Srbija ima 72 postupka pred BAT

Srbija se nalazi na petom mestu liste zemalja čiji klubovi imaju aktivne pravne procese pred Košarkaškim arbitražnim sudom.

SV Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. 86
    (Gorila, 9. oktobar 2019 19:13)

    # Link komentara

  2. @flomaster

    Sve si u pravu, ništa ne sporim.

    Našu ligu nisam ni pominjao jer je i nemamo. Kls je poluamaterska i biće sve dok ne budemo imali jake gradove tj. privredu. A za to treba revolucionarni reset na istorijskom nivou, kao '45-e.
     (detektiv kokni kol, 9. oktobar 2019 16:23)

    # Link komentara

  3. @Detektiv
    Samo bih se delimicno slozio sa tobom.
    Turski klubovi imaju nerealno projektovane budzete,ali je turska liga izuzetno razvijena u pogledu pravnih normi,pa igraci svoje ugovore mogu da naplate putem bat arbitraze.
    Stanje u srpskoj kosarci nije realno,obzirom da mnogi igraci nemaju opcije u svojim ugovorima nemaju opciju da klub tuze kod bat-a,niti imaju opciju garantovanih ugovora,vrlo je to retko(jdeino klubovi poput par,czv,i mozda fmp-a imaju takve opcije).
    Sad zamisli koliko je divljastine u nasoj kosarci,ako su jedini klubovi koji su isplatili sve plate(govorim o kls), Tamis,Dinamik... Borac i Zlatibor su ostali duzni dve,odnosno jednu zaradu.
    Znaci ostatak od 8-10 klubova su igraci da su imali mogucnost bi komotno tuzili bat-u,ali jednostavno takvu opciju nemas,dok god savez bude takve ugovore dozvoljavao da potpisuju klubovi i igrac,do tad ce i Srbija imati "malo" posptupaka kod bata,znaci u ovoj sezoni smo mogli imati potencijalno 96 novih bat postuoaka,da igraci imaju takvu opciju u ugovru.
    Tako da nije kod nas nista sjajno...
     (Flomaster, 9. oktobar 2019 15:45)

    # Link komentara

  4. od 72, Kk Patlidzan ima 71 hahaha sarmice,suncokret, pistaci.... samoproglasena "institucija"
     (ogijev_tata, 9. oktobar 2019 15:26)

    # Link komentara

  5. Turska košarka se vrlo uskoro vraća u kaljače. Brdo indijanskih klubova papreno dovodi Amere na dođem ti, glume neku ludilo ligu, a jasno je da osim Fenera i Efesa tu ozbiljnog kluba nema.
     (detektiv kokni kol, 9. oktobar 2019 15:14)

    # Link komentara