1. Da li je ikome čudna sva ta strka oko toga ko će biti broj jedan na kraju godine. To ne znači da je šampion 2019.godine, jer toga u tenisu nema. Biće prvi nosilac na AO i turnirima početkom 2020. godine, je li? Pa šta onda? Ili možda griješim i to je od vrlo velikog značaja? Svi ti rekordi- postaje zamorno.
    (Milena, 9. novembar 2019 20:51)

    # Link komentara

  2. Ne znam istoriju tenisa, tj. kako i kada je došlo do uvođenja tvrde podloge (betona). Razlog je valjda jasan- tu je podlogu lakše održavati ( bar mislim da jeste). Zato ima najmanje travnatih terena. Vjerujem da ih u životu i dalje drži samo velika vezanost Engleza za tradiciju (od njih je sve i počelo). Nadalovi navijači se stalno žale što nema bar još jedan GS i više mastersa na šljaci, jer bi, po njima, on imao najviše trofeja. Nije ih briga koliko bi to bilo nepošteno prema drugima (kojih je priličan broj), kojima šljaka ne godi. Ne pitaju se koliko bi GS titula imao da se igra samo na travi i betonu. Nadal ima GS titule i na tim podlogama (ukupno 7). Dakle, snalazi se na svim podlogama. To što njemu šljaka više "leži" nikoga ne obavezuje da mjenja pravila. Ne vjerujem da bi Rafael Nadal još jednom želio proći kroz tortutu polufinala sa Fddererom na ovogodišnjem RG, koliko god mu bilo stalo do osvajanja još jednog trifeja.
    U ostalom, i Nadal, kao i svi drugi, svojim učešćem na ATP turnirima privatio parvila i terene, pa zašto to konačno ne učine i njegovi navijači?
    (Milena, 9. novembar 2019 20:27)

    # Link komentara

  3. Ehh da se igra na sljaci sta bi bilo....samo kazem...bar 10 komada za rafu....
    (rabadzija, 8. novembar 2019 23:43)

    # Link komentara

  4. On ima priliku al" zasad Rafa
    Lendl i Mekenroj drže tu treću poziciju po 4x da su završili kao prvi godinu. Novak i Federer po 5x a Sampras 6x kako su zavrßili godinu.
    (neko ko zna., 8. novembar 2019 22:50)

    # Link komentara

  5. Dobra jaša
    (kezual, 8. novembar 2019 22:40)

    # Link komentara

  6. @Mladen

    Omašio si temu. Ovde se ne govori o Nolovim željama, već o Nadalovim. Ajd sad razlaz pa troluj negde drugde.
    (Banjica, 8. novembar 2019 22:16)

    # Link komentara

  7. Rafa je četiri puta bio broj 1 na kraju godine, a Novak i Rodžer po 5 puta (kao i Džimi Konors). Samo je Pit Sampras 6 puta bio prvi na kraju godine. Nole će, ako Bog da, izjednačiti taj rekord ove godine. Idemooo!
     (Mladen, 8. novembar 2019 21:36)

    # Link komentara

  8. Svi gledaju u našeg Rodžera. Ako Rafo, treba se ugledati na GOAT-a, nemaš na koga drugog.
    (Banjica, 8. novembar 2019 21:27)

    # Link komentara