1. Nisam želeo, ali na kraju ovo moram da napišem.

    Jer Vila Bartona za razlogom ovde ljudi pominju.

    Čoveka hitno moraju da sklone sa terena, jer ja odavno ovakvu štetočinu utakmicama unazad nisam video.

    Pažljivo sam jutros gledao utakmicu i iako to inače ne radim, malo pratio statistiku, nemoguće je bilo ne primetiti kakav poguban uticaj taj čovek ima na igru ekipe.

    Šut 3 od 12, najmanje 2 puta iz zaletanja je ili ispustio loptu odbivši se od 3 protivnička igrača ili je uvalio nekome da šutne 2 sekunde pre kraja napada jer ne zna šta će sa njom.

    Loptu je bukvalno iz ruku na skoku jutros otimao ne samo Jokiću nego i Mekgiju, to je e bilo neverovatno. Koga je čuvao u odbrani uopšte nisam uspeo da dokučim, jer je dečko izgubljen trčao na terenu.

    Meloun će manju štetu trpeti ukoliko mu opcije budu Kampaco, Dozier i Naaji pre Bartona. Zbog čega Meloun trpi to nasilje meni nije jasno uopšte.

    On sme da igra samo ukoliko Denver nema više od 8 zdravih igrača za utakmicu. Pod hitno ga poslati nekom timu koji ga hoće bez ikakve naknade.
    (Lajavi Krelac, 8. april 2021 17:22)

    # Link komentara

  2. Sve ok,nema veze sto je neko bio duplo bolji igrac nego sto je danas,on je i dalje all star igrac,dakle prosle sezone u Lejkersima uz Lebrona,Davisa i Hauard i Rondo all star igraci..ok!!
    (Beks, 8. april 2021 16:47)

    # Link komentara

  3. @Beks

    Ma ti igrači su slučajno bili All Star igrači i nemaju pojma o košarci. Inače ako iole pratiš NBA košarku i njihove emisije, prenose, primetićeš da stalno napominju kako je neko All Star igrač bio toliko i toliko puta, da im je to posle zvanja MVP-a najvažnija stavka u odredjivanju vrednosti nekog igrača. I zvanje All Star igrač ostaje All Star do kraja karijere. Mada znao bi sve to da pratiš NBA osim što samo čitaš statistiku i pročitaš neku vest na ovom portalu.
    (smeh, 8. april 2021 15:11)

    # Link komentara

  4. Dzordan,Griffin i Oldridz all star igraci?? Znaci racuna se sto je neko bio all star igrac pre 5,6 godina i danas!! Ok,onda to menja percepciju protiv koliko je all star igraca neko igrao u svojoj karijeri.
    (Beks, 8. april 2021 14:13)

    # Link komentara

  5. Ja bi više voleo da uzme ove godine MVP nego titulu! Titulu ima 1000 igrača za koje nikad niko nije čuo, a MVP-ovci ulaze u besmrtne! Zato sam mnogo ljut kad ujutro pijem kafu i vidim da mu je falio skok ili asistencija za tripldable. Zna se da je Amerima to mnogo važno i svaka sitnica odlučuje pri konačnom izboru.
    (Che, 08. april 2021 08:37)

    Ne slazem se ni sa jednom tvrdnjom. Ima puno epizodista sa prstenjem. To jeste tacno. Ali svi pamte igrace koji su timove vodili do titula. Kada neko pomisli na titulu Dalasa odmah pomisli Dalas Novickog i Nesa. Ili Lebronov Klivlend. Ako Denver uzme u nekom trenutku titulu, zauvek ce biti titula Jokicevog Denvera. Koga briga za Janisovu proslogodisnju MVP titulu.
    (Phoenix, 8. april 2021 12:38)

    # Link komentara

  6. Mislim da se mi više nerviramo za taj jedan skok, asistenciju, nego on. Mislim da čak i ne zna da je ostao na 9 do posle utakmice :D
    (Aleks, 8. april 2021 12:24)

    # Link komentara

  7. Нема никакве везе што му је опет за мало измакао ТД. Неће то утицати на то да ли ће бити МВП. Уосталом боље да не поруши све живе рекорде ове сезоне. Треба нешто оставити и за следећих неколико сезона. Да си и даље прича како је све бољи и бољи, срушио овај и онај рекорд ;-).
    На крају ће испасти добро што су му накнадно одузели онај скок против ЛАЛ. Већ у следећој сезони биће у могућности да сруши рекорд са највише ДД од почетка сезоне. Јаниса је већ ове престигао.

    И још нешто. Сви ови који кукају да је требао да остане још минут на терену да ухвати тај скок, до скора су кукали како Никола игра превише, како сам вуче екипу, како остали најбољи играчи својих екипа одмарају, како ће зато бити исцрпљен у плеј-офу...

    Зато је боље да до краја сезоне ако је могуће увек одигра само 3. четвртине, макар не имао ни један ТД више. Нека постиже увек ДД и има око 20 поена у просеку (што он може за 3. четвртине) а Денвер догура најмање до 3. места, нема шансе да неко други буде МВП.
    (јд123, 8. april 2021 11:51)

    # Link komentara

  8. Sto toliko sumnjate da ce mu ukrasti MVP nagradu? Na MVP race listi Nikola je prvi sa verovatnocom da osvoji MVP 55%, Harden 15%, Janis 11% ostali ispod 4 %... Maltene samo mu je bitno da odigra sve utakmice do kraja reg dela sezone i to je to
    (El Doctore, 8. april 2021 10:47)

    # Link komentara

  9. Odgovor ovima kojima je krivo zbog nedostajućeg skoka ili asistencije

    Kada si proklet jurenjem nepotrebnih rekorda, onda prozivaš djavola da se umeša (i dozivis jiš nepotrebniju povredu).
    (KOSTA1703, 8. april 2021 10:43)

    # Link komentara

  10. Moislim da bi "gospoda" iz NBA vec trebala da presude da je Nikola Jokic ove sezone MVP ili u prevodu najkorisniji igrac.Svih 50 utakmica odigranih uz mislim devet 3D,45 DD mada to i vise nije vazno jer ono sto gledamo u poslednjih sedam utakmica je prava rapsodija momka iz Sombora koji nema granica u pomeranju svih proslogodisnjih parametara! Nosio je i nosi jos uvek na svojim ledjima i rukama malog Denvera prkoseci svima od rivala do sudija a u poslednje vreme i od nekih nekorektnih komentatora koji bi da nadju neku manu ili dlaku u corbi prepunoj pohvala! Spustimo zavesu Srbijo docekasmo dan kad eto jedan nas kosarkas postaje(vise u to nesumnjamo -
    NAJKORISNIJI IGRAC najjace kosarkaske lige na svetu - NBA !Bravo Nikola!
    (bmiles, 8. april 2021 10:42)

    # Link komentara

  11. Prelaze Finiks i Kliperse do kraja lagano.
    (76er, 8. april 2021 10:31)

    # Link komentara

  12. Za mene ove veceri je Meloun pobednik , tako mora da branis svoje.
    (Man, 8. april 2021 10:24)

    # Link komentara

  13. Jokić treba da pređe u Majami. Znate vi kakav je to grad? Majami bič braćo...
    (Gile, 8. april 2021 10:11)

    # Link komentara

  14. Nedostaje po 1 skok ili asistencija kad u denveru nemaju sluha nego ga vade iz igre jer je mec dobijen. Da su ga ostavljali po minut duze sad bi sebtek o njemu pricalo i mvp titula, sto je i za klub cast, uopste ne bi bila dovodjena u pitanje. Bezveze, ali ok. Bar dobijaju tekme i lice na tim koji ima sta da kaze u plej ofu.
    (Vrg, 8. april 2021 09:33)

    # Link komentara

  15. Da se ne nadodajem na hvalospeve o Jokiću, iz mojih nekih ličnih razloga dva utiska sa dve poslednje utakmice koje su mi onako duhovni highlight. prošlu kad je Jokić dao onaj Sombor šafl preko Plamlija, odmah zatim kadar koji se vrti osmeh Morisa onako iskren dečački, kao da mu nije saigrač već dete koje gleda svog heroja kako čini neku magiju. Drugi utisak od sinoć u kadru publika Dance cam I mala crnkinja preslatka đuska u Jokićevom dresu.
    (s, 8. april 2021 09:31)

    # Link komentara

  16. ''Odsustvo Mareja se nije osetilo na ove dve utakmice.
    Jel ima neko informaciju o kakavoj se povredi radi? Kad se vraca na parket?''

    Marej ima problema sa kolenom, ali kažu da nije ništa strašno jer je pre meča izašao sa timom da se vežba šut. Može da se kreće, tako da će verovatno brzo da se vrati - iako za sada može da odmara :)
    (dejan, 8. april 2021 09:13)

    # Link komentara

  17. MVP
    (asd, 8. april 2021 09:03)

    # Link komentara

  18. Vidim da se više ne javljaju ovi što im Denver nije dovoljno visoko rangiran da Jokić bude MVP,ostali samo ovi kojima je loše trolovanje medicinsko stanje pa ne mogu da prestanu.
    (Nemanja, 8. april 2021 08:51)

    # Link komentara

  19. Mora se reći da je ovu utakmicu prelomila klupa, a na njoj MekGi. Kad je Jokić otišao na prvu pauzu, bilo je -3, kad se vratio +2. Onda je otišao na +5, pa se vratio na +15, i za nekoliko minuta trajno izašao kad je bilo +20. Sve u svemu, napravio je +5, MekGi +15, a to je do kraja spustio Bol Bol sa svojih -10. Jeste tada utakmica bila rešena, jeste bio "garbidž tajm", ali nije morao da igra kao uvređena mlada, preko volje. To je upravo vreme kad se pojedinci iz treće petorke nameću, ako imaju ambiciju. Da zaključim, MekGi je ovu utakmicu prelomio, Nikola imao svoje uobičajene sjajne brojke, a Bol Bol je propustio priliku da se nametne. U odsustvu Marija, i Melouna koji je izbačen zbog protesta sudijama nakon što su propustile da dosude dva faula nad Nikolom u istom sekundu, a protiv tima koji vodi najveći trener u istoriji, ovo je sjajan rezultat, laka pobeda, malo trošenje, Nagetsi jedre prema drugom mestu i kasnijem velikom finalu, gde će biti kidanje s Netsima ako se ovi kompletiraju i nastupe sa svih 6 ol-star igrača koje su nakrckali (Durent, Irving, Harden, Grifin, Džordan, Oldridž). Ali ako njih nastave da muče povrede, jer je većina već veoma islužena, eto i prstena na vidiku. Dve MVP titule u jednoj godini, to bi tek bilo savršenstvo...
    (Moljac, 8. april 2021 08:48)

    # Link komentara

  20. Opet standardno dobra utakmica. Najjaci utisak mi je to sto sto u 2 nova igraca, donela neverovatnu dubinu. Do sad je bilo da cim Jokic sedne na klupu, ide dvocifren minus u tom periodu.
    Sada klupa pravi razliku, ovaj MC Gee, sinoc je doktorski odigrao svoje minute.
    Gordon na svakom mecu iscupa bar jednu zivu loptu iz ruku protivnika.
    Fenomenalna igra rezervista je opet ostavila Jokica na klupi gotovo celu zadnju cetvrtinu.
    Iako je steta za te propustene sanse, cesto fali bas taj jedan skok, bitno je i da se ne trosi previse. Neko je na objavi na zvanicnom instagram profilu Nagetsa, prokomentarisao da je ovo 12ti put ove sezone da mu je za Triple-duble falio ili 1 skok ili 1 asistencija. Nisam proverio ovaj podatak.
    Nikola je prakticno jedini superstar koji je igrao na svakom mecu, tako da ne treba previse ni zaliti za statistikom, ne sme u plej off uci iscedjen.

    Odsustvo Mareja se nije osetilo na ove dve utakmice.
    Jel ima neko informaciju o kakavoj se povredi radi? Kad se vraca na parket?
    (Bojan Nikolic, 8. april 2021 08:48)

    # Link komentara

  21. Zaista mi je fascinantna ta opsednutost TD. Kao da je bitno...Bitno je da je u proseku jako blizu TD.
    (Straight Outta München, 8. april 2021 08:42)

    # Link komentara

  22. Ja bi više voleo da uzme ove godine MVP nego titulu! Titulu ima 1000 igrača za koje nikad niko nije čuo, a MVP-ovci ulaze u besmrtne! Zato sam mnogo ljut kad ujutro pijem kafu i vidim da mu je falio skok ili asistencija za tripldable. Zna se da je Amerima to mnogo važno i svaka sitnica odlučuje pri konačnom izboru.
    (Che, 8. april 2021 08:37)

    # Link komentara

  23. Niz pobeda je nastavljen, i to je najbitnije. Greg je skupljao odbranu na Nikoli i otud 3 izgubljene (ostale 3 Jokićeva neozbiljnostima). Sudije i dalje bez pardona prema Jokiću, ali on se mora naviknuti i na tu nepravdu. U NBA nema lakih protivnika (sinoć Hjuston iznenadio Dalas, Luka ispod prosečan, Bobi bez minuta). Sad još jedna sa SA, ne verujem da mogu opet ovako loše da odigraju ali i Denver nije blistao. Feniks je ohladio i Jutu i oni su definitivno najprijatnije iznenađenje Zapada. Denver mora da juri 3 ili 4 mesto kako bi bar u prvom krugu odigravanja imao prednost domaćeg terena.
    (Dragan Feliks, 8. april 2021 08:29)

    # Link komentara

  24. imao je sinoc i dosta izgubljenih lopti al bez obzira i kad izgeda da im ne ide pogledas u rezultat ono nereseno
    (welt, 8. april 2021 08:27)

    # Link komentara

  25. Ma nema veze TD. Znaju u Denveru da to nije ključno za MVP, svakako je gotovo redovno igrač utakmice. Meni je utisak što se tiče Denvera, kako su odradili ovaj trejd. Tačno dva igrača kakva su im trebala. Inače su brda gluposti dovodili. Sada su ozbiljna i opasno konkurentna ekipa. Možda glupo, ali čini ce da bolje igraju bez Mareja.Mislim da on jednostavno ne može da se pomiri sa činjenicom da nije lider franšize i ne igra kako može, malo bezvoljan i nezainteresovan.
    (NO NAME, 8. april 2021 08:27)

    # Link komentara

  26. Pobeda. Bez forsiranja. Osim Bartona koji mora neku glupost da skupi. Gordon tiši u poenima ali radi za ekipu i odbranu, najbolji momenat je upravo kad je protivniku isčupao loptu iz ruku u stilu “gde ćeš bre, gde si mislio da ideš”, dodavanje Jokiću i poeni ! Porter igra sve bolje, racionalnije, sluša kad mu Jokić pokazuje da ne čeka ko luda iza linije za tri dok ostali rade u napadu, još da se manje gura kad nije potrebno u reketu i ide ka dobrom putu. McGee u prvoj utakmici sa Denverom i više od 10 minuta u igri, odradio svoj deo posla. Sad treba držati dinamiku ekipno, za dva dana opet sa Sparsima, pa u nedelju dočekuju Boston. Prešli au Lejkerse, i na samo jednu partiju od Klipersa i trećeg mesta. Sve u svemu, napokon trejd koji se isplatio za Denver !
    (JPR24, 8. april 2021 08:24)

    # Link komentara

  27. Igra se deran iz Sombora :) Samo što je sad dodao i kompletni profesionalizam pa je malo jeziv i strašan :) Ajmo dalje.
    (Gde ja živim, 8. april 2021 08:23)

    # Link komentara

  28. Jokić ima nemerljiv uticaj na ekipu. Bez njega su kao Detroit sa njim će se boriti za finale. Prosto neverovatno da neko toliko utiče. Noćas je u momentu imao 25p, 9s, 9a. I ne ulazi u igru više od 10 mimuta.. na kraju uspeva da asistira za još jedan DD...

    dva polaganja su promašili i nekoliko otvorenih šuteva mogao je da ide i do 15a a taj jedan nesrećni skok..
    (Hagiano, 8. april 2021 08:20)

    # Link komentara

  29. Sinoc u NBA:
    Bogi 24, 6, 3
    Poku 25, 9, 4
    Jokic 25, 9, 10
    (Pera, 8. april 2021 08:13)

    # Link komentara

  30. I ovo smo doživeli, trojica srpskih igrača koji su sinoć igrali, postigli su 25, 25 i 24 poena!
    (remax, 8. april 2021 08:07)

    # Link komentara

  31. Za malo i 10 izgubljene lopte.
    (aje, 8. april 2021 08:07)

    # Link komentara

  32. Meloun isključen u 2.četvrtini jer se bunio što se ne sude faulovi na Jokiću. Važan detalj!
    (Dejan Pavlović, 8. april 2021 08:05)

    # Link komentara

  33. Mislim da je ovo 10ta utakmica gde je Jokiću falio jedan skok ili jedna asistencija za triple-double.

    Malone izbačen sa utakmice ali je konačno uradio pravu stvar kada je zagrmeo na sudije. Odmah posle toga je suđenje bilo podnošljivo.

    McGee je konačno centar dostojan zamene Jokiću, čak bi mogao zajedno sa njim u nekim kombinacijama. Gordon isto prava zamena, možda čak i bolja od Granta. Porter Junior sve bolji - uklapa se u tim
    Postao opasno oružje Denvera.

    Najviše me obradovalo kada tokom igre pored rezultata pokazuju najbolje igrače sa svake utakmice. Prvo Jokić, pa onda Bogdanović i na kraju Pokuševski.
    (MK, 8. april 2021 08:00)

    # Link komentara

  34. Videli smo njega na Ol staru čim se nađe među najboljima nigde ga nema.

    Kad je Denver bio na polovini tabele njegova statistika je bila najbolja u ligi, a sad kad su cetvrti njegova statistika je pala za tri poena, dva skoka i dve asistencije, a već tada su krenule priče o MVP-ezejcu, ali nbeski narod je počeo ko Aca trica, da se igralo tri četvrtine, a tako bi i Somborac dobio MVP nagradu da se igrala samo jedna trećina prvenstva.

    A o zakucavanjima, atrakciji itd. znate šta mislim. Zato takav igrač nikad ne bi trebao osvojiti MVP nagradu, i nadam se da nikad neće takav igrač dobiti MVP nagradu. Kao paket Somborac nikad neće biti zvezda.
    (Karleuša, 8. april 2021 08:00)

    # Link komentara

  35. Ovo je baš bezobrazluk trenerskog dela ekipe. Bilo je pregršt vremena da uhvati tu jednu loptu. Njemu ne znači to znamo, ali ako izvisi za MVP komotno može da se zahvali Melounu i saradnicima na tome.
    (Milan, 8. april 2021 07:59)

    # Link komentara

  36. Kako mu je došao ovaj gari Gordon svaku utakmicu ima dvocifren broj asistencija...
    (skeledžija, 8. april 2021 07:59)

    # Link komentara

  37. Ma ne zanima ga :)
    (Parachinac, 8. april 2021 07:56)

    # Link komentara

  38. MPJ se osvestion napokon, igra dobro i lepo za oko. Denveru bi jos jedan trojkas dobro dosao, snajperista sa distance, tipa Bogdan Bogdanovic.
    (Naulus, 8. april 2021 07:56)

    # Link komentara

  39. On bi trebao da nosi broj devet na dresu. Mislim da mu je ovo 12-a utakmica gde mu je falio jedan skok za tripl dabl.
    (sasa jokic, 8. april 2021 07:55)

    # Link komentara

  40. Bice mvp i ove nedelje kao i meseca a na kraju i sezone! Ubedljivo najbolji Srpski igrač!
    (petarczv, 8. april 2021 07:48)

    # Link komentara

  41. Kralj skoro-tripldablova... Prosto mi je neverovatno koliko je imao utakmica gde su mu falili po jedan ili dva skoka/asistencije za triple-double...
    (qqmeni, 8. april 2021 07:47)

    # Link komentara

  42. Pobeda, 7ma u nizu. Od toga poslednja tri meca lose krenuli, u deficitu. Odlika novonastale cvrstine i timskog kvaliteta.

    Sta reci vise za Nikolu. Def je vratio, na kratko odsutnu, agresivnost. Nedostatak skoka ili asistencije za TDabl polako ulazi u zonu sumraka :D igrao samo 2 min u 4oj i ako prednost i nije bila toliko bezbedna (posebno protiv G Popovica). Barton i Dozijer npr promasili cista polaganja na dve Nikolina dodavanja iz auta preko celog terena + Gordon cistu, nebranjenu situaciju za 3p pred kraj. Manje bitno ali nekako postaje simptomaticno :))

    Zuljaju 6 izgubljenih od kojih su bar tri bile cist faul. Saga sa sudijama se nastavlja do te mere da je i pasivni Meloun urlao na njih pa bio iskljucen.

    Ne znam da li je neko primtio ali Nikola u poslednje vreme (pa i generalno ove sezone) dobro brani obruc. Prosli mec blokirao Grenta, sada Derozana, dobro smeta. Ako nije blokada bude tezak sut, promasaj. Nikada ga nece braniti elitno ali solidno svakako. Nova skocnost sa nikada boljom formom je osim drasticno povecanom broju zakucavanja doprinela i nesto boljoj zastiti obruca pored standardno dobre timske odbrane i ukradenih lopti.

    Gordon nesto tisi poenterski poslednja dva meca ali odbrana sinoc. Bukvalno otima zive lopte ljudima iz ruku. Opet dosta karakteristicnih konekcija njega i Nikole.

    Leteci Majk! Porter razvaljuje skok, posebno ofanzivni. Pored onako cistog i efikasnog suta. Samo da ga Denver zadrzi na duze staze pored Nikole i Jamala (nadam se i Gordona :)) Nesto slabija odbrana ovaj put.

    Barton krenuo dobro, umereno, pa poceo da srlja, gubi lopte pa opet u drugoj polovini par dobrih, kljucnih reakcija. Simptomaticno nestajanje suta nakon dobre partije ( 3 od 13). Svakako mirniji u zadnje vreme. Primetno je da je ukroceniji kao starter (nakon trejd roka). Sinoc imao dosta minuta sa klupom (druga 1/4 posebno) i odmah je krenulo divljanje. Izigravanje pleja pored Kampaca, napadi bez dodavanja, izgubljene i promasaji. Mada i 4tu je igrao sa njima dosta racionalnije. Nisam vise pametan... Za sada ipak bolji, mirniji kao starter. Videcemo koliko ce potrajati.

    Moris sigurica (+18). Kljucna pogadjanja. Polako se vraca u formu iz prvog dela sezone (neretko tada bio najbolji igrac Denvera pored Nikole). Dozijer dosta bolji, agresivniji (najvecih +25). Sut je i dalje odsutan ali bar je uticao na igru (7sk). Kampaco odlican (za svoju ulogu). Probudio ekipu u cetvrtoj. Razigravao ih, punio energijom. Pogadjao za 3p + 5sk? Kraj trece i pocetak cetvrte klupa i prelomila.

    MekGi! Kakva rola (7p 8sk +15). Odlicni minuti. Energija, blokada, skokovi u napadu. Kucanja iz PnRolla, odlican. Napokon dostojan Centar sa klupe i zamena Nikoli. Kul lik takodje.
    (Pera Ždera, 8. april 2021 07:47)

    # Link komentara