Darko Pančev o tome ko je bolji – Zvezda ili Dinamo, da li je Modrić najbolji u istoriji

Bivši napadač Crvene zvezde Darko Pančev prokomentarisao je za hrvatski "Večernji list" fudbalske aktuelnosti na prostorima bivše Jugoslavije.

A. KovačevićIzvor: B92
Podeli
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Član legendarne generacije koja je pokorila Evropu i svet 1991. se naravno fokusirao na Crvenu zvezde, uporedio je sa zagrebačkim Dinamom, te dao svoj komentar o mišljenju da li je Luka Modrić najbolji fudbaler svih vremena sa prostora bivše SFRJ.

"Pratim Zvezdu, naravno. S obzirom na stanje u ligama na našem području i na to koliko je novca sada potrebno da bi se napravila jaka ekipa, Zvezdini su rezultati odlični, a o treneru Vladanu Milojeviću imam visoko mišljenje", rekao je Pančev.

Zvezda drugu sezonu u nizu igra u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je najčešće od ekipa iz bivše SFRJ zagrebački Dinamo.

"Sve je manje velikih ekipa i velikih igrača"

"Mišljenja sam da je fudbal generalno u kvalitativnoj krizi i da je sve manje velikih ekipa i velikih igrača. Mislim da su Evropsko prvenstvo 2016. i Svetsko prvenstvo 2018. bili među najnekvalitetnijim takmičenjima reprezentacija u poslednjih tridesetak godina", kaže Pančev.

"Ne želim gledati navijački i favorizovati Zvezdu jer smatram da je Dinamo na ovom području najkonstantniji tim po rezultatima. Trenutno, te dve ekipe imaju najbolje sastave, iako moram napomenuti da je i Partizan polako počeo da graditi dobar tim".

Makedonac ističe glavni problem regionalnog fudbala.

"Mislim da su i dalje novac i nedostatak jačih liga glavni problem što nemamo još jače ekipe da nas predstavljaju u Evropi. Na ovim prostorima uvek ima mnogo talenata i dobrih igrača, ali pre su ti talenti postajali još bolji igrajući sedam-osam godina u jakom prvenstvu kao što je bilo jugoslovensko. Sada mnogi od tih talenata idu veoma mladi u inostranstvo i jednostavno nestanu. Malo je onih koji postanu dobri evropski igrači".

Ipak, Hrvat Luka Modrić je ove godine proglašen za najboljeg igrača na svetu u izboru FIFA, pa ga mnogo smatraju najboljim svih vremena sa prostora bivše Jugoslavije.

"Modrić je svakako veliki igrač, jedan od najvećih s ovih prostora. Ali fudbal je zbog toga zanimljiv, mnogo puta daje, ali i uzima. Mislim da on nije ni najbolji hrvatski igrač u istoriji, a svakako nije najbolji na ovim prostorima. Bez obzira na sve velike nagrade koje je sasvim zasluženo osvojio".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu