"Sabonis bi 'pojeo' Jokića"

Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige, a tim povodom oglasio se i nekadašnji košarkaš Jugoplastike i Boston Seltiksa Dino Rađa.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Исто ко Даниловића у финалу 95.....Рађа се јавио. То је већ нешто..
    (Ненад, 11. jun 2021 00:14)

    # Link komentara

  2. Jokic i Bogdanovic su pobedili Drim tim u Kini, dok su sa tobom i Drazenom prebrisali pod u Barseloni. Mislim da je ovime objasnjena razlika u klasi.
    (Uros, 9. jun 2021 19:19)

    Dream Team je bio samo jedan. I taj jedan sigurno nije bio u Kini. Mislim da nije potrebno objasnjavati razliku u klasi.
    (X=iks, 10. jun 2021 20:56)

    # Link komentara

  3. @Nbc
    Toni Parker je bio MVP finala i ima 4 titule u kojima je bio bitan igrač.Pau Gasol je izuzetno zaslužan za dve titule Lejkersa,po mnogima je trebao da bude MVP finala pre Brajanta.
    (rajko, 10. jun 2021 19:37)

    # Link komentara

  4. Da vam kazem kskreno,ligu gledam sada sa trideset i kusur mnogo manje nego u eri stojakovica i kingsa,samo zato sto se tada igrala timska kosarka....uvece kad legnem da spavam pustim neku all star utakmicu,omiljene su mi od 1992 do 2004,mogu ih gledati sto puta,a naprimer moderne all star utakmice u poslednjih deset godina,ne interesuju me cak ni postave ni rezultati,ranije je bilo bazirano na rivalitetu iako revijalnom,izmedju obala zapad istok,a danas se unapred sve zna i sve je surovi atletizam i individualizam,a meni to smeta iako naravno sve cestitke Nikoli Jokicu za MVP titulu,mislim da je zasluzeno,iako sam stava da je profesionalizam danas moderni gladijatorizam po principu krajnih granica svog tela,sto je destruktivno po sam organizam,u svakom slucaju videcemo koliko postovanje u ljudskom smislu poseduje Nikola Jokic kada se bude igralo za reprzentaciju u kojoj svakako zelim da ga vidim,jer smatram da on igra na intelekt a ne na snagu....ali to je samo moje misljenje i ne mora da znaci da sam u prafu,sto kaze Dino,sve je stvar afiniteta
    (Vojkan, 10. jun 2021 15:34)

    # Link komentara

  5. Strasno mi je zao sto nemam vremena da pročitam sve komentare,želim da pozdravim sve jugo-basket fanatike i da primetim da je naslov teksta prilično nesrećno izvučen iz konteksta i čak može se reći maliciozno.Dino Radja,veliko ime svetske košarke i momak za primer,nije zaslužio takav tretman u medijima.Pozdrav
    (Dejan Nikolic, 10. jun 2021 15:08)

    # Link komentara

  6. Sabonis je dugo godina igrao minimalisticku kosarku. Skakao taman toliko da izvuces dnevno izdanje Novosti ispod njega. Bio je krupan i gradio se a asistirao iz pivota uglavnom bez kretanja. Odavao je utisak da igra da bi bio placen, bez zara a i vukao je povredu kolena dugo. Mislim da je neumesno poredjenje jer je dosao kasnije u NBA nego Jokic a takodje mislim da niko ne moze da “pojede” Jokica fizicki. On je ogroman i krece se dobro.
    (Marculionis, 10. jun 2021 14:13)

    # Link komentara

  7. Svaka čast Jokiću ; velikan današnje ere i najveći pojedinačni doseg nekog europskog igrača, tip je stvarno kompletan ! No treba odgovoriti i omalovažavateljima Sabonisa. Taj Sabonis je bio ogroman čovjek s tehnikom beka ; sjetimo se njegovih bezbrojnih trica, asistencija jednom rukom ( primio bi loptu onom ogromnom šapom odozgo i samo je spustio beku u punom trku ), njegovih rampi i blokada! A kad bi krenuo u zakucavanje, dvojica ga nisu mogla zaustaviti. Amerikanci su se odbijali od njega kao trijeske. Kao 18-godišnjak je bio glavni sovjetski igrač pri osvajanju zlata na SP u Kolumbiji ! Da su on i Dražen smjeli u NBA sredinom 80-ih u najvećem igračkom naponu, te da su odmah dobili minutažu današnjih Europljana, historija košarke bi se danas pisala drukčije ! Čovjek je napokon došao u NBA u veteranskim godinama i ne sjećam se utakmice koju je odigrao bez bandaža na koljenima. I takav je znao izdominirati utakmicu. I to u vrijeme kad se igrala strašna obrana, u vrijeme kad se jako tuklo bez sudijskih posljedica. Strašan igrač ; da je 1986. došao u Portland, danas Shaquila O Neala nitko ne bi spominjao, jer je Litvanac za njega izmislio košarku. Vjerovatno bi postao najveći centar svih vremena
    (djedmedjed, 10. jun 2021 12:28)

    # Link komentara

  8. Radja legenda fino kaze.
    Svaka generacija je prica za sebe.
    Mozda bi ga i on pojeo a ne samo Sabonis :-)
    (Dragon, 10. jun 2021 12:10)

    # Link komentara

  9. Pogledajmo istini u oči: liga je danas puno slabija
    nego što je to bila npr. '98. godine.
    Odbrane su ukinute, a pojedini igrači šutiraju po 16-17 puta za tri poena tokom utakmice.
    Kako god, Jokiću svaka čast na priznanju. Zaslužio je.
    (Ivan, 10. jun 2021 10:46)

    # Link komentara

  10. Paradoks je da Sabonis-sin ima mnogo bolju NBA karijeru od oca (više novca, All-star nastupe itd itd a nije ni blizu svom ocu...)
    (basket majstor NS, 09. jun 2021 17:51)

    To ti je samo dokaz koliko je NBA liga bila jaca i ozbiljnija pre 20-30 godina nego danas.
    (brajan, 9. jun 2021 18:03)

    Dada, do toga je sigurno. Nema nikakve veze sa tim što je Domantas u NBA-u od 20. godine, a da je Arvidas došao u 31-oj sa dugom istorijom povreda duž cele karijere.
    (Tragikomedija, 10. jun 2021 10:32)

    # Link komentara

  11. Čestitke Nikoli, suviše je reč zasluženo. Komentari se uvatili Sabonisa,dokaz koliko je besmisleno
    raspravljati o tome je, koja ironija, upravo Sabonis, samo ovaj mlađi koji ima "bolju" karijeru od starijeg (govorim o NBA) Usporedbe Dončić/Dražen su isto besmislene bar što se tiče NBA karijera. Ajmo se pravit glupi i reć da su bili na sličnom nivou u Europi. Dražen dolazi u ekipu koja igra finala i bori se za titulu, Dončić dolazi u tim koji nije dobija plajof seriju više od desetlječa,Dražen se bori za minutažu sa Drexlerom, u tom trenutku drugi u MVP utrci i pošto MJ nema prsten, u raspravi ko je bolji igrač. Dončić ne da se ne bori za misto u ekipi več rasprodaju solidnu ekipu da bi ovaj napunio statistiku a ekipa tankovala za koji bolji pick.
    U finalu ču sigurno imati za koga navijati jer netko iz ove grupe Sigurno igra;Bojan,Dario,Nikola ili Ivica.
    (Bruce, 10. jun 2021 09:54)

    # Link komentara

  12. za jokica je neobicno sto je mvp a sve deluje kao da igra basket ispred zgrade...ni misici, ni letenje kroz vazduh, ni monstrozna zakucavanja a ipak prepune kolone... mislim da je u tome jedinstven, kao i po asistencijama... neverovatan uspeh, tesko dopire do pameti... najbolji medju vanzemaljcima, a tako nekako obican i blizak.
    (singrrr!, 10. jun 2021 09:53)

    # Link komentara

  13. Svaka čast Jokiću, kapa dole. Ogroman uspeh, i mnogo mi je drago zbog njega.
    Ne mogu ga upoređivati sa starijim igračima, zato što ga nisam mnogo ni gledao. Košarka danas kao sport, naročito u NBA, postoji samo po imenu. Zato se ne mogu upoređivati igrači iz vremena kad se igrala košarka, i današnji koji igraju u cirkusu. Nije čudo što niko više ne spominje Harlem Globroterse, jer nema potrebe, danas je cela NBA postala njihova cirkuska predstava. Fale još samo tramboline. Onima koji kontempliraju o kvalitetu igre pre 20 godina i danas, samo podatak da je prosek poena po utakmici 2001. bio 94, a ove sezone je 112. Dakle, skoro 20 poena više po utakmici. E, to je razlog zašto ne gledam NBA. Pre par godina pokušao sam da odgledam par utakmica, i nijednu nisam odgledao do kraja. Beskrajno zujanje sa loptom levo desno, besomučno šutiranje, NEPOSTOJANJE odbrane, taktike...asistencije koje niko ne brani... tankovanje glavnih igrača radi nabijanja proseka, jer mediji to vole i traže.
    Ovo ni najmanje ne umanjuje uspeh i kvalitet Jokića. On je u toj igri kakva je danas, najbolji, najuspešniji. Ne može biti najbolji u igri koju nije imao prilike da igra. Dakle, ako je Sabonis bio najbolji pre 30 godina, ne znači da bi bio to i danas, i obratno, jer je pitanje kako bi se bilo koji od njih dvojice snašao u vremenu onog drugog.
    Dok je fudbal kao igra uznapredovao i taktički i takmičarski, košarka je potonula. Na moju veliku žalost, kao nekadašnjeg košarkaškog fanatika.
    (Basket ili Košarka, 10. jun 2021 08:33)

    # Link komentara

  14. Sabonisa su Rusi upropastili.Tadasnja drzava SSSR ga je ucenila i morao je povredjen da igra na Olimpijadi u zamenu za odlazak u NBA. Pokusali su Amerikanci posle da ga zakrpe ali to vise nije bilo to.
    (profesor, 10. jun 2021 08:15)

    # Link komentara

  15. Jokić je najbolji evropski centar ikada. Kakav crni Sabonis. Imam i ja žal za mlados', ali činjenicama se mora gledati u oči. Za mene je najbolji igrač bio Dražen jer sam odrastao uz njegovu igru, ali on objektivno je jedva došao do treće petorke NBA. Dakle u najboljem slučaju ko Kemba Voker.
    (Lale gator, 10. jun 2021 07:58)

    # Link komentara

  16. Kao da pitate nekog Mađara šta misli o Ronaldu, Mesiju ili Neimaru. Mađari jesu nekada imali dobar tim u fudbalu ali to je bilo nekada. Isto kao i Hrvati, stim što su Hrvati bili uspešni samo ako su ih Srbi vodili ili bili u organizaciji igre. Oni i sada imaju solidne košarkaše ali nema Srba da ih povedu, da naprave taktiku, da dele lopte...
    (zoran987, 10. jun 2021 07:53)

    # Link komentara

  17. Sabonis nije loš bio u napadu a ništa posebno u odbrani, ako je fauliranje odbrana onda jbm ga, daleko je i sa tehnikom od Nikole, znam samo da bi Ben Valas mogao da zatvori Nikolu pod reketom ali dečko barata loptom kao da je 2-ka ili 3-ka pa bi imao prednost van reketa.
    (Čeda, 10. jun 2021 05:46)

    # Link komentara

  18. radja sve rekao kako jeste,nista protiv jokare.obozavam jokica,momak je genije ali sabonis je posebna zverka.sabonisa je u nba igrao kao poluinvalid(da,kao poluinvalid) i radio je sta je radio na jednoj nozi.sabonisa je bilo nemoguce zaustaviti,radja zna sta prica jer je igrao protiv sabonisa.da su ga povrede zaobisle sprdao bi se sa protivnicima...
    (bricktop, 10. jun 2021 02:04)

    # Link komentara

  19. Teško je porediti igrače iz različitih epoha. Ali ipak, sa Jokićem možete iz Evrope porediti samo Novickog. Nijedan Evropski igrač nije bio u prvih 10 osim ove dvojice i možda Dončić. Pustite više Dražena. Srbi su zaista za posmatranje. Ni hrvati ga ne veličaju toliko. Poslije ove trojice, najbolje NBA karijere su Divac, Parker, Gasol i Stojaković. Ni Sabonis. Ne može se porediti sa gore navedenim. Izuzetnu karijeru je imao i Kukoč. U budućnosti oba Bogdanovića mogu tu ukoliko naprave rezultate. Obojica imaju šanse da doguraju daleko u plejofu. I to kao ključni igrači. Mnogo zavisite od ekipe u koju upadnete. Ali, recimo i Divac i Stojaković su bila 2 glavna igrača u seriji sa Lejkersima (Veber bio povrijeđen). To recimo nijedan Evropski igrač nije doživio osim Parkera. Petrović i Sabonis nisu ni blizu toga bili. Ili si kao igrač osvojio ili bio kandidat za neku nagradu ili si kao ključni igrač doprinijeo da tvoj tim bude u vrhu. Zato ide ona moja lista najboljih.
    Na kraju, koga boli šta misli Radža ili Kukoč? Na ovom portalu imamo mišljenje o Jokiću kao MVP od dvojice hrvata???? Imamo li mi mišljenje neke naše legende kojih imamo koliko hoćete i među igračima i trenerima? Zaista smo kao narod.... To sam vidio i na komentarima o Mladiću.
    (Nbc, 10. jun 2021 00:30)

    # Link komentara

  20. Sabonis iz mladzih dana pre povrede i onaj iz NBA su kao nebo i zemlja lmao je predispozicije kao cembrlen A visok preko 220 posle povrede pretvorio se orman koji dodaje pogledajte njegova kucaja u reprezentaciji sssr
    (Rajkovic, 10. jun 2021 00:29)

    # Link komentara

  21. Sabonis se malo previse dize u nebo zbog neiskoriscenog potencijala. On jeste imao potencijal da bude zver i ponekad je bio ali nije tu bilo samo do povreda nego i karaktera i nesportskog zivota. Nije on razvaljivao svaku utakmicu ko Jokic danas plus kad je bio "u prajmu" nije igrao ni priblizno ovaj nivo kosarke nego Sovjetsku ligu. Pa ako je njega jedan Franjo Arapovic mogao da drzi sta mislite da bi Jokic radio Franji Arapovicu? Radja je samo ljubomoran pa kao hvali i onda izvuce neku nebulozu da ga spusti. Sabonis je tezak centar koji je za svoje vreme bio cudo zbog suta za 3p i osecaja za asistenciju ali u danasnjoj igri i pravilima njegova snaga uopste ne bi dosla do izrazaja u toj meri. Ima i danas snaznijih pa samo nakupe faulove kad cuvaju Jokica ko recimo Nurkic.
    (Mladen, 10. jun 2021 00:24)

    # Link komentara

  22. Jeste li vi uopšte pročitali Radjinu izjavu? Ništa loše nije rekao za Jokića? Čitate naslove....
    (Blek - Chicago, 9. jun 2021 23:56)

    # Link komentara

  23. igor

    Znaci zbog tog jednog susreta koji je Jokic odigrao malo lošije ne zaslužuje da bude MVP? Da li je Jordan sve utakmice u sezoni kada bude MVP igrao bas na istom nivou? Ni jednu jedinu utakmicu nije odigrao losije?
    (Babo, 9. jun 2021 23:46)

    # Link komentara

  24. Nisam mnogo verziran u košarku, ali mislim da je Rađina, objektivna analiza sasvim u redu. Tako govori neko za koga u košarci nema tajni.
    (56, 9. jun 2021 23:41)

    # Link komentara

  25. Ljubomora velikog igraca a malog coveka koji umesto da se raduje jer je to zasluga trenera cele bivse Jugoslavije i otvara vrata i igracima iz Hrvatske - On poredi starog ,prevazidjenog Arbidasa Sabonisa kojeg je i Danilovic zakucavao ( preskako celim telom ).Mozda bi Drazen da je poziveo stigao do tog ranga ali slepa sudbina je zacrtala drugacije .NBA konzervu su prvi otvorili Divac i Stojakovic i ovo je samo tresnjica na celu tortu .
    Joker forever !!!
    (Alex, 9. jun 2021 23:33)

    # Link komentara

  26. Jokić je MVP kao Magic, kao Jordan, kao Birda, što ova dvojica nikad nisu bila o čemu pričaš bre prijatelju?
    (Cvele, 9. jun 2021 23:25)

    # Link komentara

  27. Sabonis je mozda jak ali veoma spor. Jokara bi ga izokretao samo tako.
    (FourSeasons, 9. jun 2021 23:24)

    # Link komentara

  28. Рађу поједе завист... Жао нам је, дечки, Срби су класа у кошарци!
    (Bajo moj, 9. jun 2021 23:00)

    # Link komentara

  29. Alo bre, MVP. Kakve veze ima koje epohe? On je NBA MVP. Od 1955. do danas 31 nba igrac je dobio tu nagradu. Ni jedan od njih je nije dobio slučajno. Ne shvatate veličinu tog dostignuća... NBA MVP je Idol mladima, " game changer" uzor generacijama koje dolaze...uostalom pogledajte spisak dobitnika pa će vam sve biti malo jasnije...A da, Automatski ima mesto u hall of fame. Tako da,
    (Auu, 9. jun 2021 22:57)

    # Link komentara

  30. Radja je potpuno u pravu što se tiče ovog poredjenja Sabonisa i Jokića. Najbolji dokaz za to vam je Svetsko prvenstvo 2019 godine, meč četvrtfinala izmedju Argentine i Srbije. Luis Skola tip "old school" centra imao je približno istu statistiku kao Jokić (u nekim segmentima čak i bolju), pritom čovek je tada imao 39 godina a Jokić 24......
    (igor, 9. jun 2021 22:57)

    # Link komentara

  31. Ovaj Beks je ubedljivo najsmesniji lik u komentarima. Kao dete od 6 godina pise sa milion gresaka. Poredi Ronalda Brazilca jednog od najvecih atleta sa Sabonisom od 130 kila.
    (Kostarikanac, 9. jun 2021 22:53)

    # Link komentara

  32. (Aspera, 9. jun 2021 19:58) 

    Ja sam čuo da je Sabonis zakucavao sa pola terena. Odakle izvlačiš te informacije? Olejdžuvon, Džabar, Onil, Juing su za Sabonisa bili mlazni avioni. Sa njima se poredi jedan Jokić a ne sa solidnim centrom Portlanda večito povređenim. Da je valjao ne bi 5 puta operisao kolena .
    (Milivoje, 09. jun 2021 22:00)

    Da jeste tako je. Kvalitetni igraci se ne povredjuju. Samo mi objasni odakle ti ta logika. I napisao sam da je bio brz pre nego sto je otisao u nba sa 33 godine na zalasku karijere i masom operacija.
    (Aspera, 9. jun 2021 22:52)

    # Link komentara

  33. Ako je Janis bolji kosarkas od Sabonisa,ja sam Ajnstajn a ako bi Arvydas koji je bio moderniji centar od Gobera,dramonda,hauarda,adamsa grejao klupu dok oni igraju i ako je za njega u prajmu danasnja kosarka prebrza a za Inglesa,Zubca,Nurkica nije,ja sam Usain Bolt...a ako bi Sabonis igrao danas a ne bi koristio moderne trenere i nutricioniste vec one iz 84te imate problem.
    (Beks, 9. jun 2021 22:49)

    # Link komentara

  34. Rađa nista lose nije rekao o Jokicu, naprotiv. Inace, ko se seca (starog) Sabonisa, zna da se radi o verovatno najboljem evropskom centru (do pojave Gasola, danas i Jokica...), koji je uz neverovatne fizicke predispozicije, imao i sjajnu tehniku za toliko fizicki dominantnog igraca. Međutim, Jokic je u poređenju sa Sabonisom, ipak bolji centar.
    (Profesor BG, 9. jun 2021 22:33)

    # Link komentara

  35. Sabonis su jed daleeko najtelentovacije košarkaš svih vremena. Prvi je pogađao trojke kao centar. Sa 2.20. Da ga je zdravlje služilo razina Hakeema.
    (Banijac, 9. jun 2021 22:30)

    # Link komentara

  36. MVP lista u vreme kada su igrali Radja, Divac, Sabonis i Petrovic. To sto je Jokic uradio je neuporedivo sa bilo cime i bilo kime.

    2000 Shaquille O'Neal
    1999 Karl Malone
    1998 Michael Jordan
    1997 Karl Malone
    1996 Michael Jordan
    1995 David Robinson
    1994 Hakeem Olajuwon
    1993 Charles Barkley
    1992 Michael Jordan
    1991 Michael Jordan
    1990 Magic Johnson
    1989 Magic Johnson
    1988 Michael Jordan
    1987 Magic Johnson
    1986 Larry Bird
    1985 Larry Bird
    (Djole, 9. jun 2021 18:06)

    Igrači koji su u ovo jako kratko Jokićevo vreme osvajali MVP nagradu. Nastaviće se i narednih godina borba:
    2020-2021 Nikola Jokic Denver Nuggets,
    2019-20 Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
    2018-19 Giannis Antetokounmpo, Milwaukee Bucks
    2017-18 James Harden, Houston Rockets
    2016-17 Russell Westbrook, Oklahoma City Thunder
    2015-16 Stephen Curry, Golden State Warriors. :)
    (Ratko, 9. jun 2021 22:30)

    # Link komentara

  37. Danilovic pojeo sabonisa
    (damijan, 9. jun 2021 22:20)

    # Link komentara

  38. НАЈБОЉИ кошаркаш на свету СРБИН!
    НАЈБОЉИ тенисер на свету СРБИН!
    СВАКА ЧАСТ!
    (Pravdoljub, 9. jun 2021 22:14)

    # Link komentara

  39. @darmar: Drazen spor? Pa covek je menjao smer, prebacivao ravnotezu, folirao svakoga kao munja. Da ne pricam o pumpanju, kako su mu skakali na gotovs'. Tz. euro step je on doterao do perfekcije. Ajde ti malo na YT i edukuj se lepo. Bio je najbolji evropski igrac svih vremena, da. Nije se dokazao u NBA, zna se i zasto. Da je dosao u klub, gde bi igrao 40min po utakmici odmah, bila bi druga prica. A mogao je, sto je dokazao svaki put, kad je usao u igru kod Portlanda. Jos je u medjuvremenu nabacio misicnu masu bas dobro. JEr mu je to realno bio jedini minus. A kod Netsa je bio star. U vreme, kad je trica bila relativno nova stvar jos, imao je % suta skoro 44%. To je top 5 svih vremena. A u ta top 5 imas 2 aktivna igraca jos, kojima ce sa godinama % mozda i pasti, pa ce opet biti #3 svih vremena po %. Onda je dosao Dirk. On je trenutno najbolji EU igrac svih vremena. Polako ga Luka i Nikola dostizu, nadam se. Ali polako, ima jos dosta da se naigraju, da obore njegove rekorde sve. Ali ipak mislim, jedan od njih dvoje ce biti #1 kad tad..
    (Slovenac, 9. jun 2021 22:07)

    # Link komentara

  40. Dino,uvek korektan.Ko bi koga pojeo ,ne znam,ali znam da je Nikola jedan od tri bela igraca ikad kome je to uspelo.Bice posle ovoga velicanja i nipodstavanja,ali ovo ostaje zapisano za uvek.Pobedimo sujetu i cestitajmo momku.
    (nikola, 9. jun 2021 22:05)

    # Link komentara

  41. Jokic i Doncic su superheroji, kategorija iznad ostalih kosarkaskih legendi koje su dali ovi prostori. Nikola je MVP, sezona u kojoj je prvi u PER, Win share i WORP rangiranju i sa 16 Triple double-a drugi covek u ligi. Nebitna je epoha.. covek sa ovakvim brojevima bi se snasao u svim sistemima, uostalom on i igra "old school" kosarku. Jokic je genije sa telom koje to moze sasvim dovoljno da isprati a nadam se da ce nam njegov "opusten" pristup kosarci pruziti bar jos deceniju uzivanja u cinjenici da smo savremenici jedne velike price!
    (Lars, 9. jun 2021 22:01)

    # Link komentara

  42. Sefe, kada je Sabonis bio Jokicevih godina, dakle pre nego sto je operisao sve sto ima da se operise po nogama pa otisao u nba sa 33, on se kretao kao da ima 205 a ne 220 i kusur. Kakav crni rad nogu Jokica u odnosu na Sabonisa. Cak je i prilicno dobar dodavac bio. Jedino gde je Jokic osetno bolji jeste sut za 3. Dakle nesto bolji pregled igre i sut sa polu distance kao i drasticno bolji sut za tri na Jokicevoj strani. Dok je na Sabonisovoj nesto bolja igra pod kosem i rol igra kao i drasticno bolja odbrana.
    (Aspera, 9. jun 2021 19:58)

    Ja sam čuo da je Sabonis zakucavao sa pola terena. Odakle izvlačiš te informacije? Olejdžuvon, Džabar, Onil, Juing su za Sabonisa bili mlazni avioni. Sa njima se poredi jedan Jokić a ne sa solidnim centrom Portlanda večito povređenim. Da je valjao ne bi 5 puta operisao kolena .
    (Milivoje, 9. jun 2021 22:00)

    # Link komentara

  43. Mislim da i Radja i mnogi u komentarima podcenjuju Jokićevu snagu. Jokić bi itekako mogao da igra protiv centara iz 90’ jer su tada centri bili sporiji, nije bilo defanzivnih 3 sekunde, igrali su više na snagu i živeli od asistencija . Dakle, Jokić je spor za danasnje vreme i to ga muci, više u odbrani nego u napadu bas zbog tih defanzivnih sekundi ali bi 90-ih dominirao tom brzinom. O snazi da ne pričamo,naročito što nad Jokicem sudije puštaju grubu igra a on i dalje ugurava teškaše i pored grubih odbrana. Možemo da pričamo i o tome kako su centri ranijih godina živeli od asistencija i da im neko spusti loptu kod koša dok Jokić sa druge strane uglavnom sam kreira za sebe a čak stigne da kreira i za druge. Pa Boban Marjanović bi dominirao da je rodjen 20-30 godina ranije a sad minutažu dobija na kašičicu. Ljudi košarka je postala globalna, napredovala je, igrači su i brži i jači, jednostavno imaju bolje uslove treninga. I da meni se svidja sto NBA štiti napadače, pa šta treba da dozvoli onom Hauardu npr. da bije redom, kao prošle godine u WCF. Pa ja sam gledao šta će Jokić/Marej i LeBron/Dejvis uraditi a ne da gledam onog balvana Hauarda kako celu utakmicu provocira i bije Jokića.
    Uglavnom, Jokić je od danas najbolji igrač ikad sa naših prostora i jedan od najboljih evroljana ikada i smešno je porediti ga sa Drazenom ili Sabonisom. Jokić može da se poredi samo sa Janisom i Dirkom, to je njegova liga.
    (Diletant, 9. jun 2021 21:57)

    # Link komentara

  44. Pošto sam iz tog doba, a Rađu neviđeno gotivim, ipak moram da se sa njim ne složim.

    Čak i u to doba Sabonis bi već sredinom 3. četvrtine sedeo na klupi sa 6 grešaka.

    Obojica neverovatno dobro čitaju igru a košarkaški IQ im je beskonačan.

    Na stranu što je Jokić i fizički jači.

    Rađa i Jokić zapravo imaju dosta zajedničkih osobina, osim što Je Jokić aposlutno nepredvidiv. To ga čini unikatnim.
    (Lajavi Krelac, 9. jun 2021 21:57)

    # Link komentara

  45. Ne može se usporediti tadašnje i sadašnje doba, jer se tada Evropljanima nije vjerovalo. Dražen koji je imao od 20 do 24-te godine 35 poena u prosjeku u Europi, ode u NBA dobije desetak minute. A danas drugoligaš Pokuševski ode u NBA dobije 30 min. Ne samo on nego većina današnjih košarkaša.
    (qw, 9. jun 2021 21:54)

    # Link komentara

  46. Da je Sabonis sada u nba sedeo bi na klupi. Da je Jokić pre 30 godina došao u nba sedeo bi na klupi.
    (o je, 9. jun 2021 21:52)

    # Link komentara

  47. Kako možete porediti Jokića i Sabonisa u odbrani.Pa njega je posterizovao Danilović koji je niži od njega 15-ak cm. i to u finalu Evropskog prvenstva.
    (Bruks 021, 9. jun 2021 21:52)

    # Link komentara

  48. Зоран Савић је био "доктор" за Сабониса. Физички инфериорни од њега, али је умео тако добро да се постави и на искуство му за час изнуди по неколико личних грешака. После тога овај мора да се чува пола меча, да не би зарадио превремено искључење. Аутоматски опадне учинак и њега и целе литванске екипе.
    (Pаntagruel, 9. jun 2021 21:51)

    # Link komentara

  49. Sabonis i Radja mogu samo sa Pekovicem da se porede,Doncic i Kolica sa Novicki !!!
    (D-Roz, 9. jun 2021 21:38)

    # Link komentara

  50. Sreća pa se ne pitate ko bi trebalo da dobije tu nagradu, verovatno neko iz 80" ili 90". Poredite ga sa igračima koji ne igraju više košarku, nema logike nikakve niti potrebe za glupim komentarima... Svaka čast Jokiću
    (..., 9. jun 2021 21:33)

    # Link komentara

  51. Možda. Znam samo da bi se Gregor Fućka ravnopravno nosio sa Jokićem.
    (Dule, 9. jun 2021 21:21)

    # Link komentara

  52. Gledao sam highlights-e Drazena. Vrhunski igrac ali realno je precenjen. Da je ostao ziv mozda bi pokazao vise, ali on je u nba bio samo solidan. Brz, jak, borac, odlican sut ali nivo tehnike nije ni blizu Jokica.
    Doncic i Jokic su 2 nivoa iznad.
    Stojakovic je nivo iznad, vise medalja i bolji statisticki u nba-u. Bio covek drugi strelac lige i 4i u mvp trci.
    Petrovic je tada bio medju prvim Evropljanima u nba, imao je harizmu, odigrao nekoliko vrhunskih utakmica ali to ne znaci da je bolji.

    Sabonis ne da ne bi pojeo Jokaru, vec obrnuto, bila bi vrteska i ponovo bi lupao glavom o konstrukciju kosa. Pa Jokara je ubacivao 40 najboljim defanzivcima liga, na papiru fizicki snaznijim centrima.
    (aabb, 9. jun 2021 21:08)

    # Link komentara

  53. Sabinis nije mogao ništa ni Mihovilu Nakiću.
    (Darko Milić, 9. jun 2021 20:45)

    # Link komentara

  54. Srbin NBA MVP 🇷🇸.
    (Boban, 9. jun 2021 20:35)

    # Link komentara

  55. Nikola Jokić je ove sezone najbolji košarkaš na svetu i tačka.
    (jedan i jedan su dva, 9. jun 2021 20:28)

    # Link komentara

  56. suteri su oba bogdanovica
    plejevi su dragic i teo (ili micic :)
    doncic
    jokic

    eto ti yuga petorke da razbije bilo koji drim tim
    (o_o, 9. jun 2021 20:24)

    # Link komentara

  57. bogami bilo bi zestoko nije ni nas jokic tako slab fizicki,to samo deluje tako da je kilav a kada se zaleti cetvoricu protivnickih satera pod kos
    (boki89, 9. jun 2021 20:19)

    # Link komentara

  58. Doduše istina je, pre 30 godina mogao bi samo peškire da donosi.
    (Branko, 9. jun 2021 20:18)

    # Link komentara

  59. Sabonis bi fizički "pojeo" i 99% igrača koji su ikad igrali košarku na poziciji centra...
    (Peđa, 9. jun 2021 20:17)

    # Link komentara

  60. Jokić mvP, Nole najbolji teniser, uživaj Srbijo!
    (hijavata, 9. jun 2021 20:03)

    # Link komentara

  61. Dino, zar je teško reći samo "ČESTITAM"?
    (Goran, 9. jun 2021 19:59)

    # Link komentara

  62. (steva, 09. jun 2021 19:46)

    Sefe, kada je Sabonis bio Jokicevih godina, dakle pre nego sto je operisao sve sto ima da se operise po nogama pa otisao u nba sa 33, on se kretao kao da ima 205 a ne 220 i kusur. Kakav crni rad nogu Jokica u odnosu na Sabonisa. Cak je i prilicno dobar dodavac bio. Jedino gde je Jokic osetno bolji jeste sut za 3. Dakle nesto bolji pregled igre i sut sa polu distance kao i drasticno bolji sut za tri na Jokicevoj strani. Dok je na Sabonisovoj nesto bolja igra pod kosem i rol igra kao i drasticno bolja odbrana.
    (Aspera, 9. jun 2021 19:58)

    # Link komentara

  63. Evo ga još jedan stručnjak u rangu Danilovića za koga Jokić i Dončić ne bi imali mesta sa njim u petorci već samo Bogdanović, ili Divca koji je izabrao Beglija umesto Dončića.
    (Armata, 9. jun 2021 19:58)

    # Link komentara

  64. Mislim da nije problem najbolji 80tih 90tih 2000 sport propada deca ne igra vise na ulici itd deca se igraju se na telefonu tabletu racunaru itd…
    Ovde smo mi svi izgubili bitku, sport polako propada, za 20 godina necemo vise imati talente na terenu imacemo talente na tabletu
    (denis, 9. jun 2021 19:55)

    # Link komentara

  65. Mene zanima koliko je komentatora ovde gledalo Dražena ili Sabonisa, siguran sam ni 20%. Svako vreme nosi svoje specifičnosti, pa tako i košarka. Drugačija igra 80-tih, 90- tih i danas. Dražen je bio veliki igrač, u njegovo vreme je konkurencija bekova u NBA bila paklena. Sabonis isto tako, čini mi se da je odlaskom u NBA postao duplo bolji. Jokić je dobio veliko priznanje, najkorisniji igrač prvog dela sezone. Svaka mu čast, kao niko nikada sa ovih prostora. Da bi ga ja poredio sa velikanima košarke, treba i dalje da pokazuje velike igre u kontinuitetu. On igra ozbiljnu košarku tek nekoliko godina.
    (objektivan, 9. jun 2021 19:54)

    # Link komentara

  66. Jokic je zver, gledao sam neki podkast gde par NBA centara pricaju koliko je jak i kako su bili iznenadjeni kada su igrali prvi put ispred njega.. Nikola ima tkz "core" snagu i nikada mu nije nedostajalo iste a kod njega misici donose samo eksplozivnost.
    (Lars, 9. jun 2021 19:54)

    # Link komentara

  67. Ljudi ovo je Jokicev momenat i nema mesta za bilo koga. Decko je lagano sa 90 posto glasova pobedio citav Nba karavan. Pa to je otprilike kao da je Srbin sleteo na mesec. Reda velicine. Ubedljivo najveci kosarkaski uspeh sa ovih prostora. Imace Luka sansu,ali polako. Imece je i Jokic sledece godine opet. Drazenu svaka cast al ovo je druga dimenzija. Na cista talenat i inteligenciju. Drazen na rad i fanatizam. Drazen bi mozda bio nivo Stojakovica u Nba da je poziveo al ni blizu Mvp-a. Opet i ja o drugima,al povukla me tema. Dakle Jokara svaja cast ,ovo je samo tvoje i za tvoju porodicu. Nek te zdravlje posluzi
    (Baticca, 9. jun 2021 19:52)

    # Link komentara

  68. hakeem

    Ta čuvena evropska odbrana je toliko dobra da, i onda i sada, kad god se Ameri sastanu sa nekom reprezentacijom iz Europe razbiju je sa 30,40 razlike i ubace lagano bez da se oznoje 130 poena. Gdje je ta odbrana onda?

    Ja mislim da bi bilo puno poštenije reci ne volim Jokica a ne reci nije on los ali... i onda sledi nabrajanje, razbio bi ga ovaj ili onaj.

    Covjek je skoro jednoglasno izabran za MVP.
    Razumijem i kritike i drugačije mišljenje ali ne razumijem zavist i nipodaštavanje.
    (Babo, 9. jun 2021 19:48)

    # Link komentara

  69. Svasta covek ovde moze da procita , tipa "Jokara nema dribling , igra u mesu"??
    Taj Sabonis nije bolji igrac od Jokica ni u jednom segmentu , osim u odbrani , ali i to zbog svog "sajza" i nacina na koji se u njegovo vreme igrlao u NBA.
    Da je onaj Sabonis danas u NBA , sedeo bi na klupi , zato sto bi cela prica za njega bila "prebrza" . Ko danas u NBA igra half court ? Sutira se po 45 puta u proseku za 3 poena . Ide pitanje , znam , da li bi Jokic mogao da igra u Sabonisovo vreme ? Da mogao bi , zato sto se u Sabonisovo vreme njacesce igralo jedan na jedan , a Jokicive losa stran u odbrani je to sto slabije brani pick and roll .
    Sve u svemu Jokic u napadu , nasuprot Sabonisa , ima ubedljivo bolji footwork , raznovrsniji napad ...Jokic danas napada na 6-7 razlicitih nacina na kos i to treba braniti , treba provaliti kako ce te napasti , na koji nacin .
    Svi ti penzionisani igraci zive u proslosti , u vremenu kad su oni igrali , nostalgija je to ...
    Broj centara koji su gledali Jokica i komentarisali " nije to nista , ja bi to ladno branio" , je poveci ...
    Ali , kad su mu stali na crtu , upali u njegovu centrifugu , u vrtesku ...nista im nije bilo jasno .
    Bilo je : Ne razumem , on to sve radi tako sporo , ne moze da skoci ...bla bla :))
    ps.
    jedna od zescih gluposto koje sam procito je da Kukoceva jedna asistencija vredi kao Jokicevih 100 . hahaha !
    (steva, 9. jun 2021 19:46)

    # Link komentara

  70. Lepo je to što si čestitao, svaka čast, ali stavljati 21-ogodišnjek MVP-a NBA lige u istu rečenicu sa bilo kojim košarkašem sa ovih prostora potpuno je neumesno, pa i sa tim Draženom, a kamoli Sabonisom. Jel ti prijatelju stvarno misliš da Lebron ne bi "pojeo" Jokaru, ali ne može prijatelju, a tog tvog Sabonisa bi oduvao i obrisao parket sa njim. Debeli car vas je oduvao sve sa ovih prostora, i ostavio vas miljama iza. Ne mora on prijatelju da poboljša "fizičke" predispozicije da bi sledećih 10god dominiro, ne, on dominira sad ovakav kakav je...najbolji je na svetu zvanično čoveče, i neka ostane takav i neka sledeće sezone bude opet MVP.
    (pazi stani vidi gledaj, 9. jun 2021 19:45)

    # Link komentara

  71. @Thetruth odakle ti znas da je Jokic fizicki nije slabiji od Divca? Interesantno kada su ovde pustili onaj video od Divca pre svega iz Lejkersa,ovde je bio delirijum u komentarima kada su videli njegova zakucavanja,poteze i dodavanja sto dovoljno govori da ga se najvise secaju iz Kingsa i svetskog 2002!! Kaze Jokic bi sutirao trojke preko Sabonisa...pa i Sabonis je peglao trojke i sa svih pozicija..samo nije imao srecu da se rodi kasnije i igra u ovoj eri i gde bi verovatno izbegao povrede koje je pretrpeo u svom prajmu. Ovde ispade da je Sabonis sa svojih 78% sa linije penala u nba kao Dramond i Gober i njihova 46%...bez lednje tehnike,horoga,polu distance,dodavanja,opisase ga kao Dvajt Hauarda!!
    (Beks, 9. jun 2021 19:43)

    # Link komentara

  72. Veliko je pitanje da li bi ga fizicki pojeo. Jokic je mnogo veci i jaci nego sto deluje i to se najbolje vidi u duelima sa Embidom, Nurkicem, Zubcem, Dramondom i drugima koji su svi zveri
    (Bogi, 09. jun 2021 17:14)

    Peković je bio daleko snažniji od svih tih nabrojanih centara, a bio bi prosek u snazi 90-ih.
    (Marinko, 9. jun 2021 19:37)

    # Link komentara

  73. Goran Loznica

    Kako ga jede? Jokic 22 poena a on 20. Jokic 9 skokova a on 10. Potpuno izjednačeni.
    Da ga je “pojeo” Jokic bi imao 10 poena a on 30.

    Nije zavist dobra, ni tebi ni Radji.
    (Goran Zagreb, 9. jun 2021 19:35)

    # Link komentara

  74. A Danilović kada je "pojeo" Sabonisa?
    (ZigZagler, 9. jun 2021 19:33)

    # Link komentara

  75. Mogli bi iz zezanja da naprave utakmicu YU dream team protiv USA dream team. Ne bi bili losi sa Jokicem, Doncicem, Bogdanovicima...
    (milan, 9. jun 2021 19:33)

    # Link komentara

  76. Dragan Borca je jedan od najvecih licemera svih vremena na ovom sajtu,pa je u zsvisnosti kog voli nostalgicar a kad je kosarka u pitanju tad pljuje sve i cak ide toliko daleko da pise kako bi omladinci dobili prvu selekciju Yugoslavije iz 90te..zasto ovo kazem,zato sto sam video njegov komentar na fudbalu gde je svim silama bio uz brazilca Ronalda protiv Mesija,Kristiana i pisao kako je fudbal bio drugaciji i grublji. Tadasnji igraci njorco u danasnje vreme ne bi imali youtube i ostalo? Alo jedan Aleksej Pokusevski je danas odmah dobio priliku da igra i dobio slobodu u igri a trostruki osvaja Evrolige,svetskog sampionata,olimpijske bronze Toni Kukoc koji je za 3 klase bio bolji igrac od recimo Dzo Inglesa iz Jute je dobio sansu u ono vreme kao igrac zadatka,pa nije dzabe Steve Ker rekao da bi Kukuc danas bio All Star...igrac od 2010cm sa sutem,pas igrom,dugim korakom koji bi bio i bolje fizicki pripremljen ne bi bio zvezda? I jos mnogo mnogo primera,ovog pojmasa Borcu sa 10000 puta ucutkao sa hiljadu primera igraca koji su igrali u 3 razlicite ere protiv raznih generacija ali ne vredi!!
    (Beks, 9. jun 2021 19:30)

    # Link komentara

  77. Zacvo

    Bravo.
    Sve objašnjeno u tvojoj poslednjoj rečenici.
    (Urota, 9. jun 2021 19:28)

    # Link komentara

  78. Trenutno izgleda da Srbija ima najboljeg tenisera i košarkaša na planeti...i nije tako loše ,a??!
    (darmar, 9. jun 2021 19:26)

    # Link komentara

  79. Korektna izjava.
    (ljupce, 9. jun 2021 19:26)

    # Link komentara

  80. Dino Radja je kao i Kukoc veliki gospodin. Dao je primerenu i realnu izjavu. To sto se idolatriji to ne svidja je problem druge prirode.
    Meni je licno Radja bio bolji kosarkas od Jokica, jer je imao sve sto i Jokic, a plus igrao i vrlo dobru odbranu.
    Ljudi ne shvataju koliko je ranije bilo tesko igrati u NBA. Danas kosarkaski iz Evrope imaju sve na tacni, skoro bolji tretman od amerikanaca koji dolaze sa koledza.
    Manu je grejao klupu par prvih godina u Spursima, dobijao minutazu na kascicu, a bio madjionicar za Doncica, jos igrao dobru odbranu, kucao, udarao banane, krao lopte, cudo od igraca.
    Nemam sumnje da bi Pop opet pre uzeo Manua nego Doncica.
    Isto je sa Jokicem. Sve na tacni, zasticen, medijski ispracen a kada treba nesto da odigra protiv Spanije, Argentine, USA, Lakersa on nista. Veliki igraci to sebi ne smeju da dozvole. Da je Jokic zaista toliko veliki igrac kako ga mediji pumpaju njega ne bi smeo nikada da nadigra neki M. Gasol, ili deda Skola.
    To P. Gasolu najboljem evropskom centru nikada nije moglo da se dogodi. Da, Gasol je olako zaboravljen, osvajac mnogih zlata, NBA titula.
    (hakeem, 9. jun 2021 19:21)

    # Link komentara

  81. Dražen bi za današnju igru bio spor..
    (darmar, 9. jun 2021 19:21)

    # Link komentara

  82. Ovo je najveće priznanje koje je dobio košarkaš sa ovih prostora. I za sada je najbolji. Možemo voleti neke igrače ili ne ali on je najbolji. A stvar ukusa je za sebe. Najbolji igrač sa ovih prostora koga sam ja gledao a imam 47 godina je Dražen Petrović, moj miljenik je Žarko Paspalj, otac mi je pričao da je to Kićanović. Voleo sam da gledam Kukoča, Divca, Radju, Bodirogu, Stojakovića...Volim da gledam Dončića i Teodosića i Bogdanovića. Ipak ako 99 % stručnjaka kaže da je to Jokić kapa dole.
    (Pedja2206, 9. jun 2021 19:19)

    # Link komentara

  83. Jokic i Bogdanovic su pobedili Drim tim u Kini, dok su sa tobom i Drazenom prebrisali pod u Barseloni. Mislim da je ovime objasnjena razlika u klasi.
    (Uros, 9. jun 2021 19:19)

    # Link komentara

  84. 1. Bravo Jokiću majstore. Najiskrenije čestitke i ti si naš brat i naša dika i ponos. 2. Dražen se jedva dokopao treće postave u NBA ?! Pa to je nešto najbolje moguće u tom trenutku jer je ispred sebe imao MJ i K.Drekslera. Nisam neki posebni "fan" hrvatskih košarkaša jer su svi osim Rađe,Kukoča i Dražena bili kratkog daha, sezonu dve na top nivou i nekako se zadovolje...
    3. Još jednom bravo i hvala ti Jokiću !
    (arhitekta, 9. jun 2021 19:19)

    # Link komentara

  85. Svi kažu da se igrač postaje, samo Dino Rađa.
    (Komiterna, 9. jun 2021 19:19)

    # Link komentara

  86. Naslov ne odgovara onome što je rekao, ustvari je rekao da bi Jokić pojeo Sabonisa. Svaka čast momku na igri ove godine je bio najbolji ali kad pišete o Draženu, on je došao kao najbolji evropsku igrač i 25 godina star. I prve 2 sezone je odbijao 10 min prosjek, tek promjenom kluba je dobio potrebne minute i počeo davati preko 20 koševa. Dončić je došao sa 19 godina i odmah dobija preko 30 minuta i opet imaju istu statistiku (deboto).
    Ovo sam napisao jer svi evropljani danas trebaju zahvaliti ovim pionirima odlaska preko bare.
    Dražen, Divac, Sabonisa, Kukoč pa i Rađa koji je igrao odličnih 5 godina u Bostonu.
    (dubrovnik, 9. jun 2021 19:17)

    # Link komentara

  87. Ljudi nisu svesni koliko je Jokic zapravo jak i tezak igrac fizicki. Ne skace puno ali prosle sezone Lejkersi imali 3 centra na njega koji su se menjali, kakav Sabonis pa Jokic bi sutirao trojke protiv njega to su 30 poena bez problema.
    (ElHombre, 9. jun 2021 19:16)

    # Link komentara

  88. E da vi znate kako se zestoko igralo 1990ih. Kakve su to bile gromade: Michael Adams Denver 1991. 26.5 ppg 178cm 73kg... :)) Zasto Dinu niko ne pita kako mu je bilo igrati na All-Star-u ? Ipak je to 24 najbolja igraca u ligi.
    (Sa exYu tla niko nikad kao MVP Nikola, 9. jun 2021 19:15)

    # Link komentara

  89. Tesko da bi matori Sabonis mogao da uradi ista protiv Jokica, pa on ima 56 godina i jako losa kolena.
    (Uros, 9. jun 2021 19:14)

    # Link komentara

  90. Za one koji ne znaju čitati više od naslova -> Rađa je rekao da Jokiću nema kraja ako će imati nagon za pobjedom kakav je imao Dražen, umjesto da se zadovolji sa do sada učinjenim. Trening cijeli dan i pobjeda od 40 košava pa da se igra i ulica protiv ulice. To je bilo ono po čemu je Dražen bio poznat. Nije usporedio ni karijere ni individualnu kvalitetu i mogućnosti. Al za to treba pročitati nešto više od naslova.
    (miki, 9. jun 2021 19:13)

    # Link komentara

  91. Da li je realno uporedjivati Dražena i Nikolu? MVP!
    (KoleCZ, 9. jun 2021 19:12)

    # Link komentara

  92. Kakvi komentari, Sabonis bi ga pojeo, a biće još bolji ako bude imao glad za uspehom kao Drazen. Svaka Drazenu čast, veliki je bio, ali covek je odigrao jednu i po dobru sezonu, a Nikola je mvp nba lige! Pritom, poginuo je kad je imao 28, nije baš bio klinac na početku karijere pa da se sad pravi neka fama da bi bio ne znam kakav do kraja karijere. Iz bilo kog razloga kad mu se završi karijera nakon 4 sezone, u njegovom slučaju nažalost iz najgoreg mogućeg, kakve vise rasprave oko toga.
    (Roki, 9. jun 2021 19:07)

    # Link komentara

  93. Nemojte trpati Bojana Bogdanovica sa ovom dvojicom,on jeste dobar igrac ,ali oni su creme dela creme.
    (nikola, 9. jun 2021 19:06)

    # Link komentara

  94. Sve na stranu ali ako se malo bolje pogleda može se uočiti da je za dlaku ipak bolji Bogdan. Jel tako KSS?
    (Lale gator, 9. jun 2021 19:06)

    # Link komentara

  95. Tesko je porediti igrace iz razlicitih epoha, jednostavno iz mnogo razloga. Drugacija pravila, drugaciji sistemi igre i sta sve ne jos. Kosarka iz osamdesetih sa ove distance izgleda kao usporeni snimak ali verovatno bi tadasnje zvezde sa modernim treninzima, medicinom itd bili i danas dobri. Sabonis je znao i da povuce kontru ali to se desavalo jednom- 2 puta tokom utakmice i to tek 4-5 metara i preda loptu. Jokic bukvalno istrcava pola terena kao plej sa loptom. Sabonis je u svoje vreme bio gromada od igraca, Jokic u svoje, a to sta bi bilo kad bi bilo niko ne zna

    Nekadasnji sportisti su u pripremi utakmica imali kasetu- dve odgledati i tu crpili neke poteze protivnika, postavke, reakcije itd

    Danasnje generacije su odrasle na Ju Tjubu i zamislite samo koliko vise kosarke se nagledali Luka i Nikola od malih nogu. Danasnji sportisti su mnogo prefriganiji, sve se radi sa vise stila. Ljudi se cude sto se sviraju faulovi za pipkanja a u stvari igraci se toliko bolje postavljaju da je doslo do toga da i najmanjim kontaktom mogu omesti igraca. Pre su igraci igrali opustenije i sve je to bila vise igra nego danas. Danas se u sportu vrte ogromne pare i igraci su nikad namazaniji. Realno da imamo hipoteticki neko vremensku masinu danasnji neki omladinci bi opeglali Sovjete ili Jugu osamdesetih. Mnogo je brza igra i mnogo je teze driblati i kretati se sa loptom. Ali to ne znaci da ne treba postovati legende i genijalce iz proslosti. Svako vreme ima svoje velikane i idole
    (Dragan Borca, 9. jun 2021 19:05)

    # Link komentara

  96. Kakac crni D. Petrović, kao klinac sam mislio da je najbolji na svetu, a realno se na jedvite jade dokopao 3. petorke. Mi ovde pričamo o najboljem na svetu ove sezone.
    (Lale gator, 9. jun 2021 19:04)

    # Link komentara

  97. Uzalud potrosene reci.Svi koji pratimo kosarku 30 i vise godina znamo da se takve stvari ne mogu porediti iz prostog razloga sto NBA i evropska kosarka lice na isti sport ali to ipak nisu,a ni NBA ni evropska kosarka nisu svakako ono sto su bile pre 30 godina.
    (Joffrey, 9. jun 2021 19:04)

    # Link komentara

  98. Uzalud potrosene reci.Svi koji pratimo kosarku 30 i vise godina znamo da se takve stvari ne mogu porediti iz prostog razloga sto NBA i evropska kosarka lice na isti sport ali to ipak nisu,a ni NBA ni evropska kosarka nisu svakako ono sto su bile pre 30 godina.
    (Joffrey, 9. jun 2021 19:03)

    # Link komentara

  99. @@@ A Wilt bi pojeo Sabonisa. Sreca pa NBA nije krenula u srednjem veku inace bismo stigli do 1567. godinu i nekog poglavicu plemena koji bi pojeo sve zive nakon njega.
    (Koza, 09. jun 2021 17:49)

    Ako je tako, zašto onda stalno na ovom istom sajtu slušamo da je sadašnji NBA cirkus, a da se nekada igrala prava košarka?
    (Haos, 9. jun 2021 19:03)

    # Link komentara

  100. Pričajte usta da niste pusta. Poslednje čega se sećam je da Nikolica ugurava Zajona pod koš kao da je od papira. Ne sećam se ni jednog centra kome to nije mogao da uradi.
    (Lale gator, 9. jun 2021 19:01)

    # Link komentara

  101. Kao što je rekao Rađa, teško je uspoređivati igrače iz razlicitog doba. Evo da napišem opet. Da malo usporedimo igrače koji danas obaraju rekorde svako malo. Evo npr. Dražan Petrović 1993 god protiv Hjustona 100:83 daje 44 poena 17/23 trojke 3/3 i slobodna bacanja 7/7. Jokić protiv Jute 128:117 daje 47 poena 17/26 za 3 poena 4/4 i slobodna bacanja 9/10 Dončić 143:130 daje 46 poena 17/30 za 3 poena 5/8 i slobodna bacanja 7/9 Dražen igrao protiv ekipe koja je igrala jaku obranu u kome je ukupno poena bilo 183. Jokić 245., a Dončić 273. Toliko o današnjem cirkusu. A npr. Kukoćeva jedna asistencija vrijedi kao Jokićevih 100
    (qw, 9. jun 2021 18:17)

    # Link komentara

    Brate koji ste vi Kompleksasi i ti i Radja i svi ovi ostali fanovi Radjini,Drazenovi Sabonisovi itd.Ti igraci svi redom su igrali pre 20-30g niste jedini koji pamte to vreme..Pa tada su ljudi na ovim protorima bili najseciniji ako neko od tih igraca razbije neku utakmicu ili cak bude pozvan na AllStar a ne da bude u prici o MVP tituli ili cak da je osvoji!to je bilo nesto nezamislivo.Primer samo kad je recimo Djokovic osvojio svoj prvi Slem bila je slicna prica sreca ovo ono Tsonga u finalu nije Federer Nadal itd. nikad kao Ivanisevic itd.Dok god bude bilo takvih komnpleksasa koji misle da je u njihovo vreme sve bilo bolje samo zato zale za mladim danima bice i takvih glupih prica!
    (pamti jos neko, 9. jun 2021 19:00)

    # Link komentara

  102. Sabonis nije mogao nista Divcu, a Jokic nije fizicki slabiji od njega. ne rise Dino. Uz svo postovanje. Davao si 18 poena u Seltiksima. Tebi bi Jokic u duelu vratio na fabricka.
    (the truth, 9. jun 2021 18:59)

    # Link komentara

  103. Dino, gospodin bio, gospodin i ostao !!
    (Dr, 9. jun 2021 18:57)

    # Link komentara

  104. Vršnjak sam D. Petrovića. Naravno, gledao sam ga puno puta na TV-u. Gledao sam ga i uživo 80-ih. Tokom utakmice smo urlali na njega, psovali ga i omalovažavali, a na kraju bi dobio zaslužene ovacije. Niko nije bio kao on tada.

    Kada je otišao u NBA, tamo se igrala sasvim drugačija košarka, a on je morao da igra kako je trener zacrtao i objektivno nije pokazao šta sve ume. Da igra danas, sigurno bi bio jedan od najboljih igrača. Opet, kada se sve uzme u obzir, nije na nivou ni Jokića, ni Dončića. Prevazišli su ga. Prisustvujemo pisanju istorije, samo toga još uvek nismo svesni.
    (Mixi, 9. jun 2021 18:55)

    # Link komentara

  105. U pravu je čovek, ja to baš uporno ponavljam, dosta centara iz osamdesetih i devedesetih "pojela" bi Jokića.. Mada evo vidimo da ga i u polufinalu konferencije Ejton "jede". Nikolina košarka prolazi u NBA, dok u Evropi apsolutno ne bi prošla, presvega zbog dimenzija terena koji je u Evropi dosta manji i kad se skupi odbrana, lopta jednostavno nema gde da prođe, dok se u NBA bukvalno sklanjaju od lopte..
    (Goran Loznica, 09. jun 2021 17:27)


    Gorane, Gorane, ti si kao Dijamant margarin, u sve se mesas. Nije ti bas dobra logika, teren u NBA je samo 70 cm duzi i 20 cm siri nego u Evropi. To je u duzinu 2 cele patike Nikole Jokica, a u sirinu malo vise nego pola njegove patike, da ti plasticno objasnim. Po tvojoj logici ispade da u NBA igraju bukvalno na fudbalskom terenu. Drzi se onoga sto znas najbolje, a to je Roger Federer. Pozz.
    (Ono sto se desava na ovom svetu nije istina, 9. jun 2021 18:54)

    # Link komentara

  106. Mislim da je ovo MVP priznanje koje je dobio Jokić najveće lično dostignuće nekog sportiste sa Balkana, u kolektivnom sportu.MVP NBA lige dolazi iz Srbije, zvuči neverovatno...Ali,ovoliko komentara koji omalovažavaju jednog velikana kakav je bio Sabonis da čovek ne poveruje.Neko napiše da je "Sabonis bio drvoseča"????? Centar koji je bio daleko ispred svog vremena,mekana ruka(jedan od prvih centara koji je šutirao trojke),nesebični dodavač i savršen u defanzivi...Simbol Sovjetskog Saveza,kasnije Litvanije.ONAJ tim Jugoslavije je strepeo od njega.Čak je i "pod stare dane" bio više nego dobar u Portlandu,velika karijera koja bi bila još veća da nije bilo povreda.Za dve klase iznad svog sina koji je postao All Star.Jedan je Jokić, ali reći da Sabonis nije bio dobar nema veze sa istinom.
    (goran, 09. jun 2021 18:12) 

    Jeste ali posle Divca, Rađe, Savića pa i Danilovića kada ga je posterizovao za sva vremena na EP u Atini , pomenuti je redovno počeo da uzima lekiće za smirenje.Jednostavno bio je uvek na vrhuncu ali samo kada nije gledao u oči gore navedenih.
    (Stipsa, 09. jun 2021 18:42)

    Nemaš ti dečače pojma. Jedna utakmica ne odredjuje kvalitet igrača. Tada Sabonis još nije bio u NBA. Drugo. Kada je došao u NBA popravio je muskulaturu da bi se borio sa onakvim alama. Radja lepo kaže da se nekada sve baziralo na odbrani a danas na napadu. Danas napad traje desetak sekundi. Run and gun pa zato neko ubaci i 60 poena a centri služe da sakupljaju odpadke i takmičenje ko će divljački da zakuca (Adetokumbo)
    (A, 9. jun 2021 18:53)

    # Link komentara

  107. Сабонису би кичма прошиштала кад би га заломио Јокара..
    (Морем плови једна мала барка, 9. jun 2021 17:39)

    Jokara nema dribling, igra u mestu.
    Jokara ne moze pored veterana M. Gasola da prebaci 15p, zasto mislis da bi mogao pored jos snaznijeg i u odbrani boljeg centra?
    Jokaru je Skola oducio od kosarke, Sabonis bi ga bacao po podu.
    Meni je Jokic smesan kosarkas, a koliko je smesan pokazao je na dva SP. Nije ni D. Sabonis bio mnogo daleko od Jokarine statistike, a realno smesan centar.
    (hakeem, 9. jun 2021 18:50)

    # Link komentara

  108. Za tebe i dražena su Sabonis i Jokić vanzemaljci iz druge galaksije kad već insistiraš!
    (Mane, 9. jun 2021 18:49)

    # Link komentara

  109. Мало глупа прича, не волим то да кажем, тај термин "појео". Сваки центар из те ере би појео све центре данас. Због саме игре су морали да буду тежи и јачи а данашњи морају да буду бржи сами тим и лакши. Само је разлика у тренингу и исхрани, можете да замислите са данашњом спортском науком какве би киклопе имали на терену да игра захтева то.
    (Филипинац, 9. jun 2021 18:49)

    # Link komentara

  110. Zar nije najbolji onaj koga proglase u plej ofu ?
    To je skoro redovno i osvajač titule.
    Kakva ti je korist biti najbolji u ligaškom delu, to je samo jedan deo sezone.
    Košarka je valjda timski sport, pogledaš šta si uradio sa svojim timom u karijeri i onda znaš.
    Ako bismo gledali ko bi bio najbolji iakd u 1 na 1, uvek bi to bio MJ, ali prava veličina je u tome, što je sa Čikagom uzeo 6 titula iz 6 finala.
    Statistike su varljiva stvar, posebno u ovakvoj cirkus ligi gde se samo napucavaju trojke, a odbranu jedva da neko igra, posebno u ligaškom delu.
    Davati 40 koševa po meču 90-ih i sada nema ni blizu istu težinu.
    Jokić je veoma inteligentan igrač, ali bez titula, to će biti krnja karijera.
    Čak i igrački, nema šanse da bude bolji od Durenta i ne samo od njega...
    (Statističar, 9. jun 2021 18:48)

    # Link komentara

  111. Videćemo Jokića u reprezentaciji Srbije jer nemo ko da ga kjuka loptama.On zavisi od drugih igrača a porediti današnju repku sa onom ranije je bezveze.
    (gavran, 9. jun 2021 18:47)

    # Link komentara

  112. Danasnji sastav Srbije a kamoli ex-yu bi razbio Jugoslaviju iz 1989-1990
    Budimo realni, kosarka je danas mnogo bolja nego kad su igrali ovi igraci.
    (realno, 09. jun 2021 18:29)

    Realno nemas pojma, ono sto je Teodosic uradio amerima u Riju ekipa iz 90tih je radila u skoro svakom napadu. Nije se znalo odakle preti veca opasnost, da li od Drazena na pleju, Kukoca ili Paspalja na krilu, Danilovica i Cuture na beku ili Radje i Divca na centarskim pozicijama, ko bi mogao da ih zaustavi? Jokic i Bilan ili Kuzmic i Raduljica mozda? Branko Lazic ili Stefan Markovic su male bebe za Jurija Zdovca, Luka Doncic jeste vrhunski igrac, za Jokica izlisno je trositi reci decko je MVP NBA lige prvi sa ovih prostora ali pitanje da li bi to bio u eri Robinsona, Dzordana, Meluona, Olajdzuvona, Kobija, O Nila, Ajversona itd.
    (Petar, 9. jun 2021 18:47)

    # Link komentara

  113. Dino Rađa mahač peškirima u NBA daje svoje stručno mišljenje. Svaka njemu čast za igranje u Evropi ali NBA je jedan daleko viši nivo. Ne znam kako može da upoređuje višestrukog all stara Jokića sa Draženom Petrovićem koji odigrao dve prosečne NBA sezone? Dobar je igrač bio Petrović ali ni blizu Jokiću i Dončiću. Za njega je i Stojaković veliki igrač.
    (Ratko, 09. jun 2021 18:33)

    Brate bar Wikipedia danas nista ne naplacuje za informacije koje su proverene. Radja je bio dobar centar u NBA, u to vreme sve sezone 15+ poena u cetiri sezone. I to u Bostonu. To je za svaku pohvalu.

    Sto se ostalog tice sve se slazem. Malo su svi dosadni sa Drazenom, strasan igrac ali ne moze se porediti ni sa Pedjo, Doniceem, Jokicem, Kukocem. Ne cini igraca jedna sezona.
    (Bojan, 9. jun 2021 18:47)

    # Link komentara

  114. Mislim da je ovo MVP priznanje koje je dobio Jokić najveće lično dostignuće nekog sportiste sa Balkana, u kolektivnom sportu.MVP NBA lige dolazi iz Srbije, zvuči neverovatno...Ali,ovoliko komentara koji omalovažavaju jednog velikana kakav je bio Sabonis da čovek ne poveruje.Neko napiše da je "Sabonis bio drvoseča"????? Centar koji je bio daleko ispred svog vremena,mekana ruka(jedan od prvih centara koji je šutirao trojke),nesebični dodavač i savršen u defanzivi...Simbol Sovjetskog Saveza,kasnije Litvanije.ONAJ tim Jugoslavije je strepeo od njega.Čak je i "pod stare dane" bio više nego dobar u Portlandu,velika karijera koja bi bila još veća da nije bilo povreda.Za dve klase iznad svog sina koji je postao All Star.Jedan je Jokić, ali reći da Sabonis nije bio dobar nema veze sa istinom.
    (goran, 09. jun 2021 18:12)

    Jeste ali posle Divca, Rađe, Savića pa i Danilovića kada ga je posterizovao za sva vremena na EP u Atini , pomenuti je redovno počeo da uzima lekiće za smirenje.Jednostavno bio je uvek na vrhuncu ali samo kada nije gledao u oči gore navedenih.
    (Stipsa, 9. jun 2021 18:42)

    # Link komentara

  115. Nije ovde reč ko koliko i šta jede, nego kako igra...
    (MARKEĐANI, 9. jun 2021 18:42)

    # Link komentara

  116. Eno vam u stranim vestima liga će da zamoli netse da ne fauliraju grik frika jer se dečko oseća neprijatno na liniji bacanja. Nek nacrtaju novu za njega na metar od kosa. Cirkus medrano
    (Lemmi, 9. jun 2021 18:36)

    # Link komentara

  117. Dino Rađa mahač peškirima u NBA daje svoje stručno mišljenje. Svaka njemu čast za igranje u Evropi ali NBA je jedan daleko viši nivo. Ne znam kako može da upoređuje višestrukog all stara Jokića sa Draženom Petrovićem koji odigrao dve prosečne NBA sezone? Dobar je igrač bio Petrović ali ni blizu Jokiću i Dončiću. Za njega je i Stojaković veliki igrač.
    (Ratko, 9. jun 2021 18:33)

    # Link komentara

  118. Koliko je jasno da ljudi ne znaju ni 2% o Nba ligi dovoljno je citati komentare,pa garantujem da oni sto su ziveli u eri 80tih i 90tih nisu pogledali vise od 10 utakmica Nba lige,ajd to nego garantujem da 80% ni youtube ne zna da koristi jer ne razume Engleski jezik :D Ovde ladno ljudi porede Stevena Adamsa i Arvydasa Sabonisa..pa Sabonis pored toga sto je bio 220cm,bio je i odlican suter i dodavac. U finalu 86 ubacio 5 trojki,do 24 godine je doziveo dve najteze povrede i vise nikada nije bio isti al i dalje je bio dobar. I ova recenica da centri nisu isli dalje od 2 metra od kosa,ljudi nisu svesni da su vecina imali sut sa polu distance,5,6 metra dalje od kosa..da ne nabrajam sve njih,izuzezak je Shaq koji je bio fizicka sila i prebrz za svoje gabarite,da visoki igraci nisu izlazili van verovatno bi Bil Laimber ili Robert Hory bili najbolji visoki igraci u ligi ranije jer su sutirali trojke,kao i Sem Perkins...ljudi jednostavno ne mogu da shvate da bi i danasnji igraci u ono vreme igrali drugacijim stilom i obrnuto. Pa u Evropi su svi sutirali trojke i da je to merilo razbijali bi Amere 90tih i 80tih svaki put. @panta-la ti nisi ukapirao da sam ja Srbin a kamoli nesto drugo!
    (Beks, 9. jun 2021 18:31)

    # Link komentara

  119. Danasnji sastav Srbije a kamoli ex-yu bi razbio Jugoslaviju iz 1989-1990
    Budimo realni, kosarka je danas mnogo bolja nego kad su igrali ovi igraci.
    (realno, 9. jun 2021 18:29)

    # Link komentara

  120. Ali koji kompleks izbija, Bojan Bogdanovic koji je nesumnjivo koristan NBA igrac u drustvu Jokica I Doncica, kao koga bi izabrali izmedju njih trojice. I onda ovaj kao diplomatski odgovara. a stvar je sledeca, kad bi neko nekome stavio izbor I ta tri igraca, ljudima bi prokuvao mozak izmedju Jokica I Doncica, Bogdanovic nije ni u kombinaciji. I oni srecniji I ipak malo spretniji bi uzeli Jokica.
    (pop, 9. jun 2021 18:28)

    # Link komentara

  121. Najbolji Hrvatski igrač je Kukoč... Dražen je imao 29 godina kada je poginuo... Znači ne tako mlad... Ovim priznanjem Jokić je raspršio mít o Draženu kao najboljem igraču sa ovih prostora! Zapravo je i Dončić 2 stepenika iznad Dražena... Tako da ostaje borba ove dvojice za najbolje sa ovih prostora...
    (veljko, 9. jun 2021 18:27)

    # Link komentara

  122. Procitati SAMO naslov ili CEO tekst, dva totalno razlicita dozivljaja. Izjave na mestu! Dobar intervju, pitak, u materiji, strucan.
    (Pera Ždera, 9. jun 2021 18:26)

    # Link komentara

  123. Smešan lik, šta bi bilo kada bi bilo. Kada Ameri kažu da je Jokić MVP šta ima neko tu da komentariše.
    (draganče, 9. jun 2021 17:56)

    Komentarise jer su ga pitali za komentar a pitali su ga jer je bio jedan od najboljih igraca Evrope u svoje vreme a napravio je i zavidnu NBA karijeru,samim tim i kompetentan za razliku od tebe,mene i svih ovde na forumu sto komentarisu.Covek nista nije lose rekao o Jokicu,stavise bas ga je ishvalio i cestitao.Sve sto je rekao je cista istina i ne vidim i ne razumem sta tebi smeta.Mozda jedino naslov bode oci ali to nije on stavljao vec novinari ali Radja je rekao sve kako jeste za svakog koga je pomenuo.
    (Istina, 9. jun 2021 18:26)

    # Link komentara

  124. Ovaj decko se igra kosarke.Kao da je negde ispred zgrade na terenu sa drustvom.Lakoca i finoca.Ima je u sebi.Tu igru.Niko od ex yu kosarkasa to na takav nacin nije imao.
    (Padjine969, 9. jun 2021 18:26)

    # Link komentara

  125. Čestitke Nikoli Jokiću, majstorski odigrana sezona, bit će uspeha još... Ali ajmo sada biti realni i setiti se nepoštenih komentara napisanih ovdje iz 2018. godine, kad je Modrić proglašen službeno najboljim igračem Sveta (i to 4 individualne nagrade: FIFA, France football, UEFA i još jedna ne sjećam se...), koliko tada ljudi nije shvatilo da se radi o nagradi za konkretno TU SEZONU. Pa se krenulo sa komentarima ' Je li to on bolji od Messija i Ronalda?! ' itd... To je isto kao da sada neko upita je li Jokić bolji košarkaš od LeBrona?! Znači, u ovoj sezoni je bio, isto kao što je Modrić u toj sezoni biti ubedljivo najbolji igrač sveta...
    (Realni čovjek, 9. jun 2021 18:26)

    # Link komentara

  126. Zavist...prijatelju ne bih isao toliko daleko da kazem da ste zavidni ali si u textu napisao par recenica koje mi iskreno pokrecu sumnju da jesi...isticanje Drazena koji je otvorio vrata evropljanima npr...svaka cast Drazenu ali dok je on grejao klupu Divac je bio u prvoj petorci tima koji je bio favorit za osvajamje titule. Ne znaci da je Divac bolji vec su mi se neke stvari poslozile ali je to prosto cinjenica tako da ce pre biti da je Divac otvarao vrata nego Drazen. Pored ovoga kazes i kako Nikola nije najbolji nego je najsvestraniji...kako bih ti rekao...nije sija nego vrat...to i jeste poenta MVP-a inace bi bio najbolji suter...najbolji skakac ili sta god...on je MVP jer najvise utice na igru svojom svestranoscu i cini tim daleko boljim nego sto jeste....porediti njega i Bojana Bogdanovica je iluzorno...Bojan je dobar i to je to...kao i nas Bogdan....a Nikola je klasa za sebe...Doncic ce uskoro biti na tom nivou i to je to...nema potrebe za zaviscu ali ni za ovakvim komentarima
    (b78, 9. jun 2021 18:25)

    # Link komentara

  127. Ne mogu da se porede razlicite generacije,ranije se igrala drugacija kosarka,fizicki mnogo jaca i mnogo sporija,drugaciji kriterijum sudija,meni licno daleko bolja kosarka od ove danasnje. Posebno me sudije danas nerviraju u NBA ligi,veze nemaju sa kosarkom.
    (Mihajlo, 9. jun 2021 18:25)

    # Link komentara

  128. MVP titula postoji preko 60 godina. Da je Sabonis bio dobar za svoje vreme niko mu nije branio da bude MVP, isto kao ni Drazenu. Ali, i jedan i drugi nisu nikada izabrani cak ni za All star mec. Drazen je bio zvezda Evropske lige a u NBA je igrao epizodnu ulogu i uopste ga ne treba stavljati u istu recenicu sa Jokicem. Nazalost, desila se tragedija koja se desila ali ne mozemo sada tvrditi da ce Jokic biti kao Drazen ako nastavi da radi. On ce biti kao Vilt Cemberlen ako tako nastavi a ne kao Drazen.
    (Goran, 9. jun 2021 18:23)

    # Link komentara

  129. To nikada nećemo saznati....
    Ali znamo da se u NBA uskoro proglašava MVP.
    (yopla, 9. jun 2021 18:22)

    # Link komentara

  130. Sada ćemo Jokić videti na Olimpijadi ...Biće to samo prosečan igrač kao i u Kini.Kada se igra odbrana i kada treba da igra odbranu onda on ne postoji.Živi bili pa videli.
    (Kole, 9. jun 2021 18:22)

    # Link komentara

  131. Бојан Богдановић је једини играч на свету који је дао тројку за победу у последњој секунди утакмице… И изгубио утакмицу.
    (оће то, 9. jun 2021 18:22)

    # Link komentara

  132. Sabonis je kasno otisao u NBA, i to sa povredom. Na YouTube ima dobar dokumentarac o Sabonisu i kako ga je tadasnji trener maltretira samo da ne ode rano u NBA.
    (ZikaAtl, 9. jun 2021 18:20)

    # Link komentara

  133. Svi forsiraju tu pricu oko Drazena, razumem da je bio dobar.Al ljudi ovo je prica o MVPu,to je skroz druga dimenzija. Pogledaj te sva MVP priznanja i ko je dobijao ista.To su legende NBA i svetske kosarke i naravno Joker je sad tu gde pripada...
    (miljan, 09. jun 2021 17:31)

    Kao što je rekao Rađa, teško je uspoređivati igrače iz razlicitog doba. Evo da napišem opet. Da malo usporedimo igrače koji danas obaraju rekorde svako malo. Evo npr. Dražan Petrović 1993 god protiv Hjustona 100:83 daje 44 poena 17/23 trojke 3/3 i slobodna bacanja 7/7. Jokić protiv Jute 128:117 daje 47 poena 17/26 za 3 poena 4/4 i slobodna bacanja 9/10 Dončić 143:130 daje 46 poena 17/30 za 3 poena 5/8 i slobodna bacanja 7/9 Dražen igrao protiv ekipe koja je igrala jaku obranu u kome je ukupno poena bilo 183. Jokić 245., a Dončić 273. Toliko o današnjem cirkusu. A npr. Kukoćeva jedna asistencija vrijedi kao Jokićevih 100
    (qw, 9. jun 2021 18:17)

    # Link komentara

  134. Verujem da bi se snasao barem kao Danilovic :)
    (Janko, 9. jun 2021 18:17)

    # Link komentara

  135. Nevezano za ovu temu gdje se 100% slazem s radjom da bi sabonis pojeo jokica s jednom rukom, kosarka je sport koji se zadnjih 20 godina najvise srozao. Pravi cirkus. Nocas gledam utah clipersi, kontam respektabilne momcadi da vidim malo dobre kosarke. Prva cetvrtina utah na glasu kao nesiledzijska ekipa uputi vise od 20 suteva za tri poena. Ni jedna dvica. I ajd sto ne pogadjaju, al takvo silovanje igre to vise nema veze s kosarkom. Onaj klarkson cim dobije loptu bam s 10 metara, sa 100 metara nema veze samo nek se przi. S druge strane najbolji igrac clipersa Zubac, lik koji nema sut, nema nikakvo centarsko znanje osim sto zna trcat i zakucat. I on je medju boljim centrima danasnje nba, tuga. Nakon prve cetvrtine doslovno mi se povracalo od tog u sta se pretvorila kosarka. Kasnije je i bilo nesto prave kosarke najvise zahvaljujuci jedinoj istinskoj zvijezdi lenardu, a i onaj mitchel jest cudo od igraca moram priznati. No sve je to tanko, nema sjekira, udaraca, svi se oni druze, suparnici se bodre medjusobno, nema sportske tenzije ni malo drskosti. A da ne bude da sam slucajno naletio, gledao sam i philu atlantu, drugo poluvrijeme. Rijesena utakmica, a embid igra solo kosarku popravlja si momak statistiku. Uzas.
    Ja to vise ne mogu gledat, kosarka mi se zgadila.
    (croata, 9. jun 2021 18:16)

    # Link komentara

  136. I mom djedu od 88 godina je Krešimir Ćosić i dalje najbolji svih vremena...
    (Rasa, 9. jun 2021 18:16)

    # Link komentara

  137. Лупају га комплекси. И стално спомињу Дражена. Ало људи, Дражен је погинуо прерано да би могао доказати то што Хрвати тврде, да је био најбољи кошаркаш са ових простора. Можда би и био, никад нећемо знати. Од сада имамо јединог MVP NBA играча и то једног Србина као доказ да је најбољи са ових простора.
    (комша, 9. jun 2021 18:14)

    # Link komentara

  138. Прича о Дончићу, Петровићу, Сабонису...питали га о Јокићу!
    (Да, да, како га не би појео, 9. jun 2021 18:13)

    # Link komentara

  139. Mislim da je ovo MVP priznanje koje je dobio Jokić najveće lično dostignuće nekog sportiste sa Balkana, u kolektivnom sportu.MVP NBA lige dolazi iz Srbije, zvuči neverovatno...Ali,ovoliko komentara koji omalovažavaju jednog velikana kakav je bio Sabonis da čovek ne poveruje.Neko napiše da je "Sabonis bio drvoseča"????? Centar koji je bio daleko ispred svog vremena,mekana ruka(jedan od prvih centara koji je šutirao trojke),nesebični dodavač i savršen u defanzivi...Simbol Sovjetskog Saveza,kasnije Litvanije.ONAJ tim Jugoslavije je strepeo od njega.Čak je i "pod stare dane" bio više nego dobar u Portlandu,velika karijera koja bi bila još veća da nije bilo povreda.Za dve klase iznad svog sina koji je postao All Star.Jedan je Jokić, ali reći da Sabonis nije bio dobar nema veze sa istinom.
    (goran, 9. jun 2021 18:12)

    # Link komentara

  140. Dražen Petrović... Ne treba trošiti reči... Čovek je bio poezija. Ali budimo sad malo i realni, potrebnu mu je bilo 3 godine da se uopšte navikne na NBA košarku i krene da igra svoju košarku. Potom mu je i u Džetsima bila potrebna jedna sezona na "kašiku" da bi u sledećoj zaigrao na višem nivou...
    Bez ikakvog nepoštovanja prema njemu, ali napravio se mit od čoveka, jednostavno kada neko ode na taj način, to pitanje "šta bi bilo kad bi bilo" se polagano pretvori u mit, pa ga neki porede i sa Džordanom...

    Ubacivati ga u svako raspravu, i to u 2021, porediti ga sa Dončićem i Jokićem koji su realno, ali realno, već vanzemaljci za njega po svemu nema baš puno smisla.
    (Hektor, 9. jun 2021 18:12)

    # Link komentara

  141. Najjace sto su ubacili Bogdanovica u celu pricu. Kompleksi su cudo 🤣
    (Igor, 9. jun 2021 18:10)

    # Link komentara

  142. Jokic je tek 30. igrac u istoriji koji je osvojio MVP. To je verovatno i najekskluzivniji klub u NBA, mozda cak i sire jer u drugim ligama redje se desava da jedan isti igrac osvaja vise puta za redom kao u NBA.
    (Kvaka, 9. jun 2021 18:09)

    # Link komentara

  143. Bezveze mu je izjava, ovde je Jokic fokus, a on bespotrebno ubacuje Doncica, Drazena, Sabonisa...zasto! Kukoc je lepo cestitao bez bilo kakvih poredjenja, bravo momak najbolji si I kraj.
    Kao kad bi neko rekao kad je Modric dobio zlatnu loptu...dobar je Luka , ali tek kakav je dribler Dejo bio . Bespotrebno, zajedljivo, omalovazavajuce!
    (montoya, 09. jun 2021 17:41)

    Kukoč je čestitao sam. Ovo je intervju…
    (JPR24, 9. jun 2021 18:08)

    # Link komentara

  144. Možda je naslov mogao da bude "Apsolutno zasluženo"
    Može da pomogne a nemože da škodi.
    (zoran, 9. jun 2021 18:07)

    # Link komentara

  145. Pa Sabonisa je pojeo Danilović :)
    (spock, 9. jun 2021 18:06)

    # Link komentara

  146. Realno da...
    (Delije Čikago, 9. jun 2021 18:06)

    # Link komentara

  147. MVP lista u vreme kada su igrali Radja, Divac, Sabonis i Petrovic. To sto je Jokic uradio je neuporedivo sa bilo cime i bilo kime.

    2000 Shaquille O'Neal
    1999 Karl Malone
    1998 Michael Jordan
    1997 Karl Malone
    1996 Michael Jordan
    1995 David Robinson
    1994 Hakeem Olajuwon
    1993 Charles Barkley
    1992 Michael Jordan
    1991 Michael Jordan
    1990 Magic Johnson
    1989 Magic Johnson
    1988 Michael Jordan
    1987 Magic Johnson
    1986 Larry Bird
    1985 Larry Bird
    (Djole, 9. jun 2021 18:06)

    # Link komentara

  148. Već je neko pričao tu priču i za Šeka... Najrealnije je ovako to sagledati, Sabonis je defiitivno fizički nadmoćniji od Jokića, pritom je jako brz i u tom nekom klasičnom duelu pod reketom 1 na 1, Sabonis ima prednost i može da ga "pojede"..
    Međutim ta jokićeva virtuoznost, koja nije do sad viđena kod krupnih igrača, kada je na najvišem nivou, jednostavno nema leka za to... Može kome god hoće da radi šta god hoće, pa bi verujem mogao i Sabonisu.
    (Rejmond, 09. jun 2021 17:56)
    Ako je Sabonis jako brz ja sam onda Jusein Bolt
    (KoRn, 9. jun 2021 18:06)

    # Link komentara

  149. zbog čega bi mi bili zavidni što je Srbin MVP, ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi netko u HR bio zavidan na uspjeh nekog srpskog košarkaša. kao što nitko ne može izbrisat činjenicu, da je Dražen otvorio vrata svim europljanima, jer do Dražena bila je rampa, pa vi pričajte što hoćete. realno, Jokić možda i dans ne bi bio MVP da je ta rampa ostala. jer se na europljane gledalo tada, u potpuno drugačijem svijetlu nego danas. isto tako jedno je biti uspješan danas, i zabit 40 poena to mislim i na našeg Bojana, kada se ne igra obrana, a trebalo je zabit 44 poena u eri Dražena, kada je obrana bila poput granita. nije se sve svodilo na trk u napad, i pucanje trice. a opet bio je uspješan tricaš, Dončić je realno najveći talent nakon Dražena što je europa dala, ali on je i dosta mlađi od Jokića, tako da je glupo pričat o njih dvoje, kada Dončić tek dolazi. i on će gotovo sigurno biti MVP jednog dana, ne kužim zašto se priča da smo mi kao jalni jer je Jokić dobio MVP nagradu, pa Bojan je u duelu s Jokićem zabio 48 poena. protiv njegovog tima, i sada bi mi kao trebali biti ludi na Jokića, kao da mi nemamo svoje košarkaše i danas koji su vrlo dobri, možda nisu MVP ali imaju kvalitetu. a Jokić je dobio MVP zbog svestranosti, a ne zato što realno i je najbolji. to isto imajte u vidu, a ne samo priču o jalu. kad smo kod toga, kad je Modrić dobio zlatnu loptu, tad je bio evidentan jal, a 1990ih se u NBA igrala najbolja košarka, neovisno što netko danas priča.
    (zavist ?, 9. jun 2021 18:04)

    # Link komentara

  150. Ovde vidite klasican primer "u moje vreme je bilo bolje". Na stranu sto nije Srbin, mentalitet je isti i to u svakoj sferi ovog balkanskog podneblja. Hajde da spotaknemo mlade i da kazemo da smo mi bili bolji kad smo mi bili mladi.
    (Aleksandar, 9. jun 2021 17:19)

    Hajde i da kazu, jer su zaista bili bolji (mislim, u globalu). A ti, ako ne verujes, pokusaj se roditi jedno 40-tak godina ranije, pa da se uveris i sam! Radja je cak malo ispod tezge i dodao Jokicu, pogurao malim prstom tas na njegovu stranu, napola slagavsi da Sabonis "nije imao lakocu". Mozda nije imao bas onakvu lakocu kao Jokic, ali je itekako imao lakocu i upravo to ga je odlikovalo od ranijih centara njegove visine. A sto se fizikalija tice (ne samo snage)... pa naravno da bi ga pojeo!
    (automatski generisan komentar, 9. jun 2021 18:03)

    # Link komentara

  151. Paradoks je da Sabonis-sin ima mnogo bolju NBA karijeru od oca (više novca, All-star nastupe itd itd a nije ni blizu svom ocu...)
    (basket majstor NS, 09. jun 2021 17:51)

    To ti je samo dokaz koliko je NBA liga bila jaca i ozbiljnija pre 20-30 godina nego danas.
    (brajan, 9. jun 2021 18:03)

    # Link komentara

  152. Realno, Nikola, naš MVP, je sebi zagarantovao Hall of Fame. A ako bude još malo bolji naredne sezone, u to i ne sumnjam, ne bi me čudilo da opet osvoji MVP, ukoliko ga "BLM movement" ne bude zakočio. Nisam imao mnogo vremena da pregledam vesti, ali primetio sam, da mnogo ovih superstara nije ni pomenulo Nikolu, a i mogu se kladiti da bi, ukoliko bi Curry ili Embiid ili Lebron osvojili taj naslov bili ukovani u zvezde i prisutni u svim storijima i postovima širom socialne stratosfere.

    Veliki sportski pozdrav svima u Srbiji iz Slovenije.

    MVP brate!!!!
    (Piroga34, 9. jun 2021 18:02)

    # Link komentara

  153. Do kada ce se spominjati Drazen Petrovic? Covek je mozda igrao u Evropi odlicno, pa i Micic je danas najbolji EL. Ali biti najbolji u NBA, to je nesto sto ljudi ne mogu shvatiti, neka druga dimenzija. Kao Tenis, bilo je fantasticni igraca kroz istoriju, ali smesno ih je porediti sa Novakom, Rafaelom, Rodzerom i jos par igraca.
    (Banjaluka, 9. jun 2021 17:57)

    # Link komentara

  154. Već je neko pričao tu priču i za Šeka... Najrealnije je ovako to sagledati, Sabonis je defiitivno fizički nadmoćniji od Jokića, pritom je jako brz i u tom nekom klasičnom duelu pod reketom 1 na 1, Sabonis ima prednost i može da ga "pojede"..
    Međutim ta jokićeva virtuoznost, koja nije do sad viđena kod krupnih igrača, kada je na najvišem nivou, jednostavno nema leka za to... Može kome god hoće da radi šta god hoće, pa bi verujem mogao i Sabonisu.
    (Rejmond, 9. jun 2021 17:56)

    # Link komentara

  155. Smešan lik, šta bi bilo kada bi bilo. Kada Ameri kažu da je Jokić MVP šta ima neko tu da komentariše.
    (draganče, 9. jun 2021 17:56)

    # Link komentara

  156. Sabonis je završio karijeru 1987. Sve kasnije je postigao kao REKREATIVAC, a postigao je... Nakon prve operacije još je u Seulu ('88) ličio na nešto ali nakon toga invalid. E, taj maladi Sabonis je bio najbolji evropski igrač ikada, na 2.mesto bih stavio Kukoča a treći Dražen.

    Posle može da pričamo Dirk, Pau, Vlade, Kića, Praja, Nikos... ko je četvrti.

    Danas, Nikola i Luka probijaju svoja mesta na ovoj listi, obojica čini mi se već hvataju oko 3.mesta, no treba ih pustiti, imaju potencijal da svrgnu i Sabonisa, ali moraju raditi na sebi.

    Arvidas je bio biološki fenomen, sa 2.18 takva motorika... ali tetive to nisu mogle pratiti pa je završio u 23-oj godini. Da je Arvidas bio Nikoline visine, Jokić je bolji igrač.

    Isti komentar je i za sve "Draženoljupce", da je Dražen bio Tonijeve visine bio bi bolji, ali nije.

    Paradoks je da Sabonis-sin ima mnogo bolju NBA karijeru od oca (više novca, All-star nastupe itd itd a nije ni blizu svom ocu...)
    (basket majstor NS, 9. jun 2021 17:51)

    # Link komentara

  157. Па није појео Сабонис ни Зорана Савића који га је разбијао и стављао у џеп док је играо у Паоку и репрезентацији држећи га на десетак поена, док му је Савић давао по 25. Зоран Савић је кидао Сабониса, био је доктор за Сабониса, а замислите шта би му тек Јокић радио?
    (Познавалац, 9. jun 2021 17:49)

    # Link komentara

  158. A Wilt bi pojeo Sabonisa. Sreca pa NBA nije krenula u srednjem veku inace bismo stigli do 1567. godinu i nekog poglavicu plemena koji bi pojeo sve zive nakon njega.
    (Koza, 9. jun 2021 17:49)

    # Link komentara

  159. Moze da se prica Divac vs Sabonis, Jokara je druga dimenzija. Pa ni jedan centar iz tog vremena nije branio trojke, isli najdalje dva koraka od kosa. Zato je i nastala ova nova generacija centara.
    (srbijasine, 9. jun 2021 17:48)

    # Link komentara

  160. Kakva pokvarena i prefrigana izjava. Kao hvali ga, a stavlja ga u istu koš kao i Dončića. Neko ko ne zna pitao bi se da li je Jokić ili Dončić dobio MVP nagradu, a ovaj drugi nije bio ni u konkurenciji. Posle hvali Sabonisa, a ipak da ne uvredi Jokića.
    Ej čoveče, Srbin je MVP, nešto što Hrvati neće nikad prežaliti
    (Zacvo, 9. jun 2021 17:47)

    # Link komentara

  161. Pojeo bi Sabonis i Danilovica ali ipak ga je ovaj posterizovao za medalju.
    (KoRn, 9. jun 2021 17:44)

    # Link komentara

  162. Neko nam je ljubomorkooo
    Umesto da se ponosi jer realno promili ovog uspeha su i njegova zasluga, jer je probijao put, uz ostale iz ist
    (Tor, 9. jun 2021 17:42)

    # Link komentara

  163. Bezveze mu je izjava, ovde je Jokic fokus, a on bespotrebno ubacuje Doncica, Drazena, Sabonisa...zasto! Kukoc je lepo cestitao bez bilo kakvih poredjenja, bravo momak najbolji si I kraj.
    Kao kad bi neko rekao kad je Modric dobio zlatnu loptu...dobar je Luka , ali tek kakav je dribler Dejo bio . Bespotrebno, zajedljivo, omalovazavajuce!
    (montoya, 9. jun 2021 17:41)

    # Link komentara

  164. Сабонису би кичма прошиштала кад би га заломио Јокара..
    (Морем плови једна мала барка, 9. jun 2021 17:39)

    # Link komentara

  165. I tebe Jokić
    (Lošmi, 9. jun 2021 17:37)

    # Link komentara

  166. Jokić je fizički mnogo jači nego što izgleda, čudi me da neko ko je toliko postigao u karijeri i ko je bio centar to ne primećuje. Apsolutno svakog igrača lige je u stanju da ugura u koš, a nije da bi Arvidas bio neki Guliver u odnosu na današnje centre. To što ljudi misle da je on debeo i slabo pokretan je velika zabluda, samo mu fali odraza što nadomešćuje velikim rasponom ruku. Ali sve u svemu lep intervju i stavovi na mestu od velikog igrača.
    (Jim Beam, 9. jun 2021 17:36)

    # Link komentara

  167. Svi forsiraju tu pricu oko Drazena, razumem da je bio dobar.Al ljudi ovo je prica o MVPu,to je skroz druga dimenzija. Pogledaj te sva MVP priznanja i ko je dobijao ista.To su legende NBA i svetske kosarke i naravno Joker je sad tu gde pripada...
    (miljan, 9. jun 2021 17:31)

    # Link komentara

  168. Realno Sabonis iz najboljih dana je mnogo bolji igrač od Nikole ali Jokic vec sad ima vecu i uspesniju karijeru individualno.Timski ipak je Sabonis mnogo iznad jer ima dosta uspeha i u klupskoj i u reprezentativnoj karijeri.
    (Aleksandar, 9. jun 2021 17:29)

    # Link komentara

  169. Koliko god obe poznate komsije hvalile Jokica i slicno vidi se mala doza zavisti,kod svakog od njih.
    (Slavko Vrekic, 9. jun 2021 17:29)

    # Link komentara

  170. Realno, Sabonis je bio zver. Ali, sto kaze Radja, Jokic ima kefalo.
    (HozeArmando, 9. jun 2021 17:28)

    # Link komentara

  171. Sve je dobro rekao. Za 10 godina će raspored najboljih igrača sa Balkana biti : 1. Dončić
    2. Jokić
    3. Petrović
    4. Kukoč
    (marko, 9. jun 2021 17:28)

    # Link komentara

  172. U pravu je čovek, ja to baš uporno ponavljam, dosta centara iz osamdesetih i devedesetih "pojela" bi Jokića.. Mada evo vidimo da ga i u polufinalu konferencije Ejton "jede". Nikolina košarka prolazi u NBA, dok u Evropi apsolutno ne bi prošla, presvega zbog dimenzija terena koji je u Evropi dosta manji i kad se skupi odbrana, lopta jednostavno nema gde da prođe, dok se u NBA bukvalno sklanjaju od lopte..
    (Goran Loznica, 9. jun 2021 17:27)

    # Link komentara

  173. Pojeo bi ga Sabonis isto kao Stiven Adams, sa patosa!
    (King of Snake, 9. jun 2021 17:27)

    # Link komentara

  174. Drvosjeca Sabonis ne bi znao sta ga je snaslo kad bi cuvao Jokaru. I jos stavljaju u isti kos Bojana Bogdanovica sa Jokicem, Doncicem. Pa nas Bogdan je od njega kompletniji igrac, a za 2 klase su obijica Bogdanovica iza njih.
    (Vuk Sekulic, 9. jun 2021 17:26)

    # Link komentara

  175. dao bi mu Jokara 40 kad god pozeli to
    (bi, al dole, 9. jun 2021 17:23)

    # Link komentara

  176. Ha, ha! Hvalite me usta moja. Ovdje sebi ustvari diže cijenu jer je jedan od rijetkih igrača u Evropi koji je relativno lako izlazio sa Sabonisom na kraj. Bio je dosta pokretljivi od Litvanca. Al nema veze, dobar je Dino i ka ćovik i kao igrač.
    (Ćulijev Dimnjak, 9. jun 2021 17:22)

    # Link komentara

  177. Kao što je pojeo Danilovića!?
    (Boki, 9. jun 2021 17:21)

    # Link komentara

  178. Ovde vidite klasican primer "u moje vreme je bilo bolje". Na stranu sto nije Srbin, mentalitet je isti i to u svakoj sferi ovog balkanskog podneblja. Hajde da spotaknemo mlade i da kazemo da smo mi bili bolji kad smo mi bili mladi.
    (Aleksandar, 9. jun 2021 17:19)

    # Link komentara

  179. Veliko je pitanje da li bi ga fizicki pojeo. Jokic je mnogo veci i jaci nego sto deluje i to se najbolje vidi u duelima sa Embidom, Nurkicem, Zubcem, Dramondom i drugima koji su svi zveri
    (Bogi, 9. jun 2021 17:14)

    # Link komentara

  180. Pre nego što išta komentarišete ljudi, pročitajte ceo tekst. Respect!
    (GiGi, 9. jun 2021 17:06)

    # Link komentara