1. Pomislio ovaj čovek odapnuo nije ga dugo bilo.

    Svakako da je fudbal postao velik biznis odnosno obrta kapitala. Ništa to nije se promenilo ni dan danas.
    (No name, 29. april 2021 01:58)

    # Link komentara

  2. Secam se jedne ideje koja je iznesena negde devedesetih godina. Bila je ideja da se napravi "liga Evropskih sampiona". Ideja je bila da u njoj ucestvuju svi dotadasnji sampioni Evrope. Trebala je to biti liga koja bi se igrala u toku cele godine dvokruznim sistemom paralelno sa domacim prvenstvima i prvak bi postajao onaj koji bi sakupio najvise bodova. Secam se toga jer se ocekivalo da i Zvezda igra tu ligu kao jedan od prvaka Evrope. Trebala se zvati "liga Evropskih sampiona" Odustalo se od te ideje valjda zbog prenatrpanosti kalendara, pa je ta ideja kasnije preinacena u ideju "lige Sampiona" kakvu znamo, tj. K.E.Š. je u pocetku preimenovan u Ligu sampiona, gde sada nemamo polovinu sampiona svojih drzava.
    (Gorki, 28. april 2021 18:11)

    # Link komentara

  3. Da se nastavim na neke prethodne komentare svojim stavom.
    Preteča ovog finansijskog ludila je bio Berluskonijev Milan, a sledbenici su bili Real, zatim i Barselona. Oni su bili uzrok koji je, nužno, proizveo posledicu. Dakle, arapski naftaši, ruski oligarsi i američki milijarderi su samo posledica. Daleko od toga da njih oslobađam odgovornosti, samo konstatujem.

    Ova transfer politika i visina plata je neodrživa na duge staze i fudbal će jednog dana implodirati. Najbogatiji će u jednom momentu sami sebe uništiti, neće im biti potrebna pomoć sa strane. Do toga nije daleko.
    (Never Mind, 28. april 2021 18:00)

    # Link komentara

  4. Znam da će uslediti oštri demanti i protivljenje onome što ću napisati ali, ne mogu protiv sebe i verovatno istine.
    Sve je započeo Milan svojim "dream teamom", a nastavili su Real u eri Peresa (galaktikosi) i Barselona. Barselonu, donekle, opravdavam iz razloga što je veliki klub koji igra u istoj ligi sa Realom i bila je prinuđena reagovati stvarajući svoje "dream reamove". To je po meni prapočetak svega.

    E, sada dolazim do posledica. Iz napred navedenog došlo se do toga da su Real i Barselona "prisvojili" elitni fudbal samo za sebe. Opijeni ogromnim sportskim uspehom i finansijskom moći došli su u stadijum da misle da njima pripada "prirodno" pravo da budu zauvek najveći.
    Fudbal se razvijao i došli smo do stadijuma da drugi timovi ne žele prihvatiti marginalnu ulogu i biti rasadnik najvećih zvezda kojima je krajnja stanica Bernabeu ili Kamp Nou.

    Indikativan je intervju Peresa u kom kaže da ako nema ESL neće biti ni Mbapea i Halanda, znači najava novih galaktikosa. Barselona je, s druge strane, jurila svoj rep i u potrazi za novom, apsolutnom, dominacijom upala u dug većo od od 1,2 mlrd. evra.
    Fudbal, generalno, to neće moći izdržati.
    (štraus sa grbavice, 28. april 2021 17:02)

    # Link komentara

  5. Mislim da je vlasnik Trajala o tome ratmisljao.
    (Bero Rakun, 28. april 2021 16:53)

    # Link komentara

  6. sve je pocelo kada je njegov bivsi klub u jednom prelaznom roku doveo Ronalda,Kaku,Benzemu i Cabi Alonsa...tada je to bilo u redu, a kada PSZ dovodi onda nije u redu...
    (abc, 28. april 2021 14:59)

    Grešiš! Sve je počelo kada je doveo tri najbolja igrača 1988. godine koji su tog leta osvojili EP sa Holandijom - Van Basten, Rajkard i Gulit. Tako je preko noći napravljen prvi supertim koji je narednih godina harao Evropom...
    (kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare, 28. april 2021 16:53)

    # Link komentara

  7. Bravo Kapelo. Naravno da raspad fudbala pocinje besmisleno visokim transferima i platama fudbalera. Ne promeni li se to, PRVO CE PROPASTI ONI "NAJVECI"KLUBOVI pa i ostali. Na kraju pobedi ce spontano jedino moguce resenje - napustanje logike abnormalnih i NEMORALNIH transfera fudbalera a bogami i ostalih sportista. TO MOZE BITI NAJVECA POZITIVNA TEKOVINA KORONE 19.!!!
    (O RUCK, 28. april 2021 16:49)

    # Link komentara

  8. Све је почело кад су од фудбала направили капиталистички бизнис.Капитализам није успео ни у једној сфери па ни у фудбалу неће.Треба бити реалан,треба бити довољно паметан и образован а не халапљив на паре и славу.У 99% клубова су власници они који нису лопту никад играли,сад парама лече комплексе из детињства.Парама,рекох,али не својим,то је ПРОБЛЕМ.
    (Александар, 28. april 2021 16:30)

    # Link komentara

  9. sve je pocelo kada je njegov bivsi klub u jednom prelaznom roku doveo Ronalda,Kaku,Benzemu i Cabi Alonsa...tada je to bilo u redu, a kada PSZ dovodi onda nije u redu...
    (abc, 28. april 2021 14:59)
    Ne sve je pocelo kada je baš Berluskoni kupio Milan koji je tada bio pred gašenjem i doveo Gulita,Rajkarda i Bastena.I onda se dovodi zakon da može koliko hoces stranaca i od tada se fudbal menja iz korena i pocinju da vladaju samo najbogatiji klubovi.
    (KoRn, 28. april 2021 15:43)

    # Link komentara

  10. Pitanje je da li bi tako sada razmisljao, ali, on je iskrojio sudbinu Milana u narednih ko zna koliko godina, ne samo u poslednjih 4-5 ili u 31 dok je bio na celu kluba, mozda i zeli da opet neko njegov dodje i podigne Milan kao feniks iz pepela.
    (Pirotehnicar, 28. april 2021 15:14)

    # Link komentara

  11. Sve je pocelo ulaskom kladionica u sport.
    (Zivojin, 28. april 2021 15:14)

    # Link komentara

  12. Mozda ova situacija sa koronom i spasi fudbal. Resetuje ga i vrati u normalu sa normalnim cenama transfera i plata.

    Po meni propast je pocela sa Galacticosima, nastavila se transferima Ronalda i Balea u Real sto se tice Primere.

    Kao i ulaskom stranog vlasnistva u PL, odnosno Abramovicha koji je poceo da lupa sulude novce na gomilu igraca.

    Propast je pocela i u Seria A, nesto prije Calciopolia, kada su klubovi poput Fiorentine i Parme stvorili tolike gubitke da su se ugasili.

    U Bundesligi Bayernu ne treba Superliga, oni vladaju sami i svako ko mu se priblizi saseku u korenu uzevsi mu najbolje igrace ili trenera. Primera kroz godine je bezbroj.
    (MHS, 28. april 2021 15:10)

    # Link komentara

  13. sve je pocelo kada je njegov bivsi klub u jednom prelaznom roku doveo Ronalda,Kaku,Benzemu i Cabi Alonsa...tada je to bilo u redu, a kada PSZ dovodi onda nije u redu...
    (abc, 28. april 2021 14:59)

    # Link komentara