Vesti - Euroleague -

"Mislite da je palo sa neba to što prave Partizan i Zvezda?"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu TV Pink i tom prilikom govorio i o ulaganjima u sport.

Podeli
Foto: StarSport/Srđan Stevanović
Foto: StarSport/Srđan Stevanović

Dotakao se Novaka Đokovića, a potom Partizana i Crvene zvezde u Evroligi, za čije je rezultate istakao da nisu pali sa neba već da su rezultat ulaganja države u njih.

"Hoćemo da govorimo o sportu? Znate li koliko smo medalja osvajali u Pekingu i Londonu 2008. i 2012. godine? Tri i četiri, pri tome je naš najveći sportista Novak Đoković osvajao medalje. Nismo imali sreće da ih donese na narednim Igrama. Tada smo osvojili osam i devet. I to se dešava kada ulažete", rekao je Vučić, pa prešao na košarku:

"Partizan i Zvezda i jedni i drugi imaju ekipu za najboljih osam. Mislite da je sa neba palo ovo što prave u košarci. Nije, država je ulagala novac. Šta god da neko hoće da kaže o tome. jedni su iskreniji oko toga, drugi malo manje. neću sad da kažem ko je ko. To je u najvećoj meri državni novac, ali to je promocija Srbije. Strašna je promocija Srbije kada ih gledaju ljudi u Madridu, Moskvi, Berlinu, Lionu. To je ono što možete da radite kada imate novac", poručio je predsednik Srbije.

Izjavio je da fudbalski i košarkaški klub Partizan duguju državi 26 miliona evra na ime dospelih poreskih obaveza, a Crvena zvezda nešto manje od tri miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 115 sledeca idi na stranu