Vesti - Euroleague -

Obradović za B92.net: Valjda će neko da me se seti

Srpski košarkaški trener Saša Obradović govorio je otvoreno o svemu pred duel Monaka i Crvene zvezde u šestom kolu Evrolige.

Milan Tomić
Podeli
Profimedia / Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage
Profimedia / Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage

Iz Monaka za B92.net – Milan Tomić.

Strateg kluba iz Kneževine ponovo će predvoditi "kneževe" u duelu sa "svojom" Crvenom zvezdom, u kojoj je bio i igrač i trener.

Na klupi kluba sa Malog Kalemegdana proveo je pola godine, da bi u decembru 2020. godine dobio otkaz.

Na početku razgovora prokomentarisao je aktuelnog šefa struke Zvezde, Vladimira Jovanovića i činjenicu da se kao mlad trener nalazi pod pritiskom.

"Mislim da je to preuranjeno i ne bi trebalo da se dešava. Uvek sam na strani trenera i to bi trebalo tako da bude. Ako si dao poverenje nekome, trebalo bi da ga ispoštuješ ukoliko ti to prilike dozvoljavaju. Ja cenim Jovanovića, ima ideju i ekipu koju nije imao do sada kroz Vildosu i Nedovića koji su mu glavni kreatori. Verovatno će igra sada da im bude drugačija i nadam se da protiv nas neće da budu oni pravi. Ali, sigurno, upoređivajući s Partizanom, jer svi se time bave ko će da bude bolji – mislim da su podjednakog kvaliteta. Verujem da i jedni i drugi imaju dovoljno oružja da ugroze bilo kog protivnika, pogotovo u Beogradu. A na strani, zavisiće od kreatora", rekao je Obradović

Obradović smatra da ne bi trebalo mnogo da se priča o plasmanu Crvene zvezde i Partizana u Top 8, pošto sve to stavlja veliki pritisak na igrače i stručne štabove.

"Ne treba o tome da se priča previše. Nema potrebe da se stavlja ta vrsta pritiska na igrače i stručni štab. Jedna ekipa kao Olimpijakos je čekala nekoliko godina za tako nešto, uz mnogo veća ulaganja. Mislim da je normalno da postoji ideja, ali trebalo bi da bude strpljenje. Potrebna ti je i sreća da pogodiš sa strancem u momentu kada je market vrlo tanak čak i toku leta. Moram sada da priznam da mi je iznanađujuće što je Vildosa tu. Svojim igračkim kvalitetom, reputacijom i tako dalje, pa na kraju i platom... Ne treba sad žuriti s nekim ogromnim ciljevima jer to može biti kontraproduktivno".

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

* Obradović pred Zvezdu: Teško da ću se sa bilo kim videti

Monako je prošle sezone stigao do plej-ofa, ali je u četvrtfinalnoj seriji ispao od Olimpijakosa posle majstorice.

"Nema kod nas malih ciljeva. S obzirom na sve, niko ni ne očekuje da se ne ponovi ono od prošle godine. Priča se i o fajnal-foru, ali ja bih pričekao jer je to u martu/aprilu... Prerano je za bilo kakve priče, ali to je neki minimum koji bismo trebali da ostvarimo."

Prvi mandat na klupi Zvezde se neslavno završio, ali želja da ponovo sedne na klupu crveno-belih je i dalje jaka.

"To ne zavisi od mene. Želja je nesporna. Neke stvari ne mogu tek tako da se izbrišu gumicom. Ja sam Zvezdino dete, tamo sam ponikao, gradio sam karijeru. Želja je tada bila velika da dođem. Veliki deo 'baj-aut' da bi došao u Zvezdu. To nisu male pare uopšte. Mnoge stvari se nisu poklopile. Ima tu stvari o kojima može da se priča i da neke stvari ostanu između nas..."

Zvezdu je vodio kada je pandemija koronavirusa bila u punoj snazi, a tribine prazne. Da li bi bilo drugačije da je publika bila prisutna i da li priželjkuje drugu šansu?

"To je hipotetičko pitanje, nikad ne znaš. Imajući sad Džordana Lojda u odnosu na taj period, koji je bio turbulentan. Znam stvari koje bih radio drugačije. Možda sam previše verovao ljudima okolo i onda su se dešavale stvari koje nisam mogao da ostvarim. Nažalost, naravno. Mislim da bi bilo drugačije, ali da li bi bilo do maksimuma, ne mogu da odgovorim, vrlo je hipotetički, ali da mislim da je trebalo da mi se veruje – mislim."

Sadašnji trener Zvezde Vladimir Jovanović je u sličnoj situaciji.

"Svi smo u takvoj situaciji. Samo smo treneri od nedelje do nedelje. Strpljenja je sve manje. Dobro je, već 18 godina budem i ne budem i većinom sam zadržavao svoje poslove."

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Evroliga pod novim direktorom, Dejanom Bodirogom je u fazi restruktuiranja, a dosta se priča o tome da će naredni Fajnal-for biti u Dubaiju, te da bi možda u elitnom evropskom takmičenju mogao da zaigra i neki tamošnji klub.

"To su spekulacije, ne verujem da će brzo da se desi. Mom drugu (Dejan Bodiroga prim. aut) želim sve najbolje i mislim da je sposoban da ostvari velike ciljeve."

Srbiju za desetak dana očekuje nastavak kvalifikacija za Mundobasket, te mečevu sa Velikom Britanijom i Turskom.

"Važno je da se sazna ko će da igra. Najosnovnije je svih ovih godina je bilo da nisi znao sa kojom ekipom igraš. Videli smo da će biti ekipa koja ne bi trebalo da se bruka (Zvezda i Partizan puštaju svoje igrače prim. aut). Očekujem i od Pešića i od svih da će cilj biti ostvaren."

Na kraju, prokomentarisao je i mogućnost da jednog dana postane selektor Srbije.

"To je čast, je*i ga i velika obaveza. Dao Bog jednog dana. Valjda će da me se seti neko (smeh)", zaključio je Obradović za B92.net.

Podsetimo, Monako i Zvezda sastaju se u petak od 21.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu