Poznat termin Đokovićevog meča

Srpski teniser Novak Đoković u četvrtfinalu turnira iz serije 500 u Beču igraće protiv Lorenca Sonega.

MT Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. (matori, 29. oktobar 2020 23:55)

    To što ti misliš da je lako pobediti nekog čak i u prvom kolu GS turnira, pokazuje koliko razumeš ovaj sport.
    Za GS titulu ti treba sedam pobeda za redom u tri dobijena seta, bez kiksa, a finalni Masters možeš da osvojiš ne sa jednim, nego čak i sa dva poraza u grupi.
    Pogledaj ko je osvajo završni masters poslednje dve godine: Zverev i Cicipas.
    Zašto ? Zato što su imali svežine i sreće pa su dočekali umornog Novaka.
    Dali bi sve što imaju za jednu GS titulu, a ne samo ovaj Masters.
    Što se zlatnih OI medalja tiče, samo ovo da kažem, kada bi Novak imao jednu makar i u dublu i dalje bi bio olimpijski šampion i niko mu to ne bi mogao osporiti.
    Novak i Nadal više nema šta da se misle oko bilo kakvih trica i kučina, osim trke u GS titulama.
    Uostalom, šta bi bilo i da Nadal osvoji taj Pariz ? Ništa posebno, obojica su tu jedan više ili manje, kao i h2h, ne pravi nikakvu suštinsku razliku.
    Mastersi se menjaju i po broju i po formatu, koliko ih je bilo kada je Lendl osvojio sve u njegovo vreme, a koliko će ih biti za deset godina?
    Samo GS su konstanta evo već više od sto godina, dame i gospodo, sami teniseri to najbolje znaju i to ćete već videti u Australiji.
    Za Novaka je tu biti ili ne biti, jer ne sme da dozvoli da u maju Nadal ode na 4 slema viška.
    Tamo je favorit i prosto ne sme da kiksne.
    (Pametnjaković mlađi, 30. oktobar 2020 10:39)

    # Link komentara

  2. Kad se Novak odlucio za Bec,udario je samar Nadalu koji je odjednom odlucio da se pojavi na Masters u Parizu(nije ucestvovao godinama)!Medjutim maska je skinuta odmah posle objave ATP liste o GOAT trci i sta se uzima za segment bodovanja itog.Znajuci da Novak nece doci u igri je 1000 poena ili 1 bod vise u trci a i turnir koji nikad nije osvojio a kad nema Novaka to je lakse ostvarljivo.Novak je odlicno reagovao,ali ne zbog GOAT trke vec zato sto je imao plan da sustigne Samprasa po godinama na 1.mestu i osigura nedostizno vodjstvo u bodovima pre odlaska na Zavrsni turnir,pa i zapocne godinu drugog zacrtanog plana rusenja rekorda Federerovog broja nedelja na prvom mestu.Nosim se mislju da je Novak izracunao sve u ovoj situaciji pandemije i ATP pravila o zadrzavanju poena osvojenih ranije do kraja Marta iduce godine!Posve sam siguran da ce trka ove dvojice trajati jos par godina.Federer je ispao iz trke,nije vise jedini rekorder u nijednom segmentu (osim 310 nedelja) koji ce biti oboren za praznik Osmi mart!
    Osvoji li Novak,zavrsni turnir u Londonu dilema oko najboljeg vise nece imati smisla!"Kralj je mrtav ziveo novi kralj" bice izgovorena u prestonici zemlje koja stoji iza ove recenice i biti upucena nasem sampionu! Bravo Nole!
    (bradina, 30. oktobar 2020 06:08)

    # Link komentara

  3. opusteno, od jednog od veoma bitnih, ovaj turnir je sada postao potpuno nebitan. ne bi me iznenadilo da novak propusti i zavrsni masters i krene polako sa odmorom i pripremama za australiju. jedino da ode da spreci nadala da uzme. :)
    (vrg, 29. oktobar 2020 16:11)

    Titula na završnom turniru je jako prestižna a bila bi mu i šesta čime bi se izjednačio sa Federerom plus poeni koje bi dobio bi mu dodatno osigurali prvo mesto i no1 rekord tako da mnogo stvari može da dobije igrajući a ništa ne dobija propuštajući turnir.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nebojša, 29. oktobar 2020 17:15)

    presitzna je, ali ih vec ima pet. dovoljno da mu sesta ne pravi neku razliku kada je rec o podvlacenju crte za goat. uostalom, sam je rekao da su mu slemovi sada prioritet.

    mislim, racunam i ja da ce otici zbog bodova i da odrzi neki kontinuitet. nisam ni rekao da mislim da nece ici, nego da me ne bi iznenadilo da uzme sebi oduska. :) svasta se izdesavalo ove godine, a bilo je i povreda koje su se vracale.

    kakogod, on je sa pobedom u drugom kolu beca zavrsio glavni deo posla sto se tice ostatka 2020. godine. ne znam kolko ce zapinjati vise do AO.
    (vrg, 30. oktobar 2020 03:46)

    # Link komentara

  4. ...jer kad izgubi pokupi se u svlacionicu i ne pada mu na pamet da deli srce i ljubav sa celim svetom.
    (Licemer, 29. oktobar 2020 18:53)

    Naravno da 'mu ne pada n pamet' kad je slanje srca ritual kojim proslavlja pobedu, a čovek kada izgubi nema šta da slavi. Zapravo je licemerno da se diže prašina oko tog njegovog rituala, koji on napravi samo jednom i to na kraju meča kada pobedi, dok Nadal svoje rituale izvlačenja šorca i trljanja nosa i ušiju izvede više desetina puta na svakom meču i nikom ništa. Ono što je zapravo sporno sa tim slanjem srca je što ta 'koreografija', da bi bila prijatna za gledati, zahteva da se na svako poslato srce odgovori ovacijama, a što sa publikom koja navija ili za Federera, ili za očuvanje njegovih rekorda, često nije slučaj.
    (Kluzo, 30. oktobar 2020 01:14)

    # Link komentara

  5. Jaaaaako nezgodan protivnik, a Novak to i zna.....
    (jglbmgbm,h, 30. oktobar 2020 00:22)

    # Link komentara

  6. @(I ovo su činjenice, 29. oktobar 2020 23:24)

    takođe su činjenice da se igra samo protiv top 10 igrača, gde Novak ima najbolji skor. ( Rafa i Rodžer imaju i manje mečeva i lošiji skor protiv top 10 igrača). kakvi god da su, ti igrači koji su tu su najbolji, i moraš odigrati bar 3 odlična meča, a GS titulu možeš osvojiti da ne vidiš nikog od top 10, a to Rafa jako dobro zna. nije bez veze taj turnir 1500 bodova.
    a koliko znam Rafa u singlu ima jedno zlato na olimpijskim igrama.
     (matori, 29. oktobar 2020 23:55)

    # Link komentara

  7. jel to onaj sto zeli da bude najbolji svih vremena a gubi prvi set 6:0 od najboljeg svih vremena?
    (bagzi, 29. oktobar 2020 23:31)

    Najbolji svih vremena je izgubio od jednog anonimnog Slovaka u Dohi 2011. godine set sa 6:0. Šta je smisao tvog klevetanja?
    (Tennis Fan, 29. oktobar 2020 23:50)

    # Link komentara

  8. jel to onaj sto zeli da bude najbolji svih vremena a gubi prvi set 6:0 od najboljeg svih vremena?
     (bagzi, 29. oktobar 2020 23:31)

    # Link komentara

  9. Finalni turnir je jedan od najvaznijih i najprestiznijih u sezoni, takodje ga je najteze osvojiti...
    (Cinjenica, 29. oktobar 2020 18:51)

    Finalni turnir je marketinški ATP šou koji se organizuje zbog sponzora i gde iscrpljeni igrači dolaze maltene po radnoj obavezi.
    Od početka se igra isključivo na tvrdim i brzim podlogama koje pogoduju Fedu i Novaku, a koliko je teško osvojiti dovoljno govori činjenica da se igra na 2 dobijena seta i jedini je turnir koji možeš osvojiti, čak i ako imaš jedan poraz.
    Tvrdnja da vredi kao i GS turnir je obična nebuloza jer nijedan teniser ne bi dao ovaj Masters za bilo koju svoju GS titulu u to budi siguran.
    Tačno je da Nadal nema ni jedan, ali zato ima 2 olimpijska zlata i pet salatara za svoju zemlju osvojenih pre svega njegovom zaslugom.
    (I ovo su činjenice, 29. oktobar 2020 23:24)

    # Link komentara

  10. @(Kako je Cicipas od 0:5 došao do 7:5, upravo ovog trenutka, 29. oktobar 2020 20:56)

    i izgubio meč...
     (matori, 29. oktobar 2020 22:36)

    # Link komentara

  11. Godinama komentarisem na ovom portalu i stalno ponavljam da je dominacija Novaka fascinirajuca unazad 10 godina.Niko od tenisera koje sam gledao(Lejvera nisam),nije dominirao kao on.Pit Sampras mi je bio omiljen teniser kasnije i Agasi,a onda se pojavio Federer i zadobio moju simpatiju.Sve je trajalo do trenutka kad se pojavio Nadal sa dugackim pantalonicama,pobedio do tada neprikosnovenog Federera pa su simpatije presle na njegovu stranu.Medjutim,Novembra 2006. prvi put sam gledao na TV momka u crnom sorcu,koji se vijorio oko njega, a kad sam saznao da je nase gore list moja naklonost okrenula se ka njemu i traje do dan danas.Prirodan put zar ne!?Zato mi je nerazumno da u pregrst tih nasih "idola" u ovom sportu ide na stranu drugih a ne ka nasem sampionu? U godinama unazad imali smo sampione koji su tu i tamo blesnuli do raspada zajednicke drzave poput Bore Jovanovica,Pilica do Franulovica i Zivojinovica sve do Ivanisevica kad smo se vec poceli udaljavati jedni od drugih.Kad su Goran i Moniku uzeli trofej na Vimbldonu bio sam ponosan! Pojavom Novaka,Jelene i Ane tenis je postao moj omiljeni sport koji pratim,potisnuo fudbal i kosarku.Dominacija Novaka pocela je 2011. i traje sve do danasnjih dana pa je najzad bio red da stigne priznanje od svih.Pocelo Samprasom,Agasijem i Pilica,preko Bolitijeria do danas vrhunskih komentatora: Kurijera,(bivseg sampiona) i Pol Anakone,bivseg trenera Samprasa i Federera !Svi se slazu u jednom Novak je GOAT prici kraj nema druge!Bravo Nole!
    (B92, 29. oktobar 2020 22:16)

    # Link komentara

  12. Sutra lagano 6:2,6:3!!!!!
    (Delija iz Valjeva, 29. oktobar 2020 21:44)

    # Link komentara

  13. Koliko puta moram da napišem kako on ne deli srca publici, radi to i kad nema publike, korona nam je pokazala, on prvo uperi prst uvis, onda reket, pa diže glavu ka nebu, mrmlja nešto, tek onda na sve četiri strane sveta šalje ova srca, jedno vreme boravio sam na Tibetu i jedna budističko-šamanska sekta u budizma ima ove rituale. Što se, bre, čudite, pa sam je rekao da je već deset godina "u tem".
    (Kako je Cicipas od 0:5 došao do 7:5, upravo ovog trenutka, 29. oktobar 2020 20:56)

    # Link komentara

  14. Ova poza na slici, kada se priprema za slanje srca publici i pitaj boga kome sve je poza koja me natera da iskljucim TV. Ne mogu to da podnesem. U zadnje vreme sam poceo i da navijam protiv njega, jer kad izgubi pokupi se u svlacionicu i ne pada mu na pamet da deli srce i ljubav sa celim svetom.
    (Licemer, 29. oktobar 2020 18:53)

    # Link komentara

  15. @vrg
    Finalni turnir je jedan od najvaznijih i najprestiznijih u sezoni, takodje ga je najteze osvojiti jer garantovano igrate svaki mec (ima ih 7) protiv top 10 igraca. Pit Sampras je jednom rekao da ga je teze osvojiti neki bilo koji GS. Pritom u kombinaciji sa prvim mestom na kraju godine nosi vise GOAT poena nego osvajanje GS-a. Nole plasiranjem u cetvrt finale u Becu je zagrantovao prvo mesto na kraju godine (znaci 8 GOAT poena kao i svaki drugi GS); prakticno mu je svejedno kakav ce ishod biti do kraja Beca. Zasigurno baca sve karte na finalni turnir zato sto 1) zagarantovano obara Federerov rekord po broju nedelja 2) stize Federera po osvajanju finalnih turnira; iz cega sledi Federer ne drzi vise nijedan rekord. Rafa nikad nece biti GOAT jer ima tacno 0 finalnih turnira.
    (Cinjenica, 29. oktobar 2020 18:51)

    # Link komentara

  16. Sutra po 40-u pobedu ove godine!
     (Stefan, 29. oktobar 2020 18:07)

    # Link komentara

  17. opusteno, od jednog od veoma bitnih, ovaj turnir je sada postao potpuno nebitan. ne bi me iznenadilo da novak propusti i zavrsni masters i krene polako sa odmorom i pripremama za australiju. jedino da ode da spreci nadala da uzme. :)
    (vrg, 29. oktobar 2020 16:11)

    Titula na završnom turniru je jako prestižna a bila bi mu i šesta čime bi se izjednačio sa Federerom plus poeni koje bi dobio bi mu dodatno osigurali prvo mesto i no1 rekord tako da mnogo stvari može da dobije igrajući a ništa ne dobija propuštajući turnir.
     (Nebojša, 29. oktobar 2020 17:15)

    # Link komentara

  18. @opusteno, od jednog od veoma bitnih, ovaj turnir je sada postao potpuno nebitan. ne bi me iznenadilo da novak propusti i zavrsni masters i krene polako sa odmorom i pripremama za australiju. jedino da ode da spreci nadala da uzme. :)
    (vrg, 29. oktobar 2020 16:11)

    to se neće desiti iz više razloga.
    prvi je da turnir indukuje mnogo bodova. drugi je da bi osvajanjem ovog turnira stigao Rodžera, koji ima 6 ovih turnira i zacementirao prvo mesto i posle AO, tako da bi sigurno bio prvi i posle 310. nedelje na prvom mestu. mada je ovo drugo povezao sa onim prvim...
     (matori, 29. oktobar 2020 17:02)

    # Link komentara

  19. Ono u Londonu protiv Rogera ajmo ga nazvati mečom kada je ispustio i prvo mj za kraj godine, i ovaj RG finale stvarno covjeku na tom nivou sta se desi sa glavom. Samo da vise ne bude slicnih stvari.
    Volio bi da uzme Beč zbog nasih ljudi tamo i obrati im se na istom jeziku ma koliko ih bilo.
    Protiv Sonega meč ce plafon trajati sat vremena, uzivajmo. Pozdrav
     (soma boba, 29. oktobar 2020 16:23)

    # Link komentara

  20. Mačiji kašalj za Novaka.
     (K a r a dj o r dj e, 29. oktobar 2020 16:18)

    # Link komentara

  21. opusteno, od jednog od veoma bitnih, ovaj turnir je sada postao potpuno nebitan. ne bi me iznenadilo da novak propusti i zavrsni masters i krene polako sa odmorom i pripremama za australiju. jedino da ode da spreci nadala da uzme. :)
    (vrg, 29. oktobar 2020 16:11)

    # Link komentara