1. Federer je izgleda mnogo uložio u Lejver kup. Rod Lejver tu daje samo ime. Jednog dana će kup preimenovati u Federerov. Federer uveliko se priprema za penziju, ostavlja nasledje, gradi memorijalni turnir koji će se po njemu zvati u ionako pretrpanom rasporedu.
  Inače besmislen turnir, opušteno, bez nekog takmičarskog značaja. Izgleda da je jedini cilj da se izmuze što više para od ljubitelja prebacivanja loptice. To je za one ljubitelje Federera koji bi ga gledali 25 časa na dan. crofed, derozen. Među zvanima ne bi trebalo preskočiti Kirjosa. Ovo je samo moj utisak, nadam se da me nečete nazvati licemerom.
  PS. Neverujem da bi Đoković došao, niti ćemo ga videti više na ovom kupu.
   (Unija Kolubara I brda, 20. septembar 2019 12:19)

  # Link komentara

 2. Bec je ATP 500, ne 250.
   (Novace teniski care, 20. septembar 2019 12:06)

  # Link komentara

 3. Cu, rat Federeru?!
  Recept svih velikih igraca, kao sto je Federer i zasto ovoliko traje jeste (ne) igranje ovakvih turnira, Roger je imao odlicnu selekciju turnira tokom citave karijere, i evo 38 jos je tu.
  Po meni novi format Davis Cup'a je cista glupost i tracenje vremena, posebno sto je jedan fudbalercic na celu svega toga i igra se business man.
  Isto bih mogao reci za Laver Cup, velike su tu pare u pitanju.
  Znamo svi da je Federer marketinski isplativ gdje god da se pojavi, tako da svi gledaju kako da izmisle nesto novo i zgrnu pare od cuvene trojke dok igraju.
  Federerov raspored turnira sledece 2g (koliko mislim da ce igrati) ce biti proredjen, zna i sam da je sledeca godina sansa da zakaci jedan GS.
  Msm da ce Novak & Rafa isto slijediti primjer i igrati sto manje turnira u buducnosti kako bi se sacuvali za GS, jer oni se na kraju racunaju.
  Inace, RF igra Laver Cup, Shanghai, Paris (mozda) London i + egzibiciju u Meksiku u Novembru.
  Sve je danas biznis, pa i ovaj Laver Cup. Dakle, ako hocete velike igrace u gradu.. Gospodine, morate da se ispruzite dobro.
   (stef77, 20. septembar 2019 11:39)

  # Link komentara

 4. Ovaj tip mi je apsolutno nejasan. Prvo: kakve veze ima novi Dejvis Kup sa njegovim takmičenjem, kad je razmak između njih 4 nedelje? Erste Bank Open se održava u oktobru, u isto vreme kad i Bazel. Nakon toga dolazi Pariz Masters, Završni pa Dejvis Kup. Tako je bilo oduvek, i kad je bio stari Dejvis Kup, koji je nekad bio čak i u decembru. Svi termini su ostali isti. Jedino je ubačena Lejver Kup egzibicija, ali ona traje samo 3 dana. Istina je da neki drugi turniri, koji se održavaju tokom Lejver-vikenda, kao što je St. Petersburg Open kao i Mossele Open u Mecu, imaju realne razloge da se žale, jer Lejver njih direktno ugrožava, ali njegov (Erste Open) je 4-5 nedelja nakon ove egzibicije. Čovek se žali na Lejver Kup i novi Dejvis Kup, a jedan je mesec dana pre, a drugi mesec dana posle njegovog turnira.
  Drugo, on bi hteo Završni turnir, a nema dovoljno para da ponudi ni Novaku ni Rafi da učestvuju na njegovom turniru. Tačno se zna koliko košta njihov dolazak na turnir ATP500, a i kad bi ponudio nešto više i Federeru, on bi verovatno nastupio tu, umesto u Bazelu. Hoće Završni turnir, a nema para da svoj turnir iz Serije 500 učini interesantnijim nijednom iz Velike Trojke...
  (Milan_PT, 20. septembar 2019 10:36)

  # Link komentara

 5. Za Federera napred!
  (mile, 20. septembar 2019 08:26)

  # Link komentara