1. Jednostavno je trebalo da napravi faul u napadu za bacanja protivnika, ili korake, duplu ili aut pa onda prve faul za slobdna bacanja protivika. Ako ovaj promaši, onda opet isto do egala. Nešto kao Zvezda u kupu. Bitno je samo da imaš dovoljno vremena za zadnji napad za izjednačenje. Sve čisto po pravilima.
    (SrbEUin, 23. februar 2020 18:04)

    # Link komentara

  2. Evroliga za seniore ovo rešila top. Računa se samo regularni deo za koš razliku a produžetak za pobedu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Luke Babbitt gravedigger, 23. februar 2020 09:57) # Link komentara … Ista pravila vaze za sve kategorije i ovaj turnir je EL takmicenje . Stvar je u tome sto to mnogi ne znaju pa ni igraci i trener Mege i ispadnu smesni, produzetak se ne racuna za kos razliku tako da je ovaj potez besmislen...
    (sasa, 23. februar 2020 15:06)

    # Link komentara

  3. Zasto nije dodao loptu u ruke protivnickog igraca i pustio ga da ovaj lagano poentira za 2 poena? Mozda bi ovaj tapkao loptu 9 sekundi i ne bi pokusao namerno da da kos iako mu je sve otvoreno a to je kao lepse i postenije od auto kosa.
     (Boske, 23. februar 2020 12:15)

    # Link komentara

  4. " Šteta što se povredio i jedan od najboljih bekova u generaciji"

    Evo sta si rekao..
    Ipak jesi roditelj :D:D
    Kada cete roditelji prestati da gledate kosarku kroz prizmu roditeljstva???
    Ovako samo stetite detetu i ometate ih u kosarkaskom razvoju.
    (Darko, 23. februar 2020 12:14)

    # Link komentara

  5. Za tehničku je sada jedno a ne dva bacanja...ali panterima ne vredi pričati, njima se sva pravila pomešaju...
     (Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945., 23. februar 2020 11:39)

    # Link komentara

  6. @ trebalo je da odglume slučajnost

    Ја сам пре једно месец дана на три метра од коша избио противнику лопту одоздо. И ладно сам дао аутокош. Сморио сам се за све паре...
     (Јабучило, 23. februar 2020 11:26)

    # Link komentara

  7. Ovo je definitivno komentar jednog od roditelja igraca mege.. najverovatnije ovog kome se povredio "najbolji" bek generacije...

    Roditelj nisam, a rekao sam da je jedan od najboljih. Mega ima najbolji bekovski par u generaciju 02 svidelo se to nekom ili ne.
     (st, 23. februar 2020 10:52)

    # Link komentara

  8. @stefanbgd,

    auh šta sve pogrešno napisa u tih par rečenica...

    Ipak najjače ti je to ta gađanje u nogu protivnika i dobijanje novog vremena. Pa da je tako, onda bi neki tim poveo 2:0 i do kraja meča gađao protivnika u nogu i dobijao novo vreme za napad. Al naravno pravila nisu takva i samo je namerno igranje nogom novo vreme za protivnike
    Mada ne znam zašto ti objašnjavam, jasno je da si navijač onog tima čiji navijači od skoro prate košarku i ne obaziru se previše na pravila već ih tumače kako im kad odgovara...
     (Randy Marsh, 23. februar 2020 10:15)

    # Link komentara

  9. Koliko ja znam pravila razlika u ekstra tajmu ne vredi, bas zbog toga da se izegnu ovakvi slucajevi.
     (sin lovca na medvede, 23. februar 2020 10:15)

    # Link komentara

  10. "Zaista šteta da ova generacija Mege ne odigra finale ovog turnira i ne ode na završni turnir. Ispostavilo se da je odlučio neočekivani poraz od COL. Šteta što se povredio i jedan od najboljih bekova u generaciji, jer bi sa njim možda uspeli protiv Parisa. Potpuno je nejasno zašto nije korišćeno više igrača sa klupe kad se igraju dve utakmice dnevno, zašto nisu smireni napadi u situaciji 20+... Trener Parisa je maximalno iskoristio klupu i sa jakim presingom polako spuštao razliku. Trener Mege mora dosta toga da nauči."

    Ovo je definitivno komentar jednog od roditelja igraca mege.. najverovatnije ovog kome se povredio "najbolji" bek generacije...
    (Darko, 23. februar 2020 10:01)

    # Link komentara

  11. Evroliga za seniore ovo rešila top. Računa se samo regularni deo za koš razliku a produžetak za pobedu.
     (Luke Babbitt gravedigger, 23. februar 2020 09:57)

    # Link komentara

  12. Mislim da je samo jos jedan komentator imao slicno zapazanje. Uce klince od malih nogu da cilj opravdava sredstva. Meni to nije normalno.
     (Phoenix, 23. februar 2020 09:41)

    # Link komentara

  13. Zaista šteta da ova generacija Mege ne odigra finale ovog turnira i ne ode na završni turnir. Ispostavilo se da je odlučio neočekivani poraz od COL. Šteta što se povredio i jedan od najboljih bekova u generaciji, jer bi sa njim možda uspeli protiv Parisa. Potpuno je nejasno zašto nije korišćeno više igrača sa klupe kad se igraju dve utakmice dnevno, zašto nisu smireni napadi u situaciji 20+... Trener Parisa je maximalno iskoristio klupu i sa jakim presingom polako spuštao razliku. Trener Mege mora dosta toga da nauči.
     (st, 23. februar 2020 09:22)

    # Link komentara

  14. To se resava time, gde se racunaju kosevi, tako sto nema produzetaka.
    (dragn, 23. februar 2020 09:18)

    # Link komentara

  15. Жалосно је што се ова деца од старта уче некоректним играма.
     (Bob Rock, 23. februar 2020 08:57)

    # Link komentara

  16. Par zapazanja:

    Namerni autokos je regulisan pravilima. Kao sto je neko vec napisao, nije sudija na licu mesta sam smislio kako ce da postupi. Takodje, u 99.9999% situacija je vrlo lako razlikovati namerni od slucajnog autokosa.

    Namerni promasaj je mnogo teze dokazati od namernog autokosa. Postoje situacije kada igrac, prilikom bacanja, baci loptu kako bi se odbila, u pokusaju da postigne dva poena umesto jednog. U tom slucaju njegova ekipa gubi i on radi ono sto moze da bi dobio utakmicu. Gde je tu bilo kakva povreda pravila, bilo pisanih ili onih nepisanih? Covek radi u interesu svoje ekipe i hoce da pobedi, a ne da izgubi. Namerni promasaji, ako se dokazu, a da je pri tom igrac radio kako bi njegova ekipa izgubila, se kaznjavaju. Koliko znam, u Americi je kaznjivo, ako moze da se dokaze, i namestanje pobeda sa odredjenom razlikom ili npr. igrac namerno ne postize poene, jer je visoka kvota na odredjeni broj poena njegove ekipe.

    Neko ce reci da je i igrac Mege radio u interesu svoje ekipe (i jeste), zato nije iskljucen i niko nece biti kaznjen, ali je postupak sankcionisan, kao npr. i grub faul. Pravila su tu jasna. A ovi sto pricaju kako se deca uce da varaju, ovo nije varanje, jer su se trudili da pobede, a ne da izgube, a nisu bili ni dopingovani i sl. To je varanje.
     (Srki, 23. februar 2020 08:35)

    # Link komentara

  17. Jeste glupost jer je bilo 9 sekundi do kraja. Zašto nije čekao do osme sekunde da da autokoš pa da ovima ne ostane vremena za šut za pobedu nego im ostavio 7 sekundi za napad?
     (STRUČNI KONSULTANT, 23. februar 2020 07:59)

    # Link komentara

  18. Možda je u ml. kategorijama drugačije, ali ako nije, ova blamaža i da je prošla ne bi ništa promenila.
    (Gile, 22. februar 2020 23:47)

    изгледа да сам ја преспавао период када су Срби постали плитки, без разумевања за виц, фору, штос. зашто је духовита фора да се оствари резултат бламажа?
     (мики, 23. februar 2020 07:20)

    # Link komentara

  19. Zbog ovakvih stvari treba i ukinuti produžetke. Nerešeno i kraj. Kao u fudbalu. Produžeci tek kada je faza ispadanja i odlučuje jedna utakmica koja ne može da se završi nerešeno
     (igor, 23. februar 2020 07:05)

    # Link komentara

  20. Nije to isto,jedno je kad namerno promasis,jer ne mozes da dokazes da je igrac namerno promasio,ali dati sam sebi kos to je vec druga prica.
    (Mitar iz Dubica, 22. februar 2020 23:10)

    зашто није исто? не би било први пут да се играч збуни и крене на погрешан кош. ово правило је дебилно
     (мики, 23. februar 2020 05:38)

    # Link komentara

  21. na prapocecima kosarke cilj jeste bio ubaciti loptu u svoj kos, ali i tada je on bio na suprotnoj strani. analogija je bila sa branjem voca i ubacivanjem u sopstvenu kosaricu. vremenom je to postao protivnicki kos, kao i u ostalim sportovima protivnicki gol.
     (singrrr!, 23. februar 2020 03:36)

    # Link komentara

  22. Koja je ovo glupost, naravno da je zabranjeno. Pa sta su trebali onda Francuzi da uzmu pa i oni daju sebi koš, da se ne bi išlo u podužetke?! Koja bi to lakrdija bila, otimaju se za loptu da bi dali na svoj koš..
    (MilosNS, 22. februar 2020 23:48)

    Pa onda treba da se menjaju pravila kao što je El uradila. Ne možeš da kažnjavaš nekog zato što se koristi svojim pravom jer nijedno pravilo igre nije povređeno.
    (trebalo je da odglume slučajnost, 23. februar 2020 00:00)

    Sve je to definisano u pravilima. Pa nije sudija tek tako odlucio da dosudi tehnicku gresku.
     (klot, 23. februar 2020 01:42)

    # Link komentara

  23. Svi komentarisu pravila a niko ne komentarise to sto je neko naucio DECU da jos od sada VARAJU i da koriste sva dozvoljena i nedizvoljena sredstva da bi postigli cilj.
     (Gorki, 23. februar 2020 01:30)

    # Link komentara

  24. E ako cu da se bavim kosarkom - na svoj kos je sutirati necu.....
    (carpediem, 23. februar 2020 01:09)

    # Link komentara

  25. Јадно
     (Nowitzki, 23. februar 2020 00:48)

    # Link komentara

  26. Dok sam trenirao u mladjim kategorijama, drugar je skocio u odbrani posle bacanja protivnika i automatski sutnuo na kos i kos je bio priznat, svi smo bili u soku sto je to uradio, decko se zbunio... Ako mene pitate, nepristrasno, normalno je kalkulisati i trebao je sudija da pusti, osim ako nekim pravilnikom nije reguisano da ne mozes da das autokos?! Verovatno ni u produzetku nebi nista bilo ali bila bi sjajna prica da su uspeli. Isto je i sa celim napadom. Protivnici su mogli da drze loptu 22 sekunde i onda da gadjaju protivnika u nogu i to je novih 14 sekundi. Mislim, bezveze...
    (stefanBGD, 23. februar 2020 00:43)

    # Link komentara

  27. Ma sve za pobedu...
    Secam se slučaja od pre mnoooogo godina u staroj Jugi još, Makedonija u pitanju. Najbolji igrač kluba im do poluvremena dobio 5 ličnih i morao da izadje. U svlačionici mu na poluvremenu obrijali veliku bradu i uveli ga u drugom poluvremenu kao drugog igrača...ne sećam se šta je bilo...
    (vaske, 23. februar 2020 00:32)

    # Link komentara

  28. @ jel kosarkas Pariza dobio tehnicku jer je namerno promasio bacanje??! Jel to dozvoljeno?
    (zainteresovani, 22. februar 2020 23:02)

    za tehnicku se druze dobija 1 bacanje, i pogodio covek ...
    (Miroslav, 23. februar 2020 00:30)

    # Link komentara

  29. Koja je ovo glupost, naravno da je zabranjeno. Pa sta su trebali onda Francuzi da uzmu pa i oni daju sebi koš, da se ne bi išlo u podužetke?! Koja bi to lakrdija bila, otimaju se za loptu da bi dali na svoj koš..
    (MilosNS, 22. februar 2020 23:48)

    Pa onda treba da se menjaju pravila kao što je El uradila. Ne možeš da kažnjavaš nekog zato što se koristi svojim pravom jer nijedno pravilo igre nije povređeno.
     (trebalo je da odglume slučajnost, 23. februar 2020 00:00)

    # Link komentara

  30. Партизанова школа...
     (Добро вече, 22. februar 2020 23:59)

    # Link komentara

  31. Evroliga je uvela pravila da se produzeci vise ne racunaju za kos razliku ako dva ili vise timova imaju isti broj pobeda/poreza (i to je bas uvedeno zbog ovakvih slucajeva). Mislim da je na utakmici Darusfaka-Makabi doslo do slicnog dogadjaja kada je Makabi zeleo da izbori produzetke pre nekoliko godina da bi u njima ostvario potrebnu razliku.
    (mcvc, 22. februar 2020 23:56)

    # Link komentara

  32. Koja je ovo glupost, naravno da je zabranjeno. Pa sta su trebali onda Francuzi da uzmu pa i oni daju sebi koš, da se ne bi išlo u podužetke?! Koja bi to lakrdija bila, otimaju se za loptu da bi dali na svoj koš..
    (MilosNS, 22. februar 2020 23:48)

    # Link komentara

  33. dnevna doza prosecnog Srbende, 22. februar 2020 23:24)

    A protivnicki igraci verovatno nisu ni napadali zadnji napad, a i namerno maše bacanja. Pa i to je opstrukcija igre nek daju i za to tehnicku onda.
     (trebalo je da odglume slučajnost, 22. februar 2020 23:47)

    # Link komentara

  34. Koliko ja znam, u EL takmičenjima kao tie breaker računa se koš razlika nakon 40 minuta. Možda je u ml. kategorijama drugačije, ali ako nije, ova blamaža i da je prošla ne bi ništa promenila.
    (Gile, 22. februar 2020 23:47)

    # Link komentara

  35. U EL i EK poeni postignuti u produzecima ne ulaze u statistiku, tj. ne racunaju se u plasmanu.
    S obzirom da je ovo takmicenje pod okriljem EL verovatno su ista pravila, tako da produzeci Megi ne bi nista doneli.
    Da su pobedili u produzetku racunalo bi im se kao pobeda sa 0 razlike, a Megi je trebala pobeda sa 10 razlike.
     (alalal, 22. februar 2020 23:46)

    # Link komentara

  36. Zbog ovakvih stvari bilo kakva pobeda u produzetku treba da vredi 1 razlike. Teska je glupost da juris 9 poena, prodje 40 minuta utakmice gde nisi stigao do zeljenog rezultata i onda kao stizes u produzetku. Potpuno neregularno samo po sebi.
    (K-9 se javlja na raport, 22. februar 2020 23:42)

    # Link komentara

  37. Bacanje kada se promasi namerno normalnim sutem se ne kaznjava, jer ne moze da se dokaze... Ako se promasi namerno gadjanjem izmenjenim sutem ponistava, se, nema skoka...
     (ue, 22. februar 2020 23:41)

    # Link komentara

  38. To je nedozvoljeno? A namjerno promašena bacanja su dozvoljena?
    (Šta?, 22. februar 2020 23:25)

    # Link komentara

  39. Glupost je dati tehničku gresku za ovo, njegovo je pravo da da autokoš kao u fudbalu autogol. To treba regulisati kao u El i Ec da se ne racuna u koš razliku poeni postignuti u produzetku. A ovako priznati auto koš i dodeliti tehničku je bezveze. Šta da se zbunio pa pogresio stranu napada ili da je hteo da doda pa lopta slucajno u koš.
    (trebalo je da odglume slučajnost, 22. februar 2020 23:14)
    Kako možeš sam sebi namerno da daš koš?!Gde to ima?Jedno je slučajno a drugo sa namerom...Žao mi iskreno te dece što su ispala ali ovo je za rubriku verovali ili ne!
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 22. februar 2020 23:24)

    # Link komentara

  40. Glupost je dati tehničku gresku za ovo, njegovo je pravo da da autokoš kao u fudbalu autogol. To treba regulisati kao u El i Ec da se ne racuna u koš razliku poeni postignuti u produzetku. A ovako priznati auto koš i dodeliti tehničku je bezveze. Šta da se zbunio pa pogresio stranu napada ili da je hteo da doda pa lopta slucajno u koš.
     (trebalo je da odglume slučajnost, 22. februar 2020 23:14)

    # Link komentara

  41. “Ali, kako je to nedozvoljeno, arbitri su dali tehničku grešku i košarkaš Pariza je pogodio prvo i namerno promašio drugo bacanje.”
    -Vest dana hahahahaah.Je li dobio kapiten Mege crveni karton hahahahhaha
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 22. februar 2020 22:48)

    Nije to isto,jedno je kad namerno promasis,jer ne mozes da dokazes da je igrac namerno promasio,ali dati sam sebi kos to je vec druga prica.
    (Mitar iz Dubica, 22. februar 2020 23:10)

    # Link komentara

  42. Miškovizija
     (poznavalac ©®, 22. februar 2020 23:09)

    # Link komentara

  43. Najjači su mi oni što zvižde tokom izvođenja slobodnjaka
    (Idemooo breee :-), 22. februar 2020 23:06)

    # Link komentara

  44. Nije ovo novi izum,slican slucaj desi se u Izraelu pre 30ak godina,medjutim kos je priznat,islo se u produzetak
     (zoran, 22. februar 2020 23:04)

    # Link komentara

  45. Evo kraj februara i već imamo potez koji će na kraju godine biti u konkurenciji glupost godine!!!Sreća pa su juniori u pitanju,inače bi odjeknulo u sportskim rubrikama.
     (War Inside My Head, 22. februar 2020 23:04)

    # Link komentara

  46. jel kosarkas Pariza dobio tehnicku jer je namerno promasio bacanje??! Jel to dozvoljeno?
    (zainteresovani, 22. februar 2020 23:02)

    # Link komentara

  47. -Vest dana hahahahaah.Je li dobio kapiten Mege crveni karton hahahahhaha
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 22. februar 2020 22:48)
    bila bi najmanje vest dana ako ne i godine da ti na neku vest ne ostavis komentar :-)
     (aca, 22. februar 2020 23:00)

    # Link komentara

  48. Ovo se desilo bre tridestak godina u Fibinoj Evroligi, bio je izjednacen rezultat a Real je znao da ako mec ode u produzetke da ce izgubiti sa dvocifrenom razlikom pa su postigli autokos, tada se igrao dvomec, pa su u Madridu pobedili 15 razlike
     (grad LA, 22. februar 2020 22:59)

    # Link komentara

  49. Meni je ovo tužno, al vidim da se Srbenda ubi od smeha.
     (Vlad Rad, 22. februar 2020 22:53)

    # Link komentara

  50. Miškova škola - muljaj, pa ako prođe prođe.
     (Randy Marsh, 22. februar 2020 22:52)

    # Link komentara

  51. “Ali, kako je to nedozvoljeno, arbitri su dali tehničku grešku i košarkaš Pariza je pogodio prvo i namerno promašio drugo bacanje.”
    -Vest dana hahahahaah.Je li dobio kapiten Mege crveni karton hahahahhaha
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 22. februar 2020 22:48)

    # Link komentara