 23. jul 2021 11:47)

    # Link komentara

  312. Korektno.
    Priznao je da je Novak najbolji svih vremena i da nije srećan zbog toga.
    Za mene dovoljno.
    Zato sam ja zbog toga srećan umesto njega. Umetnički dojam je subjektivna kategorija, meni je najatraktivniji Gael Monfis.
    (Dušan, 23. jul 2021 11:33)

    Evo, bas mi puko petoparac za tvoje procene. Ako jos petoparac postoji. Nema veze, naci cu nesto drugo da pukne.
    (Goran, 23. jul 2021 11:47)

    # Link komentara

  313. Samo potpuni tantuz moze da tvrdi da Novak igra anti-tenis. Poduze bi se dalo pisati njegovoj igri. Tehnicki i takticki je najkompletniji igrac ikada. Zli jezici pricaju o defanzivi kao da ne vide koliko strpljivo ume da gradi poene. A tek kontranapadi. Tu jedino Nadal moze da mu parira. Covek je sve elemente igre doveo do vrhunca. I onda anti-tenis? A najbolje meceve u istoriji tenisa odigrali upravo on i Nadal.
    (Gazda Dojkan, 23. jul 2021 11:47)

    # Link komentara

  314. Taj osećaj kad nas Nole drži u napetosti i protiv stotog igrača na listi. Kad se pitaš ima li uopšte razlike. E to je nešto što druga dvojica nikad neće moći da nam pruže. Idemo!
    (velja, 23. jul 2021 11:46)

    # Link komentara

  315. HAHAHA e baš mi drago. Ko priznaje pola mu se dodaje.
    (innbecilo, 23. jul 2021 11:46)

    # Link komentara

  316. Potpisujem sve…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 23. jul 2021 11:46)

    # Link komentara

  317. Koji lamenti nad tenisom onih, koji su od sporta napravili anti-sport u trci za novcem.
    (Federer je elegantan, kao Mirka, 23. jul 2021 11:46)

    # Link komentara

  318. Auuuu Novače šta im radiš.Samo gazi!!!
    (long live and David Coverdale, 23. jul 2021 11:45)

    # Link komentara

  319. Najelegantniji ikad? Sta najbolje mu stoji sorc, najbolje sklapa boje. Federer nije na nivou Nadala i Djokovica vec dekadu jos od Wimb.2012. Tip ne moze da spoji 3 bekhenda da ne izbaci u aut. Ako pricamo o tehnici Wawrinka ima dupli bolju tehniku ali je limitiran visinom i servisom. Vise vrede ove 3 titule Wawrinke protiv Djokovica i Nadala nego se ove protiv Bagdatisa,Filipusisa i Cilica. Djokovic je im izbacio sve adute iz ruke ostala je elegancija,i ples na terenu.
    (KD, 23. jul 2021 11:45)

    # Link komentara

  320. Da li oni hoće da priznaju ili ne da je Novak NAJBOLJI najmanje znači. Priznanje da ga mrze iz dna duše bez obzira na razlog, jer je on BOLJI od njihovih prinčeva je... priceless. Mogu samo da trunu u svojoj mržnji. Videli smo koliko su časni, a kao poremećeni, u svojoj mržnji, kad je jedan od njih s leđa prišao našoj Moniki i zario joj nož. Eh, da smo svi ko Novak i Monika, pa nek nas mrze što smo bolji od njih. To im neće pomoći, tim pre smo još bolji.
    (Boketov klaja, 23. jul 2021 11:45)

    # Link komentara

  321. Kako neko moze da napise
    Iako moze da napadne on igra poen vise.
    Msm.ocigledno je da ne zeli da napadne, jer nije pravi trenutak za napad.
    Pitanje je sledece.
    Gledali ste meceve sa Nadalom ?
    O kakvom prebacivanju loptice on govori.
    Klasicam imbecil, koji pokusava da unizi statistiku.
    (bolje sutra, 23. jul 2021 11:44)

    # Link komentara

  322. "Italija je bila SP 1982 godine u Španiji u fudbalu? Jedva prošla grupu. Da li se još uvek neko seća sa tog SP najjačeg brazilskog sastava svih vremena Zika, Sokratesa, Edera, Falkao… Apsolutno niko… "

    Upravo si naveo tj setio se 4 besmrtna igrača (kojih se "apsolutno niko" ne seća, jer ko još pamti lep fudbal ...). Ajd sad osim Rossija, koliko se Italijana sećaš, al bes guglanja?
    (Nebojsa Matic, 23. jul 2021 11:43)

    # Link komentara

  323. “Нека ме мрзе, само нека ме се плаше.”
    (пуцко, 23. jul 2021 11:43)

    # Link komentara

  324. Bravo, svaka ti cast anti novinaru. Vjerovatno Federer plese i kad 30 loptica posalje u aut iz bekhenda i onda izgubi mec, to je tako elegantno kad je posaljes elegantno takodje iz tog bekhenda po 2-3 puta na mecu u publiku ramom reketa kao sto Federer radi jer mu je takav stil tenisa. E pa mozes pisati da mozda i 752 igrac sveta ( ne znam ko je ) ima lep stil al niko o njenu i njegovom stilu ne pise. Pisu se samo i pamte brojke. Novak Goat
    (vlado, 23. jul 2021 11:30)

    Vas Nolomane (idolopoklonike patoloske) niko ne voli, eto i zasto.
    Novinar je korektno i objektivno napisao, a napisao je da Federer po njemu i mnogima igra lepsi tenis od Novaka, da mu se ne svidja kako Novak igra, i napisao je da je Novak najbolji teniser svih vremena, u pre odu GOAT. Kristijano Ronaldo ima mnogo vise uspeha i rekorda od Ronaldinja ali Ronaldinjo igra lepsi fudbal, eto neki primer. Inace, navijac sam Novaka i nadam se zlatnom slemu.
    (Aksiom, 23. jul 2021 11:43)

    # Link komentara

  325. Tako je brate, lepo priznaj... Teško je, boli... mnogo boli, ali jedna je istina... Nole je najbolji...
    (Džedaj, 23. jul 2021 11:43)

    # Link komentara

  326. "ne sviđa mi se što je Đoković najbolji igrač svih vremena.", rece covek koji ga ne voli. Sve je jasno kao dan.
    (Grizli Adams, 23. jul 2021 11:42)

    # Link komentara

  327. Sto volim da procitam kako pate na zapadu.Odmah mi je puno srce i zaboravim kakav sam bednik i socijalan slucaj
    (Rođa, 23. jul 2021 11:41)

    # Link komentara

  328. Gde su one bake sa prstićima, je l prevarile koronu ?!
    (Gavrilo Princip, 23. jul 2021 11:41)

    # Link komentara

  329. Najviše volim da gledam mečeve recimo na švedskom Eurosportu gde komentarišu bivši profesionalni teniseri, oni koji se razumeju u materiju. Jonas Bjorkman, Sederling... Da čujete kako ljudi ushićeno komentarišu Novakovu anticipaciju igre, kretanje, nameštanje na udarac, mentalnu snagu. Tačno vidiš da kao laik ne vidiš ni pola stvari koje oni primećuju i skreću pažnju gledalaca na te detalje. Ovaj kolumnista je pravi primer neznalice.
    (Laik, 23. jul 2021 11:41)

    # Link komentara

  330. Novak igra izuzetno atraktivan tenis u svakom segmentu igre...To svaki normalni ljubitelj tenisa vidi....Ima li sta atraktivnije od toga kada pogodi bekend paralelu iz potpune defanzive,napravi spagu,i zabije viner....Kretanje savrseno,drop sotovi cesto znaju da budu predivno odradjeni da protivnik ni ne pomisli da krene na loptu,i jos mnogo mnogo toga.Ne znam uopste odakle ova prica da Novak ne igra lijep tenis,o cemu se odje radi...Pa koliko je puta publika bila u transu i nevjerici kada Novak odigra neke nestvarne poene.
    (Sinke, 23. jul 2021 11:40)

    # Link komentara

  331. Auuu kako ih boliiiiii...Nole samo nastavi!
    (Mića, 23. jul 2021 11:40)

    # Link komentara

  332. Gomila gluposti. Ne znam zašto gleda tenis? Zašto ne ide na balet ili umetničko klizanje pa nek uživa.
    (Sim69, 23. jul 2021 11:39)

    # Link komentara

  333. Meni je žao ovih Anglosaksonaca!
    Nole samo kidaj, sve im uzmi i nastavi da im nabijaš komplekse!

    PS:Novakova snaga je upravo u tome što iz defanzive prelazi u ofanzivu ali to ovaj nesrećnik nikada neće shvatiti!
    (statuskan, 23. jul 2021 11:39)

    # Link komentara

  334. Jaoo mi azmišlajmo ovako lep tenis kao Federer kad igra.
    Pa igraj taj lepi tenis kao Rođa. Brani li ti ko. Dođeš pred Novaka i zapretiš mu lepim tenisom, a on te omlati kao šljivu za 22 minuta. I onda psihijatar, pedijatar, kuknjava, tabletice i posle 15 godina ti bude bolje.
    (rebro, 23. jul 2021 11:39)

    # Link komentara

  335. Ja sam samo procitao ‚Novak Djokovic najbolji igrac svih vremena‘.
    (D10S, 23. jul 2021 11:38)

    # Link komentara

  336. “Kao ljubitelj tenisa, ne sviđa mi se što je Đoković najbolji igrač svih vremena.”

    E to je priznanje kakvo svi odbijaju da kažu. Svaka mu čast na iskrenosti.
    Mnogi imaju taj problem ali to je njihov problem :)
    Zapadni problem i problem kompleksaša.
    Zadovoljstvo je čitati ovakve stvari.
    Hvala Nole!
    Jedan je NOVAK! ❤❤❤
    (Js, 23. jul 2021 11:38)

    # Link komentara

  337. Ljudi prevazilaze sebe u pisanju.
    Plešu dok igraju sa buranijom,a kad dođe Bog počinje plakanje...
    Proseravaju se do besvesti
    (totocalco, 23. jul 2021 11:38)

    # Link komentara

  338. Najlepsi moj. Volim ga.
    (King Roger, 23. jul 2021 11:38)

    # Link komentara

  339. Najlepsi moj. Volim ga.
    (King Roger, 23. jul 2021 11:38)

    # Link komentara

  340. Sve je tacno osim price o defanzivi. Niko nije agresivniji, niko ne miksuje udarce, niko ne menja stil igre zavisno od protivnika, niko ne unaptedjuje svoju igru… vise od Novaka.
    On je taj koji vodi igru, koji daje ritam mecu i pritiska. Tako je svaki put osim retkih slucajeva poput RG 2020.
    (preletac, 23. jul 2021 11:38)

    # Link komentara

  341. Iskren i objektivan tekst. Ne mora da vam se svidi stil njegove igre ali je činjenica da je najbolji svih vremena. GOAT ??
    (vuk_gnu, 23. jul 2021 11:37)

    # Link komentara

  342. Dobro kaže, najbolji igrač svih vremena..
    (Ns, 23. jul 2021 11:37)

    # Link komentara

  343. Ne bi novak bio to što jeste da ne ume da napadne žestoko. Kada se razvije razmena njegovi protivnici su u grču jer znaju da ako pošalju malo kraću loptu sledi neodbranjivi napad. Zato gađaju u poslednji metar i greše. Kada bi oni znali da vraćaju kako treba onda bi Novak igrao lepše, kao što to radi protiv Rafe. Njihovi mečevi su spektakularni. Ovi ostali ne znaju da igraju pa je onda dosadno.
    (Dusan, 23. jul 2021 11:36)

    # Link komentara

  344. Ljepota je u oku posmatrača.
    (herc, 23. jul 2021 11:36)

    # Link komentara

  345. Ау Новаче, ујео си га као поскок, директно у срце а то болиииии.
    (Поскок са Змијања, 23. jul 2021 11:36)

    # Link komentara

  346. Sta je zakljucak? Da je lepota u tenisu zasluga za najboljeg svih vremena ili rezultati? A ako su rezultati merilo onda je Novakov recept za postizanje istih onaj pravi i ta umisljena ili zamisljena lepota o kojoj govori kad je Federer u pitanju nema nikakvog smisla jer ne donosi najbolji rezultat. Isto je i u drugim sportovima. Mozes lepo igrati fudbal plesati po terenu dodavati pasove bez greske ali ako ne postignes vise golova ta tvoja igra nema smisla jer se utakmica igra za golove. To sto neki zive u davnoj proslosti i zele da vide da balerina na teniskom terenu bude najbolja svih vremena je iskrivljenje činjenica. Ako kazete da je Nole dosadni defanzivac koji ume i da napadne sto je tacno onda znaci da taj stil igre donosi najbolji rezultat. Novak iz defanzive najbrze prelazi u napad od svih poznatih tenisera i toga se svi plase kad igraju sa njim. Ne mogu biti nikad sigurni da li oni kontrolisu meč svojim konstantnim napadom koji biva konstantno uspesno neutralisan i to je nevidjeno tesko i frustrirajuce kad na kraju na semaforu vide da su izgubili tu partiju. Slazem se da Federer deluje i igra lepo tenis mozda i najlepse ikada i bice on svakako upamcen takododje kao jefan od najboljih u istoriji tenisa,ali moraju se priznati i postovati rezultati. Pitam se da li bi neko trenirao samo da bi igrao lep tenis ili igrao tako da njegova igra domosi rezultat. O mentalnoj pripremi je tesko govoriti i to je poseban trening. Treba svi sa zapada da zamole ceo svet da zdusno navijaju protiv njih na svim mecevima i da studiraju istovremeno psiho disciplinu zvanu INAT :) E to da im objasnis samo je veoma tesko izvodljivo.
    (milan, 23. jul 2021 11:35)

    # Link komentara

  347. Koliko su ga najahali, naci ce mu neki doping do kraja godine.
    (DM32, 23. jul 2021 11:35)

    # Link komentara

  348. Najvaznija recenica u ovom tekstu je prosla nekako nezapazeno, a to je da autor teksta priznaje da je Novak GOAT...
    (lufti, 23. jul 2021 11:35)

    # Link komentara

  349. Pa ovi više ne znaju gde biju...
    (Baš zato što te znamo, 23. jul 2021 11:35)

    # Link komentara

  350. Džordan je postao neprikosnoven tek kada je unapredio odbranu, Muhamed Ali je u čuvenom meču "the Rumble in the Jungle" izmorio Foremana odbranom tako da napad jeste super ali odbrana dobija mečeve! Da nije tako gledali bi i naše košarkaše na OI...
    (ko ne pamti iznova proživljava, 23. jul 2021 11:34)

    # Link komentara

  351. Korektno.
    Priznao je da je Novak najbolji svih vremena i da nije srećan zbog toga.
    Za mene dovoljno.
    Zato sam ja zbog toga srećan umesto njega. Umetnički dojam je subjektivna kategorija, meni je najatraktivniji Gael Monfis.
    (Dušan, 23. jul 2021 11:33)

    # Link komentara

  352. Ni Bolt verovatno nije najbolji sprinter svih vremena, sigurno ima neko ko trci elegantnije od njega.
    (Stevan, 23. jul 2021 11:33)

    # Link komentara

  353. Поклоните се краљу.
    (Први комшија дневне дозе, 23. jul 2021 11:33)

    # Link komentara

  354. svaka cast kako su uspeli sami sebe da ubede u tu laz da Nole igra ruzan tenis.
    (aca, 23. jul 2021 11:33)

    # Link komentara

  355. Све је ок, исплачи се..
    (shofer, 23. jul 2021 11:33)

    # Link komentara

  356. Nole komentari su vise dosadili svima.
    Svako ima pravo na svoje misljenje.
    Velika trojka je svako prica za sebe.
    Rodzer, Rafa pa Nole.
    (DR, 23. jul 2021 11:32)

    # Link komentara

  357. Nakon čitanja kompletnog teksta, mogu da se složim. Na prvu, ne deluje prijatno, ali je zapravo realno. Sve se svodi na to da ga mnogi neće voleti ali da priznaju da je najbolji svih vremena. Sasvim dovoljno, ni ne treba da ga vole.
    Nešto poput Hamiltona u F1 - mnogi će ga osporavati zbog ovoga ili onoga, više će voleti Šumija ili Senu, ali će ovaj po brojkama biti GOAT.
    (Robert, 23. jul 2021 11:32)

    # Link komentara

  358. Klasičan ugao posmatranja jednog mrzitelja Novaka Đokovića. Al neka ga mrzi, mrzeće ga još više..daće mu Novak mnogooo razloga za to. Ideeemoooooooooo
    (Zuba, 23. jul 2021 11:32)

    # Link komentara

  359. Kako ih boli a tek ce da ih boli!!!
    (blek dzek, 23. jul 2021 11:31)

    # Link komentara

  360. Bravo, svaka ti cast anti novinaru. Vjerovatno Federer plese i kad 30 loptica posalje u aut iz bekhenda i onda izgubi mec, to je tako elegantno kad je posaljes elegantno takodje iz tog bekhenda po 2-3 puta na mecu u publiku ramom reketa kao sto Federer radi jer mu je takav stil tenisa. E pa mozes pisati da mozda i 752 igrac sveta ( ne znam ko je ) ima lep stil al niko o njenu i njegovom stilu ne pise. Pisu se samo i pamte brojke. Novak Goat
    (vlado, 23. jul 2021 11:30)

    # Link komentara

  361. Gluposti. Meni se Noletov stil najviše svidja.
    (Milorad, 23. jul 2021 11:30)

    # Link komentara

  362. Nazvati Đokovića defanzivcem je čisto nepoznavanje teniske igre.
    (Ded, 23. jul 2021 11:30)

    # Link komentara

  363. Meni se sviđa analiza. Jedino ovo antitenis smeta malo ali dobro. GOAT
    (iosonostefan, 23. jul 2021 11:30)

    # Link komentara

  364. Kad vidim onaj Federerov Backhand, smuci mi se. Retko, koji tako dobar igrac, je ima tako los udarac kao Roger.
    (markomi, 23. jul 2021 11:30)

    # Link komentara

  365. To je kao da nipodastavamo Barsu iz vremena Gvardiole, jesu igrali tika taka koja je nekome mozda dosadna jer usporava igru, ali niko ne moze poreci da su tada bili vjerovatno najjaca ekipa ikada. Djokovic ne igra dosadno, on igra pametno i meni je najljepsi dio tenisa kad protiv Federerovog elegantnog i ofanzivnog tenisa, Djokovic svojom smirenom i pametnom igrom ga izuje iz cipela.
    (loood, 23. jul 2021 11:29)

    # Link komentara

  366. Ja u svakom muškom sportu uvek preferiram atletizam u odnosu na estetiku. Zato bih uvek izabrao Đokovića, i da nije naš.
    Jedina mu je mana što "mazi brokoli i šalje srcad publici".
    (genius, 23. jul 2021 11:29)

    # Link komentara

  367. Stil igre je individualna stvar, i svaki igrač ima svoj. Neka bude i da je sve tačno što je taj napisao. To samo znači da takva stil igre odgovara Đokoviću, jer se njim i popeo u sam vrh tenisa. A to što se nekome to ne sviđa - Bože moj. Neka čeka nekog novog Federera, jer ni jedan od junoša u top 10 takođe nema takav "ples" stil.
    (PD, 23. jul 2021 11:28)

    # Link komentara

  368. Đoković dosadan, a Nadal ili recimo Marej nisu?!?!? Pa ako je neko dosadan, kao i njegov tenis, onda je to Nadal. Apslutno nema ništa u njegovoj igri sem izvlačenja na forherd i udaranja lopte, dok protivnik ne pogreši. Đokovićeva igra je sigurno raznovrsnija od Nadalove. O Mareju ne treba trošiti reči, čovek igra samo sa osnovne linije. Monotonija do bola!
    (Vesna, 23. jul 2021 11:28)

    # Link komentara

  369. Baš je jadno čitati razne "stručnjake" sada kada je Nole dostigao Nadala i Federera u broju osvojenih GS. 70 godina je važilo da je najbolji onaj koji osvoji najviše GS turnira, a sada se kao kriterijumi izmišlja sve i svašta. U individualnim sportovima je jedino relevantan rezultat, sve ostalo je bezveze. Da je Nole Amer ili Englez još prije nekoliko godina bi bio proglašen najvećim, najljepšim i najboljim svih vremena (vjerovatno bi dobio i koju Nobelovu nagradu). I sada kada su baš svi argumenti na njegovoj strani izmišljaju se razlozi da ne bi bio. Federer igra najljepši tenis? Neko bi rekao da je igrala Šarapova, Kurnikova ili Sabatinijeva - svakako ih je bilo ljepše za gledat na terenu. I šta će izmisliti kada Nole uzme 25 GS?
    (Mariborcan1970, 23. jul 2021 11:28)

    # Link komentara

  370. Videli smo Džemperkovu eleganciju na Wimbldonu protiv Krkača, ahhh samo kada se setim, ti forhendi 2 metra iza osnovne linije, taj lepršavi jednoručni bekhend koji cepa dno mrežice :)) ..... A kretanje-pa maestro je plesao po terenu poput balerine pogotovo u 3. setu kada je elegantno oduvan sa 0:6....... Jedan je teniski umetnik i ime mu je Rođa Federer!
    (ljubić čeka titulu, 23. jul 2021 11:28)

    # Link komentara

  371. Dosadan je on i kad ne igra, slazem se sa clankom.
    (drop shot, 23. jul 2021 11:28)

    # Link komentara

  372. Čoveče,
    Da li je realno da vi ljudi ne shvatate jednostavnu stvar kao što je sarkazam?
    Ovaj čovek se ruga svima koji nipodastavaju Noleta.
    (lordred, 23. jul 2021 11:28)

    # Link komentara

  373. Poverljivo
    Novak uskoro upisuje školu plesa u maloj Moštanici. Za šest meseci njegova igra postaje elegantnija od Federerove. Žena mu je lepša od Federerove. Ostaje da vidimo šta sa frizurom pa da konačno bude bolji od Rođe.
    (neretva, 23. jul 2021 11:27)

    # Link komentara

  374. Ovo je sad već jedna kampanja koja se vodi protiv Novaka i to neko debelo i plaća.
    (Srdjan Novi Sad, 23. jul 2021 11:27)

    # Link komentara

  375. Nije mi jasno i nikad mi nece biti jasno kako ljudi daju sebi za pravo da komentarisu sta je lepo a sta ruzno... uz to predpostavljam da doticni gospodin nije ni drzao reket u ruci, a kamoli igrao... al dobro on zna sta je lepo. Jedino merilo rada su rezultati i da li je nesto sto je steknuto uradjeno po propisima i pravilima ili ne.... a lepota.... prijatelju meni nije lepo kako si napisao tekst, al ko sam ja da sudim!
    Nole samo ruzno.... do 21GS i Olympic Gold!!!
    (OgiBG, 23. jul 2021 11:27)

    # Link komentara

  376. Kratki post sa FB?
    Nisam se skoro pravio pametan na FB, pa reko da opet izjavim nesto oko ovi nasi sportisti( Jokica necu da branim a i kosarkase, to sam vec chinio pre jedno 2 godine).
    Doslo vreme da pricamo malo i od tenis. Vidim ja da pise i kurta i murta za Djokovica, pa reko i ja da nesto observiram kao dugogodisnji teniser??. Igram tenis odavno, mada uvek biram protivnike da su slabiji, pa imam neki pozitivan skor verovatno u svoju uspesnu karijeru?. Cim me neko pobedi ja ga zajebem da igram vise, da ne pokvarim skor?. Bata mi skoro bio, onako neutreniran pobedi me 2 mecha(bruka za mene,bravo za njega). Popimo po neko pivo posle , prozajebava me malo, i prodje na to. Al nisam ja tema ovog posta nego zna se ko naravno.
    Nisam tolko strucan i badjavan da postavljam snimke i objasnjenja za ovo sto cu da ispricam, al ako ima ko da ne veruje ovome sto cu da kazem, ima internet pa neka proveri.
    Djokovic je najbolji teniser svih vremena zato sto Federera pobedi sa njegovom agresivnom igrom, Nadala izbusi na forhend gde je najjaci(i dok ovaj to skapira, a reko bi da je malo spor u glavu, on pobedi 7 ili 8 puta u finalima) Mareja pobedi jer je slican al malo gori, ostale da ne nabrajam, jer svaki njihov kvalitet on ugusi i svede na prosek. Covek uso u materiju 100 posto, posvetio je celog sebe da bude najbolji(sto i realno jeste). Nema mana u svojoj igri i jos uvek napreduje( mozda nema ni jedan najbolji udarac, al ih ima sve vrhunske).
    Za Federera kazu da igra lep tenis( al ne j'be lep nego uporan). Za Nadala da je sila i upornost ( al ne j'be bas svaki uporan, mora malo i da znas).
    Tolko od mene, pa cu ponovo da nesto pisem za jedno 2 godine??
    (shone, 23. jul 2021 11:27)

    # Link komentara

  377. Realno, tako je vezano za njegovu lepotu igranja na terenu. Kao sto mi prozivamo Penalda, ali cinjenica i brojevi kazu da je mnogo bolji igrac od Ronaldinja, koji ima mnogo manje uspeha ali mnogo lepse deluje kad igra fudbal. Tako mi osporavamo Ronalda a uzdizemo Brazilca. Tako je i u svetu sa Federerom i Djokovicem.
    (Dule, 23. jul 2021 11:27)

    # Link komentara

  378. Napisa čovek, samo... je l osta živ? Pomalo i uživam kad pročitam ove paćenike... pa i Brazil igra najlepši fudbal, ali ih Nemačka mašina ispraši sa sedam komada. Može biti samo jedan, jedini najbolji... u tenisu... NOVAK ĐOKOVIĆ!!!!
    (Ikac Jagodinac, 23. jul 2021 11:27)

    # Link komentara

  379. Krece najagresivnija kampanja protiv Novaka od onog trenutka kada je svima postalo jasno da je najbolji u istoriji ovog sporta,ovo je tek početak tek ce se pojavljivati kojekakvi kolumnisti i kvazi poznavaoci tenisa ali DZABA!
    (nema ovde leba, 23. jul 2021 11:27)

    # Link komentara

  380. Neverovatno iskren i tacan tekst. Mi navijamo za Noleta ali preziremo njegov stil igre. Vise volim da gledam meceve u kojima ne igra jer migu da navijam za koga hoću.
    (srba, 23. jul 2021 11:27)

    # Link komentara

  381. Korektno, čovek priznao da je Novak najbolji svih vremena ali i to da mu se ne sviđa njegov stil igre. Svako ima pravo na svoje mišljenje i svoj doživljaj realnosti. Moj je da je tenis ipak samo sport, i da kao i u svakom drugom, cilj za igrača je samo jedan - pobeda. Nije Novak kriv sto je tenis tako osmišljen sport gde je za pobedu najbitnija taktika i mentalna snaga, a ne lepšavost u igri. Sta da vam radim zapadnjaci, Djokovic vam prešao igricu. Više sreće drugi put.
    (Jovan, 23. jul 2021 11:27)

    # Link komentara

  382. Potpisujem svaku rec. Kao neko ko prati tenis jos od Borga, Djokoviceva igra jeste jedna od najdosadnijih i da nije nas verovatno ne bih navijao za njega. Ali mu se kvalitet, neverovatna fizicka sprema i mentalna snaga ne mogu osporiti. Jos malo da popravi smec i uzima lagano jos pet-sest GS

    A sad napred do golden slema!!!
    (Block, 23. jul 2021 11:26)

    # Link komentara

  383. Kakve gluposti ovi zapadni novinari pisu! Cuj, jos ce da ga proglase igracem koji je igrao najruzniji i najdosadniji tenis u istoriji ovog sporta! Ne stvarno, ovo samo budale mogu da napisu i poveriju u isto! Kme kme...
    (Markan, 23. jul 2021 11:26)

    # Link komentara

  384. Pa dobro, onda je lako, svi igrajte "anti-tenis" i svi budite Djokovic, jel da ?

    Samo treba da imate vrhunski ritern ja mislim.

    I samo trebate da imate vrhunsku kondiciju.

    Mozda ipak jos samo treba da imate i odlican rad nogu koji se izucava na teniskim akademijama.

    Cini mi se da bi jos mozda trebali da imate sposobnost jakog forhenda koji brise uglove i linije.

    I da dodam razgibanost poput K1 borca Alexeya Ignyashova i to bi otprilike bilo to

    Eto, nista strasno.

    Zna li novinar zasto se Nadal u Srbiji zove Vamos-Tamos ?

    Sigurno ne zbog pasivne igre Novaka Djokovica.

    Ne moze zapadni svet da se pomiri sa cinjenicom da im neki istocno evropljanin srusio ciniju jagoda sa slagom pa to ti je !
    (hours of love, 23. jul 2021 11:26)

    # Link komentara

  385. Ako je iko video lepši, efektniji, brži i atraktivniji napadači poen od No1etovog riterna protiv Federera 2011. na US Openu i to na 40:15 i meč loptu za Rođžera, neka mi javi.
    (UŠATI i mali partizai, 23. jul 2021 11:26)

    # Link komentara

  386. "What happens, happens, and fans must deal with it. Djokovic has triumphed, emphatically, in the face of a tennis world that has always wanted to see him fail, and the mental strength and self-belief he has developed in the face of this opposition is without a doubt his greatest asset as a player. That’s a great story in itself, even if it wasn’t the one I was hoping for."

    Odlican i iskren tekst
    (papaja, 23. jul 2021 11:26)

    # Link komentara

  387. crknite od muke....!!!!
    (jazavac1244, 23. jul 2021 11:26)

    # Link komentara

  388. ta šta ćeš ni ja ne volim Italijanski fudbal pa su ipak prvaci... plačite samo...
    (td, 23. jul 2021 11:26)

    # Link komentara

  389. Eminentne novine sa zapada će svakog dana umanjivati noleauxov uspeh na putu do najvećeg ikad, na kraju ako i bude goat, javnost neće tangirati ta činjenica. Mašinerija sa zapada radi posao.
    (Lepi, 23. jul 2021 11:25)

    # Link komentara

  390. Tačno se znalo da će krenuti sa ovom pričom. Sada kada je očigledno da je najbolji teniser ikada, počela je priča o lepoti igre, koja je u suštini subjektivni osećaj. Statistika je protiv njih, a ona je jedina objektivna.

    Jednostavno, ne vole Đokovića iz drugih razloga, i to ne smeju da priznaju, jer u tom slučaju bi se videlo ko su oni.
    (Jovan, 23. jul 2021 11:24)

    # Link komentara

  391. Hahahsh, jedan po jedan priznaju. hagahaha
    (Shumi, 23. jul 2021 11:24)

    # Link komentara

  392. Obozavam ovakve tekstove ,prosto uzivam ovo da citam .Sta im brat Novak radi....Idemo po olimpijsko zlato....
    (no name, 23. jul 2021 11:24)

    # Link komentara

  393. ''Listen, and understand. That terminator is out there. It can’t be bargained with. It can’t be reasoned with. It doesn’t feel pity, or remorse, or fear. And it absolutely will not stop, ever, until you are dead''.
    Друже, то што ти називаш анти-тенисом је управо оно што ми волимо. Тотална анихилација противника. Плачи гласно, да те Бог чује.
    (питам за друга, 23. jul 2021 11:23)

    # Link komentara

  394. Ubise ih kompleksi, jadni zapadnjaci...
    (milan, 23. jul 2021 11:23)

    # Link komentara

  395. Italija je bila SP 1982 godine u Španiji u fudbalu? Jedva prošla grupu. Da li se još uvek neko seća sa tog SP najjačeg brazilskog sastava svih vremena Zika, Sokratesa, Edera, Falkao… Apsolutno niko…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 23. jul 2021 11:22)

    # Link komentara

  396. Koja glupost!
    (pera genije, 23. jul 2021 11:22)

    # Link komentara

  397. Ovaj novinar nema pojma o novinarstvu. O čemu ovaj čovek priča, ne zna ni on sam. Bože sačuvaj kakvi kompleksi, ali barem je na neki njegov uvrnuti način priznao da je Novak najbolji.
    (mads, 23. jul 2021 11:21)

    # Link komentara

  398. Ne moraju da me vole...
    Ne moraju ni da mi se dive...
    Samo da me postuju...
    (loznica, 23. jul 2021 11:21)

    # Link komentara

  399. Gluposti. Najbolje da ukinemo svetsko prventsvo u fudbalu i da pehar odma damo Brazilu posto igraju najlepsi fudbal a Italijanima da oduzmemo sve titule. Pa 2011 i 2015 je Novak igrao i najbolji i najlepsi tenis ikada!!
    (Bitola moj roden kraj, 23. jul 2021 11:21)

    # Link komentara

  400. Iskreno covek napisao. Ne svidja mi se, ali tako je, najbolji je. Molim lepo!
    (Dejan, 23. jul 2021 11:20)

    # Link komentara

  401. Kako ih boli sto je najbolji ikad. Pa na sve nacine pokusavaju da omalovazavaju njegov uspeh. Prvo je bio broj grend slemova, kad je to stigao sad je lepota i elegancija. Ma idemo Novace do 25. grend slema i OI!
    (Nikola, 23. jul 2021 11:20)

    # Link komentara

  402. Što volim da pročitam kako pate ovakvi pajseri, nemaš pojma!
    (Rođa, 23. jul 2021 11:20)

    # Link komentara

  403. Đoković, fudbalskim rečnikom rečeno, igra katanaćo. Ali, koga je briga za to, Bilo gazi redom, neka tako nastavi.
    (Kvante, 23. jul 2021 11:20)

    # Link komentara

  404. Seri, seri... neću se ni truditi da demantujem vaše navode.. Koji su apsolutno pogrešni!!
    (giStro, 23. jul 2021 11:19)

    # Link komentara

  405. Одличан текст, седи пет са тачком.
    (Рајко Четник, клуб 311+, 23. jul 2021 11:19)

    # Link komentara

  406. Paradoks je da Djoko protiv Federera uglavnom igra napadački, zato što može.
    (stoka17, 23. jul 2021 11:19)

    # Link komentara

  407. GOAT
    (mich, 23. jul 2021 11:19)

    # Link komentara

  408. Al' će da bude komentara.
    (Cile, 23. jul 2021 11:19)

    # Link komentara

  409. Pored zivog Nadala i recimo Mareja ovaj kaze da Djokovic igra dosadan i defanzivan tenis !??!???!?!
    Krompirko je najelengantniji, hahah hahahah ahahahahah. A ume li krompirko da izvede cetvorostruki aksel ? Ako ne ume onda ne znam o kakvoj eleganciji ovaj ovde govori !
    (antiDebil, 23. jul 2021 11:18)

    # Link komentara

  410. Au al ih je oshurio nas Srpski Soko...prst u oko!

    Kako je lepo slusati kako kukaju i cvile...
    (noleisthebest, 23. jul 2021 11:18)

    # Link komentara

  411. Au al ih je oshurio nas Srpski Soko...prst u oko!

    Kako je lepo slusati kako kukaju i cvile...
    (noleisthebest, 23. jul 2021 11:18)

    # Link komentara

  412. Korektna analiza. Sve vise se postize konsenzus da je Djokovic najbolji igrac ikada,da Federer igra najlepsi tenis,a da je Nadal najveci sljakas.
    (Oliver, 23. jul 2021 11:18)

    # Link komentara

  413. Koji pogani bot.
    (ls, 23. jul 2021 11:17)

    # Link komentara

  414. Novak igra lep tenis kome se ne svidja ne mora da gleda.
    (zex, 23. jul 2021 11:17)

    # Link komentara

  415. Hmmm...

    Ovo lici na ono sto se na Engleskom zove 'backhanded compliment'...

    Kao fora kompliment, ali nije u stvari...
    (TurboNator, 23. jul 2021 11:16)

    # Link komentara

  416. Sve tacno napisano.
    (Filip, 23. jul 2021 11:15)

    # Link komentara