1. Ovaj spisak je potpuno s.... Jokic - OK, ako ne bude nekog rasizma definitivno MVP. Embid - odlična sezona, ali dosta propuštenih utakmica. Durant - mnogo propuštenih utakmica. Leonard - solidna sezona, mnogo propuštenih utakmica. Giannis - OK, ali vidjet cemo ga kada se bude igrala ozbiljna košarka. Harden - OK, ali ćemo teka da vidimo ko će da igra u Nets-ima odbranu. Davis - solida, ništa više. Luka - odlična sezona (sigurno medju 5 igrača sezone) većinu sezone bez pomoći Porzingisa - ipak dovukao Dallas u završnicu. Amer previše gledaju brojeve. Samo nekoliko igrača u ligi čini saigrače i ekipu boljom (James, Luka, Paul...). Ko je od saigrača npr. pored Davisa, Giannisa, Hardena, Embida poboljšao svoju igru i statistiku? Ko je profitirao od njihove dobre igre? NIKO!
    (Mariborcan1970, 7. maj 2021 10:36)

    # Link komentara

  2. Urednistvo ovog casopisa nek kontatira Saloa i Danilovica da im oni kazu kako su Doncic i Jokic dobri, ali sa njima u postavi moze samo Bogdanovic da igra. Sto je interesantno jer su obojica igrali na njegovoj poziciji, bukvalno ne bi mogao u prvih 5, ali posto Grobari vladaju medijima i ovom drzavom niko od novinara ne sme da postavi takvo pitanje.
    (nista o nicemu, 5. maj 2021 15:02) 

    # Link komentara

    Nije tebi lako.
    (Kole, 7. maj 2021 10:23)

    # Link komentara

  3. 2021 NBA MVP Odds

    1. Nikola Jokic (Denver) -1000 1/10

    Joel Embiid (Philadelphia) +550 11/2
    Steph Curry (Golden State) +1800 18/1
    Giannis Antetokounmpo (Milw) +2000 20/1
    (Kikujiro, 5. maj 2021 22:31)

    # Link komentara

  4. Lista je realna, pokazuje koliko svaki od ovih igrača znači za svoj tim. I ne čudi me da je privatnik Harden tek 10 a privatnik Vestbruk uopšte i nije na listi, koliko vidim.
    (Aki, 5. maj 2021 17:49)

    # Link komentara

  5. Udjem na komentare i 80% komentara ko je bolji, Dražen ili Nikola?? Katastrofa, niste normalni. Dražena sam obožavao, bio je fenomenalan igrač. Ali tekst je o Nikoli i ovoj godini, a ne o igracu koji nije sa nama 20 godina.
    Meni lično smetaju tri stvari na listi, sto ima Gobera, što nema Crnogorca, koji baš dobro igra, i što nema Vestrbuka, koga očigledno mrze svi, od Srbije do Amerike. Ne volim ga ni ja ali ima strašnu sezonu mora biti u 25.
    (ANALiticar, 5. maj 2021 15:50)

    # Link komentara

  6. Rajkovic

    Ne kaze se neigra nego nejgra.
    (Roki, 5. maj 2021 15:45)

    # Link komentara

  7. A Russell Westbrook? Nema ga na listi
    (Stefan, 5. maj 2021 15:45)

    # Link komentara

  8. Bravo
    (Milos, 5. maj 2021 15:36)

    # Link komentara

  9. Pre svega čestitke Jokiću, definitivno ko god da pravi listu - renomirani portali/analitičari ili nerenomirani, tipa ja :) zaslužuje da se nađe na 1. mestu ove sezone. Za listu kao takvu smatram da je nerealna (počevši od Lebrona tako visoko na listi), ali nemam snage da se borim sa vetrenjačama. Po mom mišljenju, ove sezone sem Jokića istakli su se Kari, Embiid, Lilard, Janis, Rendl i Vestbruk. Prema individualnim statistikama i onome što rade za ekipu.

    E sada tebi da odgovorim, bskfan. Rekla sam već da imaš pristojne komentare, ipak, sad stvarno preteruješ. Nijedna ekipa ne sklapa roster striktno prema nekoj drugoj - ignorišimo u ovoj debati što bi svi da budu GSW a svaki PG (nije Pol Džordž) želi da bude Stef Kari. Lejkersi su odabrali da igru baziraju na visokim igračima i da igraju granitnu odbranu, prvenstveno u reketu. Time su već zeznuli pola lige, ne isključivo Denver i Nikolu ili nekog drugog superstara. Takođe ću te podsetiti da su svojim stilom igre dobili i Portland - ekipu koja je napadački zverska, sa ponajboljim backcourtom lige, Hjuston - klasičnu trojkašku ekipu i Majami - old school ekipu, kako bi došli do titule. Sve to zahvaljujući prilagođavanjima u igri koja je uvodio Vogel.
    (Aleks, 5. maj 2021 15:28)

    # Link komentara

  10. ..a mogli su i da ostave između Jokera i Lebrona jedno tri mesta prazno..ali nema veze..
    (daklem, 5. maj 2021 15:24)

    # Link komentara

  11. Svako moze da napravi svoju listu kosarkaski gledano, ali mi nije jasno da je Gober na bilo kojoj listi medju top25. Po meni za njega tu nema mesta.
    (Demar Derozan, 5. maj 2021 15:06)

    # Link komentara

  12. Urednistvo ovog casopisa nek kontatira Saloa i Danilovica da im oni kazu kako su Doncic i Jokic dobri, ali sa njima u postavi moze samo Bogdanovic da igra. Sto je interesantno jer su obojica igrali na njegovoj poziciji, bukvalno ne bi mogao u prvih 5, ali posto Grobari vladaju medijima i ovom drzavom niko od novinara ne sme da postavi takvo pitanje.
    (nista o nicemu, 5. maj 2021 15:02)

    # Link komentara

  13. The 26-year-old has used Denver’s invigorating run in the bubble as a springboard, coming off his curtailed offseason in the best shape of his career and translating that into one of the most impressive offensive campaigns in NBA history. That’s not hyperbole: Jokic has married scoring efficiency, playmaking volume, and sheer offensive workload to a level that only Magic Johnson, LeBron James, and James Harden have ever reached. This is where I remind you that we are talking about a 6-foot-11, 284-pound center, one I compared three months ago—lovingly and favorably!—to a Mack truck.

    This year’s model of Jokic is a basketball futurist’s fever dream realized—the myth of the next Dirk Nowitzki and Arvydas Sabonis made manifest in one peerless package. Whether he can carry a wounded Nuggets team through a Western Conference littered with the kind of big-wing playmakers who have come to dominate postseason play remains to be seen; if my life depended on winning one game, I can’t swear he’d be my first pick. If I got him, though, I wouldn’t hate my chances. Because nobody—nobody—has played basketball better this season than Nikola Jokic.
    (Kikujiro, 5. maj 2021 14:55)

    # Link komentara

  14. hahahahha gle cuda! pa naravno, kad svaki moguci lobi gura jokaru, jedini razlog je sto je belac. da se ne lazemo, top 20 igrac svakako ali ni blizu najboljeg. da je tamnoput niko ga ne bi ni spominjao, ali sta drugo ocekivati od amera. poZdrav iz kolorada ;)
    (marko, 5. maj 2021 14:36)

    # Link komentara

  15. @Kg znaci da su Bogdanovici u rangu Djinobilija igraci haha,statistika tako kaze aa :D Tebi decko treba da se nacrta da Petrovic nije imao minutazu pored Drexlera a da je u Netsima odmah poceo da igra dobro i bio u naletu sve bolji i bolji. Ali dobro...uporediemo neuporedivo,Petrovic bi danas pucao 10 trojki po mecu.
    (Beks, 5. maj 2021 14:33)

    # Link komentara

  16. Zanima me samo po kojoj to tacno statistici ili kriterijumu je Lebron drugi na listi
    (yyyyy, 05. maj 2021 09:09)
    U kritikovanju policije na twitter-u…
    (mm, 5. maj 2021 14:30)

    # Link komentara

  17. Jedan od glavnih razloga što je imao samo 32 poena su i sudije koje su ga "silovale" protiv Lejkersa, 5 očiglednih faulova nisu svirali nad jokićem a to je NBA delimićno i priznala u svojoj analizi poslednja dva minuta utakmice da su sudije pogrešile kada nisu svirale faul Gasolu, a to bi bila slobodna bacanja, nad njim nisu svirali faulove a njemu su svirali, a to utiče na koncetraciju i na mirnoću, to je mentalni presing, zato je imao i slabije procente za šut, ta utakmica je pokazala da Lejkersi bez sudija ne mogu da pobede Denver, tako da tačno je, imao bi 50 poena.

    Da dodamo i ovo da Jokić u proseku na svakoj utakmici osim ovih 8.5 ostvarenih stvori i još 13,7 potencijalnih asistencija koje njegovi saigrači ne iskoriste, i po tome je najbolji u NBA. Kada bi njegovi saigrači iskoristili bar 15%, samo 15% tih asistencija po utakmici Jokić bi bio u proseku iznad 10 asuistencija po utakmici u ovoj sezoni.

    To da je Jokić najbolji igrač u NBA nije ništa novo, to je Kikujiro napisao još pre dva meseca, ima nas ovde nekoliko koji razumemo suštinu košarke i to odlično znamo.

    Znamo da je apsolutni MVP, da je košarkaški Genije.

    Ignorišite sektu: [link]ćenismo.izlazinampenanausta.rs
    (Kikujiro, 5. maj 2021 14:23)

    # Link komentara

  18. "@Grobarija ali koji si ti pojmas,koji kosarku gleda kroz brojke... Površni ljudi"


    @beks

    Друже, читава полемика на тему је добро ишла док ниси унео личне увреде, које са причом немају везе. Не бих да ти сада наводим какве сам све везе имао са кошарком, јер ми није битно. Сада је само гледам и уживам. Ако теби није јасно да је Јокара 2 х виша лига од Дражена по свему, а не само по цифрама, онда шта рећи? Избор за Ол стар? Избор у руки петорку? Избор у апсолутну петорку? Дражен није тај ниво, да би уопште полемисали оволико. Дакле, капирам ја твоје симпатије али аргумената 0. Па Богдан има боље цифре од Дражена, а 2 сезоне мање. Тачка бре. Какав Дражен?! Дражен је Опел Кадет, а Јокара-Бентли.
    (Гробарија, 5. maj 2021 14:15)

    # Link komentara

  19. Ako gledamo ovu sezonu samo, ja ne znam sta na listi radi lenard koji igra svake prestupne, lebron i dejvis koji pola sezone nisu ni igrali, pol džordž, zajon i janis koji su ograničeni igrači u svakom pogledu košarkaške igre (jedino su atraktivni koliko i šek što je bio) Kat je dobar ali ili tenkuju namerno ili nije toliko dobar i ne treba da bude na listi. stef ne mož biti bolji od hardena pa da je još toliki, mada su slični divljaci kad ih krene, samo što stef ima nepravilan šut i stvarno ne znam kako mu uopšte ulaze šutevi u koš. ili kako ne stave nekog brzog i višeg igrača na njega u odbrani da mu blokiraju šuteve ko juče što je dejvis blokirao kampaca.
    Wb-a izgleda svi mrze pa nije ni pomenut na listi. Vučević je bolji od gobera, al ovaj ima neki tal sa svima pa ga uvek stavljaju medju najbolje
    (che, 5. maj 2021 13:56)

    # Link komentara

  20. Malo objektivnosti ne bi škodilo. Mislim da nije korektno omalovažavati igrača kakav je bio Dražen. Prvo igrao je u vremenu kada evropski igrači nisu bili toliko cenjeni kao danas minutaža mu se kretala između 7 i 20 minuta prve 3 sezone. Koliko misliš da je trebao da postigne poena za to vreme???
    Kasnije kada je dobio veću minutažu postizao je i po 40 poena, a imao je 45% šut za 3 poena. Pljujemo Dražena jer je bio Hrvat. Pljuje se Bogdan jer je grobar. Ovde je reč o košarkaškoj veličini, a Dražen iako mi nije bio omiljen, bio je veliki igrač. Poštovanje je najmanje što zaslužuje, a ne da se omalovažava.
    (panter pudlica, 5. maj 2021 13:07

    Nigde ga nisam omalovazio. Nije omalovazavanje ako kazem da je daleko ispod Jokica, jer to i jeste. Uporedjuju se igrac koji je trenutno najbolji na svetu I igrac koji je nekada, u najboloj formi bio 15-20 igrac. I nije omalovazavanje reci da je jos bar nekoliko ex yu igraca ispred njega, jer je to tacno. To sto je par puta odigrao vrhunske meceve i sto je prerano otisao je zasenilo to da je daleko od najveceg igraca ikada. Gledao sam ga, bio je odlican, ali nista vise. I nema to veza sa nacionalnoscu, pomenuo sam I Doncica, I Bojan Bogdanovica i Kukoca. I naravno da su svi bilu bolji NBA igarci od njega. Ako cemo o evropi, tu se bolje snalazio.
    (Kg, 5. maj 2021 13:40)

    # Link komentara

  21. PRE SVEGA

    nikada pre nismo videli ovakvog igrača kao što je Jokić . I ne možemo ga porediti ni sa kim . Jedino izvodi slobodna bacanja kao ostali košarkaši , SVE OSTALO JE POTPUNO DRUGAČIJE I VRLO ČESTO i U SUPROTNOSTI SA SVIM OSTALIM što možete videti na terenu.
    Sa njime nema poredjenja. Pa i statistički njegove brojke su skroz nenormalne. Dok gledate ovog čoveka sve vreme vrtite glavom u grozničavom pokušaju da ga negde "smestite" i poredjenjem "objasnite" . Ali ne ide pa ne ide . Meni lično njegova najveća kvaliteta je RAZNOVRSNOST i MAŠTOVITOST u napadu . Svaki koš mu je drugačiji , on je SIGURNO igrač sa NAJVEĆOM PALETOM šuteva koji je ikada vidjen kod nekog košarkaša ....i svi su mu suludo efikasni. Po tome je zasigurno na prvom mestu u NBA . Protiv njega nema odbrane , možete se nadati da mu neće ići to veče i to je sve. Evo ,protiv Lejkersa promašio je neke zicere , da mu je i to ušlo (što se redovno dogadja) imao bi i preko 50 poena. Dakle igrao je loše i dao 32 kom !?!
    Za njegove standarde to je loše. Mislim da je to i rekao u jednom trenutku da je on najveći krivac jer je mašio ono što inače pogadja. A baš mu je bilo stalo da dobiju Lejkerse , videlo se to....

    On je već sad osugurao mesto u " hall off fame " .....
    (MPP, 5. maj 2021 13:19)

    # Link komentara

  22. PRE SVEGA

    nikada pre nismo videli ovakvog igrača kao što je Jokić . I ne možemo ga porediti ni sa kim . Jedino izvodi slobodna bacanja kao ostali košarkaši , SVE OSTALO JE POTPUNO DRUGAČIJE I VRLO ČESTO i U SUPROTNOSTI SA SVIM OSTALIM što možete videti na terenu.
    Sa njime nema poredjenja. Pa i statistički njegove brojke su skroz nenormalne. Dok gledate ovog čoveka sve vreme vrtite glavom u grozničavom pokušaju da ga negde "smestite" i poredjenjem "objasnite" . Ali ne ide pa ne ide . Meni lično njegova najveća kvaliteta je RAZNOVRSNOST i MAŠTOVITOST u napadu . Svaki koš mu je drugačiji , on je SIGURNO igrač sa NAJVEĆOM PALETOM šuteva koji je ikada vidjen kod nekog košarkaša ....i svi su mu suludo efikasni. Po tome je zasigurno na prvom mestu u NBA . Protiv njega nema odbrane , možete se nadati da mu neće ići to veče i to je sve. Evo ,protiv Lejkersa promašio je neke zicere , da mu je i to ušlo (što se redovno dogadja) imao bi i preko 50 poena. Dakle igrao je loše i dao 32 kom !?!
    Za njegove standarde to je loše. Mislim da je to i rekao u jednom trenutku da je on najveći krivac jer je mašio ono što inače pogadja. A baš mu je bilo stalo da dobiju Lejkerse , videlo se to....

    On je već sad osugurao mesto u " hall off fame " .....
    (MPP, 5. maj 2021 13:18)

    # Link komentara

  23. Drazen je u toj istoj utakmici imao 0 skokova, 4 dodavanja, 1 ukradenu loptu, 1 blok i 5 izgubljenih lopti.

    Jokic: 12 skokova, 5 dodavanja, 2 ukradene, 1 blok, 3 izgubljene

    Luka: 8 skokova, 12 dodavanja, 1 ukradenu, 1 blok, 3 izgubljene

    Kosarka je napredovala, igra se brze. Ako na to gledamo kao cirkus onda je i ona kosarka koju je Drazen igrao bila cirkus u poredjenju na kosarku koja se igrala u 60im i 70im godinama.
    (Rade, 05. maj 2021 10:12)

    Koji skokovi? Danas se šutira do besvjesti iz svih pozicija 500 šuta po utakmici sve da bježiš od lopte lopta samo dođe do tebe i racunati se skok.
    (qw, 5. maj 2021 10:30)

    Prosjecno skokova po utakmici

    1992/93: 43.7
    2019/20: 44.8
    2020/21: 44.3

    Prosjecno asistencija po utakmici:

    1991/92: 24.7
    2019/20: 24.4
    2020/21: 24.8

    Drazena sam inace uvjek obozavao ali ta prica kako bi on sad davao 60 koseva po utakmici je uspavanka za iskompleksirane
    (Dalibor, 5. maj 2021 13:17)

    # Link komentara

  24. Dzejms bolji od Karija ove sezone???Zaista apsurdno....Kari bukvalno vuce sam Golden Stejt do plej ofa,ali bukvalno sam....Covjek zasluzuje sve moguce pohvale
    (Sinke, 5. maj 2021 13:10)

    # Link komentara

  25. Bil Simons je sam nedavno rekao da mu je Nikola jedan od 5 omiljenih igraca za gledanje uopste (posle ere MJ-a). Neki kazu nije atraktivan za gledanje, ne znam, ja sam bas suprotno - radije bih gledao Jokarine pasove i trikove nego dunk contest. Ne bih da preterujem, ali on ima tu neku genijalnu zicu, slicno Federeru ili Mesiju (i Kukoc je to imao), nevidjeno brzo cita situaciju i potezi su mu nepredvidivi. Drago mi je da koristi taj svoj potencijal koji smo svi videli jos 2017. I samo nek se ne hvata otrova zvanog druzstvene mreze, sve ce biti ok...
    (Ambalaza Rotira, 5. maj 2021 13:07)

    # Link komentara

  26. Porediti Jokica I Drazena je Kai porediti Drazena I mene. Petrovic je za 4 sezone u NBA imao prosecco 13-14 poena, malo vise nego Jokic asistencija. U najbolji sezoni bio izabran u trecoj postavi na krwju sezone, I nikad nije bio izabran za all star. Jokic ne samo da je u prvoj postavi na all stars nego je i u prvoj postavi lige a verovatno I najbolji u toj postavi. Cak je i Doncic pojam za Drazena. Cak i Bojan Bogdanovic, a verovatno I Bogdan. Da ne pricamo o Pedji,Divcu i Kukocu.
    (Kg, 05. maj 2021 12:08)

    Malo objektivnosti ne bi škodilo. Mislim da nije korektno omalovažavati igrača kakav je bio Dražen. Prvo igrao je u vremenu kada evropski igrači nisu bili toliko cenjeni kao danas minutaža mu se kretala između 7 i 20 minuta prve 3 sezone. Koliko misliš da je trebao da postigne poena za to vreme???
    Kasnije kada je dobio veću minutažu postizao je i po 40 poena, a imao je 45% šut za 3 poena. Pljujemo Dražena jer je bio Hrvat. Pljuje se Bogdan jer je grobar. Ovde je reč o košarkaškoj veličini, a Dražen iako mi nije bio omiljen, bio je veliki igrač. Poštovanje je najmanje što zaslužuje, a ne da se omalovažava.
    (panter pudlica, 5. maj 2021 13:07)

    # Link komentara

  27. Samo što bi u današnjem NBA cirkusu Dražen imao 60 poena po utakmici.
    (qw, 05. maj 2021 10:39)

    Po toj logici Barkli, Jordan, Magic bi trebalo da imaju po 250 poena danas. Gluposti, bio bi manje vise isto gde i tad, medju prvih 50.
    Jokic bi bio medju prva tri da je igrao tada.
    Nema tu mnogo odstupanja, plus minus jedan dva.
    (milan, 5. maj 2021 13:04)

    # Link komentara

  28. @mii Petrovic je treci svih vremena u procentu suta za 3 poena,posteno Bogdanovici bi u Portlandu dobili svoju minutazu pored Klajda Drexlera :DDD @LeFlop cekam da mi odgovoris da li je Lebron nostalgicar jer ga je nazvao najboljim internacionalcem ikada i zasto je Lebron izgubio titulu i postizao 17ppg po mecu protiv igraca iz Garnetovog vremena :D Da li si ikada video Orlando Shaqa,Robinsona ili bi mozda mogao da objasnis zasto suter kao Mahmud Abdul Rauf uz sav svoj skil nije mogao biti bolji od Stoktona..mladji,brzi,vestiji,hm!!! Na kraju krajeva ti ne mozes da shvatis poentu. Mene nazivas nostalgicarem a idol ti je gospodin stariji od mene. Karl Malone je pojmasu igrao zapezenu ulogu i 2001,2002 sa 37,38 godina,nije svet nastao 2003.
    (Beks, 5. maj 2021 13:03)

    # Link komentara

  29. Čekaj, sada vam je lista u redu? Više ne postoji zavera protiv Jokića zato što je Srbin ili zato što je belac? Više NBA liga i američki mejnstrim mediji nisu crni rasisti?

    Mesecima unazad se pišu potpune gluposti na ovoj sajtu, i sad kada je jasno da će Jokić biti MVP, naravno da nikome neće pasti na pamet da se izvini zbog izrečenih besmislica.
    (Srbija, 5. maj 2021 12:52)

    # Link komentara

  30. Porediti Jokica I Drazena je Kai porediti Drazena I mene. Petrovic je za 4 sezone u NBA imao prosecco 13-14 poena, malo vise nego Jokic asistencija. U najbolji sezoni bio izabran u trecoj postavi na krwju sezone, I nikad nije bio izabran za all star. Jokic ne samo da je u prvoj postavi na all stars nego je i u prvoj postavi lige a verovatno I najbolji u toj postavi. Cak je i Doncic pojam za Drazena. Cak i Bojan Bogdanovic, a verovatno I Bogdan. Da ne pricamo o Pedji,Divcu i Kukocu.
    (Kg, 5. maj 2021 12:08) # Link komentara

    Slazem se. Drazen Petrovic precenjen. Prica se vise o tome sta bi bilo nego sta je bilo. A da li bi bilo to niko ne zna. statistika u NBA mu je daleko od fenomenalne. Po menu u rangu Teodosica, mozda za nijansu bolji. Manje kreativan ali sa preciznijim sutom.
    (Mii, 5. maj 2021 12:42)

    # Link komentara

  31. @ KoleCZ
    Najbolji je na svetu, ali u tvojoj glavi.
    (Duki, 5. maj 2021 12:25)

    # Link komentara

  32. Na sta lici igra danas skokove bi trebalo brojati samo u napadu
    (quixver, 5. maj 2021 12:24)

    # Link komentara

  33. VRLO NAPREDNO....

    Sudeci po svim parametrima napredne statistike,Nikola igra top 10 sezonu svih vremena...
    U stvari,on je 7 na toj listi,sto znaci da u celoj istoriji NBA samo 6 igraca,imalo bolju sezonu.
    Njegova napredna statistika je toliko dobra,da igraci poput K.Leonard,K.Durant,A.Davis....nisu ni blizu..
    (sasha the red Baron..., 5. maj 2021 12:15)

    # Link komentara

  34. po mom skromnom i nebitnom misljenju, pol dzordz je previsoko a tejtum je prenisko
    (veverica, 5. maj 2021 12:14)

    # Link komentara

  35. @Beks ne možeš koriatiti kao argument da Lebron igra od 2003. a i dalje je najbolji kad je on jedini koji je ikad uspeo biti na takvom nivou ovoliko godina. Nazivaš današnji NBA cirkusom, a većina igrača iz tvog voljenom doba košarke ne bi moglo da se snadje danas kao što je rekao i Kevin Garnet. Samo zamisli hipotetički da staviš neku životinju kao što je Janis, ili šutera kao što je Kari u to doba, ko bi mogao da ih brani?
    (LeGoat, 5. maj 2021 12:09)

    # Link komentara

  36. Dražen je osvojio sve u Europi, Jokić nije ni u Europi ni u SAD. Prosto ko pasulj.
    (dejan, 5. maj 2021 11:48) # Link komentara

    Porediti Jokica I Drazena je Kai porediti Drazena I mene. Petrovic je za 4 sezone u NBA imao prosecco 13-14 poena, malo vise nego Jokic asistencija. U najbolji sezoni bio izabran u trecoj postavi na krwju sezone, I nikad nije bio izabran za all star. Jokic ne samo da je u prvoj postavi na all stars nego je i u prvoj postavi lige a verovatno I najbolji u toj postavi. Cak je i Doncic pojam za Drazena. Cak i Bojan Bogdanovic, a verovatno I Bogdan. Da ne pricamo o Pedji,Divcu i Kukocu.
    (Kg, 5. maj 2021 12:08)

    # Link komentara

  37. Samo što bi u današnjem NBA cirkusu Dražen imao 60 poena po utakmici.
    (qw, 05. maj 2021 10:39)

    Napokon da se i ja ali samo donekle složim sa tobom. Malo si preterao sa brojem poena, ali definitivno bi bio na 30 prosečno. Svakako je pozivno što se trudiš da se unormališ, mislio sam da je to nemoguća misija. Možda i ispadne čovek od tebe, iako si panter...
    (panter pudlica, 5. maj 2021 12:03)

    # Link komentara

  38. Jokic, Kari, Janis. Top 3 bi tako trebalo da izgleda.
    (Realno, 5. maj 2021 12:03)

    # Link komentara

  39. Mozes biti najbolji kosarkas na svijetu ali ako nemas odlcnu ekipu nikad ne mozes osvojiti titulu! Znaci porediti igrace po broju titula je bespredmentno! Svi znaju da je Cemberlin bio najbolji igrac za svo vrijeme igranja a noje osvajio mnogo titula.Dzordan je bio 8 godina najbolji igrac u NBA ali titule je poceo osvajati tek kad su napravili veliku ekipu.
    (Goran, 5. maj 2021 11:58)

    # Link komentara

  40. "Jokic je bolji i od Drazena. To je moje misljenje"
    -Ovo je teško oceniti, jer su im različite pozicije u ekipi, al u svakom slučaju Jokić je trenutno najbolji i najkorisniji igrač u NBA.
    (Ludist, 5. maj 2021 11:51)

    # Link komentara

  41. Drazen da nije imao Divca u NBA da mu daje moralnu podrsku zva ga je svaki dan...Vratio bi se iz Amarike posle mesec dana...To je potvrdila i Drazenova majka...Drazen da je bio dobar igrac to stoji,ali za evropu,isto kao i Bogdanovic!!!Za NBA moras da budes sirovina!!!Drazen nije bio kapacitet za NBA...Gledajte realno...Isto kao i Jokic nebi nista uradio u evropi jel za 8min popasao 5licnih i kraj...
    (steva, 5. maj 2021 11:50)

    # Link komentara

  42. Glupo je govoriti da je Drazen neki najbolji igrac svih vremena itd, iz prostog razloga sto u NBA nikad nista nije osvojio. Steta sto nas je mlad napustio, mozda bi bilo drugačije. Isto to kazem i za Jokica, igra on dobro i sve to, ali nikako se ne moze porediti za Dzordanom, Lebronom itd, koliko god imao dobre individualne brojke. Ne mozeš biti GOAT ako nisi šampion. Prosto ko pasulj.
    (Ivan, 5. maj 2021 11:25)

    Dražen je osvojio sve u Europi, Jokić nije ni u Europi ni u SAD. Prosto ko pasulj.
    (dejan, 5. maj 2021 11:48)

    # Link komentara

  43. Ovo je 25 najboljih u ovoj sezoni po njima. Tako da ne znam po kom kriterijumu Lebron drugi. Da je top 25 uopsteno najboljih igraca danas, bio bi prvi. Ali na ovoj listi ni u top 5 ne bi trebao da bude.
    (Aaaaaa, 5. maj 2021 11:48)

    # Link komentara

  44. @LeFlop Procitaj moj poslednji komentar,to bas za vas koji ljude nazivate nostalgicarima a Lebron igra od 2003 godine,kada je kosarka bila totalno drugacija nego danas. Uzgred na youtubu je izjava Lebrona da je Drazen Petrovic najbolji internacionalni igrac ikad,ja ne delim to misljenje da je Petro najbolji ali me zanima da li sad Lebrona nazivas zaslepljinim nostalgicarem? Zaslepljeni idolopoklonice!!! Drazen inace jako podseca na Portera Juniora koga su povrede sprecile da bude prvi pik na draftu i koji jos uvek igra pod kocnicom,Petrovic sa svojim sutem za 3 poena bi bio savrsen Jokicev saigrac.
    (Beks, 5. maj 2021 11:42)

    # Link komentara

  45. Lele bice stvarno MVP.
    (Rodni, 5. maj 2021 11:42)

    # Link komentara

  46. Da kojim slučajem nisu stavili Jokica na prvo mesto, ne bi bio ugledni portal :) Samo ne znam kako Kari ispod LeBrona i Embida, covek treba jos da se porodi za onu ekipu Gs, jos ako i to uradi sa efikasnoscu, mozda ga i stave na to drugo mesto.
    (Jes, 5. maj 2021 11:32)

    # Link komentara

  47. Jokic je bolji i od Drazena. To je moje misljenje.
    (Zestoko, 5. maj 2021 09:12

    Teško, Dražen je svojevremeno bio među 20 najboljih na svetu.
    (Mitomanska država, 05. maj 2021 10:32)

    Jokić je trenutno najbolji na svetu!!!!
    (KoleCZ, 5. maj 2021 11:08) # Link komentara

    Jokic je daleko bolji od Drazena Petrovica,jos potvrda mvp i to je to.
    (CZ, 5. maj 2021 11:28)

    # Link komentara

  48. Samo što bi u današnjem NBA cirkusu Dražen imao 60 poena po utakmici.
    (qw, 05. maj 2021 10:39)



    Ajde daj neki argument za to? Jedini argument ti je da si zaslepljeni nostalgičar.
    (LeGoat, 5. maj 2021 11:25)

    # Link komentara

  49. Glupo je govoriti da je Drazen neki najbolji igrac svih vremena itd, iz prostog razloga sto u NBA nikad nista nije osvojio. Steta sto nas je mlad napustio, mozda bi bilo drugačije. Isto to kazem i za Jokica, igra on dobro i sve to, ali nikako se ne moze porediti za Dzordanom, Lebronom itd, koliko god imao dobre individualne brojke. Ne mozeš biti GOAT ako nisi šampion. Prosto ko pasulj.
    (Ivan, 5. maj 2021 11:25)

    # Link komentara

  50. Glupo je govoriti da je Drazen neki najbolji igrac svih vremena itd, iz prostog razloga sto u NBA nikad nista nije osvojio. Steta sto nas je mlad napustio, mozda bi bilo drugačije. Isto to kazem i za Jokica, igra on dobro i sve to, ali nikako se ne moze porediti za Dzordanom, Lebronom itd, koliko god imao dobre individualne brojke. Ne mozeš biti GOAT ako nisi šampion. Prosto ko pasulj.
    (Ivan, 5. maj 2021 11:25)

    # Link komentara

  51. petar czv, pa rekao sam ti zato sto je Lebron. Jedan od najboljih svih vremena. Jednostavno.
    (Banjaluka, 5. maj 2021 11:23)

    # Link komentara

  52. @Lars Kosarka sport napreduje iz godine u godinu a igrac draftovan davne 2003 kada je padalo 93 poena po mecu je evo drugi na ovoj listi "modernih igraca,prototipa" a jos jedan igrac draftovan te godine je u ligi,Carmelo Anthony koji fizicki nije na nekadasnjem nivou ali i dalje lomi zglobove mnogima. Hiljade igraca je igralo u raznim periodima kosarke ali i dalje cujemo pricu kako neko negde ne bi mogao da igra jer je "sport napredovao". Onaj ko se sacuva od ozbiljnih povreda i ima motivaciju da igra moze koliko hoce. Sto se tice Drazena koji ima 43% suta za tri poena u nba,ovakva igra danas bi mu bila kao narucena.
    (Beks, 5. maj 2021 11:21)

    # Link komentara

  53. LeBron ne moze biti ovako visoko pozicioniran..
    (Ns, 5. maj 2021 11:21)

    # Link komentara

  54. @Grobarija ali koji si ti pojmas,koji kosarku gleda kroz brojke,da nece mozda Ginobili da hvata skokove pored Dankana ili bi to radio Doncic u vreme kada igra nije bila ovako rasirena,kada reketi nisu bili prazni i kada nije bilo ovoliko ispucavanja trojki,dal si ti realan da poredis razlicite igre i to sto Doncic uhvati 19 skoka na mecu,stvarno mislis da je Doncic bolji skakac od Dzordana na primer ili je mozda to zbog drugacijeg stila!! Sto se tice Drazena,on je u svom timu imao pleya Keny Andersona koji je logicno organizator igre,a Coleman i ostali visoki igraci su radili svoj posao. Koji igrac bi imao sve popunjene kolone ako mu tim igra u sistemu kao Spursi na primer. Povrsni ljudi!!
    (Beks, 5. maj 2021 11:10)

    # Link komentara

  55. Jokic je bolji i od Drazena. To je moje misljenje.
    (Zestoko, 5. maj 2021 09:12

    Teško, Dražen je svojevremeno bio među 20 najboljih na svetu.
    (Mitomanska država, 05. maj 2021 10:32)

    Jokić je trenutno najbolji na svetu!!!!
    (KoleCZ, 5. maj 2021 11:08)

    # Link komentara

  56. @Rade Kosarka 60tih u Nba se igrala brzo i padalo je najvise poena u proseku u istoriji lige,kosarka 80tih se igrala brzo i sa protokom lopte i padalo je dosta poena. Po uzoru na Pistonse koji su cvrscom igrom skinuli Lejkerse,Celticse njihovo oruzije su preuzeli Bullsi pa su se postepeno drugi timovi adaptirali Bullsima..pa tako poeni u proseku idu od 1991 do 1995...106,105,105,101,101 pa od 96 do 2000te...99,96,97,91,94!! Pa sve ispod 100 i 00tih,izmedju 2010 i 2016 je padalo manje od 100 poena po mecu,zatim su se svi ugledali na Wariorse,poceli da ispucavaju trojke,sire teren i zadnjih 3 sezona pada 111 u proseku. Kosarka menja stilove ili mozda igraci koji su igrali 2015 u ligi vec 2017 nisu tu bili,jer kosarka je "napredovala" i zamenjeni su drugim igracima.."Rade pojmas".
    (Beks, 5. maj 2021 10:58)

    # Link komentara

  57. Ne patetisite sa Drazenom, on je bio cudo ali ni do kolena Doncicu i Jokicu. Oni su jedini igraci, recicu nasi a tu racunam i Drazena jer su im svima ocevi Srbi, koji su prve zvezde svojih timova.. vise puta proglasavani u najbolje petorke a o MVP nagradi cemo pricati za dve nedelje. Ova generacija je prestigla Ex Yu legende za dve kategorije!
    (Lars, 5. maj 2021 10:56)

    # Link komentara

  58. Samo što bi u današnjem NBA cirkusu Dražen imao 60 poena po utakmici.
    (qw, 05. maj 2021 10:39)

    Cisto nagadjanje koje nema utemljenje. To je mozda tvoj licni utisak, ali to nije dovoljno.

    Sport napreduje iz godine u godinu, a ne suprotno.

    Uz svo postovanje prema kosarkaskoj legendi Drazenu.
    (Keynes, 5. maj 2021 10:49)

    # Link komentara

  59. Najbolji je LeBron James Harden.
    (Locutus, 5. maj 2021 10:43)

    # Link komentara

  60. Ali na koju je foru lebron drugi samo neka mi neko objasni?!
    (petarczv, 5. maj 2021 10:41)

    # Link komentara

  61. Sale zna najbolje...
    (popov, 5. maj 2021 10:40)

    # Link komentara

  62. @beks, @qw 

    Ето тако као што то ви радите, се праве лажни митови о Дражену. 
    Ово је његова најбоља сезона: 
    минута 38 
    поена 22,3 
    скокова 2,7 
    асистенција 3,5 

    Да Боби Марјановић има овакву минутажу, био би бољи у сва три параметра. Поновићу, Боги је већ сада бољи у укупној статистици, а Јокић је за Дражена друга димензија. Не стају у исту реченицу.
    (Гробарија, 05. maj 2021 10:28)

    Samo što bi u današnjem NBA cirkusu Dražen imao 60 poena po utakmici.
    (qw, 5. maj 2021 10:39)

    # Link komentara

  63. Jokic je bolji i od Drazena. To je moje misljenje.
    (Zestoko, 05. maj 2021 09:12)

    Doncic je dosta bolji od Drazena a igraju na istoj poziciji pa je jos lakse porediti. Jokic je daleko iznad Drazena, nije za poredjenje.
    (proliver, 5. maj 2021 10:39)

    # Link komentara

  64. @GM

    Ko je za tebe ugledan? Oni kojima NBA-spnzorska mafija napuni dzepove? Oni sa ESPN kojima je svaka druga rec LeBron i koji stavljaju naslov "oslabljeni Lejkersi pobedili Denver" a taj isti Denver ostao bez 4 beka?

    Da li je objektivniji neki volonter ili neko ko od te NBA masinerije godisnje dobija po desetak miliona dolara?

    Na TNT-ju moze i da se nadje po neki dobar komentator ali na ESPN definitivno ne. Vise volim da slusam lokalne komentatore kao sto su komentatori Sansa, Pelikana, OKC itd nego te navodno nezavisne i profesionalne.

    Uostalom, nista tu Ringer nije izmislio, svi ti indexi koji oni koriste su tu od ranije samo sto ih "masinerija" koristi samo kad im odgovara.

    Oni sa Jokicem imaju problem jer da bi mu uzeli MVP nagradu moraju da poniste iste one indekse koje su koristili ranijih godina. Jokiceva ovogodisnja statistika je medju 7 najboljih statistika u istoriji NBA-a.
    (bskfan, 5. maj 2021 10:38)

    # Link komentara

  65. Nema dileme, Jokić je najuspešniji igrač sa ovim prostora u NBA. To je bio i pre 2 sezone.
    Nego, volim kada ljudi porede različite ere i igrače kroz statistiku, bez konteksta. S obzirom da sam gledao i Dražena i Sabonisa i Jokića mogu samo reći da je Jokić došao 90te u NBA ligu, ne bi dobio ni 5min da igra u prvoj sezoni a 2021 je MVP. Isto tako i Dražen da je došao 2017 u NBA, bio bi kao Luka, ali 90te je bio klupa, iza Portera. Šta tek reći za Sabonisa, kome je komunistička partija skoro upropastila karijeru?
    BTW pogledajte Drazenovu statistiku po 36 min, konstantna je igrao 5min ili celu utakmicu.
    Kao i svemu u životu, pored znanja, treba vam i mnogo sreće da uspete na najvišem nivou.
    @Miroslav
    Pogledaj ponovo tu listu i prebroj igrače koji imaju manje od 32g. Da li ti se i tada čini da su Ameri jaki?
    (drvobradi, 5. maj 2021 10:33)

    # Link komentara

  66. Jokic je bolji i od Drazena. To je moje misljenje.
    (Zestoko, 5. maj 2021 09:12

    Teško, Dražen je svojevremeno bio među 20 najboljih na svetu.
    (Mitomanska država, 5. maj 2021 10:32)

    # Link komentara

  67. koji je ovo USPEH!!!
    Šta reći, sem BRAVOOOO
    (vlajko, 5. maj 2021 10:31)

    # Link komentara

  68. Drazen je u toj istoj utakmici imao 0 skokova, 4 dodavanja, 1 ukradenu loptu, 1 blok i 5 izgubljenih lopti. 

    Jokic: 12 skokova, 5 dodavanja, 2 ukradene, 1 blok, 3 izgubljene 

    Luka: 8 skokova, 12 dodavanja, 1 ukradenu, 1 blok, 3 izgubljene 

    Kosarka je napredovala, igra se brze. Ako na to gledamo kao cirkus onda je i ona kosarka koju je Drazen igrao bila cirkus u poredjenju na kosarku koja se igrala u 60im i 70im godinama.
    (Rade, 05. maj 2021 10:12)

    Koji skokovi? Danas se šutira do besvjesti iz svih pozicija 500 šuta po utakmici sve da bježiš od lopte lopta samo dođe do tebe i racunati se skok.
    (qw, 5. maj 2021 10:30)

    # Link komentara

  69. Moraju da guraju onog 'Lebora Dzejsa' - valja se dobro prodati na Kineskom trzistu. Space Jam 2 ne sme da ispasta..
    (Pljuvac svih stilova, 5. maj 2021 10:28)

    # Link komentara

  70. Кари, Ембид и Зајон превисоко
    (Memfis, 5. maj 2021 10:28)

    # Link komentara

  71. Stef Kari eksplodira u serijama. 😂 Juče je čovek okačio Karijevu statistiku ove sezone za znalce koji tvrde da je igrao odlično mesec dana i da eksplodira u serijama, ali needukovanom je džabe govoriti.
    (Aleks, 5. maj 2021 10:28)

    # Link komentara

  72. A sto ja volim da vidim sadasnje komentare "Jeremije" koji se nekada smejao poredjenju Birda i Lebrona,sada gleda i bodri igraca slicnog Birdu koji je ispred Lebrona na listi..a dodvorava se komentarima :)
    (Beks, 5. maj 2021 10:26)

    # Link komentara

  73. Lebron nezasluzeno visoko rangiran a nije igrao 15tak utakmica. Takodje Rendl zasluzuje mnogo vise, on je lider svoje ekipe i najvise zasluzan sto ce Niksi igrati plej of.
    (Cccccc, 5. maj 2021 10:21)

    # Link komentara

  74. Apsolutno nebitno da li je u 18toj sezoni za top najboljih igrača. Da li se to dodeljuje neki dodatni koeficijent za igrače posle neke godine i ako da koji je to prag godina? Pogledaj u fudbalu imas igrače koji idu u penziju sa 33 a imaš i Maldinija. Genetika, čuvanje od povreda, ciljani trening sve to može da pomogne da se produži karijera ali to ne treba da bude faktor za dodelu nagrada i determinaciju ko je najbolji. Po tome neko ko je mlad i neiskusan ima isto dodatni koeficijent (dakle i Poku je u top 25 po tome).
    (zombiland, 05. maj 2021 10:09)



    Ti si sad sve ovo napisao i uspeo nekako da spojiš nespojivo, i da povežeš stvari koje nisam ni pomenuo.
    Ja ne pominjem njegove godine jer igra prosečno nego zato što drži nivo statistički gledano zbog kojih je i bio u trci za MVP-ija , u prajmu mnogi igrači ne dostižu te brojke, a u 18 je sezoni, ne postoji nijedan igrač na svetu ikad da je to radio u NBA, Karim je jedini kojeg možeš pomenuti ali su i njemu opale brojke u poslednjim sezonama.
    (VOSAK, 5. maj 2021 10:19)

    # Link komentara

  75. Nista ja tu ne bih dirao.
    (Vlad, 5. maj 2021 10:18)

    # Link komentara

  76. Bravo za Jokica, vrv ce i biti MVP Nba ove sezone, nzn posle Sekila dal je nki centar imao ovu cast, izvanredan je..
    (C i n i k, 5. maj 2021 10:18)

    # Link komentara

  77. @yyyy
    I po tome sto bi i ove godine bio u top 2 ili 3 mvp kandidata da se nije povredio. Izgleda da si ti poceo da gledas kosarku pre 2 meseca kad se Lebrona povredio
    (mamba, 5. maj 2021 10:16)

    # Link komentara

  78. @yyyyy
    Po toj da je u poslednjih 15 sezona u 2 3 najbolja igraca lige, po toj da je u psoeldnjih 10 sezona najbolji igrac lige, da je igrao svake godine finale osim jedne kad je bio ppvredjen, da je pobedjivao i sa jakim a i sa raspalim timovima, da su njegove ekipe bez njega uvek krs, da je mvp finala prosle godine, da je mogao i mvp regularne sezone mogao da bude prosle godine. Sto otprilike ima poena asistencija i skokova u karijeri bar duplo vise od svakog iz top deset (ok jasno mi je da ima vise utakmica), ali i to je neki paramatar.
    (mamba, 5. maj 2021 10:15)

    # Link komentara

  79. Dve postave od po 12 igrača koje vrede milijarde, a 25. igrač Srbin, najbolji od njih!
    U zemlji koja ima više basketaša na ulici nego Srbija stanovnika. I onda se nađu neki "naši" da pričaju nešto loše o Jokiću...
    Samo napred do visina, Nikola! Neka te povrede zaobiđu i na kraju karijere si u Kući slavnih. Doći će i titula u nekom trenutku, navijamo za to!
    (Ben Dover, 5. maj 2021 10:14)

    # Link komentara

  80. James je previsoko. Precenjen je. ostali su tu i tamo. Jokić zasluženo.
    (Momcilovac, 5. maj 2021 10:14)

    # Link komentara

  81. Jokic je bolji i od Drazena. To je moje misljenje.
    (Zestoko, 05. maj 2021 09:12)

    Jokic je bio bolji od Drazena posle prve sezone u NBA.
    (Kukatilo, 05. maj 2021 09:21)

    Aha, da malo usporedimo igrače koji danas obaraju rekorde svako malo. Evo npr. Dražan Petrović 1993 god protiv Hjustona 100:83 daje 44 poena 17/23 trojke 3/3 i slobodna bacanja 7/7. Jokić protiv Jute 128:117 daje 47 poena 17/26 za 3 poena 4/4 i slobodna bacanja 9/10 Dončić 143:130 daje 46 poena 17/30 za 3 poena 5/8 i slobodna bacanja 7/9 Dražen igrao protiv ekipe koja je igrala jaku obranu u kome je ukupno poena bilo 183. Jokić 245., a Dončić 273. Toliko o današnjem NBA cirkusu.
    (qw, 5. maj 2021 09:35)

    Drazen je u toj istoj utakmici imao 0 skokova, 4 dodavanja, 1 ukradenu loptu, 1 blok i 5 izgubljenih lopti.

    Jokic: 12 skokova, 5 dodavanja, 2 ukradene, 1 blok, 3 izgubljene

    Luka: 8 skokova, 12 dodavanja, 1 ukradenu, 1 blok, 3 izgubljene

    Kosarka je napredovala, igra se brze. Ako na to gledamo kao cirkus onda je i ona kosarka koju je Drazen igrao bila cirkus u poredjenju na kosarku koja se igrala u 60im i 70im godinama.
    (Rade, 5. maj 2021 10:12)

    # Link komentara

  82. Luka Doncic u 5 najboljih.
    (mirisheee, 5. maj 2021 10:12)

    # Link komentara

  83. Lebron covek upste neigra a i kad igra jadno igra kao bolji je od Tejtuma 17 a momak ubija
    (Rajkovic, 5. maj 2021 10:09)

    # Link komentara

  84. Zanima me samo po kojoj to tacno statistici ili kriterijumu je Lebron drugi na listi
    (yyyyy, 05. maj 2021 09:09)

    Ima 36 ulazi u 37 godinu, 18 sezona mu, a aktuelni je NBA šampion i MVP finala, i trkao se do povrede i u MVP konverzaciji i bio u top 3 pretendenata, da ponovim, U 18 SEZONI !

    Pogledaj ko je sve to mogao da radi u 18 sezoni u NBA i ko je držao takav visok nivo celu karijeru pa ćeš dobiti odgovor na svoje pitanje
    (VOSAK, 05. maj 2021 09:43)

    Apsolutno nebitno da li je u 18toj sezoni za top najboljih igrača. Da li se to dodeljuje neki dodatni koeficijent za igrače posle neke godine i ako da koji je to prag godina? Pogledaj u fudbalu imas igrače koji idu u penziju sa 33 a imaš i Maldinija. Genetika, čuvanje od povreda, ciljani trening sve to može da pomogne da se produži karijera ali to ne treba da bude faktor za dodelu nagrada i determinaciju ko je najbolji. Po tome neko ko je mlad i neiskusan ima isto dodatni koeficijent (dakle i Poku je u top 25 po tome).
    (zombiland, 5. maj 2021 10:09)

    # Link komentara

  85. Legolas i Kikujiro koriste neznanje ljudi o Nba ligi da bi ponavljanjem laznih informacija spustali sve i svakog u korist jednog igraca pa je tako ovaj prvi napisao kako je Dalas bez Dirka pobedjivao Lejkerse i ostale jake timove a od Dzejsona Terija 34 i Mariona 33 godina napravio u komentaru kao da su Dzordan i Pipen iz svog prajma. Pa evo malo edukacije za doticnog,Dirk je 2011 u sampionskoj sezoni propustio 9 meceva uzastopnih zbog povrede. Do tada Dalasov skor 24-5,a u tim mecevima sa Dirkom dobili su 2 puta Majami,Oklahomu,jednom San Antonio,boston,orlando..5 od 6 najboljih ekipa u ligi,sa Lejkersima nisu igrali. Bez Dirka su izgubili prva dva meca od slabasnih Toronta i Milvokija tada,izgubili dva puta od Spursa,od toga deklasirani u drugom,izgubili od Oklahome,Orlanda..102-89 od Indiane,a dva meca koja su dobili su protiv slabog Klivlenda i solidnog Portlanda. A u vise meceva Marion i Tery su imali 7,8 i 9 poena u odsustvu Dirka a maksimalno 25 od Mariona u jednom mecu. 2-7 skor,a doticni je napisao kako su pobedjivali Lejkerse,Spurse itd nicim izazvan. Ps samo pojmasi mogu da misle da je bukvalno svaki poen posle dodavanja zasluga "asistenta".
    (Beks, 5. maj 2021 10:09)

    # Link komentara

  86. dusan, 05. maj 2021 09:47)

    Bilo je, ali ne kao danas. Upropastili su NBA s europskim poluigračima zato se mnogima ne sviđa Dončićeva izjava koji je igrao do jučer u Europi da je danas lakše zabijati u NBA nego u Europi.
    (qw, 5. maj 2021 10:08)

    # Link komentara

  87. Bravo Jokara majstore nas....
    sve gi pocepaj:-)
    (xxx, 5. maj 2021 10:07)

    # Link komentara

  88. Ovi sto izbacuju neciji prosek karijere su najjaci,neki igraci tipa Drazen koji su imali malu minutazu na pocetku karijere ili nisu dobijali sansu kao on u Portlandu,naravno da ce uticati na prosek. I Jokicev prosek karijere nije ni priblizan ovoj sezoni,jer logicno nije igrao koliko i sad. Sutradan da se povredi i padne u igri isto ce neki pojmas reci kako je bio prosecan igrac gledajuci mu prosek karijere koji bi logicno pao. Manu Ginobili na kraju ima prosek karijere 13,3,3 a svako ko malo zna kosarku,zna da je bio velemajstor igre.
    (Beks, 5. maj 2021 10:06)

    # Link komentara

  89. Fino je covjek objasnio, Jokic nisu samo kosevi i asistencije, covjek bukvalno sve radi za tim, pravi vrhunske blokove i sta sve ne.
    (kole, 5. maj 2021 10:04)

    # Link komentara

  90. Nekako mi smetaju sva ta poredjenja u stilu “mix Sabonisa i Dirka”. OK za Dirka, stvarno je Jokić izuzetan skorer i dosta toga rešava uz sopstvenu verziju tog fadeaway šuta koji je i dobio naziv Sombor Shuffle. Što se tiče Sabonisa jedina sličnost su asistencije, ali Sabonis je u proseku imao dve asistencije po utakmici, a Jokić je tu bliži klasičnom plejmejkeru sa 9 asistencija po utakmici. Takodje fizički Sabonis je bio dominantniji, i danas bi bio, tako da ja tu ne vidim neke sličnosti. I Divac je imao asistencije, možda i lepše od Sabonisa. E sad ako je boja kože i to što je Evropljan neka veza, onda ok, ali nekako je to glupo poredjenje. Otkako se ubrzao kretanje sve više liči na Olajdžuvona, sada uspeva da radi i neke stvari koje je on radio, naročito ta finta u postu i okret gde je već sledeći tren ispod koša. Košarkaški iq i univerzalnost kao Jokićev idol Dankan. Taj neki killer instikt Birda kao što je Popović jednom prilikom pomenuo. Ko misli da Jokić nema killer instict nije pogledao jednu utakmicu. Jednostavno čim tim kreće da zaostaje eto njega sa dve trojke i dva ulaza pod koš i opet su ispred. Protivničkim trenerima je najgori košmar, ništa mu ne možeš kada krene. Jokić će sigurno popraviti atleticizam jer je još mlad i vremenom će biti sve jači, a samim tim popraviće i odbranu.
    Ipak najimpresivnije je to što on nije propustio utakmicu. Ima igrača koji eksplodiraju u serijama kao Kari, ili Embid koji sedi protiv jačih ekipa. Jokić gazi sve redom.
    (tocka, 5. maj 2021 10:03)

    # Link komentara

  91. Lista potpuno realna, nisu bitne samo brojke nego doprinos igri. Da popravi jos igru u odbrani bice u Hall of Fame (pod uslovom da uzme bar jednu titulu
    (aleksandar, 05. maj 2021 09:11)
    Bice u Hall of Fame i ako ne osvoji titulu 100%.. koliko samo igraca ima da nisu osvojili titulu a ni mvp pa su tamo. Necu da nipodastavam nikoga, al ako Divac moze u hall of fame, Jokic moze vec sad.
    (Filip, 5. maj 2021 10:01)

    # Link komentara

  92. This year’s model of Jokic is a basketball futurist’s fever dream realized—the myth of the next Dirk Nowitzki and Arvydas Sabonis made manifest in one peerless package.

    Kakav kompliment. Jokic izmislio novu poziciju u basketu, Point Center.
    (Milan, 5. maj 2021 10:01)

    # Link komentara

  93. @Zestoko 
    У праву си. Увек се изнова чудим том лажном миту о Дражену Петровићу. Био је сила у Европи али у НБА, само СОЛИДНО. 
    поена 15,4 
    скокова 2,3 
    асистенција 2,4 
    Дакле, тај ниво већ сада премашује Боги. 
    Реално, Дражен не може у исту реченицу са Јокаром.
    (Гробарија, 05. maj 2021 09:45)

    Normalno da ne može, kad danas imaju konkurente grčke drugoligaše npr. Pokuševskog koji u prvoj sezoni ima 30 minute po utakmici. A Dražen koji je u Europi imao od 20 do 24 godine 35 poena prosječno dobije prve sezone 12 minute 8 poena, druge sezone 16 minute 12 poena.
    (qw, 5. maj 2021 10:01)

    # Link komentara

  94. Moraju da guraju ono 'Lebora Dzejsa' - valja se dobro prodati na Kineskom trzistu. Space Jam 2 ne sme da ispasta..
    (Pljuvac svih stilova, 5. maj 2021 09:57)

    # Link komentara

  95. Juce se ovde vodila rasprava da li se timovi upravljaju prema Jokicu. Zasto su Lejkersi prosle godine doveli Hauarda i McGee-a? Zasto su ove godine doveli Gasola i Dramonda iako su solidno platili Harela? Nikada ne mozes da pokrijes sve ali za nekoliko igraca iz konferencije moras da imas resenje a medju njima je i Jokic. Udvajanje Jokica se pokazalo kao recept za katastrofu jer on svojim citanjem igre razbije protivnika a najbolji primer su Klipersi. Dobri treneri znaju da udvajanje nije resenje i zato moraju da nadju jednog igraca koji koliko toliko moze da cuva Jokica jedan na jedan a to su donekle bili samo fizicki dominantni centri kojima sudije dozvole takvu igru.

    Tesko je napraviti sampionski tim ali ono sto Jokic moze da uradi to je da ekipu sastavljenu od prosecnih igraca odvede u plejof. Ko god da igra sa Jokicem veoma brzo zavrsi sa statiskikom od +8. Na malom uzorku to moze da varira ali cim se poveca uzorak sve se ispegla. Marej +8, Haris +8, MPJ +8, Gordon +8. Upadne Barton umesto Harisa i on bude +6, upadne Dozijer umesto Bartona i bude +9.5, upadne Moris i bude +7.1, upadne Rivers i bude 6.5. I onda dodjemo do Kampaca, koji na oko radi prave stvari ali njegovih +2.4 pokazuju da njegova odbrana ne moze da pokrije slab napad. Sa Jokicem skoro svi igraci imaju ofanzivni rejting 118-120 a Kampaco samo 111. Da bi Kampaco mogao da funkcionise mora da igra sa 3 ofanzivna igraca i zato kada igra Gordonom i Dozijerom to ne moze da funkcionise.
    (bskfan, 5. maj 2021 09:54)

    # Link komentara

  96. > Da popravi jos igru u odbrani bice u Hall of Fame (pod uslovom da uzme bar jednu titulu

    On je vec buduci HOF-er, istorijski (skoro) svaki MVP je HOF-er.
    (drops, 5. maj 2021 09:52)

    # Link komentara

  97. Vec su neki komentarisali MVP nije najbolji nego najkorisniji. Drago
    mi je da je Jokic ispred LeBrona ali je Kari trebao biti drugi ako vec
    nije prvi. Pet utakmica 40+ nije sala plus onaj dribling kad poselje
    jednog na patos, drugog po burek a loptu u kos. Pelikansi gase svjetlo, Nevidjeno.
    (//,, 5. maj 2021 09:51)

    # Link komentara

  98. Dobro poredjenje, mix Sabonisa i Dirka..
    Neki igraci ne zaaluzuju da budu u top 25 recimo Gober..
    (Svi smo mi Jon Bon Jovi, 5. maj 2021 09:07)

    Razumes se u NBA ko Sale Djordjevic u potencijal igraca. Gober je prvi centar lige, a zasto je tu gde jeste, objasnio ti je u Ringer clanku profesionalac koji zivi od NBA analiza. Na osnovu cega mislis da kao kazualac znas bolje od njega koji prati sve i svja da Goberu tu nije mesto?
    (Western Devil, 5. maj 2021 09:51)

    # Link komentara

  99. Dobra lista, slazem se. Tako je lijepo da je nas Jokara prvi na toj listi a raduje me i kad vidim 4 igraca u prvih 10 koji nisu Amerikanci - to je za sirenje popularnosti kosarke velika stvar.
    (Ljudov, 5. maj 2021 09:49)

    # Link komentara

  100. Realna lista, idemo Jokara do MVP!
    (JeRemija, 5. maj 2021 09:48)

    # Link komentara

  101. Covek vredi 60 poena po utakmici!!!
    (Lars, 5. maj 2021 09:48)

    # Link komentara

  102. (qw, 5. maj 2021 09:35)

    Ti ocigledno nisi pratio NBA tada, jer ovakvi rezultati su bili prisutni i tada, samo idi na istoriju utakmica/rezultata i videces to. Tako je bio nabedjen i kolega sa posla pa kad sam mu pokazao sokirao se....
    (dusan, 5. maj 2021 09:47)

    # Link komentara

  103. Kad pogledam ko je sve iza njega shvatam njegovu velicinu.
    (Stevan, 5. maj 2021 09:45)

    # Link komentara

  104. @Zestoko
    У праву си. Увек се изнова чудим том лажном миту о Дражену Петровићу. Био је сила у Европи али у НБА, само СОЛИДНО.
    поена 15,4
    скокова 2,3
    асистенција 2,4
    Дакле, тај ниво већ сада премашује Боги.
    Реално, Дражен не може у исту реченицу са Јокаром.
    (Гробарија, 5. maj 2021 09:45)

    # Link komentara

  105. Браво Сомборац!
    (Рајко Четник, 5. maj 2021 09:44)

    # Link komentara

  106. Zanima me samo po kojoj to tacno statistici ili kriterijumu je Lebron drugi na listi
    (yyyyy, 05. maj 2021 09:09)

    Ima 36 ulazi u 37 godinu, 18 sezona mu, a aktuelni je NBA šampion i MVP finala, i trkao se do povrede i u MVP konverzaciji i bio u top 3 pretendenata, da ponovim, U 18 SEZONI !

    Pogledaj ko je sve to mogao da radi u 18 sezoni u NBA i ko je držao takav visok nivo celu karijeru pa ćeš dobiti odgovor na svoje pitanje
    (VOSAK, 5. maj 2021 09:43)

    # Link komentara

  107. Nestručna lista. Nema Vestbruka koji sam uvodi Vizardse u plej of, nema Sabonisa, Vučevića...LeBron i Kavaji precenjeni, Janis i naročito Dončić potcenjeni. Kao da je neko namerno marginalizovao neameričke igrače.
    (Marlon, 5. maj 2021 09:42)

    # Link komentara

  108. Da mi je neko 2015.rekao da ćemo za 6g imati najboljeg košarkaša planete, poslao bi ga u ludnicu.

    Kakva čast sunce ti poljubim!
    (Miha, 5. maj 2021 09:35)

    # Link komentara

  109. Jokic je bolji i od Drazena. To je moje misljenje. 
    (Zestoko, 05. maj 2021 09:12) 

    Jokic je bio bolji od Drazena posle prve sezone u NBA.
    (Kukatilo, 05. maj 2021 09:21)

    Aha, da malo usporedimo igrače koji danas obaraju rekorde svako malo. Evo npr. Dražan Petrović 1993 god protiv Hjustona 100:83 daje 44 poena 17/23 trojke 3/3 i slobodna bacanja 7/7. Jokić protiv Jute 128:117 daje 47 poena 17/26 za 3 poena 4/4 i slobodna bacanja 9/10 Dončić 143:130 daje 46 poena 17/30 za 3 poena 5/8 i slobodna bacanja 7/9 Dražen igrao protiv ekipe koja je igrala jaku obranu u kome je ukupno poena bilo 183. Jokić 245., a Dončić 273. Toliko o današnjem NBA cirkusu.
    (qw, 5. maj 2021 09:35)

    # Link komentara

  110. Ugledni portal... tj. ne rade za pare, volonteri?

    Ako znate malo dublje, poenta je da je Simons neko ko podrzava belce igrace i udara kontru onima koji gledaju samo afroamerikance igrace.
    (GM, 5. maj 2021 09:34)

    # Link komentara

  111. a gde je MVP Westbrook? (naravno njegovo mišljenje...)
    (Koja, 5. maj 2021 09:30)

    # Link komentara

  112. Vidim cesto napisete da su mu ruzni sutevi sprem LBJ. Meni iskreno lepsi izbacaj ima Nikola nego LBJ. Kazete nema atraktivnih poteza. Dva kucanja protiv klipersa, onaj poster ranije u sezoni, cesto zakuca na drugi obruc. Jedino sto ne radi je da ne leti ali meni je sasvim atraktivno sve sto radi. Ali dobro ja se i onako ne razumem u kosarku.
    (Fudbaler, 5. maj 2021 09:29)

    # Link komentara

  113. Za ovu sezonu realno.
    (mighty banana, 5. maj 2021 09:27)

    # Link komentara

  114. yyyyy, zato sto je Lebron. Jednostavno.
    (Banjaluka, 5. maj 2021 09:24)

    # Link komentara

  115. Ako cemo biti realni,posto ovde ima igrača cije ekipe ne mogu primirisati doigravanju,npr Tauns,mislim da je ovde moralo biti mjesta za Vestbruka.Bez obzira sto je "statisticar",covjek igra tripl-dabl sezonu.Idemo Jokara,MVP.
    (Hercegovac, 5. maj 2021 09:21)

    # Link komentara

  116. Jokic je bolji i od Drazena. To je moje misljenje.
    (Zestoko, 05. maj 2021 09:12)

    Jokic je bio bolji od Drazena posle prve sezone u NBA.
    (Kukatilo, 5. maj 2021 09:21)

    # Link komentara

  117. U zivotu nisam procitao lepsu vest
    (Corleone, 5. maj 2021 09:17)

    # Link komentara

  118. Jokic je bolji i od Drazena. To je moje misljenje.
    (Zestoko, 5. maj 2021 09:12)

    # Link komentara

  119. Lista potpuno realna, nisu bitne samo brojke nego doprinos igri. Da popravi jos igru u odbrani bice u Hall of Fame (pod uslovom da uzme bar jednu titulu
    (aleksandar, 5. maj 2021 09:11)

    # Link komentara

  120. Nema sumnje da je ove godine zaista najbolji igrac u NBA. Cini se da ne postoji nesto sto on ne moze u napadu. Prosto je surovo dobar u ofanzivi i ove godine je nesumnjivo zasluzio MVP titulu. Jedina je razlika, izmedju njega i Medzika, Lebrona, MJa sto mu potezi, pri postizanju kosa, nisu toliko atraktivni i lepi. Na kraju krajeva, cifre su najvaznije jel ne lazu pa samim tim, to mu niko ne moze oduzeti. Jokara, zelim ti svu srecu ovog sveta u narednim godinama.
    (Djoka, 5. maj 2021 09:11)

    # Link komentara

  121. Zanima me samo po kojoj to tacno statistici ili kriterijumu je Lebron drugi na listi
    (yyyyy, 5. maj 2021 09:09)

    # Link komentara

  122. Svaka cast Nikoli. Definitivno je najbolji u Nba. Nego gledam ovu listu, donekle je i realna, cak 19 igraca su Amerikanci. Mnogo su jaki..
    (Miroslav, 5. maj 2021 09:09)

    # Link komentara

  123. To je to. Nema sta da se doda.
    (R'n'R, 5. maj 2021 09:09)

    # Link komentara

  124. Nas je Joka bolji od Lebrona.
    (Banjaluka, 5. maj 2021 09:07)

    # Link komentara

  125. Dobro poredjenje, mix Sabonisa i Dirka..
    Neki igraci ne zaaluzuju da budu u top 25 recimo Gober..
    (Svi smo mi Jon Bon Jovi, 5. maj 2021 09:07)

    # Link komentara