1. Pa za njega bi svakako bilo super. Više para, veći transferi i veće provizije za menadžere. Jedan od glavnih razloga zašto su klubovi prezaduženi je taj da su pristali da plaćaju tako velike provizije menadžerima (nekoliko desetina miliona EUR kod najvećih transfera). Pohlepa i ništa više. Superliga bi trenutno pomogla klubovima da pokriju ogrome minuse ali se suštinski uopšte ništa ne bi riješilo ako se ne zaustavi divljanje cijena transfera. Najbogatiji su uvidjeli da bi mogli da mnogo više zaradjuju, naročito u Aziji. Sledeći korak bi bio pay-per-view, dakle plaćanje gledanja po utakmici. I naravno igranje sve većeg broja utakmica Superlige na drugim kontinentima (posebno u Aziji). Na kraju bi vjerovatno nekome palo napamet da preseli klub npr. Liverpool ili Real u Bangkok. Zato se moraju navijači najvećih klubova oštro usprotiviti nastajanju Superlige!!!
  (Mariborcan1970, 4. maj 2021 11:50)

  # Link komentara

 2. da, igraci jedva cekaju da dobiju jos utakmica.
  nitko ne shvaca da se igracima ne igraju "derbiji" svaki tjedan.
  jer je pritisak prevelik, mediji su napaljeni na te utakmice pa se moras dokazivati iz tjedna u tjedan-. nema utakmice koju dobijas sa 5:0, onako sa 60,70% snage.
  domace prvenstvo, superliga i liga prvaka. to sve igrati iz tjedna u tjedan je utopija-.

  i opet, pojavljuje se glavno pitanje, tko, sta i kako ulaziti u te lige?
  koliko bi novca dobio pobjednik superlige, a koliko lige prvaka?
  i onda, kakav bi motiv bio realu igrati superligu, a kakav ligu prvaka, domace prvenstvo........
  (dado, 2. maj 2021 10:25)

  # Link komentara

 3. Fudbaleri će uskoro biti kao ostalii radnici.
  Šest dana radi jedan odmaraj.
  (Legolas, 01. maj 2021 21:40

  a zašto ne bi bili? ja pored svih obaveza, stresova i posla od kog zarađujem najmanje 3 puta nedeljno igram fudbal po sat vremena, za džabe. ne znam šta bi falilo gospodi da igraju bar 3 utakmice nedeljno. očekujem gomilu minusa od balavurdije kojoj je normalno da neko za 10 prosečnih utakmica godišnje dobije milione, kao Azar recimo.
  (Ra, 2. maj 2021 07:28)

  # Link komentara

 4. On i njemu slicni su jedni od krivaca sto je fudbal dospeo na grane na kojima se trenutno nalazi.
  (Bjelasicompaslastada, 2. maj 2021 02:29)

  # Link komentara

 5. Fudbaleri će uskoro biti kao ostalii radnici.
  Šest dana radi jedan odmaraj.
  (Legolas, 01. maj 2021 21:40)

  Pa da kao u Nba, i verovatno ce se smanjiti vremenski utakmica, mozda 2x po pola sata da bi mogli da izdrze a ovi ce samo da pune dzakove parama
  (proka, 1. maj 2021 22:29)

  # Link komentara

 6. Naravno. Kome se još gleda kad velikani Totenhem, Bajern, PSG tovare zalutalu CZV?
  (raffaello, 1. maj 2021 22:28)

  # Link komentara

 7. Ljudi koji uništavaju nogomet su oni koji ga nikada nisu igrali i koji nemaju pojma o samoj igri. Debeli, drži se pizzerije, da je imalo pravde, nogometnih lihvara, tj. vas "agenata" ne bi bilo!
  (make football great again, 1. maj 2021 22:25)

  # Link komentara

 8. Najlepši eksperiment bi bio izbaciti sve menadžere iz fudbala.
  (Sabre, 1. maj 2021 22:22)

  # Link komentara

 9. Upravo tako. Došlo je do zaista velikih kasnih razlika u svetu futbala samim tim i u kvalitetu timova. Jedan velikan Dinamo Kijev koji je 1998 igrao polufinale LS sada je služio za popravljanje gol razlike Juventusa i Barselone. Uplivom novca najjači timovi imaju ne jednu nego dve jake postave. U Španiji je odavno nemoguće da jedna Valensija ilu La Korunja bude šampion. U Italiji je to još teže jer konačno posle devet godina Juventus skinut sa trona. Ta Super Liga je nešto što želi ogromna većina sveta. Protiv toga su samo Englezi, Istočnoevropske i Balkanske zemlje. Prvi zbog monopola u zaradi Premijer Lige a drugi jer tako mogu da se grebu od UEFA fondova. I to sve pod izgovorom zaštite "pravog narodnog futbala".
  (Aron, 1. maj 2021 22:04)

  # Link komentara

 10. To bi bio najlepsi eksperiment, ali za njega licno i za slicne njemu. Ovakvi paraziti bi se jos vise obogacivali. Vise utakmica, vise igraca bi dobijalo sansu da igra, vise para za menadzere.
  (Gorski, 1. maj 2021 22:01)

  # Link komentara

 11. Sve vas treba proterati iz fudbala.
  (Nenad, 1. maj 2021 21:49)

  # Link komentara

 12. Fudbaleri će uskoro biti kao ostalii radnici.
  Šest dana radi jedan odmaraj.
  (Legolas, 1. maj 2021 21:40)

  # Link komentara