Hrvatska u teškoj situaciji

Reprezentacija Hrvatske našla se u teškoj situaciji u finišu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic)
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic)

* VAR utišao "Gradski vrt" – Hrvatska više nije prva VIDEO

* Holandija lako, poraz Crne Gore u Oslu

Nakon remija sa Slovačkom (2:2) u Osijeku, vicešampioni sveta su ispustili prvo mesto u Grupi H.

Dva kola pre kraja lider je Rusija sa dva boda više, a u narednoj rundi igra sa "fenjerašem" Kiprom.

"Vatreni" će igrati sa drugim timom sa začelja Maltom, a onda ih očekuje međusobni duel u Hrvatskoj.

To znači da Hrvatska za plasman na SP mora da čeka kiks Rusije protiv otpisanog Kipra ili da nadigra "Zobrnaju" u direktnom okršaju za Katar.

Grupa H

Deveto kolo (11. novembar):

18.00 Rusija – Kipar
20.45 Malta – Hrvatska
20.45 Slovačka – Slovenija

Deseto kolo (14. novembar):
15.00 Hrvatska – Rusija
15.00 Slovenija – Kipar
15.00 Malta – Slovačka

Ako Hrvatska i Rusija u poslednje kolo uđu s istim brojem bodova, a to će se dogoditi ako Rusi odigraju nerešeno sa Kiprom i Hrvatska pobedi Maltu, onda će Modrić i društvo biti u prednosti zbog bolje gol-razlike te bi im i remi bio dovoljan za prvo mesto.

"Moramo pažljivo pratiti naše igrače kako bismo videli ko u najboljoj formi može igrati protiv Malte i Rusije. Videlo se i sada da neki igrači koji ne igraju utakmice nisu bili na potrebnom nivou. Videlo se da nam dva-tri igrača nisu bila na pravom nivou. Koji su to? Ne bih o tome...", rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Hrvati su remijem u Osijeku obezbedili najmanje baraž za SP, ali "vatreni" žele da ga izbegnu jer će biti najteži otkako se kvalifikacije igraju po ovom sistemu.

U tim dodatnim kvalifikacijama mogle bi se naći reprezentacije Srbije, Bosne i Hercegovine, Švedske, Švajcarske, Češke, Škotske, Norveške, Poljske, Makedonije...

Srbija večeras (20.45) dočekuje Azerbejdžan, a osim pobede, važna joj je i gol-razlika pred finiš kvalifikacija za SP. Kvota na keca je 1,15, a na kombinazziju 1&3+ 1,57. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Azerbejdžan.

Kako stvari stoje, sve će se u našoj grupi kvalifikacija za SP svesti na meč poslednjeg kola Portugal - Srbija, ali pre toga Ronaldo i saigrači moraju večeras (20.45) da opravdaju ulogu favorita protiv Luksemburga. Kvota na njih je 1,10, a na kombinazziju 1&3+ 1,38. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Portugal - Luksemburg.

Bosna i Hercegovina večeras (20.45) igra najvažniji meč u brobi za plasman u baraž za SP. Ako izgubi od domaće Ukrajine, šanse za drugo mesto će joj biti u domenu teorije. Kvota na keca je 1,80, na iks 3,60, a na dvojku 5,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ukrajina - BIH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu