1. Odlicno, da imamo protiv kog da navijamo.
    (Nikola Jokic, 16. jul 2021 14:07)

    # Link komentara

  2. @ Turcisandzak
    … Za sve negativne komentare o AV moderator je revnosan i budan, ali za gadosti o Noletu -retko. Neverovatno je da ste pustili ovakav neprijateljski komentar. Sram vas bilo!
    (Prozukli novinar, 15. jul 2021 22:03)

    # Link komentara

  3. Bez obzira na sve insinuacije (moguca povreda,prilagodjavanje betonu,u 2 od 3 seta,putovanje,vremenska razlika,,bez gledalaca...) oko ucestvovanja Novaka u Tokiju,samo da napomenem ono najbitnije: ako osvoji Zlato na OI a poto, US Open mogao bi da postavi rekord koji verujem niko,bar ne za nasih zivota nece postici.Taj ulog i sansa ukazuje se jednom u hiljadu godina.Naravno da smo svi sebicni i zeleli bi da to vidimo po onoj narodnoj: "da to vidim a posle da umrem"! Mogu da zamislim kako bi to odjeknulo u svetu sporta a siguran sam ako bi se to desilo da bi ga istaklo za najboljeg sportistu ikada! Drzim kao sto sam rekao palceve,naravno sa zeljom da Novak kaze DA,ja licno da sam na njegovom mestu bi probao pa sta bude,ali ipak on odlucuje!? Ajmo Nooooooleeee od Beograda do Tokija!
    (bmiles, 15. jul 2021 17:15)

    # Link komentara

  4. Iako je sve zgusnuto OI pa rogerkuo i US open,on nema gledano godisnje turnira kao pre,mozda je 8 samo odigrao za celu sezonu,a forsira se samo na slemovima. Tako da ici ce na sve sto posto.
    (Bekinho, 15. jul 2021 16:48)

    # Link komentara

  5. Ne mogu da verujem, da ama bas niko nije pomenuo, zasto su STVARNO problem OI.
    Svi pominju (vec od posle RG), kako je opasnost pojavljivanje na OI zbog USO. Pa TO nije ni najmanji problem. Isti beton, mesec dana izmedju dva turnira, znaci OI apsolutno ne smetaju USO.
    Problem su same olimpijske Igre. Svi se secamo, kako se Nole slomio posle Ria. Uvalili mu fantasticnog Delpotra u prvom kolu, koji je i gazio do samog finala, ali tamo jednostavno nije imao snage, jer se tek vracao iz povrede. Noveka je taj poraz totalno slomio, kao nista pre ili posle toga u karijeri. Trebalo mu je godinu dana, da se oporavi mentalno.
    Sada, za nekoliko dana preci sa trave na beton, preci hiljade km i vremensku razliku 10 sati, to jeste vec mali problem. Ali pored toga je najveci, da su mladi ubedljivo najbolji bas na betonu (zbog kretanja, posto se tesko snalaze na sljaci, a pogotovo na travi). Kao drugo, igra se na dva dobijena seta, sto opet daje malo vece sanse za mlade lavove. A ima ih i previse u ovom trenutku. Medvedev, Zverev, Sapovalov, Cicipas, Beretini, Rubljev... pa i Hacanov, Aljasim, Siner, ili neki nezgodan "betonas" tipa Bautista Agut. Ne znam ko je sve odustao, ali nikad slabiji Tim, Nadal ili Federer nikako ne bi bili prepreka.
    Pored svega, kako je neko vec i pomenuo, velika opasnost vreba i zbog povrede, kada se naglo predje sa trave i sljake na beton.
    I na kraju zamislite jos ove miseve (pacove), koji ce se sepuriti, ako Novak ispadne u prvim kolima OI.
    (LKbulls, 15. jul 2021 16:39)

    # Link komentara

  6. Bigserb...a zašto je bitna za priču o goatu.Da li je ikada iko spominjao Zlato sa OI kada su RFa proglašavali najboljim ikada.Da li i danas kada je jasno da ga je Novak razbio u paramparčad i kada ga i dalje svrstavaju u GOATa pominju OI.Ne ...totalno nebitni parametar za tenis isto kao i za fudbal.I nemoj mi pominjati RFa kako ima zlato u dublu,drugi sport.Pogledaj osvajače zlata Masu i ekipa pa jesu li oni bitniji od Samprasa,RFa,Bekera,Kurijera...itd.Tako da ne lupetaj.
    (RAPE, 15. jul 2021 16:28)

    # Link komentara

  7. Ako uzme i zlato i US, u pravu je. Ako ne uzme US, pogešio je. US je u ovoj situaciji kad ima tri gs u džepu daleko bitnija titula od olimpijskog zlata. Ako ostane bez obe…srećom tu je AO kao lek, no ne može se reći da je RG u džepu. Suma sumarum US mu je realno poslednja prilika za veliki slem, što niko nikada neće uspeti do kraja vremena ako sad ne uspe.
    (budući general posle bitke, 15. jul 2021 16:28)

    # Link komentara

  8. Na teniskom olimpijskom turniru učestvuju 64 igrača, što predstavlja 6 kola. Svi mečevi osim finalnog se igraju na dva dobijena seta, a finale na tri dobijena. Turnir traje 9 dana, prvo i drugo kolo se igraju po dva dana. Znači jedan dan odmora između mečeva što malo rasterćuje raspored mečeva. Treće, četvrto i peto kolo se igraju dan za danom. I na kraju ostaje finale kom prethodi dan pauze budući da se igra na 3 dobijena seta. Ovakav raspored turnira izgleda da odgovara Novaku budući da neće imati neku naročitu pripremu za beton, ukoliko uopšte i ode u Tokijo, a nadamo se da hoće. Lično smatram da Novaku ne odgovaraju velike pauze između turnira sada kada je u sjajnoj formi i fantastičnom zanosu. Setimo se pauze posle Australije i koliko mu je bilo potrebno da uđe u formu za šljaku.
    (Aleksandar Mladenović, 15. jul 2021 15:16)

    # Link komentara

  9. Videcemo sta ce da uradi. Lepo je sto ide, to je za postovanje, ali videcemo njegov nastup koji ce sve da kaze. Jedno je ici a drugo ici da se i pobedi
    (vil si, 15. jul 2021 14:28)

    # Link komentara

  10. OI u razilu i Novkov dvogodišnji povratak je najveća mentalna pobeda jednog sportiste u istoriji sporta. Sećenje na taj peiod nam svima diže kosu na glavi. Ne mogu da zamislim kako se Novak oseća. Nadam se da je zreliji, ne malo nego puno i voleo bih da ga vidim šta god da uradi samo da se ne povredi i ostvari najveću pobedu, da pobedi sebe i istane nepovređen. Samim odlaskom postaće najveća legenda sporta zauvek. Naravno šta god da odluči za nas je najveći..
    (neca, 15. jul 2021 13:56)

    # Link komentara

  11. Novak ako uzme zlato na OI, onda ce da komentarisu lako je sad osvojiti kad je slaba konkurencija.
    (Micko, 15. jul 2021 13:55)

    # Link komentara

  12. Ja ne razumem ove sto misle da su OI nebitne. Stvarno ne razumem, najveci sportski dogadjaj na planeti.
    Zamislite osvoji kalendarski zlatni slem koji niko nikada u istoriji nije uspeo. Sad je prilika i nikad vise. nikad vise je l' kapirate. Mnogi otkazaju OI, moze lagano da uzme.
    (aabb, 15. jul 2021 12:42)

    # Link komentara

  13. Koju god odluku da donese, treba da postujemo.
    Ja mislim da bi trebao da ode jer je sad prilika da ima kalendarski zlatni slem, koju niko nikada nije imao. Ima sas tu priliku i nilad vise. Nek se stisne 2 meseca pa ako uzme to moze i da se penzionise. Verov bi postao i najbolji sportista svih vremena. Nije mala stvar.
    ali i da ne ode, opet ce ostati Goat i necu promeniti svoje misljenje o njemu.
    (aabb, 15. jul 2021 12:36)

    # Link komentara

  14. Било је година када је Новак учествовао на 16-17 турнира током календарске године и имао 88 мечева (нпр. 2015).
    Нека сад још мало прикупи снаге за Олимпијске игре и US Open, а онда 2 месеца паузе и Завршни турнир. За ову годину довољно. То ће бити укупно 11 сингл турнира ове године, а ако победи све до краја, то ће бити укупно 55 званичних мечева. Јесте старији, али ће издржати он то, само једном се пише историја!
    (Sempervivum, 15. jul 2021 12:35)

    # Link komentara

  15. Treba da ide u Tokio, verovatno poslednja prilika za zlatnu medalju...2024. ce u Parizu biti sljaka plus ce imati punih 37 godina...vrlo tesko da uzme zlato i sve slemove...mora da baci sve sto ima na Olimpijadu i US open i onda odmor do zavrsnog turnira u Torinu.
    (miks 25, 15. jul 2021 12:14)

    # Link komentara

  16. uz svo divljenje mislim da bi to bila pogrešna odluka
    (Biber, 15. jul 2021 12:03)

    # Link komentara

  17. GOAT
    (no name, 15. jul 2021 11:40)

    # Link komentara

  18. Svi pričaju da zbog OI neće imati vremena za US open.... A imaće u najgorem slučaju 29 dana između.... Pri tome prelazi s tvrde podloge u Tokiju na tvrdu podlogu u Njujorku...
    Veći mu je problem sad da s trave pređe na tvrdu podlogu, navikne se na ekstremnu vlažnost, toplotu, restrikcije u Tokiju...
    Daće sve od sebe. Premnogo mu je stalo. Svako drugi bi izgoreo, ali Djoković nadam se - neće!!!
    (Realno, 15. jul 2021 11:13)

    # Link komentara

  19. samo da znate, OI ce biti mnogo teze da osvoji nego grand slemove. igra se na 2 dobijena seta, a ne na 3. sto kraci mec to vece sanse za iznenadjenje. da se RG recimo igrao na 2 dobijena, Nole bi ispao od Italijana u prvoj nedelji.
    (c.m., 15. jul 2021 11:10)

    # Link komentara

  20. Kakva godina brate. Osvojio Australiju a spremao se u stanu. Onda napravio mesec dana profesionalnih turnira u zemlji i pomogao nam da imamo najvise ucesnika na OI u teniskom turniru (5) sto povecava sanse za medaljom. pa RG i Wimb, pa ce sad svez na OI. pa ce imati odmora za najveci turnir u karijeri u Big Epl. Nole, mozes slobodno u penziju vec u Septembru kao najbolji ikad u svim sportovima.
    (c.m., 15. jul 2021 11:08)

    # Link komentara

  21. По мени би боље било да је пропустио Токио. Велики су напори и само тај карантин, све је то стресно за Нолета, јер ако мисли да освоји УС опен требао је да се одмори, овако не знам.
    (ostali samo dugmići, 15. jul 2021 11:07)

    # Link komentara

  22. U potpunosti ispravna odluka je da ide na Olimpijske igre.
    Jeste problem u velikoj vremenskoj razlici sa Njujorkom, malim brojem dana za odmor posle Olimpijskih igara, nedostatkom celokupnog tima u Tokiju, ali ne bi trebalo da propusti igre zbog US opena, baš iz razloga što ne može da zna da će to doprineti njegovim boljim šansama na US openu. Trebalo bi da ide korak po korak, a pretpostavljam da i on to zna.

    Idemo Nole, prvo po zlato, a onda daće Bog i po US open!
    (Zlatni slem, 15. jul 2021 11:06)

    # Link komentara

  23. tooo majstoreeeee. neka OI bude trening za US Open. Bez cimanja. Opusteno. Ako dodje zlato dodje. US Open je najbitniji!
    (c.m., 15. jul 2021 11:00)

    # Link komentara

  24. Nije mu trebalo ovo, izlozice se ekstremnim naporima I gotovo da nece imati vremena za oporavak za US open.
    Trebao je da se posveti GS-u samo.
    Ajde Nole, neka je sa srecom.
    (Kokorayko, 15. jul 2021 10:58)

    # Link komentara

  25. Jos uvek nije potvrdio na srecu.
    Iskreno, ne trebaju mu OI. Neka se odmori i pripremi za US Open. To je mnogo vazniji turnir.
    (Sole, 15. jul 2021 10:44)

    # Link komentara

  26. Nezajazljivi tzv navijaci mu samo broje poene i titule, racunaju i iscekuju nove. Vreme je da pustite coveka da malo uziva u ostvarenom, i uzivajte vi sa njime!
    (AlCapo, 15. jul 2021 10:37)

    # Link komentara

  27. Divno. Prelepa vest, znao sam da ce ici, takvo mu je srce
    (Wood, 15. jul 2021 10:34)

    # Link komentara

  28. Greška
    (robby, 15. jul 2021 10:34)

    # Link komentara

  29. Imace mesec dana od kraja olimpijade do pocetka US,mislim da ce to za Novaka biti dovoljno vremena.Izdrziiiii Nolee,drzi se
    (Blaza, 15. jul 2021 10:32)

    # Link komentara

  30. Što da ne. Konkurencija nikad slabija.
    (Nišlija, 15. jul 2021 10:26)

    # Link komentara

  31. Jel sumnjao uopste iko?
    (dzonson, 15. jul 2021 10:25)

    # Link komentara

  32. Dakle ništa od kalendarskog slema :/. Čeka ga Nadal tamo odmoran i spreman, a i naloženi klinci su već postali nezgodni. Biće jako teško osvojiti US open sad. Al dobro, Nole zna najbolje koji su njegovi prioriteti, moguće da mu zlato znači više nego grend slemovi sada
    (Oki, 15. jul 2021 10:22)

    # Link komentara

  33. Ako zaista zeli biti "GOAT", onda mora osvojiti i zlato na OI, to je veoma bitan momenat u citavoj prici o najboljem svih vremena!
    (bigserb, 15. jul 2021 10:22)

    # Link komentara

  34. Ovo je voda na mlin Nadalu. Nadal se zestoko priprema za US Open a Djokovic će se izboriti na Wimbedlnu i OI.
    Nadal će sigurno biti puno bolji na US Openu nego sto je bio na RG.
    (drago, 15. jul 2021 10:21)

    # Link komentara

  35. I ja bi,..da se nevaramo,...kalenderski šlem može i sledeće godine, neznam koj može da mu parira...ove godine golden slam....??? Idemo...
    (ACA_89, 15. jul 2021 10:21)

    # Link komentara

  36. Mozda je mislio preko TV-a.
    (Glisa, 15. jul 2021 10:21)

    # Link komentara

  37. Pa ovaj mali neće sigurno nastupati za reprezentaciju Japana, tako da ga Nole ne može "videti" osim ako sam ne ode. ;)
    (supa, 15. jul 2021 10:20)

    # Link komentara

  38. Tako je NOLE ove godine rušiš sve rekorde!
    (veljko, 15. jul 2021 10:20)

    # Link komentara

  39. Podloga u Tokiju će biti ista kao i na USO ili Šangaju. Što je Novaku samo prednost. Razlika će biti samo u boji. Loptice će biti Babolat, koje se nisu koristile na velikim turnirima od RG2019, to su odlične loptice za šljaku, ne znam koliko su dobre za beton, i koliko Novaku odgovaraju. Klima će biti slična Majamiju, a igrao je i u Tokiju, gde Novak nikada nije imao previše problema sa uslovima. Na novu vremensku zonu se on prilagodi za najviše tri dana, jer je već naučio na takve promene, a putovanje na istok je lakše nego na zapad. Jedini strah je da neće doći do zamora materijala ili psihičko ispražnjenje posle igara, ali na RG i Wimbledonu je sve izgledalo perfektno. Apsolutno sam siguran da Novak zna šta radi i koji mu je cilj do kraja godine.
    (No problem, 15. jul 2021 10:20)

    # Link komentara

  40. @Keynes, ne verujem da že ići u Ausitraliju jer oni tamo zatvoriše ceo Sidnej i okolinu zbog 15 slučajeva korone. Već je rekao da mu je dosta tih mehura i uslovljavanja.
    (rebro, 15. jul 2021 10:19)

    # Link komentara

  41. Realno šetnja u parku za Novicu, no ipak mora biti malo oprezan da ne naleti na nekog raspoloženog razarača (kao na Del Potra 2016) i izleti u dva tie breaka
    (CroFed, 15. jul 2021 10:13)

    # Link komentara

  42. Ovo mu nije trebalo
    (Pajo, 15. jul 2021 10:12)

    # Link komentara

  43. Ako ide, znači da je sa fiziom i kondicionim trenerom procenjeno da će moći kvalitetno da se oporavi i pripremi za US Open. Na OI se igra na dva dobijena seta (samo finale na tri), mnogi jaki igrači su otkazali tako da možda bude imao manje zahtevnih mečeva.

    Neko je pomenuo problem oko promena vremenske zone, pošto je između Tokia i NY potrebno bukvalno zameniti dan za noć. Ali ako neko ume da se prilagodi brzo promeni vremenske zone, onda su to teniseri. Lično sam jedno prošao kroz put Srbija - San Francisko (slična razlika kao NY-Tokio) i onda nazad Srbija posle 7 dana i posle 7 dana u Srbiji, išao u Indoneziju. Bukvalno mu je telo posle 2 dana prihvatalo novu vremensku zonu, jer sam tranziciju krenuo još u avionu. Ne mislim da je to toliki problem, posebno ne za nekoga ko već skoro 20 godina konstantno živi na taj način.

    Ovo je sada šansa za Zlatni slem i nikad više. Osvojiti prva tri GS u sezoni je skoro nemoguć poduhvat, i onda kad ti se namesti da se to desi u olimpijskoj (pomerenoj) godini...onda pucaš na to, jer su se zvezde praktično složile. Posle će ceo život da se kaje što nije probao.
    (brm, 15. jul 2021 10:12)

    # Link komentara

  44. Nemoj Nole, čuvaj se za US Open... :( Pusti bre te olimpijske igre, ništa ti to ne vredi!
    (Marko, 15. jul 2021 09:50)

    Олимпијске игре, иако се у тенису третирају као мање вредан турнир, су круна спортске каријере. Да Новак има прилику за поправни, још бих се можда и сложио с тобом. Али ово му је последњи воз за олимпијско злато. И не само то, ово је прилика да нападне нешто што нико никада није урадио. Зато свим срцем подржавам одлуку. Зихераши не постају хероји.
    (Јабучило, 15. jul 2021 10:09)

    # Link komentara

  45. Ja ne mogu da zamislim da on propusti OI jer sada ima šansu da osvoji 4 GS plus OI. Takvo nešto se događa samo jednom.
    (Kopirano sa tvitera, 15. jul 2021 10:08)

    # Link komentara

  46. Iskreno sam očekivao ovakvu odluku. Ovo mu je možda i poslednja prilika da uzme zlato na OI, plus mu ide u korist što masa najboljih neće učestvovati.

    Na sledećim OI imao bi 38 godina, svaka godina posle tridesete nosi svoje breme kod profesionalnih sportista. Telo polako usporava, snaga nije kao nekad što je bila, ni izdržljivost, moguće su češće povrede itd.

    Svim srcem bićemo uz njega da ostvari dan na Ol. 😎👍
    (Ludi Milojko, 15. jul 2021 10:07)

    # Link komentara

  47. Posle eventualnog "zlatnog slema", neće biti problem ni forma, ni samopouzdanje (kao što to nije ni sada), već motivacija. Okreneš igricu a onda sa istim entuzijazmom treba da kreneš ispočetka....
    (Arthammer, 15. jul 2021 09:53)

    U pravu si... Od svega se najvise plasim tog AO 2022 ukoliko uzme US open... I po teoriji velikih brojeva, ne moze bas stalno da pobedjuje. Ako uzme US, AO bi trebala da bude 5. zaredom GS titula... Previse zvuci.... Cak i za Novaka. Zbog kontinuiteta, ali i pre svega zbog motivacije.
    (Keynes, 15. jul 2021 10:07)

    # Link komentara

  48. Za sve one koji u komentarima ne prave razliku između reči "Olimpijada" i termina "Olimpijske igre". Olimpijada je vremenski period (četiri godine) između održavanja prethodnih i narednih Olimpijskih igara.
    (Tumačenje, 15. jul 2021 10:05)

    # Link komentara

  49. ALL IN !! Bravo! Zar smo očekivali nešto drugo?
    (stočar, 15. jul 2021 09:59)

    # Link komentara

  50. Bravo za Noleta
    (beba, 15. jul 2021 09:57)

    # Link komentara

  51. Biće umorniji za USO I zbog prilagođavanja na potpuno različite vremenske zone ( +10 i -6) u periodu od samo 6 nedelja, ali mislim da je ovo prava odluka iz dva razloga.

    1) naravno ostaje u igri za Golden Slam koji nikad niko nije uzeo u muškom tenisu i koji bi ga učinio nedodirljivim na čelu GOAT trke.

    2) znamo svi šta se desilo sa Djokovicevim samopouzdanjem posle Davis Kup titule 2010. Mogu samo da zamislim kako bi se osećao posle eventualnog zlata na OI na koje čeka celu karijeru. U tom slučaju ne bi me čudilo da Wilanderova izjava od juče bude istinita, po prvi put u njegovom životu :)
    (Jovan, 15. jul 2021 09:19)

    Posle eventualnog "zlatnog slema", neće biti problem ni forma, ni samopouzdanje (kao što to nije ni sada), već motivacija. Okreneš igricu a onda sa istim entuzijazmom treba da kreneš ispočetka....
    (Arthammer, 15. jul 2021 09:53)

    # Link komentara

  52. Jedina konkurencija će mu tamo biti Medvedev, Zverev i Cicipas
    (Pavle, 15. jul 2021 09:51)

    # Link komentara

  53. Nemoj Nole, čuvaj se za US Open... :( Pusti bre te olimpijske igre, ništa ti to ne vredi!
    (Marko, 15. jul 2021 09:50)

    # Link komentara

  54. Pripremni turnir za US Open!
    (Pavle, 15. jul 2021 09:50)

    # Link komentara

  55. Osvoji sve ikono tenisa!
    (Nbgd, 15. jul 2021 09:50)

    # Link komentara

  56. Jedan je N.O.V.A.K. G.O.A.T. !
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 15. jul 2021 09:49)

    # Link komentara

  57. Nema boljeg treninga od mečeva. Imaće skoro mesec dana da se odmori i pripremi za USO.
    (Ljuba, 15. jul 2021 09:48)

    # Link komentara

  58. A šta je to najavio u ovom snimku? Možda im poručuje da ipak razmisle o prisustvu publike. Ovo nije nikakva potvrda. Stvara se čoveku pritisak moranja, da će verovatno otići u Tokio.
    (don, 15. jul 2021 09:48)

    # Link komentara

  59. Ah nee, Nole otkazi... Dovoljno si vec pruzio Srbiji i lomljenje u onim uslovima nece promeniti nista, zasluzio si odmor.
    (..., 15. jul 2021 09:46)

    # Link komentara

  60. Bravo Srbine!
    (Marko, 15. jul 2021 09:44)

    # Link komentara

  61. Ovi što kažu bolje da se fokusira na USO, nema nijedan razlog da se fokusira na bilo šta. Ovim osvajanjem Vimbldona završio je posao, može i da se povuče iz tenisa ako želi. Šta ga onda košta da odigra OI za svoju dušu.
    (expert, 15. jul 2021 09:43)

    # Link komentara

  62. Tooooo majstore!

    Golden slem je takoreći iza ugla.

    Pobedićeš 6 mečeva na dva dobijena seta (+ nema igre na razliku) i onda imaš 4 nedelje pauze za US open.


    Izjednačićeš se sa Štefi Graf jer je samo ona osvojila Golden slem.
    Preteći ćeš i njenih 377 nedelja na prvom mestu.
    Vremenom će pasti i rekord Margaret Kort od 24 Gren slema....

    Ti se majstore već odavno GOAT...u tenisu, sada idemo na titulu najvećeg sportiste svih vremena! :)
    (Torrente, 15. jul 2021 09:43)

    # Link komentara

  63. Ма наравно да ће ићи. Сулудо би било да себи не пружи шансу за "Златни слем" и да се после пита шббкбб... Тиме би не само зацементирао причу о најбољем у историји, него би од "велике тројке" остао само ВЕЛИКИ НОВАК!
    (my way, 15. jul 2021 09:42)

    # Link komentara

  64. Novak se nalazi u nezgodnoj situaciji. Zasto? Ima 34 godine u vrhuncu forme je i sada je jedinstvena sansa da uzme Olimpijadu. Za tri godine u Parizu pitanje je kakva ce forma biti. A san mu je da uzme zlato za zemlju,setimo se kako je plakao. Ali!!! Ali jos veci raritet i jos veci uspeh je uzeti kalendarski slem. ( da ne govorim o 4 plus olimpijada)..Ali sto je u nezgodnoj situaciji pitate se? Svako ko se razume u sport i poznaje te neke sportske zakone,zna da je stres prelaska sa sljake na travu mali jer i na travi kao i na sljaci podloga dozvoljava proklizavanje prilikom zaustavljanja. Ali sada posle 2 meseca sljake i trave da se 13 dana prebaci na beton,to je veoma veliki rizik za povrede. Zato teniseti posle Wimbldona uvek idu na odmore i tamo polako postepeno ulaze na betonske terene i adaptiraju se pa bukvalno i po 4-5 nedelja dok ne dodju prvi dinamicni mecevi. A sada on mora vec 24tog da igra prvo kolo olimpijade. Razumete? On olimpijadom rizikuje Njujork. Zato mislim da je veoma hrabro zbog ogromnog rizika igrati Olimpijadu na betonu samo 13 dana od poslednjeg meca na travi i to pazite svaki dan mec na betonu a ne svaki drugi. Ja licno iz ove fotelje ne bih znao sta bih pre izabrao a zamislte njega. I eto po ovoj vesti izgleda da ide na rizik jer ljubav prema otadzbini nema cenu. Nadam se da ce sve ici po planu a jos vise se nadam da ce prva tri kola imati neke lose igrace da moze servisom da ih resava i da se kroz te meceve polako adaptira betonu.
    (Maksa, 15. jul 2021 09:41)

    # Link komentara

  65. Ovo je ta godina,ima šansu,neka proba.Mislim da mu OI igre(zlatna medalja)više znače na ličnom planu,nego profesionalnom.Zlatni slem naleti jednom u karijeri,da se kao sad poklope kockice.
    (Što da ne?, 15. jul 2021 09:41)

    # Link komentara

  66. Pogresan korak. To bi bilo to. Zlatni slem, cao zdravo...
    (Herbalajzer, 15. jul 2021 09:41)

    # Link komentara

  67. Kao što sam rekao ići će Nole, nema razloga da ne proba da uzme zlato. Biće to dobar početak priprema za američku turneju. Nije lepo što nema publike ali šta da se radi, igralo se i pre pred praznim tribinama. Novak je profesionalac, treba to da "odradi", ima veliku šansu da uzme zlato. Naravno i pored brojnih otkaza neće biti lako, ostaće kvalitetnih protivnika, ali pokazalo se da kada veruje u sebe i ima cilj Đoković pobeđuje. Ajmo Nole!
    (džiger sarma, 15. jul 2021 09:38)

    # Link komentara

  68. Kakav Kralj.Drago mi je što će ići na Olimpijske igre, on je predvodnik tima. Sigurno će biti naporno, ali opet mislim da će imati dovoljno vremena da napuni baterije pred US open. Bravo Nole
    (Branko, 15. jul 2021 09:37)

    # Link komentara

  69. ma brate covek me svaki put jos vise odusevi, bicemo svesni sta smo imali kada ode u penziju...
    (arhitekta, 15. jul 2021 09:36)

    # Link komentara

  70. Jedna od najboljih rasa, Japanci.
    Drago mi je ako ode tamo
    (Japan, 15. jul 2021 09:36)

    # Link komentara

  71. Svaka cast kralju,ono sto je najbitnije je da turnir traje samo nedelju dana a zavrsava se 1 avgusta,igra se u dva dobijena seta sem finala,mislim da to nece previse izmoriti Novaka,takodje jos veoma bitna stvar je da posle OI turnira bice dosta vremena za odmor jer US open pocinje tek krajem avgusta,znaci mesec dana odmora,sve ovo vazi pod uslovom da Nole preskoci masterse Kanadu i Sinsinati!.
    (Mikloš Salamander, 15. jul 2021 09:36)

    # Link komentara

  72. Sad, da li baš izjava 'nadam se da ću te videti na Olimpijskim igrama u Tokiju' može da se shvati kao definitivna potvrda...

    A da pustite vi Novaka da on odluci, pa ce i da nam saopšti?
    (đurađ, 15. jul 2021 09:33)

    # Link komentara

  73. Znaci idemo na sve!
    (ekspert, 15. jul 2021 09:33)

    # Link komentara

  74. Ne možemo ni da zamislimo koliko ovo znači ovom detetu. Ako se setimo našeg detinjstva, ovo je kao da nam se obratio Deda Mraz lično, ili Spajdermen, Betmen, Supermen.
    Isto kao i reket ili selfi na turnirima, dečija bezuslovna radost. A i naša sa njima :)
    (dzigi, 15. jul 2021 09:32)

    # Link komentara

  75. Kako da mu se ne divimo!!! Nole puno zdravlja, volimo te
    (navijač, 15. jul 2021 09:30)

    # Link komentara

  76. GOAT
    (prle, 15. jul 2021 09:28)

    # Link komentara

  77. Svaka cast Novace Djokovicu!!!
    (miki, 15. jul 2021 09:26)

    # Link komentara

  78. Написао је видети на ОИ, а не срести на ОИ!
    Видети га може преко ТВ-а, не и срести.
    (Анаксагора, 15. jul 2021 09:25)

    # Link komentara

  79. Divan Covek ali pravi pogresan potez. Nece osvojiti US Open (jer je suvise blizu OI, 14 sati razlika u vremenskoj zoni), a to je za tenisku istoriju mnogo vaznije.
    (Baki, 15. jul 2021 09:24)

    # Link komentara

  80. Zlatni slem... Kralj
    (oj debeli lade., 15. jul 2021 09:24)

    # Link komentara

  81. @Kakav superheroj!
    (Sibirac, 15. jul 2021 09:14)

    Pa stranci na reditu znaju to odavno, zovu ga Thanovic već godinama.
    (Jovan, 15. jul 2021 09:21)

    # Link komentara

  82. Orginalno.
    Bravo Nole, puno sreće i uspeha na Olimpijadi i da se vratiš zdrav i ako Bog da sa zlatom.
    (Drago, 15. jul 2021 09:21)

    # Link komentara

  83. Novače legendo naša.
    (Michael Clayton, 15. jul 2021 09:20)

    # Link komentara

  84. Biće umorniji za USO I zbog prilagođavanja na potpuno različite vremenske zone ( +10 i -6) u periodu od samo 6 nedelja, ali mislim da je ovo prava odluka iz dva razloga.

    1) naravno ostaje u igri za Golden Slam koji nikad niko nije uzeo u muškom tenisu i koji bi ga učinio nedodirljivim na čelu GOAT trke.

    2) znamo svi šta se desilo sa Djokovicevim samopouzdanjem posle Davis Kup titule 2010. Mogu samo da zamislim kako bi se osećao posle eventualnog zlata na OI na koje čeka celu karijeru. U tom slučaju ne bi me čudilo da Wilanderova izjava od juče bude istinita, po prvi put u njegovom životu :)
    (Jovan, 15. jul 2021 09:19)

    # Link komentara

  85. Mi imamo svoga Boga ime mu je Djoker Novak.
    (niko, 15. jul 2021 09:18)

    # Link komentara

  86. Greška, trebao je da se fokusira samo na UO
    (markan, 15. jul 2021 09:18)

    # Link komentara

  87. Bolje da ne ide po meni.Daleko,druga vremenska zona,uslovi katastrofa,ne moze ceo tim da vodi sa sobom,nema kretanja kroz olimpijsko selo,nema navijaca.Po meni bolje jedan masters i bodovi i onda US open nakon toga Torino zavrsni i bog te veselio.
    (Nemas dva martinija...nema ni jedan., 15. jul 2021 09:18)

    # Link komentara

  88. idemoooooo
    (kio BL., 15. jul 2021 09:18)

    # Link komentara

  89. NAJVEĆI
    (ja, 15. jul 2021 09:18)

    # Link komentara

  90. Eto ti ga sad. To mu ne treba pod ovim okolnostima.. ali razumem, zlatni slem, ljubav prema otadžbini. Od sveg srca ću ga bodriti ali bolje da se fokusirao na US open. Dobro je da se igra u 2 dobijena.. ne bi trebalo da se iscrpljuje previše, nadam se da će mu to biti lakši trening, ali mnogo je to turnira, treninga za 34 godine.. srećno Nole, Bog s tobom.
    (Micko, 15. jul 2021 09:17)

    # Link komentara

  91. Kakav covek!!!
    (Rale, 15. jul 2021 09:17)

    # Link komentara

  92. Takooo je breee
    (Rale, 15. jul 2021 09:17)

    # Link komentara

  93. takeši je zadovoljan
    (hentai, 15. jul 2021 09:16)

    # Link komentara

  94. Kakav superheroj!
    (Sibirac, 15. jul 2021 09:14)

    # Link komentara