Novak Đoković
  1. @De rerum natura
    Zašto odmah ideš na to da sam ja budalast? Da bi neko mogao, kaso sin vojvode Mišića, da ide u rat i brani zemlju, on prvo mora da bude vojnik, da prođe obuku. Onaj ko je izbegao vojsku nikada neće moći da u slučaju "ne daj bože kad nešto izbije" bude od koristi. Moći će samo da ljušti krompir, koji mu je poklonio Nadal. Ajde da se više ne bavimo njegovim patriotizmom, kažem samo: sramota je ne služiti vojsku.
    (E moji vi, svako može da vas opseni prostotom)

    Niko nije rekao da si budalast (možda se tako osećaš), već da su ti argumenti takvi.
    Pogotovu što nekog nekog ratnog heroja suprotstaviš Novaku, pa onda Novaka pljuješ što nije veći ratni heroj od tog. Na osnovu te logike nijedan Srbin rođen u zadnjih 100 godina nije dovoljno dobar, jer se nije borio u 3 rata. Takve ideje su budalaste i ne znam zašto uporno insistiraš na njima i konstantno se svaki put ukopavaš svojim sve dubljim nepoznavanjem stvari. Iako je služenje vojnog roka obustavljeno, svaki građanin ima dva zadatka vezana za odbranu zemlje - da se upiše u vojnu evidenciju (sa 18 godina) i da služi u rezervnom sastavu (počev od navršene 30. godine života). Dakle, svi muškarci do 60-e godine su automatski u rezervnom sastavu bez obzira da li su služili vojsku ili ne. To važi i za novije generacije uključujući i NĐ, kojim je ukinuta obaveza služenja aktivnog ili civilnog vojnog roka.
    U zabludi si: niko nije izuzet od odbrane otadžbine rata u slučaju rata, služio vojsku ili ne.
    (De rerum natura, 3. decembar 2020 22:49)

    # Link komentara

  2. @De rerum natura
    Zašto odmah ideš na to da sam ja budalast? Da bi neko mogao, kaso sin vojvode Mišića, da ide u rat i brani zemlju, on prvo mora da bude vojnik, da prođe obuku. Onaj ko je izbegao vojsku nikada neće moći da u slučaju "ne daj bože kad nešto izbije" bude od koristi. Moći će samo da ljušti krompir, koji mu je poklonio Nadal. Ajde da se više ne bavimo njegovim patriotizmom, kažem samo: sramota je ne služiti vojsku. Nije podržao ni studente ni građane kad su ih surovo tukli ispred skupštine? Reč nije rekao!
    (E moji vi, svako može da vas opseni prostotom, 3. decembar 2020 16:32)

    # Link komentara

  3. Sin vojvode Mišića Aleksandar mogao je da ne ide u vojsku, i on je bio član teniske reprezentacije, ali se odazvao pozivu otadžbine u tri rata. Pitomci Vojne akademije, 1300 kaplara u jednom danu pristupili su vojvodi Mišiću, o čemu ti pišeš: o članu zakona, koji je dozvoljavao da se lažni rodoljubi oslobode vojske? Kad je o moralu reč, iver ne pada daleko od kolade.
    (Doba korone, 3. decembar 2020 10:51)

    Svaka čast sinu vojvode Mišića, kao i 1300 kaplara, ali tvoja očajnička paralela njih iz ratnih vremena i Novaka iz doba kad nije bilo rata je, najblaže rečeno, budalasta.

    Suma sumarum: Novak nije izbegao služenje vojnog roka, kao recimo Federer, i nije ratovao zato što na svu sreću i tvoju ogromnu žalost, nije bilo potrebe za tim.
    (De rerum natura, 3. decembar 2020 15:45)

    # Link komentara

  4. Sin vojvode Mišića Aleksandar mogao je da ne ide u vojsku, i on je bio član teniske reprezentacije, ali se odazvao pozivu otadžbine u tri rata. Pitomci Vojne akademije, 1300 kaplara u jednom danu pristupili su vojvodi Mišiću, o čemu ti pišeš: o članu zakona, koji je dozvoljavao da se lažni rodoljubi oslobode vojske? Kad je o moralu reč, iver ne pada daleko od kolade.
    (Doba korone, 3. decembar 2020 10:51)

    # Link komentara

  5. Nije svako mogao da odloži služenje vojske do 27. godine, svake godine morao si na osnovu zahteva da dostavljaš dokaz zašto tražiš odlaganje: redovni studenti, hranioci porodice ako u kući niko nije radio ili neka bolest. Novak nije imao nijedan pravni osnov, i nemoj me učiti poznavanju zakona.
    (Izbegao je da ide u vojsku, točka, 2. decembar 2020 18:51)

    Arogancija: 100, znanje: 0.

    "Na osnovu člana 40. stav 1. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, po zahtevu nadležnog ministarstva služenje vojnog roka odlaže se regrutu: naučnom radniku istraživaču, koji radi na naučnoistraživačkim i razvojnim projektima od posebnog značaja za Republiku Srbiju; vrhunskom sportisti i članu reprezentacije Republike Srbije, zbog učešća na svetskim i evropskim takmičenjima i olimpijskim igrama i umetniku radi učešća na manifestacijama od značaja za Republiku Srbiju."

    05/04/2004 Novak Đoković je u meču Dejvis Kupa protiv Letonije postao reprezentativac Srbije i Crne Gore. Dakle, postao je vrhunski sportista sa pravom odlaganja vojnog roka, pre nego što je i regrutovan.
    Kao što je očigledno, nemaš znanja ni tenisa ni zakona. Samo mržnju prema čoveku koji ti nikakvo zlo nije naneo.
    A nikakav komentar na činjenicu da Federer nije služio vojsku, ha?
    (De rerum natura, 2. decembar 2020 20:22)

    # Link komentara

  6. Nije svako mogao da odloži služenje vojske do 27. godine, svake godine morao si na osnovu zahteva da dostavljaš dokaz zašto tražiš odlaganje: redovni studenti, hranioci porodice ako u kući niko nije radio ili neka bolest. Novak nije imao nijedan pravni osnov, i nemoj me učiti poznavanju zakona.
    (Izbegao je da ide u vojsku, točka, 2. decembar 2020 18:51)

    # Link komentara

  7. Nije svako mogao da odloži služenje vojske do 27. godine, svake godine morao si na osnovu zahteva da dostavljaš dokaz zašto tražiš odlaganje: redovni studenti, hranioci porodice ako u kući niko nije radio ili neka bolest. Novak nije imao nijedan pravni osnov, i nemoj me učiti poznavanju zakona.
    (Izbegao je da ide u vojsku, točka, 2. decembar 2020 18:51)

    # Link komentara

  8. Zašto žgolja nije služio vojsku? Ni po kom osnovu nije mogao da izbegne služenje vojnog roka, nije studirao, nije bio bolestan, a kad je obavezni vojni rok ukinut 2011. godine, žgolja imao pune 23. godine i trebalo je odavno da bude na braniku otadžbine...
    (Žgolja na bajonetima, 1. decembar 2020 20:29)

    Prema tadašnjim zakonima, vojni obveznik Novak Đoković je do 2017 mogao da služi vojni rok, to jest do godine u kojoj puni 30 godina. Takva su bila pravila, oni koji žive u Srbiji krajnji rok im je bio 27, a oni koji žive u inostranstvu su čekani do 30 godina. Vojni rok je ukinut 2010 i NĐ je u tom trenutku trebalo da bude vojni obveznik još 7 godina, ali je to prekinuto donošenjem tog zakona. Taj zakon nije ukinuo služenje vojnog roka samo obvezniku Đokoviću, već stotinama hiljada drugih mladih građana RS. Ili možda misliš da je Novak platio da se donese taj zakon?
    A kad smo već kod plaćanja kazni da se ne bi služio vojni rok, informiši se kod Federera, koji nikad nije služio vojsku u Švajcarskoj, koja je veoma striktna s tim u vezi. Od 1968 pa do 1996 ta zemlja je poslala u zatvor 12000 mladića koji su izbegavali vojsku. Pravo pitanje je zašto Federer nije bio ni u vojsci, a ni u zatvoru?
    (De rerum natura, 2. decembar 2020 08:21)

    # Link komentara

  9. Najbolji ikad, kako je zgazio Federera na njegovom Vimbldonu, car!
    (Kale, 1. decembar 2020 21:01)

    # Link komentara

  10. Мој идол Ноло, нажалост неће никада бити ГОАТ...
    АМИН.
    (Рајко имбецилни Четник, 1. decembar 2020 21:00)

    # Link komentara

  11. Djokovic prska po onima koji ga ne vole vec 10 godina, poliva Nole ko blesav
    (Zarko, 1. decembar 2020 20:48)

    # Link komentara

  12. Pitanje za B92: Druže uredniče, tko vam je naredio da svakog dana furate neke podvige momka ot The Monaca, da biste nam odvukli pažnju od mizerne svakidašnjice i virusa zvanog korona open? Ko je Milanu_PT kupio gusle i postavio ga za Filipa Višnjića da opeva podvige najvećeg Srbina "svih vremena" (Tesla je na drugom a Nemanja na trećem mestu).
    (Tako znači, 1. decembar 2020 20:35)

    # Link komentara

  13. Dva puta je Nadal punio Novaku džak sa krompirom, žgolji je zauvek preseo krompir i izbacio ga je iz jelovnika, iako je nekada, kao i Vučić, najviše voleo pitu krompirušu. Vojnički pasulj nije mogao da proba pošto nije služio vojsku. Zašto žgolja nije služio vojsku? Ni po kom osnovu nije mogao da izbegne služenje vojnog roka, nije studirao, nije bio bolestan, a kad je obavezni vojni rok ukinut 2011. godine, žgolja imao pune 23. godine i trebalo je odavno da bude na braniku otadžbine, u koju se danas neodmereno kune. Sin vojvode Mišića Aleksandar herojski se borio u tri rata - Prvom i Drugom balkanskom, u Kolubarskoj bici i na Solunskom frontu, i nije se busao u grudi, za razliku od žgolje. Minusima ne možete protiv istine, a nolomanskim lažima za koje ste bedno plaćeni krčite sebi put u nesanicu: kad-tad ima da vas stigne.
    (Žgolja na bajonetima, 1. decembar 2020 20:29)

    # Link komentara

  14. Све у свему Ноло није ГОАТ нити ће бити.
    АМИН!
    (Рајко масни Четник - гибаничар, 1. decembar 2020 20:22)

    # Link komentara

  15. "Mentalna gromada" je puka izmišljotina, pravilno se kaže metalna gromada, na primer Ajfelova kula u Parizu.
    (Misim stvarno, 1. decembar 2020 19:59)

    # Link komentara

  16. Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 1. decembar 2020 17:09)

    Pa, dobro...niko nije savršen, kao ni ti ni ja. I tog momka koji se nije slagao sa tim i njega isto može neko da išamara, može bilo ko. Ali, to je sport. Nekad je saobraćaj u jednom smeru, nekad je epska borba koja će se prepričavati narednih godina, nekad je rijaliti pojedinca koga više interesuje društvena mreža nego teren, diskvalifikacije, povrede, predaje (sa ili bez borbe), krompiri, pomfriti, korona nedelje i turniri, (40:15)*3 itd. To je sve profesionalni sport. Tu se sve gleda u duhu igre. A, tebe? Tebe neko treba da išamara ovako, zato što si ti neopevano govedo koji ne zna kako da se zaustavi sa pisanjem ovih...ovih...ne znam ni šta ti to pišeš uopšte. Držiš predavanje za sve nas da su Đokovićevi navijači nenormalni. E, pa znaš šta? To ima svuda u svetu, niko nije drugačiji kao što ti misliš. Ima i onih koji navijaju za Rodžera, Rafu, Tima, moju babu i ostale, od normalnih navijača do fanatika i nerealnih. Svi trpimo sve i svašta, gde god pogledaš. To je sve sastavni deo društva u kome mi živimo. To je uvek bilo, uvek je tu i uvek će biti. Ako se ti i tvoje društvance ne slažete sa svim tim što sam napisao, ne znam šta da vam kažem. Idite i žalite se Sportskom sudu u Lozani, premda...šta vi pišete i koliko to dnevno pišete...zreli ste pre za psihijatrijsku ustanovu nego za sportski sud.

    Veliki pozdrav, mada ćete i od toga zaboleti glava!
    (iz Niš, 1. decembar 2020 18:55)

    # Link komentara

  17. Ja koliko vidim njega svi deru a bogami poceo je i krompir da guli.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mikica, 1. decembar 2020 17:28)

    Pa ti jako slabo vidis , da ne kažem da si slep. Kako mislis da svi deru čoveka koji je najbolji na svetu?
    (Hahahahahaha, 1. decembar 2020 18:37)

    # Link komentara

  18. Wimbledon 2019 lekcija koju je najteže savladati. Jedan čovek protiv 15000 ljudi. Samo su Nole i Mirka znali ko će pobediti. Idemooooo
    (zed, 1. decembar 2020 18:36)

    # Link komentara

  19. "Novak je mentalna gromada"

    Kaiser Roger - pena na usta, epileptični napad...
    (panter pudlica, 1. decembar 2020 18:34)

    # Link komentara

  20. "Često se govori o mentalnoj snazi srpskog asa i kako se vraća praktično iz izgubljenih mečeva,"
    To je jedan nacin gledanja na stvari, ali je sasvim drugacije ako se zapitamo ZASTO i KAKO je dosao u situaciju da se vraca iz "izgubljenih mečeva"? Zasigurno ne kao "mentalna gromada".
    (mikin, 1. decembar 2020 18:33)

    # Link komentara

  21. Rekorder u neplaćanju poreza
    (Gole, 1. decembar 2020 18:30)

    # Link komentara

  22. Srbi stvarno zasluzuju da izumru jer imaju toliko negativnih osecanja u sebi da je to revija.
    (Zemljanin, 1. decembar 2020 18:24)

    # Link komentara

  23. 4GS za godinu dana > 20GS za 20 godina. Da ne spominjem međusobni skor. Idemooo
    (zed, 1. decembar 2020 18:23)

    # Link komentara

  24. 20 20 20
    (Haris, 1. decembar 2020 18:21)

    # Link komentara

  25. (Dr. makijato, 01. decembar 2020 17:17)
    sreca?!? pa hoce centrala da pogesi jednom, ali ne i sto puta...
    ima jos bolja: ono sto se desilo jednom, ne mora vise nikad da se ponovi... ono sto se desilo dva puta, desice se i treci...
    posle dva USO, W je bio neminovnost...
    (lal, 1. decembar 2020 18:10)

    # Link komentara

  26. Meni je ipak bez premca 15/40 za Federera i dve meč lopte na Wimbledon-u. To će Holivud da ekranizuje za jedno 20 godina..
    (Goran Loznica, 01. decembar 2020 17:08)
    Jok, ekranizovace tvoje manipulacije sa plusicima na forumu. Koji je to nivo low life hahahaahah
    (No1vak, 1. decembar 2020 18:01)

    # Link komentara

  27. Da, stvarno, zašto ovaj Enrico Maria Riva gleda od 2011? Koliko je para dobio za to gledanje?
    (Gile, 1. decembar 2020 17:59)

    # Link komentara

  28. Novak Djokovic je najbolji ikada, pratimo tenis u njegovoj eri
    (2pac, 1. decembar 2020 17:54)

    # Link komentara

  29. Pa ni gospodin iz Svajcarske nije bio sampion na OI u singlu ili se njemu racuna zlato M. Rosseta, pa zemljaci su? Mozda/verovatno i nece imati vise GS, od ove dvojica velikana, no gotovo sigurno ce imati vise provedenih nedelja na prvom mestu, sigurno je imao sva 4 GS u posedu, pa makar ne bili u jednoj kalendarskog godini. A to ova druga dvojica isto nece imati, pa sta?
    (Eggy, 1. decembar 2020 17:54)

    # Link komentara

  30. Moj gospodar mentalna je gromada,
    poješću Pedigree iz jednog komada.
    Samo hejter njega ne može da voli,
    jedite manje da vas tiba ne boli.
    Svaki dan crni rekordi se obaraju,
    ali oni kažu da ih članci smaraju.
    Nove mere biće od petka,
    gospodar mene neće da šetka.
    Rita Ora organizovala žurku,
    ali Pjer i ja idemo u jurku.
    Od danas nova mera stupa na snagu,
    ali videću ja jednu maltezerku nagu.
    Oj gospodaru ti znaš šta treba,
    samo da za nas uvek ima hleba!
    (Milan_PT, 1. decembar 2020 17:43)

    # Link komentara

  31. Sto niste rekli Timu za ovu statistiku kad je poceo da "samara"lopticu u taj brejku.hahahahah
    (Kaiser Roger, 1. decembar 2020 17:40)

    # Link komentara

  32. Novak je sinonim za tenis
    (Lister, 1. decembar 2020 17:32)

    # Link komentara

  33. У историји тениса биће уписано:
    Роџер федерер, најелегантнији и највољенији.
    Рафаел надал, највећи борац и са најјачом вољом.
    Новак Ђоковић, најкомплетнији и са најјачим менталним склопом.
    Све у свему, Новак ГОАТ.
    АМИН.
    (Рајко Четник, 1. decembar 2020 17:31)

    # Link komentara

  34. Federer i Nadal nikad nece biti najveci dokle god budu imali negativan skor protiv Djokovica

    29-27

    27-24
    (shorty, 1. decembar 2020 17:30)

    # Link komentara

  35. G.O.A.T.
    (Bane, 1. decembar 2020 17:28)

    # Link komentara

  36. Ja koliko vidim njega svi deru a bogami poceo je i krompir da guli.
    (Mikica, 1. decembar 2020 17:28)

    # Link komentara

  37. 6:0,6:2,7:5.Aj zdravo.
    (Kaiser Roger, 1. decembar 2020 17:28)

    # Link komentara

  38. Kako ce Thiem Medo i Sasa Zverev da ga ispresavijaju u Australiji joj jedva cekam. Gotovo je sa Noloeom porazi ce samo biti sve tezi i tezi
    (Beobrad, 1. decembar 2020 17:28)

    # Link komentara

  39. sumLJaš?
    e šta ti je seljana kad otkrije portal...
    samo ti sumLJaj...
    (verovali ili ne, 1. decembar 2020 17:27)

    # Link komentara

  40. @Rasim Np
    Ma ko majmuna
    (Beobrad, 1. decembar 2020 17:26)

    # Link komentara

  41. Kako da nije. Pa Rafa bi ga pobedio na RG sa 3:0 da Nolo nije gromada.
    (Saša, 1. decembar 2020 17:25)

    # Link komentara

  42. i šta sad?
    (Kvid, 1. decembar 2020 17:25)

    # Link komentara

  43. Prvo da pohvalim redakciju sto je konačno napisala nešto o Nolu. Pa nema ništa nedeljama o njemu. Nije u redu da nepratite takvu veličinu bar jednom nedeljno. Ja da se pitam pisao bih svaki dan. Dajte malo više članaka o njemu. Imam ideju za ubuduće. Mogli bi svakog ponedeljka da nas obaveštavate za koliko nedelja stiže zlog džemperka? To bi bilo fenomenalno i originalno.
    (Žarko, 1. decembar 2020 17:21)

    # Link komentara

  44. To ne sumljam da je Roger gromada,ali ovaj!Pih....
    (Kaiser Roger, 1. decembar 2020 17:20)

    # Link komentara

  45. Mentalna gromada kojom manipuliše Pepe Imaz, koja traži alternativnu pseudonauku, prenemaže se, meša se u imunologiju, istoriju, nasađuje ga prevarant dr Semir Osmanagić, pravi jeftine i nepromišljene poteze (korona, nova teniska asocijacija), ne fokusira se na sport u kojem je 'najbolji'... Nastavite, molim vas.
    (Dragoslav, 1. decembar 2020 17:18)

    # Link komentara

  46. “Novak Đoković – mentalna gromada. Što najbolje govori i čuveno prošlogodišnje finale Vimbldona i preokret protiv Federera.”

    Ono se u srpskom jeziku zove SREĆA! Kad ne znaš ništa ko tele ali jednostavno pobediš! I na kraju kad te pitaju ,pa kako je moguće da si pobedio,a ti sležeš ramenima i kažeš “ni sam ne znam”!
    (Dr. makijato, 1. decembar 2020 17:17)

    # Link komentara

  47. A zasto se racuna od 2011? Federer igra od 2001! Ne mozete njemu i nadalu da racunate od 2011,nije posteno!
    (Dr. makijato, 1. decembar 2020 17:16)

    # Link komentara

  48. 6:0 6:2 7:5
    (Mile, 1. decembar 2020 17:14)

    # Link komentara

  49. 20>17
    (Milutin, 1. decembar 2020 17:13)

    # Link komentara

  50. Možda bio...

    Koja to mentalna gromada (a plus i "kralj taj-brejkova), gubi taj-brejk posle 4:0 ?!
    (profesi(j)oznalac, 1. decembar 2020 17:11)

    # Link komentara

  51. Izjaha ga Rafa a sad i ostali ko ovcu.
    (Rasim Np, 1. decembar 2020 17:10)

    # Link komentara

  52. Džaba, 17 jednostavno nije dovoljno!
    (Mile, 1. decembar 2020 17:10)

    # Link komentara

  53. I onda, dodje najvaznije Grend Slem finale u istoriji, koje oblikuje Goata, gde se puno toga pokazuje, gde je ulog ogroman, gde je "Goat 17" veliki favorit jer su mu namestili zreb, krov, hladne uslove, teske loptice... A pojavi se jedan momak koji ne misli tako, iznervira se na reci jednog trenera, pa pocne da samara, lema, bije, prebija "mentalnu gromadu" koja ne zna sta ga je snaslo, da deli krompire, malo se opusti, spusti se na 67% mogucnosti i ne demolira i u 3. setu "velikog favorita" u finalu! E to je teniski utisak ove godine, a ne ko je koliko taj brejkova dobio!
    (Jumko, 1. decembar 2020 17:09)

    # Link komentara

  54. Jok, najači je onaj koji stotinama puta vadi gaće, ne može da napusti klupu dok mikronski ne naređa flašice, ne sme da zgazi liniju, niti da se vrati na klupu ako mu dete pre toga nije donelo peškir.

    Ili onaj kojem se noge odseku i zaboravi sve što o tenisu zna kada treba da na 40:15 završi meč.
    (Djido, 1. decembar 2020 17:09)

    # Link komentara

  55. Meni je ipak bez premca 15/40 za Federera i dve meč lopte na Wimbledon-u. To će Holivud da ekranizuje za jedno 20 godina..
    (Goran Loznica, 1. decembar 2020 17:08)

    # Link komentara

  56. U ovoj deceniji po svim parametrima je najbolji i najdominantniji igrac, tu nema sumnje !!!
    (Bane, 1. decembar 2020 17:08)

    # Link komentara

  57. Dzaba sve to kada nikada nece imati vise Gren slemova od Federera i Nadala i sto nikada nece biti olimpijski sampion
    (Mile, 1. decembar 2020 17:08)

    # Link komentara

  58. Najveći!
    (Dragan Popovic, 1. decembar 2020 17:02)

    # Link komentara

  59. Moze svaki dan da bude neki novi podatak i statistika,
    ali to nama nista ne znaci, jer je za nas najbolji jer gledamo sve.
    I GS i Masterse i H2H...

    Medjutim, defakto, bez najveceg broja GS nece biti bezkompromisni najbolji igrac svih vremena za ceo svet.
    (GM, 1. decembar 2020 17:01)

    # Link komentara