MT

Komentari: Dalić od pukovnika do pokojnika – i nazad

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je strepela, ali je ipak obezbedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Pošaljite komentar
  1. Realno samo je par igrača koji čine razliku. U ovoj ekipi to su Perišić i Modrić. Ostali su samo dobri.
    Jučer Perišić skače i leti, leti za cijelu glavu više od protivnika. Takav odraz sa mjesta. Jedno 80 cm. Škoti gledaju i ne vjeruju, a jadni ništa ni ne mogu nego samo gledati. Šta napraviti takvome igraču? I lopta ulazi u gol.
    Da im je unaprijed rekao što će napraviti mogli bi samo gledati.
    To je tako kada netko ima izvanredne fizičke predispozicije.
    Jedan gol i jedna asistencija protiv Škota i gol protiv Čeha. Čovjek je sam dovukao Hrvatsku do prolaska grupe.
    Modriću jučer baš nije išlo. Petlja mu se lopta, krivo dodaje, uzima mu protivnik loptu ispred šesnajsterca. I onda daje gol vanjskim felšom u rašlje.
    Ja ne pamtim takav šut a star sam više od pola stoljeća. Čitam komentare nekih bivših nogometaša i nitko od njih se ne sjeća nekoga tko je mogao tako postići ovakav gol. Sada je Luka skinuo ogroman teret sa svojih leđa. Bio mu je mač nad glavom da ćemo ispasti i da će on biti označen kao netko tko je loše igrao i samim time - sukrivac. Ovako je sve okrenuo u svoju i našu korist i opet ispisao stranicu povijesti. On je naš najmlađi strijelac na EURU sa 22 godine i najstariji sa 35 godina i 250 dana!
    Sada rasterećeni krećemo dalje i sada je sve lakše jer lopta je okrugla i kako god ispadne bit će dobro ako se igrači na terenu trude. Uz sve to sada prvi puta mogu masovno i naši navijači mogu na stadion i bit će ne 12-ti igrač nego i 13-ti.
    (sin lovca na medvjede, 23. jun 2021 22:18)

    # Link komentara

  2. Sve čestitke Hrvatima kad je najpotrebnije igraju najbolje. Španija je jaka ne kao prošlih godina međutim Hrvatska je bolja ekipa i pobediće. Moraće maximalno da igraju protiv Španije ali su čvršći bolji jači mnogo iskusniji.
    (Jovan, 23. jun 2021 21:28)

    # Link komentara

  3. @ ВАН БАСТЕН - Слажем се. 👍
    (ДЕЛИЈА🔴⚪, 23. jun 2021 20:46)

    # Link komentara

  4. Reprezentacija Hrvatske može da služi kao školski primer kako bi trebalo da se igra za reprezentaciju. Svim srcem.
    Žao mi je što je kod nas baš toliko katastrofalna situacija u fudbalu ali šta da se radi.. objektivno, što se tiče fudbala a fudbal jeste najpopularniji sport, Hrvatska je daleko iznad nas..
    Komšijama čestitke, zaslužili su. Kako god da završe vratiće se čistog obraza i uzdignutog čela.
    (Sima Kosmos iz dalekog svemira, 23. jun 2021 18:32)

    # Link komentara

  5. Italija,Belgija,Engleska,Portugalija,francuska,danska,Holandija,nemačka,češka,Španija,švedska....evo samo trenutno spisak reprezentacija koje ova hrvatska nema šanse da dobije u ovom trenutku....toliko o njihovom ne(kvalitetu)...ispod prosečna reprezentacija bez ijednog igrača ekstra klase... Modrić je to bio ali već par godina to nije


    Ako kojim slucajem prodjemo 1/8 finala, veselim se francuskoj jer nas ovaj put nece dobiti.
    (Davor, 23. jun 2021 18:26)

    # Link komentara

  6. Kad bi trebalo da biram da nikad ne odemo na nijedno takmicenje ili da pricam ovim njhovim hrvatakim jezikom, neka hvala braco bolje nikad da ne odemo.
    (Oz80, 23. jun 2021 18:19)

    # Link komentara

  7. Dakle,
    sad vam nije dosta ni što je Hrvatska prošla skupinu gdje je igrala s DVA domaćina.
    Da do kraja sve dobijemo s 4 razlike ne bi ni to bilo dosta :-)
    Šta reći nego kako kaže ona pjesma --> NEKA PATI KOME SMETA.
    (Boaći, 23. jun 2021 17:15)
    Nažalost, tako je. Ne treba da se mešamo u stvari koje ne razumemo. A fudbal ne razumemo, odnosno razumemo ga mi koji nemamo uticaja na sve to..
    (George Costanza, 23. jun 2021 17:56)

    # Link komentara

  8. nas ta jadna škotska dobije u po beograda na po marakane,a hrvati je razmontiraju na po njihovog nacionalnog stadiona. hoću ću li ikada da dočekam taj dan da mi počnemo da igramo fudbal ili smo ipak c evropska liga kvalitete što se tiče. čekam ga već 30 godina
    (čoveče, 23. jun 2021 17:54)

    # Link komentara

  9. Italija,Belgija,Engleska,Portugalija,francuska,danska,Holandija,nemačka,češka,Španija,švedska....evo samo trenutno spisak reprezentacija koje ova hrvatska nema šanse da dobije u ovom trenutku....toliko o njihovom ne(kvalitetu)...ispod prosečna reprezentacija bez ijednog igrača ekstra klase... Modrić je to bio ali već par godina to nije
    (Buljko, 23. jun 2021 17:50)

    # Link komentara

  10. Turnir tek počinje.
    (Koder, 23. jun 2021 17:40)

    # Link komentara

  11. Oduzmite individualni kvalitet i realizaciju Modrica i Perisica i dobili bi X uz možda dve polusanse za pobedu juče,ovo nije komentar Srb je bolja od Hr ,o tome je suvišno da se priča već objektivno, realan domet je 1/8 ,max 1/4 finale po svemu prikazanom do sada.
    (Majkan, 23. jun 2021 16:12)

    Oduzmi Mitrovicev i Kosticev gol Srbija-Porugal 0:2. hahaha
    (?, 23. jun 2021 17:40)

    # Link komentara

  12. SCO igrala slabo, ja sam za SCo navijao ali su bili losi, ali nvdim i cemu ovolika euforija kod hr, pa ovo je 3.pobeda nakon 2018 godine pobedili su samo Matu, Kipar i sada SCo...
    Dakle veoma slabo i jadno izdanje hr, ne verujem da ce proci dalje sem ako nbude nkih penala..dakle na srecu..
    (111, 23. jun 2021 17:38)

    # Link komentara

  13. U dobili Škotsku.. kao da su nekog iole jakog pobedili. Očajno igraju celo prvenstvo.
    (4k4.Dex, 23. jun 2021 15:07)

    Vi ni tu Škotsku niste dobili. Srbija je uz Andoru, Estoniju, San Marino, Luksemburg, Kosovo, Kazahstan, Maltu, Crnu Goru, Gibraltar, BiH, i Farske Otoke, jedina reprezentacija koja NIKAD nije primila gol na EURU. Let thet sink in for a moment.
    (Dario, 23. jun 2021 17:37)

    # Link komentara

  14. Koliko lozenja na konto toga sto su na individualni kvalitet par igraca dobili Skote koji su bili desetkovani u "biti ili ne biti" utakmici. I sad su se OPET po ko zna koji put izvukli i dobice lakseg protivnika, i onda ako i te prodju bice opet epske sage o najjacem timu sa ovih prostora ikad. Ajde, bre.
    (Sabre, 23. jun 2021 16:40)

    komšije se konačno napalile da se "sa razlogom" sprdaju sa viceprvakom svijeta, i opet ih ovi drugi zaje.... hahaha... ne mogu prihvatiti fact da je HR reprezentacija sastavljena od samih majstora, i da je neminovno da u slijedećim generacijama nađemo medalju koja nam jedino nedostaje, talentirani smo za nogomet...Bog nam dao more i talent za nogomet...neka pati koga smeta Hrvatska će biti prvak svijeta :-)
    (purger, 23. jun 2021 17:28)

    # Link komentara

  15. Dakle,
    sad vam nije dosta ni što je Hrvatska prošla skupinu gdje je igrala s DVA domaćina.
    Da do kraja sve dobijemo s 4 razlike ne bi ni to bilo dosta :-)
    Šta reći nego kako kaže ona pjesma --> NEKA PATI KOME SMETA.
    (Boaći, 23. jun 2021 17:15)

    # Link komentara

  16. Bolesno nezdrava atmosfera u Hrvatskoj.
    Uz prolaz u četvrtfinale trazi se i joga Bonito, odnosno atraktivan balun.

    Da je Dalić pametan, pokupio bi se iz reprezentacije. Nismo mi Brazil da je sve ispod finala neuspjeh.
    (Ovo je najgori start na Marjanu, godinama unazad, 23. jun 2021 16:42)

    # Link komentara

  17. Koliko lozenja na konto toga sto su na individualni kvalitet par igraca dobili Skote koji su bili desetkovani u "biti ili ne biti" utakmici. I sad su se OPET po ko zna koji put izvukli i dobice lakseg protivnika, i onda ako i te prodju bice opet epske sage o najjacem timu sa ovih prostora ikad. Ajde, bre.
    (Sabre, 23. jun 2021 16:40)

    # Link komentara

  18. Чувајте ви Далића. Видите да га хоће срећа
    (матори, 23. jun 2021 16:39)

    # Link komentara

  19. Oduzmite individualni kvalitet i realizaciju Modrica i Perisica i dobili bi X uz možda dve polusanse za pobedu juče,ovo nije komentar Srb je bolja od Hr ,o tome je suvišno da se priča već objektivno, realan domet je 1/8 ,max 1/4 finale po svemu prikazanom do sada.
    (Majkan, 23. jun 2021 16:12)

    # Link komentara

  20. Vise srece nego pameti. Na svetsko prvenstvo 2018 prosli su SRECOM do finala, penalima i rasporedom, cime su izbegli Belgiju, Brazil.
    (Todor, 23. jun 2021 16:02)

    # Link komentara

  21. Gori su od nas sto se tice pljuvanja u prolazima i uzdizanju u nebesa u pobedama, a to uopste nije lako. Igra im je i dalje losa i slabi su, imali hi velikih problema i s Poljskom i Slovackom

    Igra nam je loša, ali slabi nismo. Odigrali smo najlosiju utakmici ikad sa českom, i nebi to rekao da je bila najlosija ikad utakmice hrvatske, nego opcenito ne sjecam se da je neka ekipa tako lose odigrala utakmicu na evropskom i svjetskom. Nismo popili 6 komada, samo zato jer česka nije top reprezentacija, a mi smo i sa takvom igrom uzeli bod. To je i bio zalog za optimizam pred škote. Zasto smo igrali tako lose, vjerovatno nije samo do taktike Dalica, nego zadicenosti, umora i nezadovoljstva pojedinih igraca. Da je kojim slucajem Ceska bila u zadnjem kolu i da nam je trebala pobijeda i njih bi pregazili zato sto smo svemirski brod za prosjecne ekipe.
    (Davor, 23. jun 2021 16:02)

    # Link komentara

  22. Lepo je bit medju 16 najboljih u Evropi,
    al jos nije gotovo.
    (da li je ili nije, a je, 23. jun 2021 15:50)

    # Link komentara

  23. Koga briga??
    (defekt, 23. jun 2021 15:49)

    # Link komentara

  24. Hrvatska ima strašnih mladih igrača u reprezentaciji. Od starih nije ostalo puno, tek 3-4, sve ostalo su mladi igrači i to vrhunski, a neki čak nisu dibili ni minutu na terenu, a neki su odradili vrhunski zadatke na terenu. Nova imena hrvatske reprezentacije su Vlašić, Gvardiol, Brekalo, Majer, Sosa... to su igraći dv18-23 godine, a svi su vrhunski. Tu su i nešto iskusniji a ne mnigo stariji nor. Mateo Kovačić ove godine osvajač LŠ, a ima i trofeje LŠ iz Reala, sezonu odigrao u Čelsi, a on ima 26 godina. Tu su i sjajni Oršić, Barišić, Petković svi su od 26-28 godina. Znači Hrvatska već ima opasnu ekipu za nove izazove. Na žalost velikana Luku Modrića niko ne može zamjeniti. Mateo Kovačić je vrhunski veznjak i dostojna zamjena ali Luka nije samo veznjak nego nogometni genije.
    (Dejo, 23. jun 2021 15:25)

    # Link komentara

  25. Темпирални су пролаз. Енглезима навијачи и спортска култура не одобравају калкулације и Хрвати су циљали друго место. Није циљ добити битку, већ рат.
    (Лаерт, 23. jun 2021 15:24)

    # Link komentara

  26. osmina finale kraj
    (mladen, 23. jun 2021 15:14)

    # Link komentara

  27. Ne može da se poredi utakmica Škotske sa Engleskom ili sa nama i utakmica Škotske sa Hrvatima. Škoti su protiv nas i Engleza igrali na remi, defanzivno, a protiv Hrvata im je bila potrebna pobeda tako da su igrali otvorenije. Osim toga povredio im se štoper Hanley. U suštini, Hrvati su imali sreće sa rasporedom. Druga bi priča bila da su igrali protiv Čeha u poslednjem kolu.
    (Ja, 23. jun 2021 14:34)

    Dok niste primili gol igrala se viktorija pred vašim golom, tek onda ste počeli nešto igrati.
    (:D, 23. jun 2021 15:09)

    # Link komentara

  28. drzite se vi nogometa,a kosarku batalite,nije to za vas,rezultati zadnjih 25 god su dokazuju
    (celinc, 23. jun 2021 14:36)

    govori netko tko se preko 20 godina nije plasirao na EP u najpopularnijem sportu,bez obzira koliko to prvesntsvo se stalno povecavalo za vas je izgleda i to problem,osim kad budu isli svi ,tada cete i vi izgleda
    (T5, 23. jun 2021 15:08)

    # Link komentara

  29. U dobili Škotsku.. kao da su nekog iole jakog pobedili. Očajno igraju celo prvenstvo. I juče su loše igrali, dobili su na individualnost i na to što su Škoti očajni. Samo mi možemo da ispadne o od ovakve ekipe
    (4k4.Dex, 23. jun 2021 15:07)

    # Link komentara

  30. Besmislen je jedino tvoj komentar.
    Italija ide na C2 a to je Austrija.
    Besmislenost žreba. Sada će kao druga u grupi da ide na drugoplasiranu ekipu iz grupe gde je Španija a to može da bude Slovačka. Ali zato Italija kao pobednik grupe ide na pobednika grupe Englesku i to u Londonu
    (Pavle, 23. jun 2021 14:37)
    (feeder, 23. jun 2021 15:06)

    # Link komentara

  31. Ko su ovi? Nikad cuo? Ndh i sport, to je smehotres.
    (Realni, 23. jun 2021 13:41)

    to su oni koji se svaki puta kvalificiraju na "nevazna" natjecanja poput SP ili EP
    (T5, 23. jun 2021 15:04)

    # Link komentara

  32. Mislim da preterujute. Da prodju grupu trebalo im je samo da pobede Skotsku. Skotska je zalutala na prvenstvo, tu je zato sto ucestvuje 24 ekipa i zato sto su igrali protiv neorganizovanog i neozbiljnog rivala u barazu. Da li je iko normalan ocekivao da Skotska pobedi 'rvate?
    (Aki, 23. jun 2021 13:52)

    Toliko je zalutala da je prošla i kroz Beograd.
    (Užas je moja furka, 23. jun 2021 14:45)

    # Link komentara

  33. Perišić, Modrić... šta bi Hrčki bez svojih Srba.
    (Kole, 23. jun 2021 14:41)

    # Link komentara

  34. Pokazali su kada je najteže da su ekipa. Da imaju nacionalni naboj. Ko je nama kriv što nismo prošli jednu polu ekipu kakva je Škotska. A možda je to i dobro jer bi se obrukali protiv Engleske a pogotovu protiv suseda
    (ny, 23. jun 2021 14:40)

    # Link komentara

  35. Besmislenost žreba. Sada će kao druga u grupi da ide na drugoplasiranu ekipu iz grupe gde je Španija a to može da bude Slovačka. Ali zato Italija kao pobednik grupe ide na pobednika grupe Englesku i to u Londonu
    (Pavle, 23. jun 2021 14:37)

    # Link komentara

  36. Mateo za vas je u kosarci cetvrtfinale ravno zlatnoj medalji,cak kosarkaske sile Madarska,Poljska su za vas problem,a Ceska je nepromostiva prepreka,kada odete na sampionat sveta,evrope i olimpijske igre slavite kao da ste osvojili medalju,kosarkaska nacija 25 godina bez medalje,cak ni na evropskom sampionatu niste u stanju da je dohvatite,drzite se vi nogometa,a kosarku batalite,nije to za vas,rezultati zadnjih 25 god su dokazuju
    (celinc, 23. jun 2021 14:36)

    # Link komentara

  37. Ne može da se poredi utakmica Škotske sa Engleskom ili sa nama i utakmica Škotske sa Hrvatima. Škoti su protiv nas i Engleza igrali na remi, defanzivno, a protiv Hrvata im je bila potrebna pobeda tako da su igrali otvorenije. Osim toga povredio im se štoper Hanley. U suštini, Hrvati su imali sreće sa rasporedom. Druga bi priča bila da su igrali protiv Čeha u poslednjem kolu.
    (Ja, 23. jun 2021 14:34)

    # Link komentara

  38. Ne preterujte. Prosli su pobedivsi ekipu koja je dala 1 gol na 3 utakmice i to upravo njima. I dalje to ne lici na vicesampione sveta. Cetvrtfinale je maksimalan domet.
    (Gazda Dojkan, 23. jun 2021 14:33)

    # Link komentara

  39. Dalic si je sam kriv za sve.
    Nikad, pa cak ni u ona najteza vremena od 2002-2006, nismo na ep/sp dosli a da ne znamo pocetnih 11. A tad nismo ni izbliza imali ovakve igrace.
    Dalic je u doslovno svakoj utakmici kvala/lige igrao s drugim igracima.
    Sto je najgore, imao je 'recept': slovacka i madjarska. I umjesto da ih bjesomucno uigrava koliko moze, umjesto da slozi katastrofalnu obranu, on je na ep dosao sa 2 debitanta (pep, ivanusec), podlegao je kramaricevom pritisku i bez ikakvog rezona forsirao rebica koji je u 40 tekmi za hr zabio 3 gola. Prvi je bio na davnom debiju s lihtenstajnom, drugi je opjevani gol argentini a treci je u porazu protiv madjarske.
    Uporno je ignorirao vlasica i petkovica (pa i brekala) koji su nas i doveli na ep.
    I gle 'cuda' - cim je sve igrace stavio na prirodne pozicije i kad je vratio ovaj dvojac, proigrali smo i rutinski rijesili skote.
    Plus sto imamo u ove 3 god katastrofalan i bez presedana los skor protiv velikih ekipa. Da pojasnim: do sp hrvatska je sa kremom eu/svjetskog nogometa, onih 7-8 najboljih ekipa, imala neutralan skor pobjeda i poraza.
    S njim je krenulo abnormalno curenje.
    Bez obzira na jake protivnike i smjenu generacije tu nema opravdanja jer smo i sa slabijim rosterom igrali remije i pobjedjivali najjace. Sad samo ona pobjeda protiv esp u zg, ovo ostalo katastrofa. Plus sto je usao luzerski duh u ekipu. Ne moze to tako, nisu to 'prijateljske' i 'eksperimenti', tu se mora ici na noz.
    (Pijani zlotvor, 23. jun 2021 14:26)

    # Link komentara

  40. Jel nama neko branio da pobedimo Skote u Bg-u sa 3:1? Zato respect za kockaste.
    (Zeljko, 23. jun 2021 14:17)

    # Link komentara

  41. Mislim da preterujute. Da prodju grupu trebalo im je samo da pobede Skotsku. Skotska je zalutala na prvenstvo, tu je zato sto ucestvuje 24 ekipa i zato sto su igrali protiv neorganizovanog i neozbiljnog rivala u barazu. Da li je iko normalan ocekivao da Skotska pobedi 'rvate?
    (Aki, 23. jun 2021 13:52)

    ne bih rekao da su škoti zalutali na ep. koliko se sjećam, srbija im je pokazala put.
    (dugi duje, 23. jun 2021 14:12)

    # Link komentara

  42. Veoma postujem Hrvatske fudbalere i generalno sve iz te drzave ali ne vidim poentu piskaranja o njima na dnevnoj bazi, bili na Euro ili ne. Ne citam njihove vesti ali cisto sumnjam da se bave srpskim sportistima od jutra do sutra. Ponavljam, veliko postovanje imam za gradjane Hrvatske
    (VanBasten, 23. jun 2021 13:33)



    kako da pisu kad vas nema. index je nakon sto je nole osvojio wimbledon napisao preko 50 clanaka, to je bio rekord, svakih 5 minuta neka vijest o noletu. o srpskoj kosarci isto pisu ali samo do cetvrtfinale, to vam je maximum :D
    (mateo, 23. jun 2021 13:59)

    # Link komentara

  43. Simpo,, kmeee.
    (salerno, 23. jun 2021 13:53)

    # Link komentara

  44. Mislim da preterujute. Da prodju grupu trebalo im je samo da pobede Skotsku. Skotska je zalutala na prvenstvo, tu je zato sto ucestvuje 24 ekipa i zato sto su igrali protiv neorganizovanog i neozbiljnog rivala u barazu. Da li je iko normalan ocekivao da Skotska pobedi 'rvate?
    (Aki, 23. jun 2021 13:52)

    # Link komentara

  45. Šimea Vrsaljka?Šimeja Vrsaljka?Šimejla Vrsaljka?
    (plavi bechar, 23. jun 2021 13:48)

    # Link komentara

  46. Budimo realni.
    Nitko u Hrvatskoj ne ocekuje cuda i ovdje na B92 vise-manje cimamo jedni druge, ali stvarnost je slijedeca.
    Nismo se najbolje posložili za ovaj Euro!
    I dalje smo vrhunska ekipa, ali to treba pokazati na terenu.
    Trenutno su jaca i Italija, Francuska, Belgija, Portugal..
    Ali mozemo se potući sa svima i uz naš ludi fanatizam i onoliko klase kao sinoć dogurati daleko.
    Natjecanja su cudna mjesta. Svatko svakog moze pobijediti i nijanse ce odlučivati jer ce se igrati na jednu utakmicu.
    Cinjenica je da bi prolazak grupe bio neuspjeh, to smo ostvarili, sve dalje bit ce bonus.
    No, neki crv kopka iznutra…sa Hrvatskom se nikada ne zna i sve je moguće…osvajali smo medalje različitog sjaja, pa valjda imamo pravo nadati se..i vjerovati u ovu ludu, nepredvidivu družinu!
    Sretno, moja Hrvatska! ❤
    (Jedna dama, 23. jun 2021 13:45)

    # Link komentara

  47. Šteta što nisu ispali
    (simpo, 23. jun 2021 13:45)

    # Link komentara

  48. Ko su ovi? Nikad cuo🤔 Ndh i sport, to je smehotres.
    (Realni, 23. jun 2021 13:41)

    # Link komentara

  49. Svaka čast, Daliću, na Juranoviću, pokaza je da ima muda. Razapelo bi ga da je Juranović podbacija.
    (Netijak, 23. jun 2021 13:41)

    # Link komentara

  50. Veoma postujem Hrvatske fudbalere i generalno sve iz te drzave ali ne vidim poentu piskaranja o njima na dnevnoj bazi, bili na Euro ili ne. Ne citam njihove vesti ali cisto sumnjam da se bave srpskim sportistima od jutra do sutra. Ponavljam, veliko postovanje imam za gradjane Hrvatske
    (VanBasten, 23. jun 2021 13:33)

    # Link komentara

  51. Gori su od nas sto se tice pljuvanja u prolazima i uzdizanju u nebesa u pobedama, a to uopste nije lako. Igra im je i dalje losa i slabi su, imali hi velikih problema i s Poljskom i Slovackom
    (Bogi, 23. jun 2021 13:29)

    # Link komentara