Španovićeva najavila kraj karijere!

Aktuelna šampionka Evrope u skoku u dalj u dvoraani, Ivana Španović, najavila je da bi 2022. godine mogla da se oprosti od atletike.

Izvor: B92, Sportski žurnal
Pošaljite komentar
  1. Nažalost godine stižu prelepu Ivanu, pa je samim tim i oproštaj neizbežan. Želim joj da uspe u svim svojim namerama u nastavku karijere i da donese još koju medalju za Srbiju ako bude mogla. Naravno i da je povrede zaobiđu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petar-nbg, 10. oktobar 2019 14:59)

    Ja ne znam ima li zemlje sem Srbije u kojoj se sportisti raspadaju sa 30 godina, nezavisno od sporta. Treba da ih je sramota pored Ronalda, LeBrona ali i brojnih drugih koji su daleko ispod njihove klase, ali ipak traju do duboko u četvrtoj deceniji života. "Godine stižu" je takva glupost reći za nekog ko bi sa 29 godina morao da bude na vrhuncu snage i tu ostane još godinama.
    (VladaNS, 12. oktobar 2019 12:48)

    # Link komentara

  2. Sandri mjere na OI i na SP. vidjeli smo koliko je sucima trebalo da objave Ivanin rezultat. A vidjeli smo kako mjerite i onom bacaču koplja. Ne kradi nick. imaš milijun hrvatskih imena, pa izaberi jedno.
    (lol, 10. oktobar 2019 16:48)

    Sta si ti video kompleksasu jedan? To sto ti meni uporno krades nick pa pises nebuloze ne znaci da ja tebi kradem. Zapitaj se ko i zasto to radi. Ja ga podrzavam , samo nek nastavi! A sto se tice Sandre ovaj je ocigledno Hrvat i lepo je to napisao, svi znamo da je Sandra padala na dopingu i da je jako sumnjiva. Ivana je prava sportistkinja, nikad nista nije bilo sumnjivo za nju.
     (Xnodeh, 10. oktobar 2019 21:46)

    # Link komentara

  3. Vi sa vasim naslovima,odmah sam se preseko da je povreda neizleciva,e sad da li ce se ona vratiti na stari nivo tesko je reci cim ona razmislja o kraju sa 32,npr koliko ima Olivera pa se jos takmici ili mnogi drugi,opet velika je ona sportiskinja,posle onoga sa brojem mnogi bi sportisti prsli od muke,a ona na sledecem takmicenju uzela svetsko dvoransko zlato,nadam se zato potpunom povratku i napadu na zlato na otvorenom(OI ili naredno SP),to bi bila kosmicka pravda posle svih malera
    (gile pecinci, 10. oktobar 2019 19:25)

    # Link komentara

  4. @Božija kazna
    NAzalost komentar koji pogadja sustinu,za ovaj narod nazalost u zadnjih 10 godina postoji jedan jedini sportista,on je veci od samog Boga,svi ostali su nebitni,pa kada se Ivana ovako tretira i ne postuje koja je po rezultatima odmah do njega,cemu onda da se nadaju drugi.Doduse bilo bi briga za narod da kiksira na velikim takmicenjima,tada bi se utrkivali da je pljuju kao Kolasinca,Jevticevu,Tomasevicevu,vrveo bi internet ovako kada se dobija i pobedjuje ajde da joj nadjemo dlaku u jajetu,da je slucajno ne pohvalimo.Jer ovde pohvale duzi samo jedan sportista
    (djuture, 10. oktobar 2019 19:14)

    # Link komentara

  5. Nesto rano se se povlaci iz sporta.
    (Aca, 10. oktobar 2019 17:13)

    А тај спорт се зове атлетика, који можеш тренирати са опуштених пар тренинга месечно, и да учествујеш на светским и европским првенствима до једно 50, и то ако ти досади.
    (mr, 10. oktobar 2019 19:11)

    # Link komentara

  6. Devojka uz Nola,Jasnu,Bodirogu,Kicu,Moniku i mozda 2-3 vaterpolista spada u najbolje sportiste koje je ova zemlja ikad imala.Na svim velikim takmicenjima zadnjih godina se maltene ne vraca bez medalje,redovno obarajuci nacionalni rekord onda kada je najbitnije(rak rana nase atletike oduvek,svi obaraju rekorde po Barovima i Sentama a na velikim takmicenjima corak),inace ni u jednom sportu nije toliko tesko odrzati kontinuitet dobrih rezultata kao u atletici,konkurencija ceo svet,pogotovo u disciplinama poput njene koje je prirodno okruzenje atletski nadmocnijih crnkinja.I celu njenu takvu karijeru mi svedosmo na fizicki izgled,tetovaze i to sto se jednom zahvalila na finansijskoj pomoci vlasti bez da se uclanjivala u stranke ili sl,ali opet je konstantno napadaju,valjda je trebalo da laze da nije finansirana.A to je najbolji dokaz koliko nismo sportska nacija,koliko se malo prati jedna kraljica sportova(sta tek reci onda za ostale "male" sportove).Ceo nas sport se sveo na Djokovica(jer se "sveti" mrskom zapadu,nikako jer volimo tenis,naprotiv) i titove blizance(kancer naseg drustva),plus Jokica i NBA u zadnje vreme,sve ostalo ne zavredjuje nikakvu paznju pa i ne cudi sto Ivana je ovde daleko od tretmana koji zasluzuje.I umesto da smo uzivali u njenim uspesima u prajm tajmu,i tek cemo je u buducnosti pravo postovati kada budemo isli potpuno turisticki na takmicenja kao ove godine kada niko nije ni znao da se dogadja atletsko SP),osim ako ne ispadne nesto od mladog kuglasa
    (hercegovac, 10. oktobar 2019 18:57)

    # Link komentara

  7. Koga briga za nju i njenu karijeru.
    (Božija kazna, 10. oktobar 2019 18:32)

    Koga briga za tebe, i tvoje mišljenje..
     (HanSolo, 10. oktobar 2019 18:56)

    # Link komentara

  8. Steta a toliko uzivam dok je gledam ...
     (БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико", 10. oktobar 2019 18:46)

    # Link komentara

  9. @bozija kazna nas u Srbiji je briga, vi gledajte Sandru i njene kazne
    (sta komentarises kad te nije briga, 10. oktobar 2019 18:41)

    # Link komentara

  10. ""Volela bih da taj oproštaj bude uz pokušaj obaranja dvoranskog rekorda prvenstva sveta pred domaćom publikom u „Areni”, navela je Španovićeva"

    Dakle, oboris svetski rekord i zavrsis karijeru? Ko to radi? To bi znacilo da je Bolt trebalo da se povuce posle 9.58. Nije realno obaranje svetskog rekorda na kraju karijere, iako je svaki skok bilo koga pokusaj obaranja svetskog rekorda.
    (SV, 10. oktobar 2019 18:33)

    # Link komentara

  11. Koga briga za nju i njenu karijeru.
    (Božija kazna, 10. oktobar 2019 18:32)

    # Link komentara

  12. Ovom "tja" ili kako već se zove, porodica je uspeh samo ljudima koji nemaju ambicije. Dečko ili devojčice, znam mnoge kojima su roditelji bili direktori, kojima su bili uspešni hirurzi, a deca su završila katastrofalno. Jurili su karijere i novac, a deca su prolazila iza ledja, počeli su žene koje ih čuvaju da nazivaju mamama, očeve nisu ni vidjali, ali su imali sve što su hteli. Materijalno, ali duhovno ništa. Onda su se odali porocima, droga, alkohol, kriminal. Većina njih je sada propalo, postali su klošari. Slažem se da čovek treba da bude ambiciozan, ali porodicu ne sme da zaboravi, da je propusti iza ledja. Jer sve matarijalno prolazi, parika se izliže, telefon nije više aktuelan, trenerka je out, ali roditelj je tu, uvek tu i nikad se njegova ljubav ne izliže. Zapamti. Mozda ti deluje patetično, ali svog oca nisam vidjao, bio je direktor dugo godina, jedva me vratio na put da završim fax (državni) i da budem svoj. JEDVA!
     (Vladimir, 10. oktobar 2019 18:07)

    # Link komentara

  13. @hvala porodica je uspeh samo ljudima koji nemaju ambicije. Porodica treba da dodje kao krunisanje svih ostalih uspeha a ne da bude primarni i jedini 'uspeh'.
    tja, 10. oktobar 2019 16:15

    Ocigledno nemas porodicu pa laprdas, a Ivana je po tebi ocigledno tresnula direktno sa marsa na zemlju, i nije imala roditelje. Nikako ne mogu da shvatim te sizofrene stavove.

    Porodica je jedini i primarni uspeh, i jedino kad je imas shvatis koliko je sve ostalo suplje. Sve ostalo je samo sredstvo da porodica zivi sto bolje, i da tvoja deca isto izrastu u sposobne, ostvarene i sretne osobe.

    Inace, za tvoju informaciju, Ivana je rodjena u skromnoj kuci i skromnoj porodici, a srecom pa su imali mozga tamo gde tebi stoji ajfon, pa su ipak rodili dete iako ne zive na Menhetnu, a zatim je i podrzali na putu uspeha. Isli su od vrata do vrata trazeci pomoc kako bi Ivana imala adekvatne treninge. Ko bi rekao da postoje zivot i ambicije i posle rodjenja deteta, zar ne?
    (Nix, 10. oktobar 2019 18:05)

    # Link komentara

  14. @lol inace Ivana ima 11 medalja s velikih takmicenja i preko 10 skokova preko 7 m ali bitno da nam ovde neki kompleksas iz Hrvatske objasnjava svoje teorije zavjere ali mu Sandrin doping suspenzija ne smeta
    (prestani pametovat, 10. oktobar 2019 17:54)

    # Link komentara

  15. Ulazi u sns politicku elitu.
     (arigosakic, 10. oktobar 2019 17:48)

    # Link komentara

  16. Znao sam da nemam nikakve sanse kod nje dok se takmici i dok ganja karijeru.
    Sad kad je kraj karijere blizu, moje sanse da je zenim su daleko vece.
    E ulepsate mi dan.
     (Limar neće doći !, 10. oktobar 2019 17:46)

    # Link komentara

  17. Je l to znači da će i Telenor da traje još tri godine?
     (Reklama 5G, 10. oktobar 2019 17:38)

    # Link komentara

  18. @lol koliko glup komentar, Ivani ne mjere na OI i SP ? Otkud tolike medalje ,a taj skok je takodjer bio na EP ne u nekom vasem kamenjaru gde vataju Sandru zbog dopinga
    (blamaza po ko zna koji put, 10. oktobar 2019 17:36)

    # Link komentara

  19. Sjajna osoba i sportista......
    (Sasa, 10. oktobar 2019 16:50)

    Poznaješ je?
     (Smuleco, 10. oktobar 2019 17:35)

    # Link komentara

  20. svaka joj cast de se god takmicila radila je to sa srcom i zato joj zelim sve najbolje bilo sta da radi
     (ziko, 10. oktobar 2019 17:17)

    # Link komentara

  21. @lol reci primitvac , koliko je sucima tebalo da joj izmjere na OI ? Tu nemas primedbi ,niti na to sto je Sandra vec bila pod suspendovana zbog dopinga ,stvarno bolje cuti
    (nasao se kompleksas da pametuje, 10. oktobar 2019 17:17)

    # Link komentara

  22. @lol reci primitvac , koliko je sucima tebalo da joj izmjere na OI ? Tu nemas primedbi ,niti na to sto je Sandra vec bila pod suspendovana zbog dopinga ,stvarno bolje cuti
    (kompleksi su cudo, 10. oktobar 2019 17:16)

    # Link komentara

  23. Nesto rano se se povlaci iz sporta.
     (Aca, 10. oktobar 2019 17:13)

    # Link komentara

  24. @lol pa i Ivani mjere rezultate na OI i SP ,na OI je skocila preko 7 m, ,zato prestanite da sirite komplekse ovde ,lazovi jer ovo je vec bolesno sta radite
    (ko tebe sta pita, 10. oktobar 2019 17:09)

    # Link komentara

  25. Pametna devojka, nek uziva sad u zivotu
    (ace, 10. oktobar 2019 15:53)

    Veoma je pametna, ide u penziju sa 30 godina.
     (Bodibond, 10. oktobar 2019 17:08)

    # Link komentara

  26. Da se ostvari kao majka, samo pre toga joj zelim zlato na OI. Srecno joj bilo sve.
     (Slobodan, 10. oktobar 2019 16:55)

    # Link komentara

  27. Sjajna osoba i sportista......
    (Sasa, 10. oktobar 2019 16:50)

    # Link komentara

  28. Da ti dodaju još dvadesetak centimetra na onih 7,24. jel?. Tako su nekad pravili rekorde u DDR-u. 
    (www, 10. oktobar 2019 15:07) 

    Bolje da mi šutimo.Imamo nekoliko dopingiranih sportaša.Doista misliš da Sandra Perković ima rezultate na pošteno mjerenje?
    (lol, 10. oktobar 2019 15:44)

    Sandri mjere na OI i na SP. vidjeli smo koliko je sucima trebalo da objave Ivanin rezultat. A vidjeli smo kako mjerite i onom bacaču koplja. Ne kradi nick. imaš milijun hrvatskih imena, pa izaberi jedno.
     (lol, 10. oktobar 2019 16:48)

    # Link komentara

  29. Želim joj uspeh u daljem životu osim ako se učlani u SNS.
     (Joseph Picone, 10. oktobar 2019 16:47)

    # Link komentara

  30. Hvala ti sto si nas u svemu dostojno predstavljala.
     (z0rAn, 10. oktobar 2019 16:37)

    # Link komentara

  31. Hvala sto glasate

    Poznajes Ivanu, druzite se prijatno? Znas kakva je bila pre nego sto je postala slavna? Smatras da imas pravo da kritikujes bilo cije postupke?
    (Roki, 10. oktobar 2019 16:25)

    # Link komentara

  32. Ali politicka je ceka...
    (Kad se najveca sirotinja pravi pametna..., 10. oktobar 2019 16:24)

    # Link komentara

  33. @hvala porodica je uspeh samo ljudima koji nemaju ambicije. Porodica treba da dodje kao krunisanje svih ostalih uspeha a ne da bude primarni i jedini 'uspeh'.
     (tja, 10. oktobar 2019 16:15)

    # Link komentara

  34. @Mile: "2022 će imati 32 godine, a pravo na sportsku penziju će moći da ostvari tek 2030 jer se u sportsku penziju ide sa 40 godina starosti." A ko ti kaze da nema neki biznis pored sporta? Zaradjuje za lebac, a posle dodje i sportska penzija.
    (Zagor, 10. oktobar 2019 16:14)

    # Link komentara

  35. Koliko je samo lepa i normalna i zgodna ?
    (bubz, 10. oktobar 2019 16:12)

    # Link komentara

  36. Oh Bože, zašto.... ko će sad da se bavi skakanjem u pesak ...
    (Vladimir, 10. oktobar 2019 15:49)

    Milica Gardasevic! Lepsa, a ko zna, mozda jednog dana i bolja nego Ivana.
     (dogodine olimpijsko zlato, 10. oktobar 2019 16:11)

    # Link komentara

  37. Veliko HVALA za sve što je do sada uradila, bez obzira šta uradi kasnije.
    (Milica Zorkić, 10. oktobar 2019 16:09)

    # Link komentara

  38. Taman da postane funkcioner SNS a I da se uvali u neku fotelju
     (petronije, 10. oktobar 2019 16:07)

    # Link komentara

  39. A ko ce Vucicu poklanjati medalje kad ode? Ah da...Milica Mandic...
     (Fenomen, 10. oktobar 2019 16:03)

    # Link komentara

  40. Mozes se i ranije povuci,slobodno!Medalju vise ionako videti neces.Zato imas instagram,tu si svoja na svome.
    (vlajzi, 10. oktobar 2019 16:03)

    # Link komentara

  41. Vreme joj je da prestane da uzima suplemente i da rodi.
    (Predrag, 10. oktobar 2019 15:58)

    # Link komentara

  42. Pametna devojka, nek uziva sad u zivotu
    (ace, 10. oktobar 2019 15:53)

    # Link komentara

  43. Oh Bože, zašto.... ko će sad da se bavi skakanjem u pesak ...
    (Vladimir, 10. oktobar 2019 15:49)

    # Link komentara

  44. Da ti dodaju još dvadesetak centimetra na onih 7,24. jel?. Tako su nekad pravili rekorde u DDR-u.
    (www, 10. oktobar 2019 15:07)

    Bolje da mi šutimo.Imamo nekoliko dopingiranih sportaša.Doista misliš da Sandra Perković ima rezultate na pošteno mjerenje?
     (lol, 10. oktobar 2019 15:44)

    # Link komentara

  45. Samo nemoj da se ugojis....
     (Cile, 10. oktobar 2019 15:42)

    # Link komentara

  46. Mogla si da se udas za coveka sa kojim si ceo zivot i koji te neizmerno voli. Ali ne, ipak te je slava promenila. Nemoj misliti da si uspesna, jer uspeh ne mere tvoje medalje, vec porodica, a ti si tu okinula draga moja Ivana.
    (hvala sto glasate za br.1, 10. oktobar 2019 15:38)

    # Link komentara

  47. Ivana apsolutna legenda naše atletike i sporta uopšte, šta god da odluči ispravna odluka i hvala joj za sve što je ulinila za ovu zemlju i za razvoj atletike u Srbiji. Zbog nje su mnogi počeli da treniraju ovaj sport i tako udarili temelje zdravog života sportise. Hvala joj za promovisanje naše zemlje u svetu kao i za promovisanje atletike u našoj zemlji. Ostatak takmičarske karijre ti želim da prođe bez povreda i sa puno uspeha a posle toga da svoja znanja i iskustva prenosiš na nove generacije i da omogućiš da u Srbiji što više mališana ima gde da trenira ovaj predivan sport i leti i zimi.
    (Milan981, 10. oktobar 2019 15:32)

    # Link komentara

  48. 2022 će imati 32 godine, a pravo na sportsku penziju će moći da ostvari tek 2030 jer se u sportsku penziju ide sa 40 godina starosti.
    (mile, 10. oktobar 2019 15:20)

    # Link komentara

  49. 3 godine unapred??
    Kod mene kazu ko ziv ko mrtav do tada
     (Vlad Rad, 10. oktobar 2019 15:19)

    # Link komentara

  50. Fantasticna karijera koja je mogla da bude jos bolja da nije bilo cuvenog prokletog papira, pa povreda u vreme apsolutne dominacije. No, nema razloga Ivana za preveliku zal. Pokazala je kakva je vrhunska atleticarka i svi znaju koliko vredi! Nema vise ni Ris i Bartolete (da se ne vracam na njihove cudne rezultate) i ovo je definitivno vreme Milaike Mihambo. Ivani zelim potpun i brz oporavak, pa da karijeru zavrsi tako kao sto je rekla, u velikom stilu.
     (my way, 10. oktobar 2019 15:13)

    # Link komentara

  51. Da ti dodaju još dvadesetak centimetra na onih 7,24. jel?. Tako su nekad pravili rekorde u DDR-u.
     (www, 10. oktobar 2019 15:07)

    # Link komentara

  52. Nažalost godine stižu prelepu Ivanu, pa je samim tim i oproštaj neizbežan. Želim joj da uspe u svim svojim namerama u nastavku karijere i da donese još koju medalju za Srbiju ako bude mogla. Naravno i da je povrede zaobiđu.
     (petar-nbg, 10. oktobar 2019 14:59)

    # Link komentara

  53. Gospodja.
     (Sorye, 10. oktobar 2019 14:47)

    # Link komentara