Vesti - Euroleague -

Partizanovo vreme istine pred onima koji ih nisu izneverili

Košarkaši Partizana sa novog gostovanja vratili su se poraženi.

Izvor: B92
Podeli
Starsport/IPAPRESSITALY_IPA_Agency_
Starsport/IPAPRESSITALY_IPA_Agency_

Ovaj put u Milanu, Šabaz Nejpir u poslednjim sekundama potrudio se da pobeda ostane na strani Olmpije, a da gosti put Beograda krenu praznih šaka.

U veoma zanimljivom meču 28. kola Evrolige Olimpija je slavila 85:83 za 12. trijumf u sezoni, iako je Partizan imao mnogo lepih prilika da duel reši u svoju korist.

Međutim, viđena je još jedna neizevsna završnica u kojoj tim Željka Obradovića nije uspeo da se nađe na pravi način.

Sve već viđeno i to nekoliko puta ove sezone, pa Zek Ledej u poslednjem traljavom napadu nije uspeo da spreči 15. neuspeh svog tima.

Posle Baskonije, Virtusa, Olimpijakosa, Bajerna, Partizan je na jednu loptu izgubio i protiv milanske ekipe.

I time je napravio korak unazad kada je borba za plej-in u pitanju, dok se Olimpija vratila u život i borbu za mesto koje znači nastavak takmičenja posle ligaškog dela.

Crno-beli su sada na 11. mestu, izjednačeni sa Valensijom sa 13 pobeda i 15 poraza i sledi period u kojem nemaju mnogo prava na grešku.

U odnosu na prethodnu sezonu kada se tim Željka Obradovića borio za plej-of i što bolju poziciju u doigravanju, ove godine stvari su drugačije.

Daleko su crno-beli od ekipe koja se minule godine "pucala" na završni turnir Evrolige, ali još uvek imaju čemu da se nadaju u nastavku ligaškog dela elitnog takmičenja.

Pod uslovom da u poslednjih šest rundi izađu iz moda "toplo-hladno" i da na pravi način iskoriste raspored koji im ide na ruku.

Partizan će imati samo dva gostovanja - prvo će na megdan Barseloni 14. marta, a Beograd će napustiti samo 4. aprila, kada će biti gost Albe u Berlinu.

U preostala četiri meča protiv Baskonije (19. mart), Reala (21.mart), Olimpijakosa (28.mart) i Valensije (12. aprila), crno-beli će na svojoj strani imati najjači adut ove sezone koji nijednom nije izneverio.

Krcata Arena navijača sigurno će dati poslednji impuls da se tim Željka Obradovića domogne plej-ina.

Činjenica je da je pred crno-belima veliki izazov, koji mogu da prevaziđu samo borbenošću i željom da iz silnih grešaka ove sezone konačno izvuku pouke.

Sam trener Željko Obradović rekao je da ne zna kako da priđe igračima da bi oni redukovali greške.

"Nemam pojma. Stvarno ne znam. U ovom trenutku, pričamo, radimo. To su detalji na kojima insistiram, to je najvažnija stvar u košarci. Kako će to da izgleda u budućnosti, ne znam", bile su reči trofejnog stručnjaka.

I definitivno je budućnost neizvesna i nepredvidiva kada su crno-beli u pitanju.

Može da bude idealan fotofiniš u Areni, da se dobaci i do osmog mesta, a može da se ostane i bez šanse za eliminacioni deo Evrolige.

A sve to najviše zavisi od Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 8 sledeca idi na stranu