1. Formulu 1 sam pratio tamo od moje recimo 12g. Omda se desila smrt Ronija Petersona, pa povlacenje Hunta i posle toga sam sporadicno pratio. Jedino me je vise zainteresovalo kada je Fernando Nando Alonso osvojio dva sampionata, penzionisao Sumahera i prekinuo mu karijeru u objektino slaijem bolidu. A onda su dosle neke jalove godine i posle svega pocinje formula E. Odlicno i zanimljivo takmicenje. I definitivno ima buducnost. I smisla jer razvija tehnologiju sto i jeste cilj ovog takmicenja.
    F1 vise nema nikakvog smisla. kojuoni tehnologiju sada predstavljaju kada nema proizvodjaca na svetu koji vise ulaze u Motore sa unutrasnjem sagorevanjem. A skoro svi imaju elektricne. U sledecih 10g a i pre vise nece biti niti jednog ICE za prodaju, kraj. A Formuli 1 predvidjam maksimalno 5g. Jedina sansa im je da se prebace na vodonik i vodonicnu celiju i razvijaju tu vrste tehnologije.
    (EZeljko, 28. maj 2020 23:53)

    # Link komentara

  2. Možda nova pravila promene nešto ali čisto sumnjam. Bogati će opet pobediti.
    (Smeh, 25. maj 2020 19:11)

    Nova pravila se odnose i na limitiran budzet za razvijanje motora. Tj svaka ekipa ce moci da poteosi max 175 mil u jednoj sezoni u razvijanju svog bolida. Vilijams je prosle god potrosio 120, kao najgora ekipa, a Merc kao najbolja oko 600. U tome je najveca razlika.
    (HARIS, 25. maj 2020 19:22)

    # Link komentara

  3. Kolumbo otkrio Ameriku. U F1 je odavno koliko para toliko muzike. Mada dešavalo se pri promeni pravila, proizvodjača guma da čak i male ekipe pobedjuju ili budu u vrhu neko vreme. Ali na kraju više para uvek pobedi. I to nema šanse da se promeni. Velika je to mašinerija, tvornica para pa da odjednom svi da budu isti. Nije fer ali tako je. I zato su trke odavno postale dosadne i predvidljive. Možda nova pravila promene nešto ali čisto sumnjam. Bogati će opet pobediti.
    (Smeh, 25. maj 2020 19:11)

    # Link komentara

  4. Formula 1 i postoji zbog razvijanja novih tehnologija. To je primarni cilj formule 1, da je dosadna poslednjih godina, dosadna je, ali ne možete ograditi timove i zabraniti im da razvijaju komponente kad je to suština sporta, da predvodi autoindustriju.
    (Spartanac, 25. maj 2020 14:52)

    # Link komentara

  5. Obe formule su smece za gledanje.
    (NR, 25. maj 2020 13:38)

    # Link komentara

  6. Ne mozeno da vidimo nista dok se ne usvoje nova pravila F1 koja su odlozena za 2022. Ovako ostaje da je FE daleko ujednacenija, samo je steta sto se vozi po ulicnim trkama. F1 trenutno ima samo 3 tima i tako je vec duze vrijeme, a bilo je godina kada Ferari nije imao ni jednu pobjedu tokom citave sezone. Ferari, Merc i RB imaju prevelik budzet za ostale timove. Vilijams nekada sila i najbolji tim poslije Ferarija, a danas kanta jer nemaju budzet i sponzore.
    (HARIS, 25. maj 2020 13:17)

    # Link komentara

  7. Ovo je budalaština. Ovako možemo da vidimo krajnje granice inženjeringa, dok gledamo i odlične trke (Brazil, Nemačka, Italija, Austrija, Velika Britanija, pa čak i Singapur...
    (gghh, 25. maj 2020 12:53)

    # Link komentara