1. Zlobnik@ br. 1, zlobnik br. 2(mate) i ostali zlobnici
    Stalno se uspoređuje ovdje Kukoč i Dražen, a to je kao da uspoređujete kruške i jabuke. Dražen je bio lider svoje momčadi od trenutka kada je sa 16 godina počeo igrati u Šibenki. On jednostavno nije bježao od te uloge i pritisak ga nije mogao slomiti nego motivirati. U 95% utakmica koje je odigrao kao profesionalni igrač on je bio lider momčadi, a vjerojatno u 80% utakmica prvi igrač i igrač odluke svoje momčadi. To znači da je bio presudan za pobjedu.
    Toni Kukoč je bio sve suprotno od njega. Gledao sam nekoliko utakmica u kojima je bio sjajan, ali ni onda nije bio ni lider ni onaj koji preuzima odgovornost kada drugi zapnu. On je jednostavno bježao od te odluke. A sada pitanje. Što je Kukoč napravio u reprezentaciji nakon što više nije bilo Dražena? Što je napravio u Bulsima kada više nije bilo Jordana? Odlazak vodećih figura momčadi ostavilo je prostora da ga preuzma onaj koji zna i može, ali taj nije bio Kukoč.
    Sjećam se finalne utakmice Jugoplastike (ili POP 84 nisam siguran) i nekoga (?). Svi nešto dodaju loptu, nitko ne puca ne razigrava ne ulazi ne ulet. Rađi dojadilo čekanje Godota i uzeo loptu. Skače, gura se pod košem, zabija i razigrava. Vuče cijelo vrijeme momčad u letargiji. I na kraju pobjede. Rađa 26 koševa kao centar, preko 10 skokova i puno asistencija. Kukoč solidan, ali bi po njemu izgubili.
    Tako da Kukoč nije slučajno bio najbolji 6. igrač Bullsa.
    (Ivan ZG, 19. maj 2020 10:41)

    # Link komentara

  2. @pogled iz svemira

    Nikada mi nece biti jasno sto volite da radite takve stvari! Pohvalis Drazena potpuno opravdano, a onda provuces u prici i Robalda kao paralelu? Da su veliki radnici obojica to stoji ali po kvalitetu nisu ni blizu. Drazen je jedno pet puta bolji igrac u svom sportu od Ronalda u svom. Prosto, poredjenje zvuci degutantno.
    (Lesa, 19. maj 2020 07:41)

    # Link komentara

  3. Kada je na utakmici Cibona Makabi odigrao jednu brilijantnu utakmicu busio odakle god bi sutirao ,prisao mu cuveni Amerikanac Kevin Magee Makabija i rekao mu "Ej momak smanji malo jer i mi zivimo od kosarke" .Drazen ga je sasluso nasmesio se i odmah napravio 5 faul i pokazao da je ipak covek i da je razumeo poruku slavnog Amera.Najbolji beli igrac svih vremena posvecen treningu ko nesto sto je danas Ronaldo.Ovo unazad 15 godina i danas su NBA gladijatori nema vise onaj smek cuvenih finala bulsa i roketsa.
    (pogled iz svemira, 18. maj 2020 23:21)

    # Link komentara

  4. mladji moraju da znaju da je tada bio drugaciji kriterijum sudjenja,da se nije svirao svaki kontakt,grublje se igralo,faul se sudio malte ne samo kada se cuje udarac...bilo je toliko super starova da prakticno nijedna zvezda nije ni mogla biti zasticena kao sada npr lebron,harden itd...kakve su to ekipe i zveri bile kad je jednom Drazenu Petrovicu bilo pretesko da izbori minute tamo iako je verovatno najbolji igrac sa nasih prostora i jedan od najboljih Evropljana svih vremena...to je najbolja era svetske kosarke...a sada igraci iz Evrope koji bljesnu jednu sezonu budu draftovani samo na osnovu toga sto su talentovani
    (maconii, 18. maj 2020 21:34)

    # Link komentara

  5. @(Ivan ZG, 18. maj 2020 10:10)
    E moj sinko, da ti objasnim neke stvarčice. Samo da napomenem da košarku pratim jako dugo i da sam gledao Dražena uživo u hali Pionir i kao igrača Cibone i Dražena u uniformi JNA godinu dana ranije u publici gore navedene hale.
    Za razliku od navedenih rekla kazala pričica za malu decu možeš li mi objasniti Draženovu blamažu na Svetskom prvenstvu 1986 godine na meču SFR Jugoslavija vs USA kada se navedeni nije video jer ga čuvala, pazi sad , košarkaška veličina od čitavih 168 cm Tyrone Muggsy Bogues . Dakle najbolji igrač Evrope protiv patuljastog anonimusa iz Amerike , koji je doduše igrao u NBA i imao solidnu karijeru.
    Dražen jeste sjajan košgeter, ali igrač koji je znao da se pogubi u važnim utakmicama . Gore navedena utakmica je jedan od primera, a mogao bih navesti još toga. Uostalom, da li je imao šuteve za pobedu kao čevene trojke Saleta Đorđevića u zadnjoj sekundi ?
    Zbog toga ne može biti najveći igrač Evrope, čak ni u Hrvatskoj zbog Kreše Ćosića i Tonija Kukoča
    (Zlobnik, 18. maj 2020 15:00)

    # Link komentara

  6. Ivan zg … mitomanu- kukoc je 5 puta bio mister europa ( bio je od 90-92 zaredom a drazen je bio ziv). Objasni kako je drazen osvojio sp 90 a kukoc mvp ? I objasni 1 prvemstvo juge u 4 god cibone- kukoc ima 4 zaredom.. kukoc je veci, svestraniji igrac bio...
    (mate, 18. maj 2020 13:41)

    # Link komentara

  7. U TOP 10 igrača svih vremena.
    (Borko, 18. maj 2020 10:48)

    # Link komentara

  8. Evo jedna anegdota iz razdoblja dok je sjedio na klupi u Portlandu. Na njegovoj poziciji je igrao Drexler koji je tada važio za jednog od najboljih na svojoj poziciji u NBA pa je trener htio pokazati Draženu kako nije dorastao još igri u NBA. Preko vikenda je pozvao najboljeg obrambenog igrača da odigra 1 na 1 sa Draženom i pokaže mu gdje su mu slabosti. Dražen je nekako to načuo i pogledao koju kazetu sa njegovim utakmicama da vidi kako igra obranu. Odigrali su dvije utakmice do 21. Prva je bila 21:1 za Dražena, druga 21:0. Dražen je dao treneru loptu i rekao da drugi puta nađe nekog boljeg jer ovaj još nije na NBA (iako je znao da je to najbolji branič).
    Otišao je i ostavio trenera kao posranog.
    Dražen je jedini igrač koji je bio spreman platiti 1 milijun dolara da ga puste iz kluba. Imao je ugovor još godinu dana i zaradio bi par milijuna za grijanje klupe, ali je htio igrati pod svaku cijenu. Menađer kluba je rekao da to nije zabilježeno u povijesti NBA. Na kraju su ga pustili jer bi pukla bruka da su uzeli novce od igrača kojem ne daju da igra.
    Dražen je nekoliko puta proglašavan najboljim košarkašem Europe. Koliko puta su to bili ovi drugi koje spominjete?
    Draže je i danas 3. na listi najboljih postotaka ubačaja za 3 poena u NBA! A današnja obrana gdje ne smiješ nikoga ni taknuti ni ružno pogledati nije taj poredak promijenila!
    Na ulazu u muzej Dražena Petrovića radi njegova majka. Vrlo simpatična žena koja će vam reći što god ju pitali. Nije Zagreb tako daleko.
    (Ivan ZG, 18. maj 2020 10:10)

    # Link komentara

  9. Poprilicno mnogo tekstova o igracu koji je imao prosek od jedva 15 poena po mecu, 1.5 asistencija i 2 izgubljene o mecu u NBA karijeri.Ni jedan ol star meč, ni jednom u idealnoj petorci, drugoj petorci...Mozda bi bilo lepse pisati o igracu koji je igrao duplo duze u NBA a prosecno za sve te sezone davao 18 poena po mecu, 4.5 skoka, 3 asistencije, vrhunski procenti suta za tri, dva i jedan, u top 3 strelca dve sezone, ol star igrac, dva puta sampion u sutiranju trojki, sampion Evrope i Sveta sa reprezentacijom, Pedja Stojakovic! Drazen u NBA nije blizu ni Pedji a kamo li Gasolu, Novickom, Parkeru, Adetokumbu, Jokicu, Vucevicu...
    (Trica, 17. maj 2020 21:09)

    Nerealno besmislen komentar i suštinsko nepoznavanje košarke kao igre. Molim ove mlađe koji se nisu ni rodili kad je Dražen igrao, da ne ostavljaju ovakve blam komentare i da kad već nemaju informacije, bace statistiku iz ruku jer ona zna da dovede u zabludu. Čuj, Jokić i Vučević bolji od Dražena?
    (Teško neznanje, 18. maj 2020 10:10)

    # Link komentara

  10. Svi su smesni za Jokica i Doncica.
    Nijedan bivsi Jugo igrac nije bio ni blizu klasa da pravi toliko tripl dablova.
    Jokic i Doncic su evolucija.
    Nemojte se blamirati.
    (Vracarac, 17. maj 2020 19:41)

    A ti imas 17 godina?
    (Serpico, 17. maj 2020 23:14)

    To su ti te mlađe generacije. Ono čega se ne sećaju, to se nije ni dogodilo. Samo statistiku u šake, i vrednuj igrače na osnovu toga. Za mnoge od njih nisu ni čuli.
    (Tako je, kako je, 18. maj 2020 10:03)

    # Link komentara

  11. Svaka cast na izboru najnebitnije i najbesmislenije teme.
    (ha ha, 18. maj 2020 07:59)

    # Link komentara

  12. najbolji beli kosarkas? one and only pistol Pete Maravich. svaka cast drazenu I ostalim Ali daleko su svi od peta.
    (alex, 18. maj 2020 07:33)

    # Link komentara

  13. @NZG

    Zašto bi zamenili Dražena sa Novakom?
    Novak ne krije poreklo svoje majke, naprotiv. Kada je na jednom turniru nazvan hrvatskim teniserom ispravio ih je uz smešak. Nije bacao zastavu tada još uvek postojeće SFRJ kao Dražen.

    borimo se i prkosimo velikima koliko možemo

    Odlično, samo ne preko nas ovog puta.
    (basketball, 18. maj 2020 01:04)

    # Link komentara

  14. Poštujem svačije mišljenje ali komentatori koji navode Jokića i Dončića kao nekakve veličine izgleda da nisu najbolje pratili košarku ili nemaju dovoljno iskustva.Dončić je igrač za dve klase ispod Dražena a o Jokiću da i ne govorim- sve je viđeno na svetskom prvenstvu kada ih je 40. godišnji Skola stavio u džep koji je deseta liga centara u odnosu na one koji su igrali u NBA.
    (Diktat, 18. maj 2020 00:33)

    # Link komentara

  15. @Doli je neki mitoman napiso da je drazen s realom bio prvak europe- a ni spanjolsko prvenstvo nije osvojio.
    (mate, 17. maj 2020 20:01) Ja sam napisao da je sa Realom osvojio Kup Kupova, drugo po rangu evropsko takmičenje iza Kupa Šampiona. Da li s tim ima nekih problema tamo "gori", pita neki mitoman. I nauči se pravopisu pa onda komentariši nešto o čemu pojma nemaš.
    (City Slicker, 18. maj 2020 00:25)

    # Link komentara

  16. @(Pi, 17. maj 2020 21:42) Iskreno, svaka tebi čast prijatelju, dobar si poznavalac i pravi sportsmen ali je očigledno da si i jako dobar čovek što je smetnja da se napravi još bolja karijera ili podrži karakter Dražena i MJ. Ova diskusija i ne raspravlja o njihovim karakterima već o sirovom košarkaškom umeću i svemu što čini jedan "ubilački" sportski pedigre. Nisam ni ja znao da je MJ bio takva životinja, vidimo u Last Dance, on je tukao i svoje saigrače, hranio se mržnjom prema protivnicima koju je sam u svojoj glavi gradio kako bi bio motivisaniji. U sportskoj gladijatorskoj areni što košarka na tom nivou jeste, ostavljaju se po strani filantropski porivi i do izražaja dolaze animalni instikti što i pravi razliku između MJ i Dražena i ostalih.

    Nijednu od Draženovih utakmica koje smo pominjali nisam pogledao nikad više nakon direktnih TV prenosa koje sam kao teški klinac pratio na TV. Bio sam dovoljno star da to ispratim i shvatim ali i dovoljno mlad da sada mogu barem da pokušam da reprodukujem utiske iz tog vremena i sumiram ih kroz prizmu košarkaških dešavanja, od tada do sada, uključujući i uživo praćenje prošlogodišnjih finalnih serija NBA sa Kawhi Leonardom koji je po karakteru najbliži Jordanu u post-MJ eri.

    Problem sa Draženom pa i sa MJ je taj što danas košarku komentarišu ljudi koji u najvećem broju ne znaju ništa o košarci iz perioda pre 2000. Boli njih briga što njemu kao belom beku iz Evrope nisu dali da igra kada je tamo otišao i što je sa svojih 18 godina bio dominantan i neprikosnoven u tada najjačoj ligi na svetu posle NBA. Gledaju neke statističke podatke i porede ih sa današnjom cirkuskom funkcijom statistike gde se asistencije pišu za sva dodavanja koja su i za minut prethodila datom košu a kao skokovi se vode i hvatanja lopti koje se odbiju i kotrljaju skroz do polovine terena. Neki red mora da se zna, nije lako ali šta je tu je.

    Sve najbolje i sportski pozdrav.
    (City Slicker, 18. maj 2020 00:20)

    # Link komentara

  17. Srdja Zlopogledja
    svaka čast za opservaciju o Radojkinom malom,mada je i ovaj Biserkin mlađi umeo i stići i uteći i na strašnom mestu postojati
    (johnny, 18. maj 2020 00:01)

    # Link komentara

  18. Dražen, izuzetno precenjen košarkaš. Rik Adelman ga je odmah prozreo i poslao da greje klupu.
    (Realno, 17. maj 2020 16:43)

    Potpuno netačno. Bio je splet nesrećnih okolnosti da je otišao u ekipu koja je imala jedan od najboljih bekovskih parova u NBA (Dreksler-Porter). Za jednog novajliju koji je u Americi ipak bio anonimus, bila je to nepremostiva prepreka. Još ako uzmemo u obzir da je to bilo vreme kad su se evropski igrači jako teško probijali u toj ligi.
    (Tako je, kako je, 17. maj 2020 23:43)

    # Link komentara

  19. @bruxa
    Na stranu sve gluposti koje si naveo, jel znas zasto se danas toliko suta za 3?
    (quixver, 17. maj 2020 23:16)

    # Link komentara

  20. Svi su smesni za Jokica i Doncica.
    Nijedan bivsi Jugo igrac nije bio ni blizu klasa da pravi toliko tripl dablova.
    Jokic i Doncic su evolucija.
    Nemojte se blamirati.
    (Vracarac, 17. maj 2020 19:41)

    A ti imas 17 godina?
    (Serpico, 17. maj 2020 23:14)

    # Link komentara

  21. Radojkin mali je bio bolji, po mom skromnom misljenju zbog:

    *vise titula u YU igrajuci za ,,manji tim",
    *vise titula prvaka Evrope sa istim tim klubom,
    *mnogo bolji procenat uspesnosti u finalima sa svojim klubovima,
    *svega sto je postigao u NBA, (i kad se racuna do 29 godine samo),
    *kreirao je igru za sve, ne samo za svoje poene,
    *u stvari to mi je glavni razlog, kad on igra dobro, ceo tim igra dobro, niko ne stigne da misli, ovaj nece da mi doda loptu,
    *manje vise, uporedjivanje njih dvojice za mene je kosarka vs ja cu licno nesto da dokazem...
    *vrhunski, vrhunski igrac na svim poljima kreiranja kosarke, od pocetka poseda do zavrsetka kroz asistenciju/pogodak,
    itd, dosadno mi da kucam dalje...
    Ali tesko je reci ko je najbolji ikad strani beli igrac u NBA, ima ih dosta i van naseg prostora, da ne potcenjujemo Marculionisa, Djinobilija, Gasola, Novickog...
    (Srdja Zlopogledja, 17. maj 2020 23:11)

    # Link komentara

  22. @Mile
    sad zamjenite u tekstu Hrvat/Srbin, Dražen/Novak, Hrvatska/Srbija...
    Vi ste po svemu nesretan čovjek i u svakom tražite loše. Oslobodite se toga, nismo mi Hrvati ljudožderi, niti nadljudi kojih bi se jedna Srbija trebala plašiti, kako će nas 4mil pojesti 8mil Srba.
    Znamo gdje nam je mjesto borimo se i prkosimo velikima koliko možemo, pogotovo kroz sport jer je tu ipak sve iskrenije i jednostavnije je doći do pobjede nego u ekonomiji ili politici. Dosta je bilo cirkusa i borbi gdje veliki i bogati gledaju i uživaju, a mi postajemo manji i slabiji.
    (NZG, 17. maj 2020 22:43)

    # Link komentara

  23. @ Sid ili kako si se ranije potpisivao vince carter (verovatno si i Tuko Salamanka među ovim komentarima)

    Džordan ne bi mogao tek tako da dominira današnjom NBA ligom iz jednog prostog razloga. Njegova jedina slabost u igri je šut za 3, a to je ujedno i najbitniji segment današnje NBA košarke. U ovoj NBA bek koji nije dobar šuter nema šta da traži. Znači ili bi se prilagodio i šutirao za 3 (što bi smanjilo njegovu ubitačnost jer bi samim tim manje igrao na poludistanci što je njegovo glavno oružje i gde je mogao da koristi svoju skočnost kao prednost) ili ne bi ni blizu tako dominirao. Sad pre nego što neko navede Lenarda kao igrača koji igra sa poludistance neka ima u vidu da je on opasan u šutu za 3 i zato ima mogućnost da se približi košu jer će zatrpati protivničku ekipu ako ga budu puštali. Da ne kažem da je sada odbrana toliko taktički napredovala u odnosu na eru kada je Džordan igrao i koja je bila kao stvorena za njegov stil igre (tada se igrala spora košarka i izolacija za razliku od ove brze košarke).

    Njegov period u Wisardsima nije uopšte relevantan kao parametar. Ko god želi da vidi te utakmice videće zašto ovo kažem.

    Uostalom, ovo ti je lepo objasnio izvesni Michael de Santa na youtube raspravi na klipu zvanom "Good God 90s Nba Defense Was Horrible!!!"
    (Bruxa, 17. maj 2020 22:36)

    # Link komentara

  24. Kada vidimo da prve dve sezone u Portlandu su mu bile najblaze receno ocajne,tek prelaskom u Nju Dzersi nets je poceo da igra,ali to je bilo koliko?dve godine,tako da ni u kom slucaju se ne moze reci da je najbolji Evropljanin koji je igrao u NBA,kada imamo jednu legendu zvanu Dirk Novicki!.E da je igrao duze moglo bi se diskutovati i analizirati!.
    (Mikloš Salamander, 17. maj 2020 22:24)

    # Link komentara

  25. @Delije Cikago. Burazeru, au... Odakle da pocnem. Ok, prvo cuska za ovo “delija” onda ukor razrednog za ovakvu blasfemiju druskane. Ajmo ovako, Larry Bird, Dirk Nowitzki, Dejan Bodiroga, Toni Kukoc, Pau Gasol, Pedja Stojakovic, itd, itd...
    Ako ovako nastave i Nikola Jokic i Luka Doncic.
    (jorhe, 17. maj 2020 22:16)

    # Link komentara

  26. gare
    male bebe predvođene Draženom vratile su Galisa '89 u Zagrebu na fabrička:što se tiče ofanzivnog segmenta Dražen je bio i ostao neprevaziđen evropski igrač,ne samo u šuterskom smislu,već i sa prodorima,driblinzima,asistencijama:nakon njega kao šuter jedino Stojaković,ali ne sa takvom konstantnošću kao Dražen,kome se apsolutno nikad nije mogao desiti šut 6:0 za tri,što se Peđi često znalo događati,onaj air ball neću ni pominjati,Draženu se nije dešavao ni pod faulom:mogao je još i mogao je mnogo,imao je taj mentalitet pobednika praćen radnom etikom, Stockton je u pravu,u tom finalu zaista je bio jedini koji je poverovao u"neka bude što biti ne može",uz Redži Milera i Rej Alena imao je "ono nešto", kad se podigne na šut pre nego što je izbaci, vidiš da ulazi...
    (johnny, 17. maj 2020 22:15)

    # Link komentara

  27. ja se sjecam kad je drAZEN PETROVIC OPALI sa sesnaesterca a navijaci vrisnu. Malo je cudno da vozacica automobila nije bila ni ogrebna sta kazete o tome. aj hrabri rvati recite.
    (Beoman, 17. maj 2020 22:06)

    # Link komentara

  28. Molim vas jos jednom,ne pisite o Drazenu ako ne znate dovoljno.Bilo kog igraca,trenera iz tog vremena pitajte ko je najbolji igrac Evrope,pa skoro sigurno cete dobiti odgovor - Drazen!
    (ValterNBG, 17. maj 2020 22:04)

    # Link komentara

  29. Porediti Jordana i drazena (namerno malo slovo), je kao da poredite ronalda i mitrovica
    (Hulk, 17. maj 2020 22:03)

    # Link komentara

  30. Nema tu priče, Dražen Petrović je najbolji beli igrač koji je ikada igrao košarku...
    (Delije Čikago, 17. maj 2020 22:01)

    # Link komentara

  31. @lal e, ali bukvalno! Ni sam bolje ne bih rekao. U Dzordanovo vreme bili bre frajeri, mesari. Zamisli samo sta bi danas neki Sean Kemp ili Sir Charles radili. Tukli bi, maltretirali i davali po 50 kom prosek i jos bi im protivnicki igraci davali pare za uzinu.
    Ok, igra se promenila, ali nema vise hand cheks, nema kontakta telom, danas te devojcice idu na dvokorak i kucanje. To nekada nije moglo niti bilo dozvoljeno svakom. Dzordan je tata igre i amin. Volim kosarku, volim evropu, volim nba, volim reprezentaciju, ali danasnjo nba je razvodnjen, igraju devojcice sa sredjenim obrvama. Slikaju se za instagram i utrljavaju etericna ulja na brejku. Smejurija.
    (jorhe, 17. maj 2020 21:48)

    # Link komentara

  32. @City Slicker

    Pogledao sam nebrojeno utakmica, ali ovu sam upravo jer si je naveo kao primer. Nije baš da stalno gledam te stare utakmice pa da mi je sećanje tako sveže.

    Što se moje kompententonosti, bavio sam se košarkom. Čak sam bio isti profil igrač, najbolji dribler i šuter u ekipi ali nije mi palo na pamet da forsiram već sam asistirao kad god sam mogao.

    Ja ne osporavam njegove igračke sposobnosti. On je bio fanatik za rad, mašina za davanje koševa i jedan od igrača koji je otvorio put igračima iz Evrope u NBA.

    Samo konstatujem da takav tip igrača je nešto što saigrači ne vole. Jer kako se osećaš na terenu kad se boriš, gineš i vidiš da neko neće da ti doda loptu jer mu je bitno da on postigne koš. Sigurno se ne osećaš pozitivno.

    Košarka je timski sport i tim uvek pobeđuje pojedinca osim ako razlika u kvalitetu nije baš prevelika. Moj omiljeni tim su Pistonsi iz 2004. koji su bez ijednog HoF igrača razbili Lejkerse sa najvećim zvezdama u ligi. Zato se takvim igračima ne mogu diviti.

    Što se tiče Džordana, on je bio baš to kakvim si ga opisao privatno. Egoizam na terenu je karakterna crta ličnosti.

    Sportski pozdrav
    (Pi, 17. maj 2020 21:42)

    # Link komentara

  33. @Trica:
    ti si pomješao sve. I kruške i jabuke. Nemaš pojma kakva je situacija bila u NBA kada su odlazili Dražen, Divac, Kukoč... Nemaš pojma kakva se je košarka igrala krajem 80-tih i početkom 90-tih u NBA (npr. broj posjeda lopte/utakmici). Skupio si neke brojeve iz statistike i sve pomješao.
    (Mariborcan1970, 17. maj 2020 21:37)

    # Link komentara

  34. Tamo nekad davno u jednoj zemlji koje vise nema u jednoj ligi koje vise nema u Beogradu ,ceo Pionir skandira ,Drazene majmune....A on samo puni ,puni , puni.
    (profesor, 17. maj 2020 21:16)

    # Link komentara

  35. Dražen je bio extra igrač,kada smo bili klinci većini je bio uzor,imitirali smo njegove pokrete i finte i sve drugo ali kasnije se pojavio Bodiroga,kada je gusto lopta ide njemu,koliko je velikih utakmica rešio i šta je sve osvojio,za mene ostaje broj 1 i kada bih pravio idealnu petorku prvo bih stavio njega,a ostala četvorica su stvar ukusa,a ima ih stvarno milion jednim rečju slatke muke!
    (zul?, 17. maj 2020 21:10)

    # Link komentara

  36. Poprilicno mnogo tekstova o igracu koji je imao prosek od jedva 15 poena po mecu, 1.5 asistencija i 2 izgubljene o mecu u NBA karijeri.Ni jedan ol star meč, ni jednom u idealnoj petorci, drugoj petorci...Mozda bi bilo lepse pisati o igracu koji je igrao duplo duze u NBA a prosecno za sve te sezone davao 18 poena po mecu, 4.5 skoka, 3 asistencije, vrhunski procenti suta za tri, dva i jedan, u top 3 strelca dve sezone, ol star igrac, dva puta sampion u sutiranju trojki, sampion Evrope i Sveta sa reprezentacijom, Pedja Stojakovic! Drazen u NBA nije blizu ni Pedji a kamo li Gasolu, Novickom, Parkeru, Adetokumbu, Jokicu, Vucevicu...
    (Trica, 17. maj 2020 21:09)

    # Link komentara

  37. Toni Kukoc je bio veci talenat od Drazena.
    (Aki, 17. maj 2020 20:52)

    # Link komentara

  38. Dražen Petrović je bio uz rame ovom Džordanu, čak u napadu i bolji od njega. Njega svi zaboravljaju, a mogao je da bude i najbolji u istoriji, da nije prerano otišao u smrt. On je najbolji bio u napadu i najbolji dribler ikada.
    (Dejan, 17. maj 2020 20:32)

    # Link komentara

  39. Drazen protiv Dzordana, kao da kazes Predrag Materic protiv Bodiroge! Smesno!
     (sukuba, 17. maj 2020 19:22) 

    Samo sto zaboravljas da ti pise u clanku da to sam Jordan kaze. Jel jos smesno?
    (Libar, 17. maj 2020 20:25)

    # Link komentara

  40. Drazen je sjajan igrac bio veliki majstor , al daleko od toga da je najbolji .Velika zal je i tuga jer je on imao jos vrhunskih sezona u sebi i pitanje je sta bi uradio do kraja Nba karijere , mozda nista specijalno a mozda i Nba sampion .Imao je navike radne izuzetne i sigurno bi igrao iako bi duboko zagazio u tridesete .Na osnovu onoga!sto je ostavio iza!sebe do tr 28,29 godine Jugoslavija je imala bolji pa i Hrvatska .
    (Danilo, 17. maj 2020 20:08)

    # Link komentara

  41. Pogledajte epski dvoboj Dražena i Oscar Schmidta u finalu European cup 1989 godine (Real-Snaidero) pa će vam sve biti jasno. Dražen je igrao praktično sam i zabio 62, a legendarni Oscar "samo" 44 poena. Prema kraju utakmice igrači Reala (bolje reći statisti) nisu niti pogledali prema košu nego su samo dodavali loptu Draženu.
    (Mariborcan1970, 17. maj 2020 20:06)

    # Link komentara

  42. @vracarac Toni Kukoc bi danas imao gomilu triple dablova. Bio je odlican suter a danas se sut forsira najvise,bio je odlican asistent a danas bio oko njega bila gomila sutera pa bi imao mnogo vise laksih asistencija,imao bi vise skokova jer bi cesto bio cetvorka u small ball a nema defanzivne 3 sekunde,skokovi su mnogo laksi. I Steve Ker je rekao koji odlicno poznaje danasnju kosarku da bi Toni bio zvezda danas..prosto ne mozes da poredis ere,stilovi se razlikuju. Vodoinstalater Kevin Wilis koji je debitovao 1984 bio je u ligi i 2007 izmedju mnogih ostalih,besmislice koje pisu kompleksasi o profesionalnim igracima a sami ne bi mogli da izbore 22 ligu Belorusije :)
    (Sid, 17. maj 2020 20:05)

    # Link komentara

  43. Doli je neki mitoman napiso da je drazen s realom bio prvak europe- a ni spanjolsko prvenstvo nije osvojio.
    (mate, 17. maj 2020 20:01)

    # Link komentara

  44. @hhh Da,zato Kandza koji igra stil ala Dzordan pojede Hardena u playoffu. Bird,Jokic i tako dalje pokazuju da je kosarka igra skilla i mozga,vredjanja igraca nazivajuci ih "plumber" sto ste preuzeli od stranih likova kojima je jedini cilj da ospore svakoga ko je igrao ranije je najniza tacka i najbesmislenija prica. Svaki tim je imao atlete i sutere i ranije,igrala se kontakt kosarka i nije forsiran sut za 3,pa cak ni igraci koji su bili vrhunski suteri poput pomenutog Larija Ptice nisu forsirali trojke. Majkl Dzordan je u playoffu kada je najbitnije 90-93 sutirao 38% za 3 kada je poceo da koristi taj sut,lik je imao toliko vestina i raznovrsnost igre da mu ne bi trebao sut za 3 tipa Harden jer bi igrao na nacin kao sto igra Kandza,a bio je i dosta ofanzivno jaci kao sto je bio i bolji "atleta" ako je to uopste bitno. Mislim da si u pravu da bi danas ne bi postizao 20 poena,al u prvoj cetvrtini.
    (Tuko Salamanka, 17. maj 2020 19:52)

    # Link komentara

  45. Bez dvojbe Dražen je pomeni najbolji evropski igrač bolji od kukoča i bodiroge gledao sam svu trojicu i takvo je moje mišljenje svako ima pravo na svoje mišljenje a nekako bi mogao i da svrstam Peđu Stojakoviča ispred Bodiroge i kukoča.Isto tako mene je tada šokirala vest,da je petrovič imao udes i umro na licu mesta tada je Jugo liga bila jača od evrolige samo sve izbrojte broj trofeje svih ostalih i jugo klubova do raspada i sve je jasno od osamdesetih jugo liga je bila neprikosnovena odma iza nba lige po kvalitetu.
    (slaviša šmigič, 17. maj 2020 19:49)

    # Link komentara

  46. @gare,
    Galis je svakako bio top igrač, jedan od najboljih evropljana svih vremena. Ali ajde izbroji medjunarodne titule Galisa (EP, SP, Olimpijade...) pa uporedi sa Draženovim. Dalje, u USA nije napravio karijeru iako je rodjen tamo. Dražen je bio u zadnjoj svojoj sezoni izabran u treću petorku NBA sezone.
    (Mariborcan1970, 17. maj 2020 19:44)

    # Link komentara

  47. Svi su smesni za Jokica i Doncica.
    Nijedan bivsi Jugo igrac nije bio ni blizu klasa da pravi toliko tripl dablova.
    Jokic i Doncic su evolucija.
    Nemojte se blamirati.
    (Vracarac, 17. maj 2020 19:42)

    # Link komentara

  48. Svi su smesni za Jokica i Doncica.
    Nijedan bivsi Jugo igrac nije bio ni blizu klasa da pravi toliko tripl dablova.
    Jokic i Doncic su evolucija.
    Nemojte se blamirati.
    (Vracarac, 17. maj 2020 19:41)

    # Link komentara

  49. @(Pi, 17. maj 2020 17:47) Whatever, i dalje je nesporno da je Dražen otvorio vrata svim Evropljanima posle njega i da je na svojim leđima preneo teret konkurisanja domaćim NBA igračima na spoljnim pozicijama i otvaranja NBA prema Evropljanima.

    Ako si ""upravo" pogledao utakmicu sa Limožom, sad pređi na finale Kupa Kupova Real - Caserta i dvoboj sa Oskarom Šmitom koji je završen tesnom pobedom Reala posle produžetka sa nekim rezultatom tipa 118:115 i Draženovih 63 naspram Šmitovih 48 poena. Ovo Real bez Dražena nikad ne bi dobio. Imao sam privilegiju da razgovaram sa sudijom i delegatom sa te utakmice posle nekih desetak godina i ljudi se zaklinju da takvo individualno umeće nikad nije viđeno iz ugla sudije sa terena niti može biti ponovljeno. Ako za ovu utakmicu do sada nisi znao i ako ćeš "upravo" da je gledaš na YT opet nisi kompetentan za diskusiju o Draženu.

    Ovde se priča o igračkim kvalitetima a to ko se kome (ne)dopada je stvar subjektivne prirode. Ko gleda "Last Dance" pomisliće da je i MJ teški pakšu ali opet, sa druge strane izgleda da su baš takvi teški likovi koji najviše težili savršenstvu i postizali najveće rezultate i uspehe. Pozdrav!
    (City Slicker, 17. maj 2020 19:32)

    # Link komentara

  50. Drazen protiv Dzordana, kao da kazes Predrag Materic protiv Bodiroge! Smesno!
    (sukuba, 17. maj 2020 19:22)

    # Link komentara

  51. @hhh Michael Jordan je sa 39 godina ubacivao protiv "vodoinstalatera" Jason Kida,Shawn Mariona,Dirka,Pedje,Terija 40+ i 30+ poena,svi znamo koga su oni demolirali u finalu sa 33+ godina. "Vodinstalater" koji nije draftovan 1993 Bruce Bowen je razbio Lebrona u odbrani sa 36 godina. Kako je lako oboriti besmislice ovih likova. Posto je Dzordan bio super atleta,da je stvarno igrao protiv vodoinstalatera davao bi 100 po mecu a Jokic onda ne bi moga da igra danas,a da je igrao ranije njega bi likovi tipa ovaj @hhh prvi zvali "vodoinstalater". Lebron James na pitanje ko je najbolji evropski igrac ikad " Petrovic" Lebron o Wiltu "Dominirao bi u svakoj eri" Lebron o Dzeri Westu "Da igra danas mislim da bi imao 24-27p uz 8 asistencija" bas me zanima kako ce osporavaci svega demantovati reci njihovog Boga! A pojedini pricaju za ligu 90tih kao da govore o 40tim da ne pominjem kako pricaju za ljude iz 60tih i 70tih,ispada po tome da su ljudi u doba Rima bili visoki 130cm!!!
    (Sid, 17. maj 2020 19:20)

    # Link komentara

  52. Ja poznajem lično nekoliko Hrvata čiji su roditelji Srbi, ali njihova djeca žele bit Hrvati.
    (Marko)

    Zato sto u kolektivima koji su nastali relativno nedavno, sistematski se vrsi pritisak na pojedinca da bi se vestacki stvorila grupna kohezija. U ekstremnim slucajevima i neizgradjenim zajednicama, taj pritisak ide do ekstremnog nivoa - drustvene ekskomunikacije ili cak fizickog unistenja. Primera je nebrojeno tokom istorije, ukljucujuci i ovaj.

    U zajednicama starijeg datuma, kolektivni identitet se izgradjivao prirodno, tj. postepeno, te se individualizam ne smatra za smrtnu pretnju po kolektiv, mada i takve zajednice mogu da u nekim slucajevima regresiraju u kolektivizam.
    (Sociolog, 17. maj 2020 19:15)

    # Link komentara

  53. drazen je bio jedan od najboljih igraca u evropi u to vreme ....u americi je oduvek konkurencija bekova velika pa mozemo da kazemo da je u to vreme bio medju prvih 20...i to u 28 godini.
    (dusan, 17. maj 2020 18:53)

    # Link komentara

  54. gmizavac.
    (Zappex, 17. maj 2020 18:50)

    # Link komentara

  55. Nisu ga džabe zvali Mozzart.
    (Pelcujte Nola, 17. maj 2020 18:49)

    # Link komentara

  56. Finale Olimpijskih igara. Zagrijavanje. Nasi svi u strahu. Dream team je najjaci kolektiv u povijesti sporta. Bili su kao Beatlesi. Histerija oko njih na svakom koraku...

    I na tom zagrijavanju prije finala, Ameri se šepure, a kaze Stockton - u svim ekipama protiv kojih smo igrali osjetio ae strah,samo je Petro vjerovao u pobjedu. Na zagrijavanju je imao pogled ubojice.

    Eto, to je bija Drazen. Titule Eurolige s Realom, s Cibonom...titula s malom Šibenkom...

    I onda su ga zakucali za klupu u Portlandu. Iako je trenirao vise od svih. Kad bi imali dva treninga dnevno, igraci portlanda bi nakon prvog treninga otisli kuci, i kad bi se vratili na popodnevni trening, Drazen bi bio na sobnoj bicikli. Uopce ne bi isao kuci. Kad je dosao u Netse, bio je drugi najbolji bek lige po ucinku, iza Jordana. I 11. igrač lige,a tek je ulazio u prime. Kakva šteta za tu tragediju.
    (Mj23, 17. maj 2020 18:47)

    # Link komentara

  57. Dosta vise mitomanije o Drazenu. Nesumnivo dobar kosarkas, ali moralni gmizavac, jer samo takav covek bi mogao dati 100 i kusur poena nedoraslim klincima u jednom mecu.
    (nemanja, 17. maj 2020 18:24)

    # Link komentara

  58. @hhh: dzordan nije bacakao noge besomucno sutirajuci za tri poena da bi mu svirali imbecilne faulove... a ti vodoinstalateri protiv kojih je igrao bi nasamarali braduljavog na basketu ispred zgrade, izbusili mu loptu i poslali ga kuci...
    da li je moguce da se poredi klovn harden sa esencijom pobednika... znas onu statistiku 6x prvak i 6x mvp finala... taj tvoj foler 0 (i slovima: NULA)... ili mozda najbolji defanzivni igrac u ligi?!? plus 9x idealan defanzivan tim... uzmi statistiku iz plejofa, tek je tu smesno poredjenje... harden je losiji u bukvalno svakom parametru ukljucujuci i asistencije i to kao "playmaker"...
    da se preko bare igra "vodonistalaterska kosarka" kao u vreme dzordana, a ne cirkus medrano, tog hardena bi urnisao sasa obradovic... seka persa sa bradom bi bezala od njega i da se sastanu na pikadu posle toga...
    (lal, 17. maj 2020 18:23)

    # Link komentara

  59. Najveći košarkaš u povjesti naše hrvatske košarke.
    Istina je da je njegov ćaća Srbin Jovan, ali Dražen je odlučio bit ponosan Hrvat. Ne kužim kaj imate protiv toga, nek bude svatko što želi bit.
    Ja poznajem lično nekoliko Hrvata čiji su roditelji Srbi, ali njihova djeca žele bit Hrvati.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 17. maj 2020 16:08)

    Pa bas da su zeleli biti Hrvati :)
    Vi jednostavno imate agresivan pristup bas kao i Katolicka crkva na tim prostorima, pa ljudi i nemaju neki izvor ako hoce da napreduju u miru...
    (Ne folirajte se, 17. maj 2020 18:09)

    # Link komentara

  60. jeziva je konkurencija na ovim prostorima... meni zivot da zavisi od kosarkaske utakmice, prvi izbor bi mi bio dalipagic, posle njega toni, pa bodibond...
    tripujem da bih u tom slucaju ziveo vecno...
    (lal, 17. maj 2020 18:06)

    # Link komentara

  61. Najbolji all-time evropski igrac u NBA je svakako Novicki, to nije ni upitno za bilo kakvu raspravu, niti je stvar ukusa ili nacije. Moguće da će ga Dončić dostići, a i Jokić je još mlad.
    Što se tiče Dražena, top igrač, kojeg je njegova neverovatna posvećenost radu i treninzima dovela do toga. Imao je i skoro pa bolesnu želju za pobedom, no to moraju imati svi najbolji igrači u bilo kom sportu. Kukoča bi ipak pre birao.
    (gung ho, 17. maj 2020 18:06)

    # Link komentara

  62. GOAT van NBA je Nikos Galis. On je od pravio male bebe i od Drazena i ostalih.
    Pa nek svi lupaju minuse koliko žele.
    Kada igra Galis, protiv bilo koga, znalo se da će on natrpati 35-45 poena, ko god i kako da ga čuva.
    Srećom u to vreme smo imali Jugoplasiku i Partizan sa kompletnim timom vrhunskih igrača, kao i fenomenalnu reprezentaciju, pa smo bili bolji. Ali gledajući pojedinacni učinak Galisa....
    (gare, 17. maj 2020 18:05)

    # Link komentara

  63. Znaci vise nece biti na ovom portali tekstova ko je bolji MJ ili king James.
    Drazen je najbolji. E neka smo i to resili.
    (general WAR, 17. maj 2020 18:04)

    # Link komentara

  64. Ja poznajem lično nekoliko Hrvata čiji su roditelji Srbi, ali njihova djeca žele bit Hrvati.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 17. maj 2020 16:08

    A je l poznajes Srbina ciji su roditelji Hrvati? Ni ja. Jer ne znam sta su Hrvati ako ne ovo sto si gore naveo. Srbi koji su izabrali da ne budu vise srbi.
    (Bua, 17. maj 2020 17:36)

    I sve da je i tako, u cemu je problem? Nece da budu Srbi... valjda imaju neki razlog za to? Evo ja hocu da budem Srbin, ali Srbi kazu ne moze, ti si Bugarin, otac ti je Bugarin. Kad kazem da mi je majka Srpkinja, kazu da to ne vazi, da majka ne igra nikakvu ulogu u poreklu. Budi Bog sa Srbima. Na kraju vise niko osim par gedzovana u Sumadiji nece hteti da bude Srbin.
    (Polu Bugarin, 17. maj 2020 18:01)

    # Link komentara

  65. .Sami roditelji su ih tako vaspitali iz straha za njihovu budućnost ili da ne bi završili pod maljem nekog hrvatskog "viteza" u jami.
    2.Majka je jača,odana katolkinja i vernica, a otac je slabić, ateista i jugo nostalgičar
    3.Medijska propaganda po kojoj su Srbi ljudožderi i hijene u ljudskom obliku, a Hrvati deca cveća, branioci Evrope baštinici tisućljećne kulture koji se Madjari i Austrijanci porobili kako bi oplemenili sebe.
    4.Sveprisutni šovinizam na svakom koraku, u trgovini, školi, poslu.Neke slabije ličnosti podlegnu tome iz želje da pripadaju kolektivu.
    5.Srbi kao najveći narod u ex SFRJ i narod koji je u tu državu ušao sa svojom državom su delom iživeli taj svoj nacionalizam koji nas je krasio početkom 20.veka i bili su popustljivi i obazrivi da ne naruše osećanja ostalih naroda često i na svoju štetu.
    6.S obzirom da Srbiji kao zemlji ne ide već dobrih 30 godina, da lutamo izmedju istoka i zapada i da ne uspevamo ni u čemu (sem da vas kockaste naučimo košarci) dobar deo i Srba u Srbiji se prepušta autošovinizmu i pljivanju po svom narodu u nadi sa će se na taj način izdići od sunarodnika.
    Sve ovo bih prihvatio kao normalno, da ti isto pokatoličeni Srbi vremenom ne postaju veći katolici od pape, veće ustaše od Francetića i u cilju dokazivanja novoj naciji najveći glasnogovornici mržnje.
    Lično mi je vrlo odbojno menjanje imena iz Franja u Vanja u Srbiji, prisvajanje i siljenje nekih da postanu Srbi.Voleo bih da svi Hrvati, Bošnjaci, Madjari... budu dobri i lojalni gradjani Srbije, a da ostanu to što jesu i da ne menjaju veru za večeru.
    (Mile, 17. maj 2020 17:00)

    Ma šta mi to Mile napriča sve.Vi ste definitivno nebeski narod,najveca glupost koja je zadesila Balkan i Evropu.Šta li ste mi vi za večeru sve promenili.
    (Saki, 17. maj 2020 17:56)

    # Link komentara

  66. @City Slicker

    Majstore, upravo sam pogledao utakmicu. Šutirao je iz svake pozicije gde god je primio loptu, a tolike asistencije su posledica toga da su ga udvajali pa nije imao drugog izbora nego da doda loptu. Ne zbog toga što je on toliko voleo da dodaje igračima. Ne bi dodao nijednom da nije morao. To kakav je on bio govori najbolje ona utakmica sa juniorima Olimpije kad je dao 112 poena samo da bi oborio rekord. Iživljavanje nad decom zbog rekorda!

    Da se ne lažemo i Džordan je bio isto egocentrik. Zamisli da te saigrač na treninzima tera da ideš do krajnjih granica i onda na utakmici uzima po 30 šuteva i igra sam on u napadu. Mogu samo zamisliti kao je bilo njihovim saigračima. To što drugi igrači neće ništa loše reći o njima je stvar kurtoazije.

    Molim Vas, objavite komentar.
    (Pi, 17. maj 2020 17:47)

    # Link komentara

  67. Dosta vise sa Drazenom. Bio je dobar ali saberite koliko minuta je odigrao u Detroit u. Dve godine je grejao klupu. Sta je osvojio u Realu Koji je imao fantasticnu ekipu. Sta je osvojio sa CRO sa Kukucem, Radjom,Komazec, Perasovic... Pa za njega je Bodiroga izmislio kosarku. Takodje I Kukoc,Cosic, Kicanovic, Korac, Dalipagic, Danilovic, Stojakovic....Dobro je trpao slabe I kad mu ide Ali kad je stani pani bezao je I krio se od odgovornosti. Setimo se polufinala sa SSSR kad je zadnja 2 min a bezao od lopte.i gledao da mu Divac prenese loptu preko centra. Pa I Mirza Delibasic je resavao utakmice sam I u Bosni I u Realu. Budimo realni. Dobar jeste Ali najbolji eeee...
    (dr, 17. maj 2020 17:44)

    # Link komentara

  68. Retki su ljudi u Srbiji da nisu nacionalno obojeni i da mogu priznati da je Drazwn bio veliki igrac,, jer gledajuci igre i sta jw covek radio i kako je trenirao i kakvu posvecenost kosarci je imao, mnogi i ne poznaju nacin kako jw ziveo i trenirao pa ce neki reci Danilovic.. Djordjevic? Slavnic, Bodiroga,, Drazen bi im svakome utrpao 40 komada, sve koje sam nabrojao su sjajni kosarkasi, bez dileme ali mogu patike da nose Drazenu, nek kaze sam Slavnic ili Vlado Djurovic o njemu, covek je i od sibenke i cibone napravio prvake i od prosecnih saigraca zvezde!
    (johnsa, 17. maj 2020 17:44)

    # Link komentara

  69. Drazen je najveci igrac sa ovih prostora u tom vremenu,a posle njega Pedja Stojakovic,ostali svi su niza klasa igraca.
    (Aca, 17. maj 2020 17:41)

    # Link komentara

  70. Ja poznajem lično nekoliko Hrvata čiji su roditelji Srbi, ali njihova djeca žele bit Hrvati.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Marko, 17. maj 2020 16:08

    A je l poznajes Srbina ciji su roditelji Hrvati? Ni ja. Jer ne znam sta su Hrvati ako ne ovo sto si gore naveo. Srbi koji su izabrali da ne budu vise srbi.
    (Bua, 17. maj 2020 17:36)

    # Link komentara

  71. Kukoc je 4 prvenstva juge zaredom uzeo ( i jedno u italiji). Drazen je s cibonom 1 prvenstvo osvojio ( redom gubio od zadra u finalu, zvezde i partizana u 1/2). KUKOC je bio i mvp jedinog sp koje je drazen osvojio. Posli Cibone Drazen odlazi u Real - gubi prvenstvo od barcelone koju kukoc razbija s jugoplastikom Pametnom dosta
    (mate, 17. maj 2020 17:23)

    # Link komentara

  72. Dva velika igrača. van svake sumnje. Sve ostalo je manje bitno, ili neprilično.
    (Djorgo, 17. maj 2020 17:19)

    # Link komentara

  73. Dva egocentrika, sebičnjaka i dva igrčaa koji košarku nisu razumeli.
    Zamislite kakva to osoba može da šutira celo veče, a saigračima doda loptu samo kad mora... pih
    (Joca, 17. maj 2020 17:14)

    # Link komentara

  74. Ljudi u poslednje vreme pokušavaju da u svim sportovima proglase najbolje svih vremena...GOAT-e. Kao da onaj drugi iza njega ništa nije ni vredeo, ni znao.O ostalima da i ne govorimo.
    Istina je da se na mnogo načina može doći do uspeha. Treba imati i sreće.
    Kada poredimo razne igrače, koristeći sve podatke koji postoje, dolazimo do nekih parametara i na osnovu toga donosimo sud ko je bio bolji. Navodno objektivno.
    Ipak, postojali su i postoje neki, koji kad ih vidiš, znaš da su nešto posebno. Mimo svih statistika. Oni koji imaju "to nešto", od kojih očekuješ uvek i sve ono neverovatno. Čak nemoguće.
    Takav je bio i Dražen...
    (Aleksandar NS, 17. maj 2020 17:09)

    # Link komentara

  75. Hadren 36,5 poena na 24 suta dzordan 37 poena na 28 suta u svojim najboljim poenterskim sezonama i ko je tu onda silovatelj? Plus sto je dzordan igrao u ligi sa vodoinstalaterima i tek po nekom atletom da igra danas ne bi mogao ni 20 poena da daje sa svojim smesnim sutem za 3 poena
    (hhh, 17. maj 2020 17:05)

    # Link komentara

  76. Ovi što negativno komentarišu Dražena kao igrača stvarno nemaju pojma. Dražen je od prosečne ekipe i igrača Cibone napravio zvezde. Cvjetičanin, Arapović, Ušić, Nakić, Čutura, Knego, pa i njegov brat Aleksandar i ostali su bili manje-više prosečni igrači, koji su dobrim delom zahvaljujući Draženu postali reprezentativci i prvaci Evrope sa Cibonom. Govoriti o Draženu kao netimskom igraču može samo neko ko Dražena nije gledao.
    (Deekss, 17. maj 2020 17:04)

    # Link komentara

  77. Pa sigurno nije rekao: " Daj ja da čuvam Džordana , neće kos da mi da, danas mi se igra odbrana!" . Bio je fenomenalan igrač, ali los u odbrani i nikakav u završnicama tesnih utakmica.
    (mitke, 17. maj 2020 17:03)

    # Link komentara

  78. @Marko, izabrali su zbog par razloga.
    1.Sami roditelji su ih tako vaspitali iz straha za njihovu budućnost ili da ne bi završili pod maljem nekog hrvatskog "viteza" u jami.
    2.Majka je jača,odana katolkinja i vernica, a otac je slabić, ateista i jugo nostalgičar
    3.Medijska propaganda po kojoj su Srbi ljudožderi i hijene u ljudskom obliku, a Hrvati deca cveća, branioci Evrope baštinici tisućljećne kulture koji se Madjari i Austrijanci porobili kako bi oplemenili sebe.
    4.Sveprisutni šovinizam na svakom koraku, u trgovini, školi, poslu.Neke slabije ličnosti podlegnu tome iz želje da pripadaju kolektivu.
    5.Srbi kao najveći narod u ex SFRJ i narod koji je u tu državu ušao sa svojom državom su delom iživeli taj svoj nacionalizam koji nas je krasio početkom 20.veka i bili su popustljivi i obazrivi da ne naruše osećanja ostalih naroda često i na svoju štetu.
    6.S obzirom da Srbiji kao zemlji ne ide već dobrih 30 godina, da lutamo izmedju istoka i zapada i da ne uspevamo ni u čemu (sem da vas kockaste naučimo košarci) dobar deo i Srba u Srbiji se prepušta autošovinizmu i pljivanju po svom narodu u nadi sa će se na taj način izdići od sunarodnika.
    Sve ovo bih prihvatio kao normalno, da ti isto pokatoličeni Srbi vremenom ne postaju veći katolici od pape, veće ustaše od Francetića i u cilju dokazivanja novoj naciji najveći glasnogovornici mržnje.
    Lično mi je vrlo odbojno menjanje imena iz Franja u Vanja u Srbiji, prisvajanje i siljenje nekih da postanu Srbi.Voleo bih da svi Hrvati, Bošnjaci, Madjari... budu dobri i lojalni gradjani Srbije, a da ostanu to što jesu i da ne menjaju veru za večeru.
    (Mile, 17. maj 2020 17:00)

    # Link komentara

  79. @... Najbolji igrač u svakom sportu, u fudbalu i tenisu mora biti svestran, all round. Znači i pogađati kad treba i asistirati, razigravajući druge igrače i čineći tim boljim.
    (Pi, 17. maj 2020 16:27)

    U redu je majstore. Pogledaj njegove statističke izveštaje iz evropskog Kupa Šampiona. Možda će ti između ostalog privući pažnju i utakmica sa Limožom i 51 poen i 15 asistencija, u vreme kada se asistencija nije upisivala za dodavanje posle koga su sledili driblinzi i šut na koš. I ne, to nije bila jedina takva utakmica, bilo ih je koliko hoćeš.

    Kada se ti i tebi slični upoznate sa Draženovom košarkom i odnosima koji su vladali na relaciji Evropa - NBA u periodu 1989 - 92, javite se da komentarišete ove teme. Lepo je Džordan rekao, ko može da razume, da nije bilo Dražena, ne bi bilo ni drugih uspešnih Evropljana u NBA posle njega.

    Strašno ko sve daje sebi za pravo da komentariše. Objavite komentar molim.
    (City Slicker, 17. maj 2020 17:00)

    # Link komentara

  80. Trike

    Kakav Srbin ili Hrvat, Dali je bio Spanac.
    (Roki, 17. maj 2020 16:53)

    # Link komentara

  81. Drazenov kvalitet je bila ta borbenost i igracki bezobrazluk. Sto se tice talenta i tehnike nije bio bolji od Stojakovica.
    (srle, 17. maj 2020 16:13)

    Verujem da nikad nisi gledao Dražena kad si mogao da izjaviš ovakvu besmislicu. Bio je daleko talentovaniji i napadački raznovrsniji igrač od Stojakovića. Istina je da je Stojaković imao bolju karijeru ali to je bilo i delimično usled nesrećnog spleta okolnosti gde je Dražen zbog prerane smrti imao kraću NBA karijeru. Uz to je isti morao da se probija u vremenu koje je bilo mnogo nepovoljnije za evropske igrače u NBA. Čoveče, pa on je u finalu tadašnjeg Kupa pobednika kupova ubacio 62 poena Snajderu. To je bila misaona imenica za Stojakovićeve igre u Evropi.
    (Tako je, kako je, 17. maj 2020 16:51)

    # Link komentara

  82. Kada su FIBA i MOK odlucili da NBA igraci mogu biti u reprezentacijama, Tajms je ima naslovnu strani USA - Jugoslavia Mec stoleca.
    Taj trenutak Istorije se nije desio i vise se ne moze desiti......
    (Posmatrac, 17. maj 2020 16:50)

    # Link komentara

  83. Igrao mlako za reprezentaciju...ucenio sve neigranjem Saleta Đorđevića...negirao srbski identitet...lično, više cenim njegovog bliskog rođaka i zakletog Srbina, Bodirogu!
    (Bajo moj, 17. maj 2020 16:48)

    # Link komentara

  84. E bas mu se nadavao.
    Dzordanov prosek u 11 utakmica protiv Drazena 29 poena, a Drazenov 16
    (Dusan28, 17. maj 2020 16:48)

    # Link komentara

  85. Dražen, igrač za koga sam navijao za vreme SFRJ, kasnije gledao i mnogo poštovao. Sjajan igrač, jednostavno rečeno!
    (zliZo, 17. maj 2020 16:48)

    # Link komentara

  86. Igrao mlako za reprezentaciju...ucenio sve neigranjem Saleta Đorđevića...negirao srbski identitet...lično, više cenim njegovog bliskog rođaka i zakletog Srbina, Bodirogu!
    (Bajo moj, 17. maj 2020 16:47)

    # Link komentara

  87. Po meni najbolji sa ovih prostora je bio Kukoč. Neumanjujem kvalitet Petrovića koji je bio klasa, već mi je Kukoč nekako kompletniji igrač i mnogo graciozniji u poredjenju sa njim. Obojica vanserijski.
    (petar-nbg, 17. maj 2020 16:43)

    # Link komentara

  88. Drazen je najbolji Evroplanin a Dzordan je vanzemqljac
    (bokelj, 17. maj 2020 16:43)

    # Link komentara

  89. Dražen, izuzetno precenjen košarkaš. Rik Adelman ga je odmah prozreo i poslao da greje klupu.
    (Realno, 17. maj 2020 16:43)

    # Link komentara

  90. Za Drazena sam kao dete mislio da je najbolji zbog toga sto je davao puno koseva. Kasnije sam shvatio da je bio najobicniji silovatelj lopte i egomanijak koji je igrao iskljucivo za sebe i svoju statistiku. Stalno je skakutao do sudija zaleci se na nesto.
    (gradjanin, 17. maj 2020 16:39)

    # Link komentara

  91. ако му је рекао да је врућ, можда је имао температуру?!?
    (пипи, 17. maj 2020 16:39)

    # Link komentara

  92. Pa dobro, Dzordan je iz kurtoazije to izjavio. Nece sigurno za pokojnika da kaze da je bio truba igrac, iako to verovatno misli.
    (Kukatilo, 17. maj 2020 16:37)

    # Link komentara

  93. Drazen je bio takva velicina da to prevazilazi ove komentare gubitnika hrvato srba koji sve stavljaju na nivo hrvato srpstva .Drazen je bio kosarkas da se najezis,ko ga je gledao uzivo zna o cemu govorim.Prica o Drazenu je prica o kosarci.Najbolje da ostane na tome.Ali pljuvanje po uspesnima je uvek bila hrana za prazne zivote..
    (m.nessa, 17. maj 2020 16:36)

    # Link komentara

  94. Svako ko je igrao košarku zna da su mu ovakvi likovi kao saigrači najgora stvar. Dodali bi loptu samo kad ono baš moraju. Zato mi je smešno kad ljudi idolizuju ovakav tip igrača. Najbolji igrač u svakom sportu, u fudbalu i tenisu mora biti svestran, all round. Znači i pogađati kad treba i asistirati, razigravajući druge igrače i čineći tim boljim.
    (Pi, 17. maj 2020 16:27)

    # Link komentara

  95. Proizvod NBA i Najki propagande protiv proizvoda jugoslovenske, hrvatske i evropske propagande, stvarno epski sukob koji će se izučavati na svim univerzitetima na kojim se školuju marketinški stručnjaci.
    (Pazarka, 17. maj 2020 16:20)

    # Link komentara

  96. Drazenov kvalitet je bila ta borbenost i igracki bezobrazluk. Sto se tice talenta i tehnike nije bio bolji od Stojakovica.
    (srle, 17. maj 2020 16:13)

    # Link komentara

  97. Dražen je bio klasičan silovatelj lopte, sličan Hardenu.
    (as, 17. maj 2020 16:09)

    # Link komentara

  98. Najveći košarkaš u povjesti naše hrvatske košarke.
    Istina je da je njegov ćaća Srbin Jovan, ali Dražen je odlučio bit ponosan Hrvat. Ne kužim kaj imate protiv toga, nek bude svatko što želi bit.
    Ja poznajem lično nekoliko Hrvata čiji su roditelji Srbi, ali njihova djeca žele bit Hrvati.
    (Marko, 17. maj 2020 16:08)

    # Link komentara

  99. Ni pola Dončića
    (kizo, 17. maj 2020 16:08)

    # Link komentara

  100. Drazen nikad nije znao da igra niti je igrao odbranu.U NBA ja samo bio agresivniji sto je delovalo po malo smesno.Zato po meni ne moze biti nalbolji sa Balkana.
    (Mika, 17. maj 2020 16:04)

    # Link komentara

  101. Bio je Evropski Dzordan.Legenda.
    Boli me uvo Dali je Hrvat ili Srbin.Sad kada se setim njegove igre najezim se.
    (Trike, 17. maj 2020 16:04)

    # Link komentara

  102. Nas najveci kosarkas u povijesti je Srbin,to sve govori.
    (Pijani zlotvor, 17. maj 2020 15:57)

    # Link komentara

  103. Ovo je najbolji dokaz ko je i kakav igrač bio Dražen kada najbolji svih vremena MJ ovako sa ovoliko respekta govori o njemu.
    (Urke, 17. maj 2020 15:56)

    # Link komentara