FIFA odredila šešire za SP – poznato na koga može Srbija

Krovna fudbalska organizacija objavila je raspored evropskih šešira za žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

MSIzvor: B92
Podeli

Superliga na TV B92
Nedelja, 17.00
TSC – Partizan

Kao što što pisali, "Orlovi" će iz drugog šešira saznati rivale na putu ka drugom uzastopnom plasmanu na Mundijalu.

To znači da neće moći da se sastane sa selekcijama Švajcarske, Velsa, Poljske, Švedske, Austrije, Ukrajine, Turske, Slovačke i Rumunije.

Prvi šešir je dosta kvalitetan, gde je najpoženija Danska, a samo jedno mesto iz grupe će direktno izboriti mesto u Kataru.

Preostalih 10 drugoplasiranih moraće da igraju dve runde baraža, sa još dve najbolje selekcije iz trećeg izdanja Lige nacija, što znači da se dobijaju samo tri vize na toj stazi.

Prvi šešir čine: Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Nemačka, Holandija, Hrvatska i Danska, u trećem su Rusija, Norveška, Češka, Mađarska, Republika Irska, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

U četvrtom su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija i Luksemburg, a u petom Jermenija, Kipar, Farska ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kazahstan, *Kosovo (ne može sa Srbijom), Litvanija, Letonija i Andora.

Poslednji šešir sačinjen je od Malte, Moldavije, Lihtenštajna, Gibraltara i San Marina.

Žreb je na programu 7. decembra u Cirihu od 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Koja je idealna grupa za "Orlove"? Mi smo procenili da je ova – Danska, Srbija, Severna Irska, Luksemburg, Andora i San Marino.

Pišite u komentarima...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu