1. A nedelje na vrhu liste?
    (Srdjan, 11. novembar 2020 09:22)

    # Link komentara

  2. ja ne znam zasto je Grand Slem kao bitniji od Mastersa. Svaki master od 1000 je jaci,igra se svaki dan skoro i protivnici su duplo tezi. Ne pricam ovo radi Noleta nego relanosti i cinjenica. Na GS mozete do cetfrniala igrati i sa nekima od 60-120 mesta pa i vise,sto nije slucaj na Mastersu. Tamo su 64 pa i 32 samo najbolja. Ili turnir osmorice u Londonu npr,koji Nadal jos nije osvojio npr.
    (realno, 29. oktobar 2020 17:00)

    # Link komentara

  3. DAli ovo nesto vredi

    Djokovic vs Nadal 29 --- 27

    Djokovic vs Federer 28 --- 22

    dalji komentari nisu bitni samo cinjenice
    (Goran, 29. oktobar 2020 14:53)

    # Link komentara

  4. @Da li je Novak paganin?


    Pa pazi, njegovo ponasanje jeste iritantno, ali iritantno je i kada Nadal zavlaci prste u zadnjicu i kada se Federer izdire na terenu.

    A to o prebacivanju loptice sto si rekao je zalosan prikaz tvog nerazumevanja igre. Pa sta je tenis ako nije prebacivanje loptice? Novak zna itekako i volej i drop shot i smec, medjutim nije igranje meca da pokazes znanje vec da nametnes svoju taktiku i svoj omiljeni stil igre. Znas li ti koliko psihicki Novak lomi protivnike time sto svaku loptu posalje na osnovnu liniju? Jesi li ikad uhvatio reket u zivotu? Znas li ti sta je to da te protivnik 3 sata tera da se vracas nazad i da ti usadi strah da pridjes mrezi i pokusas nesto? To je Novakova teniska dominacija koja nije lepa za gledanje ali donela mu je vise titula nego ostalima gde mu samo fali 3GS da se eto izjednaci sa igracima koji su realno ispod njega. Nadal je fizicki strasan, medjutim sagoreva brze nego Novak i gresi u dugim razmenama vise nego Novak. Uz to dominantan je samo na jednoj vrsti podloge. Federer je bio na vrhu, ali u vreme kad mu je konkurencija bila slaba, on je do 2008 uzeo 13 od svojih 20GS, cim mu se pojavila ozbiljna konkurencija pao je u igri, i ne samo zbog godina. Novak i Nadal su od 2008 uzeli po 17 GS, a Federer 7 GS, tako da prica o GOATu se svodi samo na Novaka i Nadala i statistika i raznolikost igre na raznim podlogama ide u Novakovu korist.
    (haha, 28. oktobar 2020 22:33)

    # Link komentara

  5. Mozda jos uvek nije najbolji, ali bice. Jos 5-6 GS titula, dok ce Rafa 1 ili 2 na RG i to je to. Njih troica su zajedno najbolji ikada, odnosno stvorili su najbolju eru tenisa i privilegija je sto prisustvujemo njihovoj neprekidnoj borbi. Naslednici trona su mi nekako mlakusni. Vec bi u tim godinama morali ozbiljno da zaprete trojci, da bi tenis ostao popularan koliko je danas.
    (Nikola, 28. oktobar 2020 16:52)

    # Link komentara

  6. Nekako mi je diskusija promašena. Lepo piše
    "trenutno najuspešniji srpski teniser Novak Đoković".
    Znači da ni jedan srpski teniser trenutno nije uspešniji.
    Ni manje, ni više.
    (Hueso Viejo, 28. oktobar 2020 16:02)

    # Link komentara

  7. A.. OI..
    (Milos, 28. oktobar 2020 13:00)

    # Link komentara

  8. @Komentator
    "Naravno da je statistika bitna, možda i najbitnija, ali nije jedina koja odlučuje, jer postoji mnogo drugih faktora", statistika jeste bitna ali nije najbitnija, sam pominješ druge faktore. Jedan primer: čini mi se da su do 2008. godine bodovi bili duplo manji (GS 1000 bodova), pa kad danas nolomani danas pominju i "rekord" od šesnaest hiljada i nešto, ispada da su onda su Agasi, Beker, Sampras i drugi sa svojih pet-šest-sedam-osam hiljada na prvom mestu bili sirotinja. Vi sve gledate onako kako Đokici ide u prilog: sad nisu najvažniji GS, nego nedelje. Ako ne bude GS, biće nedelja za "goata". Ali, taj vaš statistički "goat" neće čovečanstvo naterati da ga smatraju najvećim svih vremena, to se ne postaje na osnovu statistike nedelja. Sto godina tenis se igrao a da liste ATP nisu postojale. I danas služe samo da se sprovede žrebanje. Samo se GS titule računaju (Vilander), i igra. Ko će prebacivača loptica da smatra najvećim svih vremena, koji ne zna volej, drop-šut, smeč, a na mrežu izlazi samo kad se pozdravi sa protivnikom, da bi posle toga zahvaljivao i delio srca svojim šamansko-tibetanskim paganskim bogovima.
    (Da li je Novak paganin?, 28. oktobar 2020 11:31)

    # Link komentara

  9. Olimpijske igre su vredan i cenjen turnir. Vrede onoliko koliko bodova donose igraču. Cenjen je onoliko koliko je Olimpijski komitet procenio da tenis treba da bude prisutan na Igrama.
    Tenis bez ograničenja se igra na OI tek od 1988. Dakle, odigrano je 8 olimpijskih turnira u tom formatu dosada. Mnogi dobri teniseri nisu imali šansu ni da učestvuju, a kamoli da osvoje ovaj turnir. Termin je takođe veoma nezgodan, odmah nakon Rolan Garosa i Vimbldona, koji su svim teniserima prioritetniji od OI, pa često dolaze povređeni ili premoreni. Ili uopšte ne dolaze. A naredna prilika je tek za 4 godine. Potrebno je mnogo kockica da se istovremeno slože da bi se osvojio ovaj turnir. A to znači da je potrebno i mnogo sreće.
    Do 2008 za učešće na OI teniseri su dobijali i ATP poene, odtada više ne. Za zlatnu medalju se dobijalo 800 poena i to je bila poslednja procena vrednosti ovog turnira. Dakle, negde u nivou jednog Mastersa, u svakom slučaju ispod GSa ili Završnog turnira.
    Naravno, mnogi će da tvrde da je to najvažniji turnir, jer je na najvažnijem takmičenju, svesno "zaboravljajući" da svake nove OI same sebe degradiraju ubacujući nove discipline, koje nisu čisto sportske. Na idućim OI biće prisutan i softbol, kao i skejtbording i penjanje golim rukama uz veštačku liticu. Dobro, svako ima svoj ukus, ali ATP više ne dodeljuje poene za nastup na OI...
    (Milan_PT, 28. oktobar 2020 09:29)

    # Link komentara

  10. Pa valjda na listu treba staviti sve turnire.
    Nisu 500 i 250 igrali iz hobija.
    A to mjenja redosled.
    (Dragon, 27. oktobar 2020 19:37)

    # Link komentara

  11. Medalja na Olimpijskim igrama je vazna kolioko i toalet papir (ovaj potonji je cak i vazniji).
    (misterX, 27. oktobar 2020 18:34)

    Kaži to Djokoviću, nek ti objasni zašto mu je to zlato u vrednosti toalet papira, jedna od najvećih neostvarenih želja, što je i sam izjavljivao.
    Čovek ima bronzanu medalju i svojski se borio i boriće se za zlatnu sledeće godine, a ti ga na ovakav način ponižavaš.
    (Sram te bilo, 27. oktobar 2020 18:54)

    # Link komentara

  12. Nadal će osvojiti brzo još jedan GS (dvadeset prvi), a Novak isto tako brzo prelazi 310 nedelja na vrhu (broj završenih godina na br. 1 je već regulisao). Tako više Rodžer ni teorijski ne može biti GOAT.
    Spada knjiga na dva slova, pa šta je kome drago...
    (Zema, 27. oktobar 2020 18:49)

    # Link komentara

  13. Pa i ne vredi sa teniskog aspekta.Trebao bi do sada vec da znas da su neki sportovi olimpijski a neki ne,odnosno da olimpijska medalja nema istu tezinu u zavisnosti od vrste sporta.U atletici,gimnastici,kosarci ima dok u fudbalu,tenisu nema.Cuj,olimpijski prvak u fudbalu,nema tezinu ni 10% u odnosu na svetskog prvaka.Velika je tvoja sramota sto ovo ne znas.
    (Radoslav, 27. oktobar 2020 10:08)

    Neće biti da je u fudbalu i tenisu isto.
    U tenisu mogu da igraju profesionalci bez ograničenja, igrali su i Sampras i Beker ali nisu osvojili, dok recimo Agasi, Nadal i Marej jesu.
    U fudbalu igraju samo mlade selekcije do 23 godine i naravno da onda nemaš pravo merilo snage.
    Uostalom pitaj Djokovića zašto je igrao i osvajao olimpijsku medalju, ako ona ne znači ništa.
    Zbog ništa je plakao kao kiša, posle onog poraza od Del Potra jel tako majstore ?
    (Ne blamiraj se više, 27. oktobar 2020 18:39)

    # Link komentara

  14. Medalja na Olimpijskim igrama je vazna kolioko i toalet papir (ovaj potonji je cak i vazniji).

    Svakako je veliki uspeh -i cast- biti Olimpijski pobednik ali u ovakvom brojanju ona NEMA, AMA BAS NIKAKVU VAZNOST jer tenis vec sutra moze opet biti izbacen (kao sto i ubacen) sa Olimpijskog programa !!!

    Zar ne vidite kakve sve gluposti stavljaju u "Olimpijski sport" tako da i oni tradicionalni sportovi gube znacaj !!!

    Sta da kazu teniseri koji nikada nisu imali priliku da igraju tenis kao Olimpimpijsko takmicenje ???

    Jos nedostaje "hrkljus" na Igrama pa da potpuno obesmisle sve one atletske i borilacke discipline koje jedino i promovisu sport i vitestvo !!!
    (misterX, 27. oktobar 2020 18:34)

    # Link komentara

  15. A ko je.. Najvise.. Placen...
    (Milos, 27. oktobar 2020 17:57)

    # Link komentara

  16. Što niko u ovoj trci za GOATA ni da spomene to što je Djokovic očukao Federera u 3 finala Vimbldona pred 25000 njegovih navijača???
    (Bean, 27. oktobar 2020 11:05)

    Verovatno zato sto je Federer tada bio daleko van svojih najboljih dana. Znas, covek je imao debelo preko 30. U tim godinama Sampras je vec odavno bio u penziji.
    (Mikii, 27. oktobar 2020 14:58)

    А није био матор 2017 када је освајао ГС-ове и када је Ђоковић био на боловању. И постаде матор одмах следећих пар месеци. Дотле геније, а одједном нема више мотиве. Није матор када има две меч лопте, а матор је када га овај наш сабије и тај брејку. Бтали више ту јефтину демагогију, Ђоковић је просто бољи тенисер од њега, као и што је Надал, и то показује међусобни скор, јер њима скоро да није битно дал играју финале или нешто друго.
    (mr, 27. oktobar 2020 17:41)

    # Link komentara

  17. Trka za tzv. GOAT-a sa ovim statističkim kriterijumima je sad dospela u prvi plan jer je svima jasno da je Novak Đoković najbolji teniser koji se do sada pojavio, pa da bi se to osporilo, kao argument se poteže statistika koja mu trenutno ne ide u prilog. Naravno da je statistika bitna, možda i najbitnija, ali nije jedina koja odlučuje, jer postoji mnogo drugih faktora (preklapanje vremena u kome su igrači igrali, međusobni dueli, uspešnost na različitim podlogama...) Kada je Novak Đoković 2011. godine postao broj 1, sa trona je skinuo dvojicu igrača koji su tada već bili proglašeni dvojicom najboljih ikada, uz neviđenu dominaciju kako na turnirima tako i u direktnim međusobnim duelima. Nadalu statistika ide u prilog, ali treba imati u vidu da je 65% svojih GS titula osvojio na RG, na kome ga je Đoković 2015. godine porazio 3:0, a Nadal Đokovića nije nikad na AO. Federer je najviše titula osvojio na Vimbldonu, a zna se kako je prolazio u finalima sa Đokovićem. Verujem da će Novak osvojiti zlato na OI, da će ponovo pobediti Nadala na RG i da će oboriti sve rekorde, ali ni to neće biti dovoljno da ga priznaju za najvećeg ikada, jer to nije predodređeno za nekog iz "trećeg sveta", ali nije bitno da li to neko želi ili ne, zna se ko je najbolji.
    (Komentator, 27. oktobar 2020 17:24)

    # Link komentara

  18. I posle svega botovi se jos bune,predlazu novo bodovanje,osporavaju cinjenice,pominju zadnji Rolan Garos i slicne gluposti kao da je ATP neka fals organizacija i navija za Djokovica iako svi znamo da je bas Novak pokrenuo novu asocijaciju profesionalnih tenisera unutar nje!? Ljudskoj sujeti i mrznji nikad kraju da postaje vec strasno pogotovo sto pojedini ne vide,ja bih rekao nece da vide, a usput se prave vece Pape od samog Pape!
    Zavesa je spustena i nema vise dileme a zalbe fanova Nadala ili Federera vise ne piju vodu!
    (bradina, 27. oktobar 2020 16:56)

    # Link komentara

  19. Smora ja ne bih ni spominjao. Samo Fed i Nadal.
    (krca, 27. oktobar 2020 16:24)

    # Link komentara

  20. Kao Noletovom navijacu ova lista veoma prija ali ne mogu se gledati samo velike titule pa ja napravih malo postenije bodovanje.

    Grand Slam 3 poena … Dj 51 poen Na 60 … Fe 60
    Zav.masters i OI 2 poena … Dj 10 … Na 2 … Fe 12
    Masters 1 poen … Dj 36 … Na 35 … Fe 28
    ATP 500 0.5 poen … Dj 7 … Na 10.5 Fe 12
    ATP 250 0.25 poena … Dj 2.25 … Na 2.5 Fe 6.25
    Nedelja broj 1 1-2 2-1 3-0 poena(njih trojica) Dj 1 … Na 0 … Fe 2
    Kraj godine 1 1-2 2-1 3-0 … Dj 2(i 2020) Na 0.5 Fe 0.5
    H2H … 1-2 2-1 3-0 … Dj 2 … Na 1 … Fe 0


    Ukupno Fererer 120.75 poena Nadal 111.5 Djokovic 111.25

    Klace se Nole i Rafa do zadnjeg daha jer ipak Fererer iako prvi sada nece jos dugo.
    (saci, 27. oktobar 2020 16:23)

    # Link komentara

  21. Federer je u očima mnogih postao najveći već u svojoj 27. godini, Novak u 34. još se muči, uništava svoje telo, da obori nedelje, GS titule, broj turnira, ali to je samo kukavna zabluda. Svet ima najvećeg, i neće pasti na rekorde koji padaju u "Korona Open Eri", gde je Novak najveći, jer je i koronu fasovao, jureći, bezglavo, za rekordima. Posle je morao bos da hoda po onim Semirovim piramidama.
    (Artisti i gladijatori, 27. oktobar 2020 15:33)

    I jos ga Nadal pregazi kao plitak potok. Teski dani za nolovce kad i OI moraju da nipodastavaju.
    (Mikii, 27. oktobar 2020 16:05)

    # Link komentara

  22. @Predo
    Ne kipti, bez razloga, suština moga teksta glasi - kad se mit jednom uspostavi, teško se ruši. Ne možeš samo brojkama da menjaš ustaljenu svest o Federeru kao najvećem od svih, jer je on u tenis uneo nešto ranije nije postojalo - stil, lepota igre, elegantni pokreti, fenomenalno odigrani potezi, potisnuo je sve pre njega, i bajka je o njemu počela da se širi s kolena na koleno još od njegove mladosti, kad je prvi put na Vimbldonu dobio Samprasa, imao je 19 godina i konjski rep, bilo je to 2001, Sampras je imao 29 a ne 39, i sledeće je osvojio sedmi W, i onda je Federer krenuo da igra kao Nižinski, što vi ne volite, vi obožavate prebacivanje preko mreže, tapkanje loptice pre servisa, i dvoručnu bekhend lopatu, koja donosi poene ali na način koji čoveka tera od ponekad okrene glavu, da ne gleda to mučenje. Federer je u očima mnogih postao najveći već u svojoj 27. godini, Novak u 34. još se muči, uništava svoje telo, da obori nedelje, GS titule, broj turnira, ali to je samo kukavna zabluda. Svet ima najvećeg, i neće pasti na rekorde koji padaju u "Korona Open Eri", gde je Novak najveći, jer je i koronu fasovao, jureći, bezglavo, za rekordima. Posle je morao bos da hoda po onim Semirovim piramidama.
    (Artisti i gladijatori, 27. oktobar 2020 15:33)

    # Link komentara

  23. Dior-Pa kakve to ima veze što je Federer napunio 30 godina,jer igra igra,ako igra onda je spreman samim time je isto kao onaj od 20 godina,ja mislim da je spremniji on sa 40 godina nego ovi sa 20 godina.A kada je on osvajao većinu svojih titula Đokovića nije bilo da mu se suprotstavi i da ga spreči već su tu bili velikani teniski poput Bagdatisa,Safina,Rodika,Hjuita i Nadala koji je na svome početku isključivo bio pljačkaš u tome je ta razlika kako si to ne utuvite već jednom u glavu.Još jednom ponavljam Federer i Nadal su sve vreme tu da spreče Đokovića a Đoković nije bio 6 godina da spreči Federera i tu je ta razlika inače da je Đoković bio umesto onih velikana što sam ih nabrojao gospodin veličanstveni bi imao oko jednu 8 do 10 Gren slemova.
    (Ljubo, 27. oktobar 2020 15:12)

    # Link komentara

  24. Pa šta i ako ne bude prvi? Biće verovatno drugi najbolji, zar je to malo? U kom sportu imamo i blizu ovako uspešnog sportistu u pojedinačnoj konkurenciji? Zar je moguće da je naš narod toliko ubijen u pojam svojim životom ovde, da mu toliko pričinjava zadovoljstvo da ponizi uspeh našeg najboljeg sportiste ikada? Da dodje ovde, ostavi zluradi komentar i ode. Ježim se od pomisli da takvi ljudi hodaju medju nama.
    (veljavp, 27. oktobar 2020 14:58)

    # Link komentara

  25. Što niko u ovoj trci za GOATA ni da spomene to što je Djokovic očukao Federera u 3 finala Vimbldona pred 25000 njegovih navijača???
    (Bean, 27. oktobar 2020 11:05)

    Verovatno zato sto je Federer tada bio daleko van svojih najboljih dana. Znas, covek je imao debelo preko 30. U tim godinama Sampras je vec odavno bio u penziji. Elem, jedini legitimni pobednik Vimbldona u eri Federera je Nadal. Inace, gde je bio grend slem sampion Djokovic te 2008e na Vimbldonu? Ah, da, namlatio ga Safin 3:0. Sedi, 0.
    (Mikii, 27. oktobar 2020 14:58)

    # Link komentara

  26. @ Helenista.

    Molim redakciju da mi omogući kratak odgovor. Kontradiktoran si u navijačkom slepilu i onda ne vidiš ništa. "Kako je Džordan postao najveći, ili Bolt, ili Muhamed Ali, ili Pele... šta su im sabirali", Nisu im sabirali sponzorske ugovore, već rezultate. Džordan ima najviše titula sa Bulsima, Bolt je oborio najviše rekorda i osvojio najviše zlatnih medalja. Muhamad Ali, tri ili četiri puta vraćao tron, ne znam koliko puta ga je odbranio. Dakle rezultati. Spominješ Anu Ivanović, Mariju Šarapovu i sponzore. Što ne spomeneš Ameli Morezmo? Ameli Morezmo je uspešniaj teniserka od Ane. Vidiš li neku razliku? I Ana Kurnjikova je imala sponzore. Ima ih i Edženi Bušar i sada. I svi znamo da to nema veze sa tenisom. Da, važno je i ko koliko zarađuje novca, ali od turnirskih nagrada. Iznenadio bi se kada bi video koliko je Đoković zaradio više novca od Federera. Još ja napisa da Novak treba da se makar izjednači sa Federerom u broju GS titula, a Federer ne mora da se izjednači sa Novakom ni u čemu.
    (Predo, 27. oktobar 2020 13:59)

    # Link komentara

  27. A ako ne gledamo statistiku najveći teniseri u istoriji trenutno su
    1. Đoković
    2. Sampras
    3. Borg.
    Sve ostale priče su navijačke analize.
    (neca, 27. oktobar 2020 12:49)

    Pre će biti da je ovo tvoja navijačka analiza jer Novak samo statistički i može da se bori za GOAT titulu.
    Van toga, nema nikakve šanse u poređenju sa imanima kao što su Borg, Federer ili Sampras.
    Verovatno si mlađi i ne znaš kakva je Borg bio zvezda i veličina u svom zenitu, bukvalno sinonim za tenis.
    Sampras je u jednom periodu bio izrazito dominantan ali nije ni blizu dostigao taj nivo planetarne popularnosti kao Borg, jedino mu se Federer primakao, neki kažu i prestigao na tom planu.
    Ostali još nisu ni blizu tome.
    Imam 70 god i bavio sam se tenisom. A priča o zvezdama je priča franšize da bi zaradili više novca i onda biraju gde i kakvu priču da plasiraju. A ovo što sam napisao znaju svi mlađi teniseri i ako su i neki drugi idoli najviše se ugledaju na Novakovu igru onoliko koliko su u stanju.
    (neca, 27. oktobar 2020 13:57)

    # Link komentara

  28. Pa kako to sada? Ljudi se ovde ubiše pričajući nešto drugo kada ono ATP kaže da je sve kontra od izjava tih neznalica. Eh crni ATP, šta učini sa ovom izjavom.
    (Smeh, 27. oktobar 2020 13:54)

    # Link komentara

  29. Znači 1GS = 1 završni masters, marketing turnir na kraju sezove gde teoretski sa 2 poraza u skupini i 3 pobede ukupno možeš osvojiti turnir. To je isto.

    Ali to je "službena" instagram stranica, ono lik koji radi u ATPu i zadužen je za digital firme naštancao neku listu i zbrojio kruške i jabuke.

    Ono što je najveći blam je da na listi nema DC, svetsko prvenstvo za tenisere.
    (Zuti, 27. oktobar 2020 13:51)

    # Link komentara

  30. (Futre, 27. oktobar 2020 08:33)

    U jednoj kratkoj poruci, napisao si sve, ogolio do kraja ovdašnju palanačku svest, mitomaniju i podanički metalitet gajen vekovima.
    Svaka čast.
    (Soft spot, 27. oktobar 2020 13:48)

    # Link komentara

  31. Naravno da je Novak najbolji, pa zna se to prećutno u svetu tenisa medju igracima, trenerima.
    Idemo Nole, sad napadni Bec, pa London i dosta za ovu godinu.
    (Beobrad, 27. oktobar 2020 13:04)

    Lepo je što se zna makar i prećutno, ali zašto onda mora da napada Beč i ostale turnire, kad je već GOAT ?
    Ja se prvi ne bi mučio ni dokazivao hejterima, a oni koji me vole, za njih bi bio najbolji još odavno.
    (Nema logike, 27. oktobar 2020 13:41)

    # Link komentara

  32. Može se i tako reći, ali onda u tom istom teniskom smislu, GS turnir definitivno vredi barem duplo nego Masters, a u emotivnom i svakom drugom smislu još više.
    (Nikola, 27. oktobar 2020 13:05)
    naravno da gs vredi makar duplo nego masters, mislim da ne postoji novakov navijac koji se nece sloziti sa tim...
    (lal, 27. oktobar 2020 13:39)

    # Link komentara

  33. Aha, kada Nolo ima manje GS, manje nedelja na prvom mestu, manje titula.... onda se ne zna ko je najbolji ikada.
    A kada bi on imao najvise GS i najvise nedeljaz onda ne bi bilo dileme.
    Nece moci rodjaci, nece moci.
    (mm, 27. oktobar 2020 13:34)

    # Link komentara

  34. Znači 1GS = 1 završni masters, marketing turnir na kraju sezove gde teoretski sa 2 poraza u skupini i 3 pobede ukupno možeš osvojiti turnir. To je isto.

    Ali to je "službena" instagram stranica, ono lik koji radi u ATPu i zadužen je za digital firme naštancao neku listu i zbrojio kruške i jabuke.

    Ono što je najveći blam je da na listi nema DC, svetsko prvenstvo za tenisere.
    (Zuti, 27. oktobar 2020 13:30)

    # Link komentara

  35. @Predo
    "... svašta sam pročitao: Jedan piše da se računaju sponzorski ugovori, stil, lepota", ja sam to napisao, ne tako uprošćeno, ali tako nekako. Ti si u svom tipično balkanskom ignorantskom biću obezvredio nešto je sušta istina: veličina jednog tenisera, ne puko sabiranje bodova, formira se u svesti navijača, gledaju oni sve, i lepotu u igri i stil, i čudesne napadačke poteze a ne dosadno prebacivanje preko mreže, naracvno i titule i velike mečeve, a normalno da ugovori imaju visinu koliko se u svetu neki teniser voli, jer te firme prodaju svoju robu. Novak na Zapadu nije atraktivan. Priča da je Novak sa Balkana gde nema love, toliko je besmislena, pa i Šarapova i Ana Ivanović nisu sa Zapada ali bile su u prve tri po lovi, a i Novak je u prva tri, po lovi (mislim na sponzore). Kako je Džordan postao najveći, ili Bolt, ili Muhamed Ali, ili Pele... šta su im sabirali, ne nego su ih ljudi gledali i formirali mišljenje o najvećima. Ne možeš Novaka "na silu" da proglasiš za najvećeg, kad po popularnosti nije ni blizu prvom i drugom. Napravite svetsku anketu o tome ko je najveći, i imaćete odgovor.
    (Helenista (postsokratovac), 27. oktobar 2020 13:23)

    # Link komentara

  36. A ako ne gledamo statistiku najveći teniseri u istoriji trenutno su
    1. Đoković
    2. Sampras
    3. Borg.
    Sve ostale priče su navijačke analize.
    (neca, 27. oktobar 2020 12:49)

    Pre će biti da je ovo tvoja navijačka analiza jer Novak samo statistički i može da se bori za GOAT titulu.
    Van toga, nema nikakve šanse u poređenju sa imanima kao što su Borg, Federer ili Sampras.
    Verovatno si mlađi i ne znaš kakva je Borg bio zvezda i veličina u svom zenitu, bukvalno sinonim za tenis.
    Sampras je u jednom periodu bio izrazito dominantan ali nije ni blizu dostigao taj nivo planetarne popularnosti kao Borg, jedino mu se Federer primakao, neki kažu i prestigao na tom planu.
    Ostali još nisu ni blizu tome.
    (Tamni vilajet, 27. oktobar 2020 13:15)

    # Link komentara

  37. I ja bih više voleo da Novak osvoji zlato nego slem, ali to možda vredi više u emotivnom, patriotskom smislu.
    U teniskom smislu, zlato sa OI vredi daleko manje od slema.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 27. oktobar 2020 09:04)

    Može se i tako reći, ali onda u tom istom teniskom smislu, GS turnir definitivno vredi barem duplo nego Masters, a u emotivnom i svakom drugom smislu još više.
    (Nikola, 27. oktobar 2020 13:05)

    # Link komentara

  38. Koliko sam/smo samo puta isto ovo pisali ovde na B92, kao argument da je Novak najbolji ikada, tada su nas hejteri "bombardovali" kontra pricom. Sada ih nema nigde, izuzev Srkija koji se bori za suprotni tabor svojom argumentacijom.
    Naravno da je Novak najbolji, pa zna se to prećutno u svetu tenisa medju igracima, trenerima.
    Idemo Nole, sad napadni Bec, pa London i dosta za ovu godinu.
    (Beobrad, 27. oktobar 2020 13:04)

    # Link komentara

  39. Ode No1e na 59 nakon Londona, 60 nakon AO i 61 nakon WImbledona (mozda i 62) paz'te sta vam kazem!!! Sve druge najvaznije teniske rekorde No1e vec ima u svom dzepu!!!
    (No1e GOAT already!, 27. oktobar 2020 12:49)

    # Link komentara

  40. Kada je Novak ustalio treće mesto na ATP listi poznavaoci su mi objašnjavali: Rekordi po čemu je teniser najbolji idu ovim redom:
    1.Broj nedelja na prvom mestu ATP liste. Sada je Novak drugi.
    2.Završio godinu kao prvi igrač sveta. Novak i tu deli drugo mesto sa nekolicinom.
    3.Osvojeni turniri.Tu je Novak peti.
    4. Osvojeni GS. Novak je treći.
    5.Osvojeni ATP masters 1000. E tu je trenutno prvi.
    8. ATP završni. I tu deli drugo mesto.
    E sad očigledno je da ć pod 1. i 2. brzo biti prvi. Verovatno i pod 8. Pod 4. ima velike šanse, Pod 3. moguće ako se smiri brzo pandemija. Realno trenutno je treći po rekordima sa najvećom šanso od svih da bude prvi.
    A ako ne gledamo statistiku najveći teniseri u istoriji trenutno su
    1. Đoković
    2. Sampras
    3. Borg.
    Sve ostale priče su navijačke analize.
    (neca, 27. oktobar 2020 12:49)

    # Link komentara

  41. @serpico: da novak ne juri da postane najbolji teniser svih vremena, meni bi kao srbinu bila najbitnija olimpijska medalja... npr, vise bih voleo da laslo osvoji zlato nego rg...
    sa druge strane, koliko ljudi u svetu zna da je nadja higl osvojila zlato na olimpijadi?!? ili da uzmemo neku ultra mega zvezdu, poput muhameda alija...
    ne valja ponavljati kao mantru da je djokoviceva podloga beton, djokovicev je samo AO i to zbog mnogo faktora... isto tako on je paklen igrac na sljaci, ali jednostavno igra u eri najboljeg sljakera ne dosadasnjih vremena, nego se usudjujem se da kazem: do kraja univerzuma... isto tako njemu mnogo vise prija wimbldon od USO... to pokazuju rezultati, pa je menoguce odraniti teoriju da je beton kao podloga za djokovica presudan...
    nole je meteopata i ono sto je njemu najbitnije je da ima "idealne laboratorijske" uslove... zato je krov bitan... vetar, vlaga, temperatura...
    finale AO se zbog vremenskih zona i novca igra u vecernjem terminu, dok se USO iz istog razloga igra u popodnevnom... i eto neverovatne razlike u rezultatima...
    i jos nesto, novak jeste pobedio nadala na RG i to sa 3:0 u setovima...
    (lal, 27. oktobar 2020 12:43)

    # Link komentara

  42. @Billy Billy koraci a na jugu splicani
    Šta si se zapalio, ne prepoznaješ sarkazam! Poenta mog komentara je: tenis je individualni sport, čovek živi i troši u Monaku i šta mi imamo od toga? Srbin je, pa šta (a i to je 50%). Čoveku čestitam na uspehu, borio se čitav život, uspeo je i to je to. Raspisali se o tome kao da smo mi nešto tome doprineli.
    (Srećković, 27. oktobar 2020 12:35)

    # Link komentara

  43. Ja kao obični gledatelj koji prati tenis od 1985 i Bekerovog Wimbledona gleda sam tenis i sve generacije zadnjih 35 god i ovako bi opisa ko je najbolji najboljih nema ima samo onih gledivih i negledivih A ja kao navojač Nadala moram bit obijektivan te tako napisat da je bilo užitak gledat Bekera Edberga i ekipu koja je igrala servis volej a danas samo snaga i izdržljivost i radije bi platio ulaznicu za njih nego ove danas .Federer elegancija kao Edberg Nadal snaga Djoković mašina a Federer je najbliži generacijama 80-90 premda je prih 10 GS osvojio kad nije bilo igrača .Nije ista riječ najbolji i najveći tenisač nisu iste okolnosti i Sampras je se povuka sa 30 god a ima 14 GS i po meni trofeji ništa neznače .Od 85 do 2000 bar 15-20 velikana od 2005 -2020 samo 3 vekikana danas slaba konkurencija Fedex 40 dobiva ove od 20 god lakoćom da ima konkurencije nebi Fedex Rafa Nole osvajali GS sa 35+ god
    (Bez kosti, 27. oktobar 2020 12:31)

    # Link komentara

  44. Čak i kad bi se dao neki koeficijent, recimo za GS x2, Masters x1.5, završni Master i Olimpijadu x2 rezultat bi bio Djokovic 98, Nadal 96 (95,5), Federer 94.
    (Lutkoooo, ovde Jutko!, 27. oktobar 2020 12:30)

    # Link komentara

  45. Najvise nedelja Novak
    Najvise mastersa Novak
    Medjusobni skor Novak
    4 Slema u nizu Novak
    Svi mastersi Novak
    (Kraj price, 27. oktobar 2020 12:23)

    # Link komentara

  46. Tenis je cirkus. Nije zvezda cirkusa onaj koji je najveštiji akrobata, nego onaj koji je na plakatu.
    Vlasnici ATP cirkusa nisu voljni da štampaju nove plakate. Košta, a nije sigurno da vredi. Mislim da će oni držati iste plakate i kada Zvezda Cirkusa ode u zasluženu mirovinu. Dok ih ne potroše, a naštampali su jako puno.

    Stavljati akrobatu trapeza na plakat je dosta riskantno. Može da padne. Klovnovi su daleko sigurnija investicija jer može da ga zameni drugi klovn, a da dragi publikum uopšte i ne primeti razliku.

    And show can go on, 'cause Show Must Go On.
    (Cinique, 27. oktobar 2020 12:06)

    # Link komentara

  47. Mislim za tenis i pričanje kroz istoriju bilo bi najbolje da svi zavrse sa po 20 gs. S tim da Djokovic provede najvise na prvom mjestu i u medjusobnim okrsajima da bude najbolji.
    (Cugcvang, 27. oktobar 2020 11:48)

    # Link komentara

  48. tenis nije olimpijski sport i medlja vredi i ceni se otprilike ko u fudbalu,skoro pa nista ali ajde neka bude atp 500
    (peca, 27. oktobar 2020 11:34)

    # Link komentara

  49. Zlatna olimpijska medalja vredi kao 2 GS titule a jedna GS vredi kao 2 masters 1000. I ovo kazem kao navijač Novaka.
    (CTPAX, 27. oktobar 2020 08:05)

    Teniska medalja na OI ne vredi apsolutno ništa osim satisfakcije lične i državne. Da nije tako sigurno bi zlato imali i Novak i Federer, Sampras, Borg, Beker I ostali
    (drmr, 27. oktobar 2020 08:17)

    Volio bih znati sta bi pisao da je situacija obrnuta...da Novak ima olimpijadu a Nadal ne...
    Ljudi moji, Nadal je jedini od njih koji je olimpijski pobjednik! Najvece dostignuce u sportu!
    Uz to, jedini koji ima bar dva od svih GS, pozitivan skor s obojicom na GS i u GS finalima. Kao sto neko vec napisa, dobijao u finalu US Opena Novaka na "njegovoj" podlozi (ima i vise USO od Novaka!), i Federera na travi u finalu Wimbledona, a oni njega nikad u Parizu!
    Sto puta je bolji na "njihovim" podlogama nego oni na "njegovoj".
    Sto kazu...pametnom dosta...
    (Serpico, 27. oktobar 2020 11:30)

    # Link komentara

  50. Ovo je za sada
    Nadal može da osvoji Pariz i da se izjednači sa Novakom po Masters turnirima. Ovo nije tabela za GOAT već trenutno stanje
    (Zvezda, 27. oktobar 2020 11:30)

    # Link komentara

  51. Ajde malo vise postovanja za Nadala. 29-27,zbog dva meca vise na betonu. Nas gs 10-6 za Nadala, 5-4 u finalima gs. Mnogo bitnije nego da djokovic ima jednu ili dve pobede vise u dohi i slicno. Samo sljakas? Jedini koji ima po dve titule na svim podlogama. Uz vise propustenih gs i od djokovica i Federera zbog povreda. Propustenih mastersa verovatno isto tako, razlika jedan masters vise za djokovica, sto se lako moze promeniti vec u novembru. Medjusobne duele sa federerom ne vredi ni pominjati. Jedini koji je pobedjivao u finalima gs I djokovica na betonu I federera na travi, ovo njega nikad na sljaci. Da se zahvale povredama i drugima sto imaju titulu na rolan garosu.
    (Realno, 27. oktobar 2020 10:56)

    Isto tako moze da se kaze da ima samo jednu titulu u Australiji i to kad je Novak bio u kanalu. Ili da nema sve masterse. A h2h i broj mastersa moze i da se uveca u Novakovu korist.
    (koki, 27. oktobar 2020 11:28)

    # Link komentara

  52. Ево ти фудбал - не такмиче се најбољи на олимпијади.
    (Јабучило, 27. oktobar 2020 10:58)
    ma nemas pojma, najbitnije je zlato na olimpijadi... u boksu pogotovo...
    (lal, 27. oktobar 2020 11:25)

    # Link komentara

  53. Ne mozete sabirati babe i zabe... Zna se sta je Grend Slem...
    (vladimir, 27. oktobar 2020 11:24)

    # Link komentara

  54. 20 GS-a, 2 zlata sa OI-a, 35 Masters titula,5 Davis cupova. rasprava je završena RAFA # G.O.A.T.
    (muamer, 27. oktobar 2020 11:24)

    # Link komentara

  55. Dobra tema za rasprave i svađanje u stilu "čiji je tata jači". Davno je to bilo kada sam se raspravljao sa decom ispred zgrade. Uvek se mogu uspostaviti realni parametri i nikad nećete dobiti situaciju da se svi slažu. A, svašta sam pročitao: Jedan piše da se računaju sponzorski ugovori, stil, lepota. Kako ćemo računati sponzorske ugovore kad je Federer rođen u jadnoj od najbogatijih zemalja na svetu i kad njegovi glavni sponzori Kreditna banka i Roleks imaju više para nego čitav Balkan. Ko će od domaćih firmi biti sponzor Novaku? Begradska pijaca?! U zadnje vreme, ali pazi tek sada, se proširuje teorija da je nemoguće upoređivati tenisere iz različitih era, jer je eto . Federer mnogo stariji od Nadala i Đokovića. Pri tome zaboravljaju da je igrao sa njima kada je on imao 24, a oni po 18. On je bio u najboljim godinama, neprikosnoveni broj 1, a oni su ga I tada pobeđivali, mada je nad Đokovićem stekao lepu H2H prednost do 2011-te. Nadalu nedostaje jedna važna stvar. On nije bio imao svoju eru. Ako je era 2000-2010 Federova, ona 2010-2020 je Đokovićeva, bez ikakve sumnje. A Nadal je za čitavo to vreme dominirao od Monte Karla do Rolan Garosa, bez premca u istoriji. Dakle, samo brojevi. I da bi pričali o brojevima, Novak mora makar da se izjednači u broju GS titula. A OI? Nisu relevantne, jer najbolji teniseri u prošlom veku nisu uopšte igrali na OI. Onda bi najbolji teniseri bili Gonzales I Mari.
    (Predo, 27. oktobar 2020 11:22)

    # Link komentara

  56. @Ljubo A nisu naveli ni da je Đoković osvojio 90% titula nakon što je Federer napunio 30 godina.
    (Dior, 27. oktobar 2020 11:22)

    # Link komentara

  57. Mogu jedan, drugi ili treci da imaju najvise nedelja, GS, mastersa itd. ali ako neko voli Novaka, bice Novak, ako neko voli RF i RN bice oni, prosto i jednostavno, nisu cifre jedini parametar, da je tako MJ ne bi bio medju 10 najboljih kosarkasa svih vremena... Kao kada bi neko mom caletu rekao da su ova trojica bolja od Samprasa, da vazi...
    (ccc, 27. oktobar 2020 11:16)

    # Link komentara

  58. I sam Novak je rekao da je najvažniji tj prvi parametar broj osvojenih GS titula. A zatim broj nedelja na prvom mestu.
    Svi ostali podaci su za razbibrigu.
    A nemam dilemu da će ih Novak prestići u oba ključna broja i da na kraju njihovih karijera neće biti dileme ko je najveći ikad.
    (Bili boj, 27. oktobar 2020 11:16)

    # Link komentara

  59. ne kazem da je najveci ali Nadal ima 20 GS titula i zlato sa olimpijskih igara, najuzvišeniji momenat za bilo kog sportistu kojim god da se sportom bavi .
    (Miroslav, 27. oktobar 2020 11:15)

    # Link komentara

  60. zasto atp ne racuna titule kao broj jedan na kraju godine
    za sada sva trojica imaju po 5 titula
    al novak ove godine uzima i sestu titulu
    jer ce sigurno zavrsiti kao broj jedan na kraju godine
    (kkme, 27. oktobar 2020 11:12)

    # Link komentara

  61. Što niko u ovoj trci za GOATA ni da spomene to što je Djokovic očukao Federera u 3 finala Vimbldona pred 25000 njegovih navijača???
    (Bean, 27. oktobar 2020 11:05)

    # Link komentara

  62. Na kraju, ta debata je gotovo jednaka onoj kokoska i jaje. Ko voli Novaka - njemu ce Novak uvek biti najbolji svih vremena. Ko voli Federera - njemu niko ne moze da nadmasi Federera. Polemise se na tu temu bez veze.
    (party, 27. oktobar 2020 09:46)
    Nije "kokoška i jaje", to je prosto subjektivnost. "Kokoš i jaje" je besmislena "dilema", evoluciono unazad uvek se dođe do tačke gde je kokoš bila nešto drugo, a jaje je bilo jaje i tada. Za kreacioniste je naravno starija kokoš (makar par dana), ali to su ionako arogantne neznalice šireg spektra.
    Tako gledano, polemisati na bilo koju temu je "bez veze". Uvek polemišu onaj koji zna i budala koja misli da zna, polemika je samo da se utvrdi ko je šta.
    Jedan moj drug je rado govorio "Uvek se klade pokvaren i glup". Obično bih mu odgovorio "Da li bi se kladio da si u pravu?"
    (CATAPA, 27. oktobar 2020 11:04)

    # Link komentara

  63. Kada sva trojica zavrse karijere sve rekorde drzace samo jedan covek a to je Novak Djokovic
    (Zarko, 27. oktobar 2020 11:02)

    # Link komentara

  64. Gledao sam samo velike turnire:
    GS=2000, Olimp=2000, Masters=1000, Finalni M=1500 (da nije baš 1600 jer može da varira)
    I ispada:
    Novak: 77.500 Rafa: 77.000 Federer: 77.000
    (Aleksandar Ilić, 27. oktobar 2020 10:26)
    Ja sam evo kalkulisao svako ucesce ne samo osvajanja. Ako se racunaju svi moguci bodovi osvojeni na ovim turnirima onda Federer ima 99250, Nadal 93500 a Novak 86250.
    (Srba, 27. oktobar 2020 11:01)

    # Link komentara

  65. Znaci Novak je GOATTT
    (Devito, 27. oktobar 2020 10:58)

    # Link komentara

  66. odnosno da olimpijska medalja nema istu tezinu u zavisnosti od vrste sporta.
    (Radoslav, 27. oktobar 2020 10:08)

    Mislim da si ti prvi čovek na svetu koji je odredio takvu olimpijsku normu. Čestitam!
    (Srki, 27. oktobar 2020 10:28)

    Ево ти фудбал - не такмиче се најбољи на олимпијади.
    (Јабучило, 27. oktobar 2020 10:58)

    # Link komentara

  67. Za naj naj najvećeg nisu dovoljne samo brojke.
    Zato je Fedeks priznat i cenjen kao broj 1 medju aktivnima.
    (bez uvijanja, 27. oktobar 2020 10:57)

    # Link komentara

  68. Ajde malo vise postovanja za Nadala. 29-27,zbog dva meca vise na betonu. Nas gs 10-6 za Nadala, 5-4 u finalima gs. Mnogo bitnije nego da djokovic ima jednu ili dve pobede vise u dohi i slicno. Samo sljakas? Jedini koji ima po dve titule na svim podlogama. Uz vise propustenih gs i od djokovica i Federera zbog povreda. Propustenih mastersa verovatno isto tako, razlika jedan masters vise za djokovica, sto se lako moze promeniti vec u novembru. Medjusobne duele sa federerom ne vredi ni pominjati. Jedini koji je pobedjivao u finalima gs I djokovica na betonu I federera na travi, ovo njega nikad na sljaci. Da se zahvale povredama i drugima sto imaju titulu na rolan garosu.
    (Realno, 27. oktobar 2020 10:56)

    # Link komentara

  69. @srba: potrebno je racunati svaki turnir, naravno ne sa istim vrednostima...
    ono sto je bitno, a sto se zanemaruje je cinjenica da je federer igrao mnogo vise mastersa u tri dobijena seta i oni bi trebalo da budu vredniji od ovih u dva dobijena seta...
    sa druge strane, federeru se ne sme racunati zlato sa OI u trci za goat-a, vec samo nadalu... ako krenemo da mesamo dubl, onda da ubacimo i bracu brajan u trku za goat-a...
    (lal, 27. oktobar 2020 10:51)

    # Link komentara

  70. ATP 1000 vredi jedan bod, GS vredi jedan bod, olimpijska vredi jedan bod, ovo se neko šalio. Najvećeg svih vremena niko ne može sabiranjem da proglasi, najveći je onaj koga teniski svet tako oseća. Najveći je onaj koji je imao najveću igru i koga je svet u svesti urezao. To nije Srbin Novak.
    (Buket hortenzija, 27. oktobar 2020 10:30)


    Hahhah vec pocinju izgovori zbog Federera posto je jasno kao dan da ce ga Novak prestici i to dobro po svim rekordima pa onda hajde da pricamo o tome koji je teniser najprihvaceniji, a vidi i ta razlika ce se znatno smanjiti ukoliko se Federer uskoro penzionise a Novak ostane da igra jos 6-7 god....
    (flex, 27. oktobar 2020 10:49)

    # Link komentara

  71. ko je osvajao olimpijadu, taj je najveci, u svakom sportu. a nadal je osvojio 2 puta.
    (gomez, 27. oktobar 2020 09:51)
    Upadljivo, oni koji šalju komentare sa telefona ne čitaju tekst. Ali ti nisi čak pogledao ni sliku. Nadal ima jednu zlatnu, samo Mari (kod muškaraca) ima dve.
    Sestre Vilijams (btw) imaju 8 zlatnih olimpijskih medalja, po 4.
    (Cane, 27. oktobar 2020 10:43)

    # Link komentara

  72. samo lagano,jos ce nole da poveca razliku u rekordima
    (mile, 27. oktobar 2020 10:33)

    # Link komentara

  73. Činjenica je jedino da su oni 3 najboljih svih vremena i da nije bilo nekog od njih druga dvojica bi imala po 30-tak gren slem titula, ko zna koliko mastersa, itd. Primeri: Djokovic i Federer bi imali po nekoliko Rolan Garosa da nema Nadala, da nema Federera druga dvojica bi pokupili više Wimbldona, Atp finala, da nema Djokovica, Nadal i Federer bi pokupili sve ostalo jer je Djokovic svestran igrač.
    (Goat, 27. oktobar 2020 10:31)

    # Link komentara

  74. ATP 1000 vredi jedan bod, GS vredi jedan bod, olimpijska vredi jedan bod, ovo se neko šalio. Najvećeg svih vremena niko ne može sabiranjem da proglasi, najveći je onaj koga teniski svet tako oseća. Najveći je onaj koji je imao najveću igru i koga je svet u svesti urezao. To nije Srbin Novak.
    (Buket hortenzija, 27. oktobar 2020 10:30)

    # Link komentara

  75. @Bruce
    ocena 5 za trud, ali kompleks ti izbija iz svake pore ma koliko se trudio. Nisi uspeo relativizovati. Porediš timske sportove sa individualnim, ne ide to tako. Itekako se zna da je najbolji sprinter ikada Bolt ili najbolji skok s motkom Bubka, ili Felps najbolji plivač ili Ali najbolji bokser. Džaba krečiš komšija, nema relativizacije. Zna se i sad ko je najbolji teniser ikada, a nadam se da će se to promeniti za 2-3 godine.
    (jox, 27. oktobar 2020 10:30)

    # Link komentara

  76. odnosno da olimpijska medalja nema istu tezinu u zavisnosti od vrste sporta.
    (Radoslav, 27. oktobar 2020 10:08)

    Mislim da si ti prvi čovek na svetu koji je odredio takvu olimpijsku normu. Čestitam!
    (Srki, 27. oktobar 2020 10:28)

    # Link komentara

  77. Mislim da postoji velika razlika između najboljeg i najuspešnijeg tenisera, a to se odnosi i na većinu drugih sportov. Mišljenja sam, a naravno da ne mogu biti potpuno objektivan, da je najbolje izdanje Đokovića bolje od najboljeg izdanja bilo kog drugog tenisera, odnosno da je on najbolji igrač svih vremena. Sa druge strane, brojevi kažu da trenutno nije najuspešniji, jer su u tenisu GS trofeji ipak najbitniji. Slična priča u košarci, Novicki ima najuspešniju NBA karijeru od evropskih košarkaša, ali je potpuno jasno da iako jeste jedan od najboljih, nije najbolji evropski košarkaš. Neko je spomenuo fudbal i Ronalda (Brazil), Ronaldinja, Mesija i Ronalda (Portugal), jasno je ko ima uspešnije karijere, ali teško je oteti se utisku da su prva dvojica ipak bolji igrači.
    (ABC, 27. oktobar 2020 10:27)

    # Link komentara

  78. Gledao sam samo velike turnire:
    GS=2000, Olimp=2000, Masters=1000, Finalni M=1500 (da nije baš 1600 jer može da varira)
    I ispada:
    Novak: 77.500 Rafa: 77.000 Federer: 77.000
    (Aleksandar Ilić, 27. oktobar 2020 10:26)

    # Link komentara

  79. Ima ultimate tennis statistics gde lepo sve racunaju. valjda ljudi koji su to radili znaju vise od prosečnog Srbina. Po toj listi GOAT, prvi je Federer, drugi Nole a Nadal treći. Ne sumnjam da ce uskoro Nole biti prvi.
    (DaLanik, 27. oktobar 2020 10:19)

    # Link komentara

  80. Nikola Jokic
    Грешиш,после ГС најважнији турнир је тзв"пети ГС" а то је завршни турнир.Надал не може да буде ГОАТ јер није никад освојио овај турнир!
    (Рагнар Лодброк, 27. oktobar 2020 10:11)

    # Link komentara

  81. evo dame i gospodo, drugarice i drugovi, došli smo do bizarne tačke kada je nolomaniji zlatna medalja na OI nešto potpuno bezvredno. Kao što i sami kažu "To je samo satisfakcija, ne vredi ništa".
    (Srki, 27. oktobar 2020 09:47) Pa i ne vredi sa teniskog aspekta.Trebao bi do sada vec da znas da su neki sportovi olimpijski a neki ne,odnosno da olimpijska medalja nema istu tezinu u zavisnosti od vrste sporta.U atletici,gimnastici,kosarci ima dok u fudbalu,tenisu nema.Cuj,olimpijski prvak u fudbalu,nema tezinu ni 10% u odnosu na svetskog prvaka.Velika je tvoja sramota sto ovo ne znas.
    (Radoslav, 27. oktobar 2020 10:08)

    # Link komentara

  82. najpravilnije i najrealnije bi bilo ovako, Grand slam 2.5 poena, Olimpijske igre 2 poena, Zavrsni masters 1.5 poena, i masters 1 poen.. cak i bodovno kada se gleda je identicno pa cak i po broju turnira kojih ima u godini, grend slem zbog svoje vaznosti dobija bonus od pola poena po gren slemu, bodovno izuzev olipmijade, ali ona se odrzava samo jednom u 4 godine pa mora imati vecu tezinu.. Novak bi tada imao 86 bodova, Nadal 87 bodova, Federer 87 bodova.. kada pogledamo sve ovo shvatamo koliko je sve ovo neverovatno blizu, s obzirom na izjednacenost u bodovima, za Sada je Federer Goat jer ima najvise nedelja provedenih na prvom mestu.. zasto su nedelje bitnije u odnosu na medjusobni skor koji je sledeci parametar kada bi bili izjednaceni u vremenu na prvom mestu, zato sto se tu gleda na konstantnost tokom cele godine, cak se i tu moze zakljuciti da je Nadal najnekonstantniji od ove trojice, kada pogledate skor, njegova dominacija na Sljaci je izrazita, ali i pored toga sto sljaka kao i dvorana, kao i beton ima po 3 mastersa, on nije dobar kao ova dvojica, tacnije nije kompletan igrac kao Novak i Federer..
    (magla svuda oko nas, 27. oktobar 2020 10:08)

    # Link komentara

  83. Dosadila ova diskusija, svako normalan zna da je Novak bolji od ove dvojice a da li bi bio bolji od Borga npr. to se ne može porediti. Jednostavno nema najboljeg svih vremena, postoje najbolji u svom vremenu i to je to. Njihovi rekordi neće isto vječno trajati osim możda ovaj Nadalov na RG
    (bobrock, 27. oktobar 2020 09:59)

    # Link komentara

  84. Moze da osvoji i 300 gs, ostaje pateticni i antipaticni igrac tenisa...
    (tako je kako je, 27. oktobar 2020 09:56)

    # Link komentara

  85. ko je osvajao olimpijadu, taj je najveci, u svakom sportu. a nadal je osvojio 2 puta.
    (gomez, 27. oktobar 2020 09:51)

    # Link komentara

  86. Niko ne pomine ATP 500 i 250
    Treba da se racuna sve
    GS ... 2 bodova
    Olympiske ... 2
    ATP 1000 ... 1
    Zavrsni turnir godine ... 1
    ATP 500 ... 0,5
    ATP 250 ... 0,25
    (Toleranti, Peje, 27. oktobar 2020 09:49)

    # Link komentara

  87. I evo dame i gospodo, drugarice i drugovi, došli smo do bizarne tačke kada je nolomaniji zlatna medalja na OI nešto potpuno bezvredno. Kao što i sami kažu "To je samo satisfakcija, ne vredi ništa".
    (Srki, 27. oktobar 2020 09:47)

    # Link komentara

  88. Da se ne lažemo, najvažnije su GS titule i to niko ne spori. Po meni, Novak je najbolji igrač svih vremena, a da bi to i potvrdio mora da se izjednači sa ovom dvojicom. Jedino će ga svet tako priznati taman i da ima 500 nedelja na prvom mestu. Nije to ništa novo, sećam se svojevremeno i kada je Rodzer osvajao slemove, svi su ga priznali za najvećeg onog trenutka kada je prestigao Samprasa po broju slemova. Skoro svaki sport ima neki ključni parametar koji odredjuje meru uspešnosti, a u tenisu su to prvenstveno GS titule.
    (Milan, 27. oktobar 2020 08:08)
    Pa nisi bas 100 od 100 u pravu ..recimo koji je parametar u fudbalu najvazniji da se proglasi najbolji svih vremena? Dali je to broj zlatnih lopti,dali je to broj zlatnih kopacka? Dali je to broj osvojenoh titula sa nacionalnom selekcijom pogotovo svetskog prvenstva? Dali je to broj titula osvojenih sa klubom na primer Liga Sampiona ?
    Znaci treba uzeti u obzir sto vise parametra u obzir ,u ovom slucaju ATP se bavio cisto zbirom titula na najvecim takmicenjima ali opet neki drugi ce reci da treba uzeti u obzir i uticaj igracevog i njegove karijere na razvoj i promovisanje tenisa u svetu pa marketinski potencijal...itd tako da verovatno svako imati svog GOAT-a i gledati samo parametre koje mu odgovaraju ...zbog toga za mene ova prica o GOAT je besmislena jednostvno gledam tenis i uzivam u dominacije ove trojice...i pomalo zalim zbog povreda Mareja i Del Potra jer bi bilo jos zanimljivije mada ne na nivou prve trojice
    (Miki, 27. oktobar 2020 09:46)

    # Link komentara

  89. i ja mislim da Nole "mora"da prestigne obojicu po broju GS titula da bi bio najbolji teniser svih vremena.Tada bi debata o najboljem bila svedena na velicanju Rafe i Federera ali sa neoborivom cinjenicom da je Nole po svim parametrima najbolji svih vremena.To je sasvim realno stanje stvari jer Nole je najmladji a verujem da ce biti veoma pazljiv kada je zdravlje u pitanju.I sam je izjavio da ide korak po korak,ali da ti koraci nisu brzi nego dobro odmereni.Prvi cilj otpocinje danas,a drugi u narednih tri godine.Mozemo da mu pozelimo da ga ponekad pogleda sreca da bude jak i otporan na sve izazove da belezi pobede i da radosno napusta turnire.
    (NADA, 27. oktobar 2020 09:46)

    # Link komentara

  90. Ne postoji najbolji teniser svih vremena, jer je generacije apsolutno nemoguce porediti. Cak i Federer koji je 'u eri Novaka' opet s druge strane 'nije' - jer bi najpostenije bilo da su potpuno istih godina, pa da se onda vidi ko je bolji i sl. S druge strane, postoji najtrofejniji teniser i Novak ce to verovatno i postati.

    Mnogo parametara utice na to da bi neko bio najbolji svih vremena - i zato je to nemoguce i odrediti.

    Niko nece oboriti Nadalov rekord na sljaci, Noletov Aussie i Federerov Wimbledon. Pitanje je da li ce Novak imati vise od 100 trofeja koliko ih Federer ima. Novak nikad nece imati tenisku virtuoznost kakvu ima Federer.

    Na kraju, ta debata je gotovo jednaka onoj kokoska i jaje. Ko voli Novaka - njemu ce Novak uvek biti najbolji svih vremena. Ko voli Federera - njemu niko ne moze da nadmasi Federera. Polemise se na tu temu bez veze.

    Skoro sam pricao sa nekim o fudbalu - i covek kaze 'jeste Mesi - Mesi i Ronaldo - Ronaldo - ali meni licno niko nece biti dobar kao sto je bio Ronaldinjo... covece ono je bila magija...' I zaista, mozes ti tom coveku da mases sa rekordima Mesija i Ronalda - ali da covek ima pravo - ima... steta sto nije potrajao...
    (party, 27. oktobar 2020 09:46)

    # Link komentara

  91. Do sad 20 različitih sistema bodovanja a to sve samo mi Srbi. Šta bi bilo da vidimo kako švicarski navijači predlažu da se šta boduje... Oni bi rekli Vimbldon puta tri, ostali GS puta dva...
    (Nikola, 27. oktobar 2020 09:42)

    # Link komentara

  92. Bar dvadeset je uzeo na prevaru i prenemaganje sa MT.
    (Ivan, 27. oktobar 2020 09:42)

    # Link komentara

  93. Ko da mi je rodjeni brat covek. Cepajjjjjj
    (komsija iz NP, 27. oktobar 2020 09:41)

    # Link komentara

  94. Fecko zaboravio pre slikanja da prebaci Rolex-a na desnu ruku.
    (Eugen, 27. oktobar 2020 09:39)

    # Link komentara

  95. Nisu uzeli tri važna parametra u razmatranje. Godine života, međusobni skor sa ostatkom velikog trojca, ali i ukupne zarade od turnira.
    (Rade Pendrek, 27. oktobar 2020 08:41)

    Tebi je to važan parametar? Evo meni su važniji parametri: ukupno osvojenih titula - Federer tu ubedljivo vodi, uticaj na globalni nivo tenisa - Federer tu vodi, osvojio turnir bez izgubljenog seta - Nadal tu ubedljivo vodi, najbolji sportista sveta - Federer tu vodi. I zašto samo zarada od turnira, a ne ukupno? Pre pet meseci si imao članak da je Federer plaćeniji od Mesija, Ronalda, Lebron Džejmsa, dok je onaj bio na 23. mestu.
    (Srki, 27. oktobar 2020 09:36)

    # Link komentara

  96. Ljudi moji, pa zašto se stalno nešto ispravdavamo u objašnjavamo?! Novak je jedan od najvećih sportista, ne tenisera nego sportista, svih vremena i to niko ne može promijeniti! Došli smo u situaciju da neko ko vozi Kiu dođe i kaže za našeg Mercedesa AMG i kaže ' ružne mu felne' a mi se ubismo objašnjavajući mu kako je Mercedes dobar dok nas on žmirkajući nepoverljivo gleda. Gledamo i uživajmo. I stara glasi ' ako se pravdaš kriv si i kada nisi kriv'. Nole samo naprijed, i da više ništa ne osvojiše, a neće tako biti, dovoljno je za sva vremena!
    (Sead, 27. oktobar 2020 09:35)

    # Link komentara

  97. Ako se gleda broj osvojenih poena na svim velikim turnirima (što se spominju) onda je do sada Novak osvojio 77500 poena, Rafael 75000+olimpijsko zlato, Rodžer 75000.

    Svi su tu negde. Novak je ipak prvi, ali je mizerna razlika. Ako se gledaju i međusobni susretu, broj nedelja na prvom mestu, opet je Novak u prednosti. Za 1-2 godine Federer skoro sigurno otpada u Goat trci. Novaka ako posluži zdravlje Federera će verovatno sustići po GS titulama, a Nadala verovatno malo teže, pošto će i Nadal igrati do 40.godine (ako bude zdrav) kao Federer.

    Sve su to samo kalkulacije, ali i Nadal i Đoković osvajaju godišnje 1 ili 2 GS-a, pa ako budu igrali još bar 3-4 godine gotovo sigurno će obojica ići preko 20 titula. U modernom sportu izgleda da više ni godine nisu toliko bitne, pa je svašta moguće. Možda za 5 godina opet budemo gledali finale Roland Garosa između Nadala i Đokovića.
    (Keto, 27. oktobar 2020 09:34)

    # Link komentara

  98. Ko u narednom periodu bude bolji između Novaka i Nadala biće GOAT po meni. Federer je na trećem mestu. P. S. Bode oči ovo olimpijsko zlato...
    (iosonostefan, 27. oktobar 2020 09:33)

    # Link komentara

  99. Pregledam b92 ujutro isto kao i jutarnji,RT i ostale portale. Moje mišljenje je nebitno ali evo:Federer če uvik bit najveći bez obzira koliko Nadal i Đokovič osvoje turnira, to je realnost.Ja osobno smatram Samprasa brojem 1B uz Federera. Slično kao Jordan-lebron rasprava, može osvojit još 5 naslova sa Lakersima nikad neče prestiči Jordana a za ove koji ga smatraju boljim nije treba ni osvojit titulu ove godine, za njih je GOAT svejedno. Sampras je igra do 30 godine i penzija.Sve je osvojia i to sa tenisom koji nije viđen do pojave Federera.Nadala poštujem kao sportaša ali kao tenisača ga ne doživljavam, subjektivno mišljenje koje se odražava tako da nisam u stanju pogledati njegov meč u komadu kao ni Đokovičev osim ako igraju protiv Federera. Ali više skokova, asistencija,poena, finala, prstenova ako Bog da zdravlja,mastersa, slamova- sve uzalud jer sportovi sa loptom nisu a+b=c kao dizanje tegova ili trka od točke a do točke b. Tu ima i taj WOW faktor koji nikad nisam doživija sa ovom trojicom(LBJ,NADAL,ĐOKOVIČ) a redovno doživljen sa Jordanom, Federerom i Samprasom. Nešto kao uspoređivanje Bobana i Prosinečkog u nogometu, moga je Boban osvojit još deset titula sa Milanom ali Robi je za klasu ispred njega, upravo zbog očiju, da sam sljep i da mi netko govori situaciju na terenu i broj titula Boban ali nažalost po njih svi koji imamo oči znamo ko je bolji. Ronaldinho- Messi, Ronaldo9-Ronaldo7, svi oni imaju lošije karijere ali:)
    (Bruce, 27. oktobar 2020 09:28)

    # Link komentara

  100. Da se nadovezem... Zanimljivo da Federer u se zanemaruje da ima vise od Novaka najbitnijih titula (GS, zavrsni turnir i OI).
    Onda se mastersi uzimaju kao relevantni za presudu ko je bolji, ali zato ne vrijede turniri 500 i 250 kad se to gleda. Jer i Djokovic je ucestvovao na 250-cama. Pa gubio npr. od Krajinovica.
    I znaci Federer ima u totalu najvise titula kad se svi turniri uzmu u obzir, znacajno vise GS titula, vise zavrsnih, i olimpijsko zlato. Nadal i Federer su donijeli radost svojoj naciji, svoje kvalitete zlatom predstavili. Novak je dobar bio kad su licni uspjesi u pitanju i dobijanje beneficija od drzave. Na OI nekako nikad nije mogao naci dovoljno motivacije.
    (Srba, 27. oktobar 2020 09:25)

    # Link komentara

  101. Jos fale medjusobni okrsaji!
    (Vejn mejn, 27. oktobar 2020 09:21)

    # Link komentara

  102. Na osnovu ovoga mogu zaključiti sljedeće. Ako Đoković ne stigne Nadala i Federera po broju GS titula debeta o GOAT će se i dalje voditi, međutim ako Novak prestigne dva svoja najveća rivala i po broju GS titula debate nema.
    (prestigio, 27. oktobar 2020 09:19)

    # Link komentara

  103. Federer ima zlatnu medalju sa OI. Dubl sa Vavrinkom. Tako da to treba staviti prilikom brojanja.
    I ovo je to. Zvanicno na instagramu. Nema dalje. Gotova je prica o Goutu. Na instagramu je dokaz.
    (Srba, 27. oktobar 2020 09:17)

    # Link komentara

  104. Ukoliko hoćemo iskreno, Nadal je trenutno GOAT. Grand slamovi su najbitniji a i uzeo je olimpijsko zlato.
    Nadam se da će ga Novak prestici i po tome, jer ovako niko neće priznati Novaka za GOAT-a ukoliko ima manje slemova
    (S, 27. oktobar 2020 09:14)

    # Link komentara

  105. GS i olimpijske igre po 3 poena. Zavrsni turnir - 2 poena. Masters 1000 - 1 poen. Federer - 100 poena, Rafa - 98 poena, Novak - 97 poena. Veoma izjednaceno. Ipak, GS-ovi su glavni.
    (Viktor, 27. oktobar 2020 09:13)

    # Link komentara

  106. Više volim da Novak pobeđuje ovu dvojicu nego leba da jedem!
    (Djido, 27. oktobar 2020 08:05)

    Kompleksi ,ljubomora i mrznja! To nas je kao zemlju i narod koji zivi u njoj dovelo ovde gde jesmo! Mi kad vidimo da komsija vozi mercedesa,zivimo za dan kad ce mercedes biti slupan ili pokvaren! Leba necemo jesti samo da se to ostvari! Mnogo smo los narod,jako los!
    (propala stvar, 27. oktobar 2020 09:10)

    # Link komentara

  107. Fali i H2H kao i broj nedelja
    (комша, 27. oktobar 2020 09:05)

    # Link komentara

  108. @srećković to sto si ti gladan i što ti je hladno nije niti nas niti Novakov problem. Tvoja nesposobnost je tvoj problem a posto iz tebe izbija zavist nije ni čudo sto si nesrecan i gladan.
    (Billy Billy koraci a na jugu splicani., 27. oktobar 2020 09:05)

    # Link komentara

  109. Zlatna olimpijska medalja vredi kao 2 GS titule a jedna GS vredi kao 2 masters 1000. I ovo kazem kao navijač Novaka.
    (CTPAX, 27. oktobar 2020 08:05)

    I ja bih više voleo da Novak osvoji zlato nego slem, ali to možda vredi više u emotivnom, patriotskom smislu.
    U teniskom smislu, zlato sa OI vredi daleko manje od slema.
    (Petar, 27. oktobar 2020 09:04)

    # Link komentara

  110. Što bi rekao Kvrga u Sinbadu (Popaj):" Ko je najsasvim, potpuno sasvim najbolji dasa??? Ta ram tam tam tam..."
    (Mare, 27. oktobar 2020 09:01)

    # Link komentara

  111. Nikada, ali nikada Federer neće uzeti 58 titula ! NIKADA !
    (VUK, 27. oktobar 2020 09:00)

    # Link komentara

  112. Novakov sam navijac, ali ovom logikom se Mastersi (nose 1000 bodova) racunaju kao i GS titule (2000 bodova). GS treba pomnoziti barem sa 2, tj. Rafi i Rodzeru dodati jos 3 titule, onda racunica ima smisla.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Fair Play, 27. oktobar 2020 08:11)

    GS trabal da se racuna sa 2 bodove
    ATP 1000 sa 1 bod
    Olimpiske sa 1
    ATP 500 sa 0,5
    ATP 250 sa 0,25
    (Toleranti, Peje, 27. oktobar 2020 08:59)

    # Link komentara

  113. Koliko mi je dobra ova Novakova slika!
    (Anya Lill, 27. oktobar 2020 08:59)

    # Link komentara

  114. Jos dve jake godine i odose svi rekordi.
    (Stanislav, 27. oktobar 2020 08:56)

    # Link komentara

  115. @Fair Play
    A Novak je odredio način vrednovanja, je l' tako?
    (Naćuk Sandra, 27. oktobar 2020 08:53)

    # Link komentara

  116. jedino sto Rafa jos nije zavrsio karijeru, a razlike su nikakve. A stici prvu stavku nije bas lako. Olimpijada za Noleta , tesko
    (ccc, 27. oktobar 2020 08:52)

    # Link komentara

  117. Ova lista će tek za dvije godine biti realna. Tad če Novak biti po svim parametrima No1 :)
    (gloria, 27. oktobar 2020 08:51)

    # Link komentara

  118. Pa Nole već sad GOAT :-)))

    Sta ce biti tek do kraja karijere... kad naniže sve ostale rekorde. Uknuće tenis :-)))
    (Rocky, 27. oktobar 2020 08:50)

    # Link komentara

  119. Više volim da Novak pobeđuje ovu dvojicu nego leba da jedem!
    (Djido, 27. oktobar 2020 08:05)


    Ja isto. Odmah se osetim kao ponosni junačni Srbin! Odmah osetim kako smo se junački u još jednoj bici oduprli zlu zapadnog sveta koji bi da uništi nas i pravoslavlje.
    (Mihailo, 27. oktobar 2020 08:50)

    # Link komentara

  120. Nole brate,zapni i obraduj Srbiju!
    (Dani, 27. oktobar 2020 08:46)

    # Link komentara

  121. Teško da Nadal a posebno Federer mogu vise da poprave ovaj skor.

    Novak moze i to puno.
    (Roy, 27. oktobar 2020 08:45)

    # Link komentara

  122. @Srećković sta to tebe treba da interesuje kada niti si Srbin niti iz Srbije?
    (Proka, 27. oktobar 2020 08:42)

    # Link komentara

  123. Nisu uzeli tri važna parametra u razmatranje. Godine života, međusobni skor sa ostatkom velikog trojca, ali i ukupne zarade od turnira. Na osnovu ovih pokazatelja Novak je apsolutno sa igračke strane najdominantniji ikad, posebno u ovom zlatnom dobu tenisa i ako bude zdrav još 3-4 godine postaviće nedostižno rekorde poput Bolta. Naravno da će u raspravi zapadnjaci potencirati na njegovom neosvajanju OI, poput osporavanja Mesijevog učinka na SP, ali to zlato nema ni Federer, tako da očekujte da uskoro u svim zapadnim medijima Rafa postaje GOAT. Novak ne sme biti.
    (Rade Pendrek, 27. oktobar 2020 08:41)

    # Link komentara

  124. @magla svuda oko nas
    Ne možeš ti to da shvatiš.
    (prozračnost, 27. oktobar 2020 08:40)

    # Link komentara

  125. Da se ne lažemo, najvažnije su GS titule i to niko ne spori... Skoro svaki sport ima neki ključni parametar koji odredjuje meru uspešnosti, a u tenisu su to prvenstveno GS titule.
    (Milan, 27. oktobar 2020 08:08)

    Vidim da patiš, nije ti lako. Ljubomora je ozbiljan poremećaj, ali srećom najviše strada baš taj koji je ljubomoran.
    (Djido, 27. oktobar 2020 08:39)

    # Link komentara

  126. Imao je Novak lepu priliku na USOpenu... Sledeca godina je kljucna, ako se uopste odrzi Wimbledon i dr... mada, tesko je uzeti 2 GSa godisnje. Ima sansu i dalje, ali i Nadal na FrenchOpen opet... Federer je u autu i verovatno igra zbog sponzora i love, do GSa tesko.
    (Eth@n Hunt, 27. oktobar 2020 08:36)

    # Link komentara

  127. sve GS-ove (moguće sve 2X)
    sve ATP 1000 (moguće sve 2x)
    bolji međusobni skor
    najverovatnije najviše provedenih nedalje kao No1(e)
    (out!, 27. oktobar 2020 08:35)

    # Link komentara

  128. Jedini ozbiljni kriterijumi:

    Pod 1 idu GS. (skoro da se jedino i to racuna)
    Pod 2 Olimpijada s obzirom da se odrzava svake 4 god.
    Pod 3 Mastersi 1000.
    Pod 4 zavrsni mastersi.
    Pod 5 salatare.
    Pod 6 Atp 500.
    Pod 7 Atp 250.

    Takodje treba uvideti i povrede, i koliko je ko odigrao ovih turnira.

    Ako se sve uzme u obzir, Djokovic je igrao najvise, najmanje bio povredjen (skoro nikada), nema Olimpijadu ni u singlu ni u dublu, kasni sa 3 GS, salataru jedva jednu osvojio, atp 1000 vodi zato sto Nadal nije ni igrao prethodni Masters 1000 sto ce se mozda vec izjednaciti u Parizu za koji dan po broju atp 1000. I vi njega stavljate na br 1? SMesno. Uzmite sve kriterijume u obzir i shvaticete ko je apsolutni N.1. Jedino jos jedan zivot da dodelite Novaku pa da ga stavite u rang sa najvecim.

    Nadal: Pola karijere povredjen, odsustvovao u prajmu SA MNOGO GS, ima 5 Dejvis kupova djokovic 1, osvojenu olimpijadu i singl i dubl Djokovic nikada, 20 GS Djokovic 17, 35 Atp1000 djokovic 36. Atp 500 Nadal 21 Djokovic 14 i sada igra Pariz za ATP 1000 i to 36 po redu a Djokovic nece ni ucestvovati bas kao i prethodni ATP 1000 kada Nadal nije igrao. Ko ovo shvati nece vise pricati o GOATu nikada posto nije ni blizu, pritom zaboravljate i Federera.
    Pozdrav
    (Nikola Jokic, 27. oktobar 2020 08:34)

    # Link komentara

  129. Interesantno ja da više nema ni jednog komantatora, ni na ovom portalu, niti na drugim tekstovima, koji tvrde da je Mari član velike četvorke. Pre nekoliko godina bilo ih je na stotine, ali su izumrli.
    Tako, još uvek postoje komentatori koji tvrde da su Federer ili Nadal najbolji teniseri u istoriji, ali izumreće i oni za nekoliko godina
    (Djido, 27. oktobar 2020 08:10)

    S obzirom na to da u Srbiji svakih petnaest godina dvadeset hiljada dece manje upiše prvi osnovne, izumreće Srbi, a sa njima i narcisoidno-licemerna mitologija.
    (Futre, 27. oktobar 2020 08:33)

    # Link komentara

  130. @Fair Play

    Da. Isto tako možemo da sabiramo trofeje u fudbalu pa da kao proglasimo ko je veći klub. Evo jednog primera, Juventus ima 11 evropskih i svetskih trofeja od čega su dve LŠ/KŠ, a Ajaks ima 10 evropskih i svetskih trofeja od čega su četiri LŠ/KŠ. Da li to onda znači da je Juventus veći klub od Ajaksa iako ima dve LŠ/KŠ manje? Naravno da ne. I još nešto, ATP jeste sabirao, ali nije rekao ko je G.O.A.T.
    (Srki, 27. oktobar 2020 08:33)

    # Link komentara

  131. Definitivno će se vremenom Nadal i DJole toliko odvojiti od Fedje da će on postati insignificant, tj nešto tipa Vilandera.
    (Kox i, 27. oktobar 2020 08:31)

    # Link komentara

  132. Nakon 6-0 prvi set šta ga je Nadal pregazio, nema se što uopšte pričati ko je najveći, jer Novak to tako definitivno nije. Najveći ne gubi 6-0, ali nisam ja izmislio te bezvezne imaginarne titule. I kako god uzmeš - najveći na šljaci neće biti nikad. Zna se ko je to
    (Kreluc, 27. oktobar 2020 08:31)

    # Link komentara

  133. Sva trojica su sjajna i međusobno povezana, zar je bitno ko je najbolji. Uživali smo i uživamo kada god igraju jedni protiv drugih.
    (Milojko, 27. oktobar 2020 08:30)

    # Link komentara

  134. Nestvarna dominacija Djokovića a još nije kraj. 4 od 5 glavnih parametra u izboru za GOAT a su u njegovom vlasništvu. Najviše godina, najviše sedmica, najviše Mastersa i značajno bolji skor protiv Rafe i Rodžera(30-17 u finalima). Novak je 6 godina mladji od Rodžera i godinu od Rafe tako da će vrlo lako imati i najviše Slemova. Novakove već predstoje rekorde nikada niko neće prestići:4 Slema i nizu, 2 Zlatna Mastersa, najbolja sezona i dekada, najveća zarada, niko nikada neće imati 16950 bodova. Svoje najveće rivale pobedio je svuda a oni njega nikada u Parizu i Majamiju,osim toga Rafa ga nikada nije dobio na AO a Rodžer u Rimu, Madridu i Parizu.
    (Zoki, 27. oktobar 2020 08:30)

    # Link komentara

  135. Da se ne lažemo, najvažnije su GS titule i to niko ne spori. Po meni, Novak je najbolji igrač svih vremena, a da bi to i potvrdio mora da se izjednači sa ovom dvojicom. Jedino će ga svet tako priznati taman i da ima 500 nedelja na prvom mestu. Nije to ništa novo, sećam se svojevremeno i kada je Rodzer osvajao slemove, svi su ga priznali za najvećeg onog trenutka kada je prestigao Samprasa po broju slemova. Skoro svaki sport ima neki ključni parametar koji odredjuje meru uspešnosti, a u tenisu su to prvenstveno GS titule.
    (Milan, 27. oktobar 2020 08:08) Gs titule su najvaznije u tenisu to je cinjenica,al isto tako je i cinjenica da su i hiljadarke,zavrsni i broj nedelja vrlo bitni.Nijedan turnir nije lako osvojiti...
    (Radoslav, 27. oktobar 2020 08:27)

    # Link komentara

  136. 20=20>17
    (Mirko, 27. oktobar 2020 08:27)

    # Link komentara

  137. Šta god pričali i polemisali, jeste činjenica da titule na grend slemu imaju najveću važnost. Međutim, tenis nije samo grend slem, postoje i drugi turniri. Važan parametar je broj nedelja na prvom mestu. Izvesno je da će Đoković to oboriti. Činjenica je da Novak ima šansu da osvoji još neki grend slem, ostalo je vremena, kao i da pokuša da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Trka za najboljeg svih vremena je još uvek otvorena, kraj je kada Novak kaže.
    (srle, 27. oktobar 2020 08:26)

    # Link komentara

  138. MORAT CE KAD DAD,PRIZNATI NOVAKA,SVE CE ON , PRESTICI REZULTATIMA.BRAVO.
    (Brajan, 27. oktobar 2020 08:24)

    # Link komentara

  139. "Na kraju, ljudi iz krovne organizacije su sve to sabrali, a zbir je jasno pokazao da je trenutno najuspešniji srpski teniser Novak Đoković."

    Sabirali jesu, ali da su rekli da je on G.O.A.T. nisu. Dok ne osvoji najviše GS-a, taj ne može biti G.O.A.T.
    (Srki, 27. oktobar 2020 08:23)

    # Link komentara

  140. Zlatna olimpijska medalja vredi kao 2 GS titule a jedna GS vredi kao 2 masters 1000. I ovo kazem kao navijač Novaka.
    (CTPAX, 27. oktobar 2020 08:05)

    Teniska medalja na OI ne vredi apsolutno ništa osim satisfakcije lične i državne. Da nije tako sigurno bi zlato imali i Novak i Federer, Sampras, Borg, Beker I ostali
    (drmr, 27. oktobar 2020 08:17)

    # Link komentara

  141. Ne lozite se zna se da je Federer najbolji, svi to znaju, ocigledno je. Posle ide Nadal pa mozda Djokovic. Nema tu mnogo argumenata
    (rade889sns, 27. oktobar 2020 08:16)

    # Link komentara

  142. Još dve stavke nisu naveli a to da je Đoković mlađi od obojice i da je jedan osvajao titule kada nije bilo Đokovića a drugi je osvajao najviše titula na jednoj podlozi a Đoković ima sve trofeje u eri ove druge dvojice.I na kraju kada se podvuče crta Srpski Soko će biti ubedljivo najbolji igrač svih vremena.
    (Ljubo, 27. oktobar 2020 08:14)

    # Link komentara

  143. Novakov sam navijac, ali ovom logikom se Mastersi (nose 1000 bodova) racunaju kao i GS titule (2000 bodova). GS treba pomnoziti barem sa 2, tj. Rafi i Rodzeru dodati jos 3 titule, onda racunica ima smisla.
    (Fair Play, 27. oktobar 2020 08:11)

    # Link komentara

  144. Nije mi bolji dan mogao svanuti, hvala B92 :)
    (Sportista, 27. oktobar 2020 08:11)

    # Link komentara

  145. Interesantno ja da više nema ni jednog komantatora, ni na ovom portalu, niti na drugim tekstovima, koji tvrde da je Mari član velike četvorke. Pre nekoliko godina bilo ih je na stotine, ali su izumrli.
    Tako, još uvek postoje komentatori koji tvrde da su Federer ili Nadal najbolji teniseri u istoriji, ali izumreće i oni za nekoliko godina
    (Djido, 27. oktobar 2020 08:10)

    # Link komentara

  146. E, sad nisam više gladan, niti mi jehladno. Sad sam došao na svoje! Mojoj sreći nigde kraja. Tako mala zemlja Kneževina Monako, a ima prvog na ATP listi, hej!
    (Srećković, 27. oktobar 2020 08:10)

    # Link komentara

  147. upravo zato ne shvatam njegov izostanak iz Pariza a igra 100% nebitni Beč, par stotina bodova gore dole, nista ne menja, opet Je London taj gde treba da se pravi ozbiljna bodovna prednostbi gde ima dosta prostora za to..
    (magla svuda oko nas, 27. oktobar 2020 08:10)

    # Link komentara

  148. Koliko je bljutava vise ova prica o GOAT-u...
    (Marko, 27. oktobar 2020 08:10)

    # Link komentara

  149. Da se ne lažemo, najvažnije su GS titule i to niko ne spori. Po meni, Novak je najbolji igrač svih vremena, a da bi to i potvrdio mora da se izjednači sa ovom dvojicom. Jedino će ga svet tako priznati taman i da ima 500 nedelja na prvom mestu. Nije to ništa novo, sećam se svojevremeno i kada je Rodzer osvajao slemove, svi su ga priznali za najvećeg onog trenutka kada je prestigao Samprasa po broju slemova. Skoro svaki sport ima neki ključni parametar koji odredjuje meru uspešnosti, a u tenisu su to prvenstveno GS titule.
    (Milan, 27. oktobar 2020 08:08)

    # Link komentara

  150. Zlatna olimpijska medalja vredi kao 2 GS titule a jedna GS vredi kao 2 masters 1000. I ovo kazem kao navijač Novaka.
    (CTPAX, 27. oktobar 2020 08:05)

    # Link komentara

  151. Više volim da Novak pobeđuje ovu dvojicu nego leba da jedem!
    (Djido, 27. oktobar 2020 08:05)

    # Link komentara

  152. ne smejy da priznaju....
    (miki, 27. oktobar 2020 08:02)

    # Link komentara

  153. Svaka čast Nole . . .
    Poz. iz Lj.
    (Marko, 27. oktobar 2020 08:00)

    # Link komentara

  154. Crno na belo, nema dalje.
    (Bocko, 27. oktobar 2020 07:57)

    # Link komentara