1. ne razumem ovu diskusiju o centrima kad AD igra na četvorci...
    (Srđan, 15. januar 2021 10:19)

    # Link komentara

  2. Manje-više svi protivnici Denvera svoje napade igraju preko Jokića, Mareja i Portera koji su najslabiji u odbrani. Šta misliš zašto je to tako? Zato što nemaju pojma da brane pik, a to je mnogo važnija sekvenca odbrane od 1 ili 2 ukradene lopte po meču pošto se 50% napada svodi na pik.
    (Globtroter, 14. januar 2021 15:20)

    Mozda zato sto si naveo 3 pozicije u timu, a na dvojci igra Heris koji je najbolji defanzivac u Denveru. Tako da je logicno da ce od preostale 4 pozicije dosta veci broj napada ici preko tri pozicije, nego preko jedne. Tu je i faktor da hoces najbolje napadace da izmoris time sto ce igrati odbranu, i trudis se da ih opteretis faulovima.
    (Milan, 15. januar 2021 08:56)

    # Link komentara

  3. Onaj koji ima prsten. I jeste najbolji realno.
    (NBA2GO, 15. januar 2021 08:35)

    # Link komentara

  4. Pa najskuplji Gober!
    (skeva, 15. januar 2021 01:10)

    # Link komentara

  5. Divim se kad neko od komentatora da odlicnu analizu kao sto je to uradio komentator pod sifrom Pera - zdera! Bravo! Takvih komentara zelim a ne nacionalno mirisucim,ili klupski obojenim.Jokic je trenutno najbolji centar,to vam mogu potvrditi svi oni iole koji su igrali ovaj sport bili profi.Zar vam velicina poput Dankana nije dovoljna,koji kaze da uziva gledajuci Nikolu!? Ajde bre koji Embid,on me podseca vise na one staromodne centre tipa Sekil O' Nil,zato se ovaj bivsi uvek ko kobac baca na njega a i Tausenda iz Minesote,jer su blede kopije njegove nekadasnje igre!Jokic je centar-plej,unikat a to "pera-zdera" vidi kao milioni onih koji su igrali kosarku!Mozete napraviti Embida,Dejvisa,ali veoma tesko Jokica u tome je poenta!Pametnom dosta,glupi nek progledaju.
    (bradina, 15. januar 2021 00:52)

    # Link komentara

  6. Kada Srbi rade usporedbe toliko su objektivni da su u stanju dokazat da je Jokic bolji od Jordana.Zato vas poznaju kao mitomane.
    (Komedija, 14. januar 2021 23:56)

    # Link komentara

  7. Ako bi kriterij bio direktan okršaj, mislim da je Dejvis u prošlom plej ofu pokazao ipak ko je bolji. Nije bilo Jokićevog doprinosa kao protiv Klipersa i to je riješilo pitanje pobjednika. Značajno manji broj skokova i asistencija, a za to zasluge idu Dejvisu, koji je odlično pročitao Nikolu i poprilično ga ugušio. Doduše, Jokić je genijalac, ne možeš ga nikad potpuno zaustaviti, ali ipak, u tom direktnom duelu, Dejvis je bio bolji. Nažalost. Naravno, treba imati u vidu i umor nakon teških bitaka protiv Jute i Klipersa, Lejkersi su mnogo odmorniji ušli u tu seriju.
    (WillyWonka, 14. januar 2021 23:48)

    # Link komentara

  8. @mmm nije realno...jos mi je nelogicnije da ti ljudi daju podrsku.

    Jokic je jedan jedini, takav kosarkas se nije rodio. A ono što radi ove sezone je nestvarno...trenutno je ne najbolji centar, nego najbolji igrac na planeti
    (Neko, 14. januar 2021 23:38)

    # Link komentara

  9. Dejvis>Jokic>Embid. Toliko jednostavno.
    (maksim, 14. januar 2021 20:29)

    # Link komentara

  10. Ako pogledate Dejvisov video sa najboljim odbranama u prethodnoj sezoni, videćete blokadu nad Jokićem koja je bila u stvari čist faul.
    Tri utakmiice u finalu zapadne konferencije su direktno rešile sudije suđenjem na stranu Lejkersa.
    (Aleksa Sam protiv svih, 14. januar 2021 19:33)

    # Link komentara

  11. Jokic Vs Embiid (pa i Davis) mozemo posmatrati na dva nacina. Laicki (osecaj) i malko strucnije. Onaj "1 na 1" ko je bolji preskacem jer ovo je timski sport. Preskacem i onaj, Jokic je debeo i spor, Embiid je zver, zakucava, dominantan je. To prepustam klincima. Samo u kontekstu rezultata i kosarke.

    Laicki, cist osecaj...
    Koga bi pre zeleli u svom timu, ko je veci lider, ko cini saigrave boljim, ko ima veci uticaj, ko daje pobednicke koseve, ko ide level vise u Poffu (a ko nize)? Ko je dostupniji, ne povredjuje se. Nikola, naravno! Jasno kao dan ko gleda, zeli da vidi/prizna.

    Malko dublje u analizu...
    Obojica fenomenalni igraci, svako na svoj nacin, svako u svojoj ulozi. Oko Jokica se mora graditi tim jer jako specificno igra dok Embiid moze biti deo bilo kog tima. Dakle Sistem VS deo sistema. Naravno, graditi oko Jokica u svakom segmentu je visestruko isplativo jer sve oko sebe cini duplo boljima...  Najbolji igrac tima mozes biti i kao deo sistema, naravno.

    Slicno je i poredjenje sa Davisom. Naravno da je Nikola bolji lider, mnogo veci uticaj na igru i saigrace ali AD kao druga violina, sa zvezdom koja ga razigrava postaje top tri igraca sveta i ako sam, kao glavni u timu nije mogao mnogo.

    Tako da Jokic je sistem, mora da ima loptu, ostala dvojica uglavnom mojaru imati nekoga da ih hrani loptama. Ok mogu oni igrati kosarku 1 na 1, veoma su dominantni tako ali nedovoljno sposobni da druge cine boljima kao glavne violine (u smisli kreacije i uticaja na igru) za razliku od Nikole.

    Moze i Jokic kao deo drugog sistema ali tako gledano je Embiid dominantniji jer je Nikola prvenstveno kreator pa tek onda pick&roll igrac, poenter sa druge strane lopte, asistencije od strane drugoga. Isto vazi i za Embiida i Davisa u ulozi sistema/lidera - manje kolektivne pobednicke kosarke, uglavnom 1 na 1 dominacije. Ove sezone bilje sklopljen tim ima Embiid, bolja slagalica pa odmah i bolji rezultati.

    Ne previse o defanziva VS ofanziva jer niti je Nikola toliko los u odbrani koliko to forsiraju. (pogledati def statistike, solidan je jako, sinoc 7 ukradenih) nit je Embiid toliko dostupan, timski vodja - nije toliko bitna ta razlika koliko su bitnije druge - Najgora defanziva je kad ti igrac ne igra 10+ utakmica ili bude duplo losiji u POffu.

    Primeri problema pri manjku odbrane a pri elitnim napadu - Young, Booker, Fox pa i Harden donekle. Nikako tu ne spada Nikola.

    Njegova ofanziva + solidna defanziva uvek ce nadigrati "elitnu" defanzivu + ispodprosecnu ofanzivu Gobera npr, sto ga cini najboljim centrom sveta (neka bude i top dva pa kako kome) i top 5 igraca u ovom trenutku.

    Zakljucno, konstatacija, zameni im timove (Jokic VS Embiid), Fila uzima prsten ili vrh POffa, Denver ne ulazi u Poff, jeste ocigledna i dosta toga govori ali gledajuci im uloge u timu, vise spada u onu prvu kategoriju, laicki gledano, na osecaj. Kosarka nije samo biti sistem vec i biti deo sistema. Obojica dominantni na svoj nacin.

    Kada uparimo ove dve kategorije, IPAK Jokic pre Embiida. Pouzdaniji, ne povredjuje se i najbolji je kad je najteze i najpotrebnije ALI malo timova u NBA bi moglo da gradi sistem oko njega ne bi li se njegov puna snaga i uticaj preneli na rezultat.
    (Pera Ždera, 14. januar 2021 18:45)

    # Link komentara

  12. Hakim
    (severnjak, 14. januar 2021 18:29)

    # Link komentara

  13. Naravno, volim Jokica, evo nekoliko reci njemu u prilog.
    Jokic je od Denvera napravio tim, druga dvojca bi imala super brojke, ali ne verujem da bi ga uveli u PO.
    Proseci karijere su im slicni, ali Jokic ima najvise mesta za napredak, broj poena po utakmici mu raste iz sezone u sezonu, ali ove godine je prvi u NBA po asistencijama, cetvrti po ukradenim loptama!
    Najmladji je i fizicki ima najvise prostora za napredak - druga dvojica su na vrhuncu fizicke spreme i jedino mogu da se nadaju da tu sto duze ostanu bez povreda, Jokic je vec u ovu sezonu usao brzi, laksi, spremniji, shvatio je da mora da se posveti svom telu, rezultati dolaze.
    Za kraj, Embid i Dejvis su impresivni igraci, ali sa standarnim stilom, Jokic je nesto novo u ovom sportu!
    (Pera, 14. januar 2021 17:22)

    # Link komentara

  14. Jokić ili Davis, isto je kao porediti Novickog i Lebrona na krilu. Davis ima sve, fizikalije, brzinu, tehniku, šut, najbolje za visokog igrača (PF-C) jos od Dankana. Jokicevu igru svi znamo, sa tim što je ove sezone u životnoj formi, fizički se usavršio, on je supermax igrač, i jedna od NBA zvezda. Ne verujem da bi Denver igrao sa Davisom dobro kao sa Jokicem, kao sto ne verujem da bi onaj Dalas sa Lebronom umesto Novickog uzeo titulu.
    (Mister ?, 14. januar 2021 16:37)

    # Link komentara

  15. Pre par dana Embod igrao sa drugom postavom protiv Atlante kojoj isto 5-6 igraca fali. Popio 30 razlika lagano. A Jokicu pre 2 godine se povredilo pola tima i on 2 meseca bio prvi na tabeli dobijao utakmice sa Huancom, Bizlijem, Kregom, Plamlijem. Jokic za razliku od Embida i Dejvisa moze i sa prosecnim igracima svakoga namuciti. Lebron se bio prosle sezone povredio i Dejvis bez Lebrona popije 20 razlika od Denvera. Ali Amerikanci ce uvek favorizovati svoje. Da neki americki igrac ima 25/10/10 uz 57% suta i 42% trojku po ceo dan bi pricali o njemu 🙄
    (Dragan Borca, 14. januar 2021 16:10)

    # Link komentara

  16. @Milan

    Kakav god da je marej opet je za klasu bolji od simonsa
    Zamijeni simonsa i mareja i filadelfija ce igrati finale istoka, a denver sa simonsom ne bi prosao prvu rundu
    (cole, 14. januar 2021 15:29)

    # Link komentara

  17. @Globtroter ne ukradene lopte su parametar peocenta suta za tri? Daj ne lupaj, jedan Geri Pejton mozda i najbolji plej defanzivac svih vremena, zahvaljujuci ukradenim loptama dobio nadimak "the glow", to sve jer ukradne lopte nisu pokazatelj dobré odbrane?
    (Ceh-Srbin, 14. januar 2021 14:13)


    Ti o košarci pojma nemaš osim da gledaš statistiku i kucanja. Ima 1,8 ukradenih lopti po meču što nema neki epohalan značaj. Bar 50% napada ide preko reketa gde caruje centar tako da bilo kakvo loše dodavanje ili silovanje u reketu može lako da se preseče, ukrade, dospe u njegove ruke...

    Manje-više svi protivnici Denvera svoje napade igraju preko Jokića, Mareja i Portera koji su najslabiji u odbrani. Šta misliš zašto je to tako? Zato što nemaju pojma da brane pik, a to je mnogo važnija sekvenca odbrane od 1 ili 2 ukradene lopte po meču pošto se 50% napada svodi na pik.
    (Globtroter, 14. januar 2021 15:20)

    # Link komentara

  18. Dejvis je realno bolji igrač, ali već 3 godine nije započeo utakmicu na poziciji centra. Pozicija centra na početku karijere mu je nametnuta jer je igrao u raspad klubu.

    Jokić i Embid su viši a i teži od Dejvisa 15 kilograma
    (Ostin A, 14. januar 2021 15:14)

    # Link komentara

  19. najbitnija stvar....Jokic je sam vodio tim do finala Zapada...ova dvojica sama nisu mogli nista...imaju all star igrace oko sebe...ali realno gledano AD nije centar ali je svakako bolji od Embida i blizu Jokica
    (ja, 14. januar 2021 15:13)

    # Link komentara

  20. Ostali kada osvoje prsten sa svojim ekipama i onakvom igrom, onda nek se stavljaju u isti kosh sa njim.
    (Dragan, 14. januar 2021 13:48)
    sa "svojim" ekipama?!? ne znam kako je moguce osvojiti bilo sta sa tudjom ekipom, ali dejvis ne moze svojatati lejkerse...
    inace sa onakvom ekipom i svojom igrom jokic bi takodje osvojio prsten...
    (lal, 14. januar 2021 14:54)

    # Link komentara

  21. ,,,, 14. januar 2021 12:30
    Srecom Simons je poznat kao izraziti suter.
    (Miki, 14. januar 2021 14:51)

    # Link komentara

  22. Ako se bas gledaju finese, razliciti su tipovi centra,tako da ih nije miguce slepo porediti. Ono sto je za Jokaru vazno je da mu Denver odgovara kao tim, projekat se bazira na njemu, ima loptu u rukama i statistika je sjajna. Medjutim, u timu koji ima dve velike zvezde i samim tim je pretendent na prsten, poput Netsa i LAL, njegova uloga bi bila drugacija, ne bi imao loptu u posedu kao sada i podredio bi se iskljucivo timu svojim asistencijama.
    (Demar Derozan, 14. januar 2021 14:47)

    # Link komentara

  23. дејвис најбољи кошгетер, јокић најбољи као организатор и вођа, дефанзивно најбољи ембид. сви су јако близу. феноменални и забавни играчи.
    (софроније, 14. januar 2021 14:46)

    # Link komentara

  24. Jokić nije zato što je večiti gubitnik a to će i ostati sve dok se bavi košarkom.
    (Đura Loznica, 14. januar 2021 14:04)

    Tacno tako.
    (Coddy Miller-McIntyre, 14. januar 2021 14:46)

    # Link komentara

  25. Siguran sam da botovi masovno pisu kako je Jokic najbolji ali neka uzmu u obzir da Jokara igra za slabiji klub od ove dvojice, Lejkersi i Filadelfija su jaci od Denvera koji mogu da uporedim sa Brestom, Torinom, Getafeom ili Majncom. Evo i Beloti je najbolji fudbaler Torina ali ne i cele italijanske lige, ista prica sa Jokicem.
    (Coddy Miller-McIntyre, 14. januar 2021 14:45)

    # Link komentara

  26. Lomim se izmedju Dejvisa i Embida. Jokara je 3 koplja iza njih.
    (Coddy Miller-McIntyre, 14. januar 2021 14:41)

    # Link komentara

  27. Kada bi ih neko spojio u isti tim bili bi prvaci nba lige. Jokic na pleja davis cetvorka i zdravi embid teska petica,ostatak rostera mogu ja da popunim i opet bi bili prvaci nba lige.
    (Wlado, 14. januar 2021 14:34)

    # Link komentara

  28. Dejvis i Embid su sjajni, i bolji su od Jokića ali...

    Od njih trojice sano je jedan unukat i kako Bil Volton reče spektakularan, kada bih mogao da biram na čiju utakmicu bih išao onda bi to bio Jokić, Jokić ne "radi" košarku kao ova dvojica, on igra košarku, uživanje ga je gledati.
    (Kikujiro, 14. januar 2021 14:31)

    # Link komentara

  29. "Davis nikada nije uveo New Orleans u playoff" ima 70+ odobravanja. Izbacili Portland sa 4:0 u playoffu 2018 i u dva navrata ispali od kasnijih sampiona Wariorsa!! Mislim da kad si na zapadu imao Wariorse,Spurse,Roketse,Oklahomu,Kliperse i znas da ih ne mozes proci,nemas ni toliku motivaciju. Davis je i pre Lejkersa imao 30ppg u playoffu. Inace kada je Davis igrao finale Ncaa lige,nije ga hteo sut u prvom delom i onda se prebacio samo na igranje odbrane,zakljucao je teren i osvojili su titulu.
    (Beks, 14. januar 2021 14:28)

    # Link komentara

  30. Ljudi, ajmo ovako! Zaboravimo na trenutak to što mnogo volimo Nikolu jer je naš i jer je zaista kul momak. Na trenutak ostavimo to po strani. Zamislite da učestvujete u nekom kupu, okupili ste tim i igrate za bruku para. Treba vam samo jedan centar da kompletirate tim. Nagradni fond vam je izuzetno važan jer vam je novac prekopotreban. Koga biste izabrali u tom slučaju?

    + Dejvis
    - Nikola
    (Masariko, 14. januar 2021 12:56)
    a sada zamislite da se vasa ekipa zove nju orleans, a ne lejkersi... i da ste u plusu samo ako udjete u PO... da li ostajete pri svom izboru?!?
    (lal, 14. januar 2021 14:28)

    # Link komentara

  31. @Globtroter ne ukradene lopte su parametar peocenta suta za tri? Daj ne lupaj, jedan Geri Pejton mozda i najbolji plej defanzivac svih vremena, zahvaljujuci ukradenim loptama dobio nadimak "the glow", to sve jer ukradne lopte nisu pokazatelj dobré odbrane?
    (Ceh-Srbin, 14. januar 2021 14:13)

    # Link komentara

  32. PG : 1.Curry 2.Donćić 3.Lilard 4.Irwing 5.Paull

    SG : 1.Harden 2.Thompson 3.Bell 4.Booker 5.Michel

    SF: 1.Durant 2.LeBron 3.Leonard 4,Georg 5.Butler

    PF: 1.Davis 2.Janis 3.Tatum 4.Adebayo 5.Sabonis

    C:1.Jokić 2.Embid 3.Towns 4.Vučević 5.Drumond / Gober
    (Kalevra, 14. januar 2021 14:12)

    # Link komentara

  33. Dejvis, Jokić pa Embid. Jokić je u napadu malo bolji od Dejvisa kada uzmemo u obzir da je bolji plejmejker i ove sezone čak i bolji šuter, ali u odbrani je Dejvis i dalje tata za Jokića. Kada si jedan od vodećih kandidata bio i za MVP i za DPOY, onda jednostavno moraš biti strahovit igrač. U plejofu je LeBron znao da nestane na momente, ali je Dejvis uvek bio konstantan i pojačao svoju igru kad je bilo najbitnije.
    (Tragikomedija, 14. januar 2021 14:07)

    # Link komentara

  34. Jokic i Embid igraju na poziciji C, dok je Dejvis PF ili cetvorka kod nas. To je kao da poredite Seka i Novickog ili Robinsona i Barklija nigde veze. Elem Jokic je najbolji C u ligi za nijansu, Dejvis je najbolji PF u ligi i verovatno najkompleksniji visoki igrac (sto nije nesto novo ili nevidjeno za PF poziciju koju igra).
    (Ceh-Srbin, 14. januar 2021 14:07)

    # Link komentara

  35. Vise vrijedi marej nego svi embidovi saigraci, simons se izgubi u plej ofu, heris nije konstantan, ostali su solidni igraci ali nisu vrhunski
    Marej zna biti nekonstantan ali opet je bolji i od simonsa i od herisa zajedno
    (cole, 14. januar 2021 13:17)

    Mislim da se u NBA ne bi slozili s tobom oko vrednovanja Simonsa i Mareja. A da ne pominjemo da je Marej tek prosle sezone odigrao dobro u nekom kontinuitetu. Uzmi za primernl plejof pre 2 sezone kad je Jokic sam doveo Nagetse na korak od finala konferencije. Marej je bio vrlo los u tom plejofu. Tek je povremeno neko od saigraca odigrao dobru utakmicu. Kad ima bar jos jednog saigraca konstantnog, dodje do finala konferencije. A kad bi imao i treceg koji doprinosi redovno sa 10-15 poena i 5 ili vise skokova, vec bi bili ozbiljna ekipa.
    (Milan, 14. januar 2021 14:05)

    # Link komentara

  36. Jokić nije zato što je večiti gubitnik a to će i ostati sve dok se bavi košarkom.
    (Đura Loznica, 14. januar 2021 14:04)

    # Link komentara

  37. Ljudi i dalje guraju tu bajku da je Embiid dobar defanzivac, nesto ne bih rekao, a ja navijam za Filu.
    (76er, 14. januar 2021 14:02)

    # Link komentara

  38. Tripl dabl u danasnjem nba je lako postici, skoro svaku vece je neko blizu tripl dabl ucinka, pa i stiven adams je prije neku vece imao tripl dabl

    Dejvis
    Embid
    Jokic
    (cole, 14. januar 2021 13:30)

    Pa za centra i nije bas, ok Adams je postigao pre neko vece, sve je to ok, a kad si zadnji put cuo pre toga da je neki centar napravio tripl dabl (ok verovatno ih je bilo i prosle sezone) ali ih retko ko pravi kao Jokic, losa ti je dedukcija.
    (76er, 14. januar 2021 14:01)

    # Link komentara

  39. Pa Dejvis je osvojio prsten, i igrama je pokazao tokom plej off-a i finala kakav je visoki igrac. Prosto. Ostali kada osvoje prsten sa svojim ekipama i onakvom igrom, onda nek se stavljaju u isti kosh sa njim.
    (Dragan, 14. januar 2021 13:48)

    Da da, Dejvis je sigurno glavni zasluzan za prsten Lejkersa.
    (76er, 14. januar 2021 13:59)

    # Link komentara

  40. Kakav bre Dejvis sugavi, i kakva realnost, Dejvis je siledzija kao i Lebron, Jokic je mozak kosarke, ono sto Jokic radi nije radio nijedan centar nikada, vizija, pas, cak i dribling, sut sa bilo pozicije, trojka, slobodna ne promasuje, prevodi loptu kao plej, SVE! Najbolji centar sveta!
    (Shotry, 14. januar 2021 13:59)

    # Link komentara

  41. Jokic mnogo mora da radi u odbrani da bi mogao da se stavi u kostac sa ovom dvojicom. Gledajuci oba pravca na terenu, sveukupno jokic ne moze biti bolji od Embida i Dejvisa i tu se svaka prica zavrsava. A to u vezi tripl dablova je prezavakana prica u danasnjoj kosarci. Jokic je odlican ali svaki od ove trojice je poseban na svoj nacin. Tesko je odluciti, sve zavisi od ukusa ljudi. Jokic ne bi imao toliko asistencija i imao toliko loptu u rukama da ima Simonsa, Dzejmsa, pleja koji ume i moze da kreira. Samim tim ima ovakve brojke u kolonama sto se tice napada. Ali opet bih rekao da su bolji poenteri Embid i Dejvis, ne samo bolji defanzivci.
    (Fox, 14. januar 2021 13:57)

    # Link komentara

  42. Voleo bih da vidim Jokića i Obrvu u nekoj priči kao saigrače.
    (Dušan THC, 14. januar 2021 13:56)

    # Link komentara

  43. Dejvis. Jokić je najbolji centar NBA, ali Dejvis je najbolji visoki igrač. Zato što podjednako dobro igra na obe strane parketa i trenutno je najdominantniji two-way igrač u ligi, još superstar. Za Dejvisa se zna da će zaključati reket tako da muva ne proleti, sam je držao odbranu Lejkersa i zbog njega su uzeli prsten. S druge strane može da utrpa 30 poena svima, i to s pola gasa, kao "drugi igrač ekipe". Da, Jokić je lucidniji i kreativniji igrač, ali bih pre birala Dejvisa, jer je kompletniji i svuda može da se uklopi.

    Za ove što kao argument spominju da Dejvis nije mogao biti lider u NOP, pitanje nije ko je najbolji lider, već najbolji visoki igrač. Ne mešajte babe i žabe...
    (Aleks, 14. januar 2021 13:55)

    # Link komentara

  44. Davis 1 na 1 jede Jokana za doručak.
    (HGH, 14. januar 2021 13:51)

    # Link komentara

  45. Pa Dejvis je osvojio prsten, i igrama je pokazao tokom plej off-a i finala kakav je visoki igrac. Prosto. Ostali kada osvoje prsten sa svojim ekipama i onakvom igrom, onda nek se stavljaju u isti kosh sa njim.
    (Dragan, 14. januar 2021 13:48)

    # Link komentara

  46. Mark Gasol
    (tetiuhin, 14. januar 2021 13:44)

    # Link komentara

  47. Skola Luis
    (tetiuhin, 14. januar 2021 13:44)

    # Link komentara

  48. Obrva ne igra centra! I verovatno je najbolja streč četvorka koja je igrala ovu igru!
    (Alija Sirotanović, 14. januar 2021 13:40)

    # Link komentara

  49. Jokić gura svakako najslabiji tim od sve trojice. Uzgred mislio sam da ne može da se nađa gore rešenje od Plamlija, ali GM Denvera me je demantovao. Još da Hartenstajnu daju ugovor od 15 miliona godišnje i to je to!
    (Imay, 14. januar 2021 13:38)

    # Link komentara

  50. Jokic legenda
    (johnny, 14. januar 2021 13:36)

    # Link komentara

  51. Dejvis NIJE centar.Aman.Jokić je najbolji
    (Shrempf, 14. januar 2021 13:31)

    # Link komentara

  52. Tripl dabl u danasnjem nba je lako postici, skoro svaku vece je neko blizu tripl dabl ucinka, pa i stiven adams je prije neku vece imao tripl dabl

    Dejvis
    Embid
    Jokic
    (cole, 14. januar 2021 13:30)

    # Link komentara

  53. Najvazniji parametar je koliko.je ko zasticen kod sudija.Jokica tretiraju kao da je kuce dosao u NBA.Dok ovoj dvojici poklanjaju slobodns , Nikoli ne sude ciste i vidljive udarce.U PO protiv Lejkersa , Dejvis naskocio i sam se povrijedio tj kod tog naskoka zapravo napravio faul u napadu , a 3 balvana mu svirali da je faul nad njime i slobodna!Ko zna kakva bi zapravo statistika bila da je kriterijum sufija ujednacen.Ovoj dvojici bi sigurno pale brojke.Malo li su puta sudije Jokicu smanjile minutazu puneci ga faulovima , a kao da jedva cekaju tehnicku da mu dodjrle kada se , uglavnom , opravdano buni , jer ga biju?!
    (Ne znam o čemu se dešava, 14. januar 2021 13:28)

    # Link komentara

  54. Svako u NBA bi prvo uzeo obrvu bez razmisljanja.
    (Dambldor, 14. januar 2021 13:25)

    # Link komentara

  55. Tijesno između Dejvisa i Jokića.
    Dejvis kao pokretniji i samostalniji u igri za nijansu ispred Jokića, ali Jokića igra najljepšu košarku u NBA.

    Spram Nikole sve je pomalo dosadno.
    (KENTAUR, 14. januar 2021 13:24)

    # Link komentara

  56. Sinoc smo poceli razgovor o tome na ovom forumu. Par stvari koje bi trebalo da poredimo. Najvisi je Embid i najtezi,213cm i 127kg.Jokic 211 i116 kg Dejvis samo206 cm i 111kg. Sva trojica imaju siroka ledja i veci raspon ruku od tela znacajno. Dejvis ima najveci odraz i brzinu skoka .Ne siluje kao ni Jokic dok Embid ide na snagu . Nas Zagorac je visi od Dejvisa ali vidite da visina nije sve. Dejvis ipak.
    (zemunski kej, 14. januar 2021 13:23)

    # Link komentara

  57. Embid da nije sklon povredama bio bi najbolji, cim uhvati dobru formu povreda ga izbaci iz ritma i tako citavu karijeru
    (cole, 14. januar 2021 13:20)

    # Link komentara

  58. Jokić im nije ni blizu...
    (SUNĐER BOB, 14. januar 2021 13:18)

    # Link komentara

  59. Nista do se ne napravi anketa - ko je najbolji visoki igrac preko 207.3 cm
    (Goran, 14. januar 2021 13:17)

    # Link komentara

  60. Dejvis je imao solidne igrače u Nju Orleansu, i nije mogao da ih uvede u play-off, Embid ima odlične saigrače, jedino Jokić ima saigrače koji ne mogu da pogode okean sa broda...
    (,,,, 14. januar 2021 12:30)

    Vise vrijedi marej nego svi embidovi saigraci, simons se izgubi u plej ofu, heris nije konstantan, ostali su solidni igraci ali nisu vrhunski
    Marej zna biti nekonstantan ali opet je bolji i od simonsa i od herisa zajedno
    (cole, 14. januar 2021 13:17)

    # Link komentara

  61. Rekao bih Dejvis. Doduse stvarno je jaka konkurencija ali covek igra ko nezdrav
    (srb, 14. januar 2021 13:15)

    # Link komentara

  62. Jokic je najbolji ubedljivo....ce ih posalje za cvarci sto bih se reklo u nasem kraju....jaki ste mi vi Srbi kada vam je Dejvis bolji igrac od Jokica jos glumite neku realnost zapadnu realnost....nidje veze....imali ste....vi sto kazete da je bolji Dejvis da ga vidite u Nju Orleansu bez Lebrona gde je samo nabijao statistiku a tim mu.nije vidjio plej of....a ovaj sa onim smesnim timom prosle godine finale protiv Lejkersa....uostalom Jokic ima 5 puta vise asistencija u proseku i od Dejvisa i Embida a asistencije su posle poena najbitnija stavka u kosarci uvek bile i ostale....a u poenima su tu negde bolji od Dejvisa za 2 slabiji od Embida za 2 ali kada uzmemo da je Jokivev fga daleko manji od pomenute dvojice i tu je bolji Jokic....uzecemo i to da on nas Jokic ne budzi statistku nikad i ne zanima ga to sto pomenuti dvojac non stop rani tako da i tu je bolji Jokic....bolji sut bolja asistencija bolji tehnicki bolja igra ledjima bolji napadac bolji poenter bolji 1na 1,bolji u piku....veci iq 27 puta....i td i td....bolje utice na tim i cini igrace sto puta bolje za razliku od ovih....ovi su bolji u fizikalijama....u skoku mada i to statistika ne pokazuje bolji su fizicki i u odbrani ali i odbrana je podcenjena nase....ima on 1.8 ukradenih na utakmici sto uopste nije malo....sve u svemu Dejvis i nije 5,4 je a i Jokic nije klasican centar Embid je klasican centar....ovaj igra sve pozicije od 1 do 5
    (MYNX, 14. januar 2021 13:13)

    # Link komentara

  63. Jokic je mislim cetvrti u ligi u ukradenim loptama, toliko o njegovoj odbrani!
    (torente, 14. januar 2021 12:51)

    A inače ukradene lopte su osnovni parametar za kvalitet odbrane?

    Naš je, volimo ga, ali realnost je da je slab u odbrani. Grant, Kreg i Milsap su imali ulogu pokrivanja te rupe tako da je nejasno kako su dopustili da ostanu bez Granta i Krega. Morali su da zadrže makar jednog od njih.
    (Globtroter, 14. januar 2021 13:11)

    # Link komentara

  64. Davis, ubacio bi u ovu diskusiju i Sabonisa.
    (Topnik, 14. januar 2021 13:03)

    # Link komentara

  65. Dejvis bez premca.
    (partizan, 14. januar 2021 13:03)

    # Link komentara

  66. Iskreno, smarate više sa tim poređenjem konje bolji. Svaki bogovetni dan ko je bolji Novak, Nadal ili Federer. Pa Džordan, Lebron ili Kobi. Dosadili ste i Bogu i narodu sa takvim tekstovima i raspravom...
    (društvance iz predgrađa, 14. januar 2021 13:02)

    # Link komentara

  67. Jel ko pomenuo Džordana prije 30-og komentara?
    (nnn, 14. januar 2021 13:00)

    # Link komentara

  68. Ђорђе Гагић! :)
    (Боки, 14. januar 2021 13:00)

    # Link komentara

  69. Ljudi, ajmo ovako! Zaboravimo na trenutak to što mnogo volimo Nikolu jer je naš i jer je zaista kul momak. Na trenutak ostavimo to po strani. Zamislite da učestvujete u nekom kupu, okupili ste tim i igrate za bruku para. Treba vam samo jedan centar da kompletirate tim. Nagradni fond vam je izuzetno važan jer vam je novac prekopotreban. Koga biste izabrali u tom slučaju?

    + Dejvis
    - Nikola
    (Masariko, 14. januar 2021 12:56)

    # Link komentara

  70. Koliko smo nerealni kao narod, nevjerovatno. Dejvis ne bi trebao da bude u ovoj konkurenciji, Jokic je najbolji centar u nba ali kad vec DEJVIS JESTE U KONKURENCIJI ONDA JE NEPRIKOSNOVEN. NE PRAVITE LAZNE ARGUMENTE KAKO JE JOKIC BOLJI OD DEJVISA ZATO STO JE SRBIN KAD NIJE
    (Vukk, 14. januar 2021 12:56)

    # Link komentara

  71. Jokic na centru, Dejvis na cetvorci. Najbolja varijanta.
    (Milan, 14. januar 2021 12:53)

    # Link komentara

  72. Jokic je mislim cetvrti u ligi u ukradenim loptama, toliko o njegovoj odbrani!
    (torente, 14. januar 2021 12:51)

    # Link komentara

  73. Šta će Dejvis u ovoj priči? Ako je on tu, onda treba ubaciti i Janisa u raspravu.
    (kfd, 14. januar 2021 12:48)

    # Link komentara

  74. Dejvis pa Jokić. Ko je gledao bar mehur, video je sve. Lebron može da trokira i da se ugasi, Obrva jok. On je sam uzeo titulu. Kompletna surova mašina na oba kraja terena. Što bi rekli klinci, ima "cheat code". Još od vremena Pelikansa kada je ubacio trojku i dugu dvojku u repertoar. Pritom onoliki grmalj voli i da igra na 4, da trči, nadriblava itd. I trajaće ako zaobiću povrede.

    Naš deran je umetnik van kategorije i poređenja. Ofanzivno je bolji što je samo po sebi strašna činjenica ali sveukupno 8/10 velikih trenera bi ipak uzeli Entonija. Kao da je sramota biti drugi centar NBA uz takvu zverku, mošmisliti. Džoel je lenji gotivac i veliki talenat ali klasa ispod AD i Joksona.
    (jako i do samog kraja, 14. januar 2021 12:45)

    # Link komentara

  75. Čitam komentare i malo mislim da ljudi potcenjuju Embida. I ja smatram da je najgori od pomenute troice,ali ljudi se ponašaju kao da nije ni prići Davisu i Jokiću. Očigledno ga niko i nije pogledao. Čovek je kandidat za najboljeg odbrambenog igrača godine i ima skoro iste brojeve kao Jokić osim naravno po asistencijama. Igrač uopšte nije mnogo lošiji od Davisa i Jokića.
    (Legend, 14. januar 2021 12:45)

    # Link komentara

  76. Jokic bolji od Dejvisa, nikada
    (pozovi m, 14. januar 2021 12:44)

    # Link komentara

  77. Mišljenja sam da je ipak Dejvis broj 1 medju visokim igračima. Ne znam zašto, ali mi nekako deluje najdominantnije medju ovom trojicom. Nije sve u brojkama, a kada imaš Obrvu na parketu ti uvek možeš da računaš da će da nadigra konkurentskog centra, da će mu oboriti brojke koje prosečno pravi, procente šuta, a da će svoje isporučiti bez problema. Iza njega bih stavio Nikolu, pa Embida. Generalno sva trojica su esencija NBA lige, ljudi koji su vratili centarsku poziciju u fokus, svako na svoj način.
    (Milan, 14. januar 2021 12:43)

    # Link komentara

  78. Dejvid uopšteno, Nidža je najbolji napadač, Embid najbolji odbrambeni.

    Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
    (Ružica iz Švajcarske, 14. januar 2021 12:41)

    # Link komentara

  79. Jokic kao najbolji igrac u svojoj ekipi je stigao do finala jace konferencije.
    Dejvis kao najbolji igrac Nju orleansa stigao do druge runde. Embid na istoku i pored Simonsa i Batlera onomad, ne moze da prodje drugu rundu na istoku.
    (kejt_winslet, 14. januar 2021 12:41)

    # Link komentara

  80. Pa svi su oni super ali Joker ima nesto sto ova dvojica nemaju a to je razigravanje asistencijama cele ekipe..
    (C i n i k, 14. januar 2021 12:41)

    # Link komentara

  81. Moje neko mišljenje je da Embid ne može u isto koš sa Dejvisom i Jokićem. Dejvis je možda najbolji igrač što se tiče fizikalija, ali Jokić ima IQ koji ne poseduje niti jedan visoki igrač u NBA. Stvarno nijanse odlučuju u ovim poređenjima.
    Kad bi imali isti kriterijum suđenja onda bi mogli da kažemo sa sigurnošću da je Jokić bolji, ovako... Dejvis nosi blagu prednost u odnosu na Nikolu.
    (Robin Hood, 14. januar 2021 12:40)

    # Link komentara

  82. Da ali Joka igra na 70% mogucnosti i manje, Embin mu nije ni do kolena, Dejvis je Jokiceva klasa, drugi tip ali klasa.
    (Slobodan, 14. januar 2021 12:40)

    # Link komentara

  83. Sale se ne bi slozio.
    Starter bi bio Birca, zamena Jokic a Obrva i Embid za prijateljske utakmice i tamo samo ako je rezultat resen..
    (Ki, 14. januar 2021 12:37)

    # Link komentara

  84. Embid je treci to je sigurno. E sad, na strani sto je Jokic nas, mislim da bi 90% ekipa uzeo Dejvisa prije. Da me pogresno ne razumijete. Jokic je igrac preko kojeg ide sve, plejmejker, ali jedno je Denver koji nema igraca na toj poziciji. On je centar, a posao centra nije da dijeli asistencije. Dok Dejvis moze da igra u svakoj ekipi. Sjajan ofanzivno i defanzivo. Po meni i najbolji igrac u Lejkersima.
    (Nikola, 14. januar 2021 12:36)

    # Link komentara

  85. Jeste Jokic nas i odlican igrac, ali Dejvis je ipak bolji.
    (Marko, 14. januar 2021 12:35)

    # Link komentara

  86. Sva trojica su dobri, nema potrebe za debatom ko je najbolji.
    (liljanfree, 14. januar 2021 12:34)

    # Link komentara

  87. Jokic i Dejvis.
    (Mare, 14. januar 2021 12:34)

    # Link komentara

  88. Никола је без сумње најбољи кошаркаш од ове тројице, али сваки има своје предности и мане у екипи
    (Вук Караџић, 14. januar 2021 12:31)

    # Link komentara

  89. Dejvis je imao solidne igrače u Nju Orleansu, i nije mogao da ih uvede u play-off, Embid ima odlične saigrače, jedino Jokić ima saigrače koji ne mogu da pogode okean sa broda...
    (,,,, 14. januar 2021 12:30)

    # Link komentara

  90. Embida bi otpisao odmah. E sad izmedju Jokare i Dejvisa tesko pitanje...Jokara je nestvaran igrac koji ima sve a sto je tice Dejvisa on kao da igra nakekih 50% tako mi deluje cele sezone , ne sili nista igra koliko treba Lejkersima , ne uzima uopste toliko suteva koliko bi trebao.U play off-u ce biti naravno druga prica jer kad je on na 100% ne moze niko da ga cuva objektivno.
    (Uros, 14. januar 2021 12:30)

    # Link komentara

  91. 1.Dejvis
    2.Jokić
    3.Embid(ubedljivo najlošiji od pomenute trojice)
    (Duja12, 14. januar 2021 12:30)

    # Link komentara

  92. Dejvis nije klasicni centar.
    (Dzoco, 14. januar 2021 12:29)

    # Link komentara

  93. Potpuno drugačiji tipovi igrača, mogu igrati i zajedno.
    (Fanatik, 14. januar 2021 12:28)

    # Link komentara

  94. Davis realno, odmah iza njega je Jokic
    (mmm, 14. januar 2021 12:26)

    # Link komentara