Vesti - Euroleague -

Obradović: Ne postoji ništa lepše od toga

Trener Partizana Željko Obradović bio je očekivano zadovoljan posle ubedljive pobede njegovog tima nad Real Madridom rezultatom 104:90.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

"Real je bio jedan od favorita u Evroligi na početku sezone, imaće prednost domaćeg terena u plej-ofu i večeras su demonstrirali kvalitet. Mi smo bili motivisani, a ja sam ponosan na igrače i čestitam im, kao i ovim sjajnim navijačima koji su napravili atmosferu za pamćenje", rekao je Obradović posle meča.

Partizan je imao šestoricu dvocifrenih igrača, Anđušić se "probudio"

"Jeste, pa nema ništa lepše za trenera nego kada vidi kako su poeni raspoređeni jer je to dokaz da želimo da igarmo timski čak i u četvrtini u kojoj su ubacili veliki broj poena i kada smo branili igru u tranziciji, a oni imali i mnogo slobodnih bacanja".

"Anđušić je bitan igarč, odigrao je odlično, a pohvale idu svima, timski odlična utakmica i moramo da izgledamo motivisanije od Reala jer oni imaju prednost domaćeg terena u plej-ofu, a mi tamo nismo ni ušli. Pogledao sam rezultate na brzinu i idemo dalje, imamo dva meča bitna u Evroligi, a pre toga ABA liga".

Kako je zatvoren Tavares?

"On je najdominantniji igrač i to mnogo ispred ostalih igrača, dominira visinom i pameću, jako je pametan i način odbrane koji smo igrali imao je izlazne pasove zbog njega, a Real štuira u sjajnom procentu. Sem njega svi mogu da pogode za tri. Poirije je čak na kraju šutirao trojke. Kada on igra je jedna stvar, a mi nikada nismo hteli da nešto previše napadamo njega, teško je bilo smailagiću koji je niži i slabiji od njega, ali se košarka svodi na to da negde imaš problem, a drugde prednost. Smajli je to u napadu radio veoma pametno, a da ne pričam o Lesoru koji se vratio na nivo na kome je bio cele godine".

Rekord Evrolige?

"Ovo je neverovatno, kada uđem u salu i vidim kako to izgleda jer Partizan je to što jeste zahvaljujući navijačima. Velika zahvalnost, sve što radimo, bez njih bi bilo nemoguće, a ako su to rekordi ima tu momenata gde tek treba da se rade, kao protiv Panatinaikosa pa ćemo videti da li ćemo mi biti deo Top 8, ako i dođemo do toga".

Energija?

"Velika je razlika 48 i 72 sata, a jedna stvar je bitna što smo igrali protiv Barselone sa danom manje odmora, a sada je bilo obrnutno, mi smo igrali u utorak, a oni u sredu. I to je tako, mi smo protiv Barselone izgubili zbog primljenih poena u tranzicji. Moramo da branimo tranziciju, radili smo to uglavnom dobro, ali sada je energija bila na visokom nivou jer kada si motivisan onda možeš sve. Sreća pa ovde ima igrača koji pokazuju te neke sposobnosti motivacije koje su iznad proseka", poručio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 115 sledeca idi na stranu