Novak Đoković

Prolećno proklizavanje

Gvožđe se, kažu, kuje dok je vruće. Biće da se ni tenis ne razlikuje po tome od ostalih sfera života.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. zanima me ta sampionska psihologija. da li stvarno moras da budes djubre i da kazes posle poraza da si bio bolestan, a sprintao si 4 sata i udarao iz sve snage ili moze da se bude sampion i bez toga? treba analizirati tu novakovu psihologiju.
    (saksija iza ogledala, 25. april 2021 13:18)

    On je odavno provaljen što se toga tiče, zato i nije ni izbliza šampion kakvim ga rezultati prave. Da bi bio istinski as, mora mnogo šlifa, šmeka i ferpleja, što on nema. Zbog toga je i nesrećan, zbog toga se i dalje dodvorava na veštački način, prenemaže se, folira filozofiju, pozira opuštenost...jadna ličnost prilično. Svaka čast za trofeje, zaslužio ih je, ali to nije as u pravom smislu te reči, on neće obeležiti svoju eru, biće zaboravljen brzo. Jer nije as. Pominjaće ga samo po nekim rekordima, ali nikada kao istinskog šampiona.
    (Mali Hijavata, 26. april 2021 08:10)

    # Link komentara

  2. Nervozan je jer mu cela karijera moze doci u pitanje, mogu ovo dokazati na bilo kom sudu na svetu...
    (hm, 25. april 2021 17:19)

    # Link komentara

  3. Onaj ludački pogled Karačeva mene asocira na doping. Ruski.
    (Biodinamički kalendar koji satreptava, 25. april 2021 14:11)

    # Link komentara

  4. zanima me ta sampionska psihologija. da li stvarno moras da budes djubre i da kazes posle poraza da si bio bolestan, a sprintao si 4 sata i udarao iz sve snage ili moze da se bude sampion i bez toga? treba analizirati tu novakovu psihologiju.
    (saksija iza ogledala, 25. april 2021 13:18)

    # Link komentara

  5. razbice ga karacev opet za dve nedelje u beogradu. tise malo. ne palite se.
    (saksija iza ogledala, 25. april 2021 13:14)

    # Link komentara

  6. Bilo bi glupo da osvoji svoj turnir i da uzme sam sebi pare... zao mi je sto ne odoh u kladionicu
    (Joka, 25. april 2021 11:59)

    # Link komentara

  7. Ma nije problem kondicija, fizička priprema i ostali "faktori" koji se ovde navode.Očigledno je da Novak nema snagu udarca i preciznost koja je neophodna na šljaci.Džaba beskrajno vraćanje loptice i borbenost kada je sve to mlako i neubedljivo.U prvom setu koliko se sećam Karacev 10 vinera Novak ni jedan.Deluje mršavo i slabašno a Rus razbijački, svaki udarac snažan i veoma precizan tik uz osnovnu liniju.Znači zna se šta Novak mora da uradi ako za to uopšte ima vremena-rad na snazi, mora da poveća mišićnu masu koliko god mu konstitucija i način ishrane to dozvoljavali.
    (alek, 25. april 2021 11:59)

    # Link komentara

  8. VEDER. Imate pogrešno razmišljanje. Kakva crna zavera? Ne vole ga to je tačno, ali da im on u tome pomaže i to je tačno. To nema veze sa zapadom i verom. Ja sam stariji čovek i pamtim da je Rumunski carinik pravoslavac Nastase bio ljubimac publike. Safin isto. Ruskinja Šarapova najpopularnija na svetu i najplaćeniji brend... Sve je u stavu.
    (Lola, 25. april 2021 11:53)

    # Link komentara

  9. Desilo se ono što je karakteristično za godine u kojima je sada. Porodica mu postaje važnija od mladalačke strasti za tenisom. U Monte Karlu živi i to što je posle svakog meča bio kući umesto plusa je bio veliki minus, jer porodica traži pažnju i nemoguće je koncentrisati se na spartanski režim u kojem je obično kad putuje sa turnira na turnir. Isto mu se desilo i u Beogradu, samo što je umesto najuže tu bila i šira familija. I još nešto sam primetio... Pre je stalno pričao o ljubavi prema tenisu a u najskorije vreme priča samo o rekordima. A kad god je fiksirao nešto da osvoji bio to RG ili olimpijsko zlato, nije mu to uspevalo. Kao da je izgubio strast za tenisom i takmiči se samo iz inata, da bi bio bolji od Rodžera i Rafe... Koliko vidim, ponavlja se 2017 i prva polovina 2018 kad je gubio od anonimusa jer nije mogao da nađe vatru u sebi.
    (Djoksa, 25. april 2021 11:48)

    # Link komentara

  10. "Jer svaki poraz je iskustvo više. I prilika da se nešto novo nauči."

    Čitam ovu poslednju rečenicu iz članka i nešto mislim, da je u tom slučaju Troicki jedan od "najiskusnijih" tenisera na planeti.
    (Umereni pesimista, 25. april 2021 11:47)

    # Link komentara

  11. @veder... Da treba da kaže nemam komentar! A razmišljanje kakvo vi imate ga košta duplo bolje karijere i ugleda. Nema zavere, niko ga ne mrzi, sam je stvorio sliku o sebi e tako razmišlja neko ko hoće da bude najbolji.
    (Bg, 25. april 2021 11:42)

    # Link komentara

  12. Ma kakva GOAT trka, jedino se pitaju Federer i Nadal.
    (Kaiser Roger, 25. april 2021 10:21)

    I ti bi se pitao, ali to se jedino na terenu dokazuje, batice. Ovaj komentar možeš slobodno da baciš u kantu za đubre.
    (Čarobnjak iz Öza, 25. april 2021 11:42)

    # Link komentara

  13. Ne znam sta se vi uopste brinete za njega. Ako zna sta treba da uradi, uradice. Ako ne, to je to i kraj price. Tertium non datur.
    (Mišković, 25. april 2021 11:22)

    # Link komentara

  14. @bg...
    Očigedno tendenciozno komentarišeš da Novak vodi neke spoljnje ratove... koje ratove? Da li znaš da teniser posle meča ima obavezu da odgovara na pitanja, a jedno od tih je i vakcinacija, i, šta treba da uradi, da kaže neću vam odgovoriti? Vi dečku ste dosta naivni i ne kapirate da se protiv njega vodi propaganda kako bi se sprečilo osvajanje još kojeg GS, i sve to oko njega što se dešava ima za cilj da se izbaci iz trke. Pa zar ne vidite kako likuju kad izgubi, kako ga omalovažavaju, a vi naivčine mislite da on vodi neki rat sa nekima... A na pitanja novinara treba odgovarati, no on nije predsednik države pa da on bira pitanja. Razumete li to, mislim da ne. I što je još gore, vidim i ovde se navija u pravcu da se on predstavi kao loš čovek, a to je već pitanje za druge eksperte. Moj savet vama je da ne komentariše te ofrlje nešto što ne razumete ili ne znate istinu, niti raspolažete činjenicama, kao što činite,ispadate smešni i naivni.
    (veder, 25. april 2021 11:19)

    # Link komentara

  15. Zašto igra šljaku bez kondicije, sam zna da je to rudarski posao?
    (Klemen, 25. april 2021 11:15)

    # Link komentara

  16. Zaključke možemo izvući tek poslije Pariza. Sve ovo prije više ništa ne znači i ne treba pridavati previše značaja. Glavni cilj se zna a to su gs. Tek ako tamo podbaci, može se govoriti o krizi i problemima. Mada, teško će biti u Nadalovom carstvu. Teško ali za obojicu.
    (Romi, 25. april 2021 11:05)

    # Link komentara

  17. igra u crveno-belom je prelomila meč
    (sherpas, 25. april 2021 11:05)

    # Link komentara

  18. Nole sine mora li ta šljaka.
    (Bljuzgo Drpović, 25. april 2021 10:57)

    # Link komentara

  19. Jednostavno: ne igrati gdje te mogu gledati ’sa bslkona’ (M. Karlo, Beograd).
    (Pele, 25. april 2021 10:48)

    # Link komentara

  20. Sa puknutim mišićem može osvojiti AO, ali zbog male vrtoglavice je izgubio od Karaceva, hmmmmm...
    (Kole, 25. april 2021 10:42)

    # Link komentara

  21. Svi vidimo da postoji problem ali niko otvoreno ne priča da je problem van terena. Novak vodi nepotrebne bitke bez ikakve potrebe van terena i troši energiju na nebitne stvari. Zato je nervozan na terenu i zato diže ton na boks. Nije fokusiran na igru! Sam je odgovoran za poziciju u kojoj se nalazi. Ako hoćeš GS titule onda ih juri a ne vodi debatu o Vakcinama, kalendaru, piramidama, Tesli... Igraj tenis zato što ti je to život. Kada završiš karijeru vodi rasprave. E to treba da piše u analizi ako mu želite dobro.
    (Bg, 25. april 2021 10:31)

    # Link komentara

  22. Ma kakva GOAT trka, jedino se pitaju Federer i Nadal.
    (Kaiser Roger, 25. april 2021 10:21)

    # Link komentara