1. Ako je frajer, neka napravi evropsku NBA, 30 klubova, zatvoreno takmičenje, neka prekopira pravila iz NBA, i eto igrice. Da ti klubovi ne igraju domaće šampionate, eto to je to.
    (Aleks, 24. septembar 2019 00:01)
    Pa to se i radi.Samo treba vremena da se sprovede u delo.Treba naci dovoljno sponzora da finansiraju sve ekipe.Sledeci korak ce biti popularizacija te lige na celom kontinentu,tako da liga u buducnosti i ne zavisi od sponzora,nego da se finansira od ulaznica,tv prava...Da se ne desava nesto slicno Virtusu.
    (Miroslav, 24. septembar 2019 18:36)

    # Link komentara

  2. Evo na ličnom primeru šta je ovaj čovek uradio EL...pre nekih 6-7 godina, kada se igralo 4 grupa po 6 pa onda druga faza 4 grupe po 4 ili potom 2 grupe po 8, ono je bio praznik od takmičenja. Bukvalno svaka utakmica je bila bitna osim ako niste bili CSKA, svi ostali su morali da ginu i za drugu fazu, kamoli za 1/4 finale. Secam se da sam znao bar 10 igrača Nižnjeg Novgoroda i Zjelne Gore, da ne pričam o Žalgirisu ili Baskoniji...danas...pa pogledam malo taj plej of i F4, znam po par igrača , ostalo ništa. Eto gosn Bartomeu šta ste dobili sa ovolikim brojem utakmica od kojih su za većinu ekipa bar 10 revijalne. Evo vec sada se zna da ce na F4 Real, Cska i Fener uz jednu novu ekipu, ove godine verovatno Barsa.
     (CJC, 24. septembar 2019 13:41)

    # Link komentara

  3. Sport svake godine sve manje predstavlja sport, a sve više biznis.Svemu tome je doprinela globalizacija,odnosno tehnološki napredak i dostupnost NBA širom sveta.Klinci se svuda lože na kucanja koja izvode Lebron&co.,prodaju se njihovi dresovi ko ludi,patike,aksesoari.Sport postaje šou tajm,finansijski aspekt prevazilazi/zanemaruje nacionalni.Gleda se potencijalno finansijsko tržište, a ne šta ta zemlja predstavlja u košarkaškom svetu.Vrlo je jednostavno,sama Amerika je ogromna baza koja može da izbaci više talenata nego cela istočna Evropa.Evroliga se zatvara i to vodi ka formiranju evropske divizije NBA.Isto će se desiti i sa ligom sampiona.Zašto da bogati lomataju noge sa našim prosečnim igračima na raspadnutim stadionima, kada mogu da igraju na vrhunskim i da se takmiče sa najboljima.I to je jednostavno tako,ljutili se mi ili ne,koprcali se da napravimo neki rezultat/plasman kao bismo ušli u EL i LS,završiće se tako što ćemo imati naše lige takve kakve su,u kojima ćemo možda imati prilike da gledamo talentovane klince dok ih ne maznu evropske vrhunske(čitaj bogate i finansijski atraktivne)ekipe.Možda se budu formirale neke evropske razvojne EL,koje bi spremale igrače za NBA.Problem je što u tom koprcanju da se ubacimo tamo gde ne možemo i gde nam nije mesto,zanemarujemo rad sa talentima,samim tim ne proizvodimo nove šampione.Sledeći košarkaški ciklus treba početi bez sigurno 5-7 igrača sa ovog SP,a moramo ih zameniti sa igračima koji su bili i biće rezerve u svojim ekipama
    (EVROPSKA NBA DIVIZIJA, 24. septembar 2019 10:52)

    # Link komentara

  4. (Perica, 24. septembar 2019 09:11)

    Dosta više sa tom glupom "mantrom" o domaćim igračima. Pa, da imamo domaće igrače ne bi nam igrali stranci. Da li je neko zabranio Megi, FMPu, Radničkom i drugima da rasturaju Zvezdu i Partizan sa domaćim igračima? Pišete kao da imamo na hiljade talenata i vrhunskih klinaca, ali, eto, ne mogu da igraju zbog Zvezde i Partizana. Pa, mi već godinama nemamo vrhunske mlade igrače, ove su nas, u svim mogućim generacijama, tamburali Englezi, Bugari i ko sve ne, nismo bili blizu ni da pomirišemo medalju. Naše najbolje igrače je razbio penzioner Skola i Kampaco. Treba li dalje?
    Odavno se ovde ne radi kako treba jer struku ne vode sposobni, već podobni, a tu nikada neće biti uspeha. Mislimo da će Zvezda nešto da uradi, a CSKA ima bar 10X veći budžet, Mirotić dobija više nego čitav tim Zvezde, da ne nabrajam ostale timove. Jedino mi živimo u prošlosti i od stare slave dok čitav svet ide napred i prilagođava se, a mi se i dalje davimo u istom mulju već par decenija.
    (Lajavi krelac, 24. septembar 2019 10:15)

    # Link komentara

  5. Neko nas tera da dovlačimo trećarazredne Amere?
    (Jon Bon Jovi, 24. septembar 2019 07:07)

    A Zvezdi je mnogo lose sa tim Amerima jel?
    (AC/DC, 24. septembar 2019 09:46)

    # Link komentara

  6. Ne znam ko mi se vise gadi, dal ovaj iritantni Spanac ili Fiba. Al da se ne lazemo, ulebova takmicenja su na mnogo visem nivou nego fibina. Fibine sudije su najblaze receno amaterske, organizacija prvenstava katastrofalna, liga sampinjona smesna! U svakom slucaju Zvezda i Partizan treba da nadju nacin da dobiju A licencu. Jedino tako ce moci da se u vatru bacaju mladi
    domaci igraci. A ne ovako kao zvezda sto sada radi. U nedostatku kvalitetnih domacih i graca dovode se stranci samo da bi se osvojila aba liga da bi se igrala evroliga sledece godine. Partizan isto tako, zarad eventualnog plasmana u el oterao je sve mlade talentovane igrace i doveo strance sumljivog kvaliteta. Kao rezultat toga imamo debakl mladjih selekcija, propadanje kosarke. Uskoro ce nam medalja biti samo san. Zlato definitivno necemo uzeti nikad vise! Al koga briga za to, bitno da se grade fudbalski stadioni, odbojku niko i ne pominje,vaterpolo se polako raspada, Novak zavrsava karijeru. Kako radimo tako nam se polako i vraca.
    (Perica, 24. septembar 2019 09:11)

    # Link komentara

  7. Šta je sporno?
    Ti Englezi poslaše naše all starove u drugu diviziju...

    Svet i Evropa idu svojim putem, mi smo tu potpuno nebitni. Što je nekada bilo, prošlo je. Nema povratka. Ili se uklopi i prati aktuelno stanje ili bitiši marginalno.
    Igraj KLS i FIBAlš sa rekreativcima, jer će svi punoletni (pa i bolji mlađi maloletnici) koji nešto vrede otići u profi klubove za veće pare.
    (srbEUin, 24. septembar 2019 08:46)

    # Link komentara

  8. Gledam sastave Zvezde i Partizana i prosto mi se gadi pomisao da navijam za neke Dzonsone i Vilijamse i pitam se koja je svrha toga.Gde su tu naša deca i gde je tu buducnost srpske košarke. U Evroligi je mesto za klubove koji mogu sami da se izdrzavaju i posluju kao firma na tržištu. Što pre dođemo pameti i okrenemo se sebi pre ćemo biti u mogućnosti da spasimo što se spasti može. Nisam protiv Evrolige ali hoću derbi gde će da se "pobiju" naša deca.U tom slučaju mogao bih da se radujem pobedi i patim zbog poraza
    (Bosko, 23. septembar 2019 20:36)


    O buducnosti srpske kosarke mozemo pricati kada "nasa deca" budu igrala za 500-600 Evra mesecno i kada ne budu odlazila preko sa navrsenih 14-15 godina, kada nasi treneri budu radili u nasoj ligi za 800-1000 evra mesecno itd...
    (Bugi Vugi, 24. septembar 2019 08:22)

    # Link komentara

  9. Ma nek se igraju izmedju sebe, dosadni su vise...
    Ostatak evrope treba da se organizuje i napravi dobro takmicenje sa ostatkom, i da bojkotuju evrokup...
    I onda dabogda im pala gledanost i propali...
    (Rozen, 24. septembar 2019 07:25)

    # Link komentara

  10. Sve mi liči da je Oly imao dojavu.
    Šta sprečava ostale ekipe da naprave dva tima, jedan za prvenstvo, drugi za EL? Ukoliko im je veća ambicija osvajanje EL od nacionalnog prvenstva.
    (bob rock, 24. septembar 2019 07:21)

    # Link komentara

  11. Neko nas tera da dovlačimo trećarazredne Amere?
    (Jon Bon Jovi, 24. septembar 2019 07:07)

    # Link komentara

  12. Interesantblno je i raduje me kako se u godinu dana promenio stav prema Evroligi. Toliko je do skora bilo podrske EL, ovog coveka ste 'okivali u zvezde', radovali se 'porobljavanju' kome smo bili izlozeni. Sledili ste reci lokalne legende koji je pricao o profitabilnosti EL (a pricao je to da bi 'minirao' drugu samozivu, ali znalacku legendu, koja se doduse mesala u sve, od termina za trening do reda letenja ekipe), a danas znamo da Real 2/3 budzeta 'stvara' od novca koji pokloni fudbalski klub, CSKA i Fener isto, Grci takodje... A osvescenje je pocelo kada je izmislio 'gotovo sigurnu licencu za ABA ligu'.
    Bartomeu ce, do trenutka dok fudbalski klubovi i bogate drzave i pojedinci kazu 'dosta!', evropsku kosarku skoro unistiti. Bice nam dug put oporavka. Fudbalski klubovi i bogatasi ce utvrditi da im je mnogo jevtinije, a publici interesantnije da ulazu u svoje e-sports i fransize zenskog fudbala, dok ce oni koji zele cirkus zeleti da gledaju najveci, onaj NBA. Sigurno nas nece spasiti potreba da 15.000 'japija' u Londonu navija za 'svoje' Tauerse....zato sto ce ih ta moda proci posle jedne sezone, a onda ce im opet postati vaznija NBA gostovanja pocetkom sezone, ili nova sezona mjuzikla...
    Ipak, trenutno nas od dugog propadanja mogu spreciti samo Endesa liga i njena odlucnost da zastiti svoje interese koji se ovaj put poklapaju sa interesom evropske kosarke.
    (Las, 24. septembar 2019 05:30)

    # Link komentara

  13. Tim iz Londona? Cek da se ustinem, KK iz fckin Londona?!?!?! Jbt ovaj sve zajebava parama, alooooo englezi i basket isto ko FKCZ i sut u okvir gola!
    (scoliony, 24. septembar 2019 02:07)

    # Link komentara

  14. Sve je u novcu!" Sport je apsolutno sveden na to. Uskoro može dogodit da ne igraju ni naši klubovima iz aba lige a to bi značilo krajj uopšte klupske košarke uopšte u evropi.
    (Poštovalac igre, 24. septembar 2019 01:47)

    # Link komentara

  15. Mene Evroliga zanima samo ako igra Zvezda. Ako je nema tamo,onda ću gledati gde bude igrala,taman to bio KLS.
    Ostali me ne zanimaju, pa niovaj lik. Igraće ko hoće i gde hoće i može i to je to. Cska, Real, i još neki neće ići u zatvoreni sistem, barem ne skoro. Španci svi isto. Previše moći u jednom čoveku...
     (Mirko, 24. septembar 2019 01:40)

    # Link komentara

  16. Ako je frajer, neka napravi evropsku NBA, 30 klubova, zatvoreno takmičenje, neka prekopira pravila iz NBA, i eto igrice. Da ti klubovi ne igraju domaće šampionate, eto to je to.
    (Aleks, 24. septembar 2019 00:01)

    # Link komentara

  17. Jos jedan cirkus se sprema u Evropi od otpada igraca iz Amerike.
     (keys 5 rotciv, 23. septembar 2019 23:59)

    # Link komentara

  18. Sport je otišao u k....!!!
     (statuskan, 23. septembar 2019 22:50)

    # Link komentara

  19. Podrzavam Evroligu, ali treba da se napravi istok i zapad kao u NBA, po 20ekipa i onda najboljih 8 iz jedne i druge idu u plejoff. Ucesnici evrolige ne bi igrali nacionalna prvenstva.
    (slavisa, 23. septembar 2019 22:37)

    # Link komentara

  20. sta je problem pa kukate po komentarima? zatvorena liga, pa ok, ko nece da igra ne mora, postoji fiba ligu sampiona i cao ;)
    (kkk, 23. septembar 2019 21:43)

    # Link komentara

  21. Postajemo dobavljaci...
    (milos, 23. septembar 2019 21:30)

    # Link komentara

  22. Mislim da je evroliga pocela da se samounistava ovakvim potezima. Zasicenje velikih klubova ligom je nesto neizbezno sto ce se desiti i vec se desava. Ulaganja su neuporedivo manja u odnosu na godine u nazad. Interesovanje publike takodje nije najsjajnije, narocito prosle sezone. Ako zatvore ligu situacija ce biti jos gora. Nema entuzijazma klubova kao nekad. Secam se evrolige sa standardnim ucesnicima, unikaha-puna hala, partizan-puna hala, ritas-puna hala, zalgiris, montepaski, poneki nezgodni nemac, oly i pao sa ogromnim budzetima, real i barsa sa jakim rosterina jer se kroz spansko prvenstvo bore za evroligu sa bar jos 5-6 podjednako jakih klubova. Evropska kosarka gubi smisao i poentu. Nba stoji nad glavom evropskoj kosarci, ali je stajao i godinama i decenijama ranije, pa ovakvo stanje nije bilo.
    (ddd, 23. septembar 2019 21:13)

    # Link komentara

  23. Evroliga je smorila, ono bas je dodasno, nema vise te drazi, sve jedni te isti..
    (navijac, 23. septembar 2019 20:51)

    # Link komentara

  24. Jednostavno tržište diktira tempo, možemo mi da se bunimo koliko hoćemo ali to je tako. Tv Prava, Reklame, Sponzori ipak je Euroleague pravo bogatog zapada. Ko želi da se takmiči ima FiBU I njene turnire. Izabrani, bogati i privilegovani će dobiti ULEB entertainment! Vrhunska zabava, odličan basket i mašina za pravljenje para. Koju robu da plasiraju na naše tržište?? Em nas je šaka jada a o standardu ne bih trošio reči. Uživajmo dok traje.
    (Pepa Prase, 23. septembar 2019 20:48)

    # Link komentara

  25. Smešan lik i smešno takmičenje, prepuno trećerazrednih Amerikanaca. Ako ću da gledam cirkus onda ću gledati NBA, jer je kvalitetniji cirkus. Ovo je kao neka NBA ŽNj klase. Treba tog primitivca Vertomeua jednostavno ignorisati i napraviti novo takmičenje od preostalih klubova, sa zdravom bazom domaćih, evropskih igrača.
    (goran, 23. septembar 2019 20:40)

    # Link komentara

  26. Gledam sastave Zvezde i Partizana i prosto mi se gadi pomisao da navijam za neke Dzonsone i Vilijamse i pitam se koja je svrha toga.Gde su tu naša deca i gde je tu buducnost srpske košarke. U Evroligi je mesto za klubove koji mogu sami da se izdrzavaju i posluju kao firma na tržištu. Što pre dođemo pameti i okrenemo se sebi pre ćemo biti u mogućnosti da spasimo što se spasti može. Nisam protiv Evrolige ali hoću derbi gde će da se "pobiju" naša deca.U tom slučaju mogao bih da se radujem pobedi i patim zbog poraza
     (Bosko, 23. septembar 2019 20:36)

    # Link komentara

  27. A Djordjevic se podrzavao tokom leta oko price za Filipinu i Angolu? Tamo u Fibi odgovara ali u Evroligi ne?
    (MyMoon, 23. septembar 2019 20:29)

    # Link komentara

  28. Vartolomej je za nas nebitan, budućnost srbske košarke je u Aba ligi.
    (Srbija zemlja tekvonda, 23. septembar 2019 20:12)

    # Link komentara

  29. Da li je moguće da privatna firma uruši košarku jednog kontinenta ?!
     (Žak, 23. septembar 2019 20:10)

    # Link komentara

  30. Фиба је очигледно немоћна, али национални савези и лиге морају да реагују. Елитни ранг европске кошарке не може бити неко затворено такмичење. Оваква Евролига не одговара никоме осим тој неколицини клубова. Бертомеу води своје предузеће и ништа га друго не интересује и тако га треба и третирати. Избацити све клубове који учествују у Евролиги из националних лига и, ако не окренути се Фиба лиги шампиона, а онда створити ново такмичење које би организовали кошаркашки савези европских земаља. Ништа им друго ни не преостаје. Ово чак није предлог, ни нека реакција на Бертомеуово понашање. Он је једнострано тако одлучио сада и директно са јасном визијом да уговорну везу направи само са клубовима учесницима затворене Евролиге и играчима. Његова је жеља дакле затварање и изолација и ту по природи ствари нема места ни за кога другог.
    (my way, 23. septembar 2019 20:07)

    # Link komentara

  31. Ubi covek evropsku kosarku.
     (Edin, 23. septembar 2019 20:05)

    # Link komentara

  32. Svakim danom sve vise unistavate kosarku, London... Na osnovu toga sto imaju Big Ben...
    (Doktor Docent Akademik strucnjak, 23. septembar 2019 20:01)

    # Link komentara

  33. sta su napravili covece,neko ko ne prati desavanja nema pojma, ko kosi a ko vodu nosi.

    cije je sta koje takmicenje?
     (Relax, 23. septembar 2019 19:54)

    # Link komentara