Vilnjuški eksperiment

Četiri sata kašnjenja u polasku aviona iz Beograda za Vilnjus sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije ne deluje dramatično.

Spasoje Veselinović Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Ne držite me za reč ali mislim da je Helmut Šen vodio Sr Nemačku bar 10 godina, prvo mladi tim pa kad su prelazili u A tim, i on na mesto selektora A tima. To je sport a u sportu su u porazi i pobede, a kod nas je bitno dali je selektor. Partozanovac, Zvezdaš, ovog ili onog klana, ovog ili onog menadžera.Nek su oni nama živi i zdravi, a sad pošto Milinković Savić neče u Premier ligu, nemora ni da igra za reorezenraciju, ako bude potrebno opet će smeniti nekog nepislušnog Muslina
    (LOVRA VEREBI, 14. oktobar 2019 22:55)

    # Link komentara

  2. OVOJ SKUPINI SPLAVARA I KVAZI FUDBALERA (SVAKA CAST TADICU I MITROVICU JEDINIM KOJI SE BORE ZA OVU ZRMLJU I DAJU SEBE)...FALI BREZOVA METLA....I ZAHVALNICA PRIDE..
    ANTICA IMENOVATI ZA DIREKTORA SVIH SELEKCIJA(DA COVEK USPOSTAVI SISTEM OD PRVIG TIMA DO OMLAFINACA). ..PAUNOVICA ZA SELEKTORA ...I DA SE NEKOM KONTINUITETU NADAMO....
     (zoran, 14. oktobar 2019 21:31)

    # Link komentara

  3. Klasična srpska logika. Muslin imao sreće i laku grupu, a gol smo "umuvali u sedamdesetom minutu". Pa i Antić je imao laku grupu, pa su mu Gana i Australija "umuvali" povratnu kartu. A protiv Nemaca nije imao sreće nego je, pretpostavljam, napravio genijalnu taktiku po kojoj Nemci nisu mogli da pogadjaju gol, već stative i prečke, a i penal nisu dali zbog Antićeve taktike?
    E, Srbijo medju šljivama, na opasnim si gljivama...
    (Negativni, 14. oktobar 2019 19:37)
    Hoces reci da su vels, austrija i irska ozbiljni timovi? Secate se kako su prosli irci u barazu. Ne branim nijednog selektora, ali mi je nelogicno da ovoliko velicate muslina, a koliko ste ga pljuvali vi bas koji ga velicate sad. to je licemerno. S njim smo mozda odigrali dobro prvi deo kvalifikacija, posle je pad forme bio ocigledan. Od svih ovih ''jakih'' timova, pobedili smo jednom austriju i jednom irsku. Sa velsom smo se dvaput izvukli jedva da ne izgubimo.
    Opet ne moze se osporiti da nas je odveo na mundijal. Zasluzio je da bude tamo. Samo sam hteo reci da nije ni on bio cvecka kako ga pravite, a svi ste ga pljuvali.
    Nama je u fudbalu potreban sistem, dobar savez, sto mi nemamo.
    (budimo realni, 14. oktobar 2019 21:01)

    # Link komentara

  4. Koliko novca za selektora od Partizana za igranje Miletica??
     (Io, 14. oktobar 2019 20:58)

    # Link komentara

  5. @negativni ko tebi drma kavez, osim toga to jesu vrhunski klubovi , pocemu jedan Ajtraht nije a igrao polufinale liga Evrope, po cemu jedan Ajaks nije a izbacio te vrhunske klubove, i jos k tome najvise zahvaljujuci nasim igracima, sta se tice Antica sta nisi poenuo i nase precke i stative posebno protiv Australije i nedosudjeni penal? vakvi jednoobrazni sovinisticki komentari s polucinjenicama jako mnogo govore o autoru
    (bolje da si cutao, 14. oktobar 2019 20:52)

    # Link komentara

  6. Mesto selektora i FSS su nepresušni rudnik zlata. Velike su pare u pitanju, talovi, kombinacije, menadžerisanje, klubaštvo, a nama ne samo da je u krvi da se prodamo za kilo šećera i litar ulja, već bi i nečije dete prodali za 100 evra, tako da nema tu ništa ni od najboljih 11, ni o nekoj smislenoj igri, ili požrtvovanju, tipa – nacionalni dres je svetinja ili predstavljamo svoju zemlju- boli njih uvo za to. Bitan je samo CV radi novog ugovora. Još kad na sve to dodamo selektora koji 20 godina nije trenirao nikog, sem Dejine privatne opštine, ili nekih 14 utakmica AEK. Gledaćemo i dalje tugu od igre...
    (maSi, 14. oktobar 2019 19:56)

    # Link komentara

  7. Hoces li mi molim te reci da si ozbiljan? Muslin nas je jedva odveo na sp, i to golom protiv gruzije u bg u u 70 om minutu, jedva smo ga umuvali nekako. Igrali smo antifudbal kao sto i sad igramo. Muslin je kao i svi imao procenat od menadzera. Setimo se nepozivanje sms a, koji je bio u zivotnoj formi. Cist primer nas srba, na komentarima protiv muslina pljustali su plusevi kao na ovom tvom. Nemojmo ga velicati, jer smo imali slabu grupu i mnogo srece tada. Jedini pravi trener bio je antic, hteli da priznamo ili ne.
    (Realni budimo, 14. oktobar 2019 15:10)



    Klasična srpska logika. Muslin imao sreće i laku grupu, a gol smo "umuvali u sedamdesetom minutu". Pa i Antić je imao laku grupu, pa su mu Gana i Australija "umuvali" povratnu kartu. A protiv Nemaca nije imao sreće nego je, pretpostavljam, napravio genijalnu taktiku po kojoj Nemci nisu mogli da pogadjaju gol, već stative i prečke, a i penal nisu dali zbog Antićeve taktike?
    E, Srbijo medju šljivama, na opasnim si gljivama...
    (Negativni, 14. oktobar 2019 19:37)

    # Link komentara

  8. "Reprezentacija koja u svom sastavu ima igrace Real Madrida,Mancester Junajteda,Lacija,Sevilje,Fiorentine,Rome,Ajtrahta,Salkea,Verdera,Kristal Palasa,Marseja,Benfike itd.,ima sasvim dovoljno kvaliteta da se proseta kvalifikacijama i bude makar ispred jedne prosecne Ukrajine.Svaka druga tvrdnja je teska budalastina i nepoznavanje fudbala,tako da kvalitet nije nas problem..."

    Evo, ti kukaš kako "fudbaler Grga" nipodaštava uspehe naših odbojkaša, a prvi nipodaštavaš reprezentaciju Ukrajine nazivajući je prosečnom. Ta prosečna reprezentacija oduvala nas je k'o mećava perje. Nabrojao si gore timove Šalke, Verder, Benfiku, Lacio,Kristal Palas, Marsej,Fiorentinu, Ajntraht...e, pa batice moj, to su nekada bila možda velika imena, a sada su evropski prosek. Pa taj Lacio je uništen od Salcburga koji gubi od Zvezde. Kluž ga delje kao nekad Zvezda Slobodu iz Tuzle. Od svih ovih timova Šahtjor i Dinamo Kijev su kvalitetniji i imaju bolje rezultate u poslednjih dvadesetak godina. Uostalom, to se videlo i na terenu, 5-0 i pa-pa-ćao papani.
    I dokle više ta psiho-luzerska priča "mi smo najbolji ali nešto drugo nam ne da da to budemo"? Šta nam to ne da? Deda Mraz, Božić Bata, Miki Maus, Perun, UEFA...? Ko?
    (Negativni, 14. oktobar 2019 19:23)

    # Link komentara

  9. Vecito neki eksperimenti :d
     (Ronaldinjo, 14. oktobar 2019 19:06)

    # Link komentara

  10. I mene interesuje hoce li biti prenos?
    (Kosava, 14. oktobar 2019 18:32)

    # Link komentara

  11. Opet kazem,nasa repka nema bekove, ima ih al su katastrofa,da je neko pametan da promeni bunker formaciju 4231 na npr 352, da igramo napadacki fudbal makar 10:0 izgubili
    (...., 14. oktobar 2019 18:31)

    # Link komentara

  12. Ne tupite ga vise! Stavite Mateusa za selektora da nam sredi reprezentaciju!
    (Trinidad_got_bad_for_Tobago, 14. oktobar 2019 17:55)

    # Link komentara

  13. hoce li biti prenos?
    (bob, 14. oktobar 2019 17:46)

    # Link komentara

  14. Klop je pre mesec dana izjavio: " Vidim Srbiju u narednom periodu, u top pet reprezentacija evrope, jer imaju Tadica I Mitrovica " .
    Salim se, nije to niko izjavio, smesno je traziti sa trenutnim igracima uspeh na reprezantativnom nivou, kada individualno nemamo kvalitet. Sloga, timski duh,dobra taktika, nisu nikada krasili Srbiju. Mi bi mogli da se izvadimo, samo sa top igracima. Malo je trenera, koji bi napravili uspeh sa ovim timom, pa se tako nista ne ocekuje od ovih sarlatana...
    (Pricam pricu, 14. oktobar 2019 17:37)

    # Link komentara

  15. 60 igraca? Ko da pravi brigadu za rat :)
    (Moje ime, 14. oktobar 2019 17:20)

    # Link komentara

  16. Ja da se pitam za reprezentaciju bi zvao samo igrače iz naše lige da kidaju pa kakvi god rezultati bili, oni će se više truditi i gristi da ih neko zapazi i odvede preko...
     (Bard Živa, 14. oktobar 2019 17:08)

    # Link komentara

  17. Idi ti lepo u Madagaskar pa experimentisi do mile volje!
    (Sokocalo, 14. oktobar 2019 17:01)

    # Link komentara

  18. @ Realni budimo

    Srbija se sa Muslinom nije jedva plasirala na SP, nego kao prva u grupi, bez baraza i frke. Ako mislis da je to malo, onda slabo znas o fudbalu. Hrvati su se, npr. jedva plasirali u Rusiju (kroz baraz), a onda su tamo rasturili, za razliku od nas za koje se nije znalo sta igramo. Ali oni su menjali trenera koji gubi, a mi onog koji dobija. Doduse, tacno je da Sergej nije igrao, ali eto, igra od tada, a nama je sve gore!
    Mozda je tebi igra pod Muslinom delovala lose, ali davali smo golove... a sta je ovo? Miletic i Gobeljic... i Milunovic. Ne vidim nesto Prijovica a covek nam je zlata vredeo. Ljajic nam vodi igru? Pa on se nigde ne zadrzava duze od godinu dana, dok ga provale valjda. Odlican je on fudbaler, ali bez rezultata... nedokazani pimpler. Jedino onom Mitrovicu skidam kapu, ali cekam samo kad ce i njega da upropaste!
    (Mik, 14. oktobar 2019 16:58)

    # Link komentara

  19. Jednom se ukaže šansa da imaš selektora koji stvri tim i atmosveru u timu da igrači daju 300% da ostvare cilj a onda njega smeniš i dovedeš čoveka koji priča o narednim kvalifikacijama pa drugog koji opet gobori o tamo nekoj buducnosti i ponobo nas nema nigde kao i pre onog prvog. Kao da neko mamerno uništava reprezentativni fudbal u Srbiji
    (Nenad, 14. oktobar 2019 16:23)

    # Link komentara

  20. ahahahahaha da umes da citas,procitao bi da sam u drugem delu napisao izmedju ostalog i "nemotivisani igraci".Dakle treba da naucis da citas.Krivi su igraci,ali ne zato sto nemaju kvalitet,nego zato sto su demotivisani,a demotivacija je posledica uzasne fudbalske organizacije FSS-a koja im za selektore uporno postavlja mediokritete.Jasnije sada trolu?
    (Footix_1998, 14. oktobar 2019 15:21)

    Misliš nesposobni? ej trideset selektora, trideset godina i samo su selektori krivi.ahahahaaa Baba Milojka zna bolje od tebe.
     (Milojka, 14. oktobar 2019 16:01)

    # Link komentara

  21. Kada u Hrvatskoj selelektor pozove novog igraca u reprezentaciju, to je breaking news. Do kraja dana se o njemu zna sve. Razgovara se s trenerom koji ga je otkrio, majke suznih ociju porucuju da je to ostaverenja sna... A ovaj govori o 60 reprezentativaca koje ce rotirati...
     (Che, 14. oktobar 2019 15:57)

    # Link komentara

  22. Sta novo moze da doneses ovaj covek, sta da promeni (a teba da se menja nesto temeljito u nasem fudbalu, najdefanziviji koji sam video). Nista. To su ta imena koja slusam ovde vec 30 godina i koja se samo vrte u krug, a sve ostaje isto. Ah hoc resenje. Za mene jedina svetla tacka u ovom trenutku je Savo Milosevic. To je nesto potpuno novo kod nas. U tom pravcu treba da se razvija nas fudbal, ako je to uopste moguce. Da napomenem, navijam za Zvezdu. Ali za mene je na prvom mestu srpski fudbal u globalu, pa tek onda klupske boje. Ova navijacka prepucavanja me uopste ne zanimaju.
    (Bg, 14. oktobar 2019 15:50)

    # Link komentara

  23. Gubimo od Norveške, to je ozbiljna ekipa, sa fizionomijom igre, za razliku od naših koji uvek izgledaju kao grupa ortaka koji su se skupili da odigraju prijateljsku na poljančetu. Zato i ne možemo da odigramo ništa osim da čekamo prekid ili lucidnost Tadića. Ovo je već duboka kriza iz koje se izlazi samo ozbiljnim trenerskim radom, ali to nikoga u korumpiranom FSS ne interesuje.
    (soviak, 14. oktobar 2019 15:42)

    # Link komentara

  24. Za trideset godina promenili smo tri puta ime države i trideset selektora, a nama su krivi samo selektori, a igrači? ahahahaaa
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milojka, 14. oktobar 2019 14:41)

    ahahahahaha da umes da citas,procitao bi da sam u drugem delu napisao izmedju ostalog i "nemotivisani igraci".Dakle treba da naucis da citas.Krivi su igraci,ali ne zato sto nemaju kvalitet,nego zato sto su demotivisani,a demotivacija je posledica uzasne fudbalske organizacije FSS-a koja im za selektore uporno postavlja mediokritete.Jasnije sada trolu?
    (Footix_1998, 14. oktobar 2019 15:21)

    # Link komentara

  25. Кад би позиве добила најбољих 23 играча, вредност нашег тима би био око 400 милиона, односно 11-12 на свету, а у Европи 7-8. То није довољно ни за ЕП, кад имамо овакав савез, корумпираност и нестручност. "Проблем" су играчи који неће да бирају менаџере по диктату савеза, а онда настаје хаос. Лакрдија од дражве, самим тим и од фудбалског савеза. Имамо пуно већих ороблема од фудбала.
     (aco, 14. oktobar 2019 15:18)

    # Link komentara

  26. Eksperiment je davno zavrsen,pod radnim nazivom "Krstajic" . Tumbakovic je tu samo zbog zasluga, tj. zato sto nije htio da nastupi protiv Kosova.
     (kakone, 14. oktobar 2019 15:16)

    # Link komentara

  27. Ponovimo još jednom naglas:

    Smenili smo trenera koji nas je glatko odveo na svetsko prvenstvo uoči tog istog prvenstva. Umesto njega doveli smo čoveka sa zavidnim internacionalnim igračkim i reprezentativnim stažom i bez ikakvog trenersko-selektorskog staža. Kad je on, neopterećen radnim iskustvom počeo da pokazuje adekvatne rezultate, zamenili smo ga trećim, koji se proslavio uspesima u "Mirko Marjanović Ligi", a posle toga je potpuno bez ikakvih zapaženih rezultata!

    Ne treba da čudi zašto smo tu gde jesmo...
    (Mik, 14. oktobar 2019 14:29)
    Hoces li mi molim te reci da si ozbiljan? Muslin nas je jedva odveo na sp, i to golom protiv gruzije u bg u u 70 om minutu, jedva smo ga umuvali nekako. Igrali smo antifudbal kao sto i sad igramo. Muslin je kao i svi imao procenat od menadzera. Setimo se nepozivanje sms a, koji je bio u zivotnoj formi. Cist primer nas srba, na komentarima protiv muslina pljustali su plusevi kao na ovom tvom. Nemojmo ga velicati, jer smo imali slabu grupu i mnogo srece tada. Jedini pravi trener bio je antic, hteli da priznamo ili ne.
    (Realni budimo, 14. oktobar 2019 15:10)

    # Link komentara

  28. Ser Kokeza@ Sve je tačno, ali po tvom tekstu mogu da zaključim da rešenja nema, da je tako kako je i da se ništa uskoro neće promeniti
    (charlie, 14. oktobar 2019 15:09)

    # Link komentara

  29. (fudbaler grga, 14. oktobar 2019 13:16)

    Nisam Xnodeh,trolu,ali tebi svejedno nema pomoci.Prosto me "fasciniras" koliko si uporan svojom gluposcu.

    (Paja Patak, 14. oktobar 2019 13:33)

    Prijatelju,pa ja to upravo govorim.Ne radi se o kvalitetu igraca,nego o selektorima,konstatnoj promeni igre,svadjama svakog selektora sa nekim ponajboljim igracima i menjanja koncepcije iz meca u mec.Upravo sam objasnjavao da trolovi poput fudbalera grga,koji tvrdi da nemamo kvalitet su obicne budalastine,jer nikada nas problem nije bio u kvalitetu.Nikada!Pre neki dan je izaslo novo rangiranje sajta Transfermarkt,gde smo 15. najskuplja reprezentacija sveta! I onda neko dodje i kaze "Srbija nema igrace,nema kvalitet".Po tom istom sajtu Hrvatska je 14. najskuplja,a pogledaj razliku u igri.O tome se radi,ja to upravo pricam.Ne nasedajte i ne delite pluseve trolovima koji pokusavaju da Srbiju prikazu kao da je Andora,evo pogledaj opet se trol fudbaler grga javio i dalje gura svoje gluposti.A pre neki dan ste mu 500 pluseva za te gluposti dali.Urazumite se ljudi malo.
    (Footix_1998, 14. oktobar 2019 15:03)

    # Link komentara

  30. *Eksperiment FSS
    (MyMoon, 14. oktobar 2019 15:00)

    # Link komentara

  31. Eksperiment Tunbakovic
     (alek, 14. oktobar 2019 14:50)

    # Link komentara

  32. (Footix_1998, 14. oktobar 2019 11:14)

    Za trideset godina promenili smo tri puta ime države i trideset selektora, a nama su krivi samo selektori, a igrači? ahahahaaa
     (Milojka, 14. oktobar 2019 14:41)

    # Link komentara

  33. Ponovimo još jednom naglas:

    Smenili smo trenera koji nas je glatko odveo na svetsko prvenstvo uoči tog istog prvenstva. Umesto njega doveli smo čoveka sa zavidnim internacionalnim igračkim i reprezentativnim stažom i bez ikakvog trenersko-selektorskog staža. Kad je on, neopterećen radnim iskustvom počeo da pokazuje adekvatne rezultate, zamenili smo ga trećim, koji se proslavio uspesima u "Mirko Marjanović Ligi", a posle toga je potpuno bez ikakvih zapaženih rezultata!

    Ne treba da čudi zašto smo tu gde jesmo...
    (Mik, 14. oktobar 2019 14:29)

    # Link komentara

  34. Јасна математика! Добијемо Литванију данас са 3 разлике, Португал добије Украјину и онда добијемо Украјину са 5 разлике?
    Само где смо успели изгубити 5:0 у Украјини не разумем
     (СРБИН, 14. oktobar 2019 14:12)

    # Link komentara

  35. (Footix_1998, 14. oktobar 2019 11:14)

    Sve si u pravu druze, ali si mogao sve to u jednoj recenici da kazes...POLITIKA KONTROLISE FUDBAL U SRBIJI. To je jedini razlog zasto je stanje ovako, ne samo sad, vec i u proslosti. Pa nigde na svetu, u civilizovanim zemljama, ne postoji da su navijaci orudje (ili oruzije) vlasti. Svako ko dodje na vlast, prvo preuzme tribine, a i smena te neke prethodne vlasti, krece sa tribina. Sta mislis, da li je moguce npr da su navijacu Čelzija imali uticaj na smenu Tereze Mej?! I za vreme Tita u reprezentaciju se zvalo po kljucu...iz svake republike bar po jedan igrac...bratstvo i jedinstvo...i tako naravno automatski nemas najjaci tim. Da ne pominjemo Djenovu i dron, ne tako davno, klasicno politicko podmetanje!! Sada, da li neko vidi kako slicno vladaju ovi iz vlasti i ovi iz FSS...isto ponasanje na sve situacije. Imaju nasi igraci kvalitet, ali ne zele da igraju posteno sa nepostenim savezom...da su ljudi u savezu cistog obraza i postenih namera, pa i fudbaleri bi se oduzili za to. Pogledaj samo odabir selektora, ljudi su simpatizeri vlasti i zato su selektori...klasicni poslusnici. To objasnjava i npr ko je menadzer Radonjica...Andrej Vucic glavom i bradom...i onda mi trebamo da ocekujemo od reprezentacije nesto. Nesto slicno se sada desilo i u kosarci, pa se vidi kako smo prosli!!
     (Alex, 14. oktobar 2019 14:12)

    # Link komentara

  36. Hteo bih da napisem nesto pametno u vezi naseg fudbala tj organizacije i ljudi koji vode celu pricu DECENIJAMA..
    Ali sta to moze da bude sto vec nije receno X puta!?
    Iskreno,nemam pojma.
    Na kraju ce opet jedan kvazi uspeh da bude dovoljan da nam se zamazu oci,pa cela igranka ponovo,jbg..
    Ne razumem kako kao narod imamo tako kratko pamcenje,sta je to sa nama kolektivno,zar smo toliko glupi,da li je moguce da dozvoljavamo da nas toliko dugo prave budalama!?
    Mislim da je odavno proslo vreme da mi vrtimo u krug iste price jer uzrok i posledice zna i dete u predskolskom uzrastu,vec je vreme da se nesto KONKRETNO RADI na promeni celokupnog sistema,jer dok mi vrtimo price oni vrte kes a nama ostaju frustracije..
    E,sad posto mi kao pojedinci nemamo nikakvu moc da bilo sta uradimo,a znamo da od policije i tuzilastva nema vajde dok ih neko ne bocne prstom u oko,kao sto neko napisa pre mene jedina ste nam nada vi koji se bavite istrazivackim novinarstvom (poput lika koji je napisao ovaj clanak!) jer vasa rec ima sanse da se cuje.
    Znam da vas ima veoma malo koji iz raznoraznih razloga smeju da se uhvate u kostac sa ovom azdajom ciji se broj glava nece nikad ustanoviti,ali nazalost vi ste jedini preostali da probate da se izborite sa tim sistemom koji su uspostavili!
    Naravno,prvi ja ne bih ocekivao da se bilo sta promeni preko noci,ali uz uporan rad ubrzo bi se videle neke promene,ubedjen sam u to..!!
    A ubedjen sam i da bi mnogo ljudi stalo iza vas kada bude doslo vreme za to,jer mislim da bi promene u fudbalskom svetu bile okidac za promene na svim nivoima,kako drustvenim tako i duhovnim,jer smo odavno dotakli dno i kao da se trudimo da ga jos potkopamo..
    Sve u svemu,postali ste poslednja linija odbrane,a i vasa i moja deca ce ziveti ovde i samo se zapitajte da li ste mozda pokusali da nesto uradite..!?
    Pozdrav redakciji!!
     (ford, 14. oktobar 2019 14:08)

    # Link komentara

  37. Slabo ga kopiraš, Fotix_1998 je Xnodeh, a ne ti. hahaha
    (lol, 14. oktobar 2019 12:34)

    Evo ga, to je taj trol fudbaler grga o kojem Footix prica, ko nije upucen. Najcesce pise pod lol.
     (Xnodeh, 14. oktobar 2019 14:02)

    # Link komentara

  38. Što se tiče trenera samo Antić nas izvlači iz provalije, i možda Muslin
    kad se vide njegovi rezultati.
     (deda mraz, 14. oktobar 2019 13:49)

    # Link komentara

  39. @Footix_1998

    Nije stvar u igracima vec u sistemu igre. Mi smo.od osamostaljenja promenili sest selektora.Kroz reprezentaciju od tada proslo sto igraca.Svaki selektor ima svoju viziju.Jedna Spanija od kadeta do seniora igra isto.Imaju sistem igre i sve jedno je ko im je selektor.Nemci.od ww2 do danas promenili sest selektora i uvek pomocnik selektora dolazi na mesto selektora.Tamo se zna sta se radi.Slicno i englezi , portugalci, francuzi. Nema improvizacije. Spanija je ove godine u svim uzrastnim kategorujama bila prvak Evrope.Mi smo.upropasttili generaciju koja je bila prvak sveta.Selektor otisao u Ameriku a postavili smo Muslina pa onda segrta Krstajica i uvek ista prica sada je sansa da napravimo tim za kfalifikacije za EP ili SP.A mi nikako da napravimo 15-16 standardnih.Onda zavidimo hrvatima
     (Paja Patak, 14. oktobar 2019 13:33)

    # Link komentara

  40. Footix
    Evo ja kao Hrvat imam ovakvo misljenje o vasoj repki.
    Kod vas stvari u nogometu funkcioniraju jos kao u teskom socijalizmu. Potpuno zastarjeli nogomet,rad sa mladima, menedzerska ucjenjivanja, na polozaje se dolazi preko partije, potpuno nebitno jesi strucan ili ne. treneri koje je vrijeme pregazilo itd itd. Evo primjer, na zadnjem prvenstvu gledam kako igraci Srbije izlaze na travnjak, kad ono košarkaši svi do jednoga. Svi sa loptom na VI, neokretni, spori. Onda postavis banderu Matica na Shaqirija. Dobro da mu nisu ligamenti stradali i koji dan danas ima vrtoglavicu od njega. Pozdrav bivsem tjelohranitelju koji sve to jako uspjesno vodi znas i sam na koga mislim. Dok je tako nema vam kruha/hleba. Pozdrav i puno srece veceras
    (Jonny, 14. oktobar 2019 13:25)

    # Link komentara

  41. (Footix_1998, 14. oktobar 2019 11:14)
    Xnodex, koje sam naše sportiste uvredio sa ovim komentarom?

    Od svetskog prvenstva u Francuskoj i osmine finala od snova o polufinalima i finalima velikih takmičenja do teških razočaranja. Ne pamti se da je u istoriji srpskog sporta bilo ko sem fudbalske reprezentacije, toliko istrošio emocije navijača. 

    Bio sam tinejdžer sa mucninom se sećam onih 6:1. a pogotovo Gurbana Gurbanova i Ismailova koji su nas precrtali za EP u Portugalu, pa bruka "Orlova" u Kazahstanu kojoj se Borat radovao i precrtao za EP u Austriji i Švajcarskoj, pa Estonija koja nas je u Beogradu sa 1:3 precrtala za EP u Poljskoj i Ukrajini, Na kraju, i kiks u Jerevanu, sa Jermenijom bio je samo vesnik propasti i najava da nas neće biti ni na EP-u u Francuskoj. a izgleda da nas je i Ukrajina precrtala sa onih 5:0. Previše su nas puta takvi liliputanci učili fudbala. A kao kroz maglu se sećam Mijatove prećke, naše slavne fudbalske istorije. Ne znam šta bi pisali ovih 10% iskompleksiranih koji pokušavaju da umanje uspeh Hrvatske drugog i trećeg mesta, kad mi i danas slavimo prečku. Najgore je sto su svi ubedjeni da imamo dobre igrace, ljudi ne palite se pre svakih kvalifikacija da se setamo grupom.

    Ako dve decenije ne možeš da se izboriš za učešće na turniru najboljih, ako deset godina nisi u stanju da pobediš nijednu “veliku” reprezentaciju, onda je jasno da ti nije ni mesto među najboljima. A mi to nikako da shvatimo kada je u pitanju fudbalska reprezentacija Srbije i borba za Evropsko prvenstvo.

    Nakon petog uzastopnog neuspešnog kvalifikacionog ciklusa mora da se postavi pitanje u čemu je problem?  Nije razlog dron, ni žreb, dva mesta vode direktno a za to se borile pet ekipe. Zašto je poslednji nastup reprezentacije na EURO onaj od pre 20 godina kada se ova zemlja još uvek zvala Jugoslavija?

    Igrači nemaju odgovor, kažu trude se, daju sve od sebe, vole da igraju za reprezentaciju… Ali to ne vidimo na terenu. Selektora je bilo toliko da više nisu ni bitan faktor u nacionalnom timu, poslednjih 10 godina svake po jedan, pa utakmice su sve jasno pokazale, Izgleda jedino što ne valja je A reprezentacija.

    Srbija osvoji EP u odbojci 500 komentara. A utakmica sa Kostarikom u grupi 1500 komentara. To je najbolji dokaz koliko je fudbal bitan ovde bez obzira na sva razočaranja koja nam donosi reprezentacija.
    Kada će naša reprezentacija naučiti iz svojih brojnih grešaka? Svaka “velika” pobeda se pretvorila u seriju poraza, jer smo umislili da smo mnogo dobri, a da su za neuspehe krivi (ne)sreća, sudije to što smo Srbi pa nas svi mreze.

    Već nekoliko puta smo imali "smenu generacija" koja ili nije dobro izvršena, ili nije uopšte, ili je bila nesposobna. Ali sve će se i ovo brzo zaboraviti, doći će nove kvalifikacije, opet ćemo reći prolazimo sigurno, a ako se to ipak ni tada ne dogodi, nema veze. Možda i to EP neki novi Mišel Platini proširi na 32 selekcije, pa se tada stvarno "junački" plasiramo.
    Do tada, tešićemo se da smo fudbalska velesila, da su Partizan i Crvena zvezda prvi, a ne peti rang evropskog fudbala. Pa ćemo uz omiljeno piće i grickalice uživati u utakmicama EP gde će biti Severni Irci, Slovaci, Albanci, Islanđani itd. Bar ćemo imati protiv koga da navijamo. A to je u današnje vreme čini se najvažnije.
     (fudbaler grga, 14. oktobar 2019 13:16)

    # Link komentara

  42. 1. У оном моменту када си позвао Гобељића, Милетића, Павкова и Милутиновића било је јасно да лично сам не организујеш списак.
    2. Неке ствари се решавају у свлачионици, а не у јавности (конкретно случај Јовић). Уместо да дечка подржиш сада када му је најтеже у клубу, потенцираш како ти је он важан, билдаш му самопоуздање, ти га доубијеш.
    3. Један Роналдо долази да игра против Луксембурга, а Сергеј каже како има зубобољу и не може да путује у Литванији. Отказују сви редом и то је доказ да ти је ауторитет пољуљан.
    4. Ено га март и бараж Лиге нација, а ти се понашаш као да има још 3 године. Уместо да уиграваш најбоље играче, ти експериментишеш.
    (Тиосав, 14. oktobar 2019 13:13)

    # Link komentara

  43. Slabo ga kopiraš, Fotix_1998 je Xnodeh, a ne ti. hahaha
    (lol, 14. oktobar 2019 12:34)

    Evo ga, to je taj trol fudbaler grga o kojem Footix prica, ko nije upucen. Najcesce pise pod lol.
     (Xnodeh, 14. oktobar 2019 13:12)

    # Link komentara

  44. Problem srpskog fudbala je fizička pripremljenost igrača i srce junačko..
    (Das, 14. oktobar 2019 12:56)

    # Link komentara

  45. Pobedicemo Litvaniju, ubedicemo sebe da smo velesila i onda sledi jos jedno treznjenje protiv Ukrajine. Mi mozda imamo igrace koji dobro igraju u klubovima ali u reprezentaciji nista ne znaci. Kolarov igra sjajno u Romi a u reprezentaciji se setka pored aut-linije. Maksimovic dobar u Napoliju, ovde je rupa. Ima tu jos gomila takvih slucajeva: Kostic, Matic... "Novozelandjani" su, sa par izuzetaka, svi veliko razocaranje. Jedini koji uvek stvarno dobro igraju su Tadic i Mitar (i Ljajic ume da bude dobar, ali samo kada mu se igra). Golmanima se takodje nema sta zameriti, ispred njih je suplje i prazno.
    (Ser Kokeza od FSS-a, 14. oktobar 2019 12:40)

    # Link komentara

  46. Pre svega, mislim sa je problem kod nas uospte obrazovanje, tj neobrazovanje. Sve se gleda kroz neku podelu. Ovde npr, je bitnije da li je neko iz zvezde ili partizana, a nebitno sve ostalo. Lako je onda politicarima da uz pomoc placenih vodja navijaca, odrzavaju svoju vlast u klubovima, a pri tom i u savezu. A isto tako i na nivou vlasti. Ponekad, nakon citanja komentara ovde, mislimda i zasluzujemo sve ovo sto nam se desava.
    (cartman’s spirit, 14. oktobar 2019 12:39)

    # Link komentara

  47. Volim i ja našu fudbalsku reprezentaciju. Naročito od duela sa Brazilom, igrao sam iz 2 u 2.

    A ovog puta stavljam celu platu na 1 iz 1.
     (Foteljaš, 14. oktobar 2019 12:38)

    # Link komentara

  48. (Footix_1998, 14. oktobar 2019 11:33) 

    Alal vera majstore! Da postoji nagrada, predlozio bih te za sportski komentar godine! Neka je neko konacno rekao ovim tripovanim glavama sto bi "dali sve druge medalje za jedno slucajno fudbalsko finale"! A sto se tice trola kojeg spominjes, pise pod velikim brojem razlicitih nadimaka ovde, uopste mu ne treba davati na znacaju, od njega su zaista jos gori samo oni koji mu daju gomilu pluseva i nasedaju na trolovanje. Svaka cast jos jednom!
    (Xnodeh, 14. oktobar 2019 12:04)

    Slabo ga kopiraš, Fotix_1998 je Xnodeh, a ne ti. hahaha
     (lol, 14. oktobar 2019 12:34)

    # Link komentara

  49. Trazimo nekog stranca da nam organizuje ovaj sport. 'Srbovanje' u njemu vise ne funkcionise.
    (cxy, 14. oktobar 2019 11:02)

    Može. Del Boske i Aleks Ferguson su rekli da ih posao trenera više ne interesuje, ali ako nekom od njih ponudimo masnu lovu nikad se ne zna.
    (mile, 14. oktobar 2019 12:30)

    # Link komentara

  50. Mi od 2010. godine nismo mozda 2 puta izveli na teren stvarno najboljih 11. Reprezentacija nam vredi preko 350 miliona, znaci da savez i struka lose rade. Ok ima 200 drzava na svetu, nije vise stara Juga, nekoliko puta manja drzava, ali opet fudbalski savez ocigledno katastrofalno radi u odnosu na ostale saveze. Nemoguce je da mi ne mozemo uvek bez problema, uvek se neki igrac ljuti, uvek se neko ne poziva, selektori nam evropski prosek itd. Volim ja Tumbu dobar lik, ali nama treba neki moderan selektor. Tumbu je pregazilo vreme, o Krstajicu da ne pricam. To je valjda jedinstven slucaj dati levom beku bez dana radnog iskustva reprezentaciju od 350 miliona. Nije ni cudo sta sve dozivljavamo. Nemamo mi kvalitet za vrh svetskog fudbala, ali itekako mozemo da budemo nezgodna reprezentacija koja i najjace moze da namuci. Ali sta vredi kad mi u fudbalu ko da smo ukleti. Uvek neki problemi. To nas prati od zloslutnog vracanja sa aerodroma '92.Prvo nam najjacoj generaciji oteli cak 3 velika takmicenja, pa'98 Mihajlovica slucajno pogodi lopta u zivom zidu i primimo nesrecan auto gol, i umesto na Meksiko odemo na Holandiju. Onda 2000. godine nas pokradu protiv Spanije i opet odemo na Holandiju, gde se posle ispostavi da su im cak 4 igraca bila dopingovana. Pa onda brukanje sa Dejom kao selektorom, pa onda se sin Ilije poziva u rep..pa nesrecne Afrika, Djenova, pa dron, pa sta sve ne. Ajd sto nam savez los i sto nam pao kvalitet igracima, ali nas prati neka losa sreca u fudbalu bas dugo
    (Dragan-Borca, 14. oktobar 2019 12:26)

    # Link komentara

  51. Ono sto je Antic imao drugi su srusili za par meseci. Krasic, Vidic, Ivanovic, Kacar, Lane, Stojke... najbolji u poslednjih 10god. Sve ostalo bleda senka
    (Trinidad_got_bad_for_Tobago, 14. oktobar 2019 12:10)

    # Link komentara

  52. (Footix_1998, 14. oktobar 2019 11:33)

    Alal vera majstore! Da postoji nagrada, predlozio bih te za sportski komentar godine! Neka je neko konacno rekao ovim tripovanim glavama sto bi "dali sve druge medalje za jedno slucajno fudbalsko finale"! A sto se tice trola kojeg spominjes, pise pod velikim brojem razlicitih nadimaka ovde, uopste mu ne treba davati na znacaju, od njega su zaista jos gori samo oni koji mu daju gomilu pluseva i nasedaju na trolovanje. Svaka cast jos jednom!
     (Xnodeh, 14. oktobar 2019 12:04)

    # Link komentara

  53. Kod nas ko u laboratoriji, samo eksperimente.
    (Ma ja sam opet, 14. oktobar 2019 12:02)

    # Link komentara

  54. Molim vas pobedite litvance!!! Uf koliko ne volim te ljude. Najlosija nacija koju Sam ikada imao prilike upoznati ovde u Irskoj. Ima ih ko bakterija...
     (irelandcalling, 14. oktobar 2019 11:53)

    # Link komentara

  55. Fudbal je refleksija propale Drzave i korumpiranih politicara . Kod nas vecito neki eksperimenti,pokusaju pred i u toku kvalifikacija, a ako se nekim cudom i kvalifikujemo, onda sledi jos neki eksperiment.. Nasi samo eksperimentisu ,a rezultat je jedno takmicarsko nista i finansijsko pljackanje i propadanje. Nije potrebno biti Kant , da bi se ustanovilo na osnovu likova koji vode fudbal (i njihovih praznih faca) , da ovo decenijama ide u propast. Nemojte nas zamarati reprezentacijom. Bolje pisite svakodnevno o korupciji u fudbalu ! Prozivajte sve koji su odgovorni, bavite se istrazivackim novinarsvom i na taj nacin pomozite fudbalu ,ako ga volite jer u suprotnom niste novinari, vec samo prepisivaci (copy- paste) vesti sa drugih portala ,a biti placen za tako nesto je apsurd.
    (Pera Nikezic, 14. oktobar 2019 11:46)

    # Link komentara

  56. 2.DEO.

    Reci da nemamo dovoljno kvalitetne igrace je takodje posebna lakrdija,sto isto doticni trol fudbaler grga pise,i ismejava vas koji ga u tome podrzavate plusevima.Srbija i te kako ima igrace dovoljno kvalitetne najmanje za to da redovno igra velika takmicenja,a zasto ne igra,znamo svi.I naravno da pitanje kvaliteta nije taj razlog.Tako da prestanite da podrzavate jednog trola i prestanite da mesate babe i zabe.

    Reprezentacija koja u svom sastavu ima igrace Real Madrida,Mancester Junajteda,Lacija,Sevilje,Fiorentine,Rome,Ajtrahta,Salkea,Verdera,Kristal Palasa,Marseja,Benfike itd.,ima sasvim dovoljno kvaliteta da se proseta kvalifikacijama i bude makar ispred jedne prosecne Ukrajine.Svaka druga tvrdnja je teska budalastina i nepoznavanje fudbala,tako da kvalitet nije nas problem.

    Problem su nemotivisani igraci,nestrucni selektori,katastrofalna fudbalska organizacija u Srbiji,navijacke podele,dugogodisnja atmosfera unapred neuspeha i opravdanja kako se gradi tim za "buducnost" itd.,itd.

    Fudbalu nismo dali dovoljno da bi nam vratio u vidu rezultata.Dokle je tako,rezultata nece biti.Kada fudbal u Srbiji bude drugacije izgledao,od onih koji ga iz fotelja vode,do onih koji na terenu treba da loptu ubace u mrezu i to materijalizuju,nas kvalitet i talenat ce konacno moci da dodje do izrazaja i dace rezultat,mnogo veci nego sto se i misli.

    A dok je ovako,nema tog slucajnog "uspeha" Kokezanije zbog kojeg bih ja ponistio ono sto je recimo odbojka dala ove godine.
    (Footix_1998, 14. oktobar 2019 11:33)

    # Link komentara

  57. Tumbi pozajmiti Marka Đurića na 2 dana...da isprati ove neverovatne pobede našeg fudbala, tj FSS...treba nam to tapšanje, ta pozitivna energija...
     (hoćemo var u "super ligi" povilo, 14. oktobar 2019 11:33)

    # Link komentara

  58. Bice kao Filadelfija. Sastavice nas sa travom.
     (Toto-ko-tunjo-pijanceci-s-Holmsom-i-Kalinom, 14. oktobar 2019 11:32)

    # Link komentara

  59. Stalno neki eksperimenti sa fudbalskom reprezentacijom...Sad kao čekamo baraž, a što ne kažete ljudima da i ako prođete u baražu na EP, da ćete biti u četvrtom potu na izvlačenju grupa, pa će biti kuknjava kako je grupa preteška i onda opet turistički odlazak na EP, do sledećih kvalifikacija, pa jovo nanovo.
    (H2H, 14. oktobar 2019 11:29)

    # Link komentara

  60. Sto bi rek'o tkzv Gojko s*sa iz filma Munje :" Eksperiment? Eksperiment!?"
     (Hmm, 14. oktobar 2019 11:21)

    # Link komentara

  61. Hehe, sila smo u fusbalu, nema šta. Umemo da se obrukamo kao niko na planeti, dobijemo i po šes' komada, pa nas onda omlate Estonija i Azerbejdžan u sred Beograda i na kraju petarda od Ukrajine. Zna se zašto je to tako ali to očigledno kandiše već dugo i verovatno se neće nikad doći do dobrih rezultata kao u odbojci, košarci...
     (Giška, 14. oktobar 2019 11:14)

    # Link komentara

  62. 1.DEO.

    I vise je nego tuzno sto ste pre neki dan dali 500 pluseva i "odabrali" kao "najbolji",komentar jednog hrvatskog trola koji se potpisuje kao fudbaler grga a koji je u svom komentaru zestoko uvredio odbojkase i sve druge sportiste koji su toliko uspeha,pobeda i medalja doneli ovoj zemlji prethodnih 25 godina,tako sto ih je omalovazio i nipodastavao "argumentom" kako posle njihovog osvajanja EP je bilo 500 komentara,a za mec Kostarika-Srbija na SP prosle godine 1500.Ne zna se sta je veca tuga,taj trol,dobro poznat svima ovde kao neko ko uporno kao papagaj troluje jedne iste stvari o Hrvatima i pokusava da pravi ono od njih ono sto nisu jer je i sam Hrvat i jer troluje,ili vi koji ste ga podrzali u tom nipodastavanju,konkretno odbojkasa koji su nas toliko obradovali prosli mesec.

    Pomalo je neverovatno da ljudski mozgovi ovde nikako ne mogu da ukapiraju da popularnost i uspesnost sportova nikakve veze jedno s drugim nemaju.To sto je fudbal najpopularniji sport nema nikakve veze sa uspesnoscu u drugim sportovima.I samo tesko poremeceni mozak moze da kaze kako bi silne medalje u kosarci,odbojci,vaterpolu,Novaka itd. dao za "jedno finale" u fudbalu jer je to vrhunski bezobrazluk i nipodastavanje onih koji nas u gotovo svim sportovima cine svetskim vrhom.

    Popularnost je jedno,a uspesi su drugo.Fudbal ce Srbiji doneti uspeh onda kada to zasluzimo.Svi vi vrlo dobro znati korene tog problema i da su najmanje sportske prirode.... Uskoro 2.DEO.
    (Footix_1998, 14. oktobar 2019 11:14)

    # Link komentara

  63. Trazimo nekog stranca da nam organizuje ovaj sport. 'Srbovanje' u njemu vise ne funkcionise.
     (cxy, 14. oktobar 2019 11:02)

    # Link komentara

  64. “Četiri sata kašnjenja u polasku aviona iz Beograda za Vilnjus sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije ne deluje dramatično”.
    -Opasne igrice Litvanaca u ovako bitnoj utakmici za oba tima....
    (dnevna doza prosecnog Srbende, 14. oktobar 2019 10:58)

    # Link komentara