1. Covek je zver od trenera!
    Nije ista pozicija "vruca stolica" i nonsalantni ugovor od 4-5g s mogucnosti fejlovanja... On nije preuzimao izvanredne ekipe pa spucavao 1B € u njih, znaci nije za poredjenje. Takodje MU je bio totalno krs tim, sam ibra je rekao da je dosao tu samo zbog murinja (to govori koliko se MU srozao kad on u tim godinama dolazi u takav klub samo zbog trenera) opet uradio je dosta imao je i problema sa povredama i kratkom klupom...
    Setite se da je u MU tu prvu sezonu morao zavrsiti u LS, toliko o tome.. Tototenhem je napredovao sa murinjom izvukao je max iz kejna i sona, ali i drugi timovi su napredovali i ozbiljno se pojacali, pa jedno vreme je i bio na poziciji 1 sa totenhemom o tome niko ovde ne prica, ali krata klupa, umor, povrede i cao... Dugi niz godina celzi ima slican problem sa kratkom klupom a puno takmicenja.
    Tako da nemojte mesati babe i zabe, ni jedan od ovih vrh trenera nije imao zadatak "SAD I ODMA" kao kurinjo, on taj luksuz nije dobijao. (mislim da je ovo posteno i ako kazes bilo na na ovaj komentar hocu sve podrobno da iz njega citiras i kazes ovo nije tacno, ovo je laz itd..)
    (Realan, 7. maj 2021 01:22)

    # Link komentara

  2. faustinjo_asprilja
    Murinjo je bio i 2. u PL i osvojio je LE sa Junajtedom tako da tvoji argumenti padaju u vodu.
    (Kozuki Oden, 6. maj 2021 20:38)

    # Link komentara

  3. "On čak i ne igra fudbal, on igra anti-nogomet"
    Na niske ste grane pali.
    (znam sva slova, 6. maj 2021 19:33)

    # Link komentara

  4. Di Kanio je Hrvat?
    (Almejda, 6. maj 2021 17:54)

    # Link komentara

  5. anti-nogomet?
    (aca, 6. maj 2021 17:11)

    # Link komentara

  6. Inače, ako bi htjeli da vidimo ko je kakav stručnjak onda bi trebali preuzeti američki sistem: svaki klub u nekom takmičenju da ima istu godišnju svotu novca za plate igrača na raspolaganju. Pa da vidimo!
    (Mariborcan1970, 6. maj 2021 16:49)

    # Link komentara

  7. 'On čak i ne igra fudbal, on igra anti-nogomet'

    Anti-nogomet je još gori od anti-fudbala kome nije jasno
    (ipce, 6. maj 2021 16:43)

    # Link komentara

  8. nogomet?
    (Aca7, 6. maj 2021 16:20)

    # Link komentara

  9. lobotomija

    Nemam ja problema ni sa Guardiolom ni sa Mourinhom. Znam barem 10-tak trenera koji bi sa ekipom City-ija i sa 1-1,5 milijardom EUR za 5 godina barem jednom ušli u finale Lige prvaka.
    (Mariborcan1970, 6. maj 2021 16:12)

    # Link komentara

  10. Ma ne 3x, nego 6x slabiji. Svi su krivi samo on nije. Ma hajde, cuj unistio. Zar niste pricali o tituli u oktobru :) ? Gde ste sad, jel se opijate jos uvek, slavite tu titulu? Sta, nisu osvojili titulu? Nisu ni u top 4?? Ma salite se, mora da je neki bag u pitanu? ! Ispali i od Dinama Zagreb i tako ostali i tu bez sanse za ligu samipona? Od Dinama Zagreb??Ma nemoguce, to mene neko lozi!? Ne lozi, sve je istina! Ma dobro, nije Murinho kriv..Krivi su igraci, vlasnik, cistacice, trava, ptice, sunce, mesec. Murinho je bio zasluzan sa titulu u oktobru, ali za strmoglavi pad i tragikomicnu igru u prvenstvu i evropi su krivi svi ostali, izvinite molim vas :)
    (macak_u_cizmama, 6. maj 2021 14:22)

    pa jeste slabiji murinjov totenhem nego onaj iz 2019.

    to je cinjenica. ni pepa "strucnjak" (dajte mi milijardu $ da vodim tim) ne bi prosao bolje.

    a ono sto su igrali protiv dinama je za igrace koji vrede po 50-100 milki takva sramota, da su trebali sve da iz izbace pa nek setaju do engleske. sa murinjom zajedno sto je dopustio tu sramotu.
    (netko, 6. maj 2021 15:54)

    # Link komentara

  11. @Milos
    posto dosta vas ovde ima vrlo kratko pamcenje. Sa Chelsea je 2015 uzeo premijer ligu. Sa onim raspalim MU je uzeo LE i bio drugi u Premijer ligi. To nije bilo pre 50godina nego pre 5.
    Jedini tim sa kojim nije uzeo trofej je Totenhem. Pitanje da li bi bilo tako da je ostao jos 6dana do finala kupa.. Inace, neko rece da su mu doveli skupe igrace u Totenhemu? Pa za dve godine tamo je potrosio manje od npr Aston vile (oko 200mil dolara za 2 godine..)
    (nele, 6. maj 2021 15:42)

    # Link komentara

  12. Samo ovi zaludjeni nostalgicari za Murinjom od pre 10-15 godina ne vide ili jednostavno ne zele da vide da je lik potpuno unakazio Totenhem.
    (Stefan BL, 6. maj 2021 15:33)

    # Link komentara

  13. (Mariborcan1970, 6. maj 2021 14:52)

    A ja te pitam, sto Rajkard sa tom najtalentovanijom generacijom ikad dve zadnje sezone nije mogao ni prismrditi trofeju? Jasno pitanje i ocekujem jasan odgvor? Zato on nije iskoristio sve to i podigao barsu na visi nivo ako je to tako lako bilo? I jos cu reci, sto ga Seici nisu otpustili ako su nezadovolji? Mozda zbog toga sto je jedini odbranio titulu, jedini ce osvojiti 3 titule u 4 sezone, jedini je osvojio sva 4 domaca trofeja u jednoj sezoni u istoriji engleskog fudbala i jedini koji je uspeo City odvesti u finale LS i na sve to , jedini koji je osvojio preko 100 bodova, oborio sve rekorde koji postoje u engleskom fudbalu? Sto Pariz nije osvojio do sad ligu sampiona ako je tako jednostavno ? U Bayernu nije ispunio ocekivanja, ali kao sto rekoh, bar je probao.Murinho je pobegao i iz Intera i Porta kako bi otisao sa vrhunca,nije smeo braniti titule jer naravno zna koliko je to tesko i zato nije hteo prljati ugled.Gvardiola je to pokusao i sa Barsom i bayernu odbraniti titulu . Nije bezao.Evo odgovori mi na ovih par pitanja ! Ne mozes, jer nemas kapacitet za to. Ali razumem, Gvardioila vam nabio toliko kompleksa i frustracija, ukljucujuci i vasem bunkerasu da vise jadni ne znate sta ce te od muke.Idi sad pripremaj se za predsezonu Rome koja ce uskoro, a nas ljubitelje totalnog fudbala pusti da uzimao u pravim stvarima, sampionskom pohodu u premijerligi gde su neki dobili nogu i finalu LS. Do skorog vidjenja...
    (lobotomija, 6. maj 2021 15:13)

    # Link komentara

  14. Bravo!
    (Solim, 6. maj 2021 15:06)

    # Link komentara

  15. Dodji vamo, Inter 2010. godine bio prosecan?!
    (Pirotehnicar, 6. maj 2021 15:02)

    # Link komentara

  16. lobotomija

    U Bayernu bi i ti i ja uzeli u Njemačkoj SVE. Nije ni doveden zbog njemačkog prvenstva.

    Barcelona: Ponavljam, to je bila najtalentovanija generacija Barcelone u istoriji.

    City: Došao u klub koji je bio prvak, imao cijelo vrijeme neograničene pare (jedini u Engleskoj!) i podršku kluba. City već godinama (i prije Guardiole) kupuju svakog igrača koji odigra 5 dobrih utakmica (sjeti se samo Wilfried Bony i sličnih). Da ne govorimo o dupliranju vrhunskih veznih igrača sličnih ili istih karakteristika. Nakon 5 godina ulazi u finale Lige prvaka. Ne govorim da je neuspješan, samo kažem da ima uslove kao niko nigdje nikada.
    (Mariborcan1970, 6. maj 2021 14:52)

    # Link komentara

  17. (Mariborcan1970, 6. maj 2021 14:13)

    Koliko god uporno pokusavate spinovati, ja cu biti jos upornij da vas razoktijem.
    Dakle,Pep je dosao u barsu 2008 u trenutku kad blaugrana dve godine za redom ne osvaja ni jedan trofej i cak ostane iza Reala 20 bodova u prvenstuv. Naravno Rajkard dobije nogu i dodje Pep. Sta je uradio? Resio se kicme tima kod Rajkarda, prodao Ronaldinha ,Deca,sezonu kasnije i Eta,Turea, i u prvi plan gurne Xavia,Iniestu i Buskeca(koga je iskopao iz barse b) .U napadu stafetnu palicu preda Mesiju umesto Ronaldinha i Etoa.Dakle pocistio je svlacionicu i na papiru sa slabijom ekipom je uzeo sve. Od bitnih tranfera tada,izdvaja se jedino Alves. Dolazi Perez u medjuvremenu i skrca na stotine miliona eura.Slozio najskuplji tim tog vremena.Samo u jednom roku je doveo Kaku,Xabi Alonsa,Benzemu i Ronalda.Pa gde su Di marija,Ozil itd.Na celu Murinho.Dakle,jaci Real od onog Calderonovog iz 2008 kad su ostavili barsu 20 bod, a barsa na papiru slabija od te iz 2008.I Gvardiola pocisti Murinha u el klasiku, izblamira ga doslovno,uzme 3 titule u nizu protiv najskupljeg tima tada, samarao ih kao vola u kupusu.Ode u bayern u najtezem mogucem trenutku jer ponoviti ono sto je Jup uradio je jako tesko, ali on nije bezao od izazova.Pokusavao i u barsi,pokusao i u bayernu. Nije kao neko bezao 2003 i 2010. Nije uspeo, ali je u engleskoj pooobarao sve moguce rekorde, okrenuo igru, osvojio sve moguce domace trofje u jednoj sezoni i igrace finale LS!BOG za Murinha,BOG ! Pa pa!
    (lobotomija, 6. maj 2021 14:38)

    # Link komentara

  18. Осваја Италију Мурињо следеће сезоне
    (6,50, 6. maj 2021 14:36)

    # Link komentara

  19. kako je unistio totenhem, kad je u vreme kad je dosao tamo, totonhem bio 14. na tabeli? cim je dosao, za par nedelja su poceli da dizu rezultate.
    pricate svi o LS a zaboravljate da su taj tim iz 2019 napustili tripier, vertonghen (koji su bili vazni pozadi) i eriksen. sadasnji totenhem je 3x slabiji od onoga iz 2019.
    (netko, 6. maj 2021 13:44)


    Ma ne 3x, nego 6x slabiji. Svi su krivi samo on nije. Ma hajde, cuj unistio. Zar niste pricali o tituli u oktobru :) ? Gde ste sad, jel se opijate jos uvek, slavite tu titulu? Sta, nisu osvojili titulu? Nisu ni u top 4?? Ma salite se, mora da je neki bag u pitanu? ! Ispali i od Dinama Zagreb i tako ostali i tu bez sanse za ligu samipona? Od Dinama Zagreb??Ma nemoguce, to mene neko lozi!? Ne lozi, sve je istina! Ma dobro, nije Murinho kriv..Krivi su igraci, vlasnik, cistacice, trava, ptice, sunce, mesec. Murinho je bio zasluzan sa titulu u oktobru, ali za strmoglavi pad i tragikomicnu igru u prvenstvu i evropi su krivi svi ostali, izvinite molim vas :)
    (macak_u_cizmama, 6. maj 2021 14:22)

    # Link komentara

  20. Murinjo ima sjajnu taktiku. Pronadje klub sa dobrim ugovorom. Upropasti ekipu skroz. Onda dobije otkaz i obeštećenje. Mislim da niko od njega nije više para zaradio od otkaza i obeštećenja. Najsmešnije je što uvek pronađe novu žrtvu.
    (DEX, 6. maj 2021 14:21)

    # Link komentara

  21. Nisu samo Gvardiola i Klop iznad Murinja, tu je brdo ovih mladih nemackih trenera koji nicu kao pecurke posle kise. Nemcima se isplacuje sistematski rad s kojim su krenuli pre 15 god kad su odlucili ulagati u kadar i omladinske skole. Najuspesnijim trenerima danasnjice je jedna odlika zajednicka. Igraju svi napadacki. Hrabro, otvoreno, dinamicno, sa mnogo presinga , neko malo vise kroz posed, neko kroz tranziciju dolazi do gola,ali igra se brzo. Murinho je tu zaostao itekako. Neko se hvata nekih liga evropa i kupova. Gledajuci gde je bio zadnjih 10 ak godina morao je mnogo vise, ali nije toliko ni u trofejima koliko u podizanu kluba na neki novi nivo. To kod njega ne postoji. Los je u radu sa mladim igracima, igra mu se zasniva na defanzivi, i uvek ima alibi za losu igru. Kao i njegovi fnaovi ocigledno. Uvek je neko drugi kriv i to sve stvara razdor u klubu. nema sta traziti danas u ozbiljnom fudbalu. Samo njegovi okoreli fanovi to sve ne mogu priznati. Ali cinjenice su neumoljive i nepobitne. Mnogo otkaza, mnogo lose igre i rezultata, puno vise od dobrih te ga vise niko nece od velikih klubova, sve vise pada na tom polju .Sve cinjenice ! Nije vise elita i kraj price.
    (Srki, 6. maj 2021 14:17)

    # Link komentara

  22. Guardiola - Barca: Dobio u ruke natalentovaniju generaciju u istoriji Barce.
    Bayern: osvojio u Njemačkoj sve kao i većina trenera prije i posle njega (za njemčku ligu Bayern uopšte ne treba trenera). City: Došao u klub koji je već bio prvak, koji je ulagao ogromne pare i prije njega (bili su prvaci) i još veće kad je on stigao. Ponavljam, samo City i PSG mogu da kupe bilo koga i bilo kada (praktično nemaju proračun). Ako Messi ode šta mislite ko može da ga plati? Samo City ili PSG. Znači u svim klubovima je imao idealne uslove i sve mu je bilo omogućeno - ipak 5 godina mu je trebalo za finale Lige prvaka (pitanje je da li će uzeti). ManUtd: kada je došao klub je već bio u DUBOKOJ krizi (nakon Fergusona). Kada je tražio štopera nije bilo para (ali bilo je za Solskjeara: Maguire - rekord i Fernandes). Inter: prvak Evrope (izbacili strašnu Barcu).
    Porto: prvak Evrope (misliš da bi Guardiola bio prvak sa Portom??)
    Klopp: Klopp je dobio i vrijeme i pare (očajnički su trebali titulu). Svaka čast, zasluženo su postali prvaci. Možemo debatirat o tome kome se kakav način igre svidja. Ali... Simeone je faca, a godinama igra sa Atleticom, blago rečeno, oprezno. Sinoć je Chelsea prepustio loptu Realu i igrao na kontre i polukontre. Zasluženo pobjedio i Tuchel je genije - kada Mourinho igra tako onda je to dekadentno. Nije mi ni brat ni otac, samo smatram da uspješni ljudi zaslužuju poštovanje (iako se ponekad ne slažemo sa njima). Dajte Guardioli (Kloppu) Atalantu ili Porto pa sudite!
    (Mariborcan1970, 6. maj 2021 14:13)

    # Link komentara

  23. @faustinjo_asprilla

    Bravo,odlicni komentari,potpuno se slazem. Murinjo je doziveo vrhunac 2010. sa Interom kad je osvojio tripletu,pobedivsi u finalu Bayern svog ucitelja van Gaala. To je bio njegov najveci momenat u zivotu. U isto vreme, od 2009. do 2011. briljirao je i Gvardiola sa Barsom. Tada smo vodili rasprave ko je bolji od njih dvojice,i te rasprave su bile opravdane tada. Danas,11 godina kasnije, rasprave vise nema,jer je vreme pregazilo Murinja. Danas vrhunske ekipe poput Sitija ili Bayerna igraju ultraofanzivan fudbal kojem Murinjo ne moze da parira. Zato je od Intera i Reala spao na Totenhem i Romu,slicno kao sto je Anceloti od Milana,Reala i Bayerna spao na Everton. Takvi treneri,kad osete da su prevazidjeni,a zele jos love,treba da uzmu reprezentaciju neke zemlje ili da budu strucni konsultanti neke televizije,jer su tu isto lepe pare,ali njihov ego im ne dozvoljava da priznaju da su prevazidjeni. To je tezak udarac na njihovu psihu!
    (Oliver, 6. maj 2021 14:07)

    # Link komentara

  24. Sa drugorazrednom ekipom kao sto je Roma ni Guardiola ne bi nista uradio.
    (Vladan, 06. maj 2021 13:11)

    Fonseka je došao do polufinala Lige Evrope, sumnjam da ne bi mogao više Gvardiola, ima Roma par vrhunskih talenata, Zaniolo, onaj Turčin na krilu, Lorenco Pelegrini, u odbrani par zveri
    (VOSAK, 06. maj 2021 13:24)

    Sve će to Lotito da proda baš kao što je i radio u zadnje vreme, Roma je tim za Ligu Evrope a Fonseka je izvukao maximum iz ovog tima.Sa Murinjom će to biti ista pesma jer oni nemaju postavljen sistem da bi pravili ozbiljne rezultate.
    (Stipsa, 6. maj 2021 13:48)

    # Link komentara

  25. Gvardioli se ne moze desiti da vodi drugorazrednu ekipu jer je vrhunski strucnjak koga zele samo najbolji. Drugorazredne ekipe su za drugorazredne trenere koji su izgubljeni u vremenu i prostoru.
    (Gvozdeni, 6. maj 2021 13:22) # Link komentara
    I Mourinho je pre 10 godina bio vrhunski trener, ali ga je pojela vlastita sujeta i tvrdoglavo odbijanje da prihvati cinjenicu da se fudbal za to vreme drasticno promenio. Ne mozete ekipe poput PSG, Bayerna ili City-ja pobedjivati bunkerom sa 1:0. Liverpool ove sezone ima ocajnu ofanzivu sa slabom formom napadaca i izgubise brdo bodova protiv midtable timova.
    (Vladan, 6. maj 2021 13:47)

    # Link komentara

  26. On je radio svoj posao odlicno, i sad dolazi slag na torti,necu da se ponavljam oko toga . Murinho nije mogao prismrditi Liverpulu i Cityu ! Unistio Totenham, unistio Chelsea, sa onakvim Realom, drugim galaktikosima i najskupljim timom tog vremena uzeo samo 1 prvenstvo u 3 sezone !!Pa nije Perez skucao toliko love za samo jednu titulu!! U svakom klubu je napravio haos u svlacionici.Cuj Solsker ima financijsku podrsku a Murinho nije imao??Pa sta ce covek sve ovde procitati vi stvarno niste normalni.
    (faustinjo_asprilja, 6. maj 2021 13:00)

    kako nije?

    uzo sa realom titulu u spaniji kad je barsa bila najaca.
    bio sa mancesterom 2 u ligi.

    uzeo LE sa mancesterom. uzeo je liga kup sa mancesretom.

    kako je unistio totenhem, kad je u vreme kad je dosao tamo, totonhem bio 14. na tabeli? cim je dosao, za par nedelja su poceli da dizu rezultate.
    pricate svi o LS a zaboravljate da su taj tim iz 2019 napustili tripier, vertonghen (koji su bili vazni pozadi) i eriksen. sadasnji totenhem je 3x slabiji od onoga iz 2019.
    (netko, 6. maj 2021 13:44)

    # Link komentara

  27. Da li je propao ili ne,covek je osvojio tri lige šampiona sa tri različita tima,kao i ligu Evrope,da ne pominjem prvenstva.
    (Zoran YNWA, 06. maj 2021 13:22)


    Osvojio sa Portom i Interom, koja je treća ekipa sa kojom je osvojio LŠ ???????
    (VOSAK, 6. maj 2021 13:28)

    # Link komentara

  28. Sa drugorazrednom ekipom kao sto je Roma ni Guardiola ne bi nista uradio.
    (Vladan, 06. maj 2021 13:11)

    Fonseka je došao do polufinala Lige Evrope, sumnjam da ne bi mogao više Gvardiola, ima Roma par vrhunskih talenata, Zaniolo, onaj Turčin na krilu, Lorenco Pelegrini, u odbrani par zveri
    (VOSAK, 6. maj 2021 13:24)

    # Link komentara

  29. Sa drugorazrednom ekipom kao sto je Roma ni Guardiola ne bi nista uradio.
    (Vladan, 6. maj 2021 13:11)

    Gvardioli se ne moze desiti da vodi drugorazrednu ekipu jer je vrhunski strucnjak koga zele samo najbolji. Drugorazredne ekipe su za drugorazredne trenere koji su izgubljeni u vremenu i prostoru.
    (Gvozdeni, 6. maj 2021 13:22)

    # Link komentara

  30. Da li je propao ili ne,covek je osvojio tri lige šampiona sa tri različita tima,kao i ligu Evrope,da ne pominjem prvenstva.
    (Zoran YNWA, 6. maj 2021 13:22)

    # Link komentara

  31. U pravu je, Murinjo je potpuno prevaziđen kao trener. Bleda senka nekadašnjeg vrhunskog stručnjaka. Ovi iz Rome ili su ludi ili to rade iz marketinškog razloga. Sada će biti sedmi a kad on dodje biće sredina tabele. On je od Totenhema koji je redovno učestvovao u LS napravio ekipu koja se bori za Evropu. I koja ispada od Dinamo Zagreba u LE. Sam je govorio za Totenhem da je to ekipa po kvalitetu treća u Ligi. Ne znam da li je u pitanju njegov defanzivni futbal ili ga je vreme u taktičkom smislu pregazilo.
    (Aron, 6. maj 2021 13:15)

    # Link komentara

  32. Murinjo zadnju dobru sezonu imao pre 11 god u Interu, sve posle toga cista 0.Stil igre autobus kao Stouk godinama sto igra
    (Rockstar, 6. maj 2021 13:13)

    # Link komentara

  33. Sa drugorazrednom ekipom kao sto je Roma ni Guardiola ne bi nista uradio.
    (Vladan, 6. maj 2021 13:11)

    # Link komentara

  34. (Mariborcan1970, 6. maj 2021 12:42)

    Idi ti fino i objasni amerima u Unitedu te seicima u Cityu kako su njihovi treneri neuspesni. A onda svrati i kod Levija i objasni i njemu isto tako kako je on budala kao i svi pored malih ekrana i da je Murinho bio tamo veoma uspesan, igrao fudbal koji je bio praznik za oci i da je otkaz neopravdan.

    Ti znas ocigledno bolje od seika sta je uspeh i da li je Gvardiola zasluzio biti tamo ili ne. Isto vazi i za Solskera.
    Svi smo mi slepi i glupi, od navijaca do vlasnika tih klubova, samo ste vi pametni. Zato me cudi sta radis jos uvek ovde na forumu s nama neznalicama. Idi unovci to svoje ekspertsko znanje.
    (Bili_piton, 6. maj 2021 13:09)

    # Link komentara

  35. (Mariborcan1970, 6. maj 2021 12:42

    Ne vredi, dzaba je svama rasprvljati. Vi ste jedna posebna sorta, zaista.
    Murinho za vreme njegovog boravka u Unitedu je imao identicne resurse kao i Gvardioila i cak i vece od Klopa. Treba li pogledati kako su igra i rezultati izgledali kod Murinha a kako kod ove dvojice?400 mil eura je potrosio u Unitedu druze o cemu ti pricas?? Samo 50 mil eura je potrosio vise Gvardiola u tom periodu !! Ko mu je kriv sto nije ubadao pojacanja ,sto je dovodio Miktarijana, Pogbu, Marsijala a odbrani da ne pricam. Ko mu je kritv sto nije znao razigrati ekipu? Jel imao resurse, imao je! Covece vodio je najbogatiji klub na svetu i ti pricas o nekom manjku para!??? Covek koji je prvi probio milijardu erua na pojacanja i koji i dalje drzi rekord kao najveci potrosac ikad!! I kad ce te shvatiti da liga sampiona nije jedino merilo uspeha u fudbalu pogtovoo kod engleza!!?? Sto Gvardiola nije dobio otkaz ako su bili nezadovoljni s njim?? On je radio svoj posao odlicno, i sad dolazi slag na torti,necu da se ponavljam oko toga . Murinho nije mogao prismrditi Liverpulu i Cityu ! Unistio Totenham, unistio Chelsea, sa onakvim Realom, drugim galaktikosima i najskupljim timom tog vremena uzeo samo 1 prvenstvo u 3 sezone !!Pa nije Perez skucao toliko love za samo jednu titulu!! U svakom klubu je napravio haos u svlacionici.Cuj Solsker ima financijsku podrsku a Murinho nije imao??Pa sta ce covek sve ovde procitati vi stvarno niste normalni.
    (faustinjo_asprilja, 6. maj 2021 13:00)

    # Link komentara

  36. Sto svi zaboravljaju da je Murinjo uzeo i LE sa tada krsnim Jedinatvom iz Mancestera? Treba i to umeti.

    Ukratko, Murinjo nije najbolji trener, ali daleko je od najgoreg. Mnogo daleko.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 6. maj 2021 12:49)

    # Link komentara

  37. Paolo di Kanio je prosječan igrač sa prosječnom karijerom. Kao trener nije čak ni prosječan. Uglavnom se isticao glupostima (npr. radikalno desničarskim stavovima). I sad on kritikuje jednog od najuspješnijih trenera današnjice (prvak u Italiji, Španiji i Engleskoj; dvostruki osvajač Lige Šampiona). Najveći problem kod Mourinho je taj da vlasnici klubova samo njemu ne daju vremena čim naidje kriza (npr. Solskjaera i dalje trpe u ManUtd iako ništa nije osvojio, Guardioli se takodje toleriše 1-2 prosječne sezone, Pochettino je imao 5 godina u Tottenhamu...).
    (Mariborcan1970, 6. maj 2020
    Gresis druze,Murinjovo vreme je davno proslo...on nije jedan od najuspesnijih danasnjice,nije cak ni blizu takvim trenerima,njegovi najveci uspesi su se desili pre 10 i vise godina...Problem je sto on za vreme provedeno u nekom klubu ne pokaze bas nikakav napredak,naznaku neke promene,nekog sistema,stila igre koju ce forsirati itd.I sad na stranu i rezultati,vlasnici vide da njihov tim pod vodjstvom Murinja ne lici apsolutno ni na sta.Nema nikakvu ideju,obrise strategije i sistema,nacina igre,a posebno u napadu gde se MUrinjo uvek,ali bukvalno uvek,od pocetka karijere oslanjao samo na individualni kvalitet igraca.Nijedan njegov klub nikada nije ima ozbiljan sistem u napadu,osim donekle intera, a i tu je legendarna anegdota kada je Recoba pitao Murinja sta treba da radi,a on mu je rekao da pita asistenta i da to nije njegov posao.Nepoznavanje igre i ne napredovanje,to je pravi problem Murinja.
    (choda gauchoo, 6. maj 2021 12:42)

    # Link komentara

  38. Ako sa Romom ništa ne uradi realnost će mu biti klubovi iz sredine tabele.
    (4, 6. maj 2021 12:42)

    # Link komentara

  39. faustinjo_asprilja

    Ajmo od Guardiole: U 5. sezoni je konačno ušao u finale Lige prvaka iako sve vrijeme (pored PSG) ima jedini u Evropi BUKVALNO NEOGRANIČEN PRORAČUN (npr. zatreba bek, nema problema - kupi za 50 mio funti, ima deset veznjaka - nema veze kupi Mahreza). Kriza - nema problema jer se sačeka "smjena generacije".

    Tottenham: Da, igrali su toplo-hladno, ali su ušli u finale Kupa i bili u igri za Ligu prvaka. Zaboravljaš da je došao u klub nakon vrhunca generacije (finale Lige prvaka) i kada se bili u "prostom padu" (gdje je vrijeme za smjenu generacije?). Takodje Kane i Son su igrali fudbal svog života pod Mourinhom.

    ManUtd: Prve sezone drugi u ligi (sa rekordom osvojenih bodova u istoriji kluba) - OK, City je te sezone bio daleko najbolji u Engleskoj. Onda osvojen Kup, i Liga Evropa. Cijelo vrijeme problemi sa vlasnicima oko novca i pojačanja (uopšte nisu mogli da prate CITY). Da, doveli su Pogbaa ali on ni tada a ni sada ništa ne igra (više je rezerva). Ni Liverpool nikada ne bi postao prvak da nisu počeli plaćati bekove i stopere enormnim svotama (Van Dyke za 75 mio funti) iako je Klopp sa gnušenjem odbacivao takve transfere kada je došao u klub. Solskjear: ne vidim da je išta osvojio, takodje su igrali toplo-hladno (igrali su odlično, pa jedno vrijeme katastrofalno, sad opet igraju dobro), ali on ima i imat će finansijsku podršku vlasnika (Fernandes).
    (Mariborcan1970, 6. maj 2021 12:42)

    # Link komentara

  40. Apsolutno je čovek u pravu...
    (stanke..., 6. maj 2021 12:41)

    # Link komentara

  41. Има бољих али је човек и даље у најбољих 10-15 тренера на свету. Ако узмемо у обзир да је исто толико врхинских тимова, у чему је проблем да буде тренер Роме? Нема 10 Гвардиола и Клопова, па да свако запосли по једног. И даље је Мурињо већи него што је Рома у овом моменту.
    (Гробарија, 6. maj 2021 12:41)

    # Link komentara

  42. Neko na pragu osvajanja jos jedne titule u najjacoj ligi sveta, odveo klub i u finale lige sampiona u velikom stilu protiv mocnog protivnika. Hvalospevi, divljenje i postovanje prste na sve strane, dok neko dobije jos jednu pedalu zbog nakaradnog fudbala i rezultata te mu vrhunac preuzeti raspalu Romu :))

    Gvardiola i Klop dva ubedljivo najbolja trenera danasnjice.
    (Lovac_na_jelene, 6. maj 2021 12:39)

    # Link komentara

  43. Видимо се за годину дана... многи ће се изненадити.
    (А. Петров, 6. maj 2021 12:33)

    # Link komentara

  44. U principu rekao je što mnogi misle. Murinjo je uradio sve što je znao u fudbalu. Došli su novi i bolji !
    (Boris Banović, 6. maj 2021 12:26)

    # Link komentara

  45. Paulu je bolje da ćuti, da ne naleti na nekog antifa lika i našminka ga. Murinjo iako mi nije simpatičan, najbolji je trener trenutno 21 veka. Uzeo sa prosek Portom ligu šampiona, uzeo sa prosek Interom ligu šampiona. Dokazao se u dosta klubova, to što tavori zadnjih godina ni malo ne umanjuje njegovo dostignuće.
    (Privatni detektiv Đido Mova, 6. maj 2021 11:57)

    Gvardiola je svemirski brod za njega, ali i Klop. Pep je podigao fudbal na visi nivo, uveo neke nove stvari, modifikovao ih, a na sve to filozofija mu se zasniva na napadackom fudbalu. Slicno je i sa Klopom. Mnogo vece nasledje ce ostaviti obojica od Murinha. Tj Gvardiola je vec jedan od najvecih umova ikad u fudbalu a krace je od Josea. Stvoriti onakvu Barselonu nakon par godina krize sa Rajkardom, pocistiti onako hrabro svlacionicu i dati palicu la masiji, i na sve to igrali su briljantno to mogu samo veliki majstori. Otisao u Englesku i okrenuo igru naopacke. Sve je poobarao sto moze od rekorda i ako osvoji ligu sampiona zaokruzio je ciklus . Jedino je nesto podbacio u Bayernu, ali ko je uspesan stalno? Ne postoji takav trener niti sportista. Prema tome, Gvardiola je vec trofejniji, a mladji i plus tukao je Murinha u dikretnim duelima,cak sta vise znao ga i poniziti. Murinho je svoj ugled itekako uprljao. Danas vise nije ni medju 5 ili 6 najboljih trenera na svetu. NJegov fudbal je iz 80 ih godina proslog veka.
    (Eliksir, 6. maj 2021 12:25)

    # Link komentara

  46. "Možda, ali od mene ima poštovanje, pre svega zbog odbijanja da trenira ekipu iz superlige, a i rezultata sa Portom i Interom."

    uopste nije to odbio i to nema nikakve veze sa njegovim otkazom, dobio je otkaz zbog losih rezultata i jos gore igre.
    (nn, 6. maj 2021 12:19)

    # Link komentara

  47. @ kralj

    Potpuna besmislica.
    Ljudima se neka floskula dopadne i onda je besomučno ponavljaju kad im se ne sviđa nešto.
    Po tvojoj logici fudbalere ne sme da kritikuje niko ko ne igra bolje od njih, bez obzira koliko stručan i priznat bio?
    Čak ne mora da bude ni priznat stručnjak. Često je dovoljno da prati fudbal, ima oči, ima svoj stav i ne robuje ovakvim predrasudama.
    Ne da ih kritikuju nego ih zatrpavaju drvljem i kamenjem kad ne pružaju ono što se od njih očekuje i za šta su debelo plaćeni.
    Posebno kad je to očigledno kao ovde.
    Potpuna je istina sve sto je rečeno. Čovek je toliko prevaziđen, a umišljen, igra takav antifudbal da samo mazohisti mogu da ga angažuju za vrhunski klub i plate mu ogroman novac.
    To ne znači da nije bio dobar u svoje vreme i na tim mestima.
    Sam pojam "prevaziđen" znači da je bio dobar, ali više nije jer su ga vreme i razvoj fudbala prevazišli.
    Slažem se sa većinom izrečenog, ali imam rezervu u pogledu rezultata u Romi.
    Obzirom na to kakva je liga, u kakvoj situaciji je klub - ne isključujem da im je Murinjo dobar izbor i da će popraviti poziciju kluba. Njemu to odgovara. Ali ako se i ovde obruka - ne treba ga više pominjati kao trenera.
    (Za žgaravicu, šefe ....Slave mi - reko mi doktor!, 6. maj 2021 12:18)

    # Link komentara

  48. Joj dosadni ste vise s tim Portom i Interom, to je bilo pre 49 godina, lik je u zadnjih 11 godina osvojio samo po jednu Primeru(2012) i Premijer ligu(2014), u tih 11 godina vodio milijarderske ekipe, prije svega Real, bruka da sa onakvim Realom nije osvojio barem jednu LS, Simeone ga ponizio sa Atletikom 2014. Lik jeste nekada bio dobar, al u zadnjih 11 godina je potpuno nebitan lik za Evropski fudbal, sta reci vise nego kad te izbaci Dinamo Zagreb a vamo imas Kejna, Sona, Bejla, Lo Selsa, Lukasa, Ljorisa.. pa to je bruka svih bruka.
    (Milos, 6. maj 2021 12:17)

    # Link komentara

  49. da.. ali uzima 7M godisnje
    (sale, 6. maj 2021 12:14)

    # Link komentara

  50. Možda, ali od mene ima poštovanje, pre svega zbog odbijanja da trenira ekipu iz superlige, a i rezultata sa Portom i Interom.
    (Milan, 06. maj 2021 11:20) Murinjo nije odbio da trenira ekipu vec je dobio otkaz zbog katastrofalnih rezultata.
    (Negativni, 6. maj 2021 12:14)

    # Link komentara

  51. (Mariborcan1970, 6. maj 2021 11:47)
    Inace ne odgovaram na ovakve povrsne komentare, ali napravicu izuzetak. Da li je moguce da ti poredis Murinha sa ostalim navedenim?? Pocetinjo je gradio tim iz godine u godinu i samo su rasli .Vrhunac je bio finale lige sampiona koju su igrali svake godine s njim. Murinho je dosao, izblamirao se prvo u LS protiv Lajpciga a onda druge sezone jos gore protiv Dinama u takmicenju koje mu je moglo doneti kvalifikaciju za LS. U prvenstvu nije uspeo dovesti ekipu do top 4 . Na sve to, unazadio je igru. Spursi su igrali brzo, napadacki i otvoreno za vreme Poketinja, kod njega je to bilo sve samo ne fudbal. Koliko je samo bodova prosuo jer je branio gol prednosti i to protiv autsajdera?? Solskeer dosao posle Murinha i njegovog haosa i podigao ekipu jako brzo. Vidi se napredak u Unitedu i u igri i rezultatima. Evo ih u finalu LE, prvi su iza Citya, ali najvaznije, igraju bolje od Murinhovog uniteda. A tek porediti Gvardiolu je presmesno. Covek je uradio smenu geenraciju bezbolno i neprimetno. Potukao sve rekorde u Engleskoj i doveo ekipu i do prvog finala u LS. Imidz kluba je zasnovan na napadackom fudbalu. Vidi se konstantni rast kluba , promocija mladih igraca. Hocete li vi njegovi fanovi bar jednom biti realni i posteni i reci , jeste brate zabrljao je zadnjih godina i ne traziti krivce u fizoterapeutima, redarima, igracima, vlasnicima..? Jel moguce da ste toliko neobjektivni ? Covek je dobio 4 pedale u zadnja 4 kluba,o cemu dalje da pricamo?
    (faustinjo_asprilja, 6. maj 2021 12:11)

    # Link komentara

  52. Ima i gori od njega. Evo npr. ovaj nas Stanoje. Doveo sve penzos povratnike da udovoji mocnicima, poklonio ili rasterao genijalce, i sad cemo da kaskamo od sledece sezone i bez igraca i bez bodova i bez para
    (ZnaOnKoSam, 6. maj 2021 12:04)

    # Link komentara

  53. Paulu je bolje da ćuti, da ne naleti na nekog antifa lika i našminka ga. Murinjo iako mi nije simpatičan, najbolji je trener trenutno 21 veka. Uzeo sa prosek Portom ligu šampiona, uzeo sa prosek Interom ligu šampiona. Dokazao se u dosta klubova, to što tavori zadnjih godina ni malo ne umanjuje njegovo dostignuće.
    (Privatni detektiv Đido Mova, 6. maj 2021 11:57)

    # Link komentara

  54. Мурињо је најбољи од најбољих !

    Увек је и био !!!
    (Солскјаер, 6. maj 2021 11:54)

    # Link komentara

  55. Možda, ali od mene ima poštovanje, pre svega zbog odbijanja da trenira ekipu iz superlige, a i rezultata sa Portom i Interom.
    (Milan, 06. maj 2021 11:20)



    Romano je rekao da njegov otkaz nema veze sa ikakvim odbijanjem igranja u Superligi, samo loši rezultati i to je to.
    (LeGoat, 6. maj 2021 11:53)

    # Link komentara

  56. Potpisujem svaku rec Di Kania. Alsolutno se slazem sa njegovim misljenjem. Ja to vec deceniju tako gledam i posmatram. Pa cak i kad je imao uspehe ja nisam bio njegov fan niti odusevljen sa njegovom koncepcijom igre. Ali ajde ti to klincima objasni. Evo covek je bas u centar pogodio sa ovom izjavom. Nema dalje. Kosa mi se na glavi dize kad njega decurlija stavlja u sami vrh. Onakav dekadentan fudbal destruktivan defanzivan kome se ono svidja taj ne zna za lepotu ove igre. Propao vec davno ovoliki otkazi. Nema ga na mapi Evrope. Ponizavanje za jednog trenera. Jedino je maher za lovu i jezik ima prodaje maglu ali nece jos dugo u to sam siguran.
    (Tema, 6. maj 2021 11:53)

    # Link komentara

  57. Za Mančester nije kriv što uprava nije stala iza njega u sukobu sa Pogbom, sa njim su bolje izgledali nego sa Mojesom i Van Galom pre njega. Uzeo je i neke trofeje što se nije dešavalo od odlaska Fergusona. Totenhem je precenjen, tamo je i Poketino dobio nogu pre njega jer nešto debelo ne štima. Nije da je došao u sređene klubove pa napravio haos, samo nije podigao lestvicu kao što se očekivalo.

    Roma će mu leći, on voli te klubove koji su u drugom planu i gde igrači dišu za njega jer je on najveća zvezda. Tako je bilo i u Portu, i u Čelziju u prvom mandatu, a i u Interu. Kada nemaš primadone koji moraju da igraju jer im se prodaju dresovi majstor je i dalje.
    (Jim Beam, 6. maj 2021 11:53)

    # Link komentara

  58. Kaze da je tri puta dobijo otkaz za cetri godine. Murinjo od ta tri otkaza zaradi negde oko 150 miliona eura. Ne bi rekao da je Murinjo glup.
    (Ivan, 6. maj 2021 11:24)

    Kad bi barem imali ispravan sistem vrednovanja i konacno shvatili da se citav zivot i sreca ne vrte smao oko novca. Radi se o takmicarskom duhu i uspehu u profesiji kojom se bavis. O tvom delu i nasledju. Murinjo ima veliki ego, kao uostalom i vecina vrhunskih sportista, i takvim novac nije prioritet. Dao bi on veruj mi sve te pare za neku ligu sampiona sa Realom, Chelsijem, Unitedom ili Supursima. Uzdrman mu je ponos i taj oreol posebnosti. Koliko god mi uvek bio simpatican, moram se sloziti sa Di kanjom. Nakon prve decenije trenerske karijere bio je u oblacima, nedodirljiv, a onda druga decenija mu je donela bolno prizemljenje. Zasto je to tako, on bi trebao najbolje znati, ali moj utisak kao i mnogih drugih je da ne ide u korak a vremenom. Zato danas nije elita. Ostalo samo ime. Kako god, zelim mu puno srece u Romi. Nadam se bar nekom malom usponu.
    (Sriktem, 6. maj 2021 11:53)

    # Link komentara

  59. To je i budali jasni, da vam je neko pre 10.god rekao Murinjo ce trenirati Totrnhem i Romu ljudi bi se smejali.... Dosli su takticki superijorniji treneri, koji su presissli njegov nivo on ostao u 2003.god
    (The KING, 6. maj 2021 11:51)

    # Link komentara

  60. Murinjo je klasa, samo nije navikao sa blajhanim baletanima od fudbalera. Razmazeni su mnogo a puni para. Ferguson je takve igrace gadjao kopackom u glavu!
    (Che, 6. maj 2021 11:50)

    # Link komentara

  61. Paolo di Kanio je prosječan igrač sa prosječnom karijerom. Kao trener nije čak ni prosječan. Uglavnom se isticao glupostima (npr. radikalno desničarskim stavovima). I sad on kritikuje jednog od najuspješnijih trenera današnjice (prvak u Italiji, Španiji i Engleskoj; dvostruki osvajač Lige Šampiona). Najveći problem kod Mourinho je taj da vlasnici klubova samo njemu ne daju vremena čim naidje kriza (npr. Solskjaera i dalje trpe u ManUtd iako ništa nije osvojio, Guardioli se takodje toleriše 1-2 prosječne sezone, Pochettino je imao 5 godina u Tottenhamu...).
    (Mariborcan1970, 6. maj 2021 11:47)

    # Link komentara

  62. @ Ivan

    150 milona, pa prijatelju gde samo kopas ove cifre? Od ta tri ugovora ce zaraditi puna kapa 6 miliona...150 mil je da je osvojio sve sa svakom ekipom.
    (Lale, 6. maj 2021 11:43)

    # Link komentara

  63. Kaze da je tri puta dobijo otkaz za cetri godine. Murinjo od ta tri otkaza zaradi negde oko 150 miliona eura. Ne bi rekao da je Murinjo glup.
    (Ivan, 6. maj 2021 11:24)

    # Link komentara

  64. Sve je ziva istina. Tuzno je kad nekog pregazi vreme,kad ostane samo bleda senka nekadasnje velicine.
    (Oliver, 6. maj 2021 11:23)

    # Link komentara

  65. Možda, ali od mene ima poštovanje, pre svega zbog odbijanja da trenira ekipu iz superlige, a i rezultata sa Portom i Interom.
    (Milan, 6. maj 2021 11:20)

    # Link komentara

  66. Bez obzira sta ko mislilo o Murinju,njega mozemo da kritikujemo samo na portalu,javno moze samo vece ime od njega.
    (kralj, 6. maj 2021 11:16)

    # Link komentara