1. Jaran

    Preteruješ. Jedino zajedničko Bojanu i Peđi je izuzetan šut, ostalo - teško.

    Bojan je uvek bio šuterski na visokom nivou, ali dok je igrao za Fener jednostavno nije bio igrač koji pravi (kvalitativnu) razliku na terenu. Zbog toga nisam očekivala od njega nešto veliko u NBA, ali sada za Jutu i te kako to čini.
    (Aleks, 20. januar 2020 13:47)

    # Link komentara

  2. @Aleks
    Ne lupetaj, Bojan je bio najbolji strelac Euroleague takmicenja. Covek je cisti suter, uz to sasvim solidan u odbrani 1 na 1 i dobar u timskoj odbrani. Kad ga udvoje, zna da prepozna situaciju i doda. Niti on drzi loptu po pola napada, pa da se ocekuje od njega da pravi gomilu asistencija, niti bi to trebalo da radi. Po nacinu igre je prilicno slican Stojakovicu.
    (nb, 20. januar 2020 06:04)

    # Link komentara

  3. Jaran

    Znam šta je izolacija a šta organizacija igre, hvala lepo. :)

    Nećemo da menjamo teze, to što ja smatram da je ovo što Bojan ove sezone radi najbolje što do sada pruža u NBA ne znači da smatram kako je ranije bio loš. On je odličan igrač i kao takav u svakoj ekipi može da pruži solidne do vrlo dobre partije, ali jeste lutao u smislu da ekipe pre Jute nisu bile najbolje za njega. Svaki igrač ima tu neku sredinu koja mu odgovara i gde pruža ono najbolje od sebe. Naravno, iskustva koja je tamo nakupio nisu bila beskorisna i svakako mu znače da napreduje. Unpopular opinion: Meni on u EL nije bio ništa posebno i ovakve igre na osnovu toga nisam očekivala. Tako da, kapa dole čoveku kako se unapredio.

    Ja prva ne gledam kroz statistiku ni igrače ni timove. Inače ne bih pisala ovde kilometarske komentare, između ostalih i sa tobom, jer više volim ovakvu razmenu mišljenja (iako uglavnom nismo na istim talasnim dužinama) nego da pišemo o % šuta i sl. Sinoć napisah kilometarski komentar na tu temu, gde sam čak rekla da je Jokić vrhunski igrač ne zato što ima 50+% iz igre, već zato što pravi kvalitativnu razliku na terenu :)

    Opisavši Jutu ove sezone potvrdio si ono što sam rekla u prethodnom komentaru - tim napravljen tako da svako povuče negde, da drugi može da povuče u drugom segmentu i sl. Međusobno dopunjavanje, to je tim. Igrači Jute su u tom smislu odlično uklopljeni.
    (Aleks, 19. januar 2020 22:49)

    # Link komentara

  4. Aleks
    Kavaj je apsolutno nebitan igrac kada je u pitanju organizacija igre. Mozda si to pomesala sa njegovom izolacijom, ali izolacija nije organizacija igre.

    Bojan je dosao u ekipu u kojoj Rudi Gober odradi 70% odbrane i rasterecuje Micela i njega, oni i pored toga svi igraju sjajnu odbranu ali taj bolji izrazaj u napadu se desio jer su svi redom veoma dobri u oba pravca pa niko ne mora da se trosi vise nego ranije. Prosle 2 sezone je proveo u Indijani gde je bio ODLICAN (18ppg prosle sezone), a Indijana je (kada je Oladipo zdrav) ODLICNA ekipa. Prve 3 sezone su mu bile sezone u kojima se usavrsavao nakon godina igranja na slabijem nivou u €L, a Bruklin nije bio ono sto je posle postao pod Raselovom komandom (i dalje ne kapiram koliko neko moze da bude glup pa da pusti D'Loa i uzme Flat Irvinga koji je vec sad unistio ekipu koja je prosle sezone imala najbolju atmosferu u svlacionici) tako da je sporije stigao do ovog nivoa...

    Brate-Sestro, nije on lutao 10 sezona vec je 3 sezone pronalazio pravog/najboljeg sebe dok mu Indijana nije pruzila tu sansu. Ne treba ni sve gledati kroz statistiku posle meca, tom logikom bismo rekli da Dzimi Batler nije superstar iako kada gledamo vidimo da decko igra najbolju kosarku pod trenerom Spoelstrom - pa vecina internet strucnjaka ni nema pojma ko je Bem Adebajo! Znaci, samo gledanje utakmica jer od statistike posle meca nema vajde (najbolji primer je Jokic cije utakmice gledamo pa znamo da je mnogo bolji od tih brojki)...
     (Jaran, 19. januar 2020 22:03)

    # Link komentara

  5. Jaran

    Ne slažem se da je Kavaj baš ispodprosečan u organizaciji igre, ali nemam trenutno vremena da kuckam opširnije pa ćemo to možda nekada kasnije argumentovati. U napadu i odbrani je jednostavno ubitačan pa je to možda i nebitno, što je upravo ono na šta ukazujem - kad se igrači uklope međusobno u ekipi tako da svačija jaka strana (dimenzija igre koja im je dominantna) doprinosi uspehu, ono u čemu su slabiji se pokrije i postaje nebitno. Bojan je tako godinama lutao po ekipama u NBA, bio na "turneji", dok se nije našao u Juti koja maksimalno koristi njegove šuterske i poenterske sposobnosti. I sad on izgleda bolji nego što je bio pre 3-4 sezone, a zapravo sve vreme je imao to u sebi.

    Tako da to što sam rekla za njega nisam iznela kao zamerku ili osporavanje, već mi je i super što se čovek snašao i kida u ekipi koja njegove prednosti koristi maksimalno.
    (Aleks, 19. januar 2020 20:36)

    # Link komentara

  6. Gober ima covek u proseku 15 skokova .Juta ozbiljna ekipa Bogdanovic samo prangija .Gledam nesto klipove Micel ima mouda i bolji eurostep od Hardena ,mnogo mi lici na Vejda .Valjfa ce Juta dobrk da zakuva corbu ovima iz Los Andjelesa ,racunam i Oklahoma da ce napravi neko iznenadjenje .
    (Danilo, 19. januar 2020 20:09)

    # Link komentara

  7. Aleks
    Kavaj Lenard je ispodprosecan organizator igre. Zakljucak: Lenard je jednodimenzionalan.

    Bojan je sasvim pristojan defanzivac, a to kakav je neko organizator igre je prilicno nebitan faktor kod pozicija 3-5 (dobrim delom i kod pozicije 2 jer nisu svi isti tip SG-a)...
     (Jaran, 19. januar 2020 20:02)

    # Link komentara

  8. @Jaran

    Kao i sve u životu, i košarka ima više dimenzija/aspekata. Neka bude da sada pričamo o tri velike grupe: napad i odbrana, a između njih je kreacija igre. Bojan je iznadprosečan u napadu, negde oko proseka u odbrani (što bi se reklo, skroz je ok) i (po mom mišljenju, što se ne mora uzeti kao aksiom :)) ispodprosečan kreator igre. Rekla sam već, dok god je na nivou u napadu, on svoj deo posla na terenu radi. Pogotovo što je Juta skockala tim gde prednosti svih igrača dolaze do izražaja, a međusobno kriju svoje mane. Npr. onaj Ingles, sinoć je poenterski bio slab, ali zamalo je imao dabl dabl sa skokovima i asistencijama. Dok Bojan daje svojih 25-30p i korektan je u odbrani, verujem da nema šta da mu se zamera. Uostalom, ne mogu svi da budu kao Lenard ili Lebron. Samo sam ubacila zapažanje jer imam utisak da se na ovom portalu ljudi previše fokusiraju na poene i % šuta, što me užasava. :) Poenta svega je da se Bojan konačno uklopio u tim gde će njegova dominantna dimenzija da ga gura napred, dok ga ono u čemu je slabiji neće vući nazad.

    Nadam se da sam sada objasnila.
    (Aleks, 19. januar 2020 19:11)

    # Link komentara

  9. Aleks
    Onda objasni...

    Sta kod tebe znaci da je neko jednodimenzionalan igrac ili, jos bolje, kako je to Bojan jednodimenzionalan igrac???
     (Jaran, 19. januar 2020 17:28)

    # Link komentara

  10. Bjelica solidan, pa covek nije video loptu u prvom poluvremenu, bukvalno je izgledalo kao da su ga izveli na kondicioni trening. U drugom kad je poceo da pogadja i to uglavnom iz igre sa Bogdanom ovi divljaci mu brze bolje oduzeli loptu, valjda da ne ugrozi ucinak talentovanog Baglija i Foxa. Vidim pljujete ga u odbrani, nije sacuvao Gobera. Bjelica nije centat, a Kingsi generalno ni nemaju centra pored igracine Holmsa. Ono sto jeste problem sa Bjelicom u odbrani je da se plasi da pridje dovoljno nizem igracu na liniji za 3 jer se plasi da ne bude pretrcan. Licno mislim da bi trebao da spusti malo kilazu i dobio bi na brzini koju je imao u El, ali neko iz kingsa to ocigledno ne misli, vec ga vidi kao nekog pomocnog centra, sto je po meni potpuno nebulozno. Jedini delovi meca koji su bili ok za gledanje su par akcija Bogdana i Bjelice. Ostalo sve divljanje i siljenje ukljucujuci i Foxa koji nije nikakav plej. On je eventualno brzi, skocan bek ali je miljama daleko od pleja koji treba da ima pregled igre i da zna da uposli svoje igrace na pravi nacin. Od 10 njegovih asistencija 7 je oslobadjanje od lopte u trenutku kad je shvatio da ce popiti bananu. Dodatna nevolja je u tome sto cesto ne shvati da ce je popiti, ali bas ga briga... U odlucujucim trenucima meca on nikad ne zna da proigra pametno vec srlja, pa ako prodje, a vrlo cesto ne prodje. U ovom timu kingsa sve nabedjene zvezde Fox, Bagli, Hield, a jedan decko kao sto je Holms gurnut u drugi plan...
    (Jovan, 19. januar 2020 16:32)

    # Link komentara

  11. Petre, stvarno smaraš više sa Bogdanom, ja ti to najiskrenije kažem. Znam da se pališ na pažnju ovde ali mogao bi da batališ mene i još par ljudi. To koliko znam pokazujem kroz svoje komentare koji nisu trolovski i prozivački kao tvoji, ali nažalost ograničena sam na 1500 karaktera.

    Kao što sam već jednom napisala - ne mislim na njegov napadački potencijal kada kažem jednodimenzionalan. I sve dok je ovako napadački impresivan on odrađuje svoj posao na terenu, što jeste poenta. To je bila samo konstatacija o njemu kao igraču u globalu, nevezano za sinoćnu utakmicu.

    Pošto si trol i bot, eno imaš vest o Divcu i Bogdanu pa tamo možeš da laješ na zvezde. ;) Pozz.
    (Aleks, 19. januar 2020 16:26)

    # Link komentara

  12. Alex strucnjak bojan jednodimenzionalan igrač hahahahahha koja vezara. To je to kad se neko pravi pametan. Po stoti put pokazujes svoje neznanje... Cujes jednodimenzionalan a covek postize poene i za tri i sa poludistance i na ulazu, flouteri, zakucava... Odbranu igra na visokom nivou, nekoliko puta je lebrona unistio odbranom ali aleks ne priznaje nista sem bogdana... Jadna li si
     (petarczv, 19. januar 2020 16:06)

    # Link komentara

  13. Aleks, Bojan jednodimenzionalan igrač?? Jel ti gledaš utakmice ili samo valjaš napamet samo da nešto bubneš? Ako kojim slučajem pogledaš utakmice vidio bi da Bojan poentira na apsolutno sve naćine i pritom je solidan u obrani.
    (Domagoj, 19. januar 2020 14:18)

    Naravno da gledam, a kad sam napisala jednodimenzionalan nisam mislila na poentiranje. Poenterski je izuzetan, mada se primarno oslanja na trojke jer je vrhunski šuter. Retki su igrači koji mogu da rade više stvari na terenu a da se ne oseti ta "rastrzanost": poentiranje, odbrana, asistiranje. U odbrani se za njega može reći da je ok i ništa više od toga, kreator igre nije.
    (Aleks, 19. januar 2020 16:00)

    # Link komentara

  14. Bojan je zver od igrača
    (z’brda, 19. januar 2020 15:53)

    # Link komentara

  15. Naprangijaše ih ovi ko Divac kad prangija za Božić.
    (Vilmoš kauboj, 19. januar 2020 14:54)

    # Link komentara

  16. Aleks, Bojan jednodimenzionalan igrač?? Jel ti gledaš utakmice ili samo valjaš napamet samo da nešto bubneš? Ako kojim slučajem pogledaš utakmice vidio bi da Bojan poentira na apsolutno sve naćine i pritom je solidan u obrani.
    (Domagoj, 19. januar 2020 14:18)

    # Link komentara

  17. Beli solidan? Bio je katastrofa, u odbrani pogotovo. U napadu su ga saigrači zaboravili, šutnuo je nula puta na koš za poluvreme. To nije fer jer je proteklih mesec dana najbolji igrač Kingsa; Bogdan je jedino pokazao neku želju da ga uposli u napadu dok su bili zajedno na terenu. Holms je nedostajao da se potuče sa Goberom, ubio je Dedmona, Belog i Beglija i kupio im sve ispod koša. Barns jedna velika nula. Volton od Hilda pravi combo guarda, daje mu da prevodi loptu što se loše završi. Noćas u jednoj akciji Bogdan mu maše jer ima čistu situaciju, ovaj ga ispali i tera po svom, da bi izgubio loptu. Foks je ista rupa kao i Begli, nema šut, prosečan asistent kom je pola "asistencija" rezultat toga što saigrači pogode neku trojku. Njega može da hvali samo neko ko ne gleda utakmice ili ne zna šta gleda. Protok lopte ne postoji, lopta ne kruži, svi čekaju njegove solo akcije. Zabija se u šumu igrača pa ako prođe - prođe, ako ne - popije bananu i tera dalje. Igrači Jute su ga čak puštali jer znaju da ide na polaganje, nisu ni pokušali da naprave faul. Bogdan s obzirom na to koliko je odsustvovao - vrlo dobar. Mislim da je mogao da ima malo više lopte u rukama jer je imao najbolji +/-. Sviđa mi se kako koristi poludistancu, to mu je najjače oružje ove sezone. Samo da popravi 3P% i biće sve to super. Bojana valja pohvaliti, prilično jednodimenzionalan igrač, ali to što radi na terenu radi najbolje. Paklen šuter!
    (Aleks, 19. januar 2020 12:59)

    # Link komentara

  18. Cetiri igraca Jute dali 100 poena, svi ostali zajedno 23!
     (Bocko, 19. januar 2020 11:08)

    # Link komentara

  19. Bojan i Bogdan imaju veoma slican put u NBA. Ko ne veruje neka pogleda statistike :)Znaci da ce Bogi za 3 godine isto ovako da cepa... Hejteri, spremite se da ce vam svima zacepiti usta :D
    (Richard Fish, 19. januar 2020 09:57)

    Hajd ti to objasni dežurnim hektarima i ljudima koji imaju polarno mišljenje.
    (JPR24, 19. januar 2020 11:04)

    # Link komentara

  20. Богдановићу врати се у Европу, не брукај се више... Виртус те чека!
     (SAMCRO TS, 19. januar 2020 11:03)

    # Link komentara

  21. Fox, Barns, Begli, Hild: +|- od -20 do -31... Ne zna se ko je gori. Gober u reketu radio šta hoće, šut 9/11 i slobodna 10/11, prosto ih nakantao, Mičel i Bojan kao i Klarkson : samo su punili suplju odbranu. Jedini koji je glavom igrao je Bjelica, ali džabe sa budalama. Bogdan, okej, vratio se pa je i pored toga odigrao bolje od trulog Barnsa ! Sve u svemu, divlja igra, trener banana, i lepo idu ka dnu tabele...
    (JPR24, 19. januar 2020 09:06)

    Aman ljudi gledajte bolje, Bjelica je OK napadacki zbog dobrih procenata spolja, ali u odbrani je KATASTROFALAN.
    Svaki mec kad god protivnicki bekovi kroz pik ciljaju Bjelicu to je lagano polaganje.
    Previse je spor da bilo sta odbrani.
    Evo danas je i na skoku bio los, 3 skoka za 30 min. je uzasno lose za startnu cetvorku.
    Kao dokaz lose odbrane Bjelice je njegov defanzivni rejting, koji je od svih visokih igraca Kingsa ubedljivo najgori.
     (kimi, 19. januar 2020 10:45)

    # Link komentara

  22. Bojan i Bogdan imaju veoma slican put u NBA. Ko ne veruje neka pogleda statistike :)
    Znaci da ce Bogi za 3 godine isto ovako da cepa... Hejteri, spremite se da ce vam svima zacepiti usta :D
     (Richard Fish, 19. januar 2020 09:57)

    # Link komentara

  23. Dobro je što se Bogdan vratio, sad da zdravlje služi i da diže formu.
    A pljuvači malo odmorite.
     (Randy Marsh, 19. januar 2020 09:54)

    # Link komentara

  24. Šokantan poraz Bostona! Šta se tamo dešava?
     (Rastko, 19. januar 2020 09:38)

    # Link komentara

  25. Bojan je zvijer od igraca,nije kao Snajper koji ce ubrzo u Igokeu
    (Nbalive, 19. januar 2020 09:17)

    # Link komentara

  26. Kao sto sam pricao lose igre kingsa nemaju veze sa neigranjem bogdana jer je on totalno nebitan igrač. Najviše im fali holmes. Bukvalno igraju bez centra zato ih je gober upropastio. Aleks rece juče nicim izazvana da cu ja danas da se sakrijem pod kamen kad bogi odigra vrhunski... Hahahahahha. A rece pre nekoliko dana da nece vise da se proziva samnom u komentarima da ne zeli da se spusta na taj nivo. Od tada ne može da prodje dan da me ne spomene hahahaha. Klasicna alex lažov i prevrtac. A da ne pricamo o kosarkaskom neznanju
     (petarczv, 19. januar 2020 09:07)

    # Link komentara

  27. Fox, Barns, Begli, Hild: +|- od -20 do -31... Ne zna se ko je gori. Gober u reketu radio šta hoće, šut 9/11 i slobodna 10/11, prosto ih nakantao, Mičel i Bojan kao i Klarkson : samo su punili suplju odbranu. Jedini koji je glavom igrao je Bjelica, ali džabe sa budalama. Bogdan, okej, vratio se pa je i pored toga odigrao bolje od trulog Barnsa ! Sve u svemu, divlja igra, trener banana, i lepo idu ka dnu tabele...
    (JPR24, 19. januar 2020 09:06)

    # Link komentara

  28. Не волим га ал брате овај Богдановић католик играчина... по мени сасвим неправедно запостављен и недовољно примећен у циркусу званом НБА...
     (Невен, 19. januar 2020 08:57)

    # Link komentara

  29. Kingsi su se oprostili od ove sezone. Sada im stalno igra Dedmon jer moraju nekom da ga uvale. Trejdovace Arizu, Gabrijela i Svanigena za Bejzmora i Tolivera iz Portlanda, plus dva pika. Haha, sta li ce sa ovom dvojicom da rade, da im popunjavaju klupu valjda. Al' dobro, misli se na buducnost. Begli ce verovatno opet na neko bolovanje...ostali ce da se svrckaju po terenu do kraja sezone. Mozda slucajno i dobiju koju utakmcu.
    (JaSam, 19. januar 2020 08:57)

    # Link komentara

  30. Da im damo našeg Bogdanovića i Bjelicu a oni nama njihovog, to bi bio trade
    (Željko, 19. januar 2020 08:40)

    # Link komentara

  31. Na zapadu nista novo. Prime 38p. za cetvrtinu!!!
    Pick and roll brane kao deca iz vrtica. Pa je l' moguce da trener ne zna ili nece da ih nauci necemu?! Ili oni na terenu rade sta im padne na pamet. Uglavnom...raspad. Jure neku licnu statistiku. Onaj Barns otima Bjelici loptu iz ruku da bi se valjda njemu upisao skok, Hild, kao sto radi u poslednje vreme - nerezonska ispucavanja, pa kad je i Begli poceo da sutira trojke...Ma propast.
    (Hm, 19. januar 2020 08:37)

    # Link komentara

  32. Bogdanović > Bogdanović :)

    Pozdrav za sve čitaoce, vaša Ružica iz Švajcarske.
     (Ružica iz Švajcarske, 19. januar 2020 08:26)

    # Link komentara

  33. Bogdanovići solidni :)
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 19. januar 2020 08:20)

    # Link komentara