1. Olajdžuvon je u finalima nadigrao Patrika Juinga i Šekil O'nila, dok je u finalu konferencije dobio dvoboje protiv Dejvida Robinsona. Znači da je on, u najmanju ruku, najbolji centar svoje generacije, a ni do danas se u NBA nije pojavio bolji. Može jedino da se postavi poređenje sa Džabarom, Čemerlenom i Raselom.
    Žao mi je što ser Čarls Barkli nikad nije uzeo titulu, ta ekipa feniksa iz 93-96 je po meni najbolji tim ikada koji je ostao bez titule.
    (Milan, 21. mart 2020 14:10)

    I Juta 97/98.
    (Vojvoda Momčilo, 21. mart 2020 15:21)

    # Link komentara

  2. Olajdžuvon je u finalima nadigrao Patrika Juinga i Šekil O'nila, dok je u finalu konferencije dobio dvoboje protiv Dejvida Robinsona. Znači da je on, u najmanju ruku, najbolji centar svoje generacije, a ni do danas se u NBA nije pojavio bolji. Može jedino da se postavi poređenje sa Džabarom, Čemerlenom i Raselom.
    Žao mi je što ser Čarls Barkli nikad nije uzeo titulu, ta ekipa feniksa iz 93-96 je po meni najbolji tim ikada koji je ostao bez titule.
    (Milan, 21. mart)

    Prilično tačno, ali uzmi u obzir da Šek ipak bio klinac... A ja lično smatram i da je Šek ipsk bolji centar od Olajdžuvona, a, naravno da je Hakim je bio baš paklen igrač, strašna odbrana!
    (Gentleman, 21. mart 2020 14:59)

    # Link komentara

  3. Olajdžuvon je u finalima nadigrao Patrika Juinga i Šekil O'nila, dok je u finalu konferencije dobio dvoboje protiv Dejvida Robinsona. Znači da je on, u najmanju ruku, najbolji centar svoje generacije, a ni do danas se u NBA nije pojavio bolji. Može jedino da se postavi poređenje sa Džabarom, Čemerlenom i Raselom.
    Žao mi je što ser Čarls Barkli nikad nije uzeo titulu, ta ekipa feniksa iz 93-96 je po meni najbolji tim ikada koji je ostao bez titule.
    (Milan, 21. mart 2020 14:10)

    # Link komentara

  4. Sem Kassel je igrao i 95 i 96 za Hjuson jedino ih je napustio problematicni Maxvel, ali su i dalje bili tu mocni Olajuwon, pridoslica iz portlanda sjajni Draxler, Casell, Mario elie ( poljubac smrti) , robert horry posle as Lejkersa mada je najbolje igrao za hjuston, dosao je i mark Brajant iz portlanda sledece godine i naravno plej Ken Smith, brutalna ekipa, pocostili su Orlando ( koji ie izbacio bullse 4-2) a koji je predvodio penny hardway, shekil o nil, nesrecni nick anderson, denis scot i sjajni Horace Grant koji je dosao iz bullsa, ali sledece godine taj isti Hjuston je u cetvrfinalu pociscen od jedne sjajne ekipe a to su Sijetl Supesonics koji su do tada sokanto ispadali na pocetku play off od dnevera i lejkersa, predvodjeni Kempom, pejtonom, shremfom,perkinsom, hawkinsom bili su sjajna ekipa koja jedino nije imala lek za Bullse i MJ....jedna od najomiljenih ekipa iz tog perioda je i Sharlot hornets sa Alonzo mourninogom, del karijem, monie bugijem najmanjim igracem u istoriji nba, i sjajnim Lary Jonsonom!

    NBA 90 tih je najbolja kosarka svih vremena!
    (marko, 21. mart 2020 13:00)

    # Link komentara

  5. Najveci utisak Dirk, Terry, Pedja i kompanija protiv prvog super tima i sudijske trojke!
    Ne secam se da je jedna ekipa bila tako gurana u finalu kao bron i Miami i opet ćorak.
    (mali grga, 21. mart 2020 12:18)

    # Link komentara

  6. Pre Ziona ,postojao je Larry Johnson.
    Neverovatno jak, skočan i sa mnogo boljim šuterskim sposobnostima i mnogo većim znanjem timske košarke.
    On i Stacey "gumeni čovek" Augmon su nešto najbolje što je izašlo sa univerziteta Las Vegas sa kojim su i osvojili NCAA titulu.
    To su neka moja prva sećanja na američku koledž košarku.
    Ali avaj, teška povreda leđa u prvoj sezoni i Larry više nikada nije bio isti.
    Nije očajavao i prilagodio je svoju igru mogućnostima i lošim leđima.
    Postao je izvanredan timski i defanzivni igrač, "neko ko obavlja posao", i napravio je zavidnu NBA karijeru.
    Primer da neko može da ima srce šampiona iako nikad nije bio NBA šampion.
    (Zoro, 21. mart 2020 11:54)

    # Link komentara

  7. Odlicna prica koja objasnjava zasto Lebron nikad ali nikad nece bito GOAT. 8 poena u finalu kada si treba da povuces?

    S druge strane ne znam kako je novinar napisao tekst bez spominjanja Flu game ili Brejdijevog povratka na u NFLu pre par godina kada je pred kraj meca resio finale

    Cisto da ostane zapisano da sportski novinari bas i ne razumeju sport.
    (nista o nicemu, 21. mart 2020 11:30)

    # Link komentara

  8. Ako ne grešim, Niksi su vodili 3-1 u finalu '94. Ova ekipa je ostala upamćena po nekoliko preokreta u plejofu, zaista neverovatno.
    (Vojvoda Momčilo, 21. mart 2020 11:27)

    # Link komentara

  9. Prelepa prica uzivao sam dok sam je citao molio bih B92 da pravi jos ovakvih tekstova
    (Zebra_Tebra, 21. mart 2020 11:04)

    # Link komentara

  10. Kakva je to košarka bila....Srećna vremena za basket!
    (Jon Bon Jovi, 21. mart 2020 10:56)

    # Link komentara

  11. Deco, e ovo je bio Basket... sa velikim B. Čak i bez Majkla.
    (Mr. Bojangles, 21. mart 2020 10:49)

    # Link komentara

  12. Svaka cast na tekstu. Ponudio bih jednu korekciju, u velikom finalu 1995, houston je pobedio shaqov orlando sa 4:0. Veliki pozdrav, i samo tako nastavite
    (sale bg, 21. mart 2020 10:43)

    # Link komentara

  13. Hjuston je pocistio Orlando 4-0 u finalu 1995, nije se igralo 6 utakmica.
    (Twolf, 21. mart 2020 10:41)

    # Link komentara