Komesar Superlige klubovima: Smirite strasti

Komesar za takmičenje u Zajednici superligaša Aleksandar Pivić apelovao je na naše najtrofejnije klubove da smire strasti.

SSIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

* Zvezda pita FSS: Šta ćete preduzeti da sprečite brukanje srpskog fudbala?

* Odgovor iz Humske: Da li će svi proći onako kako Zvezda prolazi protiv Partizana?

On je reagovao povodom medijske bure već posle prvog kola Superlige Srbije, izazvane saopštenjima Crvene zvezde i Partizana, na koja se nadovezao zahtev FK Vojvodina za izuzećem sudije Novaka Simovića.

"Sezona je tek počela i umesto da se bavimo pozitivnim stvarima u našem fudbalu koji već godinama ide uzlaznom putanjom, mi smo u situaciji da komentarišemo saopštenja naših najvećih klubova kojima se takmičenje već od prvog kola stavlja pod dodatni pritisak. Nisam video da je bilo koji medij objavio informaciju da su pre početka meča TSC - Vojvodina uručeni trofeji „Slobodan Santrač“ najboljim strelcima prvenstva, a to je čin koji čuva sećanje na jednog od najvećih golgetera u istoriji srpskog fudbala. Nije dobro kada negativne pojave dobijaju prioritet u štampi i na portalima i to samo može da šteti atmosferi u domaćem fudbalu“, rekao je Pivić Tanjugu.

Na meti klubova našle su se sudije sa internacionalnim rejtingom i ogromnim iskustvom

"Konstantno traženje krivaca u nekim drugim redovima nije dobar model za jačanje našeg takmičenja. Neozbiljno je da Vojvodina traži izuzeće Novaka Simovića, internacionalca za koga stižu pohvale iz inostranstva i koji je odsudio tri večita derbija na najvišem nivou. Svima bi trebalo da bude cilj da se Superliga Srbije podigne na jedan viši nivo i da izazove još veće interesovanje publike. Uvrede na račun sportskih protivnika i konstantne optužbe na račun naših najboljih sudija, gde se čak insistira i na njihovom izuzeću, bacaju senku na takmičenje, a mene kao kao jednog od rukovodilaca u Zajednici superligaša primoravaju da podnosim disciplinske prijave“.

Foto: StarSport/Peđa Milosavljević
Foto: StarSport/Peđa Milosavljević

* Majstorije Kataija i Vulića, gol Spiridonovića za Zvezdin "leteći" start

* Partizan posle preokreta slavio u Kruševcu

Na pitanje, krije li se u ovim napadima na sudije alibi klubova za njihov eventualni neuspeh na terenu, Pivić odgovara:

"Svakako. U ovom teškom momentu, punom nepredviđenih izazova, imam donekle razumevanja i mogu da shvatim da se u našim najvećim klubovima neuspeh ne prašta, ali svi zajedno moramo da imamo više tolerancije. Opšta preporuka je da svako treba da se bavi svojim poslom, a ja vas uveravam da će svaka eventualna greška od strane organa takmičenja, delegata ili nekog sudije, biti na vreme i na pravi način sankcionisana. Ako mi u startu stvorimo takvu klimu da svaki kiks Zvezde, Partizana ili Vojvodine, obavezno izazove toliku prašinu u javnosti, nećemo doprineti napretku i popularnosti našeg klupskog fudbala".

strana 1 od 2 idi na stranu