CSKA Moskva postaje beskućnik?

Košarkaški klub CSKA iz Moskve na kraju ove sezone bi mogao da se preseli u neki drugi grad, najavio je predsednik Andrej Vatutin.

SS Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. To su vec uradili u Letoniji i Litvaniji odavno, isto je uradjeno pre pet godina u Rumuniji, sad i u Rusiji, neka se spremi Srbija...
    (ViscoSalejo, 19. januar 2021 19:48)

    Urađeno je to i u Srbiji 21.01.2019.godine presudom Apelacionog suda. Presuda je poznata, pravosnažna i konačna. Država, odnosno Ministarstvo odbrane je u 2 navrata, prvo 1997.godine i 2010.godine pokušalo, bez ikakvog zakonskog osnova, da prisvoji, odnosno otme stadion koji je još od 1990.godine u vlasništvu JSD Partizan i to 1/1. I to je upisano u zemljišne knjigige (sud) i katastar nepokretnosti, odnosno izvršen je upis stvarnih prava u katastru nepokretnosti..tako da je to sada i definitivno završena priča.

    A, što se tiče vojnih klubova i sportskih društva, takvi u Srbiji odavno ne postoje. Najpoznatiji je bio Partizan, ne znam da li je i jedini bio na teritoriji Srbije, ali je i on još 1951. zvanično i formalno-pravno prestao biti vojni klub, odnosno sportsko društvo. Znači, Partizan još od 1951.godine nije pod jurisdikcijom vojske i nije vojni klub ili SD. Ovo su pravne činjenice utemeljene na zakonu, a ne neke infantilne fantazmagorije tipa "Partizan-Igokea jedan klub" i slične gluposti.
    (luka, 21. januar 2021 00:06)

    # Link komentara

  2. Pa nisu imali svoj stadion dok ima gradjanii tadašnje Jugoslavije nisu izgradili Maraka u a do tada igrali na JNA
    LICEMERI
    A Što se tiče Arene zna se čija je trebala biti pošto je vaš trebao biti Pionir
    (Metodije Sindjelic, 20. januar 2021 15:00)

    # Link komentara

  3. Munjo, a ko je do šezdeset i neke bio domaćin na stadionu JNA uz Par? Podsetite me.
    (analiza, 20. januar 2021 11:23)

    # Link komentara

  4. Nikad nisam razumeo zbog čega postoji ljudi/kompanije koje žele da ulažu toliki novac u pojedine sportske klubove u zemljama gde ne postoji apsolutno nikakvo interesovanje za taj sport, ili je tržište toliko prezasićeno da su stadioni/hale poluprazni.

    Evo baš taj CSKA. Reč je o klubu koji je najbogatiji u Evroligi - ulažu se ogromne pare u njega, a ne vraća se ni deo, jer je dvorana, čak i na najposećenijim utakmicama poluprazna, a marketabilnost kluba je nikakva (ni deca u Moskvi ne kupuju dresove CSKA). Takođe, reč je o klubu koji odavno nije nacionalni simbol. CSKA je poslednji put imao trenera Rusa pre 11 godina (a i taj se nije dugo zadržao) i, u prvom timu, trenutno ima svega dvojicu Rusa, od kojih je jedan Rus-Kongoanac. Dakle, CSKA je samo globalizovana, ali nemarketibilna, igračka njenog vlasnika. I to vrlo skupa igračka.

    Ako već hoćeš da se promovišeš kroz košarku, uloži u zemlju gde je košarka način života. Zašto se CSKA ne bi preselio u Srbiju? Ima na raspolaganju nekoliko velikih dvorana, trenažnih centara, publiku koja će puniti hale do poslednjeg mesta na svakoj utakmici i veliki pul jako talentovane dece. Takođe bi igrao u ligi koja je mnogo kvalitetnija i jeftinija za igranje, nego ruska liga ili VTB. A baš ako se želi održavanje veze sa matičnom zemljom, mogu da igraju probrane utakmice (npr. svaku drugu Evroligašku utakmicu) u Moskvi...
    (ja, 20. januar 2021 10:46)

    # Link komentara

  5. Najlepši,
    Koliko titula ima CSKA u košarci a šta su Rusi osvojili u klupskom fudbalu osim Zenita sa Aršavinom kup UEFA. Nemoj da zezas, budi realan
    (Visente, 19. januar 2021 19:54)

    Па ето на пример освојио је и ЦСКА Куп УЕФА само пар сезона раније, године када су избацили Партизан у 1/8 финала.
    (Ћирилизација, 20. januar 2021 09:26)

    # Link komentara

  6. @Visente

    Druže, uopšte ne pričam o rezultatima. Pričam o popularnosti i opštem praćenju.

    Moskovljane naročito, Ruse generalno ne zanima košarka. Osvojili sve ili ispali, ravna linija. Nije propraćeno u masama. To nisam ja izmislio, to se dešava. Fudbal je 50x više praćen. Naročito nakon SP i svih novih stadiona. Fudbal u jednom Vladivostoku, Bogu iza nogu, prva i druga liga su praćenije od EL i CSKA u Moskvi. To su činjenice.
    (ciganin najlepši, 19. januar 2021 20:33)

    # Link komentara

  7. @ Juzni
    Cemu samoobmanjivanje?
    FK Partizan je taj koji je kukao da dobije stadion od Vojske na poklon, a KK Partizan je dobio dozvolu da svoje utakmice igra prosle sezone u Areni bez trzisne naknade. Tako se svojevremeno i u Pionir ugurao (Zvezdin dom) iz Hale Sportova.
    (Munja, 19. januar 2021 20:29)

    # Link komentara

  8. Ovi kao Zvezda pre nekoliko godina.
    (Juzni, 19. januar 2021 20:03)

    # Link komentara

  9. Najlepši,
    Koliko titula ima CSKA u košarci a šta su Rusi osvojili u klupskom fudbalu osim Zenita sa Aršavinom kup UEFA. Nemoj da zezas, budi realan
    (Visente, 19. januar 2021 19:54)

    # Link komentara

  10. To su vec uradili u Letoniji i Litvaniji odavno, isto je uradjeno pre pet godina u Rumuniji, sad i u Rusiji, neka se spremi Srbija...
    (ViscoSalejo, 19. januar 2021 19:48)

    # Link komentara

  11. Jao, jadni vi...ne postoji, dakle, sansa da izgradite sebi samo halu za treninge, a utakmice i dalje igrate u Megasport Areni?

    Cemu prenemaganje i indirektna ucena grada Moskve?
    (Astra, 19. januar 2021 19:34)

    # Link komentara

  12. To će izazvati buru besa i nezadovoljstva svih dva i po soma navijača CSKA. Moskva je grad vrhunskog hokeja, fudbala, atletike, baleta, pozorišta, svega samo ne košarke.

    Teo lično pričao da je za sve godine dole, jedva 30% ljudi ga prepoznalo na ulici.
    (ciganin najlepši, 19. januar 2021 19:34)

    # Link komentara

  13. Odakle partizanu stadion i Zemunelo?
    (marko, 19. januar 2021 19:33)

    # Link komentara

  14. To oni samo prete selidbom da bi dobili neki novac od grada ili države (ili poreznu olaksicu ili besplatno zemljište ili tako nešto...)
    (milan11, 19. januar 2021 19:32)

    # Link komentara

  15. Drzavni projekat kao i svi vojni klubovi.
    (Sasa, 19. januar 2021 19:27)

    # Link komentara