Miloš Simanović

Komentari: Brih, pardon – Makeli

Jutro posle drugog polufinala EURO samo je jedan utisak.

Pošaljite komentar
  1. Kao dugogodišnji gledalac uživo sam pomislio da je stvarno penal, ali sam na usporenim snimcima dok se pregledao VAR video da nema govora o penalu i apsolutno imao mišljenje kao stručnjaci čija mišljenja možemo danas pročitati u brojnim tekstovima. Šokirao sam se kada je sudija potvrdio da je penal. Kako je moguće da profesionalne sudije u VAR sobi ne vide ono što je očigledno svom svetu, stručnjacima i laicima. Pa odgovor je vrlo prost i logičan, trebalo je da englezi po svaku cenu prođu u finale, pa i očiglednom krađom. A da ne spominjem dve lopte na terenu u zoni napada. I to sve urade vrhunske sudije, tragikomedija. Očigledno da je moral u svim sferama života izumrla kategorija, to je surova realnost.
    (Moralista, 8. jul 2021 20:10)

    # Link komentara

  2. Sića li se neko penala za Španjolsku protiv Jugoslavije '84? Zajec je napravija prekršaj metar izvan 16 i namjerno osta na mistu, a sudac sudija penal za Španjolsku.
    (Netijak, 08. jul 2021 13:24)

    Ne secamo se.
    (Will Mosley, 8. jul 2021 19:04)

    Imaš na youtubeu, prika.
    (Netijak, 8. jul 2021 19:50)

    # Link komentara

  3. Sića li se neko penala za Španjolsku protiv Jugoslavije '84? Zajec je napravija prekršaj metar izvan 16 i namjerno osta na mistu, a sudac sudija penal za Španjolsku.
    (Netijak, 08. jul 2021 13:24)

    Ne secamo se.
    (Will Mosley, 8. jul 2021 19:04)

    # Link komentara

  4. Pokradena je i Engleska jer je Dancima priznat gol, budimo realni, objektivni i iskreni.
    (Will Mosley, 8. jul 2021 19:04)

    # Link komentara

  5. Joj što volim ove što dele etikete raznim narodima, i to na osnovu rusofilske propagande, ili Fejsbuk istorije i Wikipedia “činjenica”. Jel to beše ona Engleska koja je nudila Srbiji pola Jadranskog mora, ali srpski kralj je hteo Jugoslaviju? Ona ista Engleska za koju je Dositej Obradović lično izjavio da je najprosvećeniji i najslobodniji narod na svetu? Ma jel iko od vas uopšte bio u Engleskoj? Radio sa njima tamo, živeo. Ne samo da ode pa se uplaši jer ih ne razume i jer je pivo 7 funti? Veze vi nemate ni o tome gde je mesto Srbije u istoriji (realno, ne po mitomaniji), a kamoli gde je mesto velikim silama.
    (Los Angeles, 8. jul 2021 18:00)

    # Link komentara

  6. Prozivate ovog sudiju, a upravo je Makeli ponistio gol Ronaldu u Beogradu pre nekoliko meseci.
    (Laza, 8. jul 2021 17:51)

    # Link komentara

  7. @bora

    Jel si dao i zenu Englezima prve bračne noći kao sto su nekad morali Skoti??
    (Oliver, 8. jul 2021 09:15

    Englezi prve bračne noći traže muža, žena ih ne zanima.
    Stare su to tobdžije.
    (Mali Hijavata, 8. jul 2021 17:24)

    # Link komentara

  8. Da li je kontakt napravljen u zelji da se oduzme lopta, nekom ispruzenom nogom ili slicno? Ja sam gledao snimak deset puta i meni je ocigledno da je igrac Danske isao telom na telo a ne na loptu, moguce da to nije bilo namerno vec u zaru igre.

    Ненамеран фаул је и даље фаул. За намеру или грубост следи картон.
    (Јабучило, 8. jul 2021 10:48

    To nije kontakt, to se Sterling namerno očešao o njegovu nogu. Vidi se lepo da u isto vreme kreće da pada i gura nogu u desno ne bi li napravio makar minimalni kontakt. To se vežba na treninzima. Da nije dobio očigledne "Ovrebe" instrukcije, sudija bi dao žuti karton Sterlingu za simuliranje.
    Sve drugo su besomučna naklapanja Srba ljubitelja "božje ruke" i jeftine poezije.
    (Mali Hijavata, 8. jul 2021 17:17)

    # Link komentara

  9. Rekao im šef sudija italijan na početku ep da ne sviraju vake penale gde baš nema intenziteta, deset ovakvih slučajeva je bilo kad je sviran kontrafaul napadača,Mele stavlja nogu ispred njega na zemlju on kači njegovu nogu baca se i ovaj svira penal, a u prvom poluvremenu istu situaciju svira faul kejna u napadu bas sramota i da ne pogleda još jednom u ovakvoj utakmici u takvom momentu, nema pravde na ovom svetu, nije var sigurno uveden za male i sirotinju.
    (goran nba 86, 8. jul 2021 15:37)

    # Link komentara

  10. Додира по ногама је било и довољно основа за пенал има. Нема шта да у казненом дираш играча по ногама, стављаш му руке на рамена, цимаш га и повлачиш - све је то ризик од пенала. У том смислу, није грешка што је пенал досуђен. Мене више брине нешто друго, реално али сада недоказиво: шта би била одлука за исту ситуацију у данском шеснаестерцу?
    (Јабучило, 08. jul 2021 09:59)

    Jesi li ti siguran da si gledao fudbalski meč između Danske i Engleske?
    (bre, 8. jul 2021 15:05)

    # Link komentara

  11. Krivim nas i njemacku. Nismo smjeli dopustiti da dodje do ovog. Posljednja sansa covjecanstva je vatikan/italija.
    (Pijani zlotvor, 8. jul 2021 13:26)

    # Link komentara

  12. Sića li se neko penala za Španjolsku protiv Jugoslavije '84? Zajec je napravija prekršaj metar izvan 16 i namjerno osta na mistu, a sudac sudija penal za Španjolsku.
    (Netijak, 8. jul 2021 13:24)

    # Link komentara

  13. Navijao sam za Dance samo ne možeš da postigneš gol ako svih 11 non-stop stoje u svom šesnaestercu ili oko njega i Englezi koje blago govoreći ne gotivim su bili mnogo bolji u produzecima. Penal je mogao da se svira, neumesno poređenje s našim gde je morao da se svira.
    (koki, 8. jul 2021 12:18)

    # Link komentara

  14. Englezi su od početka gurani da osvoje prvenstvo. Ipak oni imaju najjaču ligu na svetu, vrti se mnogo para, "greota" bi bilo da ne osvoje prvenstvo!! Ozbiljne su mafijaške organizacije ovi iz FIFA i UEFA!!
    (SaleS, 8. jul 2021 11:58)

    # Link komentara

  15. Pa ovaj penal im je svirao kao kompenzaciju za cist penal nad Kejnom, koji nije svirao u regularnom delu.
    (Glomazno, 8. jul 2021 11:58)

    # Link komentara

  16. (Los Angeles, 8. jul 2021 08:53)
    Подсећаш ме на комад смећа, који жели да се ауто-рециклира.
    (Renko, 8. jul 2021 11:47)

    # Link komentara

  17. Postoji jedna mala, malecka, sitna razlika. Mi smo bili daleko bolji od Svajcaraca, primili glupi gol iz kontre i ono je bio najocigledniji penal u istoriji penal. Ovde su Englezi ali stvarno brutalno dominirali, Danci su presli polovinu jedno 3 puta u poslednjih sat vremena igre. Pritom, postojao je kontakt.. mozda nedovoljan da kazes 100% penal, ali svakako DALEKO diskustabilnija situacija.
    (Sabre,

    Ne kapiram ovo nase plakanje godinama. Mi u rusiji nismo imali kvalitet ni za osminu finala, o cemu ti?
    To je isto kao da Poljaci placu godinama sto im na nekom sp u grupnoj fazi nije sviran penal. Koga briga kada svi znaju da nemaju sanse ni za 1/4 finale?
    (Veljko, 8. jul 2021 11:47)

    # Link komentara

  18. Gledao sam sinoc u grčkoj Pargi ovu utakmicu sa gomilom Danskih navijačima za koje nisam ni znao da su zalutali u ovo mestašce. Bilo je svega od rekvizita truba, perika, dresova i šalova Danaca tako da sam bio blago zapanjen. Kada su, mene koji sam nosio obelezja Srbije pitali sta ja trazim tu rekoh im da sam došao da im oprostim 1992 ako se ne obrukaju protiv Gordog albiona. I uz nekoliko pova sam im oprostio svu tugu kada su nas izigrali uz veliko postovanje prema gospodinu Laudrupa koji nije hteo da šibicari sa političarima.
    (Perverzni traktorista, 8. jul 2021 11:42)

    # Link komentara

  19. Hajde ne budite licemerni svi. Isti ovaj sudija nije priznao gol Ronalda u BG kad je lopta presla liniju pola metra. Pa ste se svi nsladjivali mukama Ronalda. A sad ste kao nesto besni na istog tog sudiju i VAR. Tamo je bio pomocnik koji je to morao videti, a ovde VAR. Al u BG je bilo slatko, a ovde su prokleti Englezi....
    (sakupljac minusa, 8. jul 2021 11:18)

    # Link komentara

  20. dok se ne bude snimao razgovor sudije na terenu i ovih u kontrolnoj sobi,nista .Kao crna kutija u avionu.Kako je poleteo da svira penal,znao sam da nece preinaciti.Jedva cekao.
    (nikola, 8. jul 2021 11:14)

    # Link komentara

  21. poslisne sudije dobili polufinale
    (ljubi ga menadjer, 8. jul 2021 11:13)

    # Link komentara

  22. Da li je kontakt napravljen u zelji da se oduzme lopta, nekom ispruzenom nogom ili slicno? Ja sam gledao snimak deset puta i meni je ocigledno da je igrac Danske isao telom na telo a ne na loptu, moguce da to nije bilo namerno vec u zaru igre.

    Ненамеран фаул је и даље фаул. За намеру или грубост следи картон.
    (Јабучило, 8. jul 2021 10:48)

    # Link komentara

  23. Увек има неки Руне Педерсен, Весије, Брих да се побрине за неки тим..ко дуже прати фудбал тачно зна образац. Чак ни ВАР не помаже.

    Био је један подужи чланак о суђењу на СП - буквално свако СП су кројиле судије својим одлукама.
    (Хандо, 8. jul 2021 10:46)

    # Link komentara

  24. Postoji jedna mala, malecka, sitna razlika. Mi smo bili daleko bolji od Svajcaraca, primili glupi gol iz kontre i ono je bio najocigledniji penal u istoriji penal. Ovde su Englezi ali stvarno brutalno dominirali, Danci su presli polovinu jedno 3 puta u poslednjih sat vremena igre. Pritom, postojao je kontakt.. mozda nedovoljan da kazes 100% penal, ali svakako DALEKO diskustabilnija situacija.
    (Sabre, 8. jul 2021 10:30)

    # Link komentara

  25. Šta god brijali Englezi zasluženo igraju finale i nadam se da će osvojiti.
    (s1pac, 8. jul 2021 10:26)

    # Link komentara

  26. Samo se nadam da englezi neće uzeti turnir sa ovim užasnim, negledljivim fudbalom. Po prvi put u životu ću biti za IT...
    (gloria, 8. jul 2021 10:23)

    # Link komentara

  27. Da li je Sterling isao na banzai napad, ocekujuci da ga neko dodirne i da se pruzi koliko je dug. Najverovatnije da jeste...
    Da li je kontakta bilo? Bilo je...
    Da li je kontakt napravljen u zelji da se oduzme lopta, nekom ispruzenom nogom ili slicno? Ja sam gledao snimak deset puta i meni je ocigledno da je igrac Danske isao telom na telo a ne na loptu, moguce da to nije bilo namerno vec u zaru igre.
    Da li je taj kontakt bio dovoljan da Sterling padne koliko je dug? Sigurno da nije...
    I na kraju: Da ji je sudija imao elemenata da svira penal. Po pravilima jeste i on nije pogresio u tome....
    Da li se u slicnim situacijama svira uvek penal? U dosta slucajeva ne, i ti slucajevi uvek zavrse u kontroverzama poput ove. Naravno ovde je ulog veci i zato se toliko pise i prica o ovome...
    Zakljucak: Strogo po pravilima sudija nije pogresio. Ovo su situacije u kojima sta god da je sudija uradio on je pogresio i nekog ostetio. Pogresno je porediti ovo sa situacijom iz naseg meca protiv Svajcarske u kome je Brih bukvalno odbio da dosudi ocigledan penal i time postupio protiv pravila igre. Ovde to nije slucaj, pravila su ispostovana, doduse prestrogo za mec ove tezine ali to je fudbal i zato ga svi volimo, jel ove situacije bude navijacke strasti. A naravno smi mi "neutralni" navijamo za autsajdere, Davide protiv Golijata koji gube nekom, po nasem misljenju, nepravdom. Ocekujem minuse ali bih voleo i objektivne argumente u ovoj raspravi...
    (Iggy, 8. jul 2021 10:22)

    # Link komentara

  28. A kada Makeli nije priznao gol Ronaldu protiv nas proletos u BG, onda to nismo nazivali krađom? Ma to je uradio namerno jer smo mi velesila fudbalska u odnosu na Portugalce još uvek zvanične evropske prvake. Treba biti malo realan a penal bi svirala većina sudija ako se poštuju pravila.
    (View, 8. jul 2021 10:15)

    # Link komentara

  29. Nikad gori EURO, nikad lošija organizacija, suđenje uvek diskutabilno, sve u svemu, Platini je ovo pošteno usrao, zato englezi, sve(osim jedne) utakmice igraju kući, stigli su u finale a realno četvrtfinale im je doseg,ko ovo nije pratio, ništa nije propustio. FORZA ITALIA,mada je verovatno i finale već rešeno u korist ostrvljana.
    (Maki, 8. jul 2021 10:13)

    # Link komentara

  30. Fudbal se vraća kući pakosna sirotinjo!
    (Englez Bora, 8. jul 2021 09:20)

    Боро, Његош Вас је описао: "Заробио себе у туђина"
    Свако добро
    (Tuga, 8. jul 2021 10:13)

    # Link komentara

  31. Kada u živom zidu momčadi koja se brani stoje najmanje tri igrača, svi igrači momčadi koja napada moraju biti najmanje jedan metar udaljeni od obrambenog zida sve dok je lopta u igri."

    Pregledavanje snimke gola jasno pokazuje da su Danci svoj živi zid, koji je prije izvođenja slobodnog udarca bio na propisnoj udaljenosti od engleskog, odmah nakon što je sudac Danny Makkelie označio izvođenje slobodnjaka brzo pomaknuli ispred engleskog.

    Tako su protupropisno zaklonili pogled prema lopti engleskom vrataru.

    Međutim, sudac Makkelie ni VAR soba nisu to primijetili.

    Eto, ni danski gol nije regularan. Šta ćemo sad?
    (Netijak, 8. jul 2021 10:13)

    # Link komentara

  32. Englezi mogu da smeste ovaj penal u Britanski muzej, zajedno sa ostalim stvarima koje su pokrali po svetu.
    (Losmi, 08. jul 2021 08:19)

    Video si ovu objavu na FB, jel da?
    (Goran Dnevna Doza Bon Jovija, 8. jul 2021 10:11)

    # Link komentara

  33. Пенал, наравно, није био... али, шта ћемо са 70.000 гледалаца у ”најопаснијој, с пандемијског аспекта гледано, земљи” током меча?? Ништа више није битно, дај игара!
    Нема короне, умрла напрасно, баш као и грип својевремено!

    Неко овде некога гадно за...ава!
    (Линијски, 8. jul 2021 10:09)

    # Link komentara

  34. Sada Sterling lepo neka izjavi bio je to Božiji penal i onda svi da pišu hvalospeve o tome ili?
    (Back In Black, 8. jul 2021 10:06)

    # Link komentara

  35. @vlada

    Porediti taj period i današnji sa VAR tehnologijom je suludo!Danas se nema pravo na grešku!
    (Beograđanin u Parizu, 8. jul 2021 09:59)

    # Link komentara

  36. Додира по ногама је било и довољно основа за пенал има. Нема шта да у казненом дираш играча по ногама, стављаш му руке на рамена, цимаш га и повлачиш - све је то ризик од пенала. У том смислу, није грешка што је пенал досуђен. Мене више брине нешто друго, реално али сада недоказиво: шта би била одлука за исту ситуацију у данском шеснаестерцу?
    (Јабучило, 8. jul 2021 09:59)

    # Link komentara

  37. Ne znam sto se dize tolika fama oko penala. Meni nije izgledalo kao penal, ali mi je itekako izgledalo da su Englezi bolji tim od Danske i da su zasluzeno u finalu.
    Za mene je sustina sporta da bolji pobedi, a ne srecniji.
    (Dejan, 8. jul 2021 09:58)

    # Link komentara

  38. @kaiser Roger

    Zar ti nisi izvrsio suicid zbog poraza Federera od Hurkaca sa krompiricem 6:0,hehehe
    (Oliver, 8. jul 2021 09:53)

    # Link komentara

  39. uporedjivati maradonin gol rukom sa ovim nema nikakva smisla, kod maradona nije se videlo dali e ruka, a ovo sad sa Var bio e ovigledno, i traziti nekakve pravde za ranije neke situacie opet nema smisla
    (msbravo, 8. jul 2021 09:51)

    # Link komentara

  40. Brih je stvarno dobar u odradjivanju posla za FIFA i UEFA mafiju.
    (Slavko Vica, 8. jul 2021 09:51)

    # Link komentara

  41. (adriano_galliani, 08. jul 2021 08:59)
    Pa ni danci nisu dali gol iz igre nego iz prekida. A španci su samo imali posed lopte i ni po čemu nisu dominirali kao Eng sinoć. Klonuli su italijani nakon primljenog gola ali nisu igrali bunker 75 minuta kao danci.
    (Ambis, 8. jul 2021 09:48)

    # Link komentara

  42. Najtuznije je sto bi ovi sto najjace tastaturno pljuju po englezima, koliko odmah bi dosli u Britaniju brzinom svetlosti da rade za dve banke...
    (Sitnije, Moco, sitnije..., 8. jul 2021 09:46)

    # Link komentara

  43. SUI dobila FRA na penale
    ESP dobila SUI na penale
    ITA dobila ESP na penale
    ENG dobija ITA na penale

    ne znam koja je kvota ali vredi pokusati
    (Milanche, 8. jul 2021 09:34)

    # Link komentara

  44. Италиа !
    (Bocko, 8. jul 2021 09:33)

    # Link komentara

  45. Cist penal nad Kaneom nije sviran u regularnom toku.
    (DM32, 8. jul 2021 09:29)

    # Link komentara

  46. Ama sta ako su englezi bili bolji do tog trenutka je bilo 1:1 i kraj.I Svajcarska je bila bolja od Spanije pa su izgubili i Spanija je bila bolja od Italije pa je izgubila.To se ne racuna ko je bio bolji negi ko je dao gol.
    (Kaiser Roger, 8. jul 2021 09:27)

    # Link komentara

  47. Uvesti u fudbalu čelendž i da ga svaka ekipa ima pravo po jednom u poluvremenu.
    (pfcpanta, 8. jul 2021 09:26)

    # Link komentara

  48. Engleska posla i njihov uticaj je dobro poznat u svetu,mediji ostrašćeni to najviše Novak oseti na koži,navijači im mrze simulante u kaznenom a oni tako prošli ,odvratni su! Forza Italia u finalu neka Englezi plaču!
    (Beograđanin u Parizu, 8. jul 2021 09:25)

    # Link komentara

  49. Ko navija za Englesku, celava mu keva :)
    Posle Amera, Englezi su najgora i najarogantnija nacija na svetu, i to potpisujem. I to je jedan od razloga zasto ne zelim da oni pobede u finalu, a ima ih jos:
    - Italija igra najlepsi i najbolji fudbal na prvenstvu i zasluzuje pehar
    - Engleska je najmanje putovala i mucila se po avionima, za razliku od drugih reprezentacija
    - Englezi su imali ubedljivo najlaksi put do finala (izuzev ocajne Nemacke)
    - Englezi imaju mozda najbolju ekipu trenutno na svetu, a igraju ocajno
    - Sautgejt je jedan od najgorih selektora, koji pravi ekipu i taktiku tako sto zavrti tocak srece, pa gde stane
    - I na kraju, Englezi su uzasni u porazu, ali su nepodnosljivi u pobedi, i to je najveci razlog zasto ne zelim da ih vidim sa peharom, pogotovo sto svojom igrom ne zasluzuju ni cetvrto mesto.
    (Duke, 8. jul 2021 09:25)

    # Link komentara

  50. Судија је беспрекорно судио утакмицу до тог пенала. ВАР судије су могле да сугеришу да то није пенал и вероватно не би био. Енглеска је иначе заслужила победу јер је била бољи тим. Да ли би се то и десило да није било пенала, ја не знам, али не бих толико драматизовао. Жив човек погреши.
    (Гале, 8. jul 2021 09:22)

    # Link komentara

  51. Kao novopečeni vlasnik Britanskog državljanstva mogu samo da pitam? A nije vam smetala Maradonin gol rukom? Fudbal se vraća kući pakosna sirotinjo!
    (Englez Bora, 8. jul 2021 09:20)

    # Link komentara

  52. Penal je mogao da se svira kontakta je bilo,igrac sa brojem 5 sa ledja kaci Sterlinga dovoljno da ga omete ...
    (Ivan, 8. jul 2021 09:20)

    # Link komentara

  53. Da je neka prosečna utakmica LŠ, pogledao bi snimak, i poništio odluku. Ali zbog svih okolnosti, bi šta bi, i to je ta svetska "pravda".
    (Kod nas sve kontra, 8. jul 2021 09:19)

    # Link komentara

  54. Englez Bora, da li si se odrekao starog državljana? Ako nisi učini to molim te jer takvi noblesi kao ti dragulj su u kruni elizabete. Pos...m ti se u državljanstvo Lorde. I u nedelju na Vimbldonu tenis se vraća tj ostaje u kući. Idemoooo.
    (zed, 8. jul 2021 09:17)

    # Link komentara

  55. Oduvek me je zanimalo kako za nekoga Maradonina ruke moze biti super, a sumnjiva odluka skandal? Toliko smo licemerni da boli.
    (vlada, 8. jul 2021 09:15)

    # Link komentara

  56. @bora

    Jel si dao i zenu Englezima prve bračne noći kao sto su nekad morali Skoti??
    (Oliver, 8. jul 2021 09:15)

    # Link komentara

  57. Pokrali su nas kad su nam smestili NATO bombardovanje, tako da su krađa penala nad Mitrovićem i izmišljen penal protiv Danaca prava sitnica koja se očekuje od takvih ljudi. Ko zna šta će se sve dogoditi u finalu.
    (DEX, 8. jul 2021 09:14)

    # Link komentara

  58. Sasa sam negde pročitao da je ovaj sudija od sinoć (odličan sudija) koji se "prodao Englezima" isti onaj što je Ronaldu poništio čist gol protiv Srbije u Bg. Ono kada se govorilo " svi grešimo pa i sudija je čovek"... Nije bio penal, kontakt jeste ali po meni nedovoljan za penal. Ali to ne znači da su MRSKI ENGLEZI oteli pobedu. Englezi su bili bolji tim sinoć!
    (Mile, 8. jul 2021 09:13)

    # Link komentara

  59. Ovo je klasicna pljacka, samo je falio povez preko lica i pistolj pa da bude oruzana pljacka!
    Danci sada znaju kako se osecamo mi koje sudije neprestano kradu u svim mogucim sportovima!
    (iskusan, 8. jul 2021 09:12)

    # Link komentara

  60. greska sudije je, sto je odmah svirao penal. var je prekontroliso, i pravila su takva, da jedino ako je drasticno pigresio sudija, onda se pozove na var!
    ovako sudija nije mogao da sam pogleda situaciju.
    trebo je da pusti, onda bi se javio var, pa onda bi lepo na miru pogledo i sudjo.
    takva su pravila
    (zemljak, 8. jul 2021 09:10)

    # Link komentara

  61. Mislim da samo u Srbiji misle da su Englezi progurani na stetu Danske :)
    (Apatrid, 8. jul 2021 09:09)

    # Link komentara

  62. VAR je uvelike smanjio broj sudačkih pogrešaka, ali kad dodje stani pani i treba donijeti ispravnu odluku koja bi mogla naštetiti "velikim" ekipama, nekim čudom sudac pogriješi. Očito je sinoć sudac oštetio Dance jer je Sterling simulirao, no ne znam ako ste pratili utakmice Danaca na ovom prvenstvu ali na opće iznenadjenje najviše simuliranja su baš oni izvodili. I to su sve bila takva simuliranja da bi se i legendarni Pipo posramio. Tako da se to varanje u neku ruku Dancima vratilo u najgorem trenutku, nažalost baš Englezima u korist al šta je tu je.
    (Trifon Ivanov, 8. jul 2021 09:09)

    # Link komentara

  63. Samo naivan je mogao da pomisli da Englezi neće pobediti. Pošteno ili nepošteno, to nije bitno.
    (Raša, 08. jul 2021 08:04) Reče osoba koja likuje na Maradonin gol rukom hahahahahah
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 8. jul 2021 09:08)

    # Link komentara

  64. Bravo za tekst.
    Posle 25. godina u fudbalu, teraju me da ne verujem svojim očima...
    "Sramota" ne postoji u njihovom rečniku.
    (Marea, 8. jul 2021 09:08)

    # Link komentara

  65. Skandal!
    Pljačka!
    (Uroš, 8. jul 2021 09:07)

    # Link komentara

  66. @Sve ali sve u srba protiv engleza. Jer engleze treba mrzeti, jer realno svi možete da ima samo zavidite. London je najjači grad na svetu. Jedini grad na svetu su apsolutnim nedostatkom šunda i kiča. Moskva je jedna velika seljana. Peking je takodje jedan veliki logor, poprilično smrdljiv. A vi i dalje mrzite, ruska gubernijo.
    (Los Angeles, 08. jul 2021 08:53)
    E moj konvertitu, utripovao si da si anglosaksonac ili njihov hibridni nakot, a dobro znas da te smatraju za nizu rasu.
    Ne mrzimo mi nikog, ima ko engleze da mrzi (verovatno vecina svetske populacije) a to da je Moskva seljana i uz to rasisticka izjava o Pekingu, samo potvrdjuje ono kako sam te nazvao na pocetku komentara.
    (Nasiautosovinisti, 8. jul 2021 09:06)

    # Link komentara

  67. @Sitnije, Moco
    Englezi su toliko loši bili da im nikakva pomoć nije vredela. To je suština, a ne ono što ste Vi napisali. Pomagano je drugima kojima je taman toliko nedostajalo.
    Nekad i sad uz VAR ne može biti isto. Tsd je bilo šta si video to ti je. No, sada je možda i gore. Sudija svira šta god, čeka VAR da potvrdi/ispravi. Ni ofsajdi nisu dobro rešeni.
    VAR je dislociran, ne zna se moraju li da insistiraju da sudija vidi ponovo. Juče je morao, zbog publike, zbog fudbala. Zato liči na kradju, a ne na grešku.
    (Papillon, 8. jul 2021 09:04)

    # Link komentara

  68. Penal je nepostojeći, Engleska je bila bolja u drugom delu utakmice, ali su dobili poklon.
    (Saki, 8. jul 2021 09:03)

    # Link komentara

  69. Bravo Englezi!
    (ja, 8. jul 2021 09:03)

    # Link komentara

  70. Srbija u fudbalu ima puno Briheva, da je samo taj pravi bilo bi super ...
    (Vasko, 8. jul 2021 09:01)

    # Link komentara

  71. Frenku Laparu je u dresu Engleske na prvenstvu Evrope ili Sveta poništen gol a lopta je bila metar u golu, Maradona im na svetskom dao odlučujući gol rukom. Sporan i je gol u finalu protiv Nemaca 66 a niko ne zna da li je bio ili nije bio gol sem jednog čoveka. Pomoćnog sudije koji je rekao da je bio gol. E sad fora je da je taj "lopov" bio Rus. Da gospodo Ruski sudija je presudio. Sigurno da su i Englezi oštetili nekog kao što sinoć nije bio penal ali kakve to veze ima sa kolonijalizmom i zaverom. Engleska je kolevka fudbala kao i tenisa i gomile drugih sportova jel to razlog da je mrzimo. Narod kao i svaki narod.
    (Milenko, 8. jul 2021 09:01)

    # Link komentara

  72. Uveli VAR da bi opet izmisljali penale i svasta nešto, jedina dobra stvar je ta tehnologija da li je gol ili ne!
    (marko, 8. jul 2021 09:00)

    # Link komentara

  73. gledao sam na engleskom kanalu utakmicu. ljudi kazu ovako, VAR ce preporuciti ponistavanje penala samo ako je apsolutna greska sudije. znaci ako je svirao a kontakta nije bilo nikako. i da, samo mi i nasi novinari mislimo da je VAR apsolutni pregled situacije, nije. ljudi su sve vreme govorili da nije penal ali da se po sadasnjim preporukama koristenja VARa nece ponistiti penal jer je kontakta bilo. e sad, da li su trebali sudiji da kazu da pogleda snimak ili ne, to je druga prica.


    u kosarci npr ako gledaju da li je sut bio pre isteka vremena i to najave, nece svirati faul koji je bio prilikom tog suta, nego samo vreme gledaju. tako to znaci funkcionise u sportu. to nisu analiticari kao mi iz fotelje, da gledaju sve. to se iz nekog razloga ne radi.
    (SubmisivniDominator, 8. jul 2021 08:59)

    # Link komentara

  74. Penal najverovatnije nije bio ali mora da se prizna da su Englezi igrali bolje i pogotovu u drugom poluvremenu razbili Dance. Ja sam navijao za Dance ali penal ili ne zasluženo idu u finale.
    (Ambis, 8. jul 2021 08:21)

    Pa i Španija je bila bolja od Italije? Fudbal je igra u kojoj je cilj postići gol, ne "biti bolji". Englezi nisu dali gol iz igre i Danskoj nisu mogli ništa. Danska je borbena ekipa i ništa više osim toga a kako igra Italija, videli smo protiv Belgije i Španije - vrhunska i ofanziva a i defanziva.

    Ako Engleska planira da pobedi, moraće da kradu mnogo više.
    (adriano_galliani, 8. jul 2021 08:59)

    # Link komentara

  75. Ali najjači su mi ovi ložački slogani da se vrati kući. Likovi imaju jednu titulu i dva finala, oba kod kuće. Ja najviše volim PL ali tamo više od polovine stranci. Pa šta tek onda Nemačka i Brazil treba da kažu?
    (Millennium, 8. jul 2021 08:07)

    Zasto si izostavio Italiju?
    (Milan, 8. jul 2021 08:58)

    # Link komentara

  76. Kao novopečeni vlasnik Britanskog državljanstva mogu samo da pitam? A nije vam smetala Maradonin gol rukom? Fudbal se vraća kući pakosna sirotinjo!
    (Englez Bora, 8. jul 2021 08:57)

    # Link komentara

  77. Pohvale za tekst na samom početku, šta da pišem u nastavku komentara,ne znam ni sam a i ne želim,bio bi vulgaran.Posle 35 godina aktivnog gledanja najbitnije sporedne stvari na svetu,mislim da je došlo vreme da prekinem.
    (Nikola, 8. jul 2021 08:08)

    Pa u nekim godinama postane naporno da se prati brza igra, a i interesovanje za sve pocinje da opada.
    (Milan, 8. jul 2021 08:57)

    # Link komentara

  78. Sva sizofrenija srpske inteligencije, logike i emocionalne zrelosti se ispoljava na ovom primer "engleskog penala"... Engleska nije nikad osvojila nista, osim ono jednom pre 55 godina, a ovaj penal dosudjen u njenu korist se analizira kao eto uvek se pomaze bogatima, tj. Englezima... Pa ne moze i jedno i drugo... Da im se toliko pomaze, pobedjivali bi vise, ne bi imali samo jedno finale u istoriji... Mislim, u redu je mrzeti nekoga, niko vam to ne moze zabraniti, ali nemojte hebati sopstveni mozak u glavu, jednog dana kada vam bude trebao za nesto vazno nece biti sposoban da vam odradi neki zaista bitan posao...
    (Sitnije, Moco, sitnije..., 08. jul 2021 08:27)

    I? Jel bio penal ili nije?
    (spock, 8. jul 2021 08:55)

    # Link komentara

  79. Sve ali sve u srba protiv engleza. Jer engleze treba mrzeti, jer realno svi možete da ima samo zavidite. London je najjači grad na svetu. Jedini grad na svetu su apsolutnim nedostatkom šunda i kiča. Moskva je jedna velika seljana. Peking je takodje jedan veliki logor, poprilično smrdljiv. A vi i dalje mrzite, ruska gubernijo.
    (Los Angeles, 8. jul 2021 08:53)

    # Link komentara

  80. pokrali su i Špance jer su u 90' Italjani igrali rukom u šesnaestercu.Brih nista nije video,a ni VAR. Snimak pokazuje ruku.
    (dimitrije, 8. jul 2021 08:53)

    # Link komentara

  81. Trci se preko 100 minuta i onda ovakva situacija resi mec. Ovaj penal se ne bi sudio u zenskom fudbalu. Ovakavi faulovi su upitni na sredini terena, nekad se i ne sude, onda se sude u polufinalu nekog takmicenja u sesnaestercu i takvi kontakti odluce finalistu. Nadam se da ce u fudbalu nesto da se promeni, dosadno je vise gledati da igraci varaju sudije u glumi faulova.
    (miki, 8. jul 2021 08:52)

    # Link komentara

  82. @Trajce
    Za tvoju informacinu nisu svirali Portugalu cist gol protiv nas. Ipak se ponekad dogodi, retko ali dogodi
    (mobilix, 8. jul 2021 08:46)

    # Link komentara

  83. Ugasio sam tv kad sam video da su dosudili penal...
    (shone, 8. jul 2021 08:44)

    # Link komentara

  84. Sudija je sudio fenomenalno utakmicu. VAR je rekao da je penal. Engleska je bila bolja u sinoć oj utakmici. Interesantno je da se gol rukom Maradona ne zove kradja protiv Engleza a sinoćna odluka VARA je kradja Engleza. Ronaldo gol u Bg koji nije priznat je greška sudije a nesudjeni penal nad Mitrovićem kradja Briha... Interesantni smo mi Srbi.
    (Milenko, 08. jul 2021 08:23)

    Ljudska glupost i fudbal imaju previše zajednickih stvari
    (najgluplj sporedna stvar, 8. jul 2021 08:37)

    # Link komentara

  85. Ljudi ne znaju da je 1966, Eng dala dva neregularna gola nemcima.

    BBC je napravio lažnu montažu za jedan gol.

    Engleska ovo otima ponovo.

    Nisu slucajno domacini.
    (Pera, 8. jul 2021 08:36)

    # Link komentara

  86. @Sitnije, Moco, sitnije

    Hvala Vam na jednom normalnom, racionalnom komentaru. Bojim se samo da Vas niko neće razumeti
    (Troll hunter, 8. jul 2021 08:36)

    # Link komentara

  87. Mi nismo, izgleda, gledali istu tekmu.
    Englezi za klasu bolji od Danaca. Danci parirali samo snagom i htenjem. Najbolje šanse su imali iz kontranapada. Želja da napadnu otvoreno - tek u poslednjih 5 minuta, kad nisu imali šta da izgube. Da ne pricam o tome kako su Englezi igrali poslednjih minuta utakmice i produžetaka, odnosno da su napadali na 1:1 desetak minuta pre kraja, rizikujući da dobiju gol iz kontre! Da li bi Danci ikad tako igrali?
    (sandinista, 8. jul 2021 08:36)

    # Link komentara

  88. O cemu vi to? Prestanite vise da trujete narod.
    (Polunovinari, 8. jul 2021 08:35)

    # Link komentara

  89.  Пенал је чист као суза.
    (marko, 08. jul 2021 08:10)

    Zahvaljujemo se

    Da nije smjesno bilo bi žalosno, cuj ovoga " cist kao suza".
    pa da je cist I nije bas..
    (slobo.b, 8. jul 2021 08:34)

    # Link komentara

  90. Cemu cudjenje,svi smo to znali,Engleska je morala u finale. Ali ovako ce biti jos lepse kad ih Italijani razbiju u finalu,heheh
    (Oliver, 8. jul 2021 08:32)

    # Link komentara

  91. Ako je ovo penal onda ne treba igrati odbranu u sesnaestercu. Svaki start je onda penal. Stvar je u tome sto je Engleska domacin i do sada nista nije osvojila osim onog namestenog svetskog prvenstva. Istorija se ponavlja.
    (Jovan, 8. jul 2021 08:32)

    # Link komentara

  92. Englezi su močni. Penala nije bilo, al bi Englezi svakako dobili. Dancima kapa dole, al su Englezi bili bolji sinoč. U finalu forca Italija, al Englezi su jači....
    (Tabasco, 8. jul 2021 08:31)

    # Link komentara

  93. Svim srcem sam navijao sa Dansku, engleze nikad nisam nesto vole, a posle ovog kriminalnog poklonjenog penala ne volim ih jos vise. Vrlo sramna odluka u vrlo bitnom trenutku. Nadam se da ce ih italijani zgaziti u nedelju.
    (Liman021, 8. jul 2021 08:31)

    # Link komentara

  94. Sva sizofrenija srpske inteligencije, logike i emocionalne zrelosti se ispoljava na ovom primer "engleskog penala"... Engleska nije nikad osvojila nista, osim ono jednom pre 55 godina, a ovaj penal dosudjen u njenu korist se analizira kao eto uvek se pomaze bogatima, tj. Englezima... Pa ne moze i jedno i drugo... Da im se toliko pomaze, pobedjivali bi vise, ne bi imali samo jedno finale u istoriji... Mislim, u redu je mrzeti nekoga, niko vam to ne moze zabraniti, ali nemojte hebati sopstveni mozak u glavu, jednog dana kada vam bude trebao za nesto vazno nece biti sposoban da vam odradi neki zaista bitan posao...
    (Sitnije, Moco, sitnije..., 8. jul 2021 08:27)

    # Link komentara

  95. Sudija je sudio fenomenalno utakmicu. VAR je rekao da je penal. Engleska je bila bolja u sinoć oj utakmici. Interesantno je da se gol rukom Maradona ne zove kradja protiv Engleza a sinoćna odluka VARA je kradja Engleza. Ronaldo gol u Bg koji nije priznat je greška sudije a nesudjeni penal nad Mitrovićem kradja Briha... Interesantni smo mi Srbi.
    (Milenko, 8. jul 2021 08:23)

    # Link komentara

  96. Englezi navikli kroz čitavu istoriji samo da kradu, otimaju. Nastavili u 21 veku i kroz sport. Jedini igraju sve utakmice na Vembliju. Pa takav status nije imala ni Italija za vreme Benito Musolinija ni Šalke za vreme Hitlera….
    (Loznica. Gučevo, Cer…, 8. jul 2021 08:22)

    # Link komentara

  97. Mislim da je ovo prvi put da cu navijati za Italiju na nekoj utakmici!
    (Milan, 8. jul 2021 08:22)

    # Link komentara

  98. Penal najverovatnije nije bio ali mora da se prizna da su Englezi igrali bolje i pogotovu u drugom poluvremenu razbili Dance. Ja sam navijao za Dance ali penal ili ne zasluženo idu u finale.
    (Ambis, 8. jul 2021 08:21)

    # Link komentara

  99. Engleska par klasa bolja od Danske, samo je bilo pitanje momenta kada će dati gol. I da nije bilo penala, prošli bi svakako.
    (Piemonte Calcho, 8. jul 2021 08:21)

    # Link komentara

  100. Englezi mogu da smeste ovaj penal u Britanski muzej, zajedno sa ostalim stvarima koje su pokrali po svetu.
    (Losmi, 8. jul 2021 08:19)

    # Link komentara

  101. Sinoć su onim sramnim penalom i onom sramnom igrom Danaca od 2 poluvremena pa nadalje p.....i celo prvenstvo
    (japi, 8. jul 2021 08:19)

    # Link komentara

  102. Penal ne vredi komentarisati ali i pogodak Danaca je sumnjiv, po novim pravilima prilikom izvođenja slobodnog udarca ako ima tri ili više odbrambenih igrača u živom zidu napadač mora biti udaljen najmanje 1 metar ili se dosuđuje indirekt za braneću ekipu, a Brajtvajt čini mi se, je u živom zidu prilikom izvođenja slobodnog udarca.
    (mighty banana, 8. jul 2021 08:19)

    # Link komentara

  103. Шта измишљате више, Енглези су сабили Данску и заслужено су у финалу. Пенал је чист као суза.
    (marko, 8. jul 2021 08:10)

    # Link komentara

  104. Ono sto mi je zanimljivo je da je ovaj Makeli sudio ubedljivo najvise utakmica na prvenstvu,a da sam bar ja primetio tako. Drugo prvo kolo i otvaranje sampionata kad isti taj Makeli nije sudio cist penal za Italiju na 0:0 zbog ociglednog igranja rukom. Ocigledno da iz nekog meni nepoznatog razloga Makeli uziva ogromno poverenje Uefe slicno kao i Brih,bice da su sudije zadatka jer drugog objasnjenja nema.
    (Objavite komentar da neko nesto nauci, 8. jul 2021 08:10)

    # Link komentara

  105. Dno dna.
    (BOPE, 8. jul 2021 08:08)

    # Link komentara

  106. Pohvale za tekst na samom početku, šta da pišem u nastavku komentara,ne znam ni sam a i ne želim,bio bi vulgaran.Posle 35 godina aktivnog gledanja najbitnije sporedne stvari na svetu,mislim da je došlo vreme da prekinem.
    (Nikola, 8. jul 2021 08:08)

    # Link komentara

  107. Ali najjači su mi ovi ložački slogani da se vrati kući. Likovi imaju jednu titulu i dva finala, oba kod kuće. Ja najviše volim PL ali tamo više od polovine stranci. Pa šta tek onda Nemačka i Brazil treba da kažu?
    (Millennium, 8. jul 2021 08:07)

    # Link komentara

  108. Nema ovde reci o penalu nevidjena kradja ali ocekivano .
    (Dekara, 8. jul 2021 08:07)

    # Link komentara

  109. Samo naivan je mogao da pomisli da Englezi neće pobediti. Pošteno ili nepošteno, to nije bitno.
    (Raša, 8. jul 2021 08:04)

    # Link komentara

  110. jel BBS priznao da je namešteno kao što je to uradio RTS?
    (komi, 8. jul 2021 08:03)

    # Link komentara

  111. Ma nema smisla pricati o njima...to je zlocinacko udruzenje koje gura interese velikih i radi za ogromnu lovu...nikada,ali nikada nisam video gresku u korist potcinjenih i malih,kada budem video poverovacu da ponekad grese kao i svi ljudi.Do tada,za mene nisu ljudi!!!!!!!
    (Trajce, 8. jul 2021 08:02)

    # Link komentara

  112. Sve je postalo prevara u ovom svetu
    (dare, 8. jul 2021 08:01)

    # Link komentara

  113. Bio je penal kao onaj iz vaše treće ili četvrte lige. Ko suza brate, ko suza:D
    (Scotland-20:D, 8. jul 2021 08:01)

    # Link komentara