1. “Prestigao”? A nije bitno što je postavio neslavni rekord da se povukao sa sva četiri Gran Slams?
    (Myrthos, 16. septembar 2019 17:34)

    # Link komentara

  2. Sve neki nebitni rekordi.
     (Bodibond, 16. septembar 2019 16:57)

    # Link komentara

  3. Nolo daj 50 evra
    (boki, 16. septembar 2019 16:46)

    # Link komentara

  4. Kako stvari stoje ovaj poredak do kraja sezone ostaje po pravilu isto. Od pozicije 4 do 10 sigurno rokade če biti do kraja godine. Nedorljiva RN,RF i NĐ ostaju večno trajni.
    (Poštovalac igre, 16. septembar 2019 16:08)

    # Link komentara

  5. Nadal u dvorani, kao na da je podloga led. nemam pojma zasto. Da li je moguce da se nesto promeni i uzme London ili Pariz. Tesko, no sta se sve desavalo, ne bih iskljucio. Znaci Kima dva turnira na otvorenom, ako to ne igra, a Novak ipak dodje sebi, pre DC koji je obecao da ce igrati, mozda, kazem mozda nije sve reseno. A iz prikrajka ih gleda Meda i skuplja bodove i titule, ako oni nece ima ko hoce, tj. on.
    (Marti Mistrija, 16. septembar 2019 15:57)

    # Link komentara

  6. Ја сам мишљења да није крив пораз на УС Опену (повреде и пад форме се дешавају, нормално је) колико чињеница да сем Мадрида и донекле Рима нигдје озбиљније није запео. Јесте се окренуо слемовима али и ту не рачунајући Аустралијан Опен нијем показао врхунску игру за какву вриједи жртвовати остале турнире. Као и неких ранијих сезона опет се враћамо на стару причу. Шта Новак жели? Да ли му је резервоар потрошен. Ако и даље има у глави прво мјесто почеће освајати турнире. Ето Азија и Европа, гомила поена, турнири које Рафа традиционално никада није освајао. Ако са друге стране преовлада жеља да се одмори и повуче џаба ћемо се ми нервирати.
    (Ђокодал, 16. septembar 2019 15:46)

    # Link komentara

  7. [link]

    Moguće je izgleda da Rafa preskoči Kinu komplet što ga ostavlja bez potencijalnih 1500 bodova koliko može uzeti u Pekingu i Šangaju.
    Takođe, pominje samo Pariz kao fiksan turnir pre WTF, što ostavlja Novaka u trci za mesto broj 1.

    Pitanje je samo u kakvom je stanju to rame i da li može da izgura barem do finala predstojećih turnira čime bi se zadržao na oko 500-600 poena ispred Rafe pred Pariz ukoliko ovaj zaista ne ode u Aziju.

    Ranije je delovalo da je smena neminovna već posle Šangaja, sada je moguće da Novak dobaci i do Pariza, a možda i ostane broj 1 bez smene na vrhu.

    Naravno, kalkulacija zavisi dosta od Rafinih rezultata, ali, možda još više i od Novakovog zdravlja... koje da je bilo kako treba, ne bi Novak ni bio u ovakvoj situaciji.
    (mickeyrs, 16. septembar 2019 15:35)

    # Link komentara

  8. Cak i pored svega toga, Nadal je u 34-oj fizicki spreman a Novak nije. Kako, pitam se kako..?
    (sone, 16. septembar 2019 13:18)

    Šta misliš, zašto je Nadal dobio nadimak Bik sa Majorke? Kako bismo, sledeći Nadalove kumove, mogli da nazovemo Novaka? Možda Kolos sa Banjice?
    (Gilgameš, 16. septembar 2019 15:19)

    # Link komentara

  9. @Sve i da jednog dana stigne naseg Rozera po broju nedelja, nikada nece biti voljen kao on.
    (svajcarac iz Panceva, 16. septembar 2019 12:34)
    Znaci i on je i za Panceva, vidim ja nesto mi cudno, sreca sad znam sto je 'nas' ;)...
     (cvarci i kavurma, 16. septembar 2019 15:11)

    # Link komentara

  10. "Mogao je on obzirom na broj polufinala i cetvrtfinala na GS biti ispred svih,ima 3 polufinala vise od nadala a 3 titule manje". Dobro primeceno ali treba znati da je Novak dostigao vrhunac kasnije u odnosu na Nadala pa je do 2011. imao mnogo kikseva koje si zaboravio: 2009. je izgubio od Rodika u cetvrtfinalu Melburna iako je prethodne godine osvojio titulu. Iste godine gubi od Tomi Hasa cetvrtfinale Vimbldona. 2010. gubi u Australiji cetvrtfinale od Conge koga je dobio 2 godine pre toga, zatim u Rolan Garosu gubi cetvrtfinale od Melcera a u Vimbldonu gubi polufinale od Berdiha.
    (Goran, 16. septembar 2019 14:49)

    # Link komentara

  11. Rod Lejver
    Novak Djokovic









    ....


    niko i nikada.
    (mix, 16. septembar 2019 14:37)

    # Link komentara

  12. @Bik
    "A Đokovic do kraja brani oko 2000 bodova vise od Nadala sto znaci da je jedini nacin da zavrsi godinu na prvom mestu da osvoji...", ne, nego Nadal danas ima 1960 bodova više od Novaka, a da bi zadržao prvo mesto, Novak mora do kraja sezome 2019. godine da osvoji 1960+ bodova više od Nadala. Vi koji pišete o "odbranama", još niste shvatili suštinu bodovanja. Šta dalje da vam kažem.
    (Malejev, 16. septembar 2019 14:10)

    # Link komentara

  13. kapa dole Gosn. Federeru ali od sledeće godine neće biti prvi ,ni po nedeljama na prvom mestu, a ni po GS titulama .
    Nadal ga stiže po broju GS a i Novak je jako blizu po broju nedelja prestiže ga sigurno .
     (baki, 16. septembar 2019 13:37)

    # Link komentara

  14. Djokovic je ove godine osvojio samo AO, Madrid i Vimbldon, sledece godine moze lagano da se vrati na prvo mesto ako ga ove godine izgubi. Samo steta je sto bar jos neko kolo nije dogurao na US Openu, jer kad bi zadrzao ove godine prvo mesto, sledece godine vec na Vimbldonu bi srusio rekord Federera, ali dobro sta je tu je...
     (milosh, 16. septembar 2019 13:30)

    # Link komentara

  15. Cak i pored svega toga, Nadal je u 34-oj fizicki spreman a Novak nije. Kako, pitam se kako..?
    (sone, 16. septembar 2019 13:18)

    Samo nemoj molim te da kažeš da se dopinguje. Nemoguće je da komentatori na ovom portalu znaju nešto što ceo ATP ne zna.
    (Fed club, 16. septembar 2019 13:27)

    # Link komentara

  16. 310 nedelja je nedostižno. Nego, ima još jedan rekord, a to je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu:

    1. Federer 237
    2. Konors 160
    3. Lendl 157
    4. Đoković 122
    (Fed club, 16. septembar 2019 10:50)

    Samo da dodaš da je 237 Federerovih uzastopnih nedelja bilo ispred tenisera koji NIKAD nisu bili prvi i koji, ako su i bili prvi, nisu se posle odlaska Federera sa prvog mesta popeli na tron. Najčešće su se penzionisali. (Hjuit, Rodik, Sampras itd). Kad su se pojavili Nadal i Đoković, zlatni rudnik trofeja na ozbiljnim turnirima kao i prvo mesto je nestalo u vidu magle. Uspeo je nešto da štrbne kad je Novak bio out zbog povrede a Nadal dibiduz van forme.

    A da li je 310 nedelja nedostižno? Ima na kladionici kvota pa otpucaj dobru kintu. Pošto si tako hladno isplaio prognozu, svakako ćeš da se ovajdiš.
    (Zoran, 16. septembar 2019 13:21)

    # Link komentara

  17. Nestvarno mi je da je Djokovic sad trenutno povredjen a Nadal nije. Mozemo mi govoriti sta ocemo, al cinjenica da je Nadalov tenis mnogo mnogo zahtjevni od Novakovog. Otud i iznenadjenje da je Djokovic trenutno povredjen a Nadal nije. Jos nestvarnije od svega mi je da Nadal uprkos brojnim brojnim povredama, vjerovali ili ne ima 100 pobjeda vise od Novaka u cjeloj karijeri, samim tim i oko 100-njak meceva vise. Cak i pored svega toga, Nadal je u 34-oj fizicki spreman a Novak nije. Kako, pitam se kako..?
     (sone, 16. septembar 2019 13:18)

    # Link komentara

  18. Ma kakvi njegovi rekordi, pa pre tri dana je rekao da mu je porodica na prvom mestu i da ga nikakvi rekordi ne interesuju. Ceo svet zna da je Federer GOAT, samo mi izmisljamo "sta bi bilo kada bi bilo"!
    (mile, 16. septembar 2019 13:04)

    # Link komentara

  19. Prestizanje Federera je poljuljano jer ce Nadal uskorro opet biti prvi. Medjutim, to ne znaci da Djokovic ne moze da se vrati na prvo mesto naredne godine. Ali biti prvi na kraju godine bi mu znacilo jos vise jer je tada velika pauza i broj nedelja bi se gomilao bez da mora ista da igra. A DJokovic do kraja brani oko 2000 bodova vise od Nadala sto znaci da je jedini nacin da zavrsi godinu na prvom mestu da osvoji predstojece masterse i zavrsni, prosle godine je igrao finala ali je gubio. Sve u svemu propustena sansa na UO da se cementira pozicija 1 medjutim ne moze se protiv povrede, i Nadal je svojevremeno propustao i po godinu dana zbog kolena.
    (Bik, 16. septembar 2019 12:40)

    # Link komentara

  20. Sve i da jednog dana stigne naseg Rozera po broju nedelja, nikada nece biti voljen kao on.
     (svajcarac iz Panceva, 16. septembar 2019 12:34)

    # Link komentara

  21. Mogao je on obzirom na broj polufinala i cetvrtfinala na GS biti ispred svih,ima 3 polufinala vise od nadala a 3 titule manje,ovaj je jednostavno bolje koristio sanse i tu je razlika,tjedana ima vise ali je godinu zavrsavao 5 puta prvi dok nadal npr.4 puta sa sansom da izjednaci,puno je dominirao ali je tu dominaciju trebao naplatiti sa vise GS...ima vise meceva na njima jer je nadal vise preskakao,vec 2015-16 ga je mogao prestici ali puno poraza od igraca koji su slabiji od njega ga je kostalo..sad stici razliku od 3-4 se ne cini puno ali nije ni malo sa pune 33 na ledjima..previse i poraza na RG gdje je godinu za godinom u najjacoj snazi gubio od nadala vise na psihu nego na igru..2 finala na US isto od nadala...nadal bi imao nekoliko manje a novak nekoliko vise i bio bi obrnut poredak..previse propustenih sansi dok je bio objektivno dosta jaci igrac u tom trenutku..
    (Vuk, 16. septembar 2019 12:26)

    # Link komentara

  22. @felipe melo, sve što si naveo, tačno je. Tačno je jer su to činjenice. Jedino su apsolutno netačni Tvoji komentari i zaključci iz kojih se stiče da su sva ta finala i pobede u njima bile na stolu, bez ikoga oko stola i da Novak nije bio dovoljno pametan da ih ponese sa sobom. Tenis je sport u kome samo jedan može da pobedi na kraju i ne zavisi samo od njegove volje da li hoće da pobedi. Tu se počesto pita i protivnik, povrede, sreća, pomoćni sudija, a Boga mi, i dan. Nismo svi isto raspoloženi svakog dana. Ima dana kad ne bismo ni ustali iz kreveta, a prethodnog dana nismo igrali teško polufinale. Mi možemo da odemo na bolovanje taj dan, ali Novak ne može jer ga čeka protivnik u finalu.
    Sve dok ne otkrijemo ispod Novakove majice neki plavi kostim na kojem je crveno slovo S, Novak Đoković će biti samo čovek. Čovek sa pravom da pobedi i izgubi, bude zdrav i bolestan, raspoložen ili neraspoložen za igru...
    (Milan_PT, 16. septembar 2019 12:22)

    # Link komentara

  23. Sreća da ga imamo u ovim nikakvim vremenima.
    (DM, 16. septembar 2019 10:33)
    Mnogo nam to pomaze u zivotu
    (Filip, 16. septembar 2019 12:19)

    # Link komentara

  24. Nedelje i slemovi mu fale da prestigne Federera.Znaci ili ce ga prestici u obje stvari ili nece jer nedelje u br ne idu ako ne uzimas slemove.Bez min.dva slema nema broja 1.
    (South Park, 16. septembar 2019 12:09)

    Kako je onda Djokovic 2012 i 2014 sa jednim GS bio prvi.?
     (sony, 16. septembar 2019 12:13)

    # Link komentara

  25. Nedelje i slemovi mu fale da prestigne Federera.Znaci ili ce ga prestici u obje stvari ili nece jer nedelje u br ne idu ako ne uzimas slemove.Bez min.dva slema nema broja 1.
     (South Park, 16. septembar 2019 12:09)

    # Link komentara

  26. Ovaj kad je god trebao da odradi zavrsni korak, bas je tad posustajao. Nevjerovatno, tako je tokom cjele karijere. Prestigao Nadala po broju mastersa(30:28), i onda Nadal pravi seriju 7:3. Trebao da izjednaci Rogerov masters kup rekord i onda ga ladno u finalu deru neki Mareji i Zverevi. 2015-2016 potpuno izdominira, i onda vec prezaljeni Nadal i Federer osvajaju po 3 GS. Sad umjesto da obezbjedi jos zagarantovanih najmanje 20-25 sedmica, njemu 34-godisnji Nadal uzima GS na betonu. Na sve ovo dodao bih jos 6 GS koje su mu uzeli Marej, Wawrinka i Nisikori, 6 komada, previse je Djole sto jest jest. Rafa i Roger su takav tip tenisera oducavali u finalima, cinjenica gola. Sve u svemu, zalosno je da Novak vec dosad nema najmanje 20-21 GS, jedno 38-39 mastersa, najmanje 7 masters kupova i jedno 295-300 sedmica na vrhu. Da je bio pametan, on je to sad vec morao imati.
     (felipe melo, 16. septembar 2019 12:03)

    # Link komentara

  27. 310 nedelja je nedostižno. Nego, ima još jedan rekord, a to je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu:

    1. Federer 237
    2. Konors 160
    3. Lendl 157
    4. Đoković 122
    (Fed club, 16. septembar 2019 10:50)

    Druga rečenica, kojom se pozivaš na nebitan rekord, izgleda da potvrđuje Tvoju nesigurnost u tvrdnju iz prve rečenice. Reklo bi se da već spremaš odstupnicu, kad iduće godine ovaj neuporedivo bitniji bude oboren. Novak je dobra duša, ostaviće i Federeru neke nebitne rekorde, kao ove turnire ATP250...
    (Milan_PT, 16. septembar 2019 11:42)

    # Link komentara

  28. Čestitke majstore , puno zdravlja ti želim da se brzo vratiš.
     (Bush, 16. septembar 2019 11:36)

    # Link komentara

  29. I ako Novak izgubi prvo mjesto,vratice ga brzo,u to sam siguran.
     (Sinki, 16. septembar 2019 11:34)

    # Link komentara

  30. Sledece godine krece da rusi rekord po rekord, a za 6 godina ce drzati sve rekorde.
    (Dusanovo carstvo!, 16. septembar 2019 11:22)

    # Link komentara

  31. Bravo, šampione. Jos malo... korak po korak. Samo zdravlje.

    Nadopingovani Nadal nije ozbiljna pretnja, raspadace se mesecima posle ovolikih doza, a Fed se vise i nece vracati.
     (Rocky, 16. septembar 2019 11:19)

    # Link komentara

  32. Idemo Nole!
     (Dr, 16. septembar 2019 11:00)

    # Link komentara

  33. Katastrofa na US Openu ga je udaljila od sigurnog dostizanja mesta br.1 na listi najboljih tenisera po broju nedelja na mestu br.1!
    Novak je tu izgubio previse bodova, a Nadal dobio, tako da je razlika naglo smanjena za preko 3500 ATP bodova!
    Dodatni problem je sto Novak do kraja godine i na Australija Openu brani skoro 4000 ATP bodova, a Nadal skoro nista, tako da ce Nole brzo ostati bez mesta br.1, osim ako se nesto neverovatno ne desi!
    (bigserb, 16. septembar 2019 10:52)

    # Link komentara

  34. 310 nedelja je nedostižno. Nego, ima još jedan rekord, a to je broj uzastopnih nedelja na prvom mestu:

    1. Federer 237
    2. Konors 160
    3. Lendl 157
    4. Đoković 122
    (Fed club, 16. septembar 2019 10:50)

    # Link komentara

  35. Samo napred, Majstore, najbolji si! 💪🏻🎾❤
    (noleisthebest, 16. septembar 2019 10:50)

    # Link komentara

  36. "Ostaće upamćen kao dodavač peškira i držač kišobrana velikom Rafi.
    (menađer, 16. septembar 2019 10:25)"

    da li je moguce da neko nesto ovako lupi, i ostane ziv? eeee Srbijo, spasa ti nema dok je ovakvih.....
    (zbrdvic, 16. septembar 2019 10:43)

    # Link komentara

  37. Okruglo 5 godina na 1. mjestu u eri najboljih svih vremena, a neki i dalje sumnjaju, ustvari sumLJaju u njega.
    (Laki2, 16. septembar 2019 10:42)

    # Link komentara

  38. Bravo doktore!!!
     (Sasa, 16. septembar 2019 10:33)

    # Link komentara

  39. Rezultat za respekt
     (bob, 16. septembar 2019 10:33)

    # Link komentara

  40. Sreća da ga imamo u ovim nikakvim vremenima.
     (DM, 16. septembar 2019 10:33)

    # Link komentara

  41. Djole je opasan lik!!!
    Zver!!!
     (sklek, 16. septembar 2019 10:30)

    # Link komentara

  42. Ostaće upamćen kao dodavač peškira i držač kišobrana velikom Rafi.
    (menađer, 16. septembar 2019 10:25)

    # Link komentara