1. Žalosno je da je medju komentatorima toliko velika praktična nepismenost.
    Veliki broj ne zna razliku izmedju stanja infekcije i stanja bolesti. :(
    (466453, 4. mart 2021 22:07) 

    Ha,ha,ha imali smo samo "običnu nepismenost' . Pa smo došli došlo do "funkcionalne nepismenosti". I sad je car izmislio "praktičnu nepismenost" Car si majke mi ovo moram da zapamtim.Ajde budi dobar i reci mi razlike koje ti vidiš, pleaseeee. Branimir Nestorović " zvani najsmešniji virus i šoping u Milanu' Doktor Kon, Darija Kisić i Zoran Radovanivić. Kako ti vidiš u kojoj fazi pismenosti su? Ili "nepismenosti"?

    p.s mala pomoć hint: ne svi da imaju diplome mediine, nego imaju doktorate iz medicine
    (baš me lepo nasmeja u ova zezenut vremena, 5. mart 2021 18:14)

    # Link komentara

  2. Duša slatkaa.
    (Poštovaoc igre, 5. mart 2021 16:30)

    # Link komentara

  3. @ Što ne izmislismo ranije koronu, sve bi bolesti iskorenili. Evo korona uništi grip, pneumoniju i srčani udar za godinu dana.
    Godinu dana bukvalno nije utvrđen nijedan slučaj gripa prvi put otkako se medicina bavi gripom.
    (kako, 4. mart 2021 16:39

    Pa evo kako. Da nisi očigledno funkcionalno nepismen, a i bez osnovnog znanja iz biologije (nivo srednje škole), o nekom opštem znanju iz medicine da i ne pričam(na nivou prosečno obrazovanog čoveka), sam bi shvatio koliko je glupo ovo što si napisao. Odakle ti da je pneumonija nestala (to je zapaljenje pluća izaziva ga i korona a može biti i bakterija kao uzročnik itd.). Jedino ako misliš da je pneumonija neka specijalna posebna bolest (tipa zauške), ali se tu onda vraćamo na početak - funkcionalna nepismenost. Inače za mojih 50 godina života ne znam nikoga da je završio u bolnici zbog gripa a pogotovu ne da je umro. U poslednji godinu dana iz mog bližeg i daljeg okruženja je umrlo 4 osobe (jedan '70 i jedan'76 godište) od korone. Za one koji su završili u bolnici sa upalom pluća (pneumonijom) i da ne pričam. A srčani udar nije zarazna bolest samo da znaš da se ne brineš.
    (Tomi, 5. mart 2021 13:30)

    # Link komentara

  4. Asimptomatska bolest ne postoji. S ne postoji ni bolest za koji ti je potreban test da bi znao da si bolestan. Infekcija je reakcija organizma, kad nema infekcije, nema ni bolesti
    (digital, 4. mart 2021 20:56) 

    Slažem se sa tvojim stavom da imaš prava na stav. Da ne ulazimo u rasprave da li HiV postoj?, da li se baš tako prenosi? , u Africi bilo šta da im nadju( kamapanja 90-tih) malo ozbiljnije- odmah pišu HIV! Ali tu i ima razlike po zvaničnoj zdrastvenoj teoriji.
    Ne mora tumor koji je sticaj okolnosti i genetske predospozicije.( pošto si doveo u pitanje istinu baš ove dve bolesti, a nekim ljudima nek bude mali procenat, otkriju ove bolesti dok nemaju nikakve siptome- kao asiptomatske bolesti?).Neko ko ima Pakinsovu bolest, neće zarazit drugog i imati te simptome. A onaj što ima multipla- skerozu, praveći društvo drugom taj neće postati nepokretan.( imamo posledicu) i ( naučnu metodu do čega mogu da dovedu komplikacije , progresiju i predvidanje medicine kao prirodne/egzatne nauke).

    Uzročnik mora biti drugačiji, tačnije ta infekcija! ( ako ne dovodimo u sumnju da te bolesti postoje). Ali i u pravu, zato se i medicini koja se predstavlja da sve zna, desila Korona!
    (ima jedna velika razlika, 5. mart 2021 10:02)

    # Link komentara

  5. Skroz je u pravu ja sam prelezao mesec dana lezao u krevet i dr me poslala na posao.Kad nisam pao jedno vece pritisak 170/100 i sad pijem saku lekova a da ne pricam psihicki kako sam.
    (Pivke, 4. mart 2021 23:32)

    # Link komentara

  6. Majstore, ti mešaš pojmove "oporavak od nekoliko meseci zbog teškog narušavanja zdravlja nekog dela tela" sa pojmom "hronična bolest".Ali to te ne sprečava da napišeš komentar od pola kilometara.
    (aalborg, 4. mart 2021 21:51) 

    Možda sam ja napisao kilometre, a ti se se nalupetao gluposti za sve pare.Vidim da ovo su sportske vesti, pa je javio neki sportisa da ne propusti priliku da bude kompletni idiot??? Da li si čuo za mononukleozu? ( neki sportisit su za završili karijeru).Koksaki virus? Hroničnu bolest pluća? Baš tako narušavanje organizma virusom koji se po zdrastvenoj organizaciji prenosi vazduhom,( bez sitiničarenja) neko se izbori potpuno ozdravi, nekom baš dugo traje, a nekom će uvek ostati posledice. Imaš i multilpla-slkeroza, parkinsova bolesti, HIV , hepatitis c.( postoje razlike, nije bitno)!

    Joj bože povreda butne kosti od vazduha. Kakvo lupetanje i onaj što se zarazi od HiV-a čeka da mu zaraste, pa od njega zavis koliko će da se trudi, i od uspeha operacije, od njegove genetike. Nova nada za HIV pacijente. Nemam reči šta da kažem,Šok!
    (molim objavite komentar, 4. mart 2021 23:27)

    # Link komentara

  7. ja bih je lecio
    (Hogar, 4. mart 2021 22:59)

    # Link komentara

  8. (Maltezer, 4. mart 2021 21:48) 

    Koliko se sećam sa početka priče korona je i SARs-2. Da ima neke sličnosti sa SARs-om 1 koji se pojavio u Kini 2002 i nestao posle otprilike godinu dana. I to je gurnuto pod tepih, slabo se zna o SARs-1. Verujem da svi oni prave bezbedne vakcine, ali od priče da za vakcinu treba 2 godine ( napravljena za 8 mes) zbog mnogih kontradiktornih izjava i u svetu, ne vidim čemu vakcina služi osim za umirenje javnosti?( treba da se vakcinišem, nisam protiv, otkazali mi jednom, pa sam se smorio) Mnogo toga se ne zna+ ovi novi sojevi, imaš vakcine dovoljno efikasne neke preko 90%. Ne ide to, nije to nauka, iako medicini nije dovoljno egzatna nauka .Moje pitanje je nije bilo dovoljno precizno. Da li je taj procenat preko 30% ili je 3-4%. I na pr koliko dugo %pacijenta oseća posledice i posle 6 meseci. Medicina dobija novu granu, jer se prvi put pojavljuje toliko zarazna bolest, koja se širi vazduhom, a ume da ostavi neke posledice zadžavanjem u telu da li trajno ili ne.( jer ti ozdraviš, ali opet nisi ozdravio,.ali opet možda izbaciš posle 2 god, ali opet možda ne itd itd) Poražavjuće je da i posle god dana i dalje sve nejasno( kuga se širila vazduhom, vidljivi siptomi, zna se da su uzročnik pacovi i prljavština, velike boginje, vidljiv siptomi na TELU)

    Nažalot mi odgovore ćemo dobiti neke( one prave) tek kad sve ovo prodje. Držimo palčeve da neće trajati vipe od 2 god, kao španski grip.
    (hvala na odgovru, 4. mart 2021 22:56)

    # Link komentara

  9. Ja sam imao koronu u junu. Pre toga sam, poslednjih cetiri godine trcao 5k tri puta nedeljno, dva puta istrcao polumaraton. Do kraja oktobra sam jedva mogao da napravim deset koraka da se ne zadisem. Sada je bolje, ali osecaj da te telo, koje je imalo toliko snage, izdaje, je prestrasan.
    (Pseudoharms, 4. mart 2021 22:35)

    # Link komentara

  10. brate kakva ivanovicka. .ova je najlepša ikada
    (hui, 4. mart 2021 22:08)

    # Link komentara

  11. Žalosno je da je medju komentatorima toliko velika praktična nepismenost.
    Veliki broj ne zna razliku izmedju stanja infekcije i stanja bolesti. :(
    (466453, 4. mart 2021 22:07)

    # Link komentara

  12. Ovo što pišete je nešto novo za mene. Ne znam da li i za javnost. Da li krizni štab i naši lekari dele ovakav stav?Ima na pr bolest hepatiti C. Kad se zaražiš to je za ceo život! Ti si hronično boolestan do kraja života( nisam stručnjak da ulazim koje ćes simptome osećatai do kraja života). Do sad je bio stav, da je ovaj virus zarazan u vidu prehlade koji je opasan za mnoge da mogu da umru. Vi sad iznosite teoriju ako se zarazite i ozdravite..., ko zna koliko dugo će trajati oporavak. I da Covid-19 ostavlja oštećena koja postaju hronična bolest. Ako je to tačno, kada će lekari to saopštiti javnosti? Nemojte da se krijemo da su već to uradili, rekli,... jer o virusu se svašta pričalo, baš sve.

    Da li je Covid-19, pravi oštećenja koja postaju hronična bolest? To je vas stav
    (molim objavite komentar, 04. mart 2021 19:02)

    Majstore, ti mešaš pojmove "oporavak od nekoliko meseci zbog teškog narušavanja zdravlja nekog dela tela" sa pojmom "hronična bolest".
    Ali to te ne sprečava da napišeš komentar od pola kilometara.
    Da ti pojednostavim: ako slomiš butnu kost, i imaš dve operacije, i zbog celog tog cirkusa ti tek nakon godinu i po dana budeš bio u mogućnosti da opet istrčiš sprint od 100m, to ne znači da si tih godinu i po dana imao hroničnu bolest na butnoj kosti, već znači da je trauma, oštećenje (u konkretnom slučaju mehaničko) bilo takvog intenziteta, da je tvom telu trebalo godinu i po dana da to sve "popravi" i vrati na staro
    (aalborg, 4. mart 2021 21:51)

    # Link komentara

  13. "Da li Covid-19, pravi oštećenja koja postaju hronična bolest? To je vas stav
    (molim objavite komentar, 04. mart 2021 19:02)"

    Oporavak ne traje kod svih jednako dugo. Što je organizam mlađi, to mu treba manje vremena da se oporavi. Kako je covid 19 relativno mlad, ne zna se još da li u organizmu ostaje trajno kao hepatitis c, hiv, herpes i slični, ili ga se organizam u potpunosti oslobađa. Trenutna metodologija za detekciju virusa je bris nosa i tamo virusa najčešće više nema nakon 2-3 nedelje. Verujem da ćemo u narednih nekoliko meseci dobiti odgovor i na pitanje da li se zadržava u organizmu trajno ili ne.
    (Maltezer, 4. mart 2021 21:48)

    # Link komentara

  14. Wow...kakvo biće!
    (Duško Miami, 4. mart 2021 21:38)

    # Link komentara

  15. Lepa reklama slatkice...nema zime za tebe
    (Nemanja, 4. mart 2021 21:37)

    # Link komentara

  16. Mozda je 187.mesto na wta najveci uspeh ali za lepotu ubedljivo prva!!!
    (Šou Biznis, 4. mart 2021 21:31)

    # Link komentara

  17. ko kolacic je
    (kratki, 4. mart 2021 20:58)

    # Link komentara

  18. @ima jedna velika razlika
    Asimptomatska bolest ne postoji. S ne postoji ni bolest za koji ti je potreban test da bi znao da si bolestan. Infekcija je reakcija organizma, kad nema infekcije, nema ni bolesti
    (digital, 4. mart 2021 20:56)

    # Link komentara

  19. Bese i Nole pozitivno testiran, ili kako mediji kazu oboleo, ali imao je snage da osvoji AO. Zato pssst
    (keyboard, 4. mart 2021 20:53)

    # Link komentara

  20. Odakle ovoliko tenisera i teniserki u Srbiji, nesto sam propustio zadnjih godina
    (Splavar, 4. mart 2021 20:44)

    # Link komentara

  21. ali je mnogo lepa... i zato, nema potrebe da se previše brine...
    (Karakondžula, 04. mart 2021 18:05)

    Ne preteruj.
    (Will Mosley, 4. mart 2021 20:42)

    # Link komentara

  22. Nekad je bolje ćutati, da se stvori privid inteligencije.
    (Palermo, 04. mart 2021 17:10)

    I sad je takav slucaj.
    (Will Mosley, 4. mart 2021 20:39)

    # Link komentara

  23. Ko je doticna?
    (Will Mosley, 4. mart 2021 20:31)

    # Link komentara

  24. Drži se Deki!
    (Profesor ZR, 4. mart 2021 20:28)

    # Link komentara

  25. Kakva je to smrtonosna bolest od koje nemaš simptome?
    @vija

    Ima ih nekoliko. Tumor i AIDS su neke, s tim da je druga povezana s virusom. Jesi čuo nekad za njih?
    @Maltezer

    Takva, kao sida recimo.Sida može jako dugo da ne pokaže simptome a da se prenosi i na kraju ubije.
    @Dr Who

    Ti si genije, čuj sida ne pokazuje simptome? Da li se šališ?
    @kad

    Osim Hiv ne postoji bolest koja toliko dugo ne pokazuje simtome. I postoje ljudi oko 4% koji su otporni!(neće imati simptome i ne mogu da umru od nje ).To je po zaviničnoj zdrastvenoj teoriji. Tumor, ako ste nekad pričali sa nekim lekarom iz ove oblasti, u 4 oka će vam reći o čudesnim ozdrvaljenjima iako su rezultati do jednog trenutka sve pokazivali drugačije.I zavisi o kom tumoru se radi.Moja majka je umrla za godinu i po uspostavljanju dijagnoze jer je već tad bila u poslednjem stadijumu. Ujak otišao za mesec dana.

    Kovid-19 em se širi vazduhom izmedju ljudi(ne sitničariti), em odmah pokazuje simptome. Dok kod tumora i Hiva imamo proces da ljudi se osećaju zdravo( može da traje i godinama) pa onda bolesni. Ovde imamo invertabilni proces.Čim se zaraziš sve ozbiljne probleme dobiješ.( u kratkom periodu, par meseci). E sad još ne znamo ako ozdraviš,da li si ozdravio?

    ps. I da se ne lažemo, bar u javnosti(lekari dijagnostikuju i druge bolesti?) bilo kakve misteriozne siptome imao to je naravno Korona.Pa da šta drugo?( ostali vanzemaljci)
    (ima jedna velika razlika, 4. mart 2021 20:10)

    # Link komentara

  26. Svi kladioničari znaju ko je ova.
    (Picoper, 4. mart 2021 20:02)

    # Link komentara

  27. dobra za zadrugu
    (prle, 4. mart 2021 19:57)

    # Link komentara

  28. (Dr Who, 4. mart 2021 18:28)

    Lepo te pitao čovek da li se šališ?
    Mora se biti precizan kad je kompikivano.

    Napravio si faul, ali izgleda i dalje nisi svestan. Još koristiš google i wiki. Pokazao si neznjanje. Meni komično, da li ne razumeš ili se vadiš. He,he,he
    (uči dete, uči...., 4. mart 2021 19:55)

    # Link komentara

  29. Kolko se otvorila, dva prsta... ?
    (stanke..., 4. mart 2021 19:51)

    # Link komentara

  30. Kakva je to smrtonosna bolest od koje nemaš simptome?
    (vija, 04. mart 2021 16:37)

    Ima ih nekoliko. Tumor i AIDS su neke, s tim da je druga povezana s virusom. Jesi čuo nekad za njih?
    (Maltezer, 4. mart 2021 17:24) 

    Takva, kao sida recimo.Sida može jako dugo da ne pokaže simptome a da se prenosi i na kraju ubije.
    (Dr Who, 4. mart 2021 17:30)

    Ti si genije, čuj sida ne pokazuje simptome? Da li se šališ?
    (kad, 4. mart 2021 17:52) 

    Osim Hiv ne postoji bolest koja toliko dugo ne pokazuje simtome. I postoje ljudi oko 4% koji su otporni!(neće imati simptome i ne mogu da umru od nje ).To je po zaviničnoj zdrastvenoj teoriji. Tumor, ako ste nekad pričali sa nekim lekarom iz ove oblasti, u 4 oka će vam reći o čudesnim ozdrvaljenjima iako su rezultati do jednog trenutka sve pokazivali drugačije.I zavisi o kom tumoru se radi.Moja majka je umrla za godinu i po uspostavljanju dijagnoze jer je već tad bila u poslednjem stadijumu. Ujak otišao za mesec dana.

    Kovid-19 em se širi vazduhom izmedju ljudi(ne sitničariti), em odmah pokazuje simptome. Dok kod tumora i Hiva imamo proces da ljudi se osećaju zdravo( može da traje i godinama) pa onda bolesni. Ovde imamo invertabilni proces.Čim se zaraziš sve ozbiljne probleme dobiješ.( u kratkom periodu, par meseci). E sad još ne znamo ako ozdraviš,da li si ozdravio?

    ps. I da se ne lažemo, bar u javnosti(lekari dijagnostikuju i druge bolesti?) bilo kakve misteriozne siptome imao to je naravno Korona.Pa da šta drugo?( vanzemaljci)
    (ima jedna velika razlika, 4. mart 2021 19:45)

    # Link komentara

  31. Ko jos veruje u propagandu o koroni?
    Smešno.
    @mik

    E blago tebi.
    (Duka, 4. mart 2021 19:41)

    # Link komentara

  32. Iz teksta se može zaključiti da je u nekom periodu bila neobično umorna, zatim su joj pronađena antitela na koronu (ko zna od kada ih je imala) i na kraju joj je na pregledu srca ustanovljen neki problem. U kom univerzumu su ove stvari automatski povezane?
    (sierra_papa, 4. mart 2021 17:05)

    Virus može da napadne bilo koji deo tela. Moj drug je jedva preživeo napad koksaki virusa koji mu je udario na srce. Dva meseca su istraživali šta mu je. Inače je sportista i redovno je pregledao srce i radio test opterećenja. Nakon ozdravljenja nije smeo da se bavi sportom 6 meseci.
    (Doktor za rokenrol, 4. mart 2021 17:44)

    Niko ne kaže da virus ne može da napadne srce ili bilo koji deo tela. Problem je što ona apsolutno ZNA da joj je korona uništila srce (?) samo zato što ima antitela u istom vremenskom periodu kad i neobičan umor i loš rezultat pregleda srca. Iako je više nego realna mogućnost da korona nema veze sa ovim. Uspešan pokušaj samomarketinga čemu instagram i služi.
    (sierra_papa, 4. mart 2021 19:36)

    # Link komentara

  33. @Dejan, šta fali njenim zubima? Ima baš lepe zube i celo lice, ona se i pogledom smeši
    (NikolaKG80, 4. mart 2021 19:20)

    # Link komentara

  34. Prosto neverovatno koliko moras biti ogranicen ili sta vec da i dalje odbijas verovat u stvarnost. Ja sam preboleo virus jos u prvom naletu, u aprilu i jos uvek nisam dobar....ali i dalje nisam 100 odsto fit i zdrav....pojedini i dalje ne kapiraju. Neverovatno, prosto neverovatno kakvih pojava ima !
    (Trombon, 4. mart 2021 17:03) 

    Vise od mesec dana bio na bolovanju po otpustanju iz bolnice, evo ga radi pomalo, ali nije dobar. Morace ponovo na pretrage i verovatno u neko leciliste ili sl. Eno ga suti kao zaliven. Ne javlja se iz svog coska. Sramota ga svih njegovih izrecenih teorija i gluposti . Vidi se da se preplasio za goli zivot kroz ono malo price sto je isprica.
    (Gvozdeni, 4. mart 2021 17:38) 

    Ovo što pišete je nešto novo za mene. Ne znam da li i za javnost. Da li krizni štab i naši lekari dele ovakav stav?Ima na pr bolest hepatiti C. Kad se zaražiš to je za ceo život! Ti si hronično boolestan do kraja života( nisam stručnjak da ulazim koje ćes simptome osećatai do kraja života). Do sad je bio stav, da je ovaj virus zarazan u vidu prehlade koji je opasan za mnoge da mogu da umru. Vi sad iznosite teoriju ako se zarazite i ozdravite..., ko zna koliko dugo će trajati oporavak. I da Covid-19 ostavlja oštećena koja postaju hronična bolest. Ako je to tačno, kada će lekari to saopštiti javnosti? Nemojte da se krijemo da su već to uradili, rekli,... jer o virusu se svašta pričalo, baš sve.

    Da li je Covid-19, pravi oštećenja koja postaju hronična bolest? To je vas stav
    (molim objavite komentar, 4. mart 2021 19:02)

    # Link komentara

  35. Da si umesto Juzne Afrike trenirala na Staroj Planini ne bi srce ostetila,koji ste bre svi vi foliranti pa to je strasno,Beograd vise nije Srbija definitivno.
    (Foliranje na kvadrat, 4. mart 2021 19:01)

    # Link komentara

  36. @Karakondžula

    Očekivano je da nema zapažene rezultate na ATP turnirima pošto je žensko i igra WTA.
    (Fernando, 4. mart 2021 18:56)

    # Link komentara

  37. a ne vredi!
    srBenda u koroniju ne veru'e
    sta ce tamo tu neka kao teniserka da mu drobi sta sme sa ne sme..

    on bre kugu da fasuje,
    nasao bi vremena da sljusti litar radze,
    obori par kretena sto prelaze na pesackom,
    pobije se sa ortacima,
    da prozdere prase,
    ode do crkve,
    malo na takmu,
    da prebije zenu,
    i par samara cerkama (jer nisu sinovi)

    ne vredi,
    srBenda e to,
    nu ni izmisljena koronija ne sme da pridje...
    (wer, 4. mart 2021 18:51)

    # Link komentara

  38. Corona virus postoji već mnogo godina i ovo što je ova devojka imala je mnoge sportiste ali ne samo i sportiste koštalo zivota.
    Malo ko normalan tvrdi da ne postoji corona virus, ali ne moze niko da me ubedi da postoji godinu dana i da takav pre nije postojao. I da su sve ove mere preko potrebne.
    (Andro, 04. mart 2021 18:13)

    Da da, postoji već deset godina, tokom kojih su onda posledično bolnice bile prepune pacijenata na respiratorima.
    Samo eto nikom nije palo na pamet da izveštava o tome do 2020.
    (Goran, 4. mart 2021 18:50)

    # Link komentara

  39. Auuu, kakvi zubi...
    (Dejan, 4. mart 2021 18:46)

    # Link komentara

  40. zaljubila se?
    (nisam ja, 4. mart 2021 18:45)

    # Link komentara

  41. Vidim da ima trolova kojima je sve ovo smešno. Problem je što nažalost postoje ljudi koji misle da je to što vi pišete istina, i onda imamo realan problem.
    Stvarno bi bilo super kad biste nastavili da trolujete na vesti o novaku, Jokiću i slično, ali da bar druge vesti ne dirate. Znam da vam je smešno/zabavno, ali možete doprineti da neko nadrlja ozbiljno zbog toga što pišete. Hvala unapred...
    (banex, 4. mart 2021 18:43)

    # Link komentara

  42. Ova druga devojka sa snimka jos lepsa ?
    (Patris, 4. mart 2021 18:36)

    # Link komentara

  43. Može neko da mi objasni kako neko može da ne veruje da corona virus postoji i da je sve opšta zavera?
    Hvala
    (inženjer, 4. mart 2021 17:31)

    Не знам, пријатељу. То су неки људи који изгледа никога немају ни у здравственом сектору, па мисле ваљда да и хиљаде наших здравствених радника учествује у тој завери, притом ваљда и умиру намерно. Причају о Гејтсу, фармацеутској мафији и сл, можда је и тачно, али шта са тим? Како то мења чињеницу да и са ковидом, као и са аидсом који је негде направљен и пуштен да потамани Африканце морамо да се боримо? А "интелектуалци" који лупају да је све само медијски измишљено нису вредни ни да се са њима расправља.
    (my way, 4. mart 2021 18:35)

    # Link komentara

  44. Takva, kao sida recimo. Sida može jako dugo da ne pokaže simptome a da se prenosi i na kraju ubije.
    (Dr Who, 04. mart 2021 17:30)

    Ti si genije, čuj sida ne pokazuje simptome? Da li se šališ?
    (kad, 4. mart 2021 17:52)

    Naravno da se sa ozbiljnim stvarima ne šalim, i ponavljam gore rečeno: Sida može jako dugo da ne pokaže simptome. Informacija je na samo klik od nas.
    "According to HIV.gov, symptoms of HIV may not appear for a decade or longer. This doesn't mean that cases of HIV without symptoms are less serious. Also, a person who doesn't experience symptoms could still transmit HIV to others."

    Da prevedem: "Prema HIV.gov, simptomi HIV-a možda se neće pojaviti deceniju ili duže. To ne znači da su slučajevi HIV-a bez simptoma manje ozbiljni. Takođe, osoba koja nema simptome i dalje može preneti HIV drugima." Ovo su činjenice poznate širokoj javnosti već najmanje 20 godina.
    (Dr Who, 4. mart 2021 18:28)

    # Link komentara

  45. Tinejdžerske priče. Nego, po čemu je ona kao nešto ne zna se lepa!? Ništa posebno. Imate oftamologe svuda po gradu...
    (Gospodar Zarin, 4. mart 2021 18:25)

    # Link komentara

  46. Iz teksta se može zaključiti da je u nekom periodu bila neobično umorna, zatim su joj pronađena antitela na koronu (ko zna od kada ih je imala) i na kraju joj je na pregledu srca ustanovljen neki problem. U kom univerzumu su ove stvari automatski povezane?
    (sierra_papa, 04. mart 2021 17:05)

    Nemoj sine mnogo da razmišljaš, nije to za tebe.
    (only fools and horses, 4. mart 2021 18:22)

    # Link komentara

  47. Ko lutka!;-)
    (Mike, 4. mart 2021 18:20)

    # Link komentara

  48. Obožavam da čujem mišljenja “doktora” na B92 koji su izgleda za sve i svašta stručni.

    Imam i ja par prijatelja koji su se tako idiotski ponašali “virus ne postoji, samo nas lažu”, dok se nisu zarazili i zaglavili bolnicu. Sad je potpuno druga pesma “čuvajte se ljudi, ovo je strašno”.

    Nekima je lakše uterati metar u guzicu nego milimetar u glavu.
    (Milutin, 4. mart 2021 18:19)

    # Link komentara

  49. Dejana trazi sponzora.
    (Kurcubic S., 4. mart 2021 18:13)

    # Link komentara

  50. Može neko da mi objasni kako neko može da ne veruje da corona virus postoji i da je sve opšta zavera?
    Hvala
    (inženjer, 4. mart 2021 17:31)

    Evo mogu ja!!!
    Corona virus postoji već mnogo godina i ovo što je ova devojka imala je mnoge sportiste ali ne samo i sportiste koštalo zivota.
    Malo ko normalan tvrdi da ne postoji corona virus, ali ne moze niko da me ubedi da postoji godinu dana i da takav pre nije postojao. I da su sve ove mere preko potrebne.
    (Andro, 4. mart 2021 18:13)

    # Link komentara

  51. Sad očekujem ovakve komentare: Farmaceutska mafija i protivnici Trampa su joj platili da kaže da se oseća loše samo da bismo mi mislili da postoji korona. Zavera!

    Kad će vakcina protiv snižene inteligencije?
    (Gmaz, 04. mart 2021 16:52)

    Tebi ta vakcina sigurno nije potrebna jer posjedujes ogroman broj antiinteligentnih tela.
    U vremenu svake cenzure, ispiranja mozga lazima i svakodnevnim glupostima nadju se takvi da nam jos dosole pamet svojom gluposcu!
    (Siki, 4. mart 2021 18:10)

    # Link komentara

  52. dobra teniserka, imala je jedan uspon 2019 kada je dosla do top 200, kamo srece da svako od nas u svom poslu dodje u najboljih 200 na svetu, znacilo bi da smo medju najboljima u onom sto radimo i da smo profesionalno ostvareni. srecno devojko
    (n.sad, 4. mart 2021 18:09)

    # Link komentara

  53. Tipični simptomi Koksaki virusa, potencijalno fatalan za sportiste.
    (Andy, 4. mart 2021 18:09)

    # Link komentara

  54. ... ima 25 godina, ne tako značajne ATP rezultate... ali je mnogo lepa... i zato, nema potrebe da se previše brine...
    (Karakondžula, 4. mart 2021 18:05)

    # Link komentara

  55. Virus ne postoji, a ako postoji nije opasan, hoce da nas cipuju, zemlja je ravna ploca.
    (PP, 4. mart 2021 16:45)

    I demoni ostavljaju krugove u žitu.
    (Topnik, 04. mart 2021 17:21

    i ameri nisu sleteli na mesec.
    (bojan, 4. mart 2021 18:00)

    # Link komentara

  56. Sta god da joj je bilo ili nije necemo dozvoliti zatvaranje.
    (KIK, 4. mart 2021 17:30)

    Bezte deco s' prozora...
    (ProkopijeElGrande, 4. mart 2021 17:58)

    # Link komentara

  57. inženjer

    Prijatelju nećeš mi verovati ali neki ljudi se usude da koriste svoj mozak. I tako dok razmišljaju dođu do različitih zaključaka.
    (tako, 4. mart 2021 17:54)

    # Link komentara

  58. Kako je lepaaaa...
    (društvance iz predgrađa, 4. mart 2021 17:54)

    # Link komentara

  59. inženjer

    Pa nisu svi pametni kao ti da se informišu na pinku,informeru, n1 i novas.
    Neki ljudi su toliko glupi da čak razmišljaju.
    (biko, 4. mart 2021 17:53)

    # Link komentara

  60. Takva, kao sida recimo. Sida može jako dugo da ne pokaže simptome a da se prenosi i na kraju ubije.
    (Dr Who, 04. mart 2021 17:30)

    Ti si genije, čuj sida ne pokazuje simptome? Da li se šališ?
    (kad, 4. mart 2021 17:52)

    # Link komentara

  61. Po nekim komentarima (mik, vija, kako itd.) vidom da vlada pandemija gluposti. Tužan sam...
    (Dragoslav, 4. mart 2021 17:52)

    # Link komentara

  62. Ko još veruje u propagandu o koroni? Smešno
    (mik, 04. mart 2021 16:45)

    Idi se leci...
    (Dragan M, 4. mart 2021 17:50)

    # Link komentara

  63. Iz teksta se može zaključiti da je u nekom periodu bila neobično umorna, zatim su joj pronađena antitela na koronu (ko zna od kada ih je imala) i na kraju joj je na pregledu srca ustanovljen neki problem. U kom univerzumu su ove stvari automatski povezane?
    (sierra_papa, 4. mart 2021 17:05)

    Virus može da napadne bilo koji deo tela. Moj drug je jedva preživeo napad koksaki virusa koji mu je udario na srce. Dva meseca su istraživali šta mu je. Inače je sportista i redovno je pregledao srce i radio test opterećenja. Nakon ozdravljenja nije smeo da se bavi sportom 6 meseci.
    (Doktor za rokenrol, 4. mart 2021 17:44)

    # Link komentara

  64. Ko još veruje u propagandu o koroni? Smešno
    (mik, 4. mart 2021 16:45)

    Uh, tako se i moj kolega pravio pametan, ma nemas predstavu koliko je bio pametan. I hoce se naravno tako , te Milance fasuje koronu. U roku od 5 dana ga doslovno pregazilo. Zavrsio u bolnici sa bolovima u citavom telu, povisenom temp i otezanim disanjem. Rezultat svega teska, obostrana upala pluca, bio na kiseoniku. Vreme oporavka - jos uvek (u novembru hospitalizovan ) .Vise od mesec dana bio na bolovanju po otpustanju iz bolnice, evo ga radi pomalo, ali nije dobar. Morace ponovo na pretrage i verovatno u neko leciliste ili sl. Raznelo ga doslovno, prepolovio se iako je i onako bio mrsav, vitak. Ima 32 god, nije aktivni sportista, ali nema problema sa zdravljem, cak nije ni pusac. Eno ga suti kao zaliven. Ne javlja se iz svog coska. Sramota ga svih njegovih izrecenih teorija i gluposti . Vidi se da se preplasio za goli zivot kroz ono malo price sto je isprica.

    Daleko bilo da ti zelim ovakvo otreznjenje, ali topao, prijateljski savet bi ti care bio. Ne pravi se mnogo pametan, bolje je i sutiti, ali ostati zdrav. Nemoj da ti se reci obiju o glavu.
    Svako dobro.poz
    (Gvozdeni, 4. mart 2021 17:38)

    # Link komentara

  65. Auuu bre što je lepa!
    Puno zdravlja lepoto naša!!!
    (Neo@, 4. mart 2021 17:36)

    # Link komentara

  66. Može neko da mi objasni kako neko može da ne veruje da corona virus postoji i da je sve opšta zavera?
    Hvala
    (inženjer, 4. mart 2021 17:31)

    # Link komentara

  67. Kakva je to smrtonosna bolest od koje nemaš simptome?
    (vija, 4. mart 2021 16:37)

    Takva, kao sida recimo. Sida može jako dugo da ne pokaže simptome a da se prenosi i na kraju ubije.
    (Dr Who, 4. mart 2021 17:30)

    # Link komentara

  68. Sta god da joj je bilo ili nije necemo dozvoliti zatvaranje.
    (KIK, 4. mart 2021 17:30)

    # Link komentara

  69. (kako, 4. mart 2021 16:39)

    A leba ti, od primera radi 11000 sa simptomima koji su isti kao i kod gripa kad dodje na testiranje i samo recimo 3000 njih bude pozitivno na covid19, sta mislis od cega bolje drugih 8000????

    Pa od gripa I ostalih bolesti.... Covece ko danas sve donosi zakljucke....
    (Dusan, 4. mart 2021 17:29)

    # Link komentara

  70. Po komentarima se cini da ne bi pobrala simpatije da nije tako lepa.
    (Robert, 4. mart 2021 17:26)

    # Link komentara

  71. "Kakva je to smrtonosna bolest od koje nemaš simptome?
    (vija, 04. mart 2021 16:37)"

    Ima ih nekoliko. Tumor i AIDS su neke, s tim da je druga povezana s virusom. Jesi čuo nekad za njih? Kažu za AIDS da se može i preneti i da treba koristiti masku za gospodina...
    (Maltezer, 4. mart 2021 17:24)

    # Link komentara

  72. (vija, 04. mart 2021 16:37)

    Nekad je bolje ćutati, da se stvori privid inteligencije.
    (Palermo, 04. mart 2021 17:10)


    Pa prijatelju ne možeš imati dijabetes, visok pritisak kancer itd a da nemaš simptome.
    Ja jesam možda glup ali nikad ne bi voleo da sam pametan kao ti
    (vija, 4. mart 2021 17:22)

    # Link komentara

  73. Virus ne postoji, a ako postoji nije opasan, hoce da nas cipuju, zemlja je ravna ploca.
    (PP, 4. mart 2021 16:45)

    I demoni ostavljaju krugove u žitu.
    (Topnik, 4. mart 2021 17:21)

    # Link komentara

  74. Preslatka curica.
    (Majkrosoft, 4. mart 2021 17:17)

    # Link komentara

  75. Kmeeeeee kmeeeeee
    (Luka, 4. mart 2021 17:17)

    # Link komentara

  76. Neverovatno,prepoznam joj matorog sa slike kad je bila dete,radio u istoj firmi!Let's go Nafta gas!
    (Borivoje, 4. mart 2021 17:14)

    # Link komentara

  77. @(vija, 04. mart 2021 16:37)

    Nekad je bolje ćutati, da se stvori privid inteligencije.
    (Palermo, 4. mart 2021 17:10)

    # Link komentara

  78. Iz teksta se može zaključiti da je u nekom periodu bila neobično umorna, zatim su joj pronađena antitela na koronu (ko zna od kada ih je imala) i na kraju joj je na pregledu srca ustanovljen neki problem. U kom univerzumu su ove stvari automatski povezane?
    (sierra_papa, 4. mart 2021 17:05)

    # Link komentara

  79. Neverovatno da jos uvek ima ljudi koji nisu svesni mogucih posledica, kako se sve ovo odrazava na zdravstveni sistem, da ne poznaju ljude koji su ozbiljno oboleli i umrli, i da povezuju koronu sa srcanim bolestima i sl !? Prosto neverovatno koliko moras biti ogranicen ili sta vec da i dalje odbijas verovat u stvarnost. Eto, citav svet unistava svoju ekonomiju, politicari gube poene i popularnost i sve to samo za radi nekog zeza...Preporucujem svima ovim "pametnjakovicima" da odu do najblize covid ambulante i prijave se za volontiranje. Pa ce videti kroz sta prolaze ti ljudi, kao i moja sestra koja je zbog iscrpljenosti zaglavila bolnice jer je nakupila u samo 10 meseci oko 550 prekovremenih sati ! Ja sam preboleo virus jos u prvom naletu, u aprilu i jos uvek nisam dobar. Fali mi snage ponekad, imam neke cudne smetnje u disanju, ponekad me probode bol u ledjima ili grudima, nisam siguran. Bio sam i u banji, radio i neke terapije za oporavak pluca, ali i dalje nisam 100 odsto fit i zdrav. Jedva sam dobio krevet tada, jer smo bili puni, sistem je pucao. I upravo se o tome radi, spasavanju zdravstvenog sistema,da ne dodje do kolapsa . Ali pojedini i dalje ne kapiraju. Neverovatno, prosto neverovatno kakvih pojava ima ! A ovoj devojci zelim da se sto pre oporavi i vrati sportu .
    (Trombon, 4. mart 2021 17:03)

    # Link komentara

  80. Što ne izmislismo ranije koronu, sve bi bolesti iskorenili. Evo korona uništi grip, pneumoniju i srčani udar za godinu dana.
    Godinu dana bukvalno nije utvrđen nijedan slučaj gripa prvi put otkako se medicina bavi gripom.
    (kako, 04. mart 2021 16:39)

    Da te interesovalo da shvatiš, ili da imaš dovoljno klikera, shvatio bi. Ovako samo troluj, nisi za drugo.
    (Goran, 4. mart 2021 17:02)

    # Link komentara

  81. Lepotica!
    (Borivoje, 4. mart 2021 17:01)

    # Link komentara

  82. Ko je ova i zaato nas zamarate sa nebitnim ljudima pored zivog Joke i Noleta?
    (Loznica, Tršić, Tronoša, Banja Koviljača najlepša mesta na svetu, 4. mart 2021 16:57)

    # Link komentara

  83. Stara Juga, prvo mesto Splicanke pa Zrenjanin po nom iskustvu. U Zrenjanin ne je zivotni put nosio cesto i uvek sam bio zapanjen kaki su tamo devojke lepe.
    (Johny Grobar, 4. mart 2021 16:54)

    # Link komentara

  84. Pa dobro, treniraj pod punim gasom i kad imas obican grip pa ces svakako unistiti srce. Nije to nista novo sa koronom.
    (koci, 4. mart 2021 16:53)

    # Link komentara

  85. Лепа! Штета што на ТВ не преносе њене мечеве! Надам се да ће се успешно опоравити и ускоро доћи бар у првих сто.
    (Фактор мира и стабилности, 4. mart 2021 16:52)

    # Link komentara

  86. Sad očekujem ovakve komentare: Farmaceutska mafija i protivnici Trampa su joj platili da kaže da se oseća loše samo da bismo mi mislili da postoji korona. Zavera!

    Kad će vakcina protiv snižene inteligencije?
    (Gmaz, 4. mart 2021 16:52)

    # Link komentara

  87. Naprosto zrači ljepotom. Sve najbolje!
    (Arminowski, 4. mart 2021 16:51)

    # Link komentara

  88. Virus ne postoji, a ako postoji nije opasan, hoce da nas cipuju, zemlja je ravna ploca.
    (PP, 4. mart 2021 16:45)

    # Link komentara

  89. Ko još veruje u propagandu o koroni? Smešno
    (mik, 4. mart 2021 16:45)

    # Link komentara

  90. će se podavimo u tu koronu država dučini nešto
    (antiglupan, 4. mart 2021 16:44)

    # Link komentara

  91. Evo mene danima bole beli bubrezi, verovatno od covid najntin
    (uko, 4. mart 2021 16:41)

    # Link komentara

  92. Kakva patetika i kukanje na nepostojeći virus. Devojka očigledno ima slabije srce od ranije samo nije pregledala.
    (bik, 4. mart 2021 16:41)

    # Link komentara

  93. Слаткица
    (PsyTrnce, 4. mart 2021 16:40)

    # Link komentara

  94. Što ne izmislismo ranije koronu, sve bi bolesti iskorenili. Evo korona uništi grip, pneumoniju i srčani udar za godinu dana.
    Godinu dana bukvalno nije utvrđen nijedan slučaj gripa prvi put otkako se medicina bavi gripom.
    (kako, 4. mart 2021 16:39)

    # Link komentara

  95. Kakva je to smrtonosna bolest od koje nemaš simptome?
    (vija, 4. mart 2021 16:37)

    # Link komentara

  96. aaa lepote...brz oporavak zelim..
    (kobac kobac, 4. mart 2021 16:37)

    # Link komentara

  97. Iako nikad cuo za nju, sve najbolje joj zelim,
    kako u karijeri, tako i u zivotu.

    P.S.
    Prelepa devojka.
    (Cole, 4. mart 2021 16:35)

    # Link komentara

  98. Ko je ovalepojka?
    (Stevo, 4. mart 2021 16:33)

    # Link komentara

  99. Lepa devojka, mada nisam cuo za nju.
    Nadam se da ce se oporaviti.
    (Nikola, 4. mart 2021 16:31)

    # Link komentara