"Partizan se obratio i UEFA i FSS"

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić rekao je za B92 da se beogradski klub obratio i UEFA i Fudbalskom savezu Srbije.

Spasoje VeselinovićIzvor: B92
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

“Partizan se obratio sudijskoj organizaciji UEFA i prosledio dokumentaciju u vezi sa svim spornim detaljima koji su u više nego dvocifrenom broju u Superligi Srbije. To je dokumentacija koja ne prati samo greške na štetu Partizana, već ukupan broj sudijskih grešaka koje su postale brojke i koje su dokazane od strane Sudijske komisije. Dakle, ne prejudiciraju se odluke, već se dokumentacija odnosi na one za koje su već određene kazne vinovnicima“, naveo je Vuletić.

On je istakao da Partizan želi da skrene pažnju na “hroničan proces u srpskom fudbalu“.

“Imamo značajno povećanje broja sudijskih grešaka za koje Sudijska komisija post festum konstatuje da postoje, ali se te greške ne smanjuju i utakmice i rezultati se ni na koji način ne donose u pitanje“, rekao je Vuletić.

On je precizirao da od UEFA zatraženo skretanje pažnje na okolnosti koje se dešavaju u Superligi Srbije.

“Na manje od deset odigranih kola postoji više nego dvocifren broj spornih situacija“, istakao je Vuletić.

Potpredsednik beogradskog kluba je istakao da je Fudbalskom savezu Srbije prosleđen zahtev za smenu Sudijske komisije.

“Partizan zahteva smenu svih članova, ne samo Igora Radojčića koji je do podne član komisije, a od podne komentator na jednoj televizini, gde iznosi zaključke i pre nego što se zasedanje održi. U pitanju je belodani sukob interesa. Partizan će izaći sa zvaničnim zahtevom da kompletna sudijska organizacija bude smenjena i da budu imenovani ljudi od integriteta i autoriteta, pošto vidimo da stvari izmiču kontroli“, dodao je Vuletić.

On je istakao i da će Partizan pitati kada će Komisija za uvođenje VAR tehnologije početi sa radom, pošto, kako kaže, osim konstitutivne sednice nije održala nijednu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu